Page 1

12

Onsdag 10. februar 2010

TIL FYLKESFINALEN: Arctic Hips er blant de som skal representere Berlevåg i fylkesfinalen. Sofie Jensen (17)Iselin Håheim (17) Madelen Simone Kristiansen (16) og Lisa Bakke (16). Alle foto: Roy Magnus Langås

Rekordstor UKM i Berlevåg BERLEVÅG: Lørdagens UKM-forestilling i Berlevåg trakk fulle hus. I år skal fire dansere representere Berlevåg under fylkesfinalen.

For første gang var det også med morsomme videoinnslag på Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Berlevåg, og publikums gjentatte latterutbrudd vitner om at dette fungerer på UKM.

Roy Magnus Langås

Masse dans

redaksjonen@finnmarken.no

Konferansierene Cathrine Schancke og Anneli Pedersen ledet oss gjennom en to timer lang forestilling, som blant annet inneholdt instrumentalmusikk, solosang, film og dans. Det som ble vist fram holdt høy klasse fra begynnelse til slutt. Hele 36 unge deltakere fordelt på 11 innslag, gjorde sitt til at arrangementet må kunne betegnes som en suksess.

De etter hvert så rutinerte danserne fra Arctic Hips gikk også denne gangen videre til fylkesfinalen. – Vi har øvd mye i forkant, og er godt fornøyde med framføringen. Men vi var slett ikke sikre på å gå videre, sier Madelen Simone Kristiansen (16), som er en av fire dansere i Arctic Hips. I tillegg til å være med i Arctic hips, instruerer hun også to andre dansegrupper, som begge var med på UKM. – Jeg er godt fornøyd med begge dansegruppene, og det er morsomt at de turte å slå seg løs. Vi har ikke holdt på så lenge, men de er både ivrig og flinke til å huske, forteller Madelen. Julia Karlsen Hansen (15) gikk også videre til fylkesfinalen med sin fengende hip hop dans.

Ny gullstrupe i Berlevåg

KONFERANSIERENE: Cathrine Schanche ogAnneli Pedersen loset publikum godt gjennom konserten.

Nathalie Weidman (15) kommer egentlig fra Småland Sverige, men etter et kort opphold i Larvik har hun og familien nå flyttet til Berlevåg. Dette ble derfor hennes første møte med UKM noensinne. I Sverige har jeg opptrådt på melodifestivalen to ganger, og jeg synger mye hjemme. Men dette er første gangen jeg står på scenen i Berlevåg, forteller Nathalie på svensk.

SANG: HeKaJu fremførte «Party in the USA» av Miley Cyrus. Julia Sollis (12) Helena Laupstad (12), Kaja-Therese Jacobsen (12). Hennes framføring av Linda Bengtzings «Jag ljuger så bra», gikk rett hjem hos publikum, og ingen ble overrasket over at også hun gikk videre til fylkesfinalen. Vi gleder oss allerede til hennes neste opptreden. Juryformann Bjørnar Bang kunne fortelle at han var godt tilfreds med nivået på alle deltakerne, men at det likevel aldri var noen tvil om hvem de skulle sende videre til fylkesfinalen. Også arrangementsleder GeirRune Hansen er fornøyd. – Bortsett fra noen småtekniske

problem, ble dette et vellykket arrangement. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra både publikum og deltakere, sier Hansen. Den to timer lange forestillingen bekrefter at det er et kreativt og gryende kulturmiljø blant de unge i Berlevåg. Det har nok aldri vært flere deltakere på UKM Berlevåg enn i år. Når det som ble vist fram i tillegg holdt et høyt nivå, kunne de godt over 100 publikummerne si seg godt fornøyd. Årets arrangement kan dermed betegnes som ett av de bedre i Berlevåg noensinne.

SVENSK: Nathalie Weidman framførte «Jag ljuger så bra» av Linda Bengtzing.

http://drommestipendet.no/static_media/uploads/soknader/arctic-hips/vedlegg/UKM  
http://drommestipendet.no/static_media/uploads/soknader/arctic-hips/vedlegg/UKM  

http://drommestipendet.no/static_media/uploads/soknader/arctic-hips/vedlegg/UKM.pdf

Advertisement