Page 1

MASKIN AS


INNHOLD DMG 4 Sponfraskillende/Cnc 6 Sponfraskillende/Manuell 8 Sponfraskillende/Saging 10 Verktøy 12 Platebearbeiding/Vann laser og plasmaskjæring 14 Platebearbeiding/Knekking og stansing 16 Platebearbeiding/Klipping 18 Platebearbeiding/Tynnplate 20 Platebearbeiding/Valsing og profilbøying 22 Rørbearbeiding/Bøying 24 Rørbearbeiding/Forming og fuging 26 Maskinutstyr/Måling og beskyttelse 28 Verktøy/plate Industri-vaskemaskiner 30 Verkstedsinnredninger 32 Forbruksartikler/Overflatebearbeiding 34 Forbruksartikler/Transmisjoner 36 Service 38


MASKIN AS AIL MASKIN AS representerer flere av de ledende leverandører av maskiner og utstyr innen plate, rør og sponfraskillende bearbeiding. Firmaets satser på å tilby “Riktig maskin til Riktig kunde”. Med dette mener vi å treffe riktig kvalitet, kapasitet og brukerkunnskap. Gjennom 30 år i markedet har vi opparbeidet oss et nært samarbeid til våre leverandører, kunder og markedet generelt. De fleste leverandører har vært samarbeidspartnere over mange år. Dette er en styrke og et kvalitetsstempel som gjør at våre kunder kan føle seg trygge på at de til enhver tid vil få bistand i form av reservedeler, kunnskap og nødvendig oppfølging. I 2001 fusjonerte Vema Maskinsenter AS og Mons Brynildsrud Maskin AS som medførte at en fikk en fullverdig portefølje innenfor metallbearbeidende maskiner og skjærende verktøy. I 2008 fikk VEMA ny hovedaksjonærer gjennom ALF I. LARSEN AS. Vema skiftet navn til AIL Maskin AS i desember 2010. ALF I. LARSEN AS skal utvikle AIL MASKIN AS til å være en av de beste leverandørene av maskiner til det norske markedet.


TEKNOLOGI DECKEL MAHO og GILDEMEISTER representere det absolutt ypperste innen CNC styrte maskiner. DMG er en av de største produsenten i verden og har et maskinprogram som dekker de fleste behov.


6


SPONFRASKILLENDE CNC Dah Lih Machinery, Taiwan er en solid familiebedrift grunnlagt i 1960 og produserer i dag flere typer CNC maskineringssentere i moderne lokaler på 30.000 m2. AIL MASKIN AS har levert over 100 Dah Lih mask-iner i Norge. Dah Lih er godt egnet til tung bearbeiding som vi har mye av i Norge og maskinene med sin stabilitet og nøyaktighet har funnet sin nisje i dette markedet. Tong Tai Machinery, ble grunnlagt i 1969 og produserer Topper - CNC dreiebenker, maskineringssentere, møller mm. og er et børsnotert selskap i Taiwan med en omsetning på 240 millioner USD og produksjontakt på 150 - 200 maskiner pr. mnd. Topper maskinene er utviklet i teknisk samarbeid med Hitachi Seiki, Japan og mye av kundene er bil og motorsykkel produsenter. AIL MASKIN AS har levert over 60 stk Topper maskiner i Norge .

Biglia, er spesialisert på produksjon av CNC dreiebenker og har siden 1958 utviklet sine produkter til dreiesentere og mangeaksede dreiebenker som utgjør dagens program. CNC dreiebenkene har fleksible løsninger hvor det kan velges hvor mange akser man ønsker, enten det er 2 eller 10 akser. Maskinene har en “typisk Italiensk”, elegant design og enkelte modeller er høyeffektive ved produksjon av små og mellomstore deler. Italiensk bilindustri , f.eks. Fiat har mange Biglia i produksjon. Fermat; Bor og fresverk serien fra FERMAT er blant de mest fleksible og høyteknologiske borverk som finnes i markedet. Den modulære oppbyggingen og bredt spekter av tilleggsutstyr gjør det enkelt og kostnadseffektivt å bygge tilpassede maskiner.

