Page 1

t s i s as Port Betaald Haarlem

11-2012

eizoen 20 s • 3 r n e in z a g a m DSS

3 assist

Jouw blad Alles over jouw club

DSS

assist is een uitgave van DSS voetbal en verschijnt 3 x per seizoen. 1 DSS leden ontvangen dit magazine gratis.


Ski-Inn

17 2 2012

Vooges Strand

Suweijn Zonne-Energie is dubbel besparen, naast goedkope stroom krijgen DSS leden 10% korting op de complete installatie.

023 - 526 67 77

www.suweijn.nl

2

In de maand februari een gratis weizenbier


Inkopper

In deze Assist krijgt mr. Vrouwenvoetbal, Bob Schouten een aantal vragen voor zijn kiezen. Bob, in de c-junioren heb je met mij gevoetbald. Ken je nog enkele namen uit ons team? En ben je tijdelijk uit de DSS familie gestapt omdat ik niet overspeelde? Hahaha, die is goed. De reden weet ik niet meer, maar die zal het niet zijn. Medespelers‌..Frankie Dekker en Bob Vissers, die kan ik me nog herinneren, maar verder laat mijn geheugen me in de steek.

Je hebt de hele grote ontwikkeling van de dames en meidentak bij DSS mee helpen vormgeven. Waar ben je het meeste trots op? Eeeeeeh, van niets binnen 8 jaar naar 1 van de grootste voetbalmeidenclubs van Nederland. En nog steeds goed georganiseerd, waardoor de KNVB ons vaak als voorbeeld neemt. Tot voor kort werkte je als verandercoach voor allerlei types uit diverse organisaties. Coach op je werk en coach op het veld. Waarom neem je je werk mee in jouw vrije tijd? Ben je een work-a-holic? Hahahaha, maar wacht even ik zie mijn werk niet als negatief, dus dan kost dat totaal geen moeite.

Hoe kwam het dat je terugkeerde bij DSS? Mijn oudste zoon heeft gevoetbald bij de pupillen, met onder andere Scot Venneker, Jord Vrijsen en Ronnie Rosenhart. Toen ben ik als ouder gaan kijken. Jaren later toen mijn jongste dochter en mijn jongste zoon kwamen voetballen, ben ik actief betrokken geraakt.

3


Toen ik nog deel uitmaakte van het bestuur had ik het idee dat je er alleen in zat om goed de belangen van de meiden en dames in de gaten te houden. Doe ik je nu te kort? Ja. Want ik beschouw DSS natuurlijk als groter dan alleen de meiden-tak. Maar ik herken wel wat ik wat je zegt, omdat in de beginjaren de jongste loot aan de tak meer aandacht nodig had. Maar uiteindelijk hebben we 1 gezamenlijke DSS-pet op.

Opstelling Inkopper - Bob Schouten Bestuur Interview Ruud Geels DSS puzzel & quiz Zomaar een zondag Op weg naar de top Vrijwilliger in beeld Voorspel het EK 2012 Voetbalquiz Voetbalhumor

Wat kan DSS binnenkort meemaken? Anders gezegd, waar is het bestuur momenteel mee bezig? Hmmm. We zijn bezig met het hete hangijzer vrijwilligersbeleid. Als bestuur willen we vaak sneller, maar moeten we de snelheid van de leden volgen om veranderingen door te kunnen voeren. We zijn bezig met het bestuur te professionaliseren om tijd vrij te maken voor enkele van de bestuursleden om zo meer vooruit te kunnen denken.

3 7 8 15 18 20 25 28 30 33

Wat vind jij van de Assist? Laat het ons weten via redactiedss@gmail.com.

Colofon Redactie: Marianne Overbeeke, Herman Hartgers en Marc Vooges Foto’s: Frank Tan en RenÊ Pel Vormgeving: burohiero Productie: Excelsior Haarlem Advertentieverkoop: Rob Koning

Bob, ik vind het geweldig wat je tot stand hebt gebracht bij DSS de afgelopen jaren. Ik ben ook blij dat de sfeer in het clubhuis en op het complex sinds de intrede van het dames en meidenvoetbal ten positieve is veranderd. Houden zo! Marc Vooges

Belangrijke telefoonnummers: DSS kantine: 023 527 2678 DSS bestuurskamer: 023 517 6449

5


U heeft een huis gevonden, helemaal naar uw zin. Nu de hypotheek nog. Na uw eerste voorzichtige enthousiasme over uw prachtige huis, doemen vragen op over de financiering: Hoe financier ik dit huis? . Het goed beoordelen van het ondernemerinkomen is een ingewikkelde zaak voor de meeste hypotheekadviseurs. Bij Ecurion gaan wij er vanuit dat we voor uw situatie een maatwerkoplossing vinden die staat als een huis. Daarvoor hebben we ervaren specialisten in huis. Door goede samenwerking met veel hypotheekverstrekkers zijn wij in staat hypotheken te realiseren waar anderen dit niet lukt. Ecurion werkt voor u, niet voor uw bank. Bel ons voor een oriënterende afspraak: 023-8200225. Of mail haarlem@ecurion.nl.

Specialistisch financieel advies voor zelfstandig ondernemers

HYPOTHEKEN VERZEKEREN

www.ecurion.nl

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Ecurion Haarlem T (023) 82 00 225

VERMOGENSGROEI PENSIOENEN Oudeweg 107, Haarlem email: haarlem@ecurion.nl

TRANSPORT EN VERHUURBEDRIJF VAN RIJPLATEN, AZOBÉSCHOTTEN EN

SPOORBIELS.

GESPECIALISEERD IN TRANSPORT EN UITLEGGEN VAN RIJPLATEN

6

Penningsveer 4 2065 AM Haarlemerliede T 023 352 75 81 F 023 532 75 81 E mol.rijplaat@planet.nl


Bestuur Winterperikelen

De winter hield ons goed bezig. Bijna weer een Elfstedentocht! Hoe koud wordt het vannacht? Ook voor het bestuur speelt er weer het één en ander. Vrijdag 3 februari was er een fantastisch evenement in ons clubgebouw. De derde door de Voetballende Vaders georganiseerde Voetbalquiz werd een spektakelstuk, onder leiding van de bekende radio- presentator Andy Houtkamp, waar maar liefst 135 mensen zich voor hadden ingeschreven. In een bomvolle kantine werd het een prachtig voetbalfeest. Voetballende Vaders echt heel erg bedankt.

nieuwste, net als het clubgebouw zelf uiteraard. In ieder geval willen we als bestuur zo’n signaal natuurlijk wel heel erg serieus nemen. Een renovatie gaat dan nu eindelijk plaatsvinden en wel in mei, nadat het voetbalseizoen erop zit. Het gaat er mooi uitzien, nieuwe betegeling, vloerverwarming etc. De bedoeling is dat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen alles klaar is. Aan het begin van datzelfde voetbalseizoen (2012-2013 dus) zal ook de bouw van start gaan van nieuwe kleedaccommodatie achter het huidige clubgebouw. Vier nieuwe kleedkamers met douches, alsmede een nieuwe bestuurskamer annex wedstrijdsecretariaat zullen het licht zien. Wanneer dit allemaal op orde is zijn we als DSS voorlopig even toe aan wat pauze. Wat betreft bouwactiviteiten dan.

Op 26 februari jl. is een schitterend scorebord in gebruik genomen in de traditionele DSSkleuren. Voor wie het nog niet gezien heeft: het bord staat schuin in de hoek achterin bij het hoofdveld. Het mooie ervan is dat het op afstand bediend kan worden. Uit het tevredenheidsonderzoek wat vorig jaar onder de leden is gehouden kwam naar voren dat het minst goede aan DSS de accommodatie is. En dan met name de kleedkamers. Deze zijn ook niet meer de

Aart Louwrier Voorzitter DSS Voetbal

7


Ruudje

interview

Ruud (linksonder bij de pupillen van DSS. Hij is 7 jaar. In onze serie “Op weg naar de top” hebben we in de vorige twee afleveringen van de Assist kunnen lezen hoe het Dennis Greuter, Koen Fokkema, Jos Jansen en Mike Dam vergaat bij hun clubs na hun jeugdjaren bij DSS. Mike Dam is inmiddels tussentijds getransfereerd van Telstar naar de topklasser ARC uit Alphen a.d. Rijn. Dat het inderdaad mogelijk is via DSS de absolute top te halen heeft Ruud Geels, 20- voudig international en speler van clubs als Telstar, Feijenoord, Ajax , Club Brugge, Anderlecht, Sparta, PSV en bij NAC bewezen. Ruud is vijf keer topscorer geweest van Nederland in de jaren zeventig en heeft in 741 officiële duels liefst 605 maal gescoord. Zijn belangrijkste handelsmerk: ongelofelijke sprongkracht en de daaruit komende doelpunten via zijn fameuze en vaak snoeiharde kopballen. Ruud is landskampioen geworden met Feijenoord, Ajax en Club Brugge, heeft de KNVB-beker gewonnen met Feijenoord en de supercup gewonnen met Anderlecht (tegen Liverpool). Ruud is vooral trots op het behaalde ongeslagen landskampioenschap met de betaalde jeugd van Telstar. Ruud is in 1948 geboren in Haarlem-Noord waar hij zijn jeugd al voetballend heeft doorgebracht op het Pretoriaplein (het Prikkie), ’t Pleintje om de hoek van zijn ouderlijk huis in de Generaal

Cronjéstraat en het grasveldje van het Julianapark. Het was absoluut verboden om daar te voetballen en het gebeurde dan ook regelmatig dat de voetballende vrienden weer eens opgepakt werden door de politie en dan urenlang op het politiebureau op de Schoterweg strafregels moesten schrijven: Ik mag niet voetballen in het Julianapark. Sportieve prestaties zitten bij Ruud en zijn vrouw Lida klaarblijkelijk in de genen, want waar Ruud het in het betaalde voetbal zeer ver geschopt heeft, heeft zijn vrouw jarenlang in de softbalselectie gespeeld van OG. Hun dochters Chantal en Luciènne (ca 120 interlands!) hebben gespeeld in het Nederlands softbalnegental.

8


Ruud, hoe oud was je toen je naar DSS kwam en waarom DSS? Ik was een jaar of zeven toen ik naar DSS ging en ik denk dat het DSS werd, omdat mijn vader daar ooit gevoetbald heeft. Dat betekende iedere keer drie kwartier fietsen, want DSS voetbalde toen nog in Schalkwijk. Op zich was het vreemd om naar DSS te gaan, want de buurt waar ik woonde was in die jaren een EDO buurt. Ik heb bij DSS gevoetbald tot mijn 14e en ben met zo’n 200 doelpunten toen overgestapt naar Onze Gezellen.

en daar heb ik natuurlijk geen spijt van. Eén van mijn eerste leiders was Peter Vink. Ik schrok laatst van het overlijdensbericht van John Strunk. Ik weet haast wel zeker dat ik nog met hem gevoetbald heb en zijn overlijden heeft me toch wel aangegrepen. Wat kun je je nog herinneren van de OG-tijd? Als vijftienjarige viel ik in in de wedstrijd tegen NAS en ik scoorde direkt twee keer! Aan Willem Serné heb ik heel veel te danken, want hij stelde mij in staat om, met behoud van mijn salaris van 35 gulden per week, te trainen met het eerste team van Telstar. Willem had een schildersbedrijf en ik werkte daar als stagiair.

Ben je bij DSS meteen in de spits gezet? Jazeker, in mijn eerste wedstrijd tegen Zandvoortmeeuwen scoorde ik meteen 12 goals in de met 20-0 gewonnen wedstrijd en ik heb daarna altijd in de spits gestaan, waar ik ook voetbalde.

En hieruit volgde je eerste contract bij Telstar? Inderdaad! Als zeventienjarig jongetje had ik mijn eerste contract binnen. Mijn eerste wedstrijd was direct één om niet te vergeten. Op 17 februari 1966 uit in de Kuip tegen Feijenoord. We verloren dan wel met 2-1 maar Hans Kraaij sr., mijn directe tegenstander, adviseerde het bestuur van Feijenoord mij te contracteren: Want die gozer is zo goed! Mijn eerste thuiswedstrijd tegen MVV ben ik natuurlijk ook niet vergeten. We wonnen met 3-0 en alle doelpunten werden door mij gescoord!

Welke namen herinner jij je nog van DSS? Harry Nieuwenhuizen en uiteraard Peter Vink! Die ken ik namelijk ook nog van honkbal. Van mijn 11de tot mijn 14de ben ik een verdienstelijk catcher geweest bij DSS en heb ik in vertegenwoordigende 9-tallen gespeeld. Op een gegeven moment moest ik kiezen tussen honkbal en voetbal. Gelukkig heb ik voor het laatste gekozen

Heeft Haarlem nog geprobeerd je te contracteren? Jawel. Ik werd bij een bestuurslid in zijn huis uitgenodigd voor een gesprek en toen hij vroeg wat mijn vader voor werk

9


In 1974 ben ik nog geselecteerd voor het WK in Duitsland en heb ik helaas niet mee mogen doen. Het waren niet de leukste weken van mijn leven, want ik was liefst zes weken van huis. Dat was ook één van de redenen om niet mee te gaan naar het WK van 1978 in Argentinië. Daarna heb ik met veel succes gespeeld bij Anderlecht, Sparta, PSV (was ik aanvoerder) en heb ik mijn carrière beëindigd bij NAC. Welke trainer vond je het best voor je ontwikkeling en waarom? Dat was Jack Mansell van Telstar. Hij was de eerste trainer die mij de kans gaf om met profs te trainen en spelen. Voor de rest had ik niet zoveel met trainers. Ik deed gewoon mijn ding: doelpunten maken en voor de rest ging ik mijn eigen gang en als je veel scoort vindt een trainer dat wel best.

deed en zeer denigrerend reageerde op mijn antwoord dat mijn vader banketbakker was, heb ik meteen besloten om nooit voor Haarlem te voetballen. Was toch al moeilijk voor me geweest, want de buurt waar ik woonde was één en al EDO en dat was toen de arbeidersclub van Haarlem en het hautaine Haarlem was zeker niet geliefd.

Vijf keer topscorer van Nederland. Hoe ervaar je zoiets als spits? Natuurlijk geeft je dat een lekker gevoel. Ik was dan wel vier keer topscorer van Nederland toen ik bij Ajax speelde, maar dat ik topscorer van Nederland werd toen ik bij Sparta speelde geeft me de meeste voldoening. Sparta eindigde geloof ik zevende in de competitie en dan is scoren minder voor de hand liggend.

