Page 1

ChangebuildingCourant Changebuilding courant is een uitgave van Changebuilding

Glitz & Glam 18 september in centrum Panningen Changebuilding laat zich hier volop zien! Op zondag 18 september vindt Glitz & Glam plaats in het centrum van Panningen. Dit bruisende evenement vindt ieder jaar plaats in september. Grondleggers van Glitz & Glam zijn Karin Jacobs en Jos Peeters, het is dan ook vanzelfsprekend dat De Changebuilding volop in beweging is deze dag. Vanaf 12.00 uur kun je genieten in het hele centrum van alles wat het leven mooier maakt. Het thema van dit jaar is: Glitz & Glam goes America. De Changebuilding is uiteraard de gehele dag geopend en alle professionals zijn aanwezig. Buiten voor de Changebuilding is een uitgebreid terras van De Garde Bar. Smaakvolle hapjes en drankjes uiteraard in Amerikaanse stijl en livemuziek van de groep Marchall Art: golden 60 & 70’s in Classic Rock muziek. Verder is hier een mooi podium in stijl waarop De Changebuilding laat zien waar ze voor staan: passie, gezondheid, enthousiasme en kwaliteit. Je kunt op-

Kapsalon

Barbershop

tredens verwachten van dansgroep The Vanity die helemaal in stijl is gestyled met haar en visagie van Change, demonstraties, presentaties van Natuurpraktijk Aurora, muziek en nog veel meer. Speciaal voor deze dag is er ook

een ‘baardenclub’ voor de mannen. De mannen kunnen gratis hun baard laten bijwerken in de Barbershop en krijgen hierbij ook nog een lekker biertje. Kortom een dag vol verrassingen, zorg dat je erbij bent!

september 2016

Changebuilding Panningen

Een unieke locatie aan de Raadhuisstraat in het centrum van Panningen waar well-being centraal staat. Change met een kapsalon, beauty, haarwerkstudio, barbershop, haarverlenging, make-up, workshops, Natuurpraktijk Aurora en De Garde Bar. Change heeft buiten de locatie Panningen ook vestigingen in Venlo en Venray. In deze courant heel veel nieuws, tips en inspiratie voor iedereen!

G l am & z t i Gl ca goes Ameri Haarwerk studio

Beauty

Natuurpraktijk

Bar

Openingstijden Change & Change Your Beauty ma. 13.00 - 18.00 uur di. 8.45 - 18.00 uur wo. 8.45 - 18.00 uur* do. 8.45 - 20.00 uur vr. 8.45 - 20.00 uur za. 8.00 - 16.00 uur * Beauty ook in de avond op afspraak mogelijk

Openingstijden Natuurpraktijk Aurora ma. 13.00 - 18.00 uur* di. 9.00 - 18.00 uur* do. 9.00 - 18.00 uur* vr. 9.00 - 18.00 uur*

Openingstijden De Garde Bar di. 11.00 - 17.00 uur wo. 10.00 - 17.00 uur do. 11.00 - 17.00 uur vr. 10.00 - 24.00 uur za. 10.00 - 17.00 uur Changebuilding Raadhuisstraat 3, Panningen Tel. 077 - 307 12 03 www.changeforyou.nl volg ons ook op www.facebook.com/ changepanningenvenlovenray

* Inloopspreekuur van 12.00 tot 13.00 uur

1


Markt 36 | Panningen 077-307 66 57 www.chicenchocpanningen.nl

Exclusief open voor jou! Misschien voel jij je niet zo op je gemak in het pashok of is je lijf onlangs veranderd. Kom dan vrijblijvend op afspraak naar Modestyle. Wij maken exclusief (en kosteloos) voor jou open. Je krijgt persoonlijke aandacht bij het kiezen en passen en een stylingadvies. Ook als kadobon. Ook rolstoelgebruikers kunnen bij ons shoppen en passen.

VROUWENMODE MARKT 10a PANNINGEN T (077) 307 16 29

M ar kt 8, 5981 A M Panni ngen

Le Soleil 25 jaar

merci Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan is er een shawl ontworpen waarmee u een regionaal doel steunt.


