Pedro 1 - Dream Estate

Page 1

N°1 zomer 2020 Zorgeloos aankopen in Spanje — Patatas bravas de Bélgica Costa del Sol: must do’s met het hele gezin — Wijn proeven bij Bodegas Roda De leukste beach spots van de Costa Blanca

Zonnig Lifestyle Magazine

Beste lezer,

Voor jou ligt de allereerste editie van Pedro, het lifestyle magazine van Dream Estate uit Knokke-Heist.

Genieten van de Spaanse zon in een eigen oase van luxe en comfort, wie droomt er niet van? In Pedro dompelen we je onder in de relaxte sfeer van de Costa Blanca en Costa del Sol. Onze vastgoedmakelaars geven je tips en tricks voor een geslaagde vakantie aan de Spaanse kust, en stellen een ruime waaier van vastgoedprojecten aan je voor. Zo kan je alvast wegdromen van een eigen stek aan de Spaanse kust.

Benieuwd hoe de aankoop van vastgoed in Spanje in zijn werk gaat? Op pagina 12 lichten we onze persoonlijke aanpak toe en kom je meer te weten over de juridische kant van de zaak.

Kortom, in de eerste editie van Pedro staat alles gebundeld voor een eerste kennismaking met het prachtige Zuid-Spanje en zijn sublieme vastgoedpro jecten.

Veel leesplezier, Annelies Verstraete - Pierre Colpin - Sofie Dejonghe

Pedro is een uitgave van Dream Estate by Colpin Dumortierlaan 61 8300 Knokke-Heist 050 71 11 20 www.dreamestate.be

opmaak & druk gazeuse.be redactie ohmyword.be

© juli 2020

Dream Estate by Colpin Niets uit deze uitgave mag gekopieerd worden zonder voorafgaande goedkeuring.

Hoewel dit magazine is samengesteld met de grootste zorg zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden.

N°1 1
2
4 Een luxueuze vakantie in Estepona 8 Werken in een droomregio 12 Zonder zorgen aankopen in Spanje 18 Costa del Sol 22 Wonen in Costa del Sol 26 Must do’s aan de Costa del Sol 28 Vastgoed kopen in Spanje met een vennootschap 30 Los chiringuitos de la Costa del Sol 34 Eames Villa 40 Morgen onder de Spaanse zon? 46 Costa Blanca: Las Colinas 50 Wonen in Costa Blanca 56 Bodegas Roda 60 Onze favoriete beach spots aan de Costa Blanca 64 Hola, ¿habla español? