Page 1

XΡΟΝΙΑ LAMBRO

Κατάλογος 2012


Lambro:

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ, ΠΑΡΑ∆ΟΣΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ Η Lambro παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής φυσιγγίων. Εδώ και 35 χρόνια, πρωταγωνιστεί και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλάδου, έτσι όπως απαιτείται από τις σύγχρονες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πλέον στην παγκόσμια αγορά. Μέσω της καινοτομίας, των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και της ασφάλειας η Lambro πέτυχε μακροπρόθεσμη ευημερία και διαχρονικότητα. Πελάτες και συνεργάτες την εμπιστεύθηκαν αναδεικνύοντας την ως την ηγέτιδα στην Ελληνική αγορά σήμερα. Η Αρχή Τα φυσίγγια LAMBRO ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στην Ελληνική αγορά το 1977 μέσω της «Αφοι ΛΑΜΠΡΟΥ Α.Ε» των αδελφών Λάμπρο και Γεώργιο Λάμπρου, ιδιοκτήτες βιομηχανίας μεταλλουργίας από το 1932. Το αντικείμενο της νέας εταιρείας βασίστηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φυσιγγίων. Με όραμα και φιλόδοξους στόχους, η «Αφοι ΛΑΜΠΡΟΥ» έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά και από πολύ νωρίς ταυτίστηκε με τις καλύτερες πρώτες ύλες, τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και τον βαλλιστικό έλεγχο . Τα φυσίγγια LAMBRO κέρδισαν την προτίμηση των κυνηγών χάρις στην υψηλή ποιότητά και τη σταθερότητά τους. Η Νέα Εποχή Το 2003 η Lambro εξαγοράζεται από την Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ, μία επιχείρηση με συσσωρευμένη γνώση, εμπειρία και συνέπεια στον χώρο των κυνηγετικών ειδών, από το 1972. Μεγάλη σημασία δόθηκε αμέσως στο επαγγελματικό management, τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, την προσήλωση στον πελάτη και στις εξαγωγές. Ως αποτέλεσμα, η Lambro αποτελεί σήμερα μια 100% Ελληνική βιομηχανία, όραμα της οποίας παραμένει η σταθερή πορεία και εξέλιξη που θα της δίνουν πάντα τη δυνατότητα να ξεχωρίζει και να δημιουργεί νέες προοπτικές στον κόσμο του κυνηγίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιστορικοί σταθμοί: 2003 Η πρώτη Ελληνική εταιρεία που εισάγει την ιχνηλασιμότητα στα φυσίγγια. Κάθε παρτίδα παραγωγής φέρει αριθμό LOT και τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά της αρχειοθετούνται. 2009 Η πρώτη Ελληνική εταιρεία που αποκτά πιστοποίηση ασφαλείας C.I.P. 2011 • Σχεδιάζει και κατασκευάζει το καινοτόμο φυσίγγι διασποράς Direct® για βολές σε πολύ μικρές αποστάσεις, το οποίο γνωρίζει πρωτοφανή επιτυχία. • Προχωράει σε σημαντική επένδυση εκσυγχρονισμού των γραμμών παραγωγής. • Η εταιρεία πιστοποιείται με περιβαλλοντικό ISO 14001 2012 Συμπληρώνονται τα πρώτα 35 χρόνια. Σήμερα, η LAMBRO είναι μια περήφανη Ελληνική επιχείρηση με παρουσία σε αρκετές αγορές του κόσμου.