Beste Lezer

jos peeters

Een krant of zoals de titel al zegt een courant..het is iets waar ik al lang mee bezig ben. Deze courant brengt mensen samen en dat is nou juist mijn belangrijkste visie, eigenlijk al vanaf het begin toen ik zo’n 42 jaar geleden samen met mijn echtgenote Nelly het kappersvak inrolde. Het is niet allemaal over rozen gegaan en ik heb veel mensen zien komen en gaan, maar het gevoel van samenwerken en samen iets moois creëeren heeft altijd de boventoon gevoerd. Sinds maart 2015 is de Change Building actief, een oud bankgebouw dat mooi omgevormd is naar een concept van deze tijd. De uitstraling zowel van voren als achter is uniek te noemen. Zowel aan de voorzijde, Raadhuisplein, als aan de achterzijde is er ruimte om auto’s te parkeren. Via de achterzijde loop je via een passage tussen de Blokker en de Changebuilding het centrum in en kom je in de voetgangerszone. Van hieruit kun je links naar het Raadhuisplein en rechts naar de Markt. Het voetgangersgebied is dan ook groter en aangenamer geworden en de verbindingen zijn veel steviger. Bij het uitkomen van deze courant is het project nog niet helemaal klaar en wordt er druk gewerkt aan de herinrichting van het centrum. Maar lang duurt het niet meer en is het nog meer ‘Thuis in Panningen. De Changebuilding was dus eerst een bankgebouw dat na jaren van leegstand een soort wrak was geworden. Wellicht wat het eenvoudiger geweest het te laten afbreken en opnieuw op te bouwen. Ik vind het echter belangrijk dat een stukje historie wordt bewaard, geschiedenis en toekomst die samenvallen. Maar dan ben je er nog niet, dan moet het nog gaan ‘leven’ met onze mensen en onze klanten en gasten. Ook dat ging niet zonder slag of stoot maar we zijn op de goede weg. We bieden samen iets aan wat verder gaat dan een mooie, creatieve look, een compleet gevoel van je goed en gezond voelen. In onze hectische wereld is dat een basis waarop je kunt bouwen. Dat we dit mogen doen in zo’n fijn centrum met een opwaartse flow maakt het nog sterker. Met onze collega’s binnen en buiten ons bedrijf zetten we deze courant neer! Laat je verrassen, inspireren en informeren. Heb je ideeën laat het ons weten want ook hiervoor geldt: samen zijn we sterker! Jos Peeters

Een greep uit onze topmerken: Sebastian / Balmain / Eimi / Wella / Arcos Nixion / SP / Reuzel / Proraso / Great Lenghts en onze eigen merk producten van Change.

Barbershop De man heeft bij Change een echte identiteit gekregen. Een eigen stijl uitstralen is normaal voor de man van nu. De haarkunstenaars van Change weten zo van iedere haarstijl weer een unieke creatie te maken. De eigen persoonlijkheid staat voorop. Bij de man van nu, met of zonder tattoo of baard, is de complete uitstraling van be-

Trendvision

lang. Zo kun je de lijnen in de baard versterken of je kunt kiezen om lekker nat met een scheermes traditioneel geschoren te worden. Het is altijd heerlijk om na het scheren met een hot towel en een aftershave of een conditioner van de Proraso te worden verfrist.

Street lifestyle

Voor Change zijn trends vanzelfsprekend, zonder trends is er geen goede basis en natuurlijk is dat voor de haarstylisten van Change de normaalste zaak van de wereld. De Trendvision is een prestigieuze haarstylisten competitie die ieder jaar wordt georganiseerd door Wella Professionals. De winnaar van de Nederlandse finale gaat door naar de Internationale finale. Uit de honderden inzendingen zijn maar liefst twee medewerkers van Change door naar de finale: Linsey van Rooijen van Change Panningen en Imke te Baerts van Change Venlo.

linsey en ooy r n a v

Deze grote finale vond plaats op zondag 11 september in de Brabanthallen in Den Bosch.

die Change Venray runt heeft zelfs al eens goud gewonnen en heeft meerdere keren een plek in de top drie bereikt.

De beide dames zijn al maanden druk bezig om hun creaties tot in de puntjes voor te bereiden. Wat het uiteindelijke eindresultaat is dat blijft nog even spannend maar dat het vernieuwend en trendy zal zijn is een feit.

Linsey ga je dit jaar voor goud? “Ik heb er vooral heel veel zin in! Dat ik weer in de finale sta is natuurlijk al fantastisch! Het is zo geweldig om mee te maken en ja natuurlijk probeer ik nu het goud te pakken!”

Change heeft al vaak in de finale gestaan met eigen talenten, zo heeft Linsey vorig jaar zilver gewonnen. Kim Vermeulen

Weten hoe het is verlopen? www.changeforyou.nl of Facebook Change.

De stijlen en het gebruikte kleurenpalet van de winterkleuren gaat voor extra adrenaline zorgen. De ziel van het kapsel wordt door middel van de vorm, kleur en styling belangrijk gemaakt.

Het kleurenpalet in het haar van dit najaar is variërend van donkere naar felrode kleuren in combinatie met verschillende contrasten en veel onregelmatige contouren.

Ook zal een overdaad aan krullen voor dit najaar/winter een welbewuste vrouw laten zien. Ze kunnen perfect gestyled, wild of een weelderige haardos met een delicate structuur van krullen. Onze stylisten zorgen dat de coupe zo goed mogelijk is afgestemd op de gezichtsvorm, het kleurtype en de wensen en het imago van de klant. Het is toch steeds de kunst om met volle frisse ideeën de coupe wat extra uitstraling of persoonlijke stijl mee te geven. We gaan voor een mooie nonchalante en verleidelijke look!