Toen kwam inderdaad je grote transfer naar Feijenoord. Hele mooie tijd gehad. Voetballen met Coen Moulijn en Willem van Hanegem. Spits was Ove Kindvall. We zijn kampioen geworden en wonnen de toenmalige Europacup 1 in de finale tegen Celtic. Helaas heb ik niet mogen invallen, maar samen met Ove waren we allebei topscorer met zes doelpunten in de voorronden. Wat zijn daarna je clubs geweest? Barry Hughes heeft me naar Go Ahead gehaald en daarna ben ik in België gaan voetballen bij Club Brugge en toen kwamen mijn gloriejaren bij Ajax. Diverse landskampioenschappen en met vier keer topscorer van Nederland, heb ik daar mijn grootste successen gevierd. Ik kwam toen ook bij het Nederlands Elftal maar had de pech dat ik in de hiërarchie achter spelers stond als Johan Cruijff.

10


Wat is je mooiste goal? Kun je die nog beschrijven? De mooiste goal was in 1975 met Ajax tegen Feijenoord en die wedstrijd wonnen we met 6-0. Ik scoorde vijf doelpunten en de tweede was een voorzet was van Gerrie Mühren en ik kopte de bal vanaf de zestien snoeihard in de kruising. Van Hanegem zei later dat hij dacht dat ik uit de lichtmast gevallen was, zo hoog sprong ik op met die kopbal. Nog een schitterende goal was in 1977 tegen NAC in de Meer. Een omhaal vanaf de zestien in de verste kruising. Beide doelpunten zijn toen verkozen tot Doelpunt van het jaar!

Als je als jeugdspeler de top wil halen, wat geef je dan voor advies? Zorg dat plezier altijd het belangrijkste is. Heb respect voor de begeleiding, tegenstander en scheidsrechters. Je hoeft het natuurlijk niet altijd met ze eens te zijn, maar blijf altijd respectvol en laat je vooral niet gek maken door je omgeving. Blijf jezelf!

Welke goal is de belangrijkste geweest? In principe is elk doelpunt belangrijk, maar als ik dan toch moet kiezen: bij Sparta vaak de winnende. Nu spelen met jouw kwaliteiten = miljonair. Wat vind je van de huidige salarissen? Als ik nu voetballer was geweest was ik zeker multimiljonair geweest. Na mijn tijd kwam het bekende Bosmanarrest en dat heeft er voor gezorgd dat de spelers “goud’ gingen verdienen. Komt ook door de spelersmakelaars, want in mijn tijd moest je het allemaal zelf zien te regelen.

Noot: van Ruud mocht ik citeren uit zijn biografie Ruud Geels, Altijd Raak. Deze biografie is geschreven door zijn goede vriend Theo Vaessen. Herman Hartgers

11


Bloemendaal

“Hét Café met Eten“ Bloemendaalseweg 102

023 5255759

www.hemeltje.nl Schildersbedrijf

F.W.Sprengers Minahassastraat 14, 2022 PV Haarlem, t: 023 5384371, m: 06 55326339

WIN - Wubbe INterim

Hier had uw advertentie kunnen staan!

Waarnemen, Weten, Werken, Winnen Interim Management, speciallisme P&O Brede en jarenlange Interim ervaring voor mens en organisatie

DSS 12

a Dr. de liefdestraat 60 2025 DZ Haarlem m 0615842206 w www.wubbeinterim.nl WIN staat voor Winnen en voor Wubbe INterim


Staatsloterij - Lotto - TNT Servicepunt Primera Meester Staatsloterij - LottoSantpoorterstraat - TNT Servicepunt62 2023 Meester DD Haarlem 023-5258889 62 Primera Santpoorterstraat 2023 DDwww.primera.nl Haarlem 023-5258889 www.primera.nl

We zijn niet de beste van de wereld, maar in Haarlem. . . . . . . . .

Zakelijk drukwerk Drukwerkveredeling DTP Grafisch Advies

Productie begeleiding

  

13

A. Hofmanweg 42  Haarlem  023 - 553 99 00  www.excelsior.nl


AANBIEDING* 10 % korting op brillen, zonnebrillen & contactlenzen + gratis oogmeting Info en condities in de winkel.

*

HAARLEM BINNENSTAD

HAARLEM NOORD

Grote Houtstraat 37

Rijksstraatweg 246

T (023) 532 17 67

T (023) 537 94 28

HAARLEM SCHALKWIJK

HEEMSTEDE

VELSERBROEK

Rivièradreef 9

Binnenweg 77

Galle Promenade 46

T (023) 533 00 76

T (023) 528 55 74

T (023) 538 80 50

14

WWW.FEDERMANN.NL


DSS puzzel

DSS quiz

Streep in de volgende spelersachternamen de letters A, D, H, I, J, L, M, N, O, S, T, U door. De letters die overblijven vormen de achternaam van een trainer.

1. Welke van de volgende clubs speelde nog nooit Europees voetbal? Sparta Rotterdam, Roda JC, NEC, Heracles Almelo of Willem II 2. Welke Engelse ploeg luistert naar de bijnaam The Gunners? 3. Uit welk land komt Arsenal-manager Arsene Wenger? 4. Welke Nederlander won met drie verschillende clubs de Champions League? 5. Bij welke club begon Mark van Bommel zijn voetballoopbaan? 6. Voor welke van de volgende titels krijgt men een schaal en geen beker? Champions League, kampioen van Nederland, UEFA Cup of wereldkampioen

Los de sommen op en kies de juiste letter (1=A, 2=B, 3=C enzovoort). Je vindt dan de naam van een belangrijk land deze zomer. 144

128

=

5

x

3

=

48

:

4

=

17

+

4

16

=

5

x

4

6

=

7. In welke twee landen wordt het EK van 2012 gehouden? 8. Welke Nederlandse trainer introduceerde de volgende termen: woonerfvoetbal, scorebordjournalistiek, snelwegvoetbal? 9. Welke Nederlandse club heeft net als Real Madrid een totaal wit thuistenue en wordt hierdoor ook wel `Witte Leeuwen` genoemd?

Uitslag puzzels uit vorige assist Het goede antwoord was: Pim Mulier en 17. Uit de goede inzendingen trokken we een winnaar: Eli Zegwaard uit de E6 is de gelukkige nieuwe eigenaar van een voetbal. Gefeliciteerd!

10. Hoe worden bij Feyenoord traditioneel op de open dag de nieuwe spelers gepresenteerd? Antwoorden graag mailen naar redactiedss@gmail.com

15


hoe

schep je een band? Opzet is een creatief internet- en reclamebureau in Santpoort-Zuid. Wij bouwen aan merken en producten en komen met oplossingen die opvallen, doordat ze mooi zijn vormgegeven en inhoudelijk de juiste snaar raken. Dus wie wil scoren met een doordachte site, een nieuwe frisse huisstijl, een aansprekende brochure of een andere vorm van communicatie is bij ons aan het juiste adres.

opzet.nl tel (023) 53 88 200

16


17


Zomaar een Zondag

18


Op weg naar de Top

Susanne Cassa Susanne, je speelt nu een tijdje voor FC Rijnvogels in Katwijk. Hoe is de overstap bevallen naar de eerste klasse? De overstap naar FC Rijnvogels is enorm goed bevallen! Ik kwam daar voor het eerst en meteen klikte het met de groep en de mensen er omheen. Het niveau was natuurlijk wel weer even omschakelen, alles gaat wat sneller dan de 3de klasse bij DSS natuurlijk, maar je rolt er snel genoeg in. Ben erg blij dat ik de stap nu dan toch echt gemaakt heb.

het was voor mij een lastige stap om weg te gaan bij DSS. Ik ben natuurlijk al vanaf jonge leeftijd bij DSS en heb het er altijd heel erg naar mijn zin gehad. Het is ook lastig om een club te vinden waar je natuurlijk het zelfde gevoel krijgt, nu heb ik echter een club gevonden waar dit zeker het geval is! Je hebt jarenlang bij DSS gespeeld, ook met de jongens. Wat vind jij leuker, het voetballen met jongens of toch het spelen in een damesteam? Het voetballen met jongens heb ik altijd veel leuker gevonden, het was dan ook een lastige stap voor mij om naar de dames te moeten. In het begin wilde ik zelfs stopen omdat DSS Dames toen op 5de klasse niveau speelde en dat haalde mijn plezier weg om te voetballen. Mijn ambitie heb ik in die tijd dan ook ingezet om het niveau proberen op te hogen. Nu ik de stap naar het hogere niveau heb gemaakt, vind ik het wel steeds leuker worden tussen de dames. Maar het voetballen met jongens blijf ik missen haha was altijd erg leuk!

Veel mensen kennen natuurlijk de 2 grote amateurclubs uit Katwijk, vv Katwijk en Quick Boys, maar FC Rijnvogels komt ook uit het vissersdorp. Waarom heb je voor deze club gekozen en niet een andere club met een damesteam wat hogerop speelt? Hoe ben je hier terechtgekomen? Ik heb voor FC Rijnvogels gekozen doordat ik gevraagd werd door deze club. Het was voor mij dan ook een logische stap om naar deze club te gaan. Ik wilde al wel enige tijd hoger gaan spelen maar

20


Wat mis je het meeste aan DSS? Ik denk toch wel het feit dat je iedereen kent en je er helemaal thuis voelt. Ook het feit dat heel veel mensen mijn moeder hebben gekend en wat ze allemaal binnen de club heeft gedaan, gaf altijd een goed gevoel. Het was altijd een grote familie met veel gezelligheid.

Het damesvoetbal is enorm in opkomst geraakt de laatste jaren. Helaas is er nog weinig aandacht voor in de media. Want vind jij van deze zaak? En denk je dat dit in de toekomst gaat veranderen? Het is lastig te zeggen, er zal eerst veel meer groei in moeten zitten om dat te kunnen veranderen. Natuurlijk zou het fijn zijn als er in de toekomst meer aandacht aan besteed zal worden, alleen denk ik niet dat het ooit zo zal worden al bij de heren. Je zal altijd een groot verschil blijven houden. Kijk alleen maar naar de bedragen die de heren verdienen, dat zal je als vrouw in de voetbal nooit gaan verdienen, jammer genoeg.

