Page 1

CLUB www.schaer.c

om

Bereiding:

voor een springvorm met een diameter van 28-30 cm

Bretagne

Bretagne

A

A

10 min.

45 min.

A 20 min.

De typische Bretonse crêpes zijn een zoete verleiding en worden met suiker, jam of nougatcrème gevuld.

Voor ongeveer 10-12 crêpes

Boter, suiker en vanillesuiker schuimend opkloppen. Het eigeel er geleidelijk doorheen roeren. De helft van de bloem toevoegen en goed mengen. De rum en de melk erdoor roeren en de resterende bloem erbij doen. Het deeg in de springvorm doen, het oppervlak gladstrijken en met het eigeel inkwasten. In de oven zetten, de temperatuur tot 200 °C verlagen en gedurende 25 tot 30 minuten bakken.

Crêpes Flinterdunne Bretonse eierpannenkoeken Ingrediënten: 80 g Schär Mehl, 350 ml melk, 3 eieren, 20 g gesmolten boter, 1 snufje zout

Bereiding:

Normandië

100 min.

De appelringen kunnen het beste aan het handvat van een houten lepel worden gestoken. Daarmee kunt u ze gemakkelijk in het bakdeeg dompelen en brandt u zich bij het eruit halen niet aan de hete olie.

Voor ongeveer 16 plakjes appel

Bloem in een mengkom zeven, zout erbij doen en al roerende de melk erbij gieten. Dan de iets geklutste eieren en boter erbij doen en nogmaals goed opkloppen totdat het deeg iets dikker wordt. Het deeg ongeveer 10 minuten laten staan. Een pan met anti-aanbaklaag verwarmen, met vet insmeren en het deeg gelijkmatig over de bodem van de pan verdelen. De temperatuur verlagen en blijven bakken totdat de crêpe vast is geworden. De crêpe omdraaien om de andere kant te bakken.

Beignets aux pommes Fruitige beignets uit Normandië

Ingrediënten: 60 g Schär Mehl, 50 ml cider (of 25 ml mineraalwater + 25 ml melk), 1 eidooier, 1 pakje vanillesuiker, 1 mespuntje bakpoeder, het wit van 2 eieren, 1 snufje fijn zeezout, 40 g suiker, 2 appels, pindaolie voor het bakken, kaneelsuiker om te bestrooien

Voorbereiding: De appels schillen, het klokhuis eruit halen en in 5 mm dikke plakjes snijden.

Bereiding:

A

A

A

25 min.

60 min.

Moet lauwwarm worden gegeten. Als u de galette vóór het bakken invriest, voorkomt u dat deze tijdens het bakken aan het oppervlak barst. Kan ook ná het bakken heel goed worden ingevroren.

« Galettes » van 23-25 cm in doorsnede

Cider, eigeel en vanillesuiker in een kom door elkaar roeren, de bloem en bakpoeder er goed doorheen mengen. Eiwit met een snufje zout opkloppen en met de suiker tot een vast schuim slaan en door het deeg mengen. Olie in de friteuse of in een braadpan tot 170-180 °C verwarmen. De ringen goed in het deeg dopen en dan direct in de hete olie doen, al drijvende bakken. Zodra beide zijden van de beignets een diepe goudgele kleur hebben, de appelbeignets eruit halen en op keukenpapier laten uitlekken. Door de kaneelsuiker wentelen of bestrooien met poedersuiker en warm serveren.

Galette des rois à la frangipane Kersttaart voor Driekoningen Ingrediënten: Deeg: 260 g Schär Kuchen&Kekse, 140 g boter, 180 g petits-suisses* of roomkwark Amandelcrème: 150 g amandelpoeder (fijngeraspte amandelen), 80 g zachte boter, 2 eidooiers, 150 g poedersuiker, 2 theelepels rum, 1 ei voor het glazuur snijden, oven op 210 °C voorverwarmen.

Voorbereiding: Bloem zeven, koude boter in stukjes

* Petits-suisses (= verse Franse kaas uit gepasteuriseerde koemelk met room, 1 portie is ongeveer 30 g)

Bereiding: Bloem in een kom doen en de boterklontjes er met uw vingers goed inwerken. De "petits-suisses" toevoegen en mengen tot een homogeen deeg. Hier een bal van maken, afdekken met folie en een uur op een koude plaats laten staan. Voor de amandelcrème alle ingrediënten tot een smeerbare massa door elkaar mengen. Het deeg ongeveer 3-5 mm dik uitrollen en er 4 plakken van ongeveer 23 cm in doorsnede uit steken. 2 plakken op bakpapier leggen en vervolgens de amandelcrème erover uitsmeren. Aan de buitenkant ongeveer 1 cm vrijlaten en deze rand met ei inkwasten. De andere 2 plakjes erop leggen en goed afsluiten (met de vingers aandrukken). In het oppervlak van de taart met een mes een patroon tekenen, met folie afdekken en ongeveer ½ uur op een koude plaats laten staan. Vervolgens met ei inkwasten en ongeveer 20-25 minuten bakken.