3


Natuurpraktijk Aurora ‘Voorkomen is beter dan genezen...’

de cel. Wanneer dit continu doorgaat, put het je lichaamscellen uit en hebben ze zoiets van: ‘laat de suiker maar gaan, er komt immers genoeg binnen’. Hierdoor reageert je lichaam minder op insuline, waardoor je insulineresistentie krijgt. Het overtollige suiker, welke niet opgenomen kunnen worden, gaan in je vetcellen zitten. Wanneer je alvleesklier uitgeput raakt, stopt het met de productie van insuline. Je hebt suikerziekte. Door de suikers in je vetcellen ga je groeien en lukt het niet om af te vallen. Een gevolg daarvan is dat je cholesterol omhoog gaat en je Metabool Syndroom X ontwikkelt. Dit hele proces is omkeerbaar met voeding en orthomoleculaire middelen.

A l ie W o u Da Sinds 1995 woon ik in Beringe, hier ben ik toen een praktijk begonnen in complementaire geneeskunde, na een studie klinische-psycho-neuro- immunologie en vele anderen studies. Dat wil zeggen dat ik elke ziekte, aandoening of verstoring in het lichaam probeer te verhelpen met natuurlijke middelen, zowel op het lichamelijk als psychisch vlak. Naast het behandelen van ziektes, geef ik lezingen over hoe je ziekten kunt voorkomen. Kijk op mijn site: www.natuurpraktijkaurora. com/lezingen-2016-2017

Mijn credo luidt dan ook: ‘Voorkomen is beter dan genezen’. De aandoeningen die in mijn praktijk voorbij komen hebben niet allemaal dezelfde aanpak. Zo kan het zijn dat het lichaam bij iemand met gewrichtsklachten, zoals artrose of reuma, verzuurd is. Dit behandel ik dan door de zuurgraad van het lichaam te neutraliseren. Vervolgens kijk ik waarom het lichaam is verzuurd en behandel ik dat. Het kan ook zijn dat de gewrichtsklachten zijn ontstaan door een verslechterde darmfunctie. Bij deze mensen geef ik voedingsadviezen en herstel ik de

Genoten opleidingen • Analisten-opleiding • Voetreflex massage, sportmassage, drukpunt massage (acupressuur) • Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum 1987-1995 • Levende-Bloed-Analyse 2002 Den Haag 1 jaar • Kinesiologie 2000-2002  jaar Driebergen • Orthomoleculaire geneeskunde 20002004 4 jaar Laarne • Bioresonantie Budapest 2005-2008 • Mindfulness 2009 • Voeding en sport 2010 • KPNI klinische-psycho-neuroimmunologie 2011 • Een door de zorgverzekeraar opgelegde medische basisvakken 2015-2016 Tussendoor; ionocinese, electroacupunctuur en psychologische bijscholingen; o.a. nieuwetijds kinderen

Voedingstest-Evaluatie

Bent u wel zo gezond als u denkt? Doe deze test om daarachter te komen. 0 = nooit

1 = soms

2 = vaak

Omcirkel het cijfer dat op u van toepassing is en tel vervolgens alle punten bij elkaar op. Het belang van een punt kan per individu verschillen, afhankelijk van erfelijke en andere factoren.

4

darmfunctie middels orthomoleculaire middelen. Ook behandel en genees ik diabetes type 2, een vorm van suikerziekte, door de oorzaak aan te pakken. We eten de hele dag door koolhydraten, we beginnen met een boterham, bij de koffie een koekje tussen de middag weer boterhammen en ’s avonds weer de koolhydraten die we via de aardappelen, pasta’s en rijst binnenkrijgen. Elke keer als we koolhydraten eten, moet de alvleesklier insuline produceren, zodat suiker opgenomen kan worden in

Voorkomen is beter dan genezen. Doe een bodyscan! Met een body scan krijg je inzicht in tekorten van vitaminen, mineralen. Bovendien zie je of er gifstoffen in het lichaam aanwezig zijn en of er sprake is van verzuring. Dit kan de stevigheid en sterkte van het haar, nagels en huid verslechteren.

Ervaringsverhaal Mevrouw X, 28 jaar “Al jaren kampte ik met astma, darmproblemen en nervositeit. Ik ben van arts naar arts gegaan en niemand heeft me van de klachten af kunnen helpen. Toen besloot ik naar Natuurpraktijk Aurora te gaan. Alie heeft me middelen gegeven en behandeld met de Bioresonantie. Ook moest ik Paleo eten. Dit wil zeggen, leven zoals de oermens, waarbij ik geen koolhydraten of zuivel mocht eten. Het leek een zware opgave, maar door de adviezen van Alie voelde ik me een stuk fitter. Ook gingen mijn darmproblemen weg en had ik geen last meer van astma-aanvallen. Ik ben Alie ontzettend dankbaar voor mijn nieuwe ik! En ik hoef niet mijn leven lang medicatie meer te slikken.”

