Dynamo nr. 66

Page 42

42

ROB OCUP

Robotten Wild Willy var designet med ét formål, nemlig at kravle op og ned ad trapperne på banen uden at vælte. Robotten blev præmie­ ret for sit flotte design.

Alle robotter var programmeret til at vente på Susanne – forhindringsbanens selvkørende robot – for at undgå at støde sammen med den.

Selvom årets RoboCupfinale blev afholdt fire måneder senere end plan­ lagt på grund COVID-19, så blev det til i alt 12 hold, der stillede op til finalen.

Lot t e K ru l l o g A n ne Ki r st e n Fre d e r i k se n M ika l Sc h l o s s er

”Vi venter allesammen på Susanne” I robotkonkurrencen DTU RoboCup blev flere finalehold udfordret af Susanne. Hende måtte man under ingen omstændigheder køre ind i.

D

a robotten nærmer sig rundkørslen, sænker den farten og stopper så helt op. Nu gælder det om at vente på Susanne. For kører man ind i Susanne, så er man dømt ude. Susanne er en selvkørende robot, der med en pæn hastighed cirkulerer nonstop omkring i en rundkørsel, og det gælder om at time sin entré i rundkørslen, så man ikke rammer den. Susanne var blot én af de mange udfordringer for konkurrenterne i DTU RoboCup, der i august dystede om at klare flest mulige opgaver med deres hjemmebyggede og hjemmeprogrammerede robotter, og blandt de