Page 1

XIIIe jaargang - 05/2006 - Sch채r Nr. 31

yourlife the sch채r magazine for a tasteful life

Reportage Het goede (buiten)leven

Solena Nu dubbel dynamisch

Keuken IJskoude verfrissing


redactie

reportage

Inspirerend individueel Er zijn veel goede redenen om met volle teugen te genieten van de zomer. Of je nu op vakantie of thuis bent, met familie en/of met vrienden - er is bijna geen seizoen waarin je op zo veel manieren je levenslust en creativiteit de vrije loop kunt laten.

zonder kookpan, ijscoupe of pastabord energierijke maaltijden te bereiden. Beleef met de nieuwe Solena-repen en Sunnavolkorenbroodjes een zomer vol afwisseling en ontdek de vele verrassingen die ook deze uitgave van YourLife weer voor u in petto heeft.

Wij van Schär willen u van harte uitnodigen om deze zomer heel persoonlijk vorm te geven en ervan te genieten. Neem YourLife op uw gemak door vanuit verschillende invalshoeken: als rijke informatiebron over thema’s zoals onderzoek, ontwikkeling en kwaliteit. Maar ook als bron van inspiratie, om met onze innovatieve producten

Of u nu kiest voor balkon, terras of eigen tuin, voor Malta of uw kortste weg naar een volledig tevreden gevoel: ontdek zelf hoe u de vele mogelijkheden van een natuurlijke glutenvrije zomer heel persoonlijk kunt beleven. Helemaal naar uw smaak, op uw manier, volgens uw persoonlijke Way of Life! Veel plezier bij het ontdekken en beleven!

Buiten leven en genieten Eindelijk zomer. Eindelijk is het weer tijd om met al onze zintuigen te genieten van de goede kanten van het leven. Maar waarom zouden we naar verre landen trekken als het goede binnen handbereik is?

otopen makkelijk zijn om te toveren in een eiland van rust en welzijn. En niet in de laatste plaats op balkons, waar met eerder afgedankte maar nu beschilderde en persoonlijk vormgegeven meubels een heel nieuwe belevingswereld wordt gecreëerd.

In deze jachtige tijden zoeken steeds meer mensen het geluk op een zorgvuldig ingericht balkon, een uitnodigend terras of een tuin met een persoonlijke vormgeving. En vinden het in Aziatische tuinen, die hun positieve energie vrij naar Yin en Yang laten stromen. Of op terrassen met een houten ondergrond, die met bamboe en in de terrasvloer verwerkte bi-

Maar of het nu in Balkonië, in Terrassië of Tuinlandia wordt en met de hele familie of enkele vrienden – de trend is naar buiten, en het verlangen naar vrijheid, genot en geborgenheid volgen op de voet. Er wordt veel samen ontbeten, gebruncht, gegrild, gepicknickt, gefeest en gespeeld. In grotere tuinen zelfs gezwommen en in tenten geslapen. Dat laatste gaat

Inhoud

4

5

@schär

Keuken

Solena - nu dubbel dynamisch

IJskoude verfrissing

 yourlife

geloven, vindt in de zogeheten groene zone een ontwikkeling plaats waarbij het veel minder gaat om groots aangelegde tuinen en vijvers, maar eerder om elementen die vitaliteit en geborgenheid uitstralen. Deze waarden kunnen ook met weinig ruimte worden uitgedrukt. Soms is een hangmat achter een bamboe scherm op het balkon al voldoende. Of een zelfgemaakte biotoop in een badkuip op een voorheen levenloos terras. Laat dus uw fantasie de vrije loop en geniet met volle teugen van het buitenleven.