Wat zijn jouw ambities op het gebied van voetbal? Zou jij nog een stap hoger willen spelen, zoals bijvoorbeeld bij Telstar? Mijn ambities ja dat is lastig, ik ben natuurlijk al 24 en zou best het hoogste willen behalen, maar dan had ik denk al wel eerder de stap moeten maken naar een andere club. Als de kans er komt zal ik hem zeker pakken, maar komt hij niet dan geeft dat ook niets. Het belangrijkste is nu gewoon de plezier in het voetballen en dat heb ik.

Tot slot, de damesafdeling is nog steeds groeiende binnen DSS. Wat kan jij de jongste jeugd als tip meegeven om een hoger niveau te halen?? Blijf plezier houden in het spelletje en haal alles eruit wat je eruit kan halen. Doe altijd goed je best en ook al ben je misschien niet de meest technische speelster met hard werken kom je er ook. Matthijs Vooges

Susanne staat derde van rechts.

21


����������������������������� ������������������� ������������������������������������� ���������������������

�������� ��������������� ����������������� �����������������������������

�������������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������� �������������������������������������������������������������� ������������������������������� ���������������������� ��������������������� �������������������

��������������������������������������� ��������������������� ������������������������������� �

22 �����������������������������


Praktijk voor Fysio-Manuele- en Kinderfysiotherapie

Exclusief voor DSS leden directe korting op je rijbewijs bij Verkeersschool Weijers. Spoedcursussen al vanaf 5 dagen. Wij halen je thuis op dus je hoeft niet naar de rijschool te komen. auto motor aanhangwagen Als je je rijbewijs wilt halen krijg je als lid van DSS korting op je pakket. Ben je geslaagd dan storten wijgeld in de clubkas. Zo help je jezelf en de club.

Witteman

Marjon Witteman de Zoeten

Kinderfysiotherapeute en Sensorische integratie Therapeute

Bart Witteman,

fysio-Manueeltherapeut MMT (Master Manuele Therapie)

Kinderfysiotherapie specialisatie:

sensorische integratie therapie bij kinderen met een fijn of grof motorische achterstand plagiocephalie (baby’s met een scheef achterhoofd/voorkeurshouding)

Manuele thererapie Specialisatie:

g ewrichtsklachten wervelkolom / nek-hoofdpijn- klachten

Contracten met alle verzekeraars www.verkeersschoolweijers.nl info@verkeersschoolweijers.nl Industrieweg 4e, Heemstede

Hoeufftstraat 2 2024 DX Haarlem 023-5270768

23 info@fysiotherapiewitteman.nl www.fysiotherapiewitteman.nl


Voor een optimaal kunstgebit ga je naar een Tandprotheticus Gediplomeerde tandprothetici maken een gebitsprothese zelf in nauw overleg met u, waardoor tandvorm, kleur en zetting worden afgestemd op uw wensen. Stap eens binnen voor advies, prijsopgave of verandering. Reparaties (ind. mog.) binnen ĂŠĂŠn uur gereed.

Uw nieuwe prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Ook voor een nieuwe prothese (of vervangingsprothese) op implantaten het zogenaamde KLIKgebit kunt u direct bij ons terecht!! Lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT)

Planetenweg 14 IJmuiden

Parklaan 88 Haarlem

0255 - 520 035

023 - 532 1972

24


Vrijwilliger in beeld: Luka van Schie

Hij heeft de liefde voor DSS niet van een vreemde, de achttienjarige student Luka van Schie. Zijn grootvader klaverjast op donderdagavonden, zijn ooms speelden niet onverdienstelijk en zijn vader is coach bij DSS. Het was dan ook te verwachten dat Luka vanaf de mini’s bij DSS zou voetballen. En dat is nog niet alles. Luka is behalve speler van de A 3, ook de vaste trainer van zijn ploeggenoten. Een groot deel van de A 3 speelt al vanaf de c’tjes bij elkaar in het team. In 2010 was onverwacht de trainer niet beschikbaar en zat het team dus zonder. Luka nam, in de veronderstelling dat het tijdelijk was, het trainerschap op zijn schouders. Nu is hij al jaren trainer en aanvoerder van het team. Op dinsdag- en vrijdagavond verzorgt Luka de trainingen voor zijn team. Inclusief voorbereiden is hij zo’n 4 uur per week daarmee kwijt, maar hij heeft het er graag voor over. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Luka voldoende overwicht om zijn leeftijdsgenoten te laten werken op de training.

