__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 41

U D D A N N E L S E

N Y H E D E R

DYNAMO

64

03

21

DT U

Ny master­ uddannelse skal styrke personlig medicin

Skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Personlig medicin er en vigtig brik i fremtidens forebyggelse, diagnosticering og behandling af sygdom. Den massive udvikling inden for big data og bioteknologi åbner døre for et sundhedsvæsen, der kan skræddersy behandlingen til den enkelte patient. Men der er brug for kvalificeret personale, som kan understøtte den udvikling. Derfor er de sundheds­ videnskabelige fakulteter ved Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet gået sammen med DTU om at oprette en ny masteruddan­ nelse i personlig medicin.

Alle Danmarks 7. og 8. klasser får mulighed for at styrke deres naturvidenskabe­ lige kompetencer, mens de via en computer programmerer de bedste vækstbetingelser for f.eks. krydderurter. Afgrøderne skal vokse i teknologiske, robotiserede mini-drivhuse – såkaldte GrowBots – ude i klasselokalerne. En Growbot er et kontrolleret, lukket økosystem, hvor elever kan monitorere og styre temperaturen og CO2-niveauet i økosystemet, samt hvor meget lys, vand og næring planterne får. Drivhusene indgår i GrowBot Universe, som er et forskningsprojekt, der er ledet af DTU Fødevareinstituttet og støttet af Novo Nordisk Fonden.

DTU Diplom bliver til DTU Engineering Technology DTU Diplom har skiftet navn til DTU Engineering Technology, Institut for Ingeniørteknologi og -didaktik. Instituttet arbejder med teknologimplementering i praksis inden for et bredt spektrum af ingeniørfagligheder og vil også under det nye navn spille en stor rolle i uddannelsen af diplomingeniører på DTU.

Co lo u rb ox , Mikal S c hlosser

41

Profile for DTUdk

Dynamo no. 64  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded