__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 30

30

EL EK T ROT EK NOLOGI

DYNAMO

64

03

21

DTU

Sådan virker WingNets antenne

Bredbåndskunde er personer, husstande eller virksomheder, der har et bredbåndsabonnement. De har gennem WingNets teknologi mulighed for at sælge deres overskydende båndbredde og derved få en ekstra indtægtskilde.

Kasper Svendsen er Emils bror. Han er direk­ tør i WingNet og ophol­ der sig nu i Thailand, hvor han i samarbejde med en lokal virksomhed vil afprøve markedet for den nye antenne.

Mediators er ejere af WingNets mesh-antenne, som ikke abonnerer på en almindelig bredbåndsløsning selv. De kan tjene penge på at udvide netværkets rækkevidde og derved få andel i indtægterne fra den trafik, de sender videre.

bekræfte teknologiens funktionsdygtighed. Det andet sættes op i Thailands største slumområde, Khlong Toei, med cirka 100.000 indbyggere. Det bliver et mere afgørende proof of concept, fordi det rammer målgruppen præcist. WingNet har også lovende kontakter i Cambodia og Indonesien, men for nuværende forhindrer coronapandemien som bekendt al rejseaktivitet. På paradoksal vis ser situationen med corona imidlertid ud til også at hjælpe det lille firmas planer på vej. Som i andre lande har borgerne i Thailand også været hjemsendt fra arbejdspladser, skoler og uddannelsesinstitutioner. Og på den måde bliver flere afhængige af internetadgang. ”Regeringen i Thailand har en officiel målsætning om at skaffe netadgang til så mange som muligt af de 16,5 mio. borgere, der skønnes at være uden. De har meldt ud, at den målsætning nu skal eksekveres, og her ser vi os selv som et godt bud på en løsning,” siger Kasper Svendsen.

Slutbrugere er internet­ brugere, som køber internet­adgang via platformen. Dette giver dem en billig og sikker krypteret forbindelse, hvor de kun betaler for det faktiske forbrug.

Investor søges Siden coronanedlukningen af DTU har Emil Svendsen fra sit lille kontor i hjemmet arbejdet videre på at forbedre antennen. I februar 2021 blev han færdiguddannet som ingeniør, og han kan nu hellige sig WingNet på fuld tid. ”Det vil nok kræve, at vi får en større investor med økonomiske muskler med ombord. Det handler ikke kun om at raffinere antennen og platformen yderligere, men også om at komme ud på markedet. Men jeg tvivler ikke på holdbarheden af vores produkt, og at de store internetudbydere også vil kunne se fordelen i form af besparelser til at grave ledninger ned og i forhold til rækkevidde. Det bliver billigere for dem, og det vil samtidig være et enormt fremskridt for de millioner af mennesker, der lever uden adgang til nettet,” siger han. www. win g int ern et . com

Profile for DTUdk

Dynamo no. 64  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded