Page 1

Dmagazine RIFT Nr:1 juli/augusti 2012

Premi채r!!! BILDREPORTAGE

GATEBIL RUDSKOGEN 2012

Take one for the team!

efter

KRASCHEN

Dotz Drift Challange


Innehåll

Event / Bildreportage

Gatebil Rudskogen Action Meet och Dotz drifttävling Gröndal SDPS #3 - Finalen

Profiler

Eddi Trinks Jennie Andersson med sin Supra Johan Halvarsson efter vinsten i Dotz Drift Challenge Petter Grimborg, Ruff Riders MadMange - Efter Kraschen team ARG Olle Hällström - Take one fore the team Supra Jezzica om “Titan”

Vi recenserar

Kommunikationsradio - Albecom

Övrigt

Tävling - Vinn signerade prylar från Dotz

I detta nummer är det vi som jobbat för Drift Magazine! Elle Andersson

Evelina Pettersson

0708-61 91 66 elle@driftmagazine.se

0761-96 33 64 evelina@driftmagazine.se

Chefsredaktör Fotograf och bild ansvarig Säljare

Redaktion Journalist Säljare

Andreas Gustavsson - Foto och text. Otto Johansson - Foto

www.driftmagazine.se


Hej alla grymma läsare och välkomna in i premiärs numret! Ägarna av Drift Magazine är den evigt positiva tänkaren Elle Andersson och idé sprutan Evelina Pettersson. Tillsammans driver de tidningen som gick från frö till träd på bara 4 veckor, med allt eller inget som motto! Tidningens idé är att du som läsare ska få mer än bara läsning. Allt ifrån tips och trix till att få höra om an� dras erfarenheter inom sporten. Vill du veta mer om dem? Missa då inte deras bloggar där de skriver om sin var� dag och om olika upplevelser inom drift� ingen. De vill också säga tack till Andreas och Otto för sin insats i premiärnumret av Drift Magazine. Ett stort tack går också till Håkan på Zid Profilbyrå som har hjälpt till med tryck till deras snygga kläder, visitkort och de 100 dekalerna i begränsad upplaga. Ha de bäst! Kramar Evelina och Elle! “Pins” leder dig till mer info. Ett reportage kan ha en fördjupning och mer fakta, bilder i ett galleri eller en film som hör till reportaget. Pins från vänster: Galleri, Youtube, Facebook Läs mer om “pins”...


TÄ VLING! Vinn signerade prylar från Dotz Ta chansen att vinna en av “Dotzklippingkuberna” direkt i från banan, sanden är kvar och signerad av Dotzförarna #131 Stian Jacobsen och #269 Kristoffer Eliassen Johansen. Vi har en solstol även den signerad + småpriser från Dotz som vi delar ut till utvalda tävlingsbidrag.

Tävling:

Skicka in en bild på din första bil och skriv det absolut värsta händelsen med den. Vinner du tävlingen så publicerar vi bilden på din bil och berättelsen i ett kommande nummer PLUS att du får ett fint pris som plåster på såren.

Skicka in ditt bidrag till evelina@driftmagazine.se


just nu

söker vi dig som gillar att skriva och fota

MAD PERFORMANCE TILLVERKARE AV EFTERMARKNADSDELAR TILL BILAR

SKYDDSBURAR GRENRÖR

Det viktigaste är att du gillar det du gör, då blir det bäst! Nu söker vi dig som har ett intresse av att skriva eller fota bilar. Vart du bor i landet har ingen betydelse, vi vill täc� ka hela Sverige. Det vi tycker är viktigt är att du gillar det du gör och att det av speglar sig i ditt skrivande eller i dina bilder.

Enstaka gånger eller många gånger, det är lite upp till dig. Hur mycket vill du ta på dig

och hur mycket vill du göra? Vi är intresse� rade av att ta in både enstaka reportage eller att ha ett längre samarbete. Ett enstaka till� fälle kan vara att du skriver och fotar om en vän eller ett event du besökt och skickar in till oss. Kanske blir det publicerat, kanske älskar vi det du gör och du blir en av oss!

/

INSUG

RMANCE MAD PERFO

BROMSAR MOTOR BYGGNATIONER FRAM OCH BAKVAGNAR M.M TEL: 0738-135851

MADPERFORMANCE.SE@GMAIL.COM

Skicka in ett arbetsprov till oss!

Det kan vara ett kort reportage om din väns bil eller så åker du på ett event och skriver ett jätte bra reportage med bilder och fakta. Det är inte storleken på reportaget som avgör om vi kommer anlita dig, det är kvalitén. Allt material vi får in kommer vi eventuellt pub� licera beroende på kvalitet och syfte. Det är viktigt att det är du som har rättigheterna till både text och bild. Det vill säga att det är ditt material som du själv gjort. Vi vill också att du ha förnuftet på din sida och tänker på att det är ett serviceyrke.

Din tidigare erfarenhet.

Du behöver inte vara proffsfotograf eller vara författare det kan räcka med att du skriver eller foto� graferar bra. Att du kan mycket eller tycker om bilar ser vi som ett stort plus. Vi kom� mer att parar ihop dig med någon beroende på dina kunskaper och behov.

“Don`t tell me the sky is the limit, when there are footprints on the moon.”


DM Recenserar

Vi testar kommunikationsradio från Albecom Sweden

www.albecom.se

Svinväl som en vän till mig skulle ha sagt. Att kunna nå varandra hela helgen utan tvek� samheter. Mycket possitivt. Jag har ingen jätte erfarenhet av kommunika� tionsradios, men jag vet när jag är nöjd med en produkt och det är jag med den här. När jag är “ute på fält” och fotar vill jag kunna röra mig obehindrat och inte vara rädd för att tappa min radio. Jag har den placerad med sitt spänne i min bakficka och som säkerhet hade jag spänt fast ett nyckelband i fall jag skulle tappa den. Nyckelbandet gjorde ingen nytta för kommunikationsradion satt där den skulle hela helgen. Det andra jag redan tidigt märker som var mycket positivt är att jag kunde behålla den i bakfickan och prata i den ändå. När jag try� cker in knappen och pratar så hör de vad jag säger utan att jag behöver ta loss den och föra den till munnen. Det är perfekt att kunna ha händerna fria för att snabt kunna ta upp min kamera för att fånga en bild. Ett stort plus! Räckvidden då? Ja, nu fick vi inte riktigt prova den. Men under hela tiden vi rörde oss på Mantorp Park var det inga problem. Upp till två mil vid gynnsamma förhållanden sägs den klara. Dessutom har radion en batteritid på upp till 50 timmar. Vi behövde aldrig vara oroliga att tappa kontakten med varandra på grund av ett dåligt batteri. Vi använde dem under hela helgen på Mantorp utan att behö� va göra en enda underhållsladdning.

Ett andra test med dessa, tex Rigas drifting� bana i höst skulle vara perfekt för att testa räckvidden. Där är vi utan telefoner och vill kunna nå varandra över hela banan. Japp så får det bli! Vi kan starkt rekommendera denna kom� munikationsradio och är jätte nöjda med kontakten med företaget Albecom. De har massor med tillbehör och stort sortiment av intercom till bil och team. Värt att kolla!


Take one for the team!

Fullständigt namn: Olle Hällström Ålder: 31 Bor: Rönninge (Stockholm) Yrke till vardags: Jobbar på Raidopower (Delägare) Hur blev du med i team Raidopower? Var med och grundade teamet 2009 Hur många är med i team Radiopower? 10-15 beroende på vilket evenemang vi är på. Vad har du för uppgift i teamet? Chaufför (Spotter åt Tokan när bilen inte funkar) Vad är de bästa med att vara med i ett team till skillnad från att köra solo? Man är starkare i grupp. Teamkänslan när man har folk runt omkring sig som ställer upp och hjälper varandra. Vad kan du ge för tips till dem som vill vara med i ett team? Det viktigaste man måste tänka på som många missar är att man måste bidra med något för att passa in. Även om det är att vara den bästa chauffören eller den bästa mekanikern så måste man vara ödmjuk. Är man inte ödmjuk blir man inte långvarig.

Drift Magazine finns självklart på Facebook och i skrivande stund är ni lite över 400 som gillar vår sida. Vi vill att våran Facbooksida ska vara lika levande som drifting. Vi vill här engagera er och ge er tips.

www.facebook.se/driftmagazine.se


Text: Evelina Pettersson Foto: Johan Aspberg

Team ARG från lilla Sala som enbart skulle vara en kul grej blev efter Gatebil Rudskogen ett omtalat team... Team ARG från sala grundades 2012 i ett ga� rage en sen kväll då Tim Gummeson, Jimmy Karlström och Oscar Enarsson satt och sko� jade kring deras kompisgäng och gemensam� ma intresse. Dom är ett tight kompisgäng som under ungdomens år och fram tills idag alltid vart i garagen och skruvat bil��������� tillsam� mans. Eftersom dem ändå alltid hängde ihop bestämde de sig för att bilda ett team. -vi kunde ju lika bra göra något roligt av det eftersom vi ville visa att vi hörde ihop, förklarar Oscar

Så där satt dom och skojade fram och tillbaka om olika namn men det var inte förens Tim kläckt ide namnet ”team ARG” som de fast� nade. Bokstäverna stod för ”Awesome Race Geeks” vilket passade grabbarna bra och det var ett namn de kunde leva upp till. Efter att namnet var bestämt spred sig ryktet inom resten av kompisgänget och det dröjde inte länge innan fler ville var med.

Uppe till vänster: Jimmy karlström, John Juhlin, Pär Eklund, Tim Gummeson, Mikael Lindman, Nedre raden från vänster: Johnny Lennartsson, Oscar Enarsson, Robert Spångberg, Martin Bjurenvall.


Foto: Joa chi

m Ande

Bara några dagar innan Gatebil Norge hade de redan fixat en logga. Tröjor och bildekaler vart skickade på tryck och resan planerades. Dem hann precis få hem allt innan avfärd till Gatebil och 7st bilar stod då klara med log� gan på bilarna. Under Gatebil Rudskogen gjorde grabbarna succé och det var många som kom fram och tog kort och pratade med dem. Även några modelltjejer på plats från ett annat team gjorde dem sällskap och gick därifrån med en varsin team ARG tröja i handen vilket såklart gjorde grabbarna väldigt nöjda! Men för några blev det ingen körning under helgen, eller bara till viss del. Oscar Enarssons lämnade bilen hemma med rasad växellåda, då beställda delar inte hade hunnit komma hem. Sedan var det Johnny Lennartsson som bara hann vara på banan en kort tid innan olyckan var framme. Johnny hade kommit på ställ i en kurva som gick ner i ett krön med dålig sikt. När han kommer ut ur kurvan ser han gatebils rescue bil som ligger i låg hastighet direkt efter kur� vans slut, Johnny panikbromsar och försöker väja undan med det räcker inte. Gatebils res� cuebil hamnar på Johnnys huv efter att han kört på bilens högra bakdel och trasiga de� lar sprider ut sig på banan. Några sekunder

rsson

senare hoppar����������������������������� en rasande norsk ut och bör� jar skrika och kort därefter rycks besiktning klistermärket bort från Johnnys framruta med orden: Du kan ikke kjøre mer på Rudskogen! Och där slutade Johnnys körning på Gatebil Rudskogen … Men Johnny tog det med en nypa salt och förklarar: ”Det hände ju ingenting med var� ken förare eller Gatebil-bilen utan det var en ren olyckshändelse som man inte vill ska hända. Skadorna på min bil blev en trasig huv, båda skärmarna blev deformerade och lyktorna fram gick sönder. Så vi hade tur denna gång och det är sådant här som får en själv och andra att förstå vitsen med bankörn� ingar då det finns mer plats för misstag och att räddnings personal finns på plats” Idag ser grabbarna fram emot Hällaträffen #3 som är en bilträff i Västerås. Det är tradition att åka på om man bor i närheten av Västerås och det anordnas några gånger under som� maren. När jag frågar Oscar vad målet med teamet är säger han bara: De här gör vi bara för att det är roligt och målet är att uppfylla det. Teamet vill också säga tack till Styrling 4 u!


FRÅGOR

4 SNABBA

SPDSeries #3 Gröndal Föraren Eddie Trinks med vännerna Jonathan Hedlund och Mats Holmberg besökte för första gången Gröndals teknik bana. Vad har ni för förväntningar av dagen? Att ha riktigt kul! Det är första gången jag kör en tävling men jag vill känna på det och se om jag fastnar. Innan har jag bara kört med 5100, på Mantorp Park. Hur började drifting drömmarna? Jag blev inspirerad av andra och började testa lite på gatan, sen fastade jag för just drifting. Hur mycket har du under huven? Jadu, runt 300hk kanske? Jag har inte gjort så mycket med motorn utan vill helst bara känna på drifting och ha motorn hel. Har du några framtidsplaner med bilen? Jaa, det skulle vara nice med nya sportstolar och förbättra väghållningen. Sedan vill jag börja bygga på en motor som jag vet håller.

Från vänster Mats Holmberg och Eddie Trinks.


BILDREPORTAGE Här bjuder vi på en del bilder från Gatebil somaren 2012 på Rudskogen i Norge. Gatebil är mycket mer än en körning eller tävling det är en folkfest. Det är bilar av alla slag och klasser. Blandade människor som släpper loss en helg i gatbilens namn. Rudskogen är en varierad bana med spänning och variation. Det är en bana som är kul både för förare och fotografer. Här finns även camping med sceen där det är show med artister, tjejer och Gatebilbabe 2012 koras här.

GATEBIL RUDSKOG


GEN 2012


BILDREPORTAGE

N채sta Gatebil Rudskogen 7-9 sep 2012

GATEBIL RUDSKOG


GEN 2012


BILDREPORTAGE VM i Breisladd

GATEBIL RUDSKOG


Svenska Andreas Jansson placerade sig p책 en 6:e plats!

GEN 2012


Finalen i SPDS #3 från en åskådares ögon Det tog ett tag att smälta alla intryck från Gröndals teknikbana där Swedish Power Drift serien #3 kördes. Idag sitter jag i min soffa och tänker tillbaka, hur ska jag skriva så ni förstår vad mina ögon såg? Mina läppar ler och jag känner hur jag får de där ”tindrande ögonen” igen precis som jag fick när Johan Halvarsson och David Skogsby hade kommit till final. Det var sådan spänning i luften och sådan laddn� ing bland förarna att man nästan kunde försörja halva Tumbo på el resten av dagen. När finalisterna stod klara förstod man att de skulle bli en hård fight! (Vapendragarna David Skogsby och Johan Halvarsson! ) Jag skrattade till och gav den där blicken ”nu jävlar” till personen bredvid mig. Och dom nickade sakta och log mot mig förstående. Jag visste ju vilka grabbarna var sedan tidi� gare då jag hade sett dem köra tillsammans några gånger. Dom är bra vänner sedan några år tillbaka men man visste att det skulle glömmas bort under några få minuter och att de var vinna eller försvinna till varje pris! Pressfotograferna på plats började byta minneskort, ställa in kamerorna och leta efter en bra placering för dem där per� fekta bilderna. Åskådarna sprang utanför

stängslet som tokar så dem skulle få den bästa utkiksplatsen och jag själv sprang som en yr höna inne på banan och förstod inte om jag var fotograf eller åskådare. Allt stannade runt mig och jag hörde bi� larna starta och jag kollade upp mot bedö� marna och man såg att dem slutade prata med varandra. Allas blickar var riktade på grabbarna som stod på startrakan och jag kände hur adrenalinet började pumpa. Det var nu eller aldrig, hann jag tänka innan bilarna for iväg. Det var fullt ös in i första kurvan och båda grabbarna lyckades med att hitta ett bra spår och en schysst ingångsvinkel. David, som låg bakom Johan kunde nog inte se många centimeter framför bilen på grund av Johans rökutveckling. Men det var pre� cis som om han hade programmerat bilen att köra banan då han följde Johan som en svans! Johan gav verkligen allt för att rökläg� ga så mycket han kunde och få David att göra misstag i dimman.


Text: Evelina Pettersson Foto: Elle Andersson

Men grabbarna höll sig på banan och dem körde otrolig twindrift som var en fröjd för ögonen att titta på! Det vill säga nära och fort! Deras aggressiva körsätt var ett bevis på att dem inte tänkte en sekund på hur mycket tid och pengar dem lagt på sina bilar utan att dem bara hade ett uppdrag, att ta dem i mål! Det var snyggt, misstagsfritt och show utan dess like! Allt gick så fort och man hann knappt tänka efter vad som hände innan dom gick i mål. Vilken final! Applåderna från publiken hördes och ekot från bilarna började lägga sig. Jag bör� jar få regelbunden puls igen och jag kan se allt klart efter all rök. Jag hörde bedömar� na pusta ut, det måste ha varit fruktansvärt svårt att bedöma en sådan tight final runda. Helvetes j%€#ar och fy f%&€n vilken j#&%a final tänkte jag och lade samtidigt en krona för varje svordom i svordomsburk� en som min mamma gett mig i unga dar.

Jag springer ner mot prispallen där grab� barna nu står utanför sina bilar dem kramar om varandra och skrattar. Johan har förstått att han vunnit och han är i trans. Hans ögon är som tennisbollar och han flämtar och grimaserar samtidigt som han försök� er förklara hur sista rundan hade gått till. Efter att han fått förklara lite om rundan får han en Festis i handen som han snabbt klunkar ur. När Johan och David hunnit samla sig så gott de går är det dags för prisutdelning. Tokan Bielkelöf och David Skogsby har redan klivit upp på prispallen när det är Johans tur att inta förstaplaceringen. Givetvis har både Tokan och David fått upp sina drycker och smygskakat dem. När Johan kliver upp på pallen hin� ner han knappt ta emot sitt förstapris in� nan han blir fullständigt nedsprutad! Men vad fasen gör det när man för första gången vunnit en deltävling i Swedish Pow� erdrift serien!?


Jennie Andersson Toyota Supra

Jennie Andersson är 21år och bor tillsammans med sin sambo i hemorten Österbymo. Tillsammans delar de bilintresset och drömmen om att köra drifting. Jennie är som många andra tjejer i bilvärden. Tuff uppväxt, svårt att känna att man passar in någonstans och blir lätt ensam… tills man börjar hitta rätt.

Jennie började umgås med killar när hon gick i högstadiet och hade knappt några tjejkompisar alls. Som ung såg hon sig själv som blyg, osäker och hade svårt att hitta sig själv. Nu är det tvärt om. “Jag har hittat mig själv och vågar lyssna på mitt hjärta” säger Jennie. Hon var skoltrött och gick en utbildning med mycket praktik i skolan, hotell och restaurang. Men ödet hade bestämt något annat och hon kom in på området industri och utbildade sig till svettsare. I dag jobbar hon fortfarande inom industri och stormtrivs. Bilintresset började tidigt, redan vid 16 års åldern hade hon ett intresse för just stylade bilar. När hon följde med sin sambo på drifting fastnade hon direkt, älskade röken och den höga farten. Det var när hon köpte sin Supra som hon förstod hur viktigt hennes intresse är. Bilen köpte hon med driftingen som tanke bakom köpet. Hon fastnade för den första hon tittade på och den har hon fixat en del med.


Fakta: Effekt: 400 hk Motor, växellåda och avgassystem Chip Blitz Boostcontroller 3” Raka Rör med 1 dämpare och utan Katalysator Frontmatad IC Fälgar, däck och bromsar 18” 225/40 fram 255/35 Bak Nylackade fälgar 2012-04-01 Interiör / Inredning: Kolfiber-inlägg Elstolar Bilstereo och multimedia: Pioneer Exteriör / Styling: Veilside-kit med ombyggd front Eu- Lycktor + klarglasblinkers Nylackad 2012-02-17 Framtidsplaner Bygga bur Tanken är att börja köra Drifting Mer effekt för 2013 “Tack till Kim och alla som mig allt stöd.”

Text: Elle Andersson och Evelina Pettersson Foto: Elle Andersson


Fotograf: Elle Andersson

Jennie Andersson Toyota Supra


Ville egentligen ha en svart supra men hon ville inte vara som alla andra, därför blev det en kopparfärgad lack. Lacken var dålig, så hon plockade ner hela bilen tills bara chassit var kvar, hon gjorde underarbetet och lämnde sen in bilen på lack och den blev precis färdig till Elmia i år. Hon ställde dock inte ut bilen utan åkte ner för att... Hon har även fixat fälgar till bilen. Satt dit en ny front som hon byggt om och har weelside kitt runt om hela bilen. Supran är hennes första bakhjulsdrivna, innan det

har det varit framhjulsdrivet och sladdat när det har varit snö ute. Med sin Supra har hon tränat på industriområden och bjudit på en och annan burnout sen i april då hon köpte bilen. “Det kan kännas tråkigt att köra drifting med min fina Supra, men det är mitt mål. Jag kommer nog gråta blod första gångerna jag tar i och jag kan tänka mig att folk har svårt att förstå, men det är det här jag vill göra med Supran” säger hon med en drömmande blick och jag

tror hon är i Parisen och driftar i sina tankar. Den 31 augusti i år, på 5100’s körning blir premiären på banan. Målet är att börja och om fem år kör hon i något team och har kvar sin kära Supra. Tokan är favoriten när det gäller driftingen. “Jag gillar hans stil och bilen, plus att han är väldigt duktig. Det finns många duktiga förare idag, det är hård konkurrens och jag hoppas på mer tjejer i sporten i framtiden.” säger hon.


Jennie Andersson Toyota Supra


Fotograf: Elle Andersson


Jennie Andersson Toyota Supra

Håll utkik! Vi kommer följa Jennie när hon kör sin första körning på banan den 31 aug på Mantoap Park under 5100’s arrangemang.

Drift Magazines

dekal

i begränsad Jennies favoriter Musik: Skrillex, nyare house Klädesplagg: Klänning Godis: Choklad Eventet: Gatebil Mantorp Park Färg: svart

upplaga Numrerade

från 1 till 100 Nr: 39 Jennie Andersson


egen s t r a p s s a d a Kika in B sstil, v li e r a d r å h n för en nkelt! e klädkollektio lt e h le y t s ft en badass li Badassparts startades 2008 och har sedan dess inriktat sig på extramsporter så som drift� ing, cross och andra tuffare sporter. Det som är nytt för i år är deras klädkollektion! Varje kläddesign finns i en be� gränsad upplaga! Kika in på badassparts.se och klicka er vidare för mer infor� mation.

När du sitter i bilen och väntar på att få köra en het sommardag är vatten ett måste. Spänn fast en vattenflaska på buren vid förarsätet som du lätt kan ta av under väntan. “Det var faktiskt min far som nämde att det vore smart, då vi hade jätte varmt i bilarna i Tierp och fick vatten serverat senare på dagen, att det vore smart att ha en flaska i bilen. Buren ser ju ut som en cyckelram så därav köptes en flaskhållare.”

Daniel Asp kör en Nissan 200sx S14, utrustad med vattenflaska för 19.90kr.

“Innan du ger upp, tänk då på varför du började.”


GATEBIL RUDSKOGEN

PONTUS FÅR TRÄFFA SIN IDOL MADMIKE På väg från banan med kameran på axeln ser jag hur MADMIKE är på väg in till sin depåplats och jag tänker på hur Pontus sken upp när jag sa “Det ska väl inte vara omöjligt att fånga en bild på han.” Jag plockar upp komradion och ropar på Pontus. -Du vet det där jag sa igår som inte är omöjligt. Det kan hända nu, kan du komma ifrån? När jag pratar med Pontus idag frågar jag honom vad han tänkte på när jag ropade på honom i komradion. -Jag tänkte inte, säger han. Jag bara släppte allt och gick dit. Under tiden tänkte jag “hon lyckades” som du sa “Allt går bara man vill.” När jag frågar vad det är som han gillar hos MADMIKE så säger Pontus. -Han har en skön personlighet och stil. både på banan och vid sidan av. Så har han en råball bil och jag har en likadan, en Mazda RX7 Fd3s.

Text och foto: Elle Andersson


MIke Widdett Född: 10 januari 1981

Bor: New Zeeland, Aukland

Han kör D1NZ med sin RX7 “MadBull” Quadrotor wankel och Formula D i USA med sin RX8 “BadBull”. Mike är känd för att vara en showbiz kille.


Namn: Andreas Magnusson Ålder: 30år Bosatt: Svärtinge, utanför Norrköping Yrke: Skrothandlare

Jag åker i spöregnet mot MadMange som har sitt garage beläget i Norrköping, typiskt sommarväder. Jag kan inte låta bli att tänka på dagen då kraschen var, det var en orden� tlig smäll. Jag kan inte säga att jag är spänd, men jag är nyfiken på hur bilen och Mange mår efter kraschen på Tierp Arena. Jag minns att jag pratade med Mange på Ac� tion Meet, bara två veckor efter kraschen. Han var då ute i sandfållan precis innan Parisekurvan och jag undrar om kraschen på Tierp hade något med det att göra. Jag vet att han kort nämnde att han varit nervös för att något gått av igen. Jag undrar om han menade på Tierp eller om han tänkte tillbaka på förra årets krasch i Riga. Han gjorde då en mer allvarlig avåkning. Jag vet att hans stol då hade gått av och det är det jag undrar om han menade. När jag hör mig själv un� drar jag på hur många krascher man egentli� gen kan vara med om innan man säger stop? Eller blir man bara mer tålig? Det är några av de frågor jag kommer ge Mange idag när jag kommer fram till garaget.


