Page 26

Coiffirst

By Saskia van Straten

on passi Passion for people,

In elke editie van Together business & lifestyle zal een ondernemer plaatsnemen in de stoel van Coiffirst Hairstyling voor een kijkje in de kappersspiegel. Voor het zover is, maken we eerst kennis met de vrouw achter de stoel: Saskia van Straten.

air

Hairstyling h for

Voor het vak geknipt...

De klant staat centraal

Aandacht en goede verzorging

Sinds 2 november 2009 heeft Saskia van Straten haar eigen kapsalon aan de Laan van Avant-Garde in Nesselande. Verscholen achter de voordeur vindt u een sfeervolle, bijzondere ontmoetingsplek die meer is dan een kapsalon alleen. “Ik heb heel bewust voor deze opzet van mijn kapsalon gekozen. Jarenlang heb ik in grote, luxe salons gewerkt. Ik heb meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen hair styling, ik heb wedstrijden gedraaid en ik ben wettenschappelijk kleurspecialist. Uiteindelijk kreeg ik de mogelijkheid om de salon waar ik werkzaam was als bedrijfsleidster, over te nemen. Toen de onderhandelingen stukliepen, heb ik alles voor mijzelf op een rijtje gezet. Wat wil ik nu eigenlijk echt”. Van Straten hoefde daar niet zo heel lang over na te denken. Werken voor een baas betekent dat je geacht wordt zijn manier van werken over te nemen, ook als je zelf denkt dat het anders en zeker zo goed kan. Ze vervolgt: “Wat ik echt wilde, was een kapsalon waarbij de klant centraal staat. Niet centraal zoals bij andere salons, maar ECHT centraal dus alle tijd voor een gesprek, kleuradvies, een kopje koffie of het aanbrengen van make-up zonder voortdurend het idee te hebben dat je op moet schieten”.

De zoektocht naar een geschikt locatie begon. Gelukkig brachten het nieuw te bouwen huis in Nesselande en een goed idee van de aannemer uitkomst. Het voorste deel van de woning, oorspronkelijk bedoeld als keuken, is omgebouwd tot een kapsalon die van alle gemakken is voorzien. Hoewel de salon dus aan huis is gevestigd, wil Van Straten geen thuiskapster worden genoemd. “Ik ben een professionele kapster die er voor gekozen heeft alleen te werken. Hierdoor word ik niet afgeleid door collega’s en kan ik mijn aandacht volledig richten op de klant in mijn stoel. Ik werk uitsluitend met professionele producten hoewel dat niet zonder slag of stoot ging. Voor de haarverzorging werk ik met producten van SEBASTIAN. Dit topmerk stelt nogal wat eisen aan de salons die hun producten willen verkopen. Ik heb een brief naar hun hoofdkantoor moeten schrijven met daarin mijn motivatie en argumenten waarom ik met SEBASTIAN wilde werken. Ook mijn klanten zijn zeer te spreken over de producten van SEBASTIAN. Na een eerste kennismaking in de salon, kiest een groot deel ervoor om deze producten ook thuis te gaan gebruiken.

WETENSCHAPPELIJKE KRING

VAN

HAARKLEURSPECIALISTEN

- 26 -

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you