Het goede (buiten)leven

Ulrich Ladurner

Nieuw!

trouwens het best met een fontein die heel gemakkelijk en in korte tijd zelf te maken is. Graaf een gat, breng een normale plastic kuip en dompelpomp aan, sluit een slang aan, voer deze door een voorgeboorde steen of keramische kegel, vul de kuip met water, breng de deksel van de kuip en het fonteinobject aan, verstevig het geheel rondom met zand en breng als decoratie kiezels aan, sluit de spanning aan en klaar is het kunstobject dat iedere tuin verrijkt met een bron van inspiratie. Maar ook wie weinig ruimte heeft om te genieten, hoeft niet af te zien van het ideale outdoor-genieten. Integendeel! Als we trendwatchers moeten

7

6

Redactie

10

Welzijn

Reizen

Onderzoek & ontwikkeling

Vandaag alleen voor mezelf

Malta doet je verlangen naar meer

Een certificaat voor ons – maximale zekerheid voor u

Communicatie en PR Schär Elisabeth Kuppelwieser Winkelau 9, I-39014 Burgstall www.schaer.com info@schaer.com Tekst: eurocom Translation Services GmbH Lay-out: Conzepta Drukwerk: Athesia

yourlife 


@schär

keuken

IJskoude

Charmanter, crèmiger,

verfrissing

Cioccolini! De nieuwe Cioccolini zijn er! Het is dus tijd om weer heerlijk te genieten. Laat de fijne koekjes van bladerdeeg uiteenvallen tegen uw gehemelte en geniet van de zacht

smeltende cacaocrème, die iedere liefhebber van zoetigheid weet te verleiden. Nu ook zonder lactose! Verkrijgbaar vanaf juli.

Zomertijd is ijstijd – al meer dan 5000 jaar

Er zit meer in, er zit meer op: de nieuwe Sunna! Neem even de tijd voor brood en geniet van de nieuwe Sunna. Wij stoppen meer in ons pittige zadenbroodje, zodat u er meer uit haalt: meer sesam, meer zonnebloempitten, … kortom: meer volkoren voor meer gezondheid en smaak! (Vier stuks per verpakking.)

Zeg nou zelf: een zomer zonder ijs is toch als een zwembad zonder water. Je kunt je er niets bij voorstellen. Maar er was een tijd waarin mensen het moesten stellen zonder roomijs, waterijs, Granita en dat soort zaken. Totdat – zo ongeveer 3000 jaar voor Christus – de machthebbers in het oude China de frisse smaak ontdekten en onmiddellijk voorraden van deze even smakelijke als kostbare lekkernij lieten aanleggen.

en snel mogelijk naar de Eeuwige Stad te brengen. Maar al liepen de hardlopers de benen uit hun lijf, de zegetocht van het ijs liet nog een hele tijd op zich wachten. Na de romeinse tijd raakte het zelfs helemaal in vergetelheid. Het duurde tot de middeleeuwse kruisridders voordat met de sjerbet, een mengsel van vruchtensiroop en sneeuw, een nieuwe ijstijd werd ingeluid.

Van gletsjerijs…

Solena nu dubbel dynamisch!

Kent u dit knapperige goedhumeur-koekje al? Dan doen wij u vast een plezier met de mededeling dat de Solena-familie is uitgebreid: ontdek de natuurlijke kracht van giersten boekweitvlokken in de nieuwe energierijke Solena yourlife

reep. Geniet van de pure vitaliteit. Met deze waardevolle voedingsvezels en koolhydraten bent u binnen de kortste tijd weer in topvorm.

Zomer, zon en pasta Gaan de Italiaanse momenten in uw leven bijna altijd te snel voorbij? Dat vinden wij ook. Daarom wordt de pasta van Schär nu al meer dan 25 jaar gemaakt met de beste ingrediënten, zorgvuldig samengestelde recepten en smakelijke afwisseling met Italiaanse flair. Geniet dus van onze natuurlijke glutenvrije spaghetti en penne. En wees blij dat uw vakantie in Italië al thuis aan tafel kan beginnen. „Buon appetito!“

2500 jaar later bereikte het consumptie-ijs Europa. Dat was eerst nog in een vorm die de Griekse dichter en uitvinder Simonides van Keos omschreef als „gletsjersneeuw met ingrediënten zoals vruchten, honing en rozenwater“. Gletsjer is lekker vonden ook de oude Romeinen, die gewoon een paar hardlopers naar de Alpen stuurden om voorraden sneeuw te verzamelen en zo goed

...tot Granita! Die klinkt door tot in onze tijd. Al hoor je dat bijna alleen nog wanneer een ouderwetse ijscoman in een eveneens niet zo jonge wagen bellend door de straten rijdt en voornamelijk kinderen blij maakt. Overigens is de wereld van het ijs sterk veranderd. Het sjerbet is een sorbet in alle mogelijke variaties geworden. Een van de meest geliefde variaties is Granita, een Siciliaanse specialiteit die traditioneel van suikerstroop en veel vers geperst citroensap wordt bereid. Het mengsel wordt verschillende malen omgeschept en zo langzaamaan ingevroren, waarbij een sneeuw-

achtige massa ontstaat die in glazen met een rietje of lepel en meestal met een brioche wordt geserveerd. Als een verfrissende ijscocktail die op warme zomerdagen ook bij het ontbijt al smaakt.

Coole tips… In plaats van citroensap kunnen natuurlijk ook vele andere ingrediënten worden gebruikt. Uitgeperst ananas-, honingmeloen-, frambozen-, aardbeien- of bloedsinaasappelsap bijvoorbeeld. Of geroosterde en gehakte amandelen. Of koffie. Of gewoon alles waarin kleine en grote genieters op dat moment maar zin hebben. Want een Granita is altijd het proberen waard en ook met het grootste gemak binnen een half uur te maken – als je de invriestijd van 3-5 uur even niet meerekent.

...voor een warme zomer! Als u met de kinderen spelenderwijs zelf waterijs wilt maken, kunt u in deze YourLife kijken bij milly4kids op pagina 8. Veel plezier!

Wafels bij het ijs? In het gedeelte met recepten leest u hoe u met veel liefde en weinig moeite lekkere glutenvrije wafels verkrijgt.

yourlife 


welzijn

Vandaag alleen voor

mezelf

Zeg nou eens eerlijk: wanneer hebt u voor het laatst een keer alleen aan uzelf gedacht? Is dat niet veel te lang geleden? Dan hebben wij iets voor u. Zogezegd een handleiding voor een dag volmaakt genieten en jezelf verwennen. Geen dag zoals iedere andere dus. Nee, een dag waarop het een keer alleen om u, uw beste vriendinnen en uw behoeften draait. Dat klinkt veelbelovend, niet? Is het ook. Beloofd.

De wekker loopt af Geen reden om u te haasten. Weet u het nog? Vandaag is het vrijdag. Uw dag, waarvoor u speciaal vrij hebt genomen. Ontspan u dus. U hebt nog tijd genoeg. Rek u nog eens uit en begin de dag met een brede glimlach. En dan belt u misschien uw vriendinnen nog even, of de brunch nou om 10 uur of 10.30 uur begint. Maar maak het niet te lang. Want eerst moet u nog tijd besteden aan uzelf en uw ademoefening.

De dag inademen Het bad lonkt – maar kan nog even wachten. Want eerst is het tijd om te ademen. Ga rechtop zitten en adem diep in en uit. Een goede ademhaling houdt de productie van onze transmitters in evenwicht en herstelt het evenwicht na een verstoring. U voelt zich wakkerder, want meestal ademen wij te oppervlakkig (vooral bij stress) en op den duur werkt dat uitputtend.

Styling binnen 5 minuten Alles in evenwicht? Prima. Dan kunt u ook volledig ontspannen antwoorden op de allesoverheersende vraag: wat  yourlife

zal ik aantrekken? Bij voorkeur iets wat niet alleen goed bij de zomer, maar vooral bij uw goede humeur past. Wat dacht u bijvoorbeeld van een felgekleurd shirt in combinatie met een sjiek kostuum? Of toch liever blazer, jeans en sportschoenen? Maar wat u ook kiest, het mag niet langer dan 5 minuten duren. Dat zou maar zonde zijn van de tijd. Want niet alleen uw vriendinnen wachten op u. U hebt nog een hele dag vol hoogtepunten tegoed.

Eiland Comino

De finale breekt nu aan. In de bar hebt u namelijk zojuist een plan gesmeed voor de rest van de avond. Een eetplan, om precies te zijn. Een plan dat draait om een verleidelijk pastarecept waarvan het water u in de mond loopt. Naar de Italiaan dus? Welnee. Uw vriendin houdt toch van lekker koken. En wat u bespaart bij de Italiaan, hebt u later op de avond meer te besteden. Uw vriendin heeft tenslotte

De brunch was om van te smullen. Vooral de verse aardbeien en die knapperige salade met schapenkaas. U komt in ieder geval langzaamaan in een prettige roes en in de stemming voor iets geks. Nieuw kapsel, nieuwe kleren, nieuwe schoenen? Waarom niet. En waarom niet allemaal. U zou bijvoorbeeld samen naar een dichtbijzijnd wellness- of schoonheidscentrum kunnen gaan. U met uw nieuwe plateauschoenen, uw vriendin met een trendy leren tas en uw andere vriendin met een nieuw kapsel en het fantastische pastarecept, dat die aardige ober van de brunch heeft meegegeven.

Het budget raakt langzaamaan op? Nou ja, maakt niet uit. U hebt inmiddels ook al veel gedaan en genoten. U kunt nu dus rustig een beetje aan de spaarrem trekken. Zolang het plezier maar niet wordt afgeremd. U hebt tenslotte nog de hele avond voor u. En daarom is het nu de hoogste tijd voor een bezoek aan een cocktailbar. Het is namelijk net happy hour. Dat is de beste tijd voor een lekkere Caipirinha of een traditionele Martini.

reizen

Schär-producten vindt u op meer dan 40 verkooppunten op Malta en 7 op Gozo. Kijk voor meer details op: www.schaer.com of direct bij: VJ.Salomone Consumer Lines Ltd consumer@vjsalomone.com Tel: 00356 22 98 32 01

Toe aan vakantie?

Wat dacht u van een uitstapje naar een

Malta doet je verlangen naar meer Een land waar de tijd heeft stilgestaan Malta is een klein paradijs. Voor iedereen met interesse in een duizenden jaren oude geschiedenis. Maar ook voor wie daar geen interesse voor heeft. Naast de indrukwekkende overblijfselen van oude culturen biedt het subtropische eiland in de Middellandse Zee ook surfers, kitesurfers en zeilers voldoende redenen om het eiland zelf te ontdekken.

van de meest opwindende metropolen van Europa? Of het nu Amsterdam, Berlijn, Barcelona, Kopenhagen, Londen

Kleine eilanden - grote schatten

of Rome wordt – met de zogeheten “prijsvechters“ komt u bijna overal tegen een voordelig tarief: www.easyjet.com www.germanwings.com www.ryanair.com

www.airberlin.com

www.hlx.com

www.transavia.com

vaak genoeg bewezen dat ze steeds weer nieuwe, creatieve variaties met pasta op tafel kan toveren.

De verlenging duurt tot in de kleine uurtjes. Bij een goede wijn en in een uitstekende sfeer wordt nog veel gepraat, gelachen en gedroomd. Van de volgende volledig-tevreden-vrouwendag, die dan eigenlijk een heel weekeinde moet duren.

Kerk Ta‘ Pinu Eiland Gozo

Malta heeft een levendige geschiedenis. Wist u bijvoorbeeld dat hier de oudste vrijstaande cultusarchitectuur ter wereld te vinden is? De megalietcultuur die 4000 voor Christus is ontstaan, is nog ouder dan Stonehenge en de piramiden van Gizeh, alleen minder bekend. Niettemin was dit een hoog ontwikkelde cultuur, waarvan de invloeden

en overblijfselen nog steeds op vele plaatsen op Malta en de kleinere zustereilanden Comino en vooral Gozo te bewonderen zijn. Malta zal ook u veroveren: dankzij de Blauwe Grot (Malta) en het eiland van de calypso (Gozo) is Malta niet alleen een paradijs voor duiksportliefhebbers, maar ook een eldorado voor surfers, kitesurfers, zeilers en - acteurs? Jazeker, u leest het goed. Want dit kleine eiland vormde ook het decor voor grote Hollywoodproducties zoals Gladiator en Troy. De kans dat u tijdens uw verblijf op Malta onderweg Russell Crowe of Brad Pitt tegenkomt, is echter niet groot. Want het eiland biedt de sterren weinig mogelijkheden zich terug te trekken.

Tip voor Malta: Go to Gozo! Op Gozo, het nog kleinere zustereiland op 25 minuten vaarafstand, is dat heel anders. Hier vindt u bloeiende landschappen en betoverende

De planken die een kick geven Wind, water, golven, horizon – 4 magische woorden die in het leven van Mario (23) centraal staan. Een leven vol plezier, actie en vrijheid, dat zich niettemin afspeelt op een plank van hoogstens 120 x 45 cm. Mario is kitesurfer. Met hart en ziel.

„Natuurlijk vraagt het nogal wat van je als je met 60 km/uur het board, de vlieger en jezelf onder controle moet houden. Maar als je dan 40 of 50 meter de lucht in gaat, maakt dat alles weer goed.“ ... aldus een passage uit Mario’s boeiende feel free-verhaal …

baaien zoals de Ramla Bay, waar u met 300 dagen zon per jaar volop kunt genieten van het goudgele strand en het turquoise zeewater. Gozo vormt trouwens helemaal een kleurrijk contrast met het moedereiland. Dat komt doordat Gozo altijd iets vruchtbaarder was en daarom dienstdeed als de graanschuur van Malta. De oude voorraadschuren staan er nog. Deze zijn liefdevol gerestaureerd en vormen met hun groene binnenhoven en verborgen baden gastvrije, verkwikkende oasen www.visitmalta.com voor ontspanning. Het www.gozochannel.com ideale sluitstuk van een www.aboutgozo.com uitstapje naar Gozo is in ieder geval het beklimmen van de oude stadsmuur. Deze biedt namelijk een fantastisch uitzicht. Over gouden velden die baden in de ondergaande zon, over de crèmekleurige huisjes, kortom: over het hele eiland, dat in de volksmond niet zonder reden “vanille-eiland” heet.

feel free

… de volledige adrenalinekick is te vinden op: www.schaer.com Klik er snel naartoe! yourlife 


milly4kids

together

„Ik sta weer

Wil je weten hoe ik op vakantie ga? Pak dan een stift en trek lijntjes tussen de getallen. Je weet dan gauw waarop ik vlieg deze zomer!

vol energie op de pedalen“

50

49

51

46 52

40 41

39

48

47 43

44

42

53

45 1

38 36 35

37 32

33

26

17 31

29

27 28

Waterijs? Wat een cool idee!

Vul een beker (yoghurtbeker) voor de helft met vers geperst vruchtensap.

2

12

3

9

4

8 13

15

14

6

Willen jullie met Milly spelen, knutselen, bakken of verven? Ga hier dan eens naartoe: www.schaer.com/4kids

22

Lekkerbekken opgelet! Waterijs is heeeel lekker. En heel makkelijk te maken:

Doe er een plastic lepel in, zet de beker in het vriesvak en ga buiten spelen.

Onbekend terrein: coeliakie Ik heb de afgelopen winter pas ontdekt dat ik allergisch ben voor gluten. De allergie kwam aan het licht door een bloedonderzoek. Mijn arts heeft mij toen uitgelegd, welke voedingsmiddelen ik moet vermijden, zodat ik mij

5

7

16 21

10

11

24

23

 yourlife

19 18

34

30

1

20

25

2

De jonge Belgische profwielrenner Stijn heeft het in de nieuwsbrief van deze lente over zijn passie: het wielrennen. In YourLife vertelde hij zijn persoonlijke verhaal.

3

Kom na 4 uur terug en haal de beker uit het vriesvak.

4

finish! Glutenvrij naar de

Haal het ijs eruit en zuig het op!

beter voel. Eerst werd ik onzeker, en na talrijke gesprekken met andere patiënten besloot ik een specialist te bezoeken. Ook deze kon de diagnose coeliakie alleen maar bevestigen. Nou, dat was een behoorlijke klap in mijn gezicht. Voor mij, maar ook voor mijn familie. Tot dat moment had ik nooit

problemen met mijn spijsvertering of mijn lijf gehad. Dat dacht ik tenminste, want ik had de symptomen altijd als normaal beschouwd. Ik had voortdurend een tekort aan vitaminen en ijzer. Ik dacht altijd: „Je traint hard en veel, dat zal de oorzaak wel zijn.“ Maanden later Nu, een paar maanden later, voel ik het verschil. Ik heb meer energie en kracht, ben nog actiever en heb helemaal geen klachten meer. En ook mijn bloedwaarden zijn weer in orde. Dit eet ik Ik begin de dag graag met getoast Pan Carré van Schär; voor de afwisseling staat er soms Müsli op het menu. Soms veroorloof ik mij ook pannenkoeken. Als hoofdgerecht heb ik ook vaak en graag pasta op tafel, in alle mogelijke variaties. Ik heb echt alle soorten wel eens geprobeerd – en ik kan niet zeggen wat ik het lekkerst vind. Als het maar pasta is. Om een beetje uit te rusten, drink ik graag een kop koffie voor de televisie. Daar moet dan wel zoetigheid bij: Solena granenkoekjes, vanille- en cacaowafels of Biscotti Nieuwsbrief Wilt u een abonnement? Meld u nu aan op: www.schaer.com

Stijn

con cioccolato behoren momenteel tot mijn favorieten. Ik ontdekte de producten van Schär op het internet. Ik heb als topsporter een uitgebalanceerde voeding nodig, en met Schär heb ik een uitgebreid assortiment producten gevonden. Hiermee heb ik een afwisselend aanbod van glutenvrije producten voor iedere dag – zowel voor trainingen als voor wedstrijden. Voor meer energie! Op de fiets... is voor mij de bijna dagelijkse praktijk. De racefiets is mijn vaste begeleider geworden – en daar ben ik blij mee! Iedereen die fit wil blijven, kan ik aanraden op de pedalen te gaan staan. Ieder op zijn eigen manier, natuurlijk. Het belangrijkste is beweging in de frisse lucht. Veel plezier bij het fietsen! Aan de slag! Stijn

yourlife 


onderzoek & ontwikkeling

Een certificaat voor ons – maximale zekerheid voor u In een tijd waarin levensmiddelschandalen steeds vaker ter sprake komen in de media en daarbij vooral bij consumenten tot onzekerheid leiden, kan nauwelijks genoeg belang worden gehecht aan kwaliteitsbewaking. Maar je kunt nog een consumentgerichte stap verder gaan en kwaliteitsbewaking centraal stellen. Precies zoals Schär dat al jaren doet en waarom wij nu speciaal zijn onderscheiden: met het BRCcertificaat van het British Retail Consortium – de hoogste internationale standaard voor veilige levensmiddelen.

levensmiddelenbranche voor nieuwe, nog hogere eisen. Schär voldoet ruimschoots aan deze eisen. Met het hoogste aantal punten bij de BRC, gestandaardiseerde identificatie- en communicatiesystemen, kortom: met een kwaliteitscontrole die het hele productieproces bewaakt. Zo kunnen wij alle producten langs de hele logistieke keten volgen, van grondstof tot geleverd eindproduct. En als er een keer sprake is van een klacht, voldoet de aanduiding van de uiterste houdbaarheidsdatum om deze tot op de bodem uit te zoeken. Maar wat betekent dat voor u, de consument?

Eenvoudig principe...

...drievoudige zekerheid!

Complete trajectcontrole van producten, maximale transparantie voor de consument en hoogste kwaliteitsnormen in de gehele productie- en handelsketen. Sinds het nieuwe EUvoorschrift 178/2002 van 1.1.2005 in werking is getreden, staat de hele

De uiterste houdbaarheidsdatum op een verpakking van Schär is al lang niet meer alleen een versheidsaanduiding. Het is ook een essentieel element voor een complete trajectcontrole van onze producten. Compleet, omdat de controle in drie

stappen plaatsvindt: van grondstof, via verwerking tot en met verkoop. Naast deze absolute zekerheid bieden wij u echter ook een serviceniveau dat ongekend is op de markt voor glutenvrije producten. Iedere afzonderlijke klacht wordt direct doorgespeeld naar onze kwaliteitsbewaking. Daar kunnen wij aan de hand van de uiterste houdbaarheidsdatum een bijbehorend monster testen. De uitslag van de test wordt onmiddellijk verwerkt in onze productoptimalisatie. Verstand van kwaliteit, die niet alleen te zien, maar ook te proeven is. U ziet het: voor Schär is het beste maar net goed genoeg om u een optimale kwaliteit en zekerheid te bieden.

Reageer en werk actief mee aan onze ontwikkeling. Wij zijn blij met iedere tip en iedere mogelijkheid om onze kwaliteit en uw zekerheid verder te verbeteren.