Text: Elle Andersson och Evelina Pettersson Foto: Elle Andersson och Otto Johansson

Det står fullt med bilar utan� för och jag zickzackar mel� lan vattenpölarna efter da� gens regn. Väl inne i garaget möts jag av Greken, en av grabbarna som alltid hänger i garaget tillsammans med MadMange. Han ligger un� der sin bil och meckar. Jag ser mig omkring, det var inte jätte länge sen jag var här sist men jag ser en skillnad, det är städat, riktigt fint och

de har tagit fram en schyst bygglampa som ger mig bra ljus för att kunna ta några bra foton.

När jag har suttit där ett tag börjar stämningen lätta och de börjar bli sig själva igen. Mange börjar plocka med sin bil och jag känner att det är dags att ta tag i detta och se om jag kan få ur han något. På banan är det självsäkerhet som gäller men när kameran kommer fram backar han en aning.

och jag körde väl lite fort in i första böjen. Snitthasti� gheten den dagen var runt 95-100km/h och jag körde nog några km/h fortare än så.

När jag sitter med datorn i knät och förbereder re� portaget så märker jag hur det blir tyst och jag kän� ner mig iakttagen. Undrar vad de tänker, jag har ju aldrig gjort det här förut. Vad finns det för förväntnin�

gar och vad tänker de ska hända? Mange och Tommy bär in de� lar från kraschen på Tierp för att visa vad som gått sönder. Coilovers, bromsskiva, ly� ckta, fälg, vinge, spindel och baklucka läggs ut på ga� ragegolvet.

I MadManges Garage

Det första jag frågar Mad� Mange är: Vad var det som hände på Tierp egentligen? Jadu, vad hände egentligen säger han och skrattar. Jag värmde däcken lite dåligt

Jag ställer frågan rakt ut, -var det slarfel alltså? Han erkänner kallt att det var just slarv och så skyller han på Dansken som inte förstod språket. -Vi hade kommit överens om att vi skulle värma däck� en ihop. Jag börjar värma på trean för att få orden� tligt med temp och kliver

ut på ettan lite försiktigt för att han ska komma in, men så gjorde han inte det och däckena kallnar och jag får hjärnsläpp. Vad tänker man ementli� gen när man ska iväg på en sådan här twin det är ju endå mycket som står på spel, det är en titel och sin bil. -Jag tänkte nog att det inte skulle vara några konsti� gheter. Jag visst att jag kunde köra mycket bättre.


Där bryts intervjun och jag börjar skratta och säger: Klipp där! Det där va väl lite självsäkert? Men sedan förklarar Mad� Mange: Jag viste att jag hade mer körvana och erfarenhet än min konkurrent just då. Sedan hade jag väl slappnat av lite och tagit ut segern i förskott och då tänkte jag väl mer på att bjuda pub� liken en show än att prestera till 100%. Vad tänkte du när du kände att, nu går jag in muren? -Det var bara att vänta. Jag visste ju att det skulle smälla så det var bara att slappna av.

Jag kände ju att bilen bara gled, jag hade inget grepp helt enkelt. Och då var det bara att slappna av och vänta på smällen. Det var bara att ta skiten. Hur ont gjorde det? -Ont! Vart gjorde du dig illa? -Axeln fick sig en smäll när jag åkte in i passagerarsätet och så fick jag ont i nacken. Men inget jag känner av idag. Det är sådant man får ta, säger han. Bilen då? Lyckades ni på två veckor laga allt inför Action Meet? -Nej, spindeln lagade vi bara provoisoriskt. Ett fäste till den gick av på träningen

på Action Meet. Då hade vi bara 30minuter på oss in� nan kvalet till att fixa det och då satt panik in! Att riva ner halva bakvagnen på 30 minuter var inte möjligt men så frågade jag tävlingsled� ningen om vi kunde kvala sist och det fick vi. Så vi kört järnet! Vi fick låna en svets av “Denta” (Dennis Martin� sson) så Tommy, Flina och grabbarna lyckades svetsa ihop det där så vi kunde köra kvalet. Vänner är det viktigaste! Så ni han med att köra kvalet, men vad hände, rakt ut i sandfållan innan Parisen?


Första träningsrundan gick bra men på kvalrundan vick� ade bilen till och jag var helt övertygad om att ett stag till hjulspindeln hade gått av och om det var så så hade hjulet vridit sig rakt ut. Eftersom man har rätt hög hastighet där så hade det inneburit att bilen hade voltat med högsta sannolikhet. Ungarna satt på läktarna och tittade på, så jag valde att “safa” och körde rakt ut i stället för att åka ut sidleds. När vi kollar fanns inget fel och det kan ha varit ojämn asfalt eller vad som helst som fått bilen att vicka till. Andra kvalrundan går hur bra som helst och jag får 198 poäng på den repan.

Nu är det nya tag och hela hjulspindeln ska bytas ut. Hela intervjun har haft en alvarlig ton men den bryts rätt ofta av skämt och skratt grabbarna emellan. Så i allt som kan verka vara en lek när man ser det utifrån, är det även mycket säkerhet� stänk och allvar. Nu har vi pratat mycket om bilen, jag vill berätta ock� så vem du är, säger jag till Mange som avbryter mig och tar videokameran so jag håller på att ställer in. -Jag måste ju bara hjälpa dig alltså, du är ju rätt oduglig på det här. Så här gör man! Han fixar med kameran och ställer upp den på en petflas� ka som stativ.