25


Bloemendaalseweg 102

023 5255759

www.hemeltje.nl

26


“We zijn best een serieus team” zegt Luka, “ de sfeer is goed. Iedereen doet lekker mee.” Ik bedenk zelf oefeningen soms in overleg met mijn teamgenoten”. Inspiratie haal ik van internet of ik doe de oefenstof uit vorige seizoenen van andere trainers. Ik ben er op tijd, zorg dat alles

klaar staat en haal de trainingsballen uit het hok. “En omdat ik aanvoerder ben, word ik ook gebruikt als wandelende agenda. Hoe laat moeten verzamelen, tegen wie spelen en eigenlijk en meer van dat soort zaken. Maar ach, dat maakt allemaal niet uit, als we maar plezier hebben.” Marianne Overbeeke

27


Voorspel het EK 2012

Doe ook mee met de DSS poule EK 2012. Gratis en je kunt nog leuke prijzen winnen ook!! Ga naar de website van DSS om jouw voorspelling in te vullen. Ter inspiratie geven diverse leden hun wijze adviezen. Janna Vos, Da 2 van Zaalvoetbal

Okko Broesder, DSS 5 zaalvoetbal

Komende zomer kleurt Nederland weer Oranje omdat Nederland Europees Kampioen gaat worden. In de poule komen er overwinningen tegen Denemarken en Portugal en een gelijkspel tegen Duitsland. Na een simpele overwinning in de kwartfinale komen we tegen Duitsland in de halve finale. We nemen revanche op de Duitsers en verslaan ze in de laatste minuut. We staan in de Finale en deze keer gaat het wel goed. Mooiste doelpunt van het EK wordt gescoord door Claudio Marchisio van ItaliĂŤ.

Na een paar zinderende halve finale wedstrijden tussen Nederland en Spanje (Spanje wint met 3-1), en Duitsland en ItaliĂŤ (Duitsland wint met 2-0) wordt tussen Duitsland en Spanje de finale gespeeld. Duitsland pakt weer de macht in Europa met een slimme 1-0 in de finale. Het is dan de 4e keer dat de Duitsers Europees Kampioen worden. Ps. Ik hoop dat het net iets anders loopt ;-)

28


Maarten Lucas, DSS 1

Maarten Hetem, DSS 5

Onze oosterburen worden dit jaar Europees kampioen. Een team met kracht en toch nog de nodige flair. Ik vind de verdediging van Oranje net wat te matig. Vanaf het middenveld zit het echter wel goed, maar je moet op elke positie sterk zijn om het EK te kunnen winnen van landen als Spanje en Duitsland. Nederland gaat het in de poule des doods zwaar krijgen, maar de 2e ronde moet lukken. Voorspelling finale: Duitsland tegen Spanje Helaas is octopus Paul er niet meer, anders hadden we de aanstaande Europees kampioen aan hem kunnen vragen! ;)

Nederland zal denk ik met 5 punten tweede achter Duitsland worden in de poule en vervolgens lachend naar de halve finale doorstomen. De andere favorieten Spanje en Duitsland reiken ook tot de halve finales, die gecompleteerd worden door het geniepige ItaliĂŤ. Uiteindelijk ben ik bang dat Nederland te kort gaat komen en Duitsland met de titel aan de haal gaat, omdat Spanje zonder een fitte David Villa scorend vermogen te kort komt.

Dirk van der Wel, C 2 zondag

Duitsland wordt kampioen, omdat ze een heel goed team hebben. Ze zijn sterk, snel en spelen tactisch heel goed. En willen altijd winnen. Halve finalisten: Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland. Kampioen: Duitsland. Marc Vooges

29


voetbalquiz

Peter en Johan van Neste winnaars van de voetbalquiz Met dank aan Hubert Habers van Quiztionproductions voor de foto’s.

30


Ton en Jelle Eijsenberger waren 2e bij de VV Voetbalquiz.

31


32


Voetbalhumor Feyenoord-scouts gaan de hele wereld over om uit te kijken naar een geschikte spits. Eentje die Feyenoord eindelijk weer eens aan de landstitel kan helpen. Eén van de scouts informeert Ronald Koeman dat er in Irak een heel getalenteerd spelertje rondloopt. Koeman raakt onder de indruk van het ventje en regelt zijn overgang naar Feyenoord. Twee weken later staat Feyenoord in eigen huis met 0-4 achter tegen Utrecht en er staan nog maar 20 minuten op de klok. Koeman knikt naar het Irakeesje en brengt hem in voor Guidetti. Het ventje is een regelrechte sensatie en scoort 5 keer!!! De fans zijn verrukt, de clubleiding is lyrisch en de sportpers prijst de nieuwe ster de hemel in. Als ie eindelijk van het veld is, rent ie naar de telefoon om zijn moeder te vertellen over zijn eerste optreden bij Feyenoord. “Hoi mam, raad eens?” zegt hij. “Ik mocht vandaag 20 minuten spelen, we stonden met 4-0 achter, ik scoorde 5 keer en we wonnen. Iedereen hier houdt van me: de fans, de spelers...” “Fantastisch,” zegt zijn moeder. “Ik zal je over onze dag vertellen. Je vader is op straat neergeschoten, je zus heeft een ongeluk gehad en je broer heeft zich aangesloten bij een bende straatrovers. Terwijl jij het zo naar je zin had!” De jonge voetballer is erg geschrokken. “Wat moet ik zeggen, mam. Het spijt me...” “Het spijt me?? Het spijt me???” roept zijn moeder. “Het is jouw schuld dat we naar Rotterdam zijn verhuisd!”