Uw opmerkingen info@schaer.com www.schaer.com Dr. Schär S.r.l. Winkelau 9

Fusilli met verse groente

De diëtiste weet raad

Niet bang voor vet Probeert u vet te vermijden om zo weinig mogelijk calorieën binnen te krijgen? Vet is echter een essentieel voedingsmiddel voor een gezond lichaam. Het gaat erom de goede vetten te eten Vet bevat energie (9 kcal/per g) en essentiële vetzuren voor het lichaam. Bovendien bindt en vervoert vet de vetvrije vitaminen (A, D, E, K) en is het een drager van smaak- en geurstoffen. Daarom moet de voeding 25-30% van de dagelijkse energiebehoefte in de vorm van vet bevatten. Daarbij moet wel op het soort vet worden gelet, want er is een groot kwaliteitsverschil. Plantaardig of dierlijk Dierlijke vetten bevatten vooral verzadigde vetzuren – met uitzondering van vis. Plantaardige oliën bestaan grotendeels uit onverzadigde vetzuren. Daarom hebben deze de voorkeur boven dierlijke vetten. Vooral olijfolie, raapzaadolie, maïsolie en zonnebloempitolie worden aanbevolen.

I-39014 Postal (BZ)

mail@ 10 yourlife

Ingrediënten 250 g Fusilli Schär, 1 grote aubergine, 3 courgettes, 1 tomaat, zout en peper naar smaak, 4 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels geraspte parmezaankaas Bereiding 1. Snijd de courgette in smalle reepjes en de aubergine en tomaten in kleine stukjes. 2. Verhit de olie en knoflook in een pan met antiaanbakbodem. 3. Verwijder de knoflook, doe de groente in de pan en laat deze 7-8 minuten op een laag vuur smoren. 4. Kook de Fusilli ondertussen in ruim zout water, laat deze uitlekken en voeg de pasta toe aan de groente. 5. Bak het mengsel gedurende 1 minuut op een hoog vuur, meng alles goed door elkaar en voeg tot slot de geraspte kaas toe.

Hard of zacht Plantaardige vetten en oliën kunnen gehard of ongehard zijn. Ongeharde vetten zijn naast de verschillende plantaardige oliën ook plantaardige vetten die van nature al hard zijn, zoals palmolievet en kokosvet. Geharde vetten zijn plantaardige oliën die door verschillende chemische processen zijn gehard om een steviger structuur te krijgen. Daardoor wordt bijvoorbeeld de houdbaarheid vergroot. Er kunnen dan echter ook ongewenste transvetten ontstaan, die het „slechte“ LDLcholesterol verhogen en een negatieve uitwerking hebben op het „goede“ HDL-cholesterol in het bloed. Schär kiest bij de selectie van gebruikte basisstoffen voor de hoogste kwaliteit en probeert daarom telkens plantaardige oliën zoals zonnebloempitolie (bevat veel vitamine E) en ongeharde plantaardige vetten te gebruiken voor de productie. Alleen deze bieden een maximale kwaliteit in voedingsfysiologisch en technologisch opzicht.

S

e

i

z

o

e

ns

t

i

Wafels Ingrediënten 110 g Mix C Schär, 40 g zachte boter, 2 eieren, 100 ml melk, 4 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 snufje zout Bereiding 1. Roer de boter schuimig, voeg de eieren, suiker en vanillesuiker toe en klop dit tot een schuimende massa. 2. Spatel het meel en het zout onder de massa. Roer tot slot de melk erdoor. 3. Verhit ondertussen het wafelijzer. 4. Zodra het wafelijzer heet is, vult u het onderste vlak gelijkmatig met beslag en sluit u het ijzer.

info@schaer.com www.schaer.com

yourlife yourlife 11 B

a

k

t

i

p

p


Fusilli met verse groente

De Onweerstaanbare Smaak van Ital ië

Wafels Vers van de pers!

De nieuwe receptenkalender 2007. Vanaf nu alleen op voorbestelling. Reserveer uw exemplaar op www.schaer.com.

7 Krijgt u nooit genoeg van die verrukkelijke Italiaanse keuken? Wij ook niet! Daarom maakt Schär al 25 jaar uit de beste ingrediënten de heerlijkste pasta's. Speciaal voor fijnproevers die écht Italiaans willen genieten!

GN078/15,1/05.06

0 20

Yourlife_31_NL  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you