__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Together

business & lifestyle magazine

Eerste editie

deomedia: zaken doe je met mensen • Voor het vak geknipt • alles

over

het

leontienhuis

stijlicoon

chris

ezerman


Alles voor uw klusproject onder één dak Alvast de tuin voorbereiden op het voorjaar? Eindelijk een nieuwe keuken? Toch de badkamer nu echt een keertje aanpakken? Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel heeft met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en een assortiment dat ruim vijf keer zo groot is als dat van de gemiddelde bouwmarkt, altijd de spullen die u zoekt, én op voorraad. Ook is er altijd iemand in de winkel om u van advies te voorzien. Ook het meenemen van de materialen is heel gemakkelijk, er is een drive-in om alle spullen direct in uw auto, busje of aanhanger te laden.

Alles onder één dak, voor elke klus

Leuke reacties

Nieuwerkerk aan den IJssel heeft als tweede Hornbach-winkel in Nederland alle gemak van een heuse drive-in. Je rijdt zo de winkel in met je bestelbus of aanhangwagen om je spullen direct in te laden. “Dat is handig voor het vervoeren van grote of zware materialen als balken, isolatiemateriaal en zakken cement”, licht vestigingsmanager Charles van Geenen toe. “Ideaal voor ondernemers én particulieren. Dat maakt ons tot dé projectbouwmarkt in de gemeente Zuidplas en omstreken.”

In november was in Nieuwerkerk aan den IJssel de feestelijke opening van de bouwmarkt van alweer de tiende vestiging van Hornbach Nederland. Inmiddels is de bouwmarkt alweer een paar maanden open en weten klussers uit de regio de weg naar Hornbach te vinden. De reacties van het publiek zijn prachtig, vertelt vestigingsmanager Charles van Geenen. Van mensen die Hornbach al kenden van andere vestigingen, en van mensen voor wie dit de eerste kennismaking is met de Hornbach-formule. Met name voor de laatste groep gaat er een wereld open als ze door de bouwmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel lopen.

Service op maat voor professionals: het ProfiConcept van Hornbach. Zzp’ers en kleine zelfstandigen uit de bouw kunnen gebruikmaken van allerlei voordelen als zij zich aansluiten bij de ProfiService. Zo zijn er ruime openingstijden (van 07.00 uur tot 21.00 uur), coulante betaalmogelijkheden en neemt Hornbach probleemloos goederen terug. Met de speciale Profi-card kunnen klanten hun materiaal op rekening betalen en hoeft er geen borg betaald te worden bij de huur van apparatuur.

Nieuwerkerk aan den IJssel

Laan van Avant-Garde 1 - www.hornbach.nl

Met meer dan 120.000 verschillende artikelen, een speciaal Baden Keukenstudio en een ruim assortiment aan verlichting kan de serieuze klusser zijn hart ophalen bij Hornbach. Voortaan hoeven omwonenden van Nieuwerkerk aan den IJssel voor klusprojecten dan ook nog maar naar één winkel.

Het gemak van een drive-in

De vijf kernwaarden van Hornbach • • • • •

laagsteprijsgarantie deskundig advies competente service een enorm assortiment (120.000 artikelen) grote voorraden (50.000 artikelen)


in business

Inhoud Voorwoord 3

Schenk Wand- en Vloerafwerking 4 Together; u staat er niet allen voor 11 Voor het vak geknipt 24

De Leontien Foundation 34 Zuidplas, gewoon grenzeloos 37 De tien van.... 41

Ladys Ride 42 Stijlicoon 46 Mariska vertelt... 57

Together - 3 -


Colofon Together is een Business & Lifestyle Magazine voor ondernemers, managers, consumers en geïnteresseerden. Verschijnt in regio Zuid-Holland bij een zorgvuldige geselecteerde doelgroep. Een uitgave van: Uitgeverij Together – Rotterdam www.togetherbusinesslifestyle.nl Jaargang 1 – nummer 1 – maart 2014 ISSN:2352-3913 Aan dit nummer werkten mee: Maurice Engel • Anil Jagroep • Martijn van Holst • Ewout de Leeuw • Renzo Pelgrom • Constantijn van Pelt • Antoinette de Leeuw Bladmanager: Deo Boedhai Art Director: Mireille van Yperen Vormgeving: DTP-hulp.nl Redactie: Mariska Booda Advertenties: Maurice Engel Fotografie: www.sonnylips.com www.mvbfoto.nl Drukwerkbegeleiding: Deoprinting.nl Druk: Veldhuis Media Cover: DTPH Oplage: 7.000 exemplaren Informatie advertenties/redactie: Maurice Engel T. 010 222 40 10 M. 06 233 13 500 E-mail: maurice@togetherbusinesslifestyle.nl

Deo Boedhai M. 06 282 45 675 E-mail: deo@togetherbusinesslifestyle.nl

Uitgeverij Together Ligusterbaan 1 2908 LW Capelle aan den IJssel T. 010 222 40 10 www.togetherbusinesslifestyle.nl

© Copyright Alle geschreven teksten in dit Magazine mag u vrijelijk gebruiken voor niet-commerciële doeleinden onder de voorwaarden dat u bij de door u gebruikte informatie een hyperlink en of bron vermelding plaatst naar dit magazine en de redactie een e-mail stuurt met een mededeling over uw gebruik. Voor commerciële doeleinden en voor het gebruik van foto’s van de site kunt u contact opnemen en vragen naar de voorwaarden. ‘Ingezonden artikelen’ U bent uitgenodigd om artikelen op te sturen ter plaatsing in het magazine. Bijgevoegde foto’s zijn zeer welkom. De redactie houdt zich het recht voor om ingezonden artikelen te weigeren of om wijzigingen aan te brengen, hetzij om spelling- of grammaticale fouten te verbeteren, hetzij om teksten in te korten. Bij grotere veranderingen zal de redactie hiervoor contact met u opnemen. Bedrijven kunnen artikelen plaatsen over ontwikkelingen in hun bedrijf onder voorwaarde dat de tekst voldoende informatieve of nieuws­waarde dat de tekst voldoende informatieve of nieuwswaarde bezit. De redactie weigert opname van teksten die duidelijk bedoeld zijn om enkel producten aan te prijzen. Indien U als bedrijf een artikel plaatst kunt u een advertentie op laten nemen op dezelfde pagina. Aan het plaatsen van een advertentie zijn kosten verbonden. Bijdragen geschreven door particulieren en onafhankelijk deskundigen zijn welkom. Er wordt geen vergoeding gegeven voor geplaatste artikelen. -4-


in business

Voorwoord Voor u ligt Together business & lifestyle magazine. Een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­ Holland waarbij de ondernemer centraal staat. Het ma­ gazine richt zich op de consument die houdt van gemak, warmte en luxe. Wij gaan dit brengen door u kennis te laten maken met bedrijven en ondernemers in uw eigen regio. Door de luxe uitstraling, de mooie opmaak en de leuke en inspirerende verhalen is het een blad voor het hele gezin. De duidelijke advertenties geven een goed overzicht van de ondernemers om u heen. Dat maakt het makkelijk als u op zoek bent naar een leverancier of een samenwerkingspartner. Met een ondernemingsdichtheid van 1200 bedrijven in Nesselande moet dat zeker lukken. Wij zijn er trots op, dat wij u deze eerste editie van Together business & lifestyle kunnen aanbieden. Een groot aantal ondernemers heeft het samen met ons aangedurfd deze stap te wagen. Iets nieuws doen of beginnen is altijd spannend. Als je het Together doet kun je van elkaar leren, stimuleren en motiveren. In het magazine komen ondernemers aan het woord, die u vertellen hoe zij invulling geven aan “ondernemen”. Deze verhalen gaan u inspireren. Mogelijk besluit u om ook ondernemer te worden. Of gaat u uw uitbreidingsplannen doorzetten. Misschien treft u een collega ondernemer waarmee u gaat samenwerken. Welke inspiratie u ook uit het magazine haalt, wij willen u net dat extra zetje geven. Together business & lifestyle gaat vier keer per jaar verschijnen. Door de huis-aan-huisverspreiding in de regio Rotterdam Nesselande kunt u ons magazine niet missen. Sterker nog, u wilt ons magazine niet missen. U gaat het zeker bewaren als handig naslagwerk. Ook gaat u het terugzien op de leestafel bij bedrijven en instellingen en in de wachtkamers van dienstverlenende praktijken. Wij zijn ervan overtuigd, dat u na het lezen van dit magazine, al weer uitkijkt naar de volgende editie. Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar uw reactie. Laat het ons weten op info@togetherbusinesslifestyle.nl Team Together Together - 5 -


Schenk wand- en vloerafwerking BV is een gevestigde naam in de Randstad en daarbuiten. Het is dit jaar een bijzonder jaar: niet alleen vieren zij het 40-jarig bestaan, ze nemen ook het nieuwe bedrijfspand, met showroom in gebruik. Alle reden dus voor een nadere kennismaking.

Schenk is begonnen als behangersbedrijf maar de vraag werd groter en zo zijn we doorgegroeid tot een full service project- en woninginrichter. Het hele spectrum van wand-, vloer- en raambekleding kunnen wij invullen voor de klant met daarbij ook de binnen- en buitenzonwering” vertelt Barry Wullems, directeur van het bedrijf. Schenk wand- en vloerafwerking werkt voor aanne­mers, zorginstellingen, woningbouwcoöperaties, scholen en particulieren. Ongeacht de grootte van de opdracht, hanteert Schenk voor al zijn klanten dezelfde werkwijze. Wullems legt dit uit: “Elke klant krijgt een eigen contactpersoon binnen ons bedrijf, die het gehele traject van kennismakingsgesprek tot eindoplevering begeleidt. Door deze persoonlijke benadering, ontstaat er vertrouwen. En vertrouwen is van het allergrootste belang. Waarom? Omdat wij de opdrachtgever ontzorgen. Zij kunnen de werkzaamheden volledig uitbesteden aan ons. Voordat een klant dat zal doen, wil hij eerst zeker weten dat hij met de goede partij in zee gaat. Wij zijn als bedrijf dan ook ISO 9001:2008 en VCA* gecertificeerd, een voorwaarde bij projectopdrachten”.

Eindresultaat gegarandeerd “Wat wij heel erg belangrijk vinden, is dat wij voor de klant een realistisch beeld schetsen van de kosten. Binnen het budget van de klant proberen wij altijd een optimale invulling te vinden van zijn of haar wensen” vertelt Wullems verder. “Dit geldt zeker ook voor de projecten. Wij zijn een bekende naam in de branche en inkopers weten ons altijd wel te vinden. Meestal vragen zij bij diverse partijen een offerte aan. Gelukkig kiezen ze vaak voor ons. Omdat zij weten, dat wij kwaliteit leveren en staan voor ons werk. Dat gaat zelfs zo ver, dat wij een opdracht niet aan zullen nemen, als wij het eindresultaat niet kunnen garanderen. Natuurlijk zeggen wij dan niet botweg nee tegen de klant. Wij zullen de klant begeleiden en overtuigen naar een juiste producttoepassing. Zo probeer je de klant op de juiste manier te helpen. Een particulier die de woninginrichting van zijn nieuw­ bouwwoning door ons laat verzorgen, levert bij wijze van spreken op maandagochtend zijn huissleutel bij ons in en komt op vrijdagmiddag in een volledig gestoffeerde woning terug. Dat kan alleen maar, als er sprake -6-


in business

Wij beloven niets, wat wij niet waar kunnen maken”

is van vertrouwen”. Naast het opbouwen van een vertrouwensrelatie met de klant, is Schenk wand- en vloer­ afwerking in meer zaken onderscheidend. Zij bieden goede kwaliteit, voeren de werkzaamheden uiterst secuur uit en besteden veel aandacht aan nazorg. Mocht onverhoopt blijken dat een klant niet tevreden is, dan zal Schenk alles in het werk stellen om de klant alsnog tevreden te stellen. Voor de particulier is Schenk wand- en vloerafwerking aangesloten bij het CBW, een keurmerk voor zekerheid van uw aankoop.

Bedrijvenpark Nesselande In januari is Schenk wand- en vloerafwerking verhuisd naar bedrijvenpark Nesselande. In deze tijd, waarin het slecht gaat in de bouw, wordt dat door velen gezien als een risicovolle stap. Wullems kijkt daar echter anders naar. “Wij varen onze eigen koers en soms gaat die koers tegen de stroom in. Wij zijn een solide, stabiel bedrijf en staan bekend als een goede zakenpartner. Wij blijven vooruit kijken en zien hier op het bedrijventerrein nieuwe kansen. Met collega-ondernemers die zich ook op dit bedrijvenpark vestigen, ontstaat een locatie waar klanten terecht kunnen voor het gehele kantoor/

woningconcept, van project- of woninginrichting tot airco’s en zonnepanelen. Als ondernemers versterken wij elkaar en profiteren van elkaars klanten”. De vestiging van het bedrijf op bedrijvenpark Nesselande heeft voor Schenk wand- en vloerafwerking nog een ander voordeel, waar Wullems heel blij mee is.

Nieuwe showroom “Op onze nieuwe locatie, hebben wij niet alleen een bedrijfsruimte, maar ook een ruim opgezette showroom. In deze showroom kunnen wij onze klanten ontvangen en ze het gehele aanbod op het gebied van wand- en vloerafwerking, raamdecoratie en zonwering laten zien. Wij adviseren om vooraf een afspraak te maken zodat wij alle tijd voor de klant kunnen nemen. Tijdens het gesprek inventariseren wij de klantwensen. Bij ons zijn de producten te zien en te voelen, zodat een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. Met persoonlijke aandacht en tijd voor onze klanten, het leveren van kwaliteit en door te staan voor ons vak, zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Tenslotte blijft onze lijfspreuk: Wij beloven niets, wat wij niet waar kunnen maken”, besluit Wullems zijn verhaal.

Schenk wand- en vloerafwerking is gevestigd op de Mart Stamhof 11 te Rotterdam. Stap gerust binnen voor een eerste kennismaking of kijk op www.schenkbv.com. Together - 7 -


Nesselande Verzekeringen BV voor al uw verzekeringen op basis van ons serviceabonnement, zowel zakelijk als privé. Bij deze nieuwe vorm van verzekeren, besparen wij een gemiddel gezin tussen de € 100,- en € 200,- per jaar. Wilt u uw verzekeringen vrijblijven door laten nemen, neem dan contact met ons op.

Quality

KEUR

Quality Enileve Natural Healing KEUR

Quality KEUR is gespecialiseerd in het keuren van uwQuality arbeidsmiddelen. Quality

Quality

Quality

Quality

Quality

Quality

KEUR

KEUR

KEUR

KEUR

KEUR

KEUR

KEUR

Heb je een klacht? Ik zet je in je kracht! Een klacht, symptoom of ziekte is een alarmsignaal: Uw lichaam wil u iets vertellen! Maar wat?

Quality KEUR

HEFTRUCKS

Met Enileve gaat u op zoek naar het inzicht en de betekenis

Quality KEUR

ROLSTEIGERS

hiervan.

Energieblokkades

worden

in

balans gebracht en uw zelf genezend vermogen wordt

Quality

aangezet tot helen.

Quality

Met een beetje hulp van Enileve

KEUR

HIJSMIDDELEN

KEUR

GEREEDSCHAPPEN

bent u zelf uw beste genezer! Wilt u een voetreflex massage, dan kunt u ook bij mij terecht.

Quality KEUR

LADDERS EN TRAPPEN Kijk voor meer informatie op www.enileve.nl

MAGAZIJNSTELLINGEN

Of bel 06-44348954 / 010-4373467 Allergieën • Lichamelijke klachten • Huidproblemen Slaap­problemen • Leer- en concentratieproblemen Emotionele blokkades • Faalangst

✔ T 0180 44 48 83 ✔ E info@quality-keur.nl ✔ M 06 51 09 66 36 ✔ I www.quality-keur.nl

-886x130 advertentie FO training en advies.indd 2

17-03-14 13:50


ONDERNEMERSCLUB NESSELANDE sfeervol en ontspannen netwerken bij de gezelligste businessclub van rotterdam in business

Rotterdam Nesselande is een snel groeiende en ondernemende wijk en heeft al sinds 2009 een eigen ondernemersclub: Ondernemers Club Nesselande (OCN). OCN is opgericht door ondernemers vóór ondernemers en heeft nu ongeveer 100 actieve leden. Onze leden zijn uiteenlopend van net gestarte ZZP-ers tot gevestigde (familie)bedrijven met tientallen medewerkers. Onze leden zijn onder meer werkzaam in webdesign/vormgeving, communicatie, accountancy/belastingadvies, bouw, management-consultancy, wellness en diverse andere dienstverlening. De OCN staat in de eerste plaats natuurlijk voor Ondernemen. Door workshops, lezingen en in contact te komen met andere ondernemers blijf je op de hoogte en zie je nieuwe kansen/oplossingen. Met de voor OCN leden gratis inschrijving in ons bedrijvenboek zet je

ondernemersclub Nesselande

je bedrijf nog beter op de kaart, en vind je snel je ondernemende wijkgenoten (terug). Maar ook gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het gaat immers om elkaar kennen en gunnen. Dat gaat het beste door een leuk gesprek aan de bar met een drankje en hapje.

Voor slechts € 100 euro per jaar ben je al lid en organiseren wij 6 bijeenkomsten per jaar en een tal van andere interessante activiteiten. Wil je graag komen kennismaken? Kom dan eens als gast naar één van onze bijeenkomsten. Bezoek onze website voor meer informatie over onze evenementen.

voor meer informatie kijk op: Together - 9 -

www.ondernemersclubnesselande.nl


Voor iedereen die graag buiten en actief is Je hebt ze vast wel eens door de wijk zien lopen in hun gele jacks. Loopgroep Nesselande heeft een voor jou passende trainingsgroep.

Kijk op onze website www.loopgroepnesselande.nl En ga eens mee!

Daag jezelf uit tijdens de Nesseloop op zaterdag 17 mei 2014 De 8e editie van de Nesseloop is een prestatieloop met een prachtig parcours in het waterrijke Nesselande rond de Zevenhuizerplas. De Nesseloop biedt alle ‘Nesselanders’, groot en klein een leuke recreatieve loop in hun eigen omgeving.

Het programma van de Nesseloop bestaat uit:

Meer informatie of inschrijven:

Start en finish is aan de Siciliëboulevard ter hoogte van het winkelcentrum.

www.nesseloop.nl

10.00 uur Start Kinderloop 500 m (t/m 8 jr) 10.15 uur Start Kinderloop 1500 m (9 t/m 13 jr) 10.45 uur Warming-up Dance Point 11.00 uur Start 14 km 11.10 uur Start 7 km

De Nesseloop is altijd op zoek naar vrijwilligers en sponsors. Aanmelden kan via de website.

- 10 -


in business

DRUK & PRINT

Voor al uw online zakelijk- & reclamedrukwerk

Een online drukker die persoonlijk advies op maat biedt en een duurzame oplossing aanlevert die tijd en geld bespaart? Dat lijkt onmogelijk. Deo Boedhai van DEO Printing bewijst echter dat het kan. Op bevlogen wijze licht Deo zijn werkwijze toe.

Leergierig

Uw voordeel

Deo Boedhai kwam in 1980 vanuit Suriname naar Neder-

Die klanten komen voor het brede palet aan diensten van

land en belandde al snel in de grafische industrie. “Van huis

DEO Printing. Van standaard huisstijl- of handelsdrukwerk

uit ben ik elektrotechnicus. NDR zocht destijds een elek-

in alle druktechnieken tot ontwerp, opmaak en begelei-

tromonteur om snijmachines te repareren en nam mij aan.

ding bij Social Media, het kan allemaal. DEO Printing levert

Binnen een week stond ik al aan de offsetmachine. Puur

dienstverlening op maat, waarbij samengewerkt wordt met

uit leergierigheid ben ik overgestapt en heb alle technieken,

kwalitatief sterke partners. Het persoonlijke aspect komt

zoals micrografie, reprografie, fotografie, offset en lichtdruk

altijd terug. “Vaak vragen mensen mij: Deo, geef je korting

geleerd. Door me stap voor stap te ontwikkelen, bouwde ik

of heb je aanbiedingen? Nee, maar ik heb wel uw voor-

een brede knowhow en allround kennis op. In alle beschei-

deel! Door goed advies over bijvoorbeeld verspreiding en

denheid kan ik zeggen dat ik op iedere grafische vraag wel

levering kunnen klanten namelijk ook geld besparen.” Deo

een antwoord weet,” neemt Deo ons mee terug in de tijd.

heeft nog wel een tip voor ondernemers. “Wees zichtbaar, juist in deze lastigere tijden! Dat kan op diverse manieren,

Transparant

bijvoorbeeld door de juiste inzet van Social Media.”

Uit maatschappelijke betrokkenheid merkte Deo dat hij veel meer voldoening vond in het delen van kennis en

“Vaak vragen mensen mij: Deo, geef je korting of heb

knowhow, dan in het verkopen. Inmiddels was hij sales-

je aanbiedingen? Nee, maar ik heb wel uw voordeel!”

manager en dus juist bezig met verkoop. “Daarom zocht ik een nieuwe uitdaging. In november 2009 besloot ik voor

Netwerk

mijzelf te beginnen, vanuit het idee een online dienst te

Wie veel netwerkbijeenkomsten bezoekt, heeft Deo onge-

koppelen aan persoonlijk contact. Door goed te luisteren

twijfeld al eens gezien. Hij is namelijk lid van veel netwer-

en de behoefte te bepalen, streef ik naar het aangaan van

ken. “Inmiddels heb ik daar denk ik duizenden mensen

relaties op lange termijn.” Deo nam een opmerkelijk besluit.

gesproken. Voor mij is netwerken vooral het delen en

Waar hij eenvoudig had kunnen putten uit zijn brede net-

vergaren van kennis. Zo ontdek je de valkuilen die er zijn

werk, besloot hij alleen maar nieuwe relaties op te bouwen.

voor ondernemers. Die maatschappelijke betrokkenheid

“Ik vertelde hen een eerlijk en transparant verhaal. Als je

zit er nu eenmaal in en vormt voor mij de basis van het

oprecht en marktconform werkt, ontstaat de gunfactor en

ondernemen.”

komen de klanten. Nu heb ik er al bijna 700, van klein tot

Meer weten over DEO Printing of advies nodig op het

groot, en ze zijn me allemaal even dierbaar.”

gebied van drukwerk? Neem contact op met Deo Boedhai voor persoonlijk advies.

T 010 - 222 40 10 - M 06 - 28 245 675 - info@deoprinting.nl Ligusterbaan 1 - 2908 LW Capelle a/d IJssel - Postbus 8613 - 3009 AP Rotterdam

Together - 11 WWW.DEOPRINTING.NL


Zoekmachine optimalisatie & marketing Zoekmachine optimalisatie (SEO) en Zoekmachine marketing (SEM en SEA) zijn tegenwoordig van groot belang in uw communicatieplan. Een website op zichzelf is niet meer voldoende. Door een goede zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing kunt u bovenaan in Google (maar ook in andere zoekmachines) komen te staan waardoor uw site vaker gezien wordt en er meer mensen zullen zijn die zaken met u willen doen (conversie). SEO of SEA? Wat kunnen wij voor u betekenen? 1. Doelstellingen en doelgroepen bepalen samen met u 2. Selecteren van zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden 3. Teksten schrijven waarmee u hoger komt te staan in de zoekresultaten van Google (‘het linker rijtje’) 4. Advertenties (Adwords) maken die winstgevende kliks opleveren (‘het rechter rijtje’) 5. E-mail nieuwsbrieven ontwerpen die u kunt sturen aan relaties en prospects 6. Social media marketing plan bedenken en realiseren 7. Statistieken leveren over de bereikte resultaten en gemaakte kosten 8. Actief beheer van teksten en (social media) campagnes Maveristic regelt alles voor u. Het maakt niet uit of u al een website heeft of dat wij die voor u ontwerpen en bouwen. Wij verbeteren uw zoekmachine optimalisatie (SEO) en uw zoekmachine marketing (SEM of SEA) zodat uw website beter vindbaar wordt en meer omzet behaalt. Snel resultaat nodig? Maak vandaag nog een afspraak en u heeft snel een voorstel van ons liggen. Na akkoord kunt u over 2 weken al de eerste resultaten verwachten. U weet, Maveristic regelt alles snel en goed. WWW.MAVERISTIC.COM

tot (van100+ 3(van totmedewerkers) 100+ 3(van tot (van 100+ medewerkers) 3medewerkers) (van tot 3100+ 3 tot100+ medewerkers) 100+medewerkers) medewerkers) DeanDean Hosted Dean Hosted Hosted IPDean Telefonie IP Hosted Telefonie IP Telefonie Dean Hosted IP (van Telefonie IP3 Telefonie Telefonie Dean Hosted tot Uw nieuwe nieuwe IP centrale besteld! UwIP nieuwe Uw nieuwe centrale IP3 centrale 33 in stappen 3 stappen besteld! besteld! Uw nieuwe Uw Uw nieuwe centrale IP centrale IPIP centrale in stappen in 3instappen stappen besteld! besteld!

Geen investering telefooncentrale meer nodig! Geen Geen investering investering inintelefooncentrale inmeer telefooncentrale meer meer nodig! nodig! Geen Geen investering Geen investering investering in telefooncentrale in telefooncentrale in telefooncentrale meer nodig! meer nodig! nodig!

Kies Kies aantal gebruikers uw Kies telefoon uw telefoon toestellen, toestellen, WifiConnect Call Wifi Connect Callenconverter Connect en Fax Fax converter Kies Kies gebruikers gebruikers gebruikers Onbeperkt Onbeperkt bellen? bellen? telefoon telefoon toestellen, toestellen, Wifi Call Wifi Connect Call Wifi Call enConnect Fax Fax enconverter Faxenconverter converter 11aantal 1aantal 2 Onbeperkt 2 Onbeperkt 3uwKiesKies 3uwtoestellen, 1 Kies1aantal 1aantal 2gebruikers 2 Onbeperkt 2 2bellen? 3bellen?Kiesbellen? 3uwKies 3telefoon Kies aantal gebruikers

(evenveel als (evenveel aantal als gebruikers) aantal gebruikers)

(evenveel als(evenveel aantal gebruikers) (evenveel als aantalalsgebruikers) aantal gebruikers) Kies uw telefoon toestellen, Wifi Call Conners en Fax converter (evenveel als aantal gebruikers)

Onbeperkt bellen?

Gebruiker Gebruiker Onbeperkt Onbeperkt Bellen Bellen Hardware Hardware Service Service Telefoon Telefoon Telefoon upgrades upgrades Hosted Hosted PBX Gebruiker Gebruiker Gebruiker Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Bellen Bellen Bellen Hardware Hardware Hardware Service Service Service Telefoon Telefoon upgrades upgrades upgrades Gebruiker Onbeperkt Bellen Hardware Service Telefoon upgrades Hosted PBX Hosted Hosted Hosted PBX PBX PBXPBX Compleet Compleet Compleet Compleet Compleet Compleet (bureau)telefoon, (bureau)telefoon, fax, VoIP VoIP Centrale Centrale (bureau)telefoon, fax, fax, alle vaste en VoIP Centrale €0,+ Polycom €0,-IP331 naarnaar allenaar vaste alleenvaste mobiele en mobiele nummersnummers (bureau)telefoon, (bureau)telefoon, (bureau)telefoon, fax, fax, fax, smartphone oIPVoIP Centrale VoIP Centrale Centrale wachtkamer, wachtkamer, smartphone gebruiker gebruiker PolycomPolycom IP331 IP331 wachtkamer, mobiele nummers + €0,++ =C€0,++0,-€0,naar allenaar vastealle naar envaste mobiele alleenvaste mobiele nummers en inmobiele nummers Nederland* in nummers Nederland* wachtkamer, wachtkamer, smartphone wachtkamer, smartphone gebruiker smartphone gebruiker gebruiker Aantal

Aantal Aantal

of thuiswerkplek of gebruiker thuiswerkplek smartphone Nederlannd in Nederland* in Nederland* ininNederland* of thuiswerkplek of thuiswerkplek of thuiswerkplek of thuiswerkplek

+ €2,€2,+ €2,€5,€5,€5,€5,€5,€5,+ €2,+ €2,+ = + 2,C €5,€5,€5,€5,€5,€5,€5,5 = 5 €5,= 5 €5,= Per gebruiker Per gebruiker per maand per maand Aantal

C ,Ja/Nee

Ja/Nee

Aantal

Ja/Nee Ja/Nee

C ,Ja/Nee

Per gebruiker Per gebruiker per maand per maand

Per gebruiker Per gebruiker perPermaand gebruiker per maand per maand

Fax2Email Fax2Email

Ja/Nee Ja/Nee

Ja/Nee Ja/Nee

Aantal

Ja/Nee Ja/Nee

+ €4,+ €4,+ €4,-

Wifi Call WifiConnect Call Connect

Aantal

Deze dienst vereist een gebruiker

Deze dienst vereist een gebruiker

Deze dienst vereist een gebruiker

Android, voor Android, iOS en WP iOS en WP Ontvang Ontvang faxen direct faxen alsdirect e-mail alsinternationaal e-mail 25% extra 25%korting extra op korting alle internationale op alle internationale Fax2Email Fax2Email Fax2Email Korting Korting Korting internationaal internationaal Wifi Call WifiConnect Call Wifivoor Connect Call t.b.v. gebruikConnect t.b.v. eigengebruik app bv.eigen Briaapp bv. Bria + = C gesprekken gesprekken

voor Android, voor iOS Android, voor en WP Android, iOS enper WP iOSmaand en WP Ontvang faxen Ontvang direct Ontvang faxen alsdirect e-mail faxen direct e-mail als e-mail 25% 25% korting extra 25% opkorting extra allePer internationale korting opgebruiker alle internationale op alleper internationale Per als gebruiker perextra maand maand Per gebruiker Aantal Aantal Ja/Nee t.b.v. Ja/Nee gebruik t.b.v. eigengebruik app t.b.v. bv.eigen Bria gebruik app bv. eigen Briaapp bv. Aantal Bria gesprekken gesprekken gesprekken

Gigaset

N300A/C610H

Per gebruiker Per gebruiker perPermaand gebruiker per maand per maand

Korting Korting internationaal internationaal

Aantal Gigaset

Aantal AantalGigasetN300A/C610H Gigaset GigasetN300A/C610H

+ €4,+ €4,-

Per gebruiker Per gebruiker per maand per maand Ja/Nee

Aantal

Aantal Gigaset N300A/C610H N300A/C610H N300A/C610H

Deze dienst vereist een gebruiker

C ,-

Aantal

Aantal Aantal

Per gebruiker Per gebruiker perPermaand gebruiker per maand per maand

permaand maand per per maand

Aantal

Aantal Aantal

Aantal

PolycomPolycom VVX400 VVX400

Polycom VVX400 PolycomPolycom VVX400VVX400

+4,-€7,+ €7,Aantal

Polycom VVX400 Aantal Aantal

PolycomPolycom VVX500 VVX500

€0,-€0,-+ €7,€2,-€2,€2,50 €2,50 PolycomPolycom VVX500VVX500 + €7,+Aantal€7,-AantalPolycomAantalVVX500 Aantal Aantal Aantal Ja/Nee Ja/Nee Ja/Nee Aantal Per gebruiker AantalPer gebruiker Aantal per maand per maand Per faxnummer Per faxnummer per maand per maand Per gebruiker Per gebruiker per maand per maand €0,€0,€0,Plantronics Plantronics CS510 CS510 €2,€2,50 €2,50 €2,50Fax2Email €2,-€2,Aantal Aantal Korting internationaal Wifi Call Connect Een bureautelefoon Een bureautelefoon is is €8,+AantalPlantronics €8,Polycom VVX500 Per per gebruiker maand Per gebruiker per maand per maand hierbij benodigd. hierbijCS510 benodigd. + =C +7,Per faxnummer Per faxnummer perPermaand faxnummer per maand per maand Per gebruiker Per per gebruiker maand Per gebruiker per maand per maandop allePer gebruiker Ontvang faxen direct 25% extra korting voor Android, IOS en WP Plantronics CS510 Plantronics CS510 Aantal Aantal

+ €8,+ €8,+ €8,-

t.b.v. uwt.b.v. bestaande uw bestaande fax fax

Deze dienst vereist een gebruiker

internationale gesprekken

Aantal

Deze dienst vereist een gebruiker

als e-mail

Aantal

Fax converter Fax converter (ATA) (ATA) t.b.v. gebruik eigen bv. Bria

Een bureautelefoon Een bureautelefoon isEen bureautelefoon is is hierbij benodigd. hierbij benodigd. hierbij benodigd.

Aantal

Aantal Aantal

Aantal

Eenbureautelefoon is hierbij benodigd Per toestel Per per toestel maand per

Per toestel Perper toestel Per maand toestel per maand per maand

Aanbevolen:Aanbevolen: Separate internet Separate verbinding internet t.b.v. verbinding spraak:t.b.v. €29,spraak: p/m, €29,inclusief p/m,gratis inclusief Routergratis (max.Router 6 gelijktijdige (max. 6 gelijktijdige gesprekken).gesprekken). Onbeperkt Bellen Onbeperkt per gebruiker Bellen pergeldt gebruiker voor bellen geldt voor naar bellen vaste en naarmobiele vaste enuw mobiele t.b.v. bestaande fax Soundstation Aantal Aantal Aantal nummers innummers Nederlandin (er Nederland geldt een(erFair geldt UseeenPolicy, Fair Use zie: Policy, www.deanconnect.nl). zie: www.deanconnect.nl). De Fair UseDecapFair is 1500 Use cap minuten is 1500perminuten maand, per per maand, gebruiker. per Bij gebruiker. overschrijding Bij overschrijding gelden de normale gelden de Dean normale beltarieven. Dean beltarieven. €1,- per€1,maand per per maand stukper stuk IP5000 Onbeperkt bellen Onbeperkt geldtbellen niet voor geldtspeciaalnummers: niet voor speciaalnummers: zoals servicenummers, zoals servicenummers, satellietnummers satellietnummers en doorschakelen en doorschakelen naar externenaar nummers. externe Hardware nummers.Service Hardware Compleet Servicebestaat Compleet uit:bestaat Toestel uit: huurToestel all- huur allAanbevolen Aanbevolen in, service op in, hardware, service op vervanging hardware, vervanging bij defect, firmware bij defect,updates firmwareinclusief updatesswitch inclusief en voedingen. switch en voedingen. Een fax, wachtkwameraansluiting Een fax, wachtkwameraansluiting of andere extensie, of anderewordt extensie, gezienwordt als een gezien gebruiker. als een Standaard gebruiker. Standaard len: Aanbevolen: Separate internet Aanbevolen: Separate verbinding internet Separate t.b.v. verbinding internet spraak:verbinding t.b.v. €29,-spraak: p/m,t.b.v. inclusief €29,spraak: p/m, gratis €29,inclusief Router p/m,gratis (max. inclusief Router 6 gelijktijdige gratis (max. Router 6 gesprekken). gelijktijdige (max. 6 gelijktijdige gesprekken). Onbeperktgesprekken). Bellen Onbeperkt per gebruiker Onbeperkt Bellen pergeldt Bellen gebruiker voorperbellen geldt gebruiker naar voorvaste geldt bellenen voor naar mobiele bellen vastenaar en mobiele vaste en mobiele Aantal Aantal Aantal overeenkomst overeenkomst bedraagt 24bedraagt maanden.24Dean maanden. behoudt Dean zichbehoudt het recht zichvoor het om recht opdrachten voor om opdrachten niet te accepteren. niet te accepteren. Op al onze leveringen Op al onze gelden leveringen de algemene gelden devoorwaarden algemene voorwaarden van Dean Connect van Dean BV,Connect zie: www. BV, zie: www. Aantal Aantal Separate IP Voice IPper lijn Voice + Router lijn Router per €29,maand per maand s in nummers Nederlandinnummers (erNederland geldt een in Nederland (er Fairgeldt Use een Policy, (er Fair geldtzie: Use eenwww.deanconnect.nl). Policy, Fair Use zie:Policy, www.deanconnect.nl). zie: De www.deanconnect.nl). Fair Use cap De Fair is 1500 UseDecap minuten FairisUse 1500 percapminuten maand, is 1500per perminuten gebruiker. maand,perperBij maand, gebruiker. overschrijding per gebruiker. Bij overschrijding geldenBijdeoverschrijding normale gelden Dean de gelden normale beltarieven. deDean normale beltarieven. Dean beltarieven. €1,- perSeparate €1,maand per€1,maand per stuk maand per+stuk per stuk €29,-Aantal deanconnect.nl. deanconnect.nl. Vraag uw Dean VraagConnect uw Deandealer Connect naar dealer de installatiekosten naar de installatiekosten op locatie. Zetop locatie. en drukfouten Zet- en drukfouten voorbehouden. voorbehouden.

+ =C 12,-

Totaal:Totaal: Totaal: Installatie Installatie € maand € €€ Per maand Per maand Per

Tel. Tel. Tel. Dealer DealerDealer

Per toestel Aantal per Aantalmaand

Aantal

€ € € Installatie Installatie Installatie Voor akkoord Voor akkoord bestelling bestelling Bedrijfsnaam Bedrijfsnaam Plaats Plaats Handtekening: DeSaTel - www.desatel.nl - info@desatel.nl Contactpersoon ContactpersoonLigusterbaan 1 - 2908 LW Capelle aan den IJssel -Tel.T 010 Tel. 202 44 05 - F 010 202 48 83Handtekening: Voor akkoord Voor akkoord Voor bestelling akkoord bestelling bestelling rijfsnaam Bedrijfsnaam BedrijfsnaamE-mail E-mail Plaats Plaats PlaatsDealer Dealer

tactpersoon Contactpersoon Contactpersoon ail E-mailE-mail

per€29,maand per €29,maand per maand

Handtekening: Handtekening: Handtekening:

- 12 -

Versienummer: 20140108

kt bellen Onbeperkt geldtOnbeperkt bellen niet voor geldt speciaalnummers: bellen niet geldt voor speciaalnummers: niet voor zoalsspeciaalnummers: servicenummers, zoals servicenummers, zoals satellietnummers servicenummers, satellietnummers en doorschakelen satellietnummers en doorschakelen naarenexterne doorschakelen naar nummers. externe naar Hardware nummers. externeService nummers. Hardware Compleet Hardware Servicebestaat Compleet Service uit: Toestel bestaat Compleet huur uit:bestaat Toestel all- uit:huur Toestel all- huur allAanbevolen Aanbevolen Aanbevolen ce opin,hardware, servicein,opvervanging service hardware, op bij hardware, vervanging defect, firmware vervanging bij defect, updates bijfirmware defect, inclusief updates firmware switch inclusief updates en voedingen. switch inclusief enEen switch voedingen. fax,enwachtkwameraansluiting voedingen. Een fax, wachtkwameraansluiting Een fax, wachtkwameraansluiting of andere extensie, of andere wordt ofextensie, andere gezienwordt extensie, als een gezien gebruiker. wordt als gezien eenStandaard gebruiker. als een gebruiker. Standaard Standaard Per gebruiker per maand komstovereenkomst bedraagtovereenkomst 24 bedraagt maanden.24bedraagt Dean maanden. behoudt 24 maanden. Dean zichbehoudt het Dean rechtzich behoudt voorhetomrecht zich opdrachten voor het recht omniet opdrachten voor te accepteren. om opdrachten niet te Op accepteren. alnietonze te accepteren. leveringen Op al onzegelden Opleveringen al onze de algemene leveringen gelden devoorwaarden gelden algemene de algemene voorwaarden van Dean voorwaarden Connect van Dean BV, Connect zie: van www. DeanBV,Connect zie: www. BV, zie: www. Separate Separate IP Voice Separate IPlijnVoice + IPRouter lijn Voice + Router lijn + Router €29,nect.nl. deanconnect.nl. Vraag uw deanconnect.nl. Dean Vraag Connect uw Dean Vraag dealer Connect uwnaar Deandedealer Connect installatiekosten naardealer de installatiekosten naar op de locatie. installatiekosten Zetop locatie. en drukfouten opZet-locatie. envoorbehouden. drukfouten Zet- en drukfouten voorbehouden. voorbehouden.