MadMange kommer från körstilen och han har vant sig vid att kallas för Mange fast hans namn är Andreas Magnusson. Nu kommer åter den här blygheten fram och det blir många skratt när han berättar om hans första bil, en 245:a som han hade spraybombat blå, det gick nog åt 30 sprayburkar, det va lärt! När jag åker där ifrån kän� ner jag verkligen att dom där killarna ger allt! Det här är en livsstil och en dröm som de lever sig igenom. What� ever happens, happens!

Läs mer om grabbarna och deras lärda resa på www.maddrift.se


Drift Magazines

dekal

i begränsad

upplaga Numrerade

från 1 till 100 Nr: 6 . MadMange

När vi är iväg och bevakar ett event eller en körning så gör vi allt i vår makt för att hålla er uppdaterade med vädret.


Namn: Petter Grimborg Ålder: 31 Bor: Märsta Yrke: Filmproducent

Foto: Elle Andersson

Petter Grimborg och Jörgen Kruth bränner puder uppe i Gällivare, Dundret i bakgrunden. Foro: Thomas Kruth

Från vänster Petter Grimborg och Mattias Olsson besöker SPDSeries #4 på Tierp Arena.

Jag vet att du håller på med extremsport. På Tierp såg jag dig med filmkamera, håller du själv på att utöva någon extemsport? Snowboard, skateboard, de sista åren har det mest blivit snöskoter, “Polaris RMK 800”.

Som sagt så såg jag dig med filmkamera, kommer vi att få se något material från Tierp, kanske att det redan finns på nätet? Det kommer vara i en Tierpfilm som kommer släppas senare.

Det var första gången du såg drifting, vad tyckte du? Blir du sugen på att prova själv? Har sett det förut live en gång när Tokan (Radiopower) och Svensson körde på ett event som jag hade i Gävle, riktigt grymt var det! Klart man blir sugen, självklart kommer jag göra det, har bara inte varit tillfälle för det.

Vad händer härnäst? Kommer släppa “RuffRiders 8” till hösten. En snöskoter/fmx/motor film. Kommer vara en del inslag med drifting i den också, både från gatan och från tävlingar.

Vad gillade du mest med driftingen? Att det går fort och samtidigt att de har fullt koll på bilen.

Ruff Riders på Facebook Ruffriders.se Grimborgproduction.com


Namn: Jessica Gilliam Ålder: 30år Bosatt: MellanSverige Yrke: Ekonomiassistent/Säljare

Bilen blev klar natten till den 12:e augusti. Byggtiden ligger på 6 månader, vilket är enormt bra för en bil där allt har byggts om från utsida till insida och hela motorn!


Foto: Elle Andersson - Jag får äran att fota Supra Jezzicas monster till motor. En super härlig och go tjej som gärna visar vad hon har byggt. Text: Evelina Pettersson

Vad triggade dig till att bygga på en till supra? Nu börjar det finnas ganska många japanska bilar här i Sverige så som Supra, Skylines och Evosar mfl men med just Supran så finns det en stor fördel som dem andra inte har.

så komplett bil som möjligt. Utseendet och finishen ska finnas så att den platsar på en utställning, effekten ska vara där så att den tar det mesta samtidigt som att jag ska kunna använda den till affären dagligen.

Det finns så otroligt mkt man kan göra för att sätta sin egen prägel på bilen. Kjolpaketen är oändliga och man kan bygga om Supran på hundra olika sätt. Dessutom har supra stor potentialen i motor och drivlina.

Kan du berätta vad du har gjort och byggt om under huven, samt effekt om den är bromsad: Allt är ombyggt och nyrenoverat. Det sitter ett 1500hk soppasystem i, HKS Wastegate och HKS grenrör, “hemlig” turbo. Temat i motorrummet är polerat/svart.

Jag hann aldrig riktigt njuta av min förra supra som jag faktiskt byggde helt som jag ville ha den. Så detta projekt blev att försöka återbygga samma vision av Supra som jag hade i förra bygget då det blev väldigt upp� skattat...MEN...med MYCKET mer hästar! Den ska vara en av dem absolut brutalaste OCH finaste Suprorna i Europa som går på gatan/strippen. Oftast väljer folk det ena eller det andra. Mitt motto har alltid varit att ha en

Effekten ligger på ca 1000hk+. Vi får se om jag kan nyttja potentialen på strippen men målet är att åka en 9 nästa säsong. Jag kom� mer även köra lite banan med den. Vill passa på att tacka Turtle Wax Sverige som ställt upp massor samt står för bilens grymma yta och finish! Ett stort tack även till familj och vänner som stöttat mig enormt.


Text: Evelina Pettersson Foto: Otto Johansson

Dotz Drift Challange Dotz Bilsport Drift Challenge är en driftingtävling med 50.000kr i prispotten. Det är många av sportens elitförare som kommer och deltar i denna tävling som äger rum på Mantorp Park under Action Meet. Angående Dotz drift challenge ” nytt för i år” på Mantorp Action Meet Vi har sett att det kommit upp frågor om Dotz drift challenge då många har trott att detta arrangeman inte var nytt för i år utan att Dotz även stod för förra årets Driftig tävling på Mantorp Action Meet men det stämmer bara till viss del så där för tänkte vi ger er en förklaring. Förra årets Drift tävling var det pris pengar från sponsorer som pall plats vinnarna i tävlingen fick uppdelat beroende på placering på pallen. Förra året var Dotz med och sponsrade med en viss del i pris pengarna men i år stod dem för hela arrangemanget! Dem fixade allt runt omkring, spred eventet på sina forum och höll i hela prisvinsten. Därför är Dotz drift challenges nytt för i år då det var deras egna event som dem slog ihop med Action Meet. Topp tre på prispallen 1. 2. 3.

