Page 39

Lifestyle

Zuidplas Gewoon Grenzeloos Direct naast Nesselande ligt Zuidplas: een landelijk gebied met de karakteristieke dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en de buurtschappen Oud Verlaat en Ver-Hitland. Een gebied met alle ruimte om te wonen, te werken en te recreëren in een dorpse ambiance, centraal in de Randstad. Een gebied dat nuchterheid uitstraalt, maar tegelijkertijd volop mogelijkheden biedt. Gewoon Grenzeloos dus.

Grenzeloos Wonen Dorps wonen in de Randstad. In Zuidplas kan dat. Elke dorp heeft zijn eigen karakter, maar allemaal bieden ze ruimte om te wonen naar eigen wens. Bovendien wordt er in alle dorpen nog nieuw gebouwd. Voor starters of gezinnen, op zoek naar een grote of een kleine woning: Zuidplas heeft veel te bieden. Grenzeloos veel zelfs! De dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen hebben hun eigen kwaliteiten. Ze hebben allemaal een dorpsstraat en het buitengebied ligt altijd dichtbij. Er is een bloeiend verenigingsleven, zowel op sportief als op cultureel gebied. Bewo­ ners zijn op een prettige manier bij elkaar betrokken. Recent is de verkoop gestart van twee woningbouwprojecten in Zuidplas: De Jonge Veenen in Moerkapelle en Zevenrozenhof in Zeven­ huizen. Bovendien zijn er in Zuidplas nog vrije bouwkavels beschikbaar.

De Jonge Veenen: de sfeer van toen, met het comfort van nu

Zevenrozenhof: een rooskleurige toekomst

Aan de rand van het oude karakteristieke dorp Moerkapelle verschijnt een compleet nieuwe woonwijk De Jonge Veenen, met zicht op de weidse groene polders. De huizen zijn opvallend gevarieerd, waardoor het eruit ziet als­ of de wijk natuurlijk is gegroeid. De Jonge Veenen is gevarieerd opgebouwd en bestaat uit heren­huizen, hoekwoningen, twee-ondereen-kappers en vrijstaande woningen. De eer­ ste fase heeft circa 140 woningen (waarvan ruim 40 huurwoningen). Zelfs de voordeligste woning (prijzen vanaf € 186.500,- v.o.n.) heeft een woonoppervlakte van 126 m2. De woningen zijn uitgevoerd in een jaren dertig stijl en zijn flexibel in te delen. Een park vormt het hart van de nieuwe wijk. De voortuinen bepalen het straatbeeld, auto’s worden zoveel mogelijk ingepakt in het groen en staan altijd maar aan één kant van de weg. Meer weten? Kijk op www.dejongeveenen.nl.

Wilt u groen wonen? Dan kunt u om meerdere redenen niet onder Zevenrozenhof uit. Dichtbij het groen, maar wel in een echt dorp. In Zevenrozenhof vindt u woningen in allerlei typen en prijsklassen, gebouwd in de stijl van de jaren dertig. Zevenrozenhof is genoemd naar de voormalige rozenkwekerij op deze plek en bestaat uit een intiem woonhof van circa 80 eengezinswoningen en twee-onder-een-kap woningen. De eengezinswoningen variëren van 118 tot 128 m2, prijzen beginnen bij € 192.500,(v.o.n). De twee-onder-een-kap woningen va­riëren van 142 m2 tot 147 m2 en hebben een eigen garage en oprit. Prijzen beginnen bij € 329.900,- (v.o.n.). De nieuwe woonwijk heeft een sfeervol karakter en is ruim opgezet. De wijk bestaat volledig uit grondgebonden woningen met veel groen, speelvoorzieningen en voldoende parkeergelegenheid. Geïnteresseerd? Kijk op www.zevenrozen.nl.

De Jonge Veenen

Zevenrozenhof

Vrije kavels tegen scherpe prijzen

Starterslening

Een eigen droomhuis bouwen. Wie droomt hier niet van? Met alle vrijheid om uw huis te (laten) bouwen zoals ú dat wilt. Zuidplas biedt u deze mogelijkheid. In de dorpen Moerkapelle en Zevenhuizen kunt u direct aan de slag. De kavels zijn vrij indeelbaar en bovendien scherp geprijsd. Kijk gerust eens op www.kavelszuidplas.nl.

De gemeente Zuidplas verstrekt starters­ leningen aan startende huizenkopers binnen de gemeente. Met een starterslening kunt u het verschil overbruggen tussen de maximale hypotheek die u kunt krijgen en de verwer­ vingskosten van de woning die u wilt kopen. De starterslening is de eerste 3 jaar rente- en aflossingsvrij. Zie www.zuidplas.nl > wonen en leefomgeving > kopen in zuidplas.

Vrije bouwkavels

Together - 39 -

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...