Totaal:Totaal: € Per maand Per maand

Versienummer: 20140108

De uitzonderlijke service van Dean Connect! =C 3,Aantal nummers: Aantal Aantal nummers: nummers:

Aantal Aantal nummers: nummers:

maand

Versienummer: 20140108

Per fax per Permaand fax per Per maand fax per maand Fax converter (ATA)

Aantal

Aantal

Versienummer: 20140108

Aantal PerAantal maand fax per maand €3,-€3,€3,-fax perPerAantal

Aantal

Versienummer: 20140108

Aantal

Deze dienst vereist een gebruiker

Dean Dean Connect! Dean Connect! Connect!

Deze dienst vereist een gebruiker

Soundstation De De uitzonderlijke uitzonderlijke service service vanvan Fax converter Fax(ATA) converter (ATA) (ATA) Aantal + €12,+ €12,- Soundstation =C 2,- Ja/NeeFaxt.b.v.converter =C 2,50 Aantal uw = bestaande t.b.v. uwt.b.v. bestaande faxuw bestaande fax fax IP5000 IP5000 C 0,€3,€3,Plantronics CS510 Soundstation Soundstation De De uitzonderlijke De uitzonderlijke uitzonderlijke service service service vanvanvan Per gebruiker per maand Dean Dean Connect! Connect! 8,- Soundstation Per gebruiker per maand Per gebruiker per maand + €12,+ +€12,+=C €12,IP5000 IP5000 IP5000 Deze dienst vereist een gebruiker

per maandper maand per maand

Aantal

Aantal

Deze dienst vereist een gebruiker

=C 10,€10,€10,-

€10,€10,€10,-

Aantal

PolycomPolycom IP331 IP331 Aantal Polycom IP331


in business

Together

U staat er niet alleen voor

Als ondernemer of zakelijke professional heeft u het niet makkelijk. U moet veel tijd, geld en energie steken in het aantrekken van nieuwe klanten en omzetmogelijkheden terwijl u liever doet waar u goed in bent. Er zijn wel mogelijkheden om “gezamenlijk op te trekken” maar meestal ligt het initiatief dan nog steeds bij u. We kennen allemaal de ontbijtsessies waarbij de druk groot is om uw “collega’s” te verkopen bij uw klanten. Maar misschien bent u helemaal geen verkoper en bovendien verkoopt u liever uzelf.

Wij bieden hiervoor een passend alternatief: Together and Friends. Dit is een club ondernemende professionals die een aantal overeenkomsten hebben. Together members zijn: Professionals in hun vakgebied • Gericht op zakelijke klanten • Gevestigd in dezelfde regio • Op zoek naar nieuwe klanten • Geen concurrenten van elkaar •

• Delen hun kennis • Vergroten hun netwerk • Krijgen exposure • Respecteren elkaar • Bundelen hun krachten • Zijn in staat hun onderneming in volume te vergroten

Geïnteresseerd ?

• Bent u ondernemer gericht op de zakelijke markt? • Wilt u meer exposure en sales met minimale inspanning? • Wilt u leads ontvangen waar u snel business uit haalt? • Wilt u deel uitmaken van een sterk team dat elkaar helpt en ondersteunt? • Wilt u concurrentie in de regio uitsluiten? Neem dan contact op met Together door een e-mail te sturen naar: info@togetherbusinesslifestylemagazine. Meer informatie vindt u op www.togetherbusinesslifestyle.nl Ons bezoekadres: Ligusterbaan 1 2908 LW Capelle aan den IJssel Tel: 010-2224010

Together and friends heeft wekelijks bijeenkomsten in het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Together - 13 -


Natuurlijk ook voor jubilea, vieringen en partijen van 50 tot 200 perso­nen, we richten het zo in dat het altijd gezellig is.

Lake 7 is met haar unieke ligging aan de Zevenhuizerplas de ideale locatie voor uw huwelijksfeest.

Gezellig uitje? Kom dan snel langs bij Lake7. Bowlen, tennis, varen, Ibiza strand, er is ĂŠcht van alles te beleven!

Strandweg 23 2761 DM Zevenhuizen info@lake7.nl 010 4201115 www.lake7.nl - 14 -


in business

SCHUIFKASTEN INLOOPKASTEN RAAMBEKLEDING

UW SPECIALIST IN MAATWERK

Voor kantoor, woonkamer, slaapkamer of opbergruimte.

ZONWERING

HORREN

OPEN MAATWERK levert exact op maat schuifkasten/schuifwanden met of zonder interieur, horren, binnen -en buitendeuren, vloeren en zonwering.

OPEN Maatwerk is een jong, slagvaardig en dynamisch bedrijf, welke voorziet in de behoefte waar advies, meting én montage van de producten vakkundigheid vereisen.

KIJK VOOR LOPENDE ACTIES OP ONZE WEBSITE

WWW.OPENMAATWERK.NL

FRANK KIEN 06 - 46 102 334 | JEROEN VAN AMEIJDE 06 - 53 584 355 | ROTTERDAM-NESSELANDE Together - 15 -

SCHUIFKASTEN | INLOOPKASTEN | ZONWERING | ROLLUIKEN | BINNENZONWERING | HORREN | VLOEREN | DEUREN | TIMMERWERKEN


- 16 -


Lifestyle

Nesselande Strand, boulevard met winkelcentrum en bijpassende bebouwing. We zijn in de jongste wijk van Rotterdam. Nesselande heeft de uitstraling van een badplaats en trekt daarmee veel mensen. Wonen, werken, winkelen, sporten en recreÍren gaan hand in hand. En de wijk is nog steeds in ontwikkeling. Evenemententerrein Nesselande biedt ruimte aan grotere en kleinere evenementen. Verschillende sportevenementen vinden plaats op het strand. Maar er wordt ook gewerkt aan een nieuw evenemententerrein in het Oeverpark. Dit terrein is vanaf medio 2015 beschikbaar.

Evenementen in 2014 De volgende evenementen staan op het programma in Nesselande:

Donderdag 12 t/m 15 juni

Do 28 t/m za 30 augustus

Beachevent

CuliNESSE

Zaterdag 5 en zondag 6 juli

Za 20 en zo 21 september

Zaterdag 17 mei

Beachvolleybal

Leontiens Ladies Ride en Run

Nesseloop

Kosboulevard Langs de Kosboulevard zijn allerlei sportieve activiteiten mogelijk. Er is een skatepark, een voetbalkooi en binnenkort een beachvolleybalvoorziening met zes velden. BeachClub Rotterdam zal hier allerlei strandsporten (laten) organiseren. Ook komt er een outdoor-fitnessvoorziening in dit deel van Nesselande.

Bedrijventerrein In het zuiden van Nesselande is direct langs de A20 een bedrijvenpark in ontwikkeling. Deze buffer tussen woonwijk en snelweg is voor bedrijven een aantrekkelijke, eigentijdse vestigingsplek met een gunstige ligging. Bedrijvenpark Nesselande met een oppervlakte van ruim 15 hectare is ontwikkeld voor bedrijven met een lokaal en regionaal karakter; handelsondernemingen, bouwbedrijven, kleinschalige productiebedrijven, showrooms en kantoren.

Together - 17 -


VROUWEN VERDIENEN MEER

• Je bent een ambitieuze onderneemster • Je investeert in jezelf d.m.v het volgen van opleidingen, seminars, trainingen etc. • Je voelt je overweldigd door alle info en mogelijkheden, waardoor je niet komt tot implementeren of zelfs verzand in apathie Vrouwen Verdienen Meer helpt ambitieuze onderneemsters om met focus en gerichte acties hun doelen te realiseren en zo meer energie, inkomen en vrije tijd te krijgen.

Wacht dan niet langer en maak snel een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Miranda Broeren. www.vrouwenverdienenmeer.nl info@vrouwenverdienenmeer.nl

M 06 - 14 442 924

Uw administratie verdient toch de beste aandacht? Nesse Administratie is een administratiekantoor gespecialiseerd in alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van financiële administratie en fiscale dienstverlening. Met ruim 15 jaar ervaring is Nesse Administratie een vertrouwd adres. “Uw administratie verdient toch de beste aandacht?” Nesse Administratie kenmerkt zich door haar informele en persoonlijke benadering en begeleiding. Daarnaast zijn de specialisten van Nesse Administratie in staat complexe materie in heldere taal aan u voor te leggen. “U wilt toch altijd tijdig, juist en volledig geïnformeerd zijn?” Speciaal voor de lezers van dit magazine heeft Nesse Administratie voor de starters een actie opgezet. Nesse Administratie verzorgd voor de starters de gehele financiële administratie + GRATIS jaarrekening en begeleiding voor de prijs van € 80,- per maand ex BTW.

Vijf redenen om te kiezen voor Nesse Administratie:

1

Persoonlijke aandacht & begeleiding

2

Ruim 15 Jaar ervaring & specialisme

3

Altijd bereikbaar

4

Heldere rapportages & uitleg

5

Competitief tarief

...omdat vertrouwen en specialisme vereisten zijn Ligusterbaan 1 2908 LW Capelle a/d IJssel +31 (0)10 848 64 32

Cort van der Lindenstraat 8 D 2288 EV Rijswijk +31 (0)70 336 10 43

info@nesse-administratie.nl www.nesse-administratie.nl - 18 -


in business Volgens de cijfers van het CBS liepen in 2011 34.000 huwelijken uit op een scheiding. Met deze aantallen zou je bijna denken dat scheiden steeds minder pijnlijk en makkelijker wordt, het tegendeel is echter waar. Scheiden is voor velen een heftig proces dat gepaard gaat met pijn, verdriet en emoties die hoog kunnen oplopen.

Stic ht

en uw

renzeloze V G ro ing

Hét scheidingsplatform voor vrouwen Waarom Stichting Grenzeloze Vrouwen? De persoonlijke ervaringen van Christien Broekhoven vormen het basisconcept voor Stichting Grenzeloze Vrouwen. Christien: “Tijdens mijn scheiding was ik op zoek naar een plek waar ik terecht kon voor zowel praktische informatie als inspiratie. Een plek waar experts adviezen geven en waar ik het gevoel kreeg van ‘het komt wel weer goed’. Ik zocht gelijkgestemden, ik was benieuwd naar andermans ervaringen en dringend op zoek naar humor, zelfspot en herkenning. Ik wilde niet wegzakken in een put vol ellende. Dat is niet eenvoudig als je aan alle kanten tegengewerkt wordt door o.a. ex en instanties. Bovendien zit je met het verdriet, omdat alles zo anders is gelopen dan je ooit had gedacht. Omdat hetgeen ik zocht er niet was, besloot ik om dit dan zelf maar te creëren. Dan was die hele scheiding ook nog ergens goed voor geweest.” Samen met Wendy Bosch heeft ze het idee verder uitgediept en het voorgelegd aan diverse experts. De enthousiaste reacties op dit idee hebben geresulteerd in het oprichten van Stichting Grenzeloze Vrouwen op 14 februari 2012.

Missie van Stichting Grenzeloze Vrouwen

Werkwijze Stichting Grenzeloze Vrouwen

Stichting Grenzeloze Vrouwen richt zich op vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met de financiële, emotionele en economische schade en gevolgen van een scheiding in de ruimste zin van het woord. Grenzeloze Vrouwen wil onder andere via de website bij­ dragen aan het verkrijgen van informatie, nieuwe inzich­ ten en ideeën, verbetering van de eigen kwaliteiten en het bevorderen van (loopbaan) mogelijkheden. Een van de belangrijke aandachtspunten is dat vrouwen weer hun gevoel van eigenwaarde terugvinden en in hun kracht komen te staan en verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leven. Daarnaast zullen er in de toekomst diverse landelijke laagdrempelige events georganiseerd worden waar de bezoe­kers lezingen en workshops kunnen bijwonen. Het team van Grenzeloze Vrouwen bestaat onder andere uit een aantal professionals en experts op divers gebied. Opvallend is de hoeveelheid mensen die zich inmiddels belangeloos heeft ingezet om de missie van deze stich­ ting uit te dragen.

De website dient als platform om kennis te delen en inspiratie op te doen. Experts op divers gebied leveren op vrijwillige basis informatie en inspiratie. Door middel van het platform, dan wel netwerk/deelnetwerken wil de stichting komen tot het bevorderen van wederzijdse kennisverbreding en kennisverdieping, het verkrijgen van nieuwe inzichten en ideeën.

Events en workshops Stichting Grenzeloze Vrouwen gaat een aantal malen per jaar eendaagse events organiseren waar lezingen en workshops bijgewoond kunnen worden. De toegangsprijs zal zo laag mogelijk gehouden worden om zo iedereen een kans te geven deze events bij te wonen. Vrouwen die de toegangsprijs niet kunnen voldoen, kunnen een beroep doen op de stichting, die vervolgens een deel van de kosten voor haar rekening zal nemen. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren. Kijk op de website www.grenzelozevrouwen.nl voor meer informatie Together - 19 -


Tankstation van Weelde veranderd van brandstof, Shell wordt Perfect Energy

Een andere naam, dezelfde vertrouwde service Misschien is het u al opgevallen dat tankstation van Weelde aan de Europalaan een nieuwe naam gekregen heeft. Vanaf nu heet het Perfect Energy, en wordt er benzine en diesel verkocht tegen concurrerende prijzen. Verder verandert er niets: de Bakery en de winkel blijven de service bieden die u gewend bent. En ook van de wasstraat, de wasboxen en de autoverhuur kunt u gebruik blijven maken bij Van Weelde. Perfect Energy. Een nieuwe naam, een eigen merk. “We gaan zelf benzine en diesel inkopen”, vertelt eigenaar Gerard van

Weelde. “Op die manier kunnen we brandstof leveren met hogere kortingen.” De brandstof voldoet aan de Europese normering en is dus van goede kwaliteit. “Eigenlijk verandert er voor de klant niets, hij betaalt alleen minder!” In de weekenden wordt er een hogere korting gegeven en op zaterdag 8 en zondag 9 maart kan zelfs getankt worden met een openings­korting van 16 cent. “We blijven alle betaalkaarten accepteren en voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om op rekening te tanken.” Bakery en winkel “Het assortiment in de

- 20 -


in business

winkel verandert niet”, vertelt Van Weelde. Naast het standaard assortiment verkoopt hij ook een groot aantal giftcards van bijvoorbeeld Bol.com en Wehkamp, Douglas, I-Tunes en Mediamarkt. Daarnaast verkoopt hij ook een thuisassortiment van illycaffè: koffiemachines en blikken met verschillende soorten koffie. In de Bakery zijn vers belegde broodjes verkrijgbaar, illy koffie, ontbijtjes, lunches en sinds kort ook warme maaltijden. Het kan meteen in de gezellige koffiecorner gebruikt worden, maar kan ook worden meegenomen. “Heel

eenvoudig en snel via de drive-thru. Warme maaltijden worden geseald in speciale magnetronbakjes, zodat het thuis eenvoudig is op te warmen.” Wekelijks worden er verschillende menu’s aangeboden: een aardappelen/ groente/vleesgerecht, een pastagerecht en patat met bijgerecht. Op het display bij de drive-thru staan de aanbiedingen vermeld zoals het broodje van de maand en de weekenddeal, andere aanbiedingen kunnen in de toekomst via een app bekeken worden. Lees verder op pagina 21.

Together - 21 -


Brandwachtdiensten Veiligheidsopleidingen Brandbeveiliging Arti Harnam

Uitvaartverzorgster

Antyesthi Uitvaartzorg is een hindoestaanse uitvaart onderneming die samen met u vorm en inhoud geeft aan het afscheid van uw dierbaren. Wij zijn dag en nacht bereikbaar Werkgebied: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag e.o

06 846 02 054 www.petershuisenbrandbeveiliging.nl

06 187 200 44 info@antyesthi-uitvaart.nl www.antyesthi-uitvaart.nl/

Bel of mail voor een vrijblijvende offerte

070 336 10 43 | info@sskfloors.nl of kijk op onze website www.sskfloors.nl

Floorprofessionals

• Cort van der lindenstraat 8D 2288 EV Rijswijk

• Ligusterbaan 1 ( M 06 249 904 06 ) 2908 LW Capelle a/d IJssel

Een nieuwe natuursteen vloer? Gespecialiseerd in het onderhoud van natuursteen, graniet en parket • Reinigen • Glans herstellen • Impregneren • Coaten • Slijpen en polijsten • Voegen • Onderhoudsadvies • Schuren, lakken en oliën • Lakken in hoogglans, zijdeglans of matte lak • Aankleuren van houten vloeren • Leveren van houten en laminaat vloeren • Schrobben en in de was zetten van marmoleum vloeren • Het reinigen van tapijt

SSK FLOORPROFESSIONALS SCHUURT STOFVRIJ! - 22 -


Lifestyle

Een goede kop koffie geeft Perfect Energy In de Bakery van tankstation Perfect Energy Van Weelde wordt koffie van het merk illy geschonken. Van Weelde is één van de twee tankstations in Nederland waar deze koffie wordt geserveerd. “Het is heel uitzonderlijk dat illy met ons in zee gegaan is”, vertelt Gerard van Weelde. “Omdat wij geen standaard winkelconcept van een oliemaatschappij hebben, zagen ze het wel zitten.” De koffie wordt zeer gewaardeerd door koffieliefhebbers. Al 80 jaar wordt illy geïnspireerd door de droom van zijn oprichter, Francesco Illy: het produceren van de beste koffie die de natuur te bieden heeft. Vanuit deze filosofie stelt illy haar melange samen uit negen soorten Arabica koffie, afkomstig van de beste plantages uit Midden- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Dit is de ideale formule die aan illy-koffie altijd dezelfde onmiskenbare smaak geeft, waar ter wereld hij ook wordt gedronken. “De

koffie past bij de kwaliteit die we als bedrijf willen uitstralen”, aldus Van Weelde. “En het is ook duurzaam. Kortom, het is meer dan zomaar een kopje koffie.” Om deze kwaliteit te waarborgen is er een nauwe samenwerking tussen het tankstation en de koffi eproducent: illy zorgt voor het porseleinen serviesgoed in de winkel en het personeel wordt geschoold in het bereiden van de lekkerste koffierecepten. Ook krijgen zij regelmatig advies over de presentatie. In de shop van het tankstation zijn ook koffiemachines van illy verkrijgbaar en zijn er regelmatig leuke acties. Daarnaast zijn de blikken met bonen, gemalen koffie, filterkoffie, decafé, deIperespresso capsules en de bijbehorende kop en schotels met het herkenbare illy logo in de shop verkrijgbaar. Dus ook voor het beste kopje koffie thuis gaat u naar Perfect Energy Van Weelde.