Kom met de uitslag 18 september tijdens Glitz & Glam bij mij langs voor de uitslag. Ik zit die dag met mijn praktijk bij De Garde Bar. Of knip de test uit en kom 19 september tussen 13.00 en 14.30 uur, 23 september tussen 13.30 en 15.00 uur of 29 september tussen 9.00 en 10.30 uur bij me langs in de praktijk.

1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10)

Werk en behandelwijze Diagnostiek • Iriscopie; ik beoordeel de iris van je oog en link het naar orgaansystemen in je lichaam. Zo kan ik afwijkingen opsporen in je lichaam. • Bloedonderzoek: met maar één druppel bloed bekijk ik naar de gezondheidstoestand op dat moment. • Bioresonantie: de SCIO is een interactief computersysteem dat continu reageert op veranderingen in je lichaam. Daarnaast geeft de SCIO ook therapeutische interventies. Het systeem geeft voortdurend informatie en suggesties voor verdere behandeling én laat gelijk de effecten zien. Bevat én integreert de functies van diverse andere behandelmethoden zoals zappers, elektro-acupunctuur en homeopathie.

Ontgift 2 x per jaar, in het voorjaar en in het najaar, door alleen 2 tabletten te slikken. Je helpt daardoor gifstoffen uit het lichaam te halen, dit voorkomt dat de gifstoffen tot ziekten kunnen leiden. (Alles over ontgiften kijk op mijn site: www. natuurpraktijkaurora.com/?s=ontgiften) Zorg dat je goede ontlasting hebt in de vorm van een worst met een puntje, want welke ziek makende factoren zie je aan de ontlasting? Wat zegt je ontlasting over je lichaam? • Plakt je ontlasting aan de pot? Dan heeft je lever moeite met het ontgiften of de enzymen voor de vertering werken niet goed. • Blijft je ontlasting drijven? Dan is je darmflora uit balans en heb je waarschijnlijk een schimmelinfectie. Of je vertering is niet goed. • Last van obstipatie? Dan neem je of te weinig vocht, je bent overgevoelig voor bepaalde voeding of je hebt veel stress.

Kijk verder op mijn website: www.natuurpraktijkaurora.com

Therapie • Orthomoleculaire geneeskunde Heel simpel gezegd: weten hoe de chemische fabriek van ons lichaam werkt en hoe je de verstoringen opspoort. - Hoe en wat je moet eten, - Hoe de spijsvertering werkt, - Hoe de hormoonhuishouding verloopt - Hoe de uitscheidingsorganen werken Om vervolgens te kijken welke vitaminen, mineralen etc., voedingssupplementen het lichaam nodig heeft om de verstoring te verhelpen. Dit in combinatie met wel of niet een kruid. • • • •

Homeopathie Acupunctuur Bioresonantie Voetreflexmassage

Ziekten die ik zoal behandel: • Suikerziekte • Hart- en vaatziekten • Artrose en Reuma • Eczeem • Colitis ulcerosa • Longziekten • Menstruatieklachten /overgangsklachten Natuurpraktijk Aurora Voor een afspraak neem contact op via Whatsapp via tel. 06-41979844 of per e-mail via info@natuurpraktijkaurora.nl. www.natuurpraktijkaurora.com www.facebook.com/natuurpraktijkaurora

• Heeft het een vreemde geur? Bijvoorbeeld een zwavelgeur. Dit kan een teken zijn van slechte eiwitvertering. Of een zure geur? Dan heb je mogelijk een slechte koolhydraatvertering of stress. • Heeft u bijmengsels in de ontlasting? Bijvoorbeeld slijm in de ontlasting, wat een irritatie kan zijn in de darmslijmvlies, een ontsteking in de darmen, onverteerd voedsel of stress. • Heeft u last van winderigheid? Waarschijnlijk is uw vertering niet goed en eet u te veel koolhydraten. Als er iets mis is met uw ontlasting, dan begint er al een ziekte te ontwikkelen, grijp dan snel in, door een afspraak met me te maken. De consulten worden door de zorgverzekeraar vergoed.

Werkt u weleens onder kunstlicht? Hebt u het afgelopen jaar kougevat of een infectie opgelopen? Neemt u een of twee glazen alcohol voordat u gaat lunchen of dineren? Koopt u weleens diepvriesmaaltijden? Rookt u sigaretten? Brengt u veel tijd door in dichtbevolkte of geïndustrialiseerde gebieden? Is uw lunch de eerste maaltijd van de dag? Heeft u te weinig beweging? Eet u bijna elke dag snoep? Heeft u onlangs nog tegen uw echtgenot(o)t(e) of uw baas geschreeuwd of dat willen doen?

Totaal

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

2 2 2 2 2 2 2 2 2 2


Haarwerkstudio van Nelly Peeters ‘Er kan vaak zoveel meer dan dat je denkt..’

thetisch haarwerk altijd zodat ze het thuis ook kunnen toepassen. Dit wordt allemaal goed uitgelegd. Er zijn ook klanten die iedere drie weken terugkomen en mij het laten verzorgen. Ook nadat het haarwerk is aangemeten kunnen mensen me altijd contacten als iets niet goed gaat. Denk hierbij aan drukpunten of een ander ongemak, ik heb een scala aan oplossingen hiervoor waarmee we dit weer oplossen. Dit hoort bij de service.” Het zijn soms ook verdrietige verhalen die je hoort, hoe ga je daar mee om? “Het komt in de avonden regelmatig bij me maar ik besef ook dat ik geen mensen kan genezen. Wat ik wel kan is er voor zorgen dat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken om het haar. Later kijken ze hier vaak tevreden op terug. Ik heb enorm respect gekregen voor

ers t e e p nelly Niemand vindt het fijn om haren te verliezen, om welke reden dan ook. Als je dan een betrouwbaar adres hebt waar je naar toe kunt en waar je je prettig voelt dan is dat een hele geruststelling. We spreken af met Nelly in haar haarwerkstudio gevestigd op de eerste etage in De Changebuilding. Nelly heeft samen met haar echtgenoot Jos Peeters Change opgezet. Nelly vertel eens hoe je in het vak van haarwerker bent terecht gekomen. “Ik ben in 1974 begonnen in het kappersvak en nu 42 jaar later is het nog steeds ontzettend inspirerend. Zo’n 16 jaar geleden ben ik begonnen met haarwerken. In het begin waren het alleen pruiken maar al snel kwamen mensen bij me met allerlei haarproblemen. Hierbij moet je denken aan kale plekken, te weinig haar, teruggroeiende haarlijn en dun haar. Dit was voor mij een uitdaging, ik wilde ook deze mensen helpen. Zo is het gegroeid. Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds volop bezig om deze problematiek voor de mensen zo goed mogelijk op te lossen. Voor dun haar kan ik bijvoorbeeld volume creëren door middel van extensi-

on of haar strips en dit kan zowel los of permanent. Mensen met de haarziekte alopecia kunnen een haarwerk aangemeten krijgen in allerlei lengtes en kleuren, ook kunnen we het helemaal op maat maken. Ook de mensen die met chemokuren bezig zijn kunnen we helpen door een haarwerk te maken dat voelt als hun eigen haar. Kortom voor alle kaalheidsproblemen en dun haar is een oplossing te vinden. We doen het hier samen op de manier waarbij de klant zich prettig en zichzelf voelt.” Wat is het fijne aan dit werk? “Het is voor mij een kroon op mijn kapperswerk. Ik haal hier veel inspiratie uit. Het is

natuurlijk een specifiek specialisme wat uitdagend is. Het belangrijkste voor mij is dat ik mensen kan helpen, één op éen in een rustige omgeving werken we samen naar een resultaat waarbij de klant weer met een glimlach in de spiegel kan kijken.” Het is een grote stap voor mensen als ze bijvoorbeeld door chemo weten dat ze hun haren gaan verliezen en dat ik ze dan afknip. Overigens denkt men vaak dat dit met een tondeuse gebeurt maar het is met de schaar en we laten altijd nog zo’n halve centimeter staan. Met een tondeuse mag ook niet omdat je zeker geen wondjes mag krijgen. Belangrijk is een goede communicatie, dat de klant weet wat er gaat gebeuren en vooral wat de vervolgstappen zijn. Je merkt dat het vaak achteraf meevalt, ze kijken er erg tegenop maar het vooraf goed doorspreken helpt. Ook qua kosten probeer ik zo transparant mogelijk te zijn zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.” Kun je ook een vrijblijvend informatiegesprek krijgen? “Dat kan altijd, we gaan kijken wat er aan de hand is en wat ik hierin kan betekenen. Zolang ik niets heb geleverd zijn er geen kosten aan verbonden. Ik vind het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van wat het inhoudt, ook bijvoorbeeld wat betreft de verzorging van je haarwerk.” Want hoe verzorg je een haarwerk? “Ik demonstreer het wassen van een syn-

mensen met een ernstige ziekte, alle andere ballast valt weg. Het pure blijft, ze weten waar het om gaat in het leven. Ik ben dankbaar dat ik deze lessen mag leren en ik probeer ze ook in mijn eigen leven toe te passen.” Heb je een groot werkgebied? “Mensen komen uit onze hele gemeente en daarnaast uit veel verschillende plaatsen zoals Ospel, Nederweert, Echt en zelfs een klant die in Hongkong woont. Ze komt speciaal hier naar toe omdat het haar zo goed bevalt. Daar doe je het voor, om mensen tevreden de deur uit te zien gaan. Ze hebben weer haar dat eigen voelt en wat bij diegene past.” Meer weten over de mogelijkheden bel dan gerust voor een oriënterend gesprek: 077 - 307 12 03

Meer over Nelly...