7


8


Ecoca, Taiwan produserer manuelle dreiebenker som er blitt utviklet og tilpasset til det norske markedet. Ecoca dreibenkene har blitt veldig populære på skoler og utdannings institusjoner og er levert i et antall på over 100 stk maskiner. Dette er kvalitetsmaskiner med støpte elementer og stabile gode maskiner for opplæring og industribruk. Maskinene produseres i moderne lokaler og under strenge krav til kvalitet og nøyaktighet.Størrelser fra Ø 410 til 660 mm dreiedia. og 750 - 2000 m dreielengde.

TILFREDSHET

SPONFRASKILLENDE Manuell

Millstar manuelle fresemaskiner hvor produsenten benytter kulemutterskruer for bevegelser, sveiver for manuell håndtering i front av maskin sammen med et panel for all betjening. Sammen med trinnløs hastighet, automatisk tiltrekking av verktøy i spindelen og digitalavlesning blir dette en maskin som står høyt på ønskelistene. Millstar produserer samtidig både kraftige bedfresemaskiner, vertikale og horisontale maskineringssentre.

9


PRESISJON

10


SPONFRASKILLENDE Saging Pegas Gonda Prisbelønt tsjekkisk sagprodusent med lang erfaring og fokus på kvalitet som er i stand til å tilby sager til all formål innen dem mekaniske industrien, over 35 modeller. Manuelt og halvautomatisk båndsager med kapasitet fra 150mm til 1200mm. Helautomatisk fabrikasjon båndsager for kapping av bjelker og profiler samt CNC styrte produksjon båndsager.

Plantool Finsk produsent av spesial produksjonsløsninger, verktøy maskiner og ikke mist høyhastighet sag og sag anlegg. Plantools virksomhet er bygd på mange års erfaring, kvalitet og ikke minst “Know How” Flamme Tysk produsent av sagblader med kvalitet som overgår de fleste konkurrenter. Bladene leveres ferdig sveiset fra fabrikken for å sikre kvaliteten på skjøting av bladene. Hardmetall-blader, Bimetall-blader, Carbon-blader, HM og Diamantblagte blader leveres i utallige lengder, bredder og tanninger.

11


PRODUKTIV

12


SKJÆRENDE VERKTØY Komet, er det mest komplette verktøysystemet på markedet og innehar et meget høyt nivå på kvalitet og nøyaktighet. Modulærsystemet til Komet med ABS innfestning gir systemet god fleksibilitet for sammenbygning av holdere å kan i mange tilfeller løse problemer hvor det er behov for lange holdere og begrenset plass. Komet har i ekstreme tilfeller lang erfaring med vanskelige materialer og utstrakt bruk av føringslister og styringer i førbindelse med kryssboringer etc. U-akse hoder for koniske/trappede boring er også eksempel på hva Komet står for. Vi representerer også Kennametal som er en av verdens ledende produsenter av hardmetallverktøy og verktøysystemer. Kennametal setter strenge krav til sine forhandlere med hensyn til produktkunnskap og leveringsdyktighet. Kennametal kjennetegnes med et bredt spekter av verktøy for dreiing, fresing og boring både for standard materialer og mer eksotiske materialer.

13


14


PLATEBEARBEIDING Vann-, laser- og plasmaskjæring Bystronic; Bystronic har lang erfaring med utvikling og bygging av maskiner for effektiv platebearbeiding. Alle nøkkel komponenter er utviklet av Bystronic der i blant laserkilde, høytrykk pumper, CNC kontroll og programmerings software. Dette gir det mest kostnads effektive og brukervennlige maskiner på markedet og dette har gjort Bystronic til markedsleder i Skandinavia med over 500 leverte laser og vannskjæremaskiner. Boschert-Gizelis; Selskapet er en Strategisk samarbeid mellom to velrenommerte produsenter med over 60 års erfaring under slag ordet: Ett selskap, ett salgsapparat & ett Service senter! CNC styrte plasma skjæremaskiner med kompakt og modulære løsninger som kan skreddersys etter kundens behov. Passer for tykkelser, avhengig av material, fra 0,5 mm til 160 mm. Maskinene leveres med automatisk høyde kontroll, avsug og filter, CAM/ CAD løsning for effektiv og rasjonelt produksjon.