Als Ronald Koeman in de hemel komt, roept God hem bij zich. “Ronald, wat jij voor Feijenoord hebt betekend is enorm en daarom krijg je jouw eigen huisje. En weet dat bijna niemand dat hier krijgt”. God showt Koeman de bungalow. Het Feijenoord-logo op de deur en een wapperende Feijenoordvlag. Koeman denkt: Hier houd ik het wel uit. Hij draait zich om en ziet op een wolk hoog boven hem een geweldig paleis. Veel zuilen en rondom een balustrade. Het paleis hangt vol met vlaggen van Ajax en uit luidsprekers klinkt: daar horen ze engelen zingen. “Wat is dat?”zegt Koeman, “woont Frank de Boer daar? Die heeft toch helemaal niets gepresteerd?”. God kijkt Koeman diep in de ogen en antwoordt: “Daar woont De Boer helemaal niet, dat is mijn huis”. WK-finale 2010, een man loopt het stadion in naar zijn stoel. Onderweg ziet hij tot zijn grote verbazing een lege stoel. Dus hij zegt tegen de man naast de lege plek: ‘Is het niet ongelofelijk! Dan is het zo moeilijk om kaartjes te krijgen, kosten ze meer dan 500 euro op de zwarte markt, en is het al maanden uitverkocht. En dan is er hier een lege stoel!’ ‘Nou’, zegt de man. ‘Het zit zo, ik ging al 20 jaar met mijn vrouw naar elke finale van het WK en EK, we hebben er nooit één gemist. Maar nu is ze overleden... Dus daarom is die stoel vrij.’ ‘Ooow, excuus meneer, dat wist ik niet, gecondoleerd! Maar, met alle respect meneer, maar waarom neemt u dan geen vriend of familielid mee ofzo?’ De man kijkt hem aan, en antwoordt: ‘Tja, iedereen is naar de crematie!’.

Een man staat naar een voetbalwedstrijd te kijken en heeft voortdurend luidruchtig kritiek op de scheidsrechter. Deze wordt het uiteindelijk zat en vraagt aan de man: “Wie fluit deze wedstrijd nu eigenlijk, u of ik?!” Zegt de toeschouwer: “Als u dat al niet eens weet, geen wonder dat u er niks van bakt!”

33


ve rw ar m

ve

in g

rw

-

ar

sa ta ir

rw

g

g

ek ki ng

ni

ir

-

ta

ke s

ek

ek

kd

en

da

kd

uk

-

da

ir

-

ki -

ng

ng

ki

ke

-

uk s

uk

en

ke

en s

T 023 584 66 67 F 023 584 90 31 E info@henkvader.nl

www.henkvader.nl

www.instalcenter.nl

www.instalcenter.nl

34

sa

Correspondentieadres Postbus 17 2120 AA Bennebroek

www.instalcenter.nl

-

ta

Installatiebedrijf H. Vader bv Graaf Florislaan 19a 2114 CN Vogelenzang

www.henkvader.nl

T 023 584 66 67 F 023 584 90 31 E info@henkvader.nl

T 023 584 66 67 F 023 584 90 31 E info@henkvader.nl

kd

in

ni

Correspondentieadres Postbus 17 2120 AA Bennebroek

Correspondentieadres Postbus 17 2120 AA Bennebroek

da

m

sa

Installatiebedrijf H. Vader bv Graaf Florislaan 19a 2114 CN Vogelenzang

www.henkvader.nl

-

ar

-

bv

ve

in

H. VADER H. VADER VADER bv bv

a t iien b j fb e d r i j f bv s te a ld l artii e

ni

m

installatiebedrijf

Werkplaats/magazijn Max Planckstraat 36 2041 CZ Zandvoort

Werkplaats/magazijn Max Planckstraat 36 2041 CZ Zandvoort

Werkplaats/magazijn Max Planckstraat 36 2041 CZ Zandvoort


Maandag tot en met zaterdag open van 08.00 tot19.00 uur Zondags altijd gesloten

Puur eten en gezellig drinken. Elke maand een nieuwe bijzondere kaart. Kom bij ons dineren en als DSS’er onvangt u uw eerste glas van het huis! Wij zien naar U uit! 7 dagen per week van 11.00 - 23.00 uur

Vakantiehuis JOBUS Curacao www.vakantiehuiscuracao.com tel: 06 446 307 71

DSS leden krijgen korting

35


sportclinic.nl ● hockey ● schermen ● zeilen ● softtennis ● voetbal ● poolbiljart ● basketball ● roeien

DSS assist 3  
DSS assist 3  
Advertisement