De beste kwaliteit voor broodjes en maaltijden In de Bakery van Perfect Energy tankstation van Weelde worden veel verschillende belegde broodjes verkocht; van een broodje kaas of ham tot broodjes met verschillende soorten salade en een wisselend ‘broodje van de maand’. Om klanten snel te kunnen bedienen worden de broodjes en alleverschillende soorten beleg, gescheiden van elkaar bewaard. Wanneer een klant bestelt, worden het versgebakken broodje en het gekozen beleg van­ uit de gekoelde vitrine, snel, vakkundig en hygiënisch samengevoegd met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkeld systeem. Hierdoor kunnen de medewer­kers het broodje vervolgens gemakkelijk verpakken. Voor broodjes met warm beleg geldt hetzelfde, met dat verschil dat het beleg voorafgaand wordt verwarmd in een speciale oven voordat het wordt samengevoegd met het versgebakken broodje via het zelfde systeem. Dankzij dit efficiënte systeem van verwerken en aanbieden ontstaat de optimale conditie en een maximale kwaliteit voor brood, beleg en de consument.

“Ook hebben we onze weekenddeal: vier broodjes, vier croissants en een liter jus d’orange”, vertelt Van Weelde. “Klanten kunnen ’s morgens voor het ontbijt de broodjes komen halen. Verser kan haast niet! En lekker makkelijk via de drive-thru!” Naast koffie en belegde broodjes worden sinds kort ook warme maaltijden verkocht in de Bakery van Perfect Energy tankstation van Weelde. Er worden drie verschillende menu’s aangeboden: een ge­ recht met aardappels/vlees/groente, een pastagerecht en friet met een bijgerecht. Altijd vers gemaakt, speciaal voor Van Weelde en van zeer goede kwaliteit. “De friet komen via Farm Frites en zijn van topkwaliteit aardappels die snel te bereiden zijn en die altijd een lekkere knapperige soort patat geeft.” De leverancier van Van Weelde is Sligro. “Zij hebben veel knowhow in de foodsector. Omdat zij bekend zijn in de horecasector kunnen zij goed advies en begeleiding geven. We blijven streven naar de beste kwaliteit in onze Bakery,” aldus Gerard van Weelde. Together - 23 -


Deze bon is geldig tot 31 mei 2014, niet in combinatie met andere acties.

- 24 -


in business

IK GA HET AAN! Afgelopen weekend was ik met Karel naar een leuk feest in een andere stad. We hadden ook een hotelkamer geboekt zodat we er een lekker weekend van konden maken. Die zaterdagnacht, na het feest stond ik eventjes alleen op het grote balkon naar de sterren te kijken. Het was een prachtige heldere nacht met een warme gloed. En daar, zo stil en alleen, onder de sterrenhemel realiseerde ik mij iets.

Ik ga het aan! Vanaf 1 april begint de 100 dagen Feelgood challenge. En het gaat super goed, er melden veel vrouwen zich aan, ik krijg hulp van fijne mensen en het voelt als een succesvol project. Dat dacht ik op het balkon. Wat een mooi project! Maar wacht eens even. Het is niet alleen een project? Het is mijn eigen challenge! Tijdens de theatertour werd dit idee geboren. Ik heb behoefte aan verdieping, nieuwe energie en mezelf nog beter voelen. Het voelde toen alsof ik tijd nodig had om me klaar te maken voor Smart&Sexy deel 2. Niet onlogisch na 4 jaar hard te hebben gewerkt om nu even tijd te nemen voor mezelf. En zo ontstond het idee van mijn challenge. Ik zou mezelf 3 maanden de tijd geven om op te laden. Ik wil een nieuwe levensstijl ontwikkelen. Vooral op het gebied van eten en bewegen en bezinning. Ik zou niet weten wat ik moet eten als ik stop met brood eten! En hoe lang is het geleden dat ik elke dag mediteerde? Ik wil me nog beter voelen! Investeren in mezelf. Langzaamaan kregen mijn ideeën vorm. Een 100 dagen challenge. Ik dacht na over de Smart&Sexy community. Hoe kon ik ze hierbij betrekken? Door er over te bloggen? Filmpjes maken? Ja! Maar ook door iedereen de kans te geven om mee te doen. Hoe gaaf zou dat zijn! Dan kunnen we elkaar echt helpen. En dat gaan we doen! Wat een prachtig plan. Afgelopen zaterdag kijkend naar de sterren, realiseerde ik mij dat ik mij niet moet verliezen in ‘weer een project’. Nee. Dit is MIJN challenge. En ja iedereen mag mee doen. Maar deze 100 dagen ga ik echt aan. Ja! Dat had ik nog niet met mezelf afgesproken. Ik kreeg kippenvel toen ik daaraan dacht. Ik haalde diep adem en beloofde mezelf: ‘Ik gun mezelf deze 100 dagen. Ik ga er voor. Ik ga mijn challenge voor de volle 100 procent aan. Ik geniet er van en ik haal er alles uit wat er in zit. Wat een unieke kado voor mezelf. IK GA HET AAN’

Doe jij mee? En wat beloof jij jezelf? Ga jij het AAN? Dit is mijn blog. Kijk op mijn website en meedoen is gratis Together - 25 -


Coiffirst

By Saskia van Straten

on passi Passion for people,

In elke editie van Together business & lifestyle zal een ondernemer plaatsnemen in de stoel van Coiffirst Hairstyling voor een kijkje in de kappersspiegel. Voor het zover is, maken we eerst kennis met de vrouw achter de stoel: Saskia van Straten.

air

Hairstyling h for

Voor het vak geknipt...

De klant staat centraal

Aandacht en goede verzorging

Sinds 2 november 2009 heeft Saskia van Straten haar eigen kapsalon aan de Laan van Avant-Garde in Nesselande. Verscholen achter de voordeur vindt u een sfeervolle, bijzondere ontmoetingsplek die meer is dan een kapsalon alleen. “Ik heb heel bewust voor deze opzet van mijn kapsalon gekozen. Jarenlang heb ik in grote, luxe salons gewerkt. Ik heb meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen hair styling, ik heb wedstrijden gedraaid en ik ben wettenschappelijk kleurspecialist. Uiteindelijk kreeg ik de mogelijkheid om de salon waar ik werkzaam was als bedrijfsleidster, over te nemen. Toen de onderhandelingen stukliepen, heb ik alles voor mijzelf op een rijtje gezet. Wat wil ik nu eigenlijk echt”. Van Straten hoefde daar niet zo heel lang over na te denken. Werken voor een baas betekent dat je geacht wordt zijn manier van werken over te nemen, ook als je zelf denkt dat het anders en zeker zo goed kan. Ze vervolgt: “Wat ik echt wilde, was een kapsalon waarbij de klant centraal staat. Niet centraal zoals bij andere salons, maar ECHT centraal dus alle tijd voor een gesprek, kleuradvies, een kopje koffie of het aanbrengen van make-up zonder voortdurend het idee te hebben dat je op moet schieten”.

De zoektocht naar een geschikt locatie begon. Gelukkig brachten het nieuw te bouwen huis in Nesselande en een goed idee van de aannemer uitkomst. Het voorste deel van de woning, oorspronkelijk bedoeld als keuken, is omgebouwd tot een kapsalon die van alle gemakken is voorzien. Hoewel de salon dus aan huis is gevestigd, wil Van Straten geen thuiskapster worden genoemd. “Ik ben een professionele kapster die er voor gekozen heeft alleen te werken. Hierdoor word ik niet afgeleid door collega’s en kan ik mijn aandacht volledig richten op de klant in mijn stoel. Ik werk uitsluitend met professionele producten hoewel dat niet zonder slag of stoot ging. Voor de haarverzorging werk ik met producten van SEBASTIAN. Dit topmerk stelt nogal wat eisen aan de salons die hun producten willen verkopen. Ik heb een brief naar hun hoofdkantoor moeten schrijven met daarin mijn motivatie en argumenten waarom ik met SEBASTIAN wilde werken. Ook mijn klanten zijn zeer te spreken over de producten van SEBASTIAN. Na een eerste kennismaking in de salon, kiest een groot deel ervoor om deze producten ook thuis te gaan gebruiken.

WETENSCHAPPELIJKE KRING

VAN

HAARKLEURSPECIALISTEN

- 26 -


Lifestyle

“De klant staat echt centraal dus alle tijd voor een gesprek, kleuradvies, een kopje koffie of het aanbrengen van make-up.”

Bijzondere service De service van Coiffirst Hairstyling gaat heel ver. Van Straten neemt niet alleen de tijd om een praatje te ma­ ken met de klant. Voordat zij met haar schaar en verf aan de slag gaat, wil zij eerst weten wat de wensen van de klant zijn. En wat zij zeker niet willen. Zij luistert goed naar de klant en probeert voor zichzelf een beeld te vormen, hoe de klant eruit komt te zien na de behandeling. Hierop baseert zij niet alleen het kleuradvies maar ook welk kapsel het beste past bij de vorm en uitstraling van het gezicht en kleding van de klant. Vooraf geeft zij altijd een prijsopgave zodat de klant weet waar hij of zij aan toe is. “Ik heb veel dames in mijn kapsalon en vaak komen die voor een volledige behandeling. Wassen, kleuren, knippen, modelleren en om het helemaal af te maken, een gratis make-up advies dat past bij hun nieuwe kapsel. Deze make-up van het merk PUPA heb ik ook in de verkoop zodat je eenmaal thuis dezelfde look kunt creëren” vertelt zij vol enthousiasme. “ Het is ook niet zo dat je dan eventjes naar de kapper gaat. Sommige klanten zitten meer dan drie uur bij mij in de stoel.

Dan is het prettig dat ik alle tijd en ruimte voor mijn klanten heb”. Uiteraard knipt Van Straten ook mannen. Deze worden altijd met de hand geknipt; een tondeuse zal zij niet gebruiken. Wel heeft ze voor de mannen een speciale service. Zij vervolgt: “Mannen en zeker zakenmannen, hebben vaak weinig tijd en willen als ze bellen voor een afspraak eigenlijk direct geholpen worden. Ik heb dat anders opgelost. Ik bel ze zelf op, als het weer tijd wordt voor een nieuwe afspraak. Die is dan vaak nog goed in hun en mijn agenda in te passen. Door deze service worden ze tijdig geknipt en is hun kapsel altijd netjes verzorgd”. Tot slot wil Saskia van Straten nog het volgende zeggen: ”Het allerbelangrijkste voor mij is, dat iedereen zich welkom voelt bij mij. Of je nu trots bent op je haar of heel onzeker, of je nu lang, kort, dik, of dun haar hebt, voor mij maakt dat niets uit. Ik wil er voor zorgen dat je, als je bij mij de deur uitgaat kunt zeggen: wat Saskia met mij gedaan heeft, maakt mij mooier”.

Coiffirst Hairstyling is te vinden op de Laan van Avant-Garde 511 in Rotterdam-Nesselande. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.coiffirsthairstyling.nl Together - 27 -


“Zaken doe je met mensen.” Gelijktijdig met de lancering van Together Business & Lifestyle ziet een nieuw samenwerkingsverband het levenslicht: Deo Media & Grafische Diensten (DMGD). Over het hoe en waarom praten wij met Deo Boedhai, initiatiefnemer. Hij begint met ons te vertellen waar Deo Media & Grafische Diensten voor staat.

“Het is een samenwerkingsverband van professionals op mediagebied. Door met elkaar samen te werken, versterk je elkaar en leer je van elkaar. Toch zien wij dat als een bijkomend voordeel. Het grootste voordeel van Deo Media & Grafische Diensten voor onze relaties? Zij hoeven niet met vier, vijf of zes verschillende bedrijven afspraken te maken maar hebben bij DMGD één contactpersoon. Deze contactpersoon inventariseert de wensen van een relatie en kijkt wat de beste samenstelling van het team is om de opdracht optimaal in te vullen. Met deze werkwijze ontzorgen wij onze relaties wat hen veel tijdwinst oplevert”.

Brede dienstverlening Naast het feit dat de klant één vast contactpersoon heeft binnen DMGD, zijn er nog meer voordelen. De zelfstandige professionals die samen Deo Media & Grafische Diensten vormen, hebben allemaal hun eigen werkplek in de regio. Zij zijn flexibel inzetbaar en hebben hun sporen verdiend binnen hun eigen vakgebied. Daarnaast kennen zij hun relaties persoonlijk waardoor ze nog beter in kunnen spelen op de vragen en behoeften van de relatie. De dienstverlening van DMGD is zeer breed en omvat onder andere websites, fotografie, SEO, druk & print, vormgeving, sales en tekst schrijven.

Duidelijk gezicht Human-to-Human Deze persoonlijke benadering past helemaal in de visie van Boedhai als het gaat om maatschappelijk verantwoord en maatschappelijk betrokken ondernemen, het menselijk zaken doen en duurzame, lange termijn relaties aangaan. Het adagium van Boedhai is niet voor niets “zaken doe je met mensen”. Vol vuur gaat hij verder met zijn verhaal. “Hoe goed je het als bedrijf ook doet, het gaat om de menselijke interactie. Je doet misschien wel zaken met het hele bedrijf, maar het gaat om het contact dat jij hebt met de vertegenwoordiger van dat bedrijf. Als dat contact goed is, sprake is van vertrouwen dan komt ook de gunfactor om de hoek. Vertrouwen bouw je op door te laten zien dat je meedenkt met de opdrachtgever. Zo kunnen wij snel drukwerk leveren zodat de voorraad klein kan blijven hetgeen een kostenbesparing oplevert voor onze relatie. Met Deo Media & Grafische Diensten bieden wij onze relaties een thuisgevoel, een vertrouwensbasis om op een menselijke manier zaken te doen: human-tohuman.”

Deo Printing is in de regio een bekende naam. Boedhai legt uit, waarom hij nu met Deo Professionals komt. “Ik ben vijf jaar geleden begonnen met Deo Printing. Dit bedrijf is gericht op druk en print. Daarnaast heb ik Digra Graphic opgericht wat gericht is op business to business. Alleen, Deo Printing is veel bekender en levert ondertussen ook een totaalpakket voor de relatie zoals bijvoorbeeld de opmaak van het drukwerk. Voor mij was dit de aanleiding om na te denken over hoe ik verder wil. Dit nadenken heeft bijna twee jaar in beslag genomen. Hoewel dit lang lijkt, zijn er in die twee jaar verschillende ideeën langsgekomen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in Deo Media & Grafische Diensten zoals wij dat nu presenteren. In deze tijd waarin alles draait om herkenbaarheid en zichtbaarheid geven wij een duidelijk gezicht aan de bedrijven en de professionals die samen DMGD vormen. Zo weet de relatie wat hij kan verwachten.”

- 28 -


in business

“Wij bieden onze klanten een breed scala aan mediadiensten”

media Kleuren maken het logo

Klaar voor de toekomst

De herkenbaarheid en zichtbaarheid van Deo Media & Grafische Diensten komen duidelijk tot uiting in het logo. De frisse kleuren geven al aan dat het een modern bedrijf is. De keuze van de kleuren is goed doordacht. “Door de keuze van de kleuren voor een logo, zeg je al heel veel over het bedrijf. Belangrijkste kleur is blauw wat vertrouwen wekt en de rust behoudt. Blauw staat ook voor intelligent en analytisch. Daarna komt groen als meest opvallende kleur. Groen geeft evenwicht, rust en vrede; kortom balans. Paars geeft luxe en authenticiteit aan alsmede waardigheid, kwaliteit en ingetogenheid. Het puntje oranje brengt beweging, warmte, levenskracht en is positief. Deze combinatie van kleuren beschrijft zonder woorden wat Deo Media & Grafische Diensten is.”

“Met de vorming van Deo Media & Grafische Diensten zijn wij, als ondernemende professionals, helemaal klaar voor de toekomst. Wij bieden onze klanten een breed scala aan mediadiensten. Zo kan DMGD in eigen beheer bladen en boeken uitgeven. Met ons full service concept bedienen wij het hele proces voor bedrijfsmagazines of personeelsblad, indien gewenst met advertenties. De opmaak, beelden en teksten verzorgen wij tot en met het drukken en de verzending. Met een scan van de onen offline zichtbaarheid van een bedrijf maken wij het beeld van een bedrijf in de media inzichtelijk. Vervolgens kan DMGD adviseren wat de beste strategie is. Ook voor nieuwsbrieven, social media, blogartikelen en de online vindbaarheid is DMGD uw partner. Wat uw vraag op mediagebied ook is, Deo Media & Grafische Diensten zal u het antwoord geven. Daar ben ik van overtuigd” besluit Deo Boedhai zijn verhaal.

Deo Media & Grafische Diensten is een samenwerkingsverband van verschillende professionals op media gebied. Op dit moment werken samen: dtp-Studio Punt, Deo printing, DTP-hulp, Woord en Zin, Publikaartje, Together, Sonny Lips fotograficus, Maveristic en Soccer Promotion. Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met Deo Boedhai, 010-2224010. Kijk voor meer informatie op www.deomedia.nl Together - 29 -


Groen drukken

High-Tech Offset

met 5 kleuren Een super

kwaliteit

Veldhuis Media niet zomaar een drukker! Met 45 medewerkers verzorgen we dagelijks de productie van vele brochures, magazines, kalenders en boeken. Met onze DTP-studio en moderne prepress verwerken we de orders via internet en ftp applicaties. Onze drukkerij beschikt over drie 5-kleuren persen op het formaat 72 x 102 (16 pag. A4 per drukvel). In onze binderij verzorgen we het vouwen, hechten en de postale verwerking van periodieken en brochures. Bovendien beschikken we over apparatuur om Wire-O kalenders te maken. Veldhuis Media is FSC- en ISO 12647 gecertificeerd. Daarnaast zijn we een erkend BPV-bedrijf. Dit betekent voor U: • Prettige samenwerking op menselijkeOff maat. High-Tech set volgens • Een leverancier die met uVeldhuis mee denkt,Media óók op het gebied van MVO. • Al uw grafische wensen worden door één bedrijf uitgevoerd. • Door vergaande automatisering en onderlinge afstemming een Veldhuis Media heeft het drukvoorspelbaar drukresultaat. proces volledig geïntegreerd, geKortom: Uw drukwerk top verzorgd, is voorenugedigitaliseerd. een zorg minder. automatiseerd Dit supersnelle en slimme concept Meer informatie? Offset. noemen High-Tech Neem contact op met één van onzewe account managers. Door uw en ons drukwerkproces

Volg ons ook op Twitter: @veldhuismedia

volledig en naadloos op elkaar

te sluiten, krijgt u uw kwaVeldhuis Media daar krijgaan je een kleur van!

liteitsdrukwerk een stuk sneller, efficiënter en toch voordelig. Een super kwaliteit voor een nog

Kanaaldijk OZ 3 8102 HL Raalte

T 0572 - 34 97 00 F 0572 - 34 97 99

F I ME

D

I

T. 0572 - 34 97 00 F. 0572 - 34 97 99 info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl

C

ER

T I FI C EE

R

E

D

SCGM ISO 12647 G

Veldhuis Media b.v. Kanaaldijk OZ 3 8102 HL Raalte Postbus 2 8100 AA Raalte

RA

A

G

betere prijs.