C.I.P

Πιστοποίηση C.I.P. Ο οργανισμός C.I.P ιδρύθηκε το 1914 και η έδρα του βρίσκεται στο Βέλγιο. Αν και απαρτίζεται σχεδόν μόνο από Ευρωπαϊκές χώρες, είναι ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος φορέας παγκόσμιας εμβέλειας, που πιστοποιεί την ποιότητα και την ασφάλεια των φυσιγγίων και των όπλων. Στον C.I.P μετέχουν αποκλειστικά οι κυβερνήσεις κρατών μέσω των αρμόδιων φορέων τους και φυσικά των εθνικών τραπεζών δοκιμών. Τα μέλη είναι: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Χιλή (σε εκκρεμότητα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Μία από τις βασικές προϋποθέσεις ένταξης μιας χώρας στον οργανισμό, είναι να διαθέτει τράπεζα δοκιμών. Ύστερα από απόφαση του οργανισμού το 1969,όλα τα όπλα και τα φυσίγγια που διακινούνται εντός των χωρών μελών του C.I.P, υποχρεούνται να έχουν πιστοποιηθεί σε εργαστήρια δοκιμών μιας από τις παραπάνω χώρες. Πολλές χώρες που δεν είναι μέλη του CIP έχουν υιοθετήσει την παραπάνω απόφαση και για την επικράτειά τους. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όλα τα επώνυμα και υψηλής κατηγορίας προϊόντα φέρουν αυτή την πιστοποίηση καθώς πρόκειται για μια σημαντική προϋπόθεση για την κυκλοφορία τους στις περισσότερες χώρες. Όσο αφορά τα φυσίγγια, ο σκοπός του CIP είναι να πιστοποιήσει τις προδιαγραφές ασφαλείας τους. Τα φυσίγγια ελέγχονται στα ακόλουθα βασικά σημεία: • Σήμανση. Απαραίτητες ενδείξεις στην συσκευασία και στο φυσίγγι. • Διαστάσεις φυσιγγίου. • Πιέσεις (Bar). Μέγιστες αξίες, μέσος όρος κλπ. • Λειτουργικότητα σε διάφορους τύπους όπλων. Η LAMBRO, είναι το πιο αναγνωρισμένο όνομα στην Ελληνική αγορά των φυσιγγίων, με μεγάλη παράδοση στην ασφάλεια και την σταθερή ποιότητα. Η διαρκώς αυξανόμενη παρουσία των φυσιγγίων μας σε ξένες αγορές μέσω των εξαγωγών και η πρόσωπο με πρόσωπο αντιμετώπιση του ανταγωνισμού σε διάφορες χώρες του κόσμου , μας ώθησε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα παραπάνω. Εφαρμόζοντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και τα παγκόσμια πρότυπα του C.I.P, λάβαμε την πιστοποίηση C.I.P και γίναμε η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα, που αποκτά τέτοιο επίπεδο ποιότητας. Η πιστοποίηση C.I.P καλύπτει όλα τα φυσίγγια που κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις μας , καθώς επίσης και το εργαστηριακό κέντρο δοκιμών μας (βαλλιστικό κέντρο). Ο έλεγχος και η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από την τράπεζα δοκιμών της Ουγγαρίας.

Υλικά

Προκειμένου να επιτύχουμε τις επιθυμητές προδιαγραφές στα φυσίγγια μας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία τόσο στην καλή ποιότητα των υλικών όσο και στον σωστό συνδυασμό τους. Χρησιμοποιούμε τους ακόλουθους τύπους πρώτων υλών:

Κάλυκες: Καψύλια: Πυρίτιδες: Βύσματα: Βλήματα:

Nobelsport Martignoni 688-686-684 Prima v, Prima S, Gm3, C7, S4-Tecna-Sipe, A1 Speciale, 206 S Snia GT, Gualandi, Lambro, Giovanni Brenneke, Gualandi

Nr

11 10

mm

1.7 1.9 2.1 2.3 2.5 2.7 2.9

9

8

7

6

5

4

3

2

1

0 2/0 3/0 4/0 5/0

3.1 3.3 3.5 3.75 4 4.25 4.5 4.75 5

Αντιμόνιο 2% Η Lambro, εγγυάται ελάχιστο ποσοστό περιεκτικότητας αντιμονίου στα σκάγια που χρησιμοποιεί, κατά τουλάχιστον 2%. Γιατί 2% αντιμόνιο; Ο μόλυβδος είναι ένα μαλακό μέταλλο. Τα σκάγια, κατά την εκπυρσοκρότηση, λόγω της τριβής τους με τα τοιχώματα της κάνης, αλλά και της πίεσης μεταξύ τους, έχουν την τάση να παραμορφώνονται, χάνοντας την σφαιρικότητα τους. Αυτό προκαλεί μείωση της αεροδυναμικής τους με αποτέλεσμα, την αυξημένη απώλεια ταχύτητας και την ανομοιόμορφη και πιο ανοιχτή κατανομή. Η προσθήκη αντιμονίου αυξάνει την σκληρότητά των σκαγίων, περιορίζει τα παραπάνω φαινόμενα και βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της τουφεκιάς. Το 2% θεωρείται ένα πολύ καλό ποσοστό στα κυνηγετικά σκάγια. Πως διασφαλίζουμε το 2%; Αυτό γίνεται καταρχήν ύστερα από προσεκτική επιλογή αξιόπιστων προμηθευτών οι οποίοι, αποδεδειγμένα έχουν την δυνατότητα να εγγυηθούν την παράδοση σκαγίων με περιεκτικότητα σε αντιμόνιο τουλάχιστον 2%. Επίσης, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους, πραγματοποιούμε τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και λαμβάνουμε γραπτώς τις χημικές αναλύσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι οι προμηθευτές τηρούν τις προδιαγραφές μας.