15


PRODUKTIV

16


PLATEBEARBEIDING Knekking og stansing Boschert-Gizelis; Selskapet er en Strategisk samarbeid mellom to velrenommerte produsenter med over 60 års erfaring under slagordet: Ett selskap, ett salgsapparat & ett Service senter! Produksjonsprogrammet til Boschert-Gizelis består av styrte stanseautomater, Kopper stansemaskiner, 4 modell serie av styrte kantpresser deriblant den nye generasjonen G-Eco (helelektrisk) kantpresser. Codatto; Innovativ produsent av knekke maskiner og knekkesenter med revolusjonerende løsninger som øker effektiviteten og eliminerer kostnader.

17


PRODUKSJON

18


PLATEBEARBEIDING Klipping Boschert-Gizelis; Produserer høykvalitets hydrauliske platesakser med svingende snitt, den solid konstruksjonen sørger for nøyaktig kutt. Saksene er CNC styrt og kan konfigureres for arbeid i automatisert miljø, kapasitet 2,5-6m x 4-20mm. I programmet til Boschert-Gizelis finner man også hjørneklippere med 1-2 arbeidsstasjoner med fast og variabel klippevinkel. Hjørneklippere leveres med sporklipping eller stansing. Disse maskinene leveres med med det patenterte Tri-Guide systemet og 10 års garanti. Omera; Universalsakser med kapasitet fra 45-120 tonn fra den anerkjente produsenten sikrer deg en lønnsomt og effektiv produksjon. Jouanel; Har levert maskiner siden 1948. De har et stort program av sakser, både manuelle, elektriske og hydrauliske. Sunrise; Universal sakser med kapasitet fra 45T til 120T. Solide maskiner med bra finish og samme verktøyinnfesting som KINGSLAND eller MUBEA.

19


20


Jouanel er en ny produsent for det norske markedet. Bedriften er fransk og ble etablert i 1948 og har utviklet seg til en av de største produsenten av verktøy og maskiner for tynnplatebearbeiding. Produktspekteret inneholder alt som er aktuelt for den norske tynnplate industrien. Jouanel fokusere på kvalitet og brukervennlighet.

BRUKERVENNLIG

PLATEBEARBEIDING Tynnplate

21


EFFEKIVITET

22


PLATEBEARBEIDING Valsing og profilbøying Davi er markedsleder siden 1966 på valsing av plater og profiler. De produserer over 350 maskiner hvert år og er kjent for sin kvalitet og sitt enkle presise system for bearbeiding av materialer. Platevalser leveres som 3 og 4-rullers maskiner i bredder fra 1 til 12 meter, og kaldvalser plater i tykkelser opp til 200 mm. De har også egen produktserie for vindmølleproduksjon. Profilvalser leveres for alle standard og spesialprofiler og rør.

23


Nテ郎AKTIG

24


RØRBEARBEIDING Bøying Herber Engineering Herber har siden 1945 vært en fremgangsrik og innovativ produsent og leverandør av CNC maskiner og systemløsninger for kaldforming av rør og profiler for kapasitetsområdet Ø4-165mm. Herber er skandinavias eneste produsent av rørbøyemaskiner og eksporterer til hele verden. En av de første med helelektrisk rørbøyemaskiner med opptil 80% lavere engergiforbruk. Ercolina Vår Italienske produsent av enkle og prisgunstige Rørbøyemaskiner og Profilvalser som kan bøye rør uten bruk av dor samt radieslipemaskin for rør . Stasjonære og transportable maskiner. Kan også leveres med dor og lengdeanslags- utstyr. Bøyekapasitet Ø6-130mm. Vi har levert over 800 maskiner i Norge

25


26


Wortelboer Wortelboer sveisefugemaskiner for rør hvor røret forblir i ro mens verktøyet roterer. Du velger Wortelboer når det gjelder presisjon og toleranse. Kapasitet Ø20-780. HGG; Styrt 3D plasma skjæring av Rør og Profiler med bruksområde innenfor Offshore, stål konstruksjon, skip, vind mølle... Kan håndtere rør opptil OD 8000mm. T-Drill Finsk velrenoverte produsent av spesial rør bearbeiding maskiner for kraging, flens, endeforming, kapp og coil håndtering. Leverer enkelt eller automatisert løsning etter kunden behov.

I N OVA S J O N

RØRBEARBEIDING Forming og fuging

27


28


MASKINUTSTYR Måling og beskyttelse Newall digital måleutstyr er et attraktivt valg til å forbedre effektiviteten av maskiner samt øke presisjonen, da det arbeider særdeles nøyaktig og krever minimum vedlikehold. Repar2 produserer CE godkjente beskyttelsesskjermer for dreiebenker , fresemaskiner, boremaskiner, slipemaskiner, sager mm. De lager også spesielle deksler etter tegning.

Brinkmann, Tyskland produserer kjølevannspumper for alle typer sponfraskillende maskiner med alt fra små pumper til manuelle maskiner til høytrykkspumper. Brinkmann pumper sitter ofte originalt på maskiner fra maskinprodusentene. INSIZE er et nytt merke for det norske markedet. INSIZE ble etablert i 1995 og sikter på å bli en anerkjent leverandør av kvalitets måleverktøy. Produktene holder høy standard og er blitt akseptert hos flere kvalitetsbeviste kunder allerede. “High-preformance at a good price”

29


PRESISJON

30


VERKTØY/ PLATE AIL MASKIN AS lagerfører et stort utvalg av tapper og dyner til våre universal-/stansemaskiner. Hurtig levering fra våre leverandører sikrer våre kunder god responstid på deler som ikke lagerføres. Maskindeler: Matriser, tapper, dyner, klosser, o-ringer, vals, brakett, dekksling, pakning, filter, lager, spindellager, software, føring, kulemutter føring, verktøy, rullelager, simmerringer, cpu, servo, pumpe, nødstopp, verktøy hurtigskifter og ringvals til AMADA, GEKA, LVD, KINGSLAND, FINNPOWER OG HACO.

INDUSTRIVASKEMASKINER Aqua Clean er en av verdens ledende produsenter innen utvikling og produksjon av vaskesystemer for industrien. Produktspekteret spenner fra enkle maskiner til flerstegs maskiner med automatisert matning.

31


VERKSTEDSINNREDNINGER AIL er norsk eneimportør av Fami lagerog verkstedsinnredninger. Fami feiret høsten 2009 sitt 80 års jubileum.

32


33


34


LØSNINGER

FORBRUKSARTIKLER Overflatebearbeiding Sliping, børsting, polering og glassblåsing av alle materialkvaliteter. Vårt utvalg, som er tilpasset norske forhold, represnenterer flere prisnivåer og kvaliteter - vi informerer gjerne om egenskaper og kosteffektivitet.

35


FORBRUKSARTIKLER Transmisjoner Roterende lager Vi er landets eldste og største FAG/INA forhandler. Stor omsetning og et omfattende lager sikrer våre kunder rask levering. Kunnskap og et bredt kontaktnett verden over gjør oss dessuten i stand til å skaffe spesiallager på kort tid. Montering og demontering Med de rette verktøyene for montering og demontering, unngår man skader på maskindelene og sikrer pålitelig drift. Transmisjonsdeler Vi lagerfører alle typer komponenter for opplagring og momentoverføring. Mange års erfaring gjør oss til en kompetent samarbeidspartner for våre kunder. Vi er behjelpelige med valg av dimensjonering av utstyr.

36


37


38


SERVICE Maskiner, kompetanse og Erfaring er nøkkelordene du møter hos oss i AIL MASKIN AS.

garantiarbeid, forebyggende vedlikehold, Kalibrering samt dynamisk testing.

Hos oss hjelper vi deg når du trenger hjelp til produksjonsløsninger, Automatisering, Installasjon av din nye eller brukte maskin, Operatør opplæring, Hasteservice/

Vi er strategisk plassert over hele landet.

39


MASKIN AS Borgeskogen 22, 3160 Stokke Telefon: 51 44 35 00 Telefax: 33 33 50 98 E-post: vema@vema.no Internett: www.vema.no

Fabrikkveien 10. Postboks 202, 4065 Stavanger Telefon: 51 44 35 00 Telefax: 51 44 35 10 E-post: post@ail.no Internett: www.ail.no

Avd Lina Trading Kvamsveien 9, Postboks 23 Ytre Arna, 5889 Bergen Telefon: 55 39 51 00 Telefax: 55 39 51 01 E-post: lina@lina.no Internett: www.ail.no

AIL MASKIN AS  

Presentation brochure

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you