- 30 -


Marieke Blok is zelfstandig imago professional. Zij houdt zich bezig met verbinden van het innerlijk met het uiterlijk en maakt daarbij gebruik van kleur, vorm en persoonlijke stijl-expressie.

Elke laatste woensdagochtend van de maand van 9.00 - 11.00 uur

Locatie: Café de kristal (NessCafé) Cypruslaan 404, 3059 XA Rotterdam Nesselande

www.opencoffeenesselande.nl

d t p - s t u d i o

Nachtmerries Ik had er vroeger geen idee van dat er mannen bestonden die aangekleed werden door hun vrouw. Mijn vader ging eens de zoveel tijd naar de winkel voor herenmode en kwam dan thuis met een pak, overhemd of een das. Hij liet dat aan mijn moeder zien en daarna hing hij de aangeschafte kleding in zijn kast. Mijn moeder vertelde mijn vader nooit wat hij moest dragen. Er was zo heel af en toe overleg over een combinatie van een overhemd of een das bij een pak en meer niet. Mijn vader koos en kocht alles zelf van pak tot onderbroeken. Het enige waar ik mijn moeder over hoorde waren de wasinstructies; moest het apart of kon het mee in de gewone was. Voor mijn ouders gold ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ en dus leerden mijn broers, net als mijn zus en ik, koken, afwassen en knopen aannaaien. Je moest je kunnen redden in je eentje; dat was belangrijk. Bij mijn eerste vriendje ging het er heel anders aan toe. Moeders deed alles en de kinderen zo min mogelijk. Op een middag vroeg de moeder van mijn vriendje aan mij terwijl ze knopen aan zijn overhemd aan het zetten was, of ik dit later ook voor Tim zou doen. Ik keek haar verschrikt aan en voelde dat ik getest werd voor de rol van vrouw-voor-haar-zoon. “Nee” zei ik. “Ik zal hem laten zien hoe hij dat zelf kan doen. Dat lijkt me handiger. Het zijn immers zijn overhemden en die draag ik niet.” Ik schrok van haar woordeloze reactie en zag dat ik gelijk in het rijtje ‘ongeschikt voor Tim’ terecht kwam. Ondanks dat hield ik vol want ik zag me zelf niet doen wat zij deed: alles. Maar dan ook echt alles. Ze kocht, waste, streek, verstelde, stopte en legde elke dag kleding voor haar man klaar die een hoge functie had bij een Nederlandse Bank. Het enige wat ze niet deed was zijn eten voorkauwen. Het is niets blijvends geworden met Tim en mij; ik kreeg nachtmerries in plaats van toekomstdromen. Together - 31 -


Adverteren Op zoek naar nieuwe verkoopmogelijkheden in het hart van uw doelgroep? Voor de allerlaagste prijs? Dan is Publikaartje voor u de oplossing! U vindt Publikaartje in de volgende gemeenten: - Rotterdam - Schiedam - Albrandswaard - Barendrecht

- Ridderkerk - Oud-Beijerland - Spijkenisse

Meer wete Be n 06 5 l direct ? 4 91 88 5 3

kijk op www.publikaartje.nl

- 32 -


in business

Met onze online diensten

kunt u meer dan u denkt.

De meeste bankzaken regelt u net zo makkelijk online. U wilt snel en gemakkelijk een nieuwe bankpas kunnen aanvragen. Of kort voor vertrek een reisverzekering afsluiten. Daarom staan veel van onze diensten ook online voor u klaar. Zo kunt u bankieren wanneer het u uitkomt.

Ga naar rabobank.nl/rotterdam of download onze apps Samen sterker Together - 33 -


Wie kent Tupperware niet. De bakjes die je moeder, of misschien oma wel,vroeger had. Misschien brengt de oude koektrommel met sterdeksel je direct terug naar je Gezellig avondje met vrienden en familie? jeugd. Tupperware heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten en is zich ontwikkelen. de welbekende Organiseer eenblijven Tupperware party of Naast kookstudio! opbergbakjes heeft Tupperware een uitgebreid assortiment mee te enofbakken. Ook voor dehad. heren is Wie kent Tupperware niet.om De bakjes die koken je moeder, misschien oma wel,vroeger Misschien brengt de oude koektrommel met sterdeksel direct terug naar je er een stijlvolle lijn jebeschikbaar. jeugd. Tupperware heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten en is zich blijven ontwikkelen. Naast de welbekende opbergbakjes heeft Tupperware een uitgebreid assortiment om mee te koken en bakmakenlijnmet het Tupperware ken. Ook voor de Wilt herenuiskennis er een stijlvolle beschikbaar.

van nu. Dan kunt u contact met mij opnemen om een Tupperware party in te Wilt u kennis maken met het Tupperware van nu. Dan kunt u contact plannen. Wilt u liever de producten van met mij opnemen om een Tupperware party in te plannen. Wilt u Tupperware uitproberen. Dan kunt u een liever de producten van Tupperware uitproberen. Dan het kuntrecept u een kookstudio geven. U kiest zelf kookstudio geven.uit U kiest zelfmaken het recept en we maken recept en we dituitrecept samenditmet samen met uw gasten klaar. Natuurlijk ontvangt u als gastvrouw of uw gasten klaar. Natuurlijk ontvangt u als -heer een leuke attentie en weofhebben nieuwe gastvrouw -heer regelmatig een leukeleuke, attentie en aanbiedingen. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met we hebben regelmatig leuke, nieuwe aanmij op. biedingen. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met mij op. Monique Kruijthoff Telefoon: 06 - 452Monique 02 458 Kruijthoff Telefoon: 06 - 452 02 458 E-mail: mo.tupperware@hotmail.com

E-mail: De specialist inmo.tupperware@hotmail.com communicatie, netwerk en automatisering

De specialist in communicatie, netwerk en automatisering

DeSaTel is een jong, flexibel en dynamisch bedrijf. Naast een persoonlijke service staat DeSaTel garant voor kwaliteit.

DeSaTel is een jong, flexibel en dynamisch bedrijf. Naast een persoonlijke service staat DeSaTel garant voor kwaliteit.

Wij hanteren een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en u heeft het gemak van één Wij hanteren een uitstekende prijs/kwaliteitvast aanspreekpunt. verhouding en u heeft het gemak van één vast aanspreekpunt.

Kijk voor meer informatie en onze regelmatig wisselende aanbieding op onzeenwebsite: www.desatel.nl Kijk voor meer informatie onze regelmatig wisselende aanbieding op onze website: www.desatel.nl DeSaTel DeSaTelbiedt u de volgende diensten: Bedrijfscommunicatie, Ligusterbaan 1 - 2908 VOIP-oplossingen, LW Capelle aan den IJssel datanetwerk, T 010 202 44 mobiele 05 - F 010communicatie 202 48 83 en ICT bedrijfsautomatisering. info@desatel.nl - www.desatel.nl

DeSaTel Ligusterbaan 1 2908 LW Capelle aan den IJssel

T 010 202 44 05 - F 010 202 48 83 info@desatel.nl - www.desatel.nl

DeSaTel biedt u de volgende diensten: Bedrijfscommunicatie, VOIP-oplossingen, datanetwerk, mobiele communicatie en ICT bedrijfsautomatisering.

- 34 -


Lifestyle

Verloskundige Praktijk Een Goed Begin is een maatschap van vier verloskundigen, Simone Valk, Leontien Lodder, Jacolien Rijsdijk en Yvon Noordermeer. Sylvia van Dessel is onze assistente. Ieder van ons is ingeschreven in het BIG-register en het kwaliteitsregister van de KNOV. Wij leveren hoogwaardige, veilige zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed in gemeente Zuidplas  (Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken), Rotterdam-Nesselande, Rotterdam-Zevenkamp en Rotterdam-Ommoord.

Wij hebben de wijk Nesselande vanaf de eerste steen zien opbouwen en menige baby is dan ook in onze praktijk geboren. Vrouwen hebben tijdens de zwangerschap behoefte aan informatie en keuzemogelijkheden. Wij proberen dat zoveel mogelijk te bieden. Iedere zwangere die bij ons is ingeschreven heeft een van ons als casemanager. Dat betekent niet dat je die verloskundige altijd ziet of dat zij je helpt bij de bevallig, maar wel dat je weet dat er iemand is die de zorg rondom jou coordineert en als er problemen zijn, zorgt dat die in goede banen geleid worden. Wij vinden het belangrijk dat vrouwen kunnen kiezen. Dat begint al vroeg in de zwangerschap, wil je een termijn echo of en combinatie test? Wil je en 20 weken echo? Wil je dan horen wat het geslacht van je kindje is of ga je voor de verrassing? Maar ook: hoeveel kraamzorg moet je nemen? Van welke organisatie? Wil je een cursus voigen en zo ja, welke? Waar ga je bevallen? Wie wil je bij je bevalling? Wat zijn je ideeen over pijnstilling? Ga je borstvoeding geven? Wat zijn de voordelen van een draagdoek? Sommige vrouwen komen al met een kant en klaar plan bij ons binnen en anderen zien zich voor keuzes gesteld waar ze nog nooit over gedacht hebben. Als verloskundigen hebben we een grote voorlichtende taak die we serieus nemen.

Tijdens de bevalling vinden we het belangrijk om continue bij jullie te zijn. Op die manier kunnen we je coachen tijdens de weeen, zien we het als je iets extra’s nodig hebt en kunnen we regelmatig naar de hartslag van je baby luisteren. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich beter kunnen ontspannen wanneer ze een andere vrouw naast zich hebben. Dat is van oudsher de taak van de vroedvrouw/verloskundige: naast de barende zitten. Begeleiden en Bewaken. Dankzij de sterk verbeterde samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen van de laatste jaren zien we in het hele land een verbetering van de uitkomsten. In onze praktijk werken wij uitstekend samen met IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel, het SFG in Rotterdam en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Die goede samenwerking hebben we dank zij korte lijntjes met de gynaecologen en kinderartsen in geval van problemen. Dit komt de veilgheid ten goede. De eerste week na de bevalling bezoeken we je om de dag, en indien nodig vaker. We houden in de gaten hoe het lichamelijk en geestelijk met jou als kerverse moeder gaat, met de baby, de voeding, het slaappatroon, hoe met jullie als nieuw gezin gaat en sluiten het af als we er van overtuigd zijn dat jullie vol vertrouwen en op je taak berekend zijn.

Meer weten van onze praktijk? Bezoek onze website www.eengoedbegin-online.nl Together - 35 -


“Ik wil heel graag helpen en ik zie het als mijn missie om het leven weer terug te geven aan deze meiden” Deze woorden zijn afkomstig van Leontien van Moorsel. De jongeren kennen haar van het televisieprogramma ‘Tot op het Bot’ , waarin 6 meiden gevolgd werden in hun strijd tegen Anorexia.

Voor de ouderen onder ons bekend van het wielrennen als onder andere meervoudig Olympisch-, Wereld- en Nederlands kampioen. Als ervaringsdeskundige is Van Moorsel bijzonder gedreven om meiden met Anorexia na hun behandeling te helpen weer een gewoon leven te leiden. Even van de dingen die daarbij kan helpen is het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis, dat naar verwachting eind 2014 wordt geopend. “Het Leontienhuis is een belangrijke schakel in het proces om de nieuwe kwaliteiten in jouw leven te ontdekken. Als je één of soms twee jaar intern in behandeling bent geweest voor een eetstoornis, is de stap naar een eigen

leven enorm. Wat ga je doen met de dag, waar ga je jouw tijd aan besteden? Het Leontienhuis helpt daarbij door dagbestedingsactiviteiten aan te bieden. Drie dagen per week, voor een periode van 3 tot 6 maanden kun je terecht om samen met professionele begeleiders en vrijwilligers te ontdekken waar jij voldoening uithaalt. Dit helpt om een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Je hoeft niet perfect te zijn, je mag trots zijn op wie je bent”. Van Moorsel weet hier zelf alles van. Tijdens haar sportieve carrière ontwikkelde zij zelf Anorexia. Dit was een hele zware en moeilijke periode waar zij uiteindelijk goed doorheen is gekomen. Zij heeft hier veel steun bij gehad van haar man, familie en schoonfamilie.

- 36 -


Lifestyle

Balans

Het Leontienhuis

Voor een gezin is niets zo moeilijk, als een kind te zien vermageren. Te zien dat het de grip op het leven kwijt is en afglijdt als gevolg van deze psychische ziekte. “Ik wil laten zien dat je er ook weer uit kunt komen. Dat je deze eetstoornis kunt overwinnen. Daarbij is het heel belangrijk dat je de balans in jezelf weet te vinden. De balans tussen eten en bewegen, tussen wat goed is voor jezelf en wat je vol kunt houden.” Van Moorsel wil de meiden, en ook jongens, met een eetstoornis helpen de balans in zichzelf terug te vinden. “Kenmerk van mensen met een eetstoornis is dat ze een heel gedreven karakter hebben, perfectionistisch zijn. Zij willen grip en controle hebben op hun leven. Dit vertalen zij dan naar controle op hun eetpatroon met alle negatieve gevolgen van dien. Ik ga hierover met ze het gesprek aan. Als ervaringsdeskundige kan ik laten zien, dat je er weer bovenop kunt komen. Dat het weer helemaal goed kan komen. Juist omdat ik uit ervaring spreek en omdat ze zien dat het goed met mij gaat, geloven ze mij ook.”

Op dit moment bestaat er geen huis als het Leontienhuis. Het vormt een toevoeging aan het bestaande aanbod van zorgverlening aan patiënten met een eetstoornis dat, door de bezuinigingen in de zorg, ook onder druk staat. Leontien benadrukt het belang van het Leontienhuis: “Na de reguliere behandeling is het zo belangrijk dat de meiden weer geholpen worden hun weg te vinden. Te zoeken naar de dingen waar zij voldoening uithalen, zoals het verzorgen van dieren of planten, het maken van een fietstocht of een wandeling met een eenzame bejaarde. Ik zal mij daar, samen met mijn team van professionals en vrijwilligers, helemaal voor inzetten. Het Leontienhuis ontvangt geen subsidie. Wij zijn voor onze bekostiging volledig afhankelijk van sponsoren, giften en opbrengsten van goede-doelen-acties zoals de Leontien CharityRide. Iedereen die hier een steentje aan kan bijdragen, is meer dan welkom. Samen zorgen voor een goede, veilige plek voor meiden met Anorexia en ze een toekomst geven, daar sta ik voor!”

Wilt u meer weten over het Leontienhuis? Op de website www.leontienfoundation.nl vindt u alle informatie over de Leontien Foundation, het Leontienhuis en Leontien van Moorsel zelf.

Together - 37 -


â‚Ź 100,-

Strippenkaanhaurtur 7 x 1 uur ba

1 2 3 4 5 6 7 * voor of binnenbaan p een buitenverschil. U kunt per stri n maakt geen . 2 of 4 persone 25 (t/m de erio een uur huren r de zomerp voo en alle * Dit geldt slecht weer. augustus) bij

- 38 -


Lifestyle

Zuidplas Gewoon Grenzeloos Direct naast Nesselande ligt Zuidplas: een landelijk gebied met de karakteristieke dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en de buurtschappen Oud Verlaat en Ver-Hitland. Een gebied met alle ruimte om te wonen, te werken en te recreëren in een dorpse ambiance, centraal in de Randstad. Een gebied dat nuchterheid uitstraalt, maar tegelijkertijd volop mogelijkheden biedt. Gewoon Grenzeloos dus.

Grenzeloos Wonen Dorps wonen in de Randstad. In Zuidplas kan dat. Elke dorp heeft zijn eigen karakter, maar allemaal bieden ze ruimte om te wonen naar eigen wens. Bovendien wordt er in alle dorpen nog nieuw gebouwd. Voor starters of gezinnen, op zoek naar een grote of een kleine woning: Zuidplas heeft veel te bieden. Grenzeloos veel zelfs! De dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen hebben hun eigen kwaliteiten. Ze hebben allemaal een dorpsstraat en het buitengebied ligt altijd dichtbij. Er is een bloeiend verenigingsleven, zowel op sportief als op cultureel gebied. Bewo­ ners zijn op een prettige manier bij elkaar betrokken. Recent is de verkoop gestart van twee woningbouwprojecten in Zuidplas: De Jonge Veenen in Moerkapelle en Zevenrozenhof in Zeven­ huizen. Bovendien zijn er in Zuidplas nog vrije bouwkavels beschikbaar.

De Jonge Veenen: de sfeer van toen, met het comfort van nu

Zevenrozenhof: een rooskleurige toekomst

Aan de rand van het oude karakteristieke dorp Moerkapelle verschijnt een compleet nieuwe woonwijk De Jonge Veenen, met zicht op de weidse groene polders. De huizen zijn opvallend gevarieerd, waardoor het eruit ziet als­ of de wijk natuurlijk is gegroeid. De Jonge Veenen is gevarieerd opgebouwd en bestaat uit heren­huizen, hoekwoningen, twee-ondereen-kappers en vrijstaande woningen. De eer­ ste fase heeft circa 140 woningen (waarvan ruim 40 huurwoningen). Zelfs de voordeligste woning (prijzen vanaf € 186.500,- v.o.n.) heeft een woonoppervlakte van 126 m2. De woningen zijn uitgevoerd in een jaren dertig stijl en zijn flexibel in te delen. Een park vormt het hart van de nieuwe wijk. De voortuinen bepalen het straatbeeld, auto’s worden zoveel mogelijk ingepakt in het groen en staan altijd maar aan één kant van de weg. Meer weten? Kijk op www.dejongeveenen.nl.

Wilt u groen wonen? Dan kunt u om meerdere redenen niet onder Zevenrozenhof uit. Dichtbij het groen, maar wel in een echt dorp. In Zevenrozenhof vindt u woningen in allerlei typen en prijsklassen, gebouwd in de stijl van de jaren dertig. Zevenrozenhof is genoemd naar de voormalige rozenkwekerij op deze plek en bestaat uit een intiem woonhof van circa 80 eengezinswoningen en twee-onder-een-kap woningen. De eengezinswoningen variëren van 118 tot 128 m2, prijzen beginnen bij € 192.500,(v.o.n). De twee-onder-een-kap woningen va­riëren van 142 m2 tot 147 m2 en hebben een eigen garage en oprit. Prijzen beginnen bij € 329.900,- (v.o.n.). De nieuwe woonwijk heeft een sfeervol karakter en is ruim opgezet. De wijk bestaat volledig uit grondgebonden woningen met veel groen, speelvoorzieningen en voldoende parkeergelegenheid. Geïnteresseerd? Kijk op www.zevenrozen.nl.

De Jonge Veenen

Zevenrozenhof

Vrije kavels tegen scherpe prijzen

Starterslening

Een eigen droomhuis bouwen. Wie droomt hier niet van? Met alle vrijheid om uw huis te (laten) bouwen zoals ú dat wilt. Zuidplas biedt u deze mogelijkheid. In de dorpen Moerkapelle en Zevenhuizen kunt u direct aan de slag. De kavels zijn vrij indeelbaar en bovendien scherp geprijsd. Kijk gerust eens op www.kavelszuidplas.nl.

De gemeente Zuidplas verstrekt starters­ leningen aan startende huizenkopers binnen de gemeente. Met een starterslening kunt u het verschil overbruggen tussen de maximale hypotheek die u kunt krijgen en de verwer­ vingskosten van de woning die u wilt kopen. De starterslening is de eerste 3 jaar rente- en aflossingsvrij. Zie www.zuidplas.nl > wonen en leefomgeving > kopen in zuidplas.

