Skrivarworkshop Tottarp

Page 1

SKRIVARWORKSHOP I TOTTARP åk4 APRIL 2021Kapitel 1 Larmet Alla i klass 4T var ute på rast. Plötsligt hördes det ett ljud precis när vi skulle in. Alla gick och ställde upp sig, förutom Alex för han ville gå och köpa Coca-cola. Linus sa till Alex: VART SKA DU???? Men Linus jag ska bara gå ska köpa coca cola, svarade Alex. MEN ALEXXXX! Inte i detta läget det kan du göra sen!!!, nästan skrek Linus. Men var är alla andra klasser??? frågade Felix. Men Linus ska du inte gå och titta till på brandlarmet ? frågade Belinda Alla skrek: VAR ÄR BRANDKÅREN??????? Linus försvann in för att kolla upp larmet.


Kapitel 2 ­ När Linus inte kom tillbaka på en stund gick Alex in för att kolla brandlarmet. Signalen hade slutat ringa och det var tyst på skolgården. Efter någon minut ropade Alex: - Ni kan komma in. - Okej, kom allihop, sa Felix. Det fanns en gammal, dammig lukt på skolan och Alex började nysa flera gånger. Vi gick runt och kollade i personalrummet och letar efter en lärare men ingen var där. Ingen personal och inga elever. Då sa Emma: - Ingen är här förutom vi? - Jag börjar bli rädd, sa Belinda Alex börjar dansa för att lätta upp stämningen. Alva säger: - Dålig tajming…


Kapitel 3 Problem Vi i klassen gick in i ett rum som ingen upptäckt eller som inte fanns förut. Där luktade det dammigt och lite bränt. Dörren till rummet var lite öppen. Precis när vi steg in i rummet stängdes dörren. Vi testade genast att öppna den men den var låst. Det var kolsvart i rummet och vi hörde någonting krypa på väggarna. Vi hörde också som om någon andades. Belinda började tänka och då började det lysa upp som en lampa : ding! Då såg vi SPINDLAR på väggarna! - Ahhhh!!!, skrek alla. - Vi samlar oss i en klump, mamma!!!!!!


Kapitel 4 Ett ännu en större problem Felicia fick en silverfisk på sig. Hon fick panik och sprang in i Lilly så hårt att Lilly svimmade. - Vad ska vi göra? undrade Emma. - Man kan kanske stänka lite vatten på henne? sa Heidi. Kevin hade en stor vattenflaska med sig så han stänkte lite vatten på henne. Efter ett tag vaknade hon upp igen. Genast när hon vaknade så sa hon att vi ska skynda oss så vi gjorde det. Vi såg ett ljus långt borta, det var nog en fackla. Vi hörde en surrande mygga. Det luktade gammalt där inne typ som mögel. Vi såg att det var en man som stod lite längre bort med en svart kappa. Han verkar farlig. Emma läste i Belindas bok. Belinda ville inte de så hon blev lite sur men vi fortsatte.Alex ramlade och slog i huvudet. - Aaaaj! sa han. Jag ser ju ingenting! - Vi har inget att göra, ska vi dansa? frågade Alva. Alva och Felicia börjar dansa en Tik Tok men de hade inte med sina mobiler så de sjöng och alla tittar på dem. - Nej men jaja kom nu. sa Felix. Vi måste skynda oss.


Kapitel 5 Slutet? Någon av oss hittade en lucka och vi öppnade den. Vi ramlade ner och alla skrek. Vi föll och snurrade runt, rakt ner i en underjordisk tunnel, där det luktade fruktansvärt av avlopp. - Eww sa Kevin. Plötsligt låg vi alla stilla… Då hörde vi något stort bullrande ljud och vi tittade oss omkring. Ljudet kom bakom oss och sen såg vi vad det var: En gigantisk stor sten, som rullade mot oss, i snabb hastighet. Då skrek Heidi: -Spring! Vi sprang allt vad vi kunde men stenen kom allt närmre. Plötsligt såg vi en dörr. Alva sa: - Oj! Vi måste gå in innan vi blir stenmat! Vi störtade in genom den stora dörren. Lilly säger: - Milda makaroner är det vi?! Sen blev allt bara blurrigt, suddigt och hårt ,och allt började lukta normalt igen. Linus kommer in och säger: - Varför ligger ni på golvet pågar och töser?

Slut