Land: Italië, we hebben al fietsend door dit mooie land veel leuke dingen meegemaakt. Hobby’s: Dat zijn mijn kleinkinderen, twee prachtige jongetjes, ze wonen niet om de hoek maar als het even kan maak ik daar tijd voor vrij. Binnenkort krijgt onze dochter ook een kindje, zij wonen wel in de buurt, dus daar verheug ik me ook erg op. Verder ben ik vaak te vinden in mijn rotstuintjes, ik zit dan heerlijk met een mesje te wroeten in die rotsjes. Daar kan ik mijn hoofd helemaal leeg maken. Sporten doe ik graag en is ook iets wat belangrijk is om ons werk zo goed mogelijk te blijven doen. Verder kook ik graag, op zaterdag vind ik het fijn om na een intensieve werkweek uitgebreid te koken, vaak kook ik en dan schuiven de kinderen en kleinkinderen ook aan. Dat is voor mij puur geluk. Ieder week gaan Jos en ik naar ons koor Belcanto. Dit is zo leuk, ik ben geen groot zangtalent dus moet me volop concentreren maar dat is juist zo lekker. Het voelt daar als een warm bad. Serie: We zijn nu ‘House of Cards’ aan het kijken, heerlijk spannend. Boek: ‘Vrouwen die mannen haten’ en ‘Vrouwen die met vuur spelen’ Jeugdherinnering: De tijd dat ik zo’n 16 jaar was, met de brommer en van alles meemaken. We hadden al jong verkering maar zagen elkaar alleen in het weekend. Dat is ook prima, zo konden we ons ook onafhankelijk ontwikkelen. Levensmotto: Altijd dicht bij jezelf blijven..

5


DeRaadhuisstraat ! d a a r et Beauty - Food - Living - Trends - Health Lifestyle - Relaxing - Well Being - Tips

We

What ever you decide to do, make sure it makes you happy

Het centrum van Panningen, wat in de volksmond Kepèl wordt genoemd (naar de in 1643 gebouwde kapel) is met ca. 7500 inwoners het grootste dorp in de gemeente Peel en Maas. In het hartje van het centrum van Panningen vind je de Raadhuisstraat met hieraan grenzend het Raadhuisplein. Vroeger was hier het raadhuis vandaar ook de naam die hier nog aan verbonden is. Op dit moment wordt er druk gewerkt om het centrum nog mooier te maken: zoals het het autovrij maken en herinrichten van de hoek Markt-Raadhuisstraat. Op de Raadhuisstraat waar sinds maart 2015 de Changebuilding gevestigd is vind je een scala aan voorzieningen, winkels en horeca. Zo is er Trend Schoenmode een winkel op de hoek van de Raadhuisstraat met altijd de nieuwste en meest kwalitatieve schoenmode voor de modebewuste mannen en vrouwen. Nieuw is de herenmodezaak Ad/dept met modieuze kleding voor de man van nu. Ook voor de dames is er volop keuze: bijvoorbeeld Marielle Mode, Nathalja de eigenaresse heeft een vaste column op deze pagina ‘De Modedokter.’ Voor je huis is er Omsels Slaap- en Woonadviseurs, een

familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring in de slapenbranche en dit is dan ook het adres voor een goed slaapadvies. Boodschappen doen voor verse en pure producten is ook een prima plan op de Raadhuisstraat, verse groenten en fruit, maar ook o.a. salades, soepen en maaltijden die vers worden bereid vind je bij De Gruntehoof. Voor eerlijk vlees en vers brood zijn er de Zaak van Smaak en Slagerij John Philipsen en Bakkerij Ummenthum.Voor puur natuurlijke producten is er op de hoek Cocagne en heerlijke wijnen en drankjes koop je bij Wijnhuis Panningen. Eten en drinken kun je op deze kleurrijke straat ook: bijvoorbeeld bij De Garde Bar, Restaurant de Tafelaer, Tommies Bar en Kwalitaria Panningen. Dit kan op de fijne terrasjes of bij minder weer gezellig binnen. Kortom het is volop genieten op de Raadhuisstraat. Iedere keer zullen we een aantal ondernemingen uitlichten die hier gevestigd zijn. Dus voor tips-inspriratie en informatie: De Raadhuisstraat weet raad!

De

Modedokter Column: Nathalja Kremers

De modedokter helpt je bij het samenstellen van een gezonde garderobe. Puur, eerlijk en uniek. Zonder toevoegingen van geur, kleur en smaakstoffen. De winkels hangen zo vol met kleding en accessoires, dat je misschien niet eens weet waar je moet beginnen met kiezen. Hoe maak je uit al dit moois een keuze die bij jou als persoon past? Van welke aanschaf ga je jaren plezier hebben? Met welk item fleur je in één keer je bestaande sets op? Kortom, wat is wijsheid? Ik, als modedokter, ga je met alle plezier helpen met kiezen. Omdat ik begrijp dat een goede uitstraling, begint met een goede stijl. Mijn hulpmiddel in het stellen van een diagnose is de KISS-theorie (Keep It Stupid Simple). Een eenvoudig systeem dat zelfs de grootste mode-nerd kan helpen bij het samenstellen van een gezonde garderobe. Ondervind hoe je op een natuurlijke manier je eigen smaak en stijl in kleding kunt doorvoeren, zonder toegevoegd smaak-en geurstoffen. 100% je zelfverzekerde zelf! Voor vragen en tips mail naar info@modedokter.nl Lieve groet, Nathalja

6

Raadhuisstraat 9, Panningen


Beauty Marly Heijmans, 29 jaar Eigenaresse

‘Even voorstellen...’ Op de eerste etage van de Changebuilding vind je Change your Beauty. Een complete en sfeervolle beauty-afdeling met een uitgebreide range aan behandelingen en producten. Marly Heijmans runt de beauty en samen met haar team geven ze klanten een goed gevoel over het uiterlijk en het innerlijk!