Vrije bouwkavels

Together - 39 -


DA

N219

Koornmolengat Zevenhuizen N207

Zuidplaspolder

Rotte m

eren

Eendragtspolder

la nd

sc he

IJ

ss el

P

Moordrecht

Ho l

A20

N219

Restveen

Nesselande

Zevenhuizerplas

M

Oud Verlaat

H Nieuwerkerk aan den IJssel

dsche

n Holla

l

IJsse

Laagste punt van Nederland Molenviergang

M M

Oorsprong Rotte eg

P

‘s-

Beschermd dorpsgezicht Moordrecht

IJssel

M

Hitland

Holla ndsch e

N219

M

M

Ver-Hitland

N

N219

Grenzeloos recreëren

Geschutsopstelling Vijfde Tochtweg

Gra ven w

M

M

KRIMPENERWAARD

KRIMPENERWAARD

Met de eerste zonnestralen er op uit. De geAbraham Kroesgemaal meente Zuidplas biedt volop mogelijkheden ‘s-Gravenweg & molen “Windlust” voor een heerlijk dagje weg. Op de fiets, te voet, Steenovens over het water of door de polders. Er is voor elk Werkhaven Hitland wat wils. Ga op pad en ontdek de ‘schatten’ van Zuidplas! U staat nu hier Dorpskern en/of centrumgebied Dorp of buurtschap Groen en recreatiegebied

Natuur- en recreatiegebieden

Zevenhuizerplas

De gemeente Zuidplas heeft een aantal mooie natuur- en recre­atiegebieden in haar voor- en achtertuin. Allemaal bieden ze volop mogelijkheden om te genieten van de natuur en de ruimte, maar ook om sportief bezig te zijn.

Hitland

De Rotte en de Rottemeren Het eeuwenoude riviertje De Rotte vormt de ruggengraat van het Rottemerengebied, waar u als actieve recreant alles vindt. U kunt er skiën, bergbeklimmen, op survival, maar ook kanoën, wandelen en fietsen. Zie www.heerlijkbuiten.nl.

De Zevenhuizerplas is geschikt voor alle vormen van watersport. Er zijn aan twee kanten zandstranden en het gebied herbergt verschillende horeca.

Hitland heeft een bijzondere landschappelijke en cultuur­ historische waarde. Agrarisch land wordt afgewisseld met bos, water en moerassige gebieden. Hitland heeft fiets-, wandelen ruiterpaden, een manege, golfbaan, jeu-de-boulesbaan, ijsbaan en een aanlegbaan voor kano’s.

Koornmolengat

Bezienswaardigheden

Het Koornmolengat is een natuurreservaat voor liefhebbers van planten en dieren. Het gebied is nooit ontveend of ontwaterd en ligt dan ook veel hoger dan het omringende polderland.

Zuidplas herbergt bezienswaardigheden die uitnodigen om te bezoeken. Ze getuigen van de geschiedenis van het gebied en het bijzondere karakter ervan.

Eendragtspolder

Laagste punt van Nederland

De Eendragtspolder is heringericht tot een uniek recreatiegebied én waterberging gebied met een internationale roeibaan voor topsport én breedtesport. Bij wateroverlast kan het gehele gebied onder water worden gezet. Zie www.heerlijkbuiten.nl.

Zuidplas heeft het laagste punt van Nederland: 6,76 meter onder Normaal Amsterdams Peil (NAP). Het is ontstaan door het verwijderen van veenbodemlagen en de latere droog­ making van de Zuidplaspolder. Een peilstok markeert symbolisch het gebied.

- 40 -


Lifestyle

Molenviergang

Abraham Kroesgemaal

De Molenviergang in de Tweemanspolder is één van de wei­ nige die Nederland nog kent. Het zijn meerdere samenwer­ kende poldermolens, die zijn gebouwd voor het droogmaken en -houden van de polder. De molens dateren rond 1725. Ze zijn in 1953 buiten bedrijf gesteld voor bemaling van de polder, maar zijn nog wel maalvaardig. Zie www.verenigingmolenvrienden.nl.

Het gemaal ‘Abraham Kroes’ verzorgt de bemaling van de Prins Alexanderpolder en Zuidplaspolder. Het polderwater wordt rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van de ringvaartboezem, naar de rivier de Hollandsche IJssel gepompt. Deze zeldzame combinatie van polder- en boezembemaling is ondergebracht in één gebouw.

Oorsprong Rotte

De ’s Gravenweg is de oudste verbindingsweg tussen Rotter­ dam en Gouda. Aan deze weg bevinden zich monumentale boer­derijen en herenhuizen en landhuizen met uiteen­lopende architectuur. De ’s-Gravenweg komt uit op de dijk bij de gerestaureerde korenmolen Windlust. Hierin is een theeschenkerij gevestigd en vanaf de aanlegsteiger zijn rond­vaarten over de Hollandsche IJssel mogelijk.

De Rotte is een veenrivier die via de Rottemeren, en langs het buurtschap Oud Verlaat, naar Rotterdam stroomt. Met de bouw van een 400 meter lange dam in de Rotte werd in 1270 de basis gelegd voor de stad Rotterdam.

Geschutsopstelling Vijfde Tochtweg Deze geschutsopstelling is in 2011 aangetroffen bij de aanleg van een spoorwegtunnel. De stelling is onderdeel van de Vordere Wasserstellung, een Duitse verdedigingslinie die vanaf 1943 is gebouwd direct achter de Atlantikwall en liep van Amsterdam via Gouda naar Rotterdam. De geschutsopstelling is per fiets bereikbaar.

Beschermd dorpsgezicht Moordrecht Moordrecht is een ‘dijkdorp’ aan de Hollandsche IJssel, met in totaal 22 rijksmonumenten. In 2008 is een groot deel van de historische dorpskern aangewezen als beschermd dorps­ gezicht.

‘s Gravenweg

Steenovens De Steenovens maakten vroeger deel uit van een aantal steenen pannenbakkerijen langs de Hollandsche IJssel. Het slib uit deze rivier vormde een grondstof voor de IJsselsteentjes die werden gebakken in de Steenovens. Door het hoge kalkgehalte kregen zij hun kenmerkende gele kleur.

Werkhaven Hitland De werkhaven is ontstaan na een bochtafsnijding van de Hollandsche IJssel rond 1940, ontworpen door dezelfde geestelijke vader als van het Deltaplan. Zand- en baggerschepen meerden aan bij de werkhaven, die in de jaren ’70 werd omgevormd tot een woonhaven met een grote variëteit aan schepen en bewoners.

Wilt u weten wat Zuidplas nog meer te bieden heeft op het gebied van wonen, werken en recreëren? Kijk dan op www.zuidplasgewoongrenzeloos.nl. Onder ‘Agenda’ vindt u de evenementen die in 2014 in de verschillende dorpen plaats vinden.

Together - 41 -


STRAK

GLAZENWASSERIJ & SCHOONMAAKBEDRIJF

Van Houten & partners Uw partner voor begeleiding van: KWALITEIT – ISO 9001 ISO 9001 het waarborgen van kwaliteit. ISO 9001 het kwaliteitsmanagement systeem, praktisch en beknopt systeem met stroomschema’s

VEILIGHEID – VCA bedrijfsbegeleiding VCA – certificering betekent voor uw bedrijf méér dan alleen de eis van de opdrachtgever ! VCA voor uw bedrijf, commerciële verplichting De wettelijk verplichte RI&E

Van Houten & partners – Rotterdam Nesselande Denken mee in veiligheid, kwaliteit, milieu, MVO

Het passende puzzelstukje op weg naar succesvoller ondernemen. Van Houten & partners bv is een regionaal opererend organisatieadviesbureau dat zich met name richt op het MKB. Sinds 1991 hebben wij zeer veel bedrijven begeleid op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu welke vervolgens een certificaat hebben behaald van o.a. VCA*(*), ISO 9001, IS0 14001, MVO.

Bel of mail voor informatie of een vrijblijvende afspraak !

Milieu - MVO - ISO 14001 ISO 14001 het milieu management systeem MVO – Maatschappelijk ondernemen CO2 Footprint Duurzaam ondernemen

VCA en BHV CURSUSSEN – Nu ook in uw regio ! BVCA – Basisveiligheid VCA VOL – Operationeel Leidinggevende Bedrijfshulpverlening, Heftruck

ONDERHOUDSABONNEMENTEN Van Houten & partners ontzorgt u op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en MVO Inclusief ondersteuning van Veiligheidskundige Inclusief telefonische ondersteuning Inloggen op ons klantenportaal

Van Houten & partners BV | Mart Stamhof 9 | 3059 LV Rotterdam T 010 -268 00 65 | info@vanhouten.nl | www.vanhouten.nl

- 42 -


van

DE

10

Maurice Engel voorzitter ondernemersvereniging Nesselande

Vertel in 2 zinnen wie u bent.

in business

Favorieten in het kort Gerecht: biefstuk met brood

Boek: Andy Macnab

Automerk: Mercedes Muziek: TOP 40

Vakantieland: Spanje en Italie

Vrijetijdsbesteding: voetbal, golfen, Wellness, fietsen

Mijn naam is Maurice Engel. Ik heb een relatie met Saskia van Straten en ben vader van 3 fantastische kinderen. Ik ben ondernemer; mijn bedrijf heet Soccer Promotions en ik doe alles op het gebied van marketing , premiums en sport­ artikelen.

Wat vindt u het mooiste plekje in Nesselande? Er zijn meerdere mooie plekjes in Nesselande: mijn eigen achtertuin, het park dat van voor tot achter door Nesselande loopt. Ook de randweg tussen de Wollefoppenweg en het bedrijvenpark Nesselande. Deze loopt parallel aan het water dat van Zevenhuizen naar Nieuwerkerk loopt. Waarmee verdiende u uw eerste geld? Met een krantenwijk. Wat zou u absoluut nooit meer doen?

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Welke mensen inspireren u?

Wat zou u veranderen als u 1 dag burgemeester bent? Wie zou u helpen als u een week lang Secret Millionaire bent? Hoe zou u willen dat uw leven eruit ziet over 5 jaar?

Ik heb gezegd de Nijmeegse Vierdaagse maar daar ben ik inmiddels op terug­ gekomen. Ik ga die echt weer een keer lopen, zo’n geweldig leuk evenement.

Moet waarschijnlijk nog komen.

Annemarie van Gaal – Linda de Mol – Rafael van der Vaart – Louis van Gaal – mijn vriendin Saskia. Op zondag de winkels gesloten houden en een vergunning afgeven voor de renovatie of nieuwbouw van het Feyenoord stadion. De ouderen die hun even lang gewerkt hebben en financiële steun echt hard kunnen gebruiken. Nog wonen waar ik nu woon, heerlijk genieten van mijn gezin, en ook de kleine dingen kunnen blijven waarderen. Together - 43 -


- 44 -


Lifestyle

“Als je tien jaar geleden tegen mij gezegd had, dat in 2014 de tiende editie van Leontien Ladies Ride gehouden zou worden, had ik je niet geloofd hoor!” Zo begint het gesprek met Leontien van Moorsel, naamgeefster en bedenkster van Leontien Ladies Ride. “Het evenement is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een groots spektakel voor jong en oud. Iedereen kan er aan meedoen. Ik probeer mensen over de drempel te trekken om te gaan bewegen. Ik wil laten zien dat bewegen ook leuk kan zijn. Door het in deze vorm te gieten, is het een leuke dag uit en wordt het een feestje” gaat Van Moorsel verder. Naast de succesvolle Leontien Ladies Ride, een fietstocht voor vrouwen van alle leeftijden waarbij het gaat om bewegen in combinatie met gezelligheid, is er sinds 2012 een Leontien Ladies Run. Dit is een (hard)loopevenement dat een wat jonger, sportiever en getrainder publiek aantrekt. Belangrijk daarbij is dat het niet gaat om de snelste tijd, maar om de sportieve prestatie die je neerzet.

Bewegen voor iedereen Naast fietsen en hardlopen ziet Van Moorsel nog veel meer mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen. “Mijn doel is om heel Nederland in beweging te krijgen. Om mensen naar buiten te laten gaan en ze te laten genieten van het buiten-zijn. Ik besef heel goed, dat het niet voor iedereen is weggelegd om te fietsen of te rennen. Mijn ideaal is, om jong en oud met zijn of haar eigen mogelijkheden, in beweging te krijgen. Daarbij kun je elkaar ook helpen en zo elkaars leven verrijken.”

Medewerking gemeenten en sponsoren Zo ver is het nu nog niet. Leontien en haar team zijn druk met de organisatie voor de evenementen van dit jaar. Leontien Ladies Ride staat op 22 juni in Raalte en 21 september in Rotterdam Alexander op het programma. Dit jaar is het al weer de derde keer dat de Ladies Ride in Raalte start. Daarnaast is op 21 juni Leontien Ladies Run in Raalte. In Rotterdam is de Run op 20 september. Van Moorsel: “Ik ben ongelooflijk trots om mijn team en alle

vrijwilligers die elke keer weer in touw zijn om alles voor elkaar te krijgen. Ook ben ik ben heel blij met de steun die wij van de gemeenten krijgen bij het organiseren van deze evenementen. Zonder deze steun, zou het niet mogelijk zijn om Leontien Ladies Ride en de Ladies Run door te laten gaan. Daarnaast zijn wij voor onze financiën afhankelijk van sponsoren. Gelukkig lukt het elke keer om voldoende geld bijeen te krijgen. Hoewel het nu door de crisis wel moeilijker wordt en je een stapje extra moet zetten om bedrijven over de streep te trekken.”

Speciale actie Bij een jubileum hoort een cadeau. Van Moorsel is dan ook erg blij, dat ze voor de tiende editie van Leontien Ladies Ride een speciale sponsor heeft gevonden. Ze vertelt: “Voor elke deelnemer aan Leontien Ladies Ride 2014, doneert de C&A Foundation € 2,50 aan het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis, dat eind 2014 haar deuren zal openen. Maar dat is niet het enige. Voor deze tiende editie is het inschrijfgeld tot 2 maanden voor het evenement plaatsvindt € 10,00. Daarna bedraagt het inschrijfgeld € 19,00. Hiervoor krijg je niet alleen een gezellige en sportieve dag, maar ontvang je ook nog eens een Leontien Ladies Ride T-shirt en een goody bag. Tevens zijn er langs de route rustpunten ingericht waar je wat te drinken en een tussendoortje kunt krijgen. Als klap op de vuurpijl is er bij terugkomst een geweldig feest. Volgens mij is er nu geen enkel argument meer te bedenken, om niet mee te doen aan de tiende editie van Leontien Ladies Ride. Schrijf je in via www.leontienladiesride.nl . Want bewegen met Leontien Ladies Ride is niet alleen gezond, je steunt ook meteen een goed doel!” Wilt u meer informatie over Leontien van Moorsel kijk dan op www.leontienvanmoorsel.nl. Informatie over het Leontienhuis vindt u op:

www.leontienfoundation.nl

Alle informatie over Leontien Ladies Ride is te vinden op www.leontien.nl/ ladiesride en over de run op www.leontienladiesrun.nl

Together - 45 -


Wilt u meer grip op uw geld? • • • • •

Heeft u last van allerlei dure of overbodige financiële producten? Heeft u de indruk dat uw hypotheek niet bij u past of te duur is? Heeft u een woekerpolis? Zit u in een echtscheidingssituatie? Wilt u uw financiële situatie eens kritisch bekeken hebben?

Dan kan ik u helpen. Ik geef deskundig en objectief financieel advies, zonder dat ik belang heb bij het afsluiten van één of meerdere producten. Ik verkoop dus verder niets. Het is ook aan u wat u met mijn advies doet. Ik kan ervoor zorgen dat uw netto besteedbaar inkomen stijgt. Ik help u van uw overbodige financiële ballast af.

Kortom….. grip op uw geld en rust in uw financiën! Maak eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek of bezoek een informatieavond. Regelmatig zal ik die de komende tijd organiseren over div. onderwerpen. Via de nieuwsbrief op mijn website kunt u op de hoogte blijven.

springintveld

Informatie avond over woekerpolissen Data Tijd Locatie Kosten

Adviesbureau voor financiële planning

: maandag 7 april en dinsdag 15 april : 19:30 t/m 22:00 : Capelle a/d IJssel , Lylantse Plein 1 (Flexlounge BV) www.flexlounge.nl : € 5,00 per persoon (Contant ter plaatse)

Tel. 06-34886202 rene@springintveldadvies.nl

Aanmelding via het contactformulier op mijn website. Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan tot uiterlijk donderdag 3 april. Meer informatie vindt u op mijn website.

Postadres: Postbus 108, 2410 AC Bodegraven

www.springintveldadvies.nl

Quality TRAINING & ADVIES

FO Training & Advies is gespecialiseerd in het verzorgen van industriële opleidingen.

Quality

Quality

HOOGWERKER

Quality

Quality

VERREIKER

180x130 advertentie FO training en Quality.indd 1

Quality

KEUR

KEUR

KEUR

KEUR

KEUR

KEUR

Quality KEUR

Quality KEUR

HEFTRUCKS

Quality KEUR

ROLSTEIGERS

Quality KEUR

HIJSMIDDELEN

Quality KEUR

GEREEDSCHAPPEN

Quality KEUR

LADDERS EN TRAPPEN MAGAZIJNSTELLINGEN

VVL T 0180 44 48 82 M 06 83 20 88 88

KEUR

Quality KEUR is gespecialiseerd in het keuren van uw arbeidsmiddelen. Quality

HEFTRUCK

KEUR

Quality

E info@fo-training.nl W www.fo-training.nl

✔ T 0180 44 48 83 ✔ E info@quality-keur.nl ✔ M 06 51 09 66 36 ✔ I www.quality-keur.nl

17-03-14 13:37

- 46 -


in business

DTPH. “Betrouw­baarheid, creativiteit, flexibiliteit en snelheid gecombineerd met een flinke dosis eigen initiatief.”

Een grafisch vormgever die uw al u wensen vertaalt naar een ontwerp dat perfect aansluit bij de uitstraling van uw bedrijf? Dan bent u bij Mireille van Yperen van DTPH aan het juiste adres. Op inspirerende wijze licht Mireille haar werkwijze toe. Creatief “Van kleins af aan zat ik al met een potlood in mijn hand tekeningen te maken. Ook de HAVO heb ik al creatief tekenend doorlopen. Het was dan ook niet meer dan een logische stap om een creatieve vervolgopleiding te kiezen.” vertelt Mireille. De keuze viel op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ondernemend In 1995 studeerde Mireille af aan van het Grafisch Lyceum in Rotterdam om daarna direct aan de slag te gaan in de grafische industrie. “Ik zocht een werkplek waar ik me thuisvoelde en mijn creativiteit op mijn manier kon uiten.” Dit resulteerde in diverse banen bij verschillende drukkerijen en reclamebureaus. “De kennis die ik heb opgedaan bij de verschillende bedrijven door de jaren heen, is heel waardevol geweest. Bij drukkerijen leerde ik in de drukkerij zelf nog meer over het drukproces. Op reclamebureaus maakte ik kennis met creatief brainstormen en op DTP-afdelingen leerde ik wat werken onder druk betekende.” Uiteindelijk koos Mireille ervoor om privé en carrière op een voor haar

perfecte manier te combineren. Na de geboorte van haar twee kinderen, werd ook DTPH geboren. “Met DTPH kan ik privé en carrière perfect combineren. Ik run vanuit huis, op mijn geheel eigen wijze een professioneel bedrijf.” Flexibel en betrouwbaar De klanten voor wie Mireille de afgelopen tien jaar heeft ontworpen zijn zeer divers, maar ze hebben allemaal één ding gemeen; ze zijn allemaal zeer tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding in combinatie met de snelheid waarmee dat het werk geleverd wordt. Betrouw­ baarheid, creativiteit, flexibiliteit en snelheid gecombineerd met een flinke dosis eigen initiatief, is voor u als klant van wezenlijk belang. DTPH en Mireille voldoet aan al die eisen. In 2013 heeft Mireille haar het tienjarig bestaan van haar bedrijf uitbundig gevierd. Hoe ze de komende tien jaar ziet? “Ik hoop zeker dit werk nog lang te kunnen blijven doen. Ik heb er plezier in om samen met mijn klant de uitdaging aan te gaan het perfecte ontwerp te creëren en dat ook nog eens op tijd afgeleverd te krijgen bij de klant.”

