Page 40

DA

N219

Koornmolengat Zevenhuizen N207

Zuidplaspolder

Rotte m

eren

Eendragtspolder

la nd

sc he

IJ

ss el

P

Moordrecht

Ho l

A20

N219

Restveen

Nesselande

Zevenhuizerplas

M

Oud Verlaat

H Nieuwerkerk aan den IJssel

dsche

n Holla

l

IJsse

Laagste punt van Nederland Molenviergang

M M

Oorsprong Rotte eg

P

‘s-

Beschermd dorpsgezicht Moordrecht

IJssel

M

Hitland

Holla ndsch e

N219

M

M

Ver-Hitland

N

N219

Grenzeloos recreëren

Geschutsopstelling Vijfde Tochtweg

Gra ven w

M

M

KRIMPENERWAARD

KRIMPENERWAARD

Met de eerste zonnestralen er op uit. De geAbraham Kroesgemaal meente Zuidplas biedt volop mogelijkheden ‘s-Gravenweg & molen “Windlust” voor een heerlijk dagje weg. Op de fiets, te voet, Steenovens over het water of door de polders. Er is voor elk Werkhaven Hitland wat wils. Ga op pad en ontdek de ‘schatten’ van Zuidplas! U staat nu hier Dorpskern en/of centrumgebied Dorp of buurtschap Groen en recreatiegebied

Natuur- en recreatiegebieden

Zevenhuizerplas

De gemeente Zuidplas heeft een aantal mooie natuur- en recre­atiegebieden in haar voor- en achtertuin. Allemaal bieden ze volop mogelijkheden om te genieten van de natuur en de ruimte, maar ook om sportief bezig te zijn.

Hitland

De Rotte en de Rottemeren Het eeuwenoude riviertje De Rotte vormt de ruggengraat van het Rottemerengebied, waar u als actieve recreant alles vindt. U kunt er skiën, bergbeklimmen, op survival, maar ook kanoën, wandelen en fietsen. Zie www.heerlijkbuiten.nl.

De Zevenhuizerplas is geschikt voor alle vormen van watersport. Er zijn aan twee kanten zandstranden en het gebied herbergt verschillende horeca.

Hitland heeft een bijzondere landschappelijke en cultuur­ historische waarde. Agrarisch land wordt afgewisseld met bos, water en moerassige gebieden. Hitland heeft fiets-, wandelen ruiterpaden, een manege, golfbaan, jeu-de-boulesbaan, ijsbaan en een aanlegbaan voor kano’s.

Koornmolengat

Bezienswaardigheden

Het Koornmolengat is een natuurreservaat voor liefhebbers van planten en dieren. Het gebied is nooit ontveend of ontwaterd en ligt dan ook veel hoger dan het omringende polderland.

Zuidplas herbergt bezienswaardigheden die uitnodigen om te bezoeken. Ze getuigen van de geschiedenis van het gebied en het bijzondere karakter ervan.

Eendragtspolder

Laagste punt van Nederland

De Eendragtspolder is heringericht tot een uniek recreatiegebied én waterberging gebied met een internationale roeibaan voor topsport én breedtesport. Bij wateroverlast kan het gehele gebied onder water worden gezet. Zie www.heerlijkbuiten.nl.

Zuidplas heeft het laagste punt van Nederland: 6,76 meter onder Normaal Amsterdams Peil (NAP). Het is ontstaan door het verwijderen van veenbodemlagen en de latere droog­ making van de Zuidplaspolder. Een peilstok markeert symbolisch het gebied.

- 40 -

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Advertisement