28-32

Για το σκοπευτήριο ή το κυνήγι μικρών θηραμάτων, το Sporting είναι μια αξιόπιστη επιλογή για όλες τις εποχές.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 28 PRIMA V 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 8 550 Βar 25/250

Tο EUROMIX fast ® έχει ακόμη πιο βελτιωμένη γόμωση για απροβλημάτιστη απόδοση ακόμα και τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μια αρκετά οικονομική πρόταση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αφού συνδυάζει 2 διαφορετικά νούμερα σκαγίων κάτι που επιτρέπει στον κυνηγό να έχει την απαιτούμενη πυκνότητα στις κοντινές βολές και υψηλή αποτελεσματικότητα στις μεγάλες αποστάσεις.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο. P max: Συσκευασία:

12/70 31 GM3 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 7/8 - 8/9 - 9/10 (ανάμικτα 50%-50%) 650 Βar 25/500

Το TORDO® είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσίγγια της Ελληνικής αγοράς για το κυνήγι μικρών θηραμάτων (πχ. τσίχλα). Ωστόσο, ενδείκνυται και για μεσαίου μεγέθους θηράματα όπως τρυγόνι και πέρδικα. Η Gm3®, η πιο σταθερή μονοβασική πυρίτιδα της NOBELSPORT®, εξασφαλίζει σταθερή απόδοση σ’ένα πολύ μεγάλο εύρος καιρικών συνθηκών.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο. P max: Συσκευασία:

12/70 32 GM3 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 7-8-9-10 650 Βar 25/500

Xάρις στο νέο CLASSIC, δεν είναι ανάγκη πια το χαμηλό λάκτισμα να συνδυάζεται με λίγα σκάγια. Γεμισμένο με πυρίτιδα και καψύλι προοδευτικής καύσης προσφέρει ικανοποιητική γόμωση σκαγίων και ιδιαίτερα χαμηλές πιέσεις ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα δίκαννα.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 32 S4 (διπλής βάσης) 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 5-6-7-8-9-10 550 Βar 25/250

33-34

Το Βεργίνα® είναι βασισμένο στα χαρακτηριστικά του ΚΑΦΕ® αλλά με πιο μαλακή γόμωση για χαμηλότερο λάκτισμα κατάλληλο και για δίκαννα.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 33 C7 16 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 7-8-9 680 Bar 25/250

Ένα από τα κλασσικά φυσίγγια της LAMBRO, δοκιμασμένο εδώ και χρόνια στα δύσκολα κυνήγια. Στα χοντρά νούμερα είναι γεμισμένο με πυρίτιδα διπλής βάσης S4 και στα ψιλά με πυρίτιδα μονής βάσης C7. Η μεγάλη μεταλλική κεφαλή του κάλυκα (23 χιλ) προσφέρει ακόμα πιο σταθερή απόδοση και αξιοπιστία πάνω σ΄όλα τα όπλα. Διατίθεται σε νούμερα σκαγίων από 1-9 για όλα τα θηράματα. Δικαίως βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των κυνηγών.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα:

Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 33 S4(διπλής βάσης) στα νούμερα 6-5-4-3-2-1 C7 στα νούμερα 7-8-9 23 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 1-2-3-4-5-6-7-8-9 800 Bar (1-2-3-4-5-6) 680 Βar (7-8-9) 25/250

Καταξιωμένο κυρίως στο κυνήγι των υδροβίων και του λαγού. Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιηθεί και σε μικρότερα θηράματα όπως πέρδικα, φάσα και τρυγόνι. Γόμωση με πυρίτιδα διπλής βάσης SIPE στα No 1-6, για απροβλημάτιστη απόδοση υπό όλες τις καιρικές συνθήκες και με C7 στα No7-8.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα:

Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 34 SIPE (διπλής βάσης) στα νούμερα 6-5-4-3-2-1 C7 στα νούμερα 7-8 23 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 1-2-3-4-5-6-7-8 800 Bar (1-2-3-4-5-6) 680 Bar (7-8) 25/250

Για του φίλους της Γαλλικής πυρίτιδας Α1®, η LAMBRO δημιούργησε κατ’ αποκλειστικότητα ένα φυσίγγι ειδικά για 34γρ. Η πυρίτιδα Α1® είναι αποκλειστικά κατασκευασμένη γι’ αυτή τη γόμωση ώστε να επιτυγχάνεται χαμηλό λάκτισμα και ιδανικές ταχύτητες σ’ όλες τις καιρικές συνθήκες. Η πιο οικονομική πρόταση της LAMBRO στα 34 γρ.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 34 A1 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 5-6-7-8-9 680 Βar 25/250


36-50 νέο

Πρόκειται για ένα από τα πιο αποδοτικά φυσίγγια στο κυνήγι του λαγού, των μεγάλων πουλιών και ιδιαίτερα των υδροβίων. Συνδυάζει το πλεονέκτημα της ενισχυμένης γόμωσης των 36 γρ. με τις υψηλές ταχύτητες. Εξαιρετικά αποτελεσματικό σε μεγάλες αποστάσεις (άνω των 35 μ) αλλά και σταθερό λόγω της γόμωσής του με πυρίτιδα διπλής βάσης Tecna. Έξυπνη επιλογή στην μπεκάτσα με κύλινδρο στα νρ. 9 και 10. Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 36 TECNA (διπλής βάσης) 23 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 1-3-4-5-6-7-8-9-10 800 Βar (3-4-5-6) 700 Bar (7-8-9-10) 25/250

Το CLASSIC 34, είναι ένα φυσίγγι με χαμηλό λάκτισμα χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση χάρις σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό πυρίτιδας και καψυλίου προοδευτικής καύσης. Κατάλληλο για όλα τα δίκαννα, κυρίως για παλαιά και ελαφριά.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 34 TECNA (διπλής βάσης) 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 5-6 600 Βar 25/250

Γεμισμένο με την δημοφιλή πυρίτιδα Α1 Speciale (Vectan), τo Lambro A36 είναι ένα φυσίγγι με ιδιαίτερα χαμηλές πιέσεις, ωστόσο με υψηλή ταχύτητα και σφιχτές συγκεντρώσεις, λόγω της χαμηλής αρχικής ταχύτητας. Κατάλληλο για δίκαννα και καραμπίνες, ιδανικό για το κυνήγι της φάσας, πέρδικας ή μικρά υδρόβια.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 36 A1 SPECIALE 16 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 3-5-6-7 680 Bar 25/250

To VENDETTA® είναι ένα φυσίγγι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα κυνήγια. Είναι γεμισμένο με την κορυφαία πυρίτιδα C7 Perfecta – ( NOBELSPORT) και έχει δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική κατανομή. Ο τέλεια ισορροπημένος συνδυασμός καψυλίου και πλαστικού βύσματος αποδίδει χαμηλές πιέσεις και καθαρότερη κάνη.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 34 C7 16 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 5-6-7-8-9 680 Βar 25/250

νέο

Το Biturbo 38 προσφέρει το όφελος μιας βαριάς γόμωσης κοντά στο semi magnum με το πλεονέκτημα των υψηλών ταχυτήτων και του μειωμένου λακτίσματος των 36γρ. Φτιαγμένο με πρώτες ύλες κορυφαίας κλάσης, το Biturbo 38 συνδυάζει δυναμικά χαρακτηριστικά χωρίς συμβιβασμούς.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 38 TECNA (διπλής βάσης) 23 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 1-3-4-5-6 740 Bar 25/250

Συνδυάζει το μέγιστο βάρος σκαγίων χωρίς να συμβιβάζεται η ταχύτητα. Μελετημένο για να αποδίδει σφιχτές συγκεντρώσεις, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σκαγίων θα σας δώσει την δυνατότητα να κυνηγήσετε όλα τα υδρόβια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ξεχωρίζει για την εξαιρετική σταθερότητά του στις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της γόμωσής του με πυρίτιδα διπλής βάσης Tecna. Ο διαφανής πράσινος κάλυκας βοηθά τον κυνηγό να ξεχωρίζει πιο εύκολα το μέγεθος των σκαγίων.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max Συσκευασία:

12/76 50 ΤECNA (διπλής βάσης) 23 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 2–3–5–6 1/0 – 3/0 – 5/0 950 Βar 10/200

Όταν πρόκειται για το κυνήγι του λαγού ή των υδροβίων στις παγωμένες μέρες του χειμώνα, το Demi magnum, είναι η επιλογή σας. Ξεχωρίζει για την εξαιρετική σταθερότητά του στις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της γόμωσής του με πυρίτιδα διπλής βάσης Tecna.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 40 TECNA (διπλής βάσης) 23 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 3-4-5-6-7,5 1/0-3/0-5/0 800 Βar 25/250

Το ιδανικό φυσίγγι για τον λαγό, το αληθινό φυσίγγι για τις βολές μεγάλων αποστάσεων. Με ρελιαστό κλείσιμο πλαστικού δίσκου που ενισχύει την ομοιόμορφη κατανομή σκαγίων στο θήραμα. Ο συνδυασμός γόμωσης προοδευτικής καύσης και ρελιαστού κλεισίματος αποφέρουν χαμηλότερες πιέσεις, υψηλές ταχύτητες V10 και στενότερες συγκεντρώσεις (περίπου 10-15%) αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις μεγάλες αποστάσεις. Ενδεδειγμένο επίσης για φάσα, πέρδικα και υδρόβια. Κορυφαία και σταθερή απόδοση υπό όλες τις καιρικές συνθήκες χάρις στην πυρίτιδα διπλής βάσης Tecna. Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 36 TECNA (διπλής βάσης) 23 χιλ. Ρελιαστό με διαφανή πλαστικό δίσκο Πλαστικό 3–5–6–7 680 Βar 10/200


∆ιασποράς

νέο

Αναμφισβήτητα το φυσίγγι διασποράς που εμπιστεύονται οι περισσότεροι κυνηγοί στην Ελλάδα. Γνωστό για την ομοιόμορφη συγκέντρωσή του, κεντρικά ή περιφερειακά και την αποτελεσματικότητα του σε ένα πολύ μεγάλο εύρος αποστάσεων. Χρησιμοποιείται σχεδόν παντού χειμώνα-καλοκαίρι ενώ ξεχωρίζει για την σταθερότητά του χάρις στην γόμωσή του με πυρίτιδα διπλής βάσης. Αποδίδει εξαιρετικά σε δίκανα και καραμπίνες . Γνωστό επίσης και για την χρήση του ως πρώτο φυσίγγι στο λαγό και τα χαμηλά υδρόβια. Για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά στις μικρές αποστάσεις χρησιμοποιείστε ανοικτά τσοκ (CL-IC). Διαμέτρημα: Γραμμάρια:

12/67 36 (8-9-10) 34 (5-6-7) TECNA (8-9-10), S4 (διπλής βάσης) (5-6-7) 16 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό ελικοειδές με αποσπώμενα πτερύγια 5-6-7-8-9-10 650 Bar (8-9-10) 750 Bar (5-6-7) 25/250

Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

100

50

Ενδεδειγμένο για το κυνήγι μικρών θηραμάτων. Ιδανικό για ορτύκια, τσίχλες, κοτσύφια και περιπατητό κυνήγι. Λόγω του χαμηλού λακτίσματος είναι ιδιαίτερα βολικό για τους κατόχους παλαιών ή ελαφρών δικάνων. Για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά συνιστούμε την χρήση ανοικτών τσοκ (CL-IC).

To Tordo Διασποράς είναι ένα φυσίγγι κυριολεκτικά φτιαγμένο για το περιπατητό κυνήγι της τσίχλας. Λόγω του διασπορέα περιορισμένου ανοίγματος, ανοίγει από τα 18 μέτρα, ενώ μέχρι τα 30 μέτρα μπορεί κάποιος να έχει αποδοτικές βολές. Ιδανικό για το περιπατητό κυνήγι θηραμάτων που δεν υπάρχει προκαθορισμένη απόσταση βολής.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

90 80 70 60

12/70 32 206 S 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό ελικοειδές με αποσπώμενα πτερύγια 9-10-11 650 Bar 25/250

12/70 32 Gm3 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικός διασπορέας Lambro 8,5 650 Bar 25/250

DIRECT 34 DIRECT 32 ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 36 ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ CLASSIC TORDO ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