Meer weten over DTPH of advies nodig op het gebied van grafische vormgeving? Neem contact op met Mireille voor persoonlijk advies. www.dtp-hulp.nl. Together - 47 -


Stijlicoon “Dan moet de kleding van onze koningin je als kleermaker ook wel aanspreken, koningin Máxima ziet er altijd zo goed uit. Ik bewonder haar stijl, zo zou ik er ook wel uit willen zien” Aldus een vrouw met wie ik een gesprek heb tijdens een netwerkbijeenkomst in de stad. Ze heeft nog niet zo lang geleden een bedrijf gestart en is ook gek op kleding. Al is dat niet haar beroep, ze beweert dat ze mooie kleding erg kan waarderen. Sinds het jaar 2002 is prinses Máxima volop betrokken bij het invullen van haar nieuwe rol als Koningin. Een bijbehorend aspect sinds ze met Prins Willem-­ Alexander is getrouwd. Het begon met een kennismakingsperiode waarin ze snel de Nederlandse harten heeft veroverd. Ze heeft sindsdien veel ontmoetingen gehad met mensen die er toe doen. In het boek “Ontwerpers van Oranje” wordt stilgestaan hoe ze zich presenteert, diverse ontwerpers komen aan de orde en vertellen over de kleding – ook van de andere Oranjes. Deze informatie wordt omlijst met veel fotowerk om het te illustreren, voor mij als vakliteratuur erg handig om na te slaan. In het gesprek met de jonge vrouw praten we verder over kleding en welke eisen ze eraan stelt. “Allereerst moet het makkelijk zitten en wil ik vooral mezelf kunnen zijn.” Een veel gehoorde opmerking van bezige zakenvrouwen en comfort hoog op de verlanglijst hebben staan. “O ja, en wasbaarheid is ook erg fijn, niet dat ik zo snel vlekken heb… maar toch, je weet hoe dat kan gaan met kinderen enzo” Ze draagt een strakke stretchbroek met daaroverheen een aansluitend tricot shirt wat meer prijs geeft dan goed voor haar is. Over haar armen hangt een tricot col-

- 48 -


Lifestyle

bertje waar per ongeluk een losse schoudervulling uit­ steekt. Platte ballerina’s maken het af. Het boek laat met mooie voorbeelden zien hoe de stijl van Maxima zich is gaan ontwikkelen. Zeker in het begin heeft ze bewust haar garderobe opge­bouwd met een aantal jasjes en broeken en rokken in dezelfde kleur. Deze zijn onderling ook combineerbaar met extra jurkjes, hoeden en elegante schoenen. Erg bekend is de rage geweest van de pashmina sjaals van zijde met kasjmier die ze vaak als luchtige cape omdrapeerde. Naderhand komen er wat meer uitgesproken kledingstukken bij die net wat meer opvallen en bij­zondere hooggehakte schoenen. De pagina’s achterin die zijn gewijd aan diverse avondjurken, mooie juwelen en Prinsjesdagoutfits geven al met al een erg mooi overzicht. Een heerlijk inspirerend kijkboek. Wat echt de kledingstijl van Maxima typeert is dat ze andere stoffen gebruikt. Haar broeken zitten glad zonder ook maar ergens te trekken; een goede voering helpt daarbij. De aandacht wordt op haar innemende gezicht gevestigd door jasjes met mooie kragen, goede details en een open uitsnijding. Mooi gemaakt met onzichtbaar binnenwerk, geen schoudervulling of tekening van lingerie wat zichtbaar is. Een goede basis om haar toegankelijkheid als ambassadrice van dit land uit te buiten. Al zal ze ontegenzeggelijk een behoorlijk uitgebreide garderobe hebben, toch is ze regelmatig te zien in kle­ ding die ze in haar begintijd in Nederland droeg. Blijkbaar zijn de stoffen nog mooi en de pasvorm is ook nog goed. Haar jurkjes zijn ook van mooie stoffen en altijd gevoerd; heel slim, een dergelijk jurkje levert geen compromitterende foto op als ze een uurtje heeft gezeten. Het gebruik van stretchmaterialen is tot een minimum beperkt, tenzij het een Original Missoni-tricot is voor

een mooi loshangend vest. Het tricotjurkje zal ze voor thuis bewaren wanneer ze met haar kinderen actief is. Er is over nagedacht om geen onrust te creëren in haar kleding maar de nadruk te leggen op haar boodschap en de rol die ze vervult. Meerdere omkleedmomenten op één dag omdat sommige gelegenheden een andere outfit vragen. Het is een flinke verantwoordelijkheid om ons land te vertegenwoordigen, dat wil je toch goed doen. Met een zucht plaatst mijn gesprekspartner de opmer­

Stijl zit niet vast aan een lichaamsomvang maar juist aan materiaalkeuze, vormkeuze en pasvorm. king “Maar ja, ze heeft natuurlijk ook wel een beeldschoon figuur, ze kan vast alles hebben.” Ik leg haar uit dat deze stijl niet vast zit aan een lichaamsomvang maar juist aan materiaalkeuze, vormkeuze en pasvorm. Het kiezen voor een paar goede dingen die wonderen doen voor je lichaam is de basis. Verder is het zinvol de opbouw van je garderobe bewust te plannen en in het achterhoofd te denken aan ‘price per wear’; meer zakelijk te kijken naar de inhoud van de kledingkast en gewenste aanschaf helpt ook. Voor het behoud van de kleding is omkleden noodzakelijk wanneer je op andere vlakken actief bent. De uitstraling van je zakelijke garderobe weerspiegelt zonder woorden je verantwoordelijkheidsgevoel en de waarde van je product. Jezelf vertegenwoordigen als bedrijf is ook een rol die je neerzet, de boodschap die je uitdraagt, ook daar komt nog wel wat bij kijken.

Chris Ezerman geeft advies en ontwerpt kleding op maat. Zijn collectie is te zien op de website www.chrisezerman.nl. Voor informatie kunt u contact opnemen via mail of telefoon.

Together - 49 -


Voor een mooi en creatief bloemwerk gaat u naar Wendy Roos Flower Design. Met veel plezier en creativiteit lever ik uitsluitend vakwerk. Mijn specialiteit is het verzorgen van rouwbloemwerk. Er zijn veel mogelijkheden als u kiest voor een bloemabonnement. Of volg ĂŠĂŠn van mijn workshops. Kijk op de site voor een kleine impressie van mijn werk. Op afspraak kom ik bij u langs om uw wensen te bespreken.

Rouwbloemwerk Met veel zorg kan ik uw laatste groet aan een dierbare overledene in bloemen vertalen. U kunt kiezen voor een traditioneel bloemwerk, maar ook voor een persoonlijk bloemwerk, dat past bij de overledene en de gevoelens die u zelf wilt uitdrukken. Het verzorgen van het bloemwerk voor in de kerk of aula kan eveneens voor u geregeld worden.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar mail@wendyroos.nl of bellen 06-166 98 479. www.wendyroos.nl Bezoekadres op afspraak: Tweedetochtweg 50 2914 LM Nieuwerkerk aan den IJssel - 50 -


in business

Dtp-stuDio puNt - Flexibel én betaalbaar HUISSTIJLEN LOGO’S FOLDERS FLYERS BOEKEN BANNERS POSTERS CATALOGI CD-SLEEVES WEBSITES PERIODIEKEN UITNODIGINGEN ADVERTENTIES

Of het nu gaat om het uitwerken van uw huisstijl, het opmaken van een brochure of een pakkende advertentie, Dtp-studio PUNT vervaardigt alle mogelijke reclame-uitingen. Wij zijn een full service grafisch bedrijf, want in samenwerking met onze partners, waaronder Deo druk & print, kunnen wij alles wat wij voor u opmaken ook produceren. Wij zijn onafhankelijk in onze dienstverlening. Heeft u al een vaste drukker waar u uitermate tevreden over bent? Dan werken we daar met graagte mee samen. Wij werken zelf voor diverse drukkerijen en marketing-communicatiebureaus en voor heel veel bedrijven - veelal MKB - en particulieren. Iedereen die een creatief idee grafisch wil laten uitwerken is bij Dtp-studio PUNT aan het juiste adres. Met behulp van de meest moderne Macintosh computers, programmatuur en jarenlange kennis en ervaring zijn wij in staat om snel en flexibel vorm te geven aan uw ideeën en wensen. “In één zin? Grafisch ontwerpen, creatief sparren, ruwe schetsen omzetten naar drukklare bestanden, dat is wat wij hier doen,” zegt een bevlogen Menno van Huijksloot. In 1989 studeerde hij af aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en aansluitend werkte hij in verschillende functies bij gere­ nommeerde reclamebureaus, reclamestudio’s, drukkerijen en een uitgeverij.

U heeft een idee? Wij werken het voor u uit! “Maar het heeft altijd gekriebeld, het idee om ooit voor mezelf te beginnen. In 2010 heb ik de knoop definitief doorgehakt en sinds de start van Dtp­studio PUNT weten klanten me te vinden, simpelweg omdat ze weten wat ze aan me hebben. Afspraak is afspraak, iets wat in de creatieve wereld niet altijd gangbaar is en dat stoorde me weleens bij mijn vorige werkgevers. Nu heb ik alles zelf in de hand en ben ik niet afhankelijk van derden en dat maakt dat ik snel kan schakelen. Over mijn werk moet ik niet teveel praten, dat moet je ervaren. Anderen moeten erover praten, want wat wij maken dat mag gezien worden. Mensen moeten maar eens op de website kijken, die geeft aan aardige indruk van wat wij doen. En natuurlijk kom ik graag aan tafel om te bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Laat u aangenaam verrassen door de persoonlijke aanpak van Dtp­studio PUNT.”

d t p - s t u d i o

Dtp­studio PUNT | Andriessenstraat 5 | 3208 AG Spijkenisse | T 06 478 292 60 | dtp@dtpstudiopunt.nl | www.dtpstudiopunt.nl Together - 51 -


Hoeksekade 141 info@outdoorvalley.nl - 52 2661 JL Bergschenhoek 010 5221380 www.outdoorvalley.nl


Lifestyle

NEX STUDIO

HEEFT U ALS ONDERNEMER AL NAGEDACHT OVER UW ONLINE STRATEGIE? Een duidelijke marketingstrategie is in de huidige tijdgeest van groot belang om uw bedrijf te onderscheiden, klanten te binden en om het bestaansrecht van uw bedrijf te garanderen. In de meeste branches is een hoop concurrentie. Als u zich niet onderscheidt met een goede strategie, dan loopt u de kans dat uw bedrijf het verliest ten opzichte van uw concurrentie die wel investeren in een goede marketing en promotie campagnes. Zet uw bedrijf in de etalage en investeer in een professionele online strategie dat uw bedrijf de juiste profilering op het internet geeft.

HOE STAAT UW ORGANISATIE ER VOOR? Laat u niet verrassen en zorg er voor dat uw bedrijf gereed wordt gemaakt voor de veranderende economie en koopgedrag van uw klanten. Zoek een sparringpartner die met u meedenkt, u adviseert en samen met u maatwerkgerichte marketingtools kan inzetten om uw bedrijf de beste online presentatie op het internet te geven! U wilt toch ook boven uw concurrenten uitspringen?

3. Laat niet alleen uw bedrijf maar ook het 'gezicht' achter het bedrijf zien. Klanten stellen meer vertrouwen in bedrijven die persoonlijke relaties met hun klanten aangaan en delen dit ook met hun netwerk. 4. Zorg dat uw website niet achterblijft op uw concurrenten en houdt deze altijd up to date met de technieken en tools die van een moderne website verwacht worden. Dit is uw eerste visitekaartje op het internet.

"Nu meegaan in uw internetontwikkeling betekent voor blijven op uw concurrenten!" Hieronder staan een paar concrete tips om uw online positie op het internet te verbeteren: 1. Weet uw bedrijf, diensten of producten te onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten. Zorg dat uw Unique Selling Points uniek, aantrekkelijk en overtuigend zijn. 2. Maak van uw onderneming een merk dat herkenbaar is. Uniformiteit in uw uitstraling en eenduidige communicatie zijn hierbij belangrijke sleutelwoorden.

5. Zorg ervoor dat u een interactieve website heeft die uw doelgroep aanspreekt met de juiste uitstraling en boodschap. 6. Zorg dat uw website goed vindbaar is en verdiep u in zoekmachinemarketing zodat u hiermee ook kosten kunt besparen. 7. Voeg strategische onderdelen aan uw website toe om er een leadgenerator van te maken a. Blog b. Nieuwsbrief inschrijving

c. Strategisch geautomatiseerd nieuwsbrieven versturen d. Korte video boodschappen met een overtuigende en aan trekkelijke presentatie e. Social Media om o.a. meer traffic naar uw website te genereren f. Call to actions 8. Wees niet de goedkoopste, maar zorg juist voor hoge kwaliteit en meerwaarde. Op de lange termijn levert dit de juiste klanten en omzet op. Wilt u uw bedrijf een betere online positie op het internet geven? Neem vrijblijvend eens contact op met Nex Studio, als sparringpartner voor een lange termijn strategie waar u echt van kunt profiteren!

Manoj Soekhoe - CEO Nex Studio Contact gegevens Nex Studio Veraartlaan 8 2288 GM Rijswijk E: info@nexstudio.nl T: 070 - 262 91 71 W: www.nexstudio.nl Together - 53 -


Geïnspireerd door mode, ontstaat in 2011 Fashion Trends, een groothandel in dameskleding en accessoires met een uitgebreide collectie kleding, schoenen, tassen, sjaals en sieraden. Daarnaast hebben we seizoensgebonden artikelen, zoals slippers, bikini’s, mutsen en handschoenen. Wij verkopen aan winkeliers via onze showroom in Rotterdam-Nesselande en via onze website www.fashion-trends.nl Altijd de nieuwste mode Fashion Trends verkoopt de nieuwste trends op het gebied van dameskleding en accessoires. Elke week hebben wij nieuwe artikelen in onze showroom en op onze website. Hierdoor hebben wij altijd de nieuwste mode in huis voor een scherpe prijs!

Fashion Trends Otto van Tussenbroekstraat 145-147

010-3070181

3059 LR Rotterdam-Nesselande

- 54 -


Lifestyle

Wij brengen mensen in beweging

We zijn in gesprek met Trudy Siekman. Zij is directeur van Trimtab, mensen in beweging. Haar passie is om mensen te verbinden en hen uit te dagen zich te bewegen en te ontwikkelen. Waarom dit zo belangrijk is, legt zij vol enthousiasme en gedrevenheid uit.

“We leveren maatwerk in het trainen, coachen en begeleiden van medewerkers bij organisaties. Dit kan onder meer zijn bij trajecten die moeten leiden tot professionalisering, het vergroten van efficiency of bij verandertrajecten. Door jarenlange management­ en trainerservaring biedt Trimtab organisaties de mogelijkheid om op diverse niveaus in de organisatie ontwikkelingen te ondersteunen. Door heel kritisch te luisteren en te kijken naar wat er nodig is binnen een organisatie, anticipeert Trimtab op een resultaatgerichte, pragmatische wijze.” Om succesvol te kunnen zijn als trainer of coach is het noodzakelijk dat er sprake is van wederzijds vertrouwen.

“Wat ik doe, is niet uniek. De manier waarop ik het doe, dat maakt mij uniek” “Ik ga echt de verbinding aan met zowel de mensen als met de organisatie! Ik wil begrijpen en doorgronden wat een organisatie nodig heeft. Dat gevoel om echt toegevoegde waarde te kunnen leveren, is ontzettend belangrijk!”. Elke opdracht maatwerk Aangezien elk bedrijf anders is, is ook elk traject anders. Elke opdracht is maatwerk en wordt volledig afgestemd op de specifieke behoefte van het bedrijf. Dit is de reden dat ook overige trainers waarvan Trimtab gebruik maakt, per opdracht worden geselecteerd. Hierdoor wordt bij elke opdracht en bij elke opdrachtgever de best passende trainer ingezet. Siekman vervolgt: ‘Wat wel bij elk traject hetzelfde is, zijn de praktijkopdrachten, de borging en de transfer naar de praktijk. Dit betekent, dat de cases waar we mee werken, altijd gericht zijn op de praktijk, op het dagelijkse werk van de medewerkers. Hierdoor is meteen zichtbaar, wat een medewerker er concreet mee kan.”

Hoewel ik altijd met veel plezier bij een organisatieadvies­ bureau heb gewerkt, zag ik daar ook dingen die ik zelf anders zou doen. Op een bepaald moment had ik zoveel ervaring en had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen, dat ik de stap heb gemaakt om een eigen bedrijf te starten. Ik ben heel tevreden met hoe het nu gaat maar blijf vooral ook om mij heen kijken wat de ontwikkelingen zijn en waar de toekomst ligt. Door social media verandert er veel in de communicatie tussen mensen. Dit zorgt ervoor, dat zeker de jongere generatie, niet meer gewend is om face­to­face met iemand te communiceren. Ook daar zie ik zeker kansen voor mijn bedrijf”. Investeren in vooruitgang Trudy Siekman is haar bedrijf in een economisch moeilijke periode begonnen. Hoewel veel mensen ondernemen in crisistijd als een risicovolle stap zien, heeft Siekman alles behalve spijt. Siekman merkt dat werkgevers zelfs nu volop investeren in hun medewerkers. Juist in deze tijd wordt er veel van ze verwacht. Organisaties zijn kritischer, resultaat­ gerichter en richten zich juist nu op verbetering van bedrijfsprocessen en hun efficiency. “Door te investeren in hun medewerkers, geven bedrijven aan dat ze vertrouwen hebben en willen investeren in vooruitgang”. En dat is, ervaart Siekman zelf, nodig om je als organisatie te blijven ontwikkelen! Trimtab is graag bereid om aan deze ontwikkeling een bijdrage te leveren.

www.trimtab.nu

Gericht op de toekomst Trimtab bestaat nu 5 jaar. “Ik ben ruim 12 jaar werkzaam in dit vak waarvan 5 jaar als zelfstandig ondernemer.

Meer weten over Trimtab? Kijk dan op www.trimtab.nu voor alle informatie en contactgegevens.

Together - 55 -


Blinckstar • Bandolera • Denim Hunter • Eva Kayan Jeff • Gaudi • Juffrouw Jansen • Kocca La fee Maraboutee • Lott Gioielli • Metro by Gino B Mos Mosh • Oxmo • Para Mi • Petite Jolie Rich and Royal • Rosemunde • Second Female Sos jeans • Tosca Blu • Transmission • Unisa Kerksingel 19 Berkel en Rodenrijs T: 010-5113159 www.fiorewomen.nl

Ons assortiment bestaat uit o.a.; - Boerenkaas - Noord- Hollandse kaas van eigen opleg - Buitenlandse kaas - Vers gebrande noten en zoutjes - Verse eieren Wilt u klant worden? Bel mij: 06 - 300 86 142

Wij zijn elke donderdagavond in Nesselande - 56 -


SONNYLIPS FOTO-GRAFICUS

Lifestyle

Het marktkompas van Sonny Lips: Voor het plaatje en het praatje

Een Schlager wordt vanuit de tekst naar de muziek gecomponeerd. Of juist omgekeerd. Publiciteit is altijd een kwestie van beeld en ‘geluid’. Het evolueert met de dag. Zo is fotograferen (traditioneel) hedendag al fotofilmen geworden. De drieluiken op deze pagina zijn in principe films. Zo we willen ‘storyboards’ , beeldverhalen. Fotograferen en Fotofilmen op maat Stel: Er moet een nieuwe website, brochure of catalogus komen met tekst en beeld. Met beeld van nieuwe producten en en hoe deze ontstaan. De brochure krijgt een professionele uitstraling als het méér dan slechts drukken op de knop wordt. Beelden moeten niet als paginavulling worden gebruikt maar het ‘verhaal’ vertellen wat er aan de hand is en wat er wordt verkocht.

Alles wat te verbeelden valt, stilstaand & bewegend

In grafische vormgeving, in fotografie & fotofilm, voor webvideo’s, websites en traditionele drukvormen.

HOEKSCHE WAARD - 06 81 77 55 09 - WWW.SONNYLIPS.COM - INFO@SONNYLIPS.COM - AMBASSADEUR HOEKSCHE WAARD BLUE PETER FOUNDATION

Studio Sonny Lips Vakfotograaf voor particuliere fotografie, in de studio en/of op locatie.

Maar niet alleen voor fotografie, Sonny levert een breed scala van diensten en producten op grafisch gebied. Van ontwerp tot en met drukwerk en van websites tot en met pitchclips (ook wel webfilm/ webvideo genoemd), alles volgens concept. Check hiervoor de site: www.sonnylips.com Daarnaast is Sonny Lips eigenaar van de Studio Sonny voor Portretfotografie van Heno-kwaliteit. Spannende, prikkelende, emotionele, lieve, zoete, stoere, ondeugende, dierbare, vul het zelf maar in foto’s, maar dan net even anders. Aan de hand van voorbeelden in de studio is er voor ieder wat wils die het niet precies weet, maar wel wil. Het zit ‘em allemaal in de houding en het licht. Portretten uit de Studio van Sonny van Heno-kwaliteit HOEKSCHE WAARD - 06 81 77 55 09 - WWW.SONNY-LIPS.NL - INFO@SONNYLIPS.COM AMBASSADEUR HOEKSCHE WAARD BLUE PETER FOUNDATION

Together - 57 -


Bungelland is een binnenspeeltuin, zeer centraal gelegen vlakbij het Alexandrium en prima te bereiken met het openbaar vervoer. Veiligheid en hygiëne vinden wij erg belangrijk, zodat kinderen fijn en veilig kunnen spelen. Het speelparadijs is zeer geschikt voor kinderfeestjes en schoolreisjes, er is gratis wifi en we hebben een uitgebreide menukaart. Kortom, voor jong en oud is het leuk bij Bungelland. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.bungelland.nl. Kom snel eens langs. U bent van harte welkom!

GLOW IN THE DARK

MIDGETGOLF

Uw partner voor industriële opleidingen TRAINING & ADVIES

Onze opleidingen Veilig werken met de heftruck Veilig werken met de hoogwerker Veilig werken met de verreiker Veilig werken met de reachstacker Veilig werken met de emptycontainertruck Veilig werken met de terminal trekker Veilig verplaatsen van lasten VCA-basisveiligheid VCA-VOL

FUN VOOR JONG & OUD Rhijnspoor 277 2901 LB, Capelle a/d IJssel Tel: 010-2261246 www.glowgolfrotterdam.nl

Entree prijzen Kinderen (4 t/m 12 jaar) Volwassene 65+ Gezinsarrangement

(2 volwassene en 2 kinderen)

€ 6,75 € 8,00 € 6,75 € 25,00

Diverse opleidingen kunnen ook in de Engelse taal verzorgd worden. FO Training & Advies T 0180 44 48 82 M 06 83 20 88 88

E info@fo-training.nl W www.fo-training.nl

- 58 86x130 advertentie FO training en advies.indd 1

17-03-14 13:39


in business

Mariska vertelt...

Samen: De drie musketiers wisten het al: één voor allen, en allen voor één!

Het verhaal is inmiddels bijna 400 jaar oud, maar het principe staat nog. Samen ben je sterker, dan in je eentje. Vroeger heb ik ooit een keer meegedaan aan een musical. De titel weet ik niet meer. Ik weet nog wel een stukje tekst: “Hie-hoela-hupsakee, het gaat beter met z’n twee. Twee kunnen meer dan één, dus doet het samen, niet alleen”. Waarom ik dit nog weet? Geen flauw idee. Misschien begreep ik toen al, hoe belangrijk samenwerken is en heb ik het alvast onthouden. Ook ondernemen is samen-werken, de schouders eronder en doorzetten. Niet iedereen ziet dat zo. De Nederlandse taal heeft een aantal uitdrukkingen, die toch echt bedoeld zijn om je op andere gedachten te brengen. Echt lekkere feedback krijg je natuurlijk niet als iemand tegen je zegt “bezint eer ge begint” als je net vol enthousiasme jouw plannen voor jouw bedrijf hebt uitgelegd. Of nog zo’n fijne: “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”. De ultieme dooddoener is natuurlijk: “je moet maar doen wat je niet laten kunt”. Naast deze uitdrukkingen waarmee je iemand helemaal uit positie slaat, zijn er gelukkig ook positieve uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Wat dacht je van: “Niet geschoten is altijd mis” of “Nee heb je, ja kan je krijgen”. Wat mij persoonlijk altijd aanspreekt is “Wie niet waagt, die niet wint’. Met andere woorden: Doe het gewoon, probeer het. De moderne variant van deze uitdrukking wordt door de leerkrachten op school gebruikt: “Van proberen, kun je leren”. Deze positieve benadering belooft veel voor de toekomst. Ook ondernemen is proberen en daarvan leren. Als kinderen dit al op jonge leeftijd wordt bijgebracht, ontstaat vanzelf een nieuwe generatie ondernemers. Die generatie is niet bang voor nieuwe dingen. Probeert zelf steeds een stap vooruit te denken en moedigt dat alleen maar aan. In plaats van, zoals nu, overal bang voor te zijn en krampachtig de touwtjes in handen te willen houden. Wat nog eens wordt versterkt door allerlei wetten en regeltjes die het ondernemen alleen maar moeilijker maken. Wij kunnen daar nu al mee beginnen. Door samen op te trekken, door samen te werken en elkaar te versterken. Door te laten zien waar we voor staan. Als individuele ondernemer maar ook in een samenwerkingsverband. Zo kunnen wij met vertrouwen naar de toekomst kijken en die overdragen aan onze kinderen. Daarom werken wij graag met u samen in Together.

Mariska Booda schrijft elke Together over dat wat haar boeit: ondernemen, taal, geschiedenis, anders-dan-anderen denken. Zij heeft een eigen tekst­ bureau, is bestuurder in de oudervereniging van een basisschool en houdt van lezen. Mariska is getrouwd met haar man Anjo en heeft drie dochters Iza (10), Roza (7) en Elza (4). Haar motto: Stel niet uit tot morgen, wat je helemaal niet hoeft te doen.

Together - 59 -


D

p

oezen Sho P e

Giftshop

Giftshop

www.depoezenshop.com

De Katten Kadowinkel van de Benelux 101 geschenkideeen met katten zoals: Rosina Wachtmeister beeldjes en keukentextiel, Barcino de Barcelona, Albert Dubout servies en beeldjes, Rosa Collection, Romero Britto Pop-art Cats, Francien’s Katten agenda’s, Galler Kattentongen, Chacha de France en Chopin keukenaccessoires, Jigsaw puzzels, I Love Cat lakens, Dolomit wandkrabpalen, CAT_ON krabmeubels, Laurel Burch juwelen, Guy de Jean Paraplu’s, Lucas Stone tuin en balkon beelden en veel,veel meer….meer op:

Te huur

www.depoezenshop.com

SleuTelklarekantoorunits kanTooruniTS Sleutelklare vanaf ca. 35 m²

vanaf ca. 35 m²

• Zichtlocatie vanaf de N209

Recentelijk opgeleverd • • Zichtlocatie vanaf de N209 • Hoogwaardige materialen • • Hoogwaardige materialen Ruime parkeergelegenheid • • Ruime parkeergelegenheid Huurprijs vanaf € 350,- per maand

Het wordt ingericht in Hetkantoorpand kantoorpand wordt ingericht in schakelbare kantoorunits vanaf ca. 35ca. m2 schakelbare kantoorunits vanaf . t.b.v. zelfstandigen 35 m2kleine t.b.v. kleine zelfstandigen. Neem voor meer informatie contact op met Hopman & Schreuder Neem voor meer informatie contact op Julianalaan 13 – 2712 CB Zoetermeer T 079 342 87 77 www.hopman-schreuder.nl met Hopman & Schreuder

Julianalaan 13 – 2712 CB Zoetermeer T 079 342 87 77 www.hopman-schreuder.nl

www.ogmklappolder.nl

WELKOM bij AM Nailacademy & Supplies Dè groothandel voor nagelproducten, hand- en voet­ verzorgingsproducten, make-up, wimper­extensions, opleidingen en workshops, met de topmerken als ORLY, HOLLWOODNAILS, BRANSUS COSMETICS & CHRISTIANS in het assortiment. Hier kunt u al u benodigde nagelproducten inkopen en krijgt u, persoonlijke aandacht en een vakkundig advies!

- 60 -


Lifestyle

“Eigenlijk ben je gek als je het niet doet�

20 Juni begint een driedaagse fietstocht door Nederland met als doel geld ophalen voor Stichting STOPhersentumoren.nl. Een transparante organisatie waar de opbrengst in zijn geheel wordt ingezet voor onderzoek tegen kanker.

De mooiste lus van Nederland Voor de deelnemers die vaak direct of indirect te maken hebben gehad met kanker in hun omgeving is het zowel een sportieve uitdaging (750km in drie dagen!) als een kans om iets terug te doen in de strijd tegen deze ziekte. De route wordt gereden in de vorm van de beroemde ribbon met de start in Zeeland en dan via alle provincies van Nederland eindigend op de Cauberg in Zuid-Limburg.

Investeren in de toekomst Hoe ouder we worden hoe groter de kans is dat we zelf of iemand in onze omgeving te maken krijgt met kanker. Een van de meest kwetsbare organen van ons lichaam is helaas ook een doelwit van deze ziekte. Dagelijks sterven in Nederland 4 mensen aan een hersentumor, wekelijks 2 kinderen. Dat kunnen we niet zomaar accepteren en daarom zamelt RideForHope geld in voor Stichting STOPhersentumoren.nl zodat zij knappe koppen aan het werk kunnen zetten die onderzoek doen tegen deze ziekte. Zij krijgen hierbij steun van een

wetenschappelijke adviesraad hoe zij het geld het beste kunnen verdelen over de vele subsidieaanvragen. Geld geven is dus letterlijk investeren in de toekomst.

Buitenkans Als ondernemer of als bedrijf kan je hier ook kansen in zien. En dat is niet verkeerd denken, je steunt tenslotte het goede doel. In het geval van RideforHope kan je wellicht vragen voor een plek op het shirt, de site op Facebook/ Twitter , een vlag of sticker op de auto etc. De steun die je geeft kan je zelf weer naar buiten communiceren wat bijdraagt aan de eigen uitstraling van je bedrijf. Draagvlak om te doneren is er altijd, zelfs bij de staat die je (een deel) van het gedoneerde geld af laat trekken van de belasting. Daarnaast en zeker niet onbelangrijk geeft geld geven je een goed gevoel. Eigenlijk ben je gek als je het niet doet. Meedoen kan natuurlijk ook! Om de drempel wellicht te verlagen: je kan ook kortere etappes rijden. Kijk op www.rideforhope.nl voor meer informatie of stuur een email naar info@rideforhope.nl.

Together - 61 -


www.wkshirts2014.com

- 62 -


in business

Together - 63 -


Lovehandles zijn vervelend, hinderlijk, irritant... Lelijk. De naam mag dan nog zo veel belovend klinken... Het is niet anders dan een manier om het leed te verzachten (hoe vaak verzinnen we geen leuke namen voor dingen die alles behalve leuk zijn, met het enige doel om ze te accepteren). Deze hatelijke vetrolletjes waar je partner tijdens het bedrijven van de liefde maar al te vaak naar grijpt, maken geen onderscheid tussen man en vrouw. Allebei de seksen kunnen ermee te kampen krijgen. Hoe je ze kunt herkennen? Daar zal geen mens moeite mee hebben. Het zijn de rolletjes die boven een strakke spijkerbroek uitpiepen, die boven je zwembroek uitkomen en die een goede vriend of vriendin of je partner soms even heel speels, zogenaamd voor de grap maar er zal vast wel een gemenere bedoeling achter zitten! - tussen de vingers samenknijpt om je nog eens goed met je neus op de feiten te drukken. Vind jij die lovehandles (zwembandje is een andere, geliefde benaming) ook zo irritant en wil je er met het vooruitzicht op het warme seizoen iets aan doen, dan is het nu het moment om te beginnen. Misschien zul je ze niet helemaal kwijtraken, maar je kunt er in ieder geval naar streven om ze terug te brengen naar de juiste proporties. En dat is al heel wat. Hoe? Met regelmatige lichaamsbeweging, wat kleine oefeningetjes en met een beetje opletten met wat je eet. Niet bijzonders, maar stuk voor stuk dragen ze allemaal een steentje bij.

- 64 -


Lifestyle

MANNEN

EN LOVEHANDLES 1. LICHAAMSBEWEGING/AEROBICS Het vet dat zich in je middel ophoopt, is - juist, ja - vet.... En vet verbrand je door regelmatig te bewegen. Kies een aerobische activiteit als fietsen of de loopband in de sportschool of lange wandelingen met een stevig ritme langs het strand. Of ga fietsen of, waarom ook niet, dans de sterren van de hemel in de discotheek. Het zijn allemaal manieren om vet te verbranden en het metabolisme hoog te houden. Hoelang en hoeveel keer per week?  Laten we zeggen tenminste drie keer per week 30 à 45 minuten per keer. Misschien kun je verschillende aerobische activiteiten met elkaar combineren. Een voorbeeld: op maandag pak je de loopband in de sportschool, op woensdag maak je een rondje op de fiets en aan het einde van de week ga je weer naar de sportschool (of leef je je uit op de dansvloer. Zit je liever met een cocktail in je hand aan de bar, doe dat dan gerust maar vergeet dan de sportschool niet!)

2. BUIKSPIEROEFENINGEN Anders dan je misschien zou denken, helpt buikspieren trainen niet tegen vetophopingen rond de taille. Buikspieroefeningen verstevigen de buikspieren en zorgen er onder meer voor dat je je buik beter kunt inhouden (de spieren vormen als het ware een verstevigend korsetje), maar de oefeningen stimuleren de vetverbranding niet of nauwelijks. Ze zijn dan ook niet belangrijk in de strijd tegen de lovehandles in het bijzonder, maar werken wel op andere punten en verbeteren de algehele vorm van ons lichaam. Las je daarom in je je wekelijkse programma. Hoeveel keer per week en hoeveel repetities? Voer tenminste drie keer per week 15 minuten

buikspieroefeningen uit. Je kunt beginnen met 10 minuten oefeningen op de grond. Iedereen kent de klassieke buikspieroefeningen wel. Houd ongeveer 15 repetities per set aan en las 1 minuut rust tussen de verschillende sets in. Voer de oefeningen met gecontroleerde bewegingen uit en let op de ademhaling. Sluit de reeks oefeningen af met 5 minuten twist met een stok (of de bezemsteel zonder bezem). Ga daartoe op de rand van een stoel zitten, leg de stok over je schouders en armen die je wijd uitgespreid ter hoogte van je schouders houdt en beweeg je romp vervolgens rustig van links naar rechts (maak ook hier geen bruuske bewegingen). Onthoud dat deze oefeningen de combinatie van aerobische activiteit en een verstandig voedingspatroon complementeren. Als je alleen de buikspieroefeningen uitvoert, zullen je buikspieren steviger worden, maar daar raak je je lovehandles niet mee kwijt.

3. EEN GEZOND VOEDINGSPATROON Ook dit is een belangrijk aspect. En ook deze maatregel zal alleen in combinatie met de twee punten hierboven werken. Je hoeft echt niet drastisch te gaan lijnen, maar houd je aan deze algemene richtlijnen. Vermijd zo veel mogelijk vette voedingsmiddelen, frisdranken en die voedingsmiddelen die een opgezette buik kunnen veroorzaken. Drink veel water en vermijd drankjes met suiker. Beperk de inname van koolhydraten (brood en pasta) en eet voldoende groente en fruit. Pas verder op met notoire dikmakers als kaas, vet vlees en sauzen. Voer dit miniprogrammaatje een paar weken achter elkaar uit en maak dan de balans op. De beste manier om de resultaten te meten is je regelmatig wegen en de maten van je taille opnemen. Doe dat altijd op hetzelfde punt en op hetzelfde moment van de dag.

Together - 65 -


Gastouder Gastouder De Zonneschijn

• Persoonlijk • Flexibel DeProfessioneel Zonneschijn

Professioneel • Persoonlijk • Flexibel

...omdat

uw kind de beste opvang, begeleiding en ...omdat aandacht verdient.

uw kind de beste opvang, begeleiding en aandacht verdient.

Even voorstellen Gastouder De Zonneschijn verzorgt op professionele wijze gastouder opvang (BSO) in Rotterdam Nesselande.

concept & realisatie ADDEXX.com

concept & realisatie ADDEXX.com

Waarom De Zonneschijn? ∙ ervaren gediplomeerde en geregistreerde gastouder ∙ buitenschoolse opvang (BSO) met ophaalservice (3 minuten vanaf scholen KDBS Het Tangram, Het Spectrum en Passe-Partout) ∙ ruime opvangtijden ∙ complete verzorging inclusief maaltijden (warm), vers fruit, drinken, luiers, etc. (excl. speciale voeding) ∙ bij voldoende kinderopvangtoeslag wordt er een minimale eigen bijdrage in rekening gebracht ∙ één all-in tarief ∙ wij werken samen met Nesse Administratie (tel. 010-84 86 432) voor het aanvragen van uw kinderopvangtoeslag De Zonneschijn - Laan van Dada 119 - 3059 PR Rotterdam bij onsGastouder is uw kind één van de stralen van de zonneschijn Tel. 010 - 84 86 432 - Email: info@gastouderdezonneschijn.nl - www.gastouderdezonneschijn.nl

Gastouder De Zonneschijn - Laan van Dada 119 - 3059 PR Rotterdam

Tel. 010 - 84 86 432 - Email: info@gastouderdezonneschijn.nl - www.gastouderdezonneschijn.nl

Gastouder De Zonneschijn - Laan van Dada 119 - 3059 PR Rotterdam - 66 Tel. 010 - 84 86 432 - Email: info@gastouderdezonneschijn.nl - www.gastouderdezonneschijn.nl

Profile for Mireille van IJperen

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Together business & lifestyle  

Together business & lifestyle magazine is een nieuw magazine over business en lifestyle voor Zuid-­Holland waarbij de ondernemer centraal st...

Profile for dtphulp
Advertisement