__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 7

F O R S K N I N G

N Y H E D E R

DYNAMO

64

03

21

DT U

07

13

Så mange mio. kr. investerer Innovationsfonden i projektet ROROGreen, hvor forskere fra DTU, RUC og SDU i samarbejde med DFDS vil udvikle nye tjenester til at optimere laste- og losseoperationer. Det skal gavne både klima og økonomi.

Bedre behandling til ofre for slangebid Forgiftning forårsaget af slangebid er en overset tropesygdom, der hvert år påvirker 2,5 mio. mennesker på verdensplan. Nu får lektor Andreas Hougaard Laustsen, leder af

”Det nye er, at vi viser, at der foregår nogle enorme blå knald i toppen af en tordensky. Det er nogle meget kortvarige og intense udladninger af energi.” U D TA LT A F T O R S T E N N E U B E R T, C H E F KO N ­ S U LE NT VE D DT U S PAC E , I V I D E N S K A B . D K O M R U M M I S S I O N E N A S I M , D E R KO M PÅ F O R S I D E N A F N AT U R E .

G e rt K . N ie lse n, Co lourbox, DTU Spac e/Mount Visual

forskningsgruppen Tropical Pharmacology Lab ved DTU Bioengineering, en bevilling på 25 mio. kr. fra Wellcome. Det skal give ofre for slangebid håb om en mere sikker behandling.

NY MODEL TIL AT UDREGNE VEJAFGIFTER Kørselsafgifter kan potentielt hjælpe regeringen med at nå sine miljømål for 2030 og samtidig skabe mindre trængsel på vejene. Den mellemregning, der ofte bliver overset, er dog, at sådan et afgiftssystem er utroligt tidskrævende at udvikle og konsekvensvurdere. De nuværende analysemodeller er nemlig så detaljerede, at beregningen af effekterne af én enkelt konfiguration af vejafgiften kan tage mange dage at gennemføre. Det vil trafikforsker ved DTU Management, Thomas Kjær Rasmussen, gøre op med ved at udvikle en ny model. Til det har han modtaget 2,9 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond. Den nye model bliver en kombina­ tion af eksisterende viden om rejsendes adfærd og lokale trafikforhold. Når den optimerede afgift er fastlagt, kan de eksisterende modeller anvendes til vurdere de detaljerede effekter på de enkelte veje.

Profile for DTUdk

Dynamo no. 64  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded