Page 1

INFORME DE VALORACIÓ DEL PROJECTE SHARING TO LEARN.

Curs 2011-2012

Departament d’Ensenyament. Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat American School. Esplugues de Llobregat.


Propostes de millora. ASPECTES ORGANITZATIUS: A les reunions treballar més les activitats que fem amb els language assistant, com les podem optimitzar per tal de treballar el màxim possible la llengua oral i adaptar-les als recursos que té cada escola. Estem satisfets com s'ha dut a terme l'organització a terme. " Continuar amb la mateixa línia d'actuacions, tant pel que fa als Serveis Territorials, com a l' ASB i també quant a les escoles i instituts participants. Amb el compromís i la col.laboració de tothom implicat, sens dubte, cada any podrem comprovar com millora l'aplicació del projecte ""Sharing to Learn"" " "- Ampliar l'activitat al C Si demanar més assistants. - Poder començar a les 3." La gestió i coordinació del projecte ens semblen molt correctes "- Intentar que els/les alumnes disposin de tota la tarda del dimecres per venir a l'escola (una d'elles marxa mitja hora abans i no es poden realitzar les mateixes activitats amb els dos grups. És degut a una activitat que realitza l'American School). - Aconseguir un tercer language assistant de cara al curs vinent. " "Em sembla molt bona la proposta del blog. Com a millores proposaria el tema de l'horari, que ja el van comentar les directores a la reunió."

4.- Com han anant millorant els meus alumnes ? Destaca algun aspecte. Tenen més interés per aprendre anglès.


Com el projecte està enfocat a nivell oral, els alumnes han anat millorant la seva comprensió i producció en la llengua anglesa. " Sobretot, pel que fa a la motivació perquè estan molt contents de poder comunicar- se, jugar i gaudir de diferents contes i cançons amb el Pau, el nostre ""language assistant"". També els ajuda, el fet d'escoltar un bon model de llengua per anar acostumant- se a la fonètica i cadència de la llengua anglesa." - Han millorat la comprensió, les estructures i han augmentat el vocabulari. "Fent ús de la Llengua Anglesa en situacions ben contextualitzades. Amb una interacció rica i variada. Amb més motivació i implicació per part d'ells. Treballant amb petits grups. " Són alumnes de 5è de primària que al treballar en grups de 5 o 6 amb les language assistants han anat perdent la sensació de que tant el mestre com els companys jutjarien les seves errades i no han tingut por de parlar en anglès, malgrat que entre ells encara parlen català o castellà durant les sessions. Però escolten totes les indicacions i converses de les assistants i les responen en anglès. "... La relació dels meus alumnes amb les noies americanes s'ha tornat molt bonica, en el sentit de que han crescut uns lligams afectius considerables. Considero que l'afectivitat en qualsevol procés d'aprenentatge és fonamental. ... L'activitat amb les noies de l'escola americana ja és una cosa normal pels meus alumnes. Els motiva, els engresca i volen que sigui dimecres i que li toqui al seu grup treballar, jugar i aprendre amb les noies de l'E.A.." D'entrada ja estan motivats a saludar i dir paraules o expressions en anglès. Els language assistant, a més, crec que els ajuden a sentir més accents o maneres de dir el vocabulari (diferent del llibre, que és


British English, i de la mestra) i a ser conscients de la varietat i flexibilitat del llenguatge, a més de sentir-se encara més motivats per la presència dels adolescents. Fan l'esforç de comunicar-se en anglès per tal de fer-se entendre millor, ja que creuen que elles no entenen el català. "Reaccionem millor quan escolten l'accent americà que abans. Ja no es posen nerviosos i gaudeixen de la sessió." "Són alumnes petits (5 anys) però han après que amb les language assistants només poden comunicar-se en anglès, així que s'interessen en fer-ho, em pregunten a mi o els fan preguntes a elles. Han millorat molt la pronúncia i tenen molta menys vergonya a intervenir." "Algun alumne vol començar a parlar-te en anglès i te n'adones de les dificultats que té per construir una frase amb sentit. Llavors veus quines parts de la gramàtica estan més coixes i que has de millorar per ajudar-lo." "-S'expressen més en llengua anglesa que abans. -La intencionalitat d'utilitzar la llengua anglesa per comunicar-se amb les language assistants."

8.- Marca i completa, si escau, les estratègies a seguir per incorporar al/s language assistant/s a la teva classe ( per fer que l'alumne/a estigui vinculat i tingui el seu lloc ) Portar a terme les activitats per elles mateixes Festa de rebuda durant la 1a sessió, gravar una cançó... Invitar-lo/la que es prepari una classe i la porti a la pràctica. Realitzar una rutina: la data i el temps.


El temps, el joc i el passar una estona agradable les ha incorporat plenament al grup. Anticipar-los la sessió per e-mail Fer rutines com faig jo però en anglès, com si fossis dues teachers més.

9.- Marca i completa, si escau, les accions que s'han pogut portar a terme gràcies al treball del/s language assistant/s: Promoure l'ús de la llengua oral Diversificar feines. Escoltar històries, instruccions i comentaris amb accent "de llengua materna anglesa". Poder avançar més ràpid i ampliar el nombre de continguts i donar més oportunitats de participar a tothom al treballar amb 3 teachers a l'aula.

10.- Escriu alguna aportació valuosa del/s language assistants com a recurs docent que no t'esperaves. Aporten material que tenen casa de quan eren petites relacionat amb lectoescriptura. Participen en les activitats tot aportant idees interessants per durl-les a terme. "- Fer èmfasi en la pronunciació - Motivar a l'alumant a l'aprenentatge de la llengua oral - Portar ""English real material"" " - Participació a la festa del Halloween. La seva iniciativa i capacitat d'organitzar les sessions amb només un parell d'instruccions per part del mestre. Portar preparat el seu propi material i ser capaç de portar a terme una activitat motivadora i engrescadora pels nens.


La capacitat d'atenció dels alumnes augmenta perquè rebre explicacions sels nois i noies adolecents els motiva molt. Van crear un canal de youtube que es diu p-5 on han anat seleccionant contes i cançons de les diferents temàtiques que hem fet servir a l'aula. "Alguna vegada han portat algun conte de casa seva per explicar-lo. Quan es treballa nou vocabulari d'un tema ells mateixos ensenyen als alumnes nou vocabulari." "Sobretot la naturalitat amb que els nens de P5 veuen les language assistants i com elles a vegades porten part del classroom management soles."

He reflexionat amb el meu alumnat sobre el que ens han aportat els LA? En cas positiu, a quines conclusions heu arribat ? És molt important aprendre anglès, ara tothom en sap i si volem parlar amb gent que en sap o anar fora de viatge és important fer l'esforç. Hi ha moltes coses interessants que si no sabem anglès no els podem entendre (visualització d'uns dibuixos al youtube en anglès). A més a més, si sabem anglès podrem parlar millor amb les language assistant,que se les estimen molt! "Els nens s'han integrat molt a les dinàmiques i s'engresquen més a l'hora de parlar ja que han de prendre molta atenció a la language assistant perquè saben que només parlen en anglès. A més, perden una mica més de por d'equivocar-se i són conscients de que el que és més important és comunicar-se. " Ens agrada conéixer una nova cultura i també aprofundir en la nostres tradicions i compartir jocs, històries i activitats amb el Pau. - Que els hi agrada , totsa hi volen anar i aprenen.


Que és una gran oportunitat que a d'altres cursos de l'escola els agradaria tenir i l'han d'aprofitar. Estudiar amb alumnes de casi de la mateixa edat i de parla anglesa ha estat molt bo, divertit i val la pena continuar, si és possible, fent-ho.

"(Tenen 5 anys): Que s'han de portar bé perquè vingun la Lúa i l'Adriana. Que ens ensenyen coses divertides, noves i, com diuen ells: en English. " "Cada dimecres a la tarda a l'entrar pregunten si vindran els ""americans"". Els agrada molt participar, però sovint se n'obliden de demanar el torn per parlar i als assistants els costa imposar-se i mantenir el grup en silenci."

Propostes de millora en general: - A les reunions centrar-nos més en la preparació d'activitats. M'agradaria aprofitar aquestes reunions per rebre més recursos i estratègies per treballar l'anglès a l'aula i en aquest projecte. Va estar molt bé la sessió storytelling del curs passat. Hem tingut molta sort amb les languages assistants que s'ens han proporcionat. A nivell organitzatiu estem contentes de com s'ha dut a terme el projecte. "Em va semblar molt bona idea el tema de participar conjuntament en la creació del logo pel projecte ""Sharing to Learn"", tot i que quan va proposar-se teníem ja tot molt programat i no he pogut encara encabir- ho a la classe d'anglès. A més a més, ara hem de treballar ,


també des de l'àrea de Llengua Anglesa, el projecte de la nostra escola. Per tant, no sé com ens ho farem... Potser, una bona manera d'encetar el projecte el proper curs fóra començar amb els dissenys dels logos per part dels alumnes amb l'ajut dels especialistes i els ""language assistants"" i fixar una data de lliurament dels mateixos( penjant- los al blog...). També per implicar les famílies es podrien preparar algunes ""maletes viatgeres"" perquè l'alumnat pogués compartir amb els pares els contes , jocs... que fan durant aquestes sessions.Ah! Felicitar- vos pel blog." - Encetar treballs per racons. Elaboració d'uns racons de contingut lingüístic per alternar amb les sessions de jocs de taula. Per part nostra, de l'escola, trobar temps per preparar millor les sessions dels dimecres tarda amb les language assistants "Crec que, encara que funciona força bé, sempre es podria millorar. Es pot avançar la feina a fer per e-mail, però donat que a cada sessió treballem rutines que els language assistants ja coneixen, i a la sessió on estan més estona fem el mateix que a la precedent, on han vist la feina a fer, la seva participació és força activa. També se´ls podria convidar a preparar alguna activitat puntual, tot i tenir el programa molt ple." Milloraria sobretot el fet de poder disposar de les alumnes durant l'hora i mitja que duren les dues classes. Per ara seguir endavant amb el projecte. Hem intercanviat els grups de 4rt perquè un dels dos tenia 15 minuts menys de classe setmanal ja que acostumen a arribar a un quart de quatre. Tenir més language assistants per altres cursos perquè la veritat és que ha estat una experiència molt positiva i enriquidora tant per la mestra com pels nens.

Valoració Projecte Sharing to Learn 11-12  
Valoració Projecte Sharing to Learn 11-12  

Valoració Projecte Sharing to Learn 11-12

Advertisement