Page 1

view past issues | RSS

subscribe to list

ShareThis

translate

Wat ziet die email er raar uit zeg?! Probeer eens in jouw browser.

Hoi <<Voornaam>>, Het weekend afsluiten en terug een nieuwe week inzetten, het doet altijd pijn. Geef toe, het weekend is toch het leukste deel van de week? Niets moet en alles mag en je hebt dan eindelijk eens wat meer tijd om enkele zaken van dichterbij te bekijken die je in de week hebt moeten laten liggen wegens tijdgebrek. Ben jij al terug opgeladen voor een nieuwe week? Ik nog niet maar mits wat meer nachtrust komt dat wel in orde (hoop ik ;-) ). Enfin, ... tijd voor business hé. Nummertje drie in de rij van de nieuwsbrieven en laat ik het even over een issue hebben waar we waarschijnlijk allemaal wel eens mee worstelen.

Verdrink niet in content De eerste weken, misschien wel maanden, toen ik mij begaf op het ongekende terrein van Social Media, was ik overdonderd! Eerst wist ik niet goed wat Social Media was en waarom die drukte rond het fenomeen "Twitter" en "Facebook"? Maar al snel wist ik waarom. Eén van de zaken was natuurlijk de stroom van content, én wat voor een stroom! Je moet maar eens de "status-pagina" eventjes vijf minuutjes laten open staan en zien hoeveel nieuwe updates of berichtjes je op Social Media platforms ziet passeren. Het is gewoonweg verbazingwekkend! Ok, het meeste van deze berichten zijn, sry voor het woord, shit ... maar toch zitten er zo hier en daar wel enkele berichten tussen die boeiend kunnen zijn. De eerste weken volgde ik het gebeuren zo goed als op de voet, en dat bedoel ik letterlijk. Enkele avonden de updates stuk voor stuk volgen en stuk voor stuk proberen te lezen wat er precies werd verteld in een post, een artikel, grafische voorstellingen, PDF's, noem maar op... Natuurlijk hou je dit niet vol en verdrink je in content, vooral waardeloze content!

Content managen is tijd winnen Hoeveel keer heb jij al niet gelezen op diverse blogs en artikels van mensen die bezig zijn met SEO dat content nummer één is. Wel, ze hebben gelijk en bij Social Media is dat zeker niet anders. Hoeveel van jouw vrienden/volgers volg jij? En dan bedoel ik: lees jij hun artikels? Antwoord jij omdat hun content jouw iets bij brengt? Social Media kan je zien zoals een groot selectiebureau (een online interimbureau durf ik het wel eens noemen). Dit heeft nu niet onmiddellijk te maken met een job zoeken via Social Media platforms maar dat kan ook onder deze categorie vallen.


Mijn werkwijze gaat als volgt: Ik ben het selectiebureau en zoek eerst uit welke categorieën mij interesseren. Uit mijn volgers pik ik de mensen uit die ik wens te volgen en dat doe ik dan ook! Iedereen kan ingedeeld worden in een categorie. Dat klinkt nogal "hokjes mentaliteit" maar dat is soms nodig om het voor jouw gemakkelijker te maken. Dus, hoe gerichter jij de mensen uitpikt die je wenst te volgen, hoe beter de content zal worden die je volgt. Er zal natuurlijk nog een heleboel content over die "status-pagina" rollen waarvan je denkt "dit moet ik checken" maar het zal je toch al heel wat werk uitsparen om te filteren op content die jouw het meeste interesseert. Daarvoor zijn die Twitter-lists natuurlijk wel héél handig.

Schrap wat niet past Durf ook al eens iemand te schrappen van de lijst met mensen die jij volgt. Meestal voeg ik iemand toe waarvan ik denk dat deze mij qua content iets kan bijleren, maar als ik zie na verloop van tijd dat er slechts enkele topics in een bepaalde range van aantal berichten mij interesseren, dan schrap ik deze persoon van mijn lijst. Het klinkt héél cru en dat is het misschien ook maar vergeet niet dat de tijd die jij uittrekt om iets interessants te zoeken of te lezen, jouw tijd is en niet die van hen! Puur timemanagement! Misschien nog een tipje bij het managen van jouw tijd online. Stel een plan op per online sessie. Dit kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien: 1 uur om artikels te lezen 45 min om een blogpost te schrijven of draft te schrijven 15 min mails checken en beantwoorden 10 min stats bekijken 20 min op Twitter en Facebook om reacties en eventueel eigen berichten te posten 2.5 uur per dag en je avond zit er quasi op? Neen hoor, dan heb je nog wel even tijd om in je zetel te zitten en wat quality time. Probeer zo weinig mogelijk af te wijken van je planning en je zal zien dat je veel gerichter en doordachter te werk zal gaan.

Hoe voorkom ik dat anderen mij niet schrappen? Het antwoord is hier zeer simpel: komt zelf met interessante content voor de dag. Post liever iets minder op sociale netwerken en als je dan iets post, zorg er dan voor dat het tenminste wat body heeft. Ik betrap er mezelf ook soms op dat ik onnodig gelal op mijn Twitter en Facebook profiel post maar ik probeer mij toch wat in te houden. Ik post liever iets minder en lees liever iets meer berichten van andere mensen dan onnodige mijn dagelijks aantal posts te halen. Ik volg tot op heden iets meer dan 1000 mensen en dat is al teveel eigenlijk. Ik probeer ook nu en dan eens wat tijd uit te trekken om mensen te schrappen om zo steeds een overzicht te behouden. Er zijn natuurlijk mensen die hier gemakkelijk mee weg geraken maar die kiezen dan duidelijk voor een andere strategie. Je kan voor een open strategie kiezen en zowat alles posten dat je meemaakt met je bedrijf (ook interessant) of je kan gewoonweg proberen veel nieuws te posten en mensen te helpen met kleine tips en weetjes. Maar al bij al,


content met body weegt nog altijd het meest door. Ik hoor enkelen denken: "Ja maar als je iemand terug volgt heb je toch meer kans op contact en meerwaarde?" Hmmm interessante denkpiste maar toch verkeerd. Als zij jouw volgen is dat om een bepaalde reden: ze willen veel volgers (hype, geloven in veel volgers voor SEO redenen, product verkoop, white teeth en sixpack oefeningen, ...) ze vinden je content interessant ze zoeken mensen in de streek of van hetzelfde land zoeken mensen met dezelfde interesses ... Zo heb ik teveel Amerikanen die mij volgen (en ik hen). Waarom? Waarschijnlijk omdat de meesten onder hen nog denken dat veel volgers een grote impact hebben op hun status en/of SEO waarde maar dat is niet zo. Integendeel! Wees liever iets selectiever in jouw volgers zo bespaar je tijd en zal je ook merken dat jouw profiel in waarde zal stijgen. Tenslotte zal je er naar streven om goede content te schrijven en goede content + goede volgers is een goede zet in tijd en waarde van jouw profiel. Neem er ook wat tijd voor, status opbouwen met content duurt even!

Als je even vijf minuutjes niet weet wat gedaan O ja, mocht je deze nog niet gezien hebben tussen mijn tweets. Ik ben namelijk bezig met een kleine 10 vragen enquete voor smarphone users en als je wil, kan je gerust mee doen. De enquete is hĂŠĂŠl luchtig en snel door te fietsen. Je kan hier deelnemen. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Overzicht van posts op mijn blog deze week Flash SWF indexeerbaar ja of nee? Einde discussie! Facebook login username slimste zet ooit?

Interessante links afgelopen week 20 lessen die internet marketeers kunnen leren van Warren Buffett Adwords re-marketing Google Analytics Cheating sheet (via @tomvd) Binnenkort jouw eigen url shortener via Bit.ly

Leuke links, weetjes en gadgets afgelopen week Volg de laatste nieuwe iPhone apps op de voet! Backup Database plugin voor Wordpress met scheduling! (aanrader) Wordpress Firewall plugin tegen hackers, SQL-injection, ... De cover van je GSM beu? Maak je eigen cover voor iPhone, iPod, BlackBerry, ... Schitterende Stop Motion "Wie is het?" (via @mevrouwveerle)

Huh? Nieuwsbrief? Dries Bultynck? Ken ik niet. Je hebt je ingeschreven voor deze wekelijkse nieuwsbrief


Huh? Nieuwsbrief? Dries Bultynck? Ken ik niet. Je hebt je ingeschreven voor deze wekelijkse nieuwsbrief op mijn blog http://www.driesbultynck.be. Schrap <<Email>> van de lijst | Stuur dit door naar een vriend(in) | Update jouw profiel Copyright (C) 2009 - All rights reserved.

Verdrink niet in content  

Content is nog steeds king maar door de hedendaagse drukte op het vlak van Social Media moet je toch leren bepaalde zaken te schrappen. Wees...