Page 55

Lifestyle

Wij brengen mensen in beweging

We zijn in gesprek met Trudy Siekman. Zij is directeur van Trimtab, mensen in beweging. Haar passie is om mensen te verbinden en hen uit te dagen zich te bewegen en te ontwikkelen. Waarom dit zo belangrijk is, legt zij vol enthousiasme en gedrevenheid uit.

“We leveren maatwerk in het trainen, coachen en begeleiden van medewerkers bij organisaties. Dit kan onder meer zijn bij trajecten die moeten leiden tot professionalisering, het vergroten van efficiency of bij verandertrajecten. Door jarenlange management­ en trainerservaring biedt Trimtab organisaties de mogelijkheid om op diverse niveaus in de organisatie ontwikkelingen te ondersteunen. Door heel kritisch te luisteren en te kijken naar wat er nodig is binnen een organisatie, anticipeert Trimtab op een resultaatgerichte, pragmatische wijze.” Om succesvol te kunnen zijn als trainer of coach is het noodzakelijk dat er sprake is van wederzijds vertrouwen.

“Wat ik doe, is niet uniek. De manier waarop ik het doe, dat maakt mij uniek” “Ik ga echt de verbinding aan met zowel de mensen als met de organisatie! Ik wil begrijpen en doorgronden wat een organisatie nodig heeft. Dat gevoel om echt toegevoegde waarde te kunnen leveren, is ontzettend belangrijk!”. Elke opdracht maatwerk Aangezien elk bedrijf anders is, is ook elk traject anders. Elke opdracht is maatwerk en wordt volledig afgestemd op de specifieke behoefte van het bedrijf. Dit is de reden dat ook overige trainers waarvan Trimtab gebruik maakt, per opdracht worden geselecteerd. Hierdoor wordt bij elke opdracht en bij elke opdrachtgever de best passende trainer ingezet. Siekman vervolgt: ‘Wat wel bij elk traject hetzelfde is, zijn de praktijkopdrachten, de borging en de transfer naar de praktijk. Dit betekent, dat de cases waar we mee werken, altijd gericht zijn op de praktijk, op het dagelijkse werk van de medewerkers. Hierdoor is meteen zichtbaar, wat een medewerker er concreet mee kan.”

Hoewel ik altijd met veel plezier bij een organisatieadvies­ bureau heb gewerkt, zag ik daar ook dingen die ik zelf anders zou doen. Op een bepaald moment had ik zoveel ervaring en had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen, dat ik de stap heb gemaakt om een eigen bedrijf te starten. Ik ben heel tevreden met hoe het nu gaat maar blijf vooral ook om mij heen kijken wat de ontwikkelingen zijn en waar de toekomst ligt. Door social media verandert er veel in de communicatie tussen mensen. Dit zorgt ervoor, dat zeker de jongere generatie, niet meer gewend is om face­to­face met iemand te communiceren. Ook daar zie ik zeker kansen voor mijn bedrijf”. Investeren in vooruitgang Trudy Siekman is haar bedrijf in een economisch moeilijke periode begonnen. Hoewel veel mensen ondernemen in crisistijd als een risicovolle stap zien, heeft Siekman alles behalve spijt. Siekman merkt dat werkgevers zelfs nu volop investeren in hun medewerkers. Juist in deze tijd wordt er veel van ze verwacht. Organisaties zijn kritischer, resultaat­ gerichter en richten zich juist nu op verbetering van bedrijfsprocessen en hun efficiency. “Door te investeren in hun medewerkers, geven bedrijven aan dat ze vertrouwen hebben en willen investeren in vooruitgang”. En dat is, ervaart Siekman zelf, nodig om je als organisatie te blijven ontwikkelen! Trimtab is graag bereid om aan deze ontwikkeling een bijdrage te leveren.

www.trimtab.nu

Gericht op de toekomst Trimtab bestaat nu 5 jaar. “Ik ben ruim 12 jaar werkzaam in dit vak waarvan 5 jaar als zelfstandig ondernemer.

Meer weten over Trimtab? Kijk dan op www.trimtab.nu voor alle informatie en contactgegevens.

Together - 55 -

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Advertisement