Page 35

Lifestyle

Verloskundige Praktijk Een Goed Begin is een maatschap van vier verloskundigen, Simone Valk, Leontien Lodder, Jacolien Rijsdijk en Yvon Noordermeer. Sylvia van Dessel is onze assistente. Ieder van ons is ingeschreven in het BIG-register en het kwaliteitsregister van de KNOV. Wij leveren hoogwaardige, veilige zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed in gemeente Zuidplas  (Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken), Rotterdam-Nesselande, Rotterdam-Zevenkamp en Rotterdam-Ommoord.

Wij hebben de wijk Nesselande vanaf de eerste steen zien opbouwen en menige baby is dan ook in onze praktijk geboren. Vrouwen hebben tijdens de zwangerschap behoefte aan informatie en keuzemogelijkheden. Wij proberen dat zoveel mogelijk te bieden. Iedere zwangere die bij ons is ingeschreven heeft een van ons als casemanager. Dat betekent niet dat je die verloskundige altijd ziet of dat zij je helpt bij de bevallig, maar wel dat je weet dat er iemand is die de zorg rondom jou coordineert en als er problemen zijn, zorgt dat die in goede banen geleid worden. Wij vinden het belangrijk dat vrouwen kunnen kiezen. Dat begint al vroeg in de zwangerschap, wil je een termijn echo of en combinatie test? Wil je en 20 weken echo? Wil je dan horen wat het geslacht van je kindje is of ga je voor de verrassing? Maar ook: hoeveel kraamzorg moet je nemen? Van welke organisatie? Wil je een cursus voigen en zo ja, welke? Waar ga je bevallen? Wie wil je bij je bevalling? Wat zijn je ideeen over pijnstilling? Ga je borstvoeding geven? Wat zijn de voordelen van een draagdoek? Sommige vrouwen komen al met een kant en klaar plan bij ons binnen en anderen zien zich voor keuzes gesteld waar ze nog nooit over gedacht hebben. Als verloskundigen hebben we een grote voorlichtende taak die we serieus nemen.

Tijdens de bevalling vinden we het belangrijk om continue bij jullie te zijn. Op die manier kunnen we je coachen tijdens de weeen, zien we het als je iets extra’s nodig hebt en kunnen we regelmatig naar de hartslag van je baby luisteren. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich beter kunnen ontspannen wanneer ze een andere vrouw naast zich hebben. Dat is van oudsher de taak van de vroedvrouw/verloskundige: naast de barende zitten. Begeleiden en Bewaken. Dankzij de sterk verbeterde samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen van de laatste jaren zien we in het hele land een verbetering van de uitkomsten. In onze praktijk werken wij uitstekend samen met IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel, het SFG in Rotterdam en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Die goede samenwerking hebben we dank zij korte lijntjes met de gynaecologen en kinderartsen in geval van problemen. Dit komt de veilgheid ten goede. De eerste week na de bevalling bezoeken we je om de dag, en indien nodig vaker. We houden in de gaten hoe het lichamelijk en geestelijk met jou als kerverse moeder gaat, met de baby, de voeding, het slaappatroon, hoe met jullie als nieuw gezin gaat en sluiten het af als we er van overtuigd zijn dat jullie vol vertrouwen en op je taak berekend zijn.

Meer weten van onze praktijk? Bezoek onze website www.eengoedbegin-online.nl Together - 35 -

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Advertisement