40 30 20 10

ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΑ

0 εκ. 0µ

10µ

15µ

20µ

25µ

30µ Αποστάσεις σε μέτρα

Για κοντινές βολές - 40% μεγαλύτερη διασπορά Στον πυκνό κυνηγότοπο όπου τo θήραμα μπορεί να πεταχτεί από πολύ κοντά ή να πετάξει πολύ χαμηλά (στο καρτέρι), ο περιορισμένος χρόνος σκόπευσης κάνει την βολή μια ενστικτώδη διαδικασία. Ακόμα και οι πιο έμπειροι κυνηγοί γνωρίζουν ότι τέτοιες βολές έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας όταν η τουφεκιά έχει μεγάλο άνοιγμα. Αυτός είναι ίσως ο βασικός λόγος που επιλέγουν τα φυσίγγια διασποράς. Όμως όταν πρόκειται για βολές σε πολύ μικρές αποστάσεις (π.χ 15 μέτρα) ακόμα και ένα φυσίγγι διασποράς ίσως να μην είναι αρκετό. (Σχήμα 1).

Direct 32®

• Για περιπατητό κυνήγι μικρών θηραμάτων (τσίχλες, ορτύκια) σε πυκνά ή χαμηλά καρτέρια (σε 8 ½ ή 9 ½)

Διαμέτρημα: Γόμωση: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: P max: Συσκευασία:

12/67 32 γρ. S4 12 χιλ. Ρελιαστό Πλαστικό + στοιχείο διασποράς Lambro Direct® 650 Bar 25/250

Direct 34®

• Ιδανικό ως πρώτο φυσίγγι στο κυνήγι της Μπεκάτσας (8&9), του λαγού (3 ή 5), της πέρδικας (7 ½ ) • Για υδρόβια και φάσες που πετούν χαμηλά (3, 5 ή 7 ½ ) Διαμέτρημα: Γόμωση: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: P max: Συσκευασία:

12/70 34 γρ. A1 (Vectan) 16 χιλ. Eπικασσιτερωμένος Ρελιαστό Πλαστικό + στοιχείο διασποράς Lambro Direct® 670 Bar 10/200


Μονόβολα + ∆ράμια

Το PALLA® είναι ένα κλασσικό μονόβολο 32 γραμμαρίων με μεγάλη ταχύτητα και δύναμη κρούσης. Η ακρίβειά του είναι μοναδική αφού στα 20 μέτρα συγκεντρώνει 10 βολές σε μόλις 2,5 εκατοστά! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα τσοκαρίσματα (ακόμα και με full choke). Διαμέτρημα: Βλήμα: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Βύσμα: P max: Συσκευασία:

12/70 Κεφαλή με μύτη και τρείς διαγώνιες γραμμώσεις / 32 γρ.(493 grains) S4 23 χιλ. Πλαστικό (ενσωματωμένο στο βλήμα) 800 Βar 10/200

Η Lambro είναι μόνη Ελληνική εταιρία που χρησιμοποιεί τα παγκο παγκοσμίου φήμης βλήματα BRENNEKE® (κατόπιν αδείας). Το μονόβολο Silver Slug magnum® είναι το κλασσικό φυσίγγι για το κυνήγι του αγριόχοιρου σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Με άφθονα αποθέματα ενέργειας και εκπληκτική ακρίβεια, το Silver είναι το φυσίγγι μιας και μόνο βολής. Αξίζει να το συγκρίνετε με άλλα του ανταγωνισμού κυρίως για την ακρίβεια του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα τσοκαρίσματα (ακόμα και με full choke). Διαμέτρημα: 12/76 Τύπος βλήματος: Γνήσιο βλήμα BRENNEKE SILVER, με μυτερή κεφαλή και διαγώνιες γραμμώσεις, (βάρος 36 γρ - 601 grains) Πυρίτιδα: TECNA (διπλής βάσης) Κάλυκας: 23 χιλ. Βύσμα: Πλαστικό ενσωματωμένο P max: 1050 Βar Συσκευασία: 5/200

Μάλλινη Τάπα

Εξειδικευμένο φυσίγγι για το κυνήγι υδροβίων σε μεγάλες αποστάσεις, δοκιμασμένο σε θερμοκρασίες υπο το μηδέν. Γόμωση με πυρίτιδα διπλής βάσης για απροβλημάτιστη απόδοση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 33(+/- 0,5 γρ.) S4 (διπλής βάσης) 23 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 1/0 (86βολα) 3/0 (60βολα) 5/0 (42βολα) 800 Βar 10/200

Με υψηλή διάτρηση και απροβλημάτιστη απόδοση υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, το BIG GAME ®είναι η αποκλειστική επιλογή σας στο κυνήγι μεγάλων τριχωτών θηραμάτων.