Woont in Helden samen met partner Rob 30 jaar. Bij Change sinds: september 2005 gestart met de stage in schoonheidssalon en kapsalon.

Het mooie aan ondernemen in Changebuilding: Alles onder één dak, elkaar versterken, samenwerken, altijd wat te doen, nooit saai en altijd een uitdaging!

Ik ben eigenaresse van Change your Beauty sinds dat we in de Change Building op de Raadhuisstraat zitten. Ik heb van Jos de kans gekregen om vanuit een loon-dienstverband de beauty-afdeling als eigen onderneming voort te zetten. Alles wat met beauty te maken heeft van top tot teen valt onder mijn onderneming. Sanne en Linda zitten bij mij in loondienst en daarbij hebben we er vanaf september nog een nieuwe stagiaire bij die ons team komt versterken. Maxime Lenssen op donderdag.

Leukste aan een beautyprofessional zijn: Klanten een goed gevoel en meer zelfvertrouwen geven, klanten adviseren tot een optimaal resultaat. Altijd streven naar het beste!

Woont in Neerkant en is getrouwd met Walter Boogers.

Waarom ben je beautyprofessional geworden? Dit vak is geweldig! Je werkt met mensen en je bent met je handen bezig. Je werkt mee om iemand een goed gevoel te geven, ontspanning te bieden, advies te geven om het beste uit iemand te halen. Ook ben je in dit vak nooit uitgeleerd. Trends en technologie blijven veranderen. Je moet bij blijven en trainingen blijven volgen. Je leert elke dag, zo blijf je niet stil staan en blijf je jezelf ontwikkelen. Daarom ben ik beautyprofessional geworden.

Werkzaam bij Change your Beauty vanaf maart 2015 onder leiding van Marly Heijmans. In 2013 ben ik bij Change begonnen onder leiding van Jos Peeters.

Linda Boogers, 32 jaar

Mooie aan werken in Changebuilding: Het mooie vind ik dat je een totaalconcept kunt aanbieden. Er zitten allerlei disciplines onder een dak. Het aanbod is groot, waardoor je de mogelijkheid hebt om een cliënt optimaal te kunnen helpen van binnen en van buiten. Je kunt een op maat gemaakt stappenplan opstellen en zo het desbetreffende doel wat de cliënt voor ogen heeft bereiken.

Woont in het centrum van Panningen samen met partner Kevin. Werkzaam bij Change vanaf mei 2012, werkzaam onder leiding van Marly bij Change your Beauty vanaf maart 2015. Het mooie aan werken in de Changebuilding: We bieden allerlei disciplines aan: kapsalon, barbershop, schoonheidsssalon en de bar. We kunnen onze klanten alles bieden wat ze nodig hebben.

Sanne Maessen, 24 jaar

Daarbij het modische aspect, altijd op de hoogte van de nieuwste trends en noviteiten in de beauty-branche. Natuurlijk vind ik de sociale kant van ons werk ook superleuk! Geen dag is hetzelfde en iedere klant heeft wel weer iets leuks of nieuws te vertellen. Dat samen maakt ons werk nooit saai!

Vrije tijd: In mijn vrije tijd blijf ik met mijn vak bezig. Heb er ook hobby aan. Ook ga ik graag met mijn man, familie en vrienden dingen ondernemen. Verder houd ik van winkelen, uit eten, naar het

mooier mogen maken dan dat ze al zijn. Dat ze bij mij in de stoel lekker kunnen ontspannen en even nergens aan hoeven te denken. Vrije tijd: In mijn vrije tijd ga ik graag op stap met vrienden, bezoek ik festivals en onderneem ik leuke dingen. Levensmotto: Wees wie je bent, ben wie je wil zijn.

Wat vind je het leukste aan je vak? Het is fijn om mensen tevreden en met een glimlach de deur uit te zien gaan. Dat we mensen nog

Vrije tijd: Vooral genieten! Leuke dingen doen en ondernemen met Rob, vrienden, vriendinnen en familie. Bourgondisch genieten, shoppen en van weekendjes weg of vakantie ben ik ook altijd wel voor te vinden. Levensmotto: Het leven is een feest, maar je moet echt wel zelf de slingers ophangen! Het komt niet vanzelf aanwaaien, ik ben van mening wanneer je energie stopt in iets of iemand of wanneer je je hiervoor volledig inzet en interesseert, kun je ook positiviteit terug verwachten. Keep your head up!

strand gaan, volleyen en wandelen. Levensmotto: Herinner je gisteren Droom van morgen Leef vandaag.