Baguette Krokant stokbrood Ingrediënten: 500 g Schär Brot-Mix, 15 g verse gist of 10 g gedroogde gist, 450 ml lauw water, 1 snufje suiker, 2 snufjes zout, Ei en water om in te kwasten

Bereiding: De bloem in een kom doen en in het midden met de hand een holte vormen. De gist en een snufje suiker in lauw water oplossen. Het voorbakdeeg bereiden: het gist-watermengsel in de holte gieten en licht met de bloem vermengen tot een romig deeg ontstaat. Ca. 10 min. op een warme plek laten staan totdat de gist begint te werken. Het zout toevoegen en kneden tot een soepel deeg ontstaat. Met bebloemde handen drie deegrollen vormen en op een met bakpapier belegde bakplaat leggen, met een mes op afstanden van 2-3 cm schuin insnijden (stokbroodpatroon), met vershoudfolie afdekken en op een warme plaats laten rijzen. Het deeg moet ongeveer in volume verdubbelen. Oppervlakken met het ei-watermengsel inkwasten en in de voorverwarmde oven ongeveer 25-30 minuten op 200 °C bakken.

Tarte Tatin Omgekeerde appeltaart uit Sologne

Quiche Lorraine

Kougelhopf

Pissaladière Uientaart uit de Provence Ingrediënten:

voor een vorm met een doorsnede van 28 cm

Vorm met 25 cm doorsnede en hoogte van 15 cm

230 g Schär Brot-Mix, 200 ml water, 10 g verse gist, 1 snufje suiker, 1 eetlepel olijfolie, zout, ½ kg uien, 1 klein blikje ansjovis in olie, zwarte olijven, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel suiker (voor het konfijten)

Bereiding:

Canistrelli

Alle ingrediënten in een kom doen en goed roeren. Met de vingers ongeveer 1,5 cm dikke rechthoeken vormen. Op bakpapier leggen en met de resterende 10 g suiker bestrooien. In de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten op 180 °C bakken en vervolgens 15 minuten op 160 °C. Op een rooster laten afkoelen.

Bereiding:

160 g Schär Kuchen&Kekse, 100 g kastanjemeel, ½ pakje bakpoeder, 70 g fijne kandijsuiker, 1 snufje zout, 80 g olijfolie, 80 ml Corsicaanse witte wijn, 10 g fijne kandijsuiker (voor het bestrooien)

Ingrediënten:

Corsicaans amandel-anijsgebak

De ui snipperen, de knoflook hakken en beide in een pan met olijfolie en suiker gedurende 15 minuten konfijten. De bloem in een kom doen en in het midden met de hand een holte vormen. De gist met een snufje suiker in lauw water oplossen. Voor het voorbakdeeg het gist-watermengsel in de holte gieten en licht met de bloem vermengen tot een romig deeg ontstaat. Ongeveer 10 min. op een warme plek laten staan totdat de gist begint te werken. Het zout en de olijfolie toevoegen en kneden tot een soepel deeg ontstaat. Dit toegedekt laten staat tot het deegvolume zich heeft verdubbeld. Het deeg op bakpapier uitrollen, het ui-knoflookmengsel erop uitspreiden en de ansjovis en de olijven erover verdelen. In de voorverwarmde oven gedurende 30 min. op 220 °C bakken.

A 115 min.

110 min.

Lotharingen

A

55 min.

Elzas

A

30 min.

Corsica

A

Provence

Als alternatief kunt u ook de ansjovis pureren en over het deeg uitsmeren.

De bloem in een kom doen. De verse gist in de lauwe melk met een snufje suiker oplossen en bij de bloem doen, goed met een kneedhaak kneden, met vershoudfolie afdekken en op een warme plek laten gisten totdat het deegvolume bijna verdubbeld is. In een tweede kom de boter met de poedersuiker, de vanillesuiker en een snufje zout door elkaar roeren tot het mengsel schuimig is. De eieren opkloppen en door de botermassa roeren. Het gistdeeg met de botermassa vermengen tot een glad deeg ontstaat, de rozijnen toevoegen, nogmaals omroeren en de springvorm vullen. Het geheel met vershoudfolie afdekken en 30 minuten laten rijzen tot het volume is verdubbeld. Ca. 40-45 minuten bakken. De taart laten afkoelen op een rooster, omkeren en met poedersuiker bestrooien.

Bereiding:

Laat de rozijnen ca. 1 uur in wat rum wellen. Vet de tulbandvorm in en bestuif deze met bloem. Leg in de holtes onderin amandelpitten. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Voorbereiding:

400 g Schär Brot-Mix, 350 ml melk (lauw), 25 g verse gist, 180 g boter (kamertemperatuur), 60 g poedersuiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 1 ei, 2 eidooiers, 130 g rozijnen, 35 ml kirsch of rum, amandelpitten voor decoratie, poedersuiker (voor het bestrooien)

Ingrediënten:

Elzasser tulband

De bloem op het werkblad zeven en in het midden een holte maken. Daarin het ei, de klontjes boter en het zout verdelen. De ingrediënten met de handen snel tot een glad deeg verwerken en ongeveer 1 uur in de koelkast laten rusten. Het koude deeg met een deegroller ongeveer 3 mm dik uitrollen, in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm leggen, aandrukken, met een vork enkele malen inprikken en het over de rand van de vorm stekende deeg met een spatel of een mes weghalen. In de oven gedurende 10 min. op 180 °C voorbakken. In een pan het spek lichtjes roosteren. In een kom de eieren met de crème fraîche en melk vermengen en met zout, peper en nootmuskaat kruiden. Het spek over het voorgebakken deeg verdelen, de emmentaler erover strooien en het ei-melkmengsel eroverheen gieten. De quiche gedurende ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C bakken.

Bereiding:

Deeg: 250 g Schär Mehl, 125 g boter of margarine, 75 g water, 1 ei, 1 snufje zout Vulling: 3 eieren, 300 ml crème fraîche, 250 ml melk, 300 g spek, 150 gram geraspte emmentaler kaas, zout, peper, nootmuskaat

Ingrediënten:

Lotharingse spektaart

Als u minder zure appels gebruikt, de plakjes 500 g glutenvrij “Mürbeteig” (zandtaartdeeg), met een beetje geleisuiker mengen voordat 800 g zure appels, 4 eetlepels suiker, u deze in laagjes rangschikt, dan behoudt 4 eetlepels boter de taart beter zijn vorm. De appels kunnen Voorbereiding: ook op smaak worden gebracht met citroenEen bodem van zandtaartdeeg maken sap, zodat ze frisser (zie basisrecept in “Eenvoudige recepten”) van smaak blijven. Ook en laten afkoelen. Sologne blijft hun heldere kleur dan beter behouden. Bereiding: De appels in zo dun mogelijke plakjes snijden. Bakpapier in een springvorm doen, met boter bestrijken en met suiker bedekken. De plakjes appel er in laagjes op leggen. De oven voorverwarmen op 250 °C, de zandtaartbodem op de appels leggen en in de oven doen. Mocht het deeg gaan rijzen, dan de temperatuur tot 200 °C verlagen. In totaal ongeveer 15-20 minuten bakken. De Tarte Tatin lichtjes laten afkoelen, dan op een plaat omkeren, zodat de appels bovenop komen te liggen, en de bakvorm weghalen.

Ingrediënten:

Een culinaire reis door de regionale keuken van Frankrijk. Schär, Winkelau 9, 39014 Postal (BZ) Italië info@schaer.com, www.schaer.com

France Meld u meteen aan en profiteer van tal van andere voordelen: www.schaer.com.

Tour de Zo divers en gevarieerd als de Franse keuken: in Oskars receptenwereld vindt u steeds nieuwe glutenvrije creaties uit onze testkeuken - er zijn nu al meer dan 650 recepten!

SNL1209

Gâteau breton au beurre salé

SCHÄR

Oven op 240 °C voorverwarmen. Springvorm met boter insmeren, met bloem bestuiven en in de koelkast zetten. Bloem met bakpoeder mengen en zeven.

Voorbereiding:

10 eierdooiers, 250 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, ½ pakje bakpoeder, 250 g gezouten boter, 450 g Schär Kuchen&Kekse, 30 ml rum, 50 ml melk

Ingrediënten:

Bretonse eierkoek

Oskars glutenvrije receptenwereld in de nieuwe SCHÄR-CLUB


Vive la

Normandië Paris

France!

Lotharingen Elzas

Bretagne

Sologne

Bonjour! Op zoek naar nieuwe culinaire ideeën hebben mijn neus en mijn smaakpapillen mij na het recente reisje naar Italië (zie het Schär-receptenboekje "Buon appetito") nu naar Frankrijk gelokt. Begeleid me op mijn ontdekkingsreis door de "Grande Nation", en verheug u alvast op een gevarieerde selectie van traditionele regionale gerechten.

Nice

Corsica

Welkom bij een gemeenschappelijke culinaire reis door Frankrijk.

In Frankrijk wordt de keuken, net als in Italië, bepaald door het klimaat, het landschap en de lokale tradities. Dit geldt in gelijke mate voor de hartige specialiteiten van de Elzas, de op kruiden en groenten gebaseerde gerechten uit de Provence, de Bretonse keuken met zijn wereldberoemde crêpes, en de door de zuivelbedrijven en fruitbouw beïnvloedde spijskaart van Normandië. Bon appétit!

Gâteau breton au beurre salé

CrêpeS

Beignets aux pommes

Galette des rois à la frangipane

BAGUETTE

Tarte Tatin

Quiche Lorraine

„The“ Kougelhopf

Pissaladière

Canistrelli

Bretonse eierkoek

Flinterdunne Bretonse eierpannenkoeken

Fruitige beignets uit Normandië

Kersttaart voor Driekoningen

Krokant stokbrood

Omgekeerde appeltaart uit Sologne

Lotharingse spektaart

Elzasser tulband

Uientaart uit de Provence

Corsicaans amandel-anijsgebak

TourDeFrance_nl  

Kersttaart voor driekoningen Oven op 240 °C voorverwarmen. Springvorm met boter insmeren, met bloem bestuiven en in de koelkast zetten. Bloe...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you