Με χαμηλό λάκτισμα, κορυφαία και σταθερή απόδοση κάτω απ’ όλες τις καιρικές συνθήκες χάρις στην πυρίτιδα διπλής βάσης Tecna, το Feltro® έχει καθιερωθεί ως ένα κορυφαίας κλάσσης φυσίγγι. Έχει κερωμένη μάλλινη τάπα και δίσκο έμφραξης για καλύτερη και καθαρότερη καύση. Ιδανικό ως πρώτο φυσίγγι για πολλά θηράματα, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις μεσαίες αποστάσεις. Για όλα τα όπλα, για κάθε εποχή.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 34 TECNA (διπλής βάσης) 16 χιλ -επικασσιτερωμένος Αστεροειδές Μάλλινη τάπα με ενδιάμεσο πλαστικό βύσμα πάνω από την πυρίτιδα 5-6-7-8-9 650 – 700 Βar 25/250

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max : Συσκευασία:

12/67 32,5 S4 (διπλής βάσης) 23 χιλ. Ρελιαστό με διαφανή δίσκο Πλαστικό 9βολα (8,65 χιλ.) – 12βολα (7,85 χιλ) 800 Βar 10/200

Σκοπευτικά

Άρτια ισοροπημένα μεταξύ χαμηλών πιέσεων και υψηλών ταχυτήτων. Η σειρά σκοπευτικών φυσιγγίων LAMBRO έχει κατασκευαστεί με τα καλύτερα υλικά για να ικανοποιήσει τον σκοπευτή.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 24 PRIMA SV 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 7,5 480 Βar 25/250

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

12/70 24 PRIMA SV 12 χιλ. Αστεροειδές Πλαστικό 9,5 480 Βar 25/250

P max = ANΩTATOΣ MEΣOΣ OPOΣ ΠIEΣHΣ


∆ιαμέτρημα 16/20

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max): Συσκευασία:

16 28 A1 7-8-9 / Sipe 5/0 ως 5 16/70 Αστεροειδές Πλαστικό 1-3-5-7-8-9 1/0-3/0-5/0 780 Βar 25/250

Συνδυάζοντας την ισορροπημένη γόμωση των 28 γρ. με μια μεγάλη ποικιλία σκαγίων από μηδενικά μέχρι και νρ.9, το Classic 16 προσφέρεται για όλα τα κυνήγια. Τα ψιλά σκάγια έχουν μαλακή γόμωση, ενώ τα χοντρά ενισχυμένη για το κυνήγι μεγαλύτερων θηραμάτων σε κρύους καιρούς. Με διαφανή κάλυκα για να είναι ευδιάκριτο το μέγεθος των σκαγίων.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max): Συσκευασία:

20 25 A1 Speciale (Vectan) 16/70 Αστεροειδές Πλαστικό 5-7-8-9-10 800 Βar 25/250

Για τους κυνηγούς που έχουν επιλέξει συνειδητά το διαμ. 20, το LAMBRO Classic 20 είναι η κλασσική γόμωση. Γεμισμένο με 25 γραμμάρια, συνδυάζει το χαμηλό λάκτισμα, την εξαιρετική συγκέντρωση, και τις υψηλές ταχύτητες. Με μέταλλο κάλυκα 16 χιλ. για απροβλημάτιστη λειτουργία σε οποιοδήποτε δίκανο ή καραμπίνα.

∆ιαμέτρημα 36

MAGNUM FIELD (με 19 γρ. σκάγια) Ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό λόγω της εξαιρετικά προσεγμένης κατασκευής του. Είναι γεμισμένο με SP3, μια πυρίτιδα ειδικά μελετημένη για μικρά διαμετρήματα. Με ρελιαστό κλείσιμο για ομοιόμορφη κατανομή, λειτουργικότητα σε όλα τα όπλα και τυπωμένο χαρτονάκι για να είναι εύκολα ευδιάκριτο το νούμερο των σκαγίων. Ιδανικό για τα ημιαυτόματα όπλα SAIGA όπου δουλεύει χωρίς την παραμικρή εμπλοκή.