Maxime Lenssen, 17 jaar Stagiaire

Een greep uit onze topmerken: Babor / Absolution / OPI Babor Age ID / Dr. Babor Sienna-X / Australian Gold Ergoline zonnebank:

Verantwoord bruinen 20 minuten voor €10,- of abonnement 12x voor €100,-

Het wordt een stralend bontgekleurde herfst

Verrassend kleurrijk presenteren zich de eerste herfst/winter looks uit de nieuwe BABOR make-uplijn AGE ID. De beide looks van de herfst-/wintercollectie, Wild Rose en Orange Sundown, bekoren door een zachte, gedefinieerde gezichtsmake-up en een contrasterende grafisch getrokken eyeliner in opvallende kleuren.

Herfst-/wintercollectie 2016 OPI

Het kan je niet ontgaan zijn: de Amerikaanse presidentsverkiezing met de kleurrijke presidentskandidaten is een hot topic dit jaar! Reden genoeg voor OPI om hier op in te spelen met de nieuwe nagellakkleuren voor het najaar: de Washington DC collectie. Om de link naar de Amerikaanse hoofdstad compleet te maken, wist het merk zelfs Scandal actrice Kerry Washington (what’s in a name?) te strikken als gezicht voor deze spectaculaire lijn. De collectie bestaat uit 12 tinten plus 3 limited edition lakken én matching GelColors voor alle 15 kleuren! Op welke kleur stem jij als je nieuwe OPI favoriet? Wil je langer van je design genieten? Bij ons als officiele OPI salon zijn er verschillende Washington DC kleuren ook in GelColor!

7


AgendaChangebuilding Kapsalon/barbershop

Natuurpraktijk Aurora

Hippe meidenmiddag Iedere even woensdagmiddag

Cursus eerste hulp bij klachten* Bij voldoende aanmeldingen volgt de datum. * cursussen worden vergoed door de zorgverzekeraar

Stoere jongensmiddag Iedere oneven woensdagmiddag

Cursus mindfulness * Bij voldoende aanmeldingen volgt de datum.

Make-up workshops Iedere oneven donderdagavond

Begin volgend jaar is Alie Wouda te zien bij Omroep Max op t.v.

Permanente make up voor mooie natuurlijke volle lippen

Iedere tweede donderdagavond in de maand lezingen. Voor verdere informatie: www.natuurpraktijkaurora.com

Style your hair workshop Iedere even donderdagenavond Barberavond Iedere donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur

Change your Beauty

Specialisaties: Permanente make-up door Monique Hagens 28 september 3 november 30 november

Aktie van 5-10-2016 t/m 5-12-2016

Van € 340,- nu voor € 220,-

De Garde Bar

Regelmatig thema-avonden 11 november Italiaanse avond 4-gangen diner met aperitief € 22,50

Laserontharing en behandelen schimmelnagels door La Beauty Nouvelle 7 oktober 18 november

(incl.2 nabehandelingen)

Iedere vrijdagavond take-a-way warme maaltijd € 5,00 per portie, te bestellen voor vrijdag 11.00 uur via: info@kookstudiodegarde.nl www.kookstudiodegarde.nl

De Garde Bar is ook te reserveren voor besloten feestjes en bijeenkomsten.

Monique Hagens PMU professional o.a. bij Change

Voor s full lip

Voor verdere informatie: www.kookstudiodegarde.nl

Botox en Fillers door Clinic63 dr. Babak Delavary 19 oktober van 15.30 - 17.00 uur 30 november van 14.30 - 16.00 uur

Voor meer informatie: www.changeforyou.nl

www.moniquesbeautydesign.nl

PUUR GENIETEN MET EEN ITALIAANS TINTJE

Visuele communicatie van A tot Z

ILLY KOFFIE TOSTI’S BAGELS SOEP SMOOTHIES HIGH TEA BIER

Ontvang nu €15,- Changebuilding tegoed bij uw bestelling geboorte- of huwelijkskaarten. Beekstraat 2 - Panningen - 077 306 00 36 ww w.d t p -gr o u p. n l

HAPJES EN NOG VEEL MEER

RAADHUISSTRAAT 3, PANNINGEN WWW.KOOKSTUDIODEGARDE.NL

Deze courant is een uitgave van Changebuilding. Opmaak, druk en verspreiding

8DTP Graphic Products - Panningen

Teksten/sales Karin Jacobs

Fotografie Diverse fotografen

Oplage 35.000 ex.

Verspreidingsgebied Gemeente Peel en Maas / Leudal

Raadhuisstraat 3 5981 BA Panningen Tel. 077-3071203 panningen@changeyourself.nl www.changeforyou.nl

Changebuilding Courant 2016 - Nr. 1  
Changebuilding Courant 2016 - Nr. 1  

www.dtp-group.nl

Advertisement