#2 Johan Halvarsson #3 Daniel Liimatainen #69 Christer Halvorsen

Hela resultatlistan hittar ni längst bak i tidningen.


Mantorp Park2012 Namn: Lucas Wiseby och Arvid Oskarsson Ålder: 22 och 14 år Bor: 4mil söder om Borås Vad är ni här för att se idag? Driftingen helt klart! Vem är favoriten ni vill se idag? Black Smoke Racing säger Arvid och Lucas vill se Micke ”Wun� derbaum” Svensson i sin Nissan 200sx. Har ni varit på Action meet förut? Nej, det här är första gången.

Från vänster: Lucas Wiseby och Arvid Oskarsson Foto: Andreas Gustavsson

Har ni några egna bilar? Jag har en Volkswagen Golf II- turbo diesel hemma i garaget som ska bli en banbil är det tänkt, säger Lucas Wiseby. Arvid Oskarsson vill i framtiden bygga på en BMW, men vilken modell han vill bygga på vet han inte än. Skulle ni vilja testa att köra drifting någon gång? Absolut! Det skulle vi vilja säger dom båda och kollar ut mot banan och följer bilarna som ry� cker förbi med blicken.

Bild ovan: Micke “Wunderbaum” Svensson I sin Nissan 200sx s13 Bild till höger: Teemu Peltola, Black Smoke Racing I sin w123 Estatewagon med en OM606 Turbodiesel motor


Foto: Elle Andersson

En kort intervju med Johan Halvarsson några få minuter efter segern i Dotz drift Challenge 2012. Kan du summera final rundan? Det var inte så spännande faktiskt, det roligaste var att köra emot Norsken Krister Halvorsen eftersom vi hade exakt samma kör stil, lika bilar, lika däck och samma vikt på motorer. Hur kändes tävlingsdagen? I morse när jag vaknade fanns det ingen klar vinnare, att kvala etta och sluta etta var ju drömscenarier efter min inställning till den här tävlingen. Vad hade du för inställning till den här tävlingen? Åh måste jag? Nej då, men jag har varit trött, sliten och jobbat mycket så det är kompisarna jag har att tacka, utan dem i garaget hade jag aldrig stått här idag. För skulle jag göra allt själv skulle det ta 3 dagar extra. Det är tack vare kompisarna som jag står här idag och det finns ingen ”jag” i de här utan det är grabbarna som gjorde det möjligt. Vad ska du göra för vinst pengarna? Det blir en ny racebuss.

NYA BUSSEN!


1) #2 2) #3 3) #69 4) #8 5) #1 6) #150 7) #44 8) #53 9) #4 10) #666 11) #325 12) #9 13) #13 14) #58 15) #37 16) #61 17) #6 18) #36 19) #77 20) #39 21) #16 –) #7 –) #269

Johan Halvarsson Kvalpoäng: 516 Daniel Liimatainen Kvalpoäng: 503 Christer Halvorsen Kvalpoäng: 358 Daniel Björk Kvalpoäng: 494 Micke Svensson Kvalpoäng: 486 Stian Jacobsen Kvalpoäng: 436 Fredrik Sjödin Kvalpoäng: 422 Teemu Peltola Kvalpoäng: 418 Dennis Martinsson Kvalpoäng: 466 Anders Bielkelöf Kvalpoäng: 459 Robin Alsaker Kvalpoäng: 455 Andreas Jansson Kvalpoäng: 433 Mattias Persson Kvalpoäng: 340 Kimi Skedsmo Kvalpoäng: 303 Thomas Pettersson Kvalpoäng: 301 Martin Pehrson Kvalpoäng: 246 Andreas Magnusson Kvalpoäng: 198 Daniel Asp Kvalpoäng: 160 Jonas Björk Kvalpoäng: 155 Robin Wallin Kvalpoäng: 122 David Skogsby Kvalpoäng: 0 Tobias Andersson Kvalpoäng: DNS Kristoffer Eliassen Johansen Kvalpoäng: DNS

RM-poäng: 30 RM-poäng: 25 RM-poäng: 21 RM-poäng: 18 RM-poäng: 15 RM-poäng: 13 RM-poäng: 11 RM-poäng: 10 RM-poäng: 9 RM-poäng: 8 RM-poäng: 7 RM-poäng: 6 RM-poäng: 5 RM-poäng: 4 RM-poäng: 3 RM-poäng: 2


Facebook

På vår Facebooksida uppdaterar vi er med nyheter, roliga händerser men framför allt är det här vi uppdaterar när vi är iväg på event, som tex hur vädret är på plats “just nu”.

Galleri

Det blir många bilder som inte publiceras till ett reportage. Många av de bilderna visar vi här.

Youtube Här kan du bl.a filmer som hör till reportage.

Twitter Här hittar ni vårt Twitterkonto.

www.driftmagazine.se

Drift Magazine Nr 1  

En webbaserad biltidning med inriktning på drifting!