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max: Συσκευασία:

Διαμέτρημα: Γραμμάρια: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: Νο.: P max): Συσκευασία:

36/76 (.410) 19 SP 3 (Vectan) 16 χιλ. Ρελιαστό με χάρτινο δίσκο Πλαστικό 5-7-8-9 890 Βar 25/250

36/63,5 (.410) 12 TECNA 8 χιλ. Ρελιαστό με χάρτινο δίσκο Πλαστικό 5-7-8-9 790 Βar 25/250

MAGNUM SLUG Διαμέτρημα: 36/76 (.410) Τύπος βλήματος: Slug με μύτη και 12 φτερωτές (Φ 10,3 χιλ.) Βάρος: 88 grains (5,7 γρ.) Κάλυκας: 16 χιλ. Κλείσιμο: Ρελιαστό Βύσμα: Πλαστικό αποσπώμενο P max: 600 Βar Συσκευασία: 25/250 Ταχύτητα V1 Ταχύτητα V10: 650 m/sec 530 m/sec

To πιο δημοφιλές μονόβολο Magnum για τους χρήστες ημιαυτόματων. Γεμισμένο με μονόβολο slug Γερμανικής κατασκευής, είναι ασυναγώνιστο στην ακρίβεια (συγκέντρωση 10 βολών στα 20 μέτρα, μόλις 3Χ4 εκ.!) κορυφαίο στην ταχύτητα και ασυναγώνιστο στην τιμή. Είναι δοκιμασμένο για να δουλεύει σε ημιαυτόματα όπλα xωρίς την παραμικρή εμπλοκή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα όπλα magnum με όλα τα τσοκαρίσματα (ακόμα και με full choke).

Διαμέτρημα: Τύπος βλήματος: Βάρος: Πυρίτιδα: Κάλυκας: Κλείσιμο: Βύσμα: P max: Συσκευασία:

36/63,5 (.410) Σφαιρικό επιχαλκωμένο (Φ 9,50 χιλ.) 74 grains (4,8 γρ.) SIPE 8 χιλ. Ρελιαστό Πλαστικό αποσπώμενο 650 Βar 25/250

∆ιαμέτρημα 36 (με 12 γρ. σκάγια) ∆ι

∆ιαμέτρημα ∆ιαμέτρ ρημ 36 Moνόβολο απλό

υής Ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό λόγω της εξαιρετικά προσεγμένης κατασκευής του. Με ρελιαστό κλείσιμο για πιο ομοιόμορφη κατανομή, χαμηλότερες πιέσεις και τυπωμένο χαρτονάκι για να διακρίνεται πάντα το νούμερο των σκαγίων. Ακόμα και στα χοντρά νούμερα, ο κάλυκας είναι ομοιόμορφος χωρίς παραμορφώσεις, για απροβλημάτιστη λειτουργία σε οποιοδήποτε όπλο.

Σφαιρικό μον μονόβολο όβολ με επιχάλκωση . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα όπλα με θαλάμες χρησιμοποιηθ μέχρι 70 χιλ.


DSTREAM.GR

Εδώ και δεκαετίες μας επιλέγετε διότι εμπιστεύεστε την υψηλή απόδοση και την ασφάλεια των φυσιγγίων μας. Τώρα με τις 4 βασικές γομώσεις (32-34-36 γρ. - Tordo Διασποράς) στην φθηνότερη τιμή, έχετε ένα λόγο παραπάνω. Γραμμάρια Νρ. Tordo®

32

Bar

7-8-9-10

650

Euromix®

31

7/8 - 8/9 - 9/10 (ανάμικτα)

650

A1 Speciale®

34

5-6-7-8-9

650

Α1 36

36

3-5-6-7

680

Τordo Διασποράς®

32

8,5

650

νέο

XPONIA ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

Α1 36 Η νέα γόμωση στα 36 γρ. με πυρίτιδα Vectan Α1 Speciale. Χαμηλό λάκτισμα και σφιχτές συγκεντρώσεις. Για όλα τα όπλα. Τordo Διασποράς® Γνωρίζουμε την διασπορά καλύτερα από κάθε άλλον κατασκευαστή. Για βολές μεσαίων αποστάσεων, ιδανικό στο περιπατητό και στο καρτέρι.

νέο

www.lambro.gr

XΡΟΝΙΑ LAMBRO

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ: M. Αντύπα 80, 141 21 Ν. Ηράκλειο τηλ.: 210 2714934 • mail@nafpliotisroup.gr

Catalog 2012  

LAMBRO is Greece’s largest and most respected producer of shotgun ammunition. The company was founded in 1977 by the Lambro brothers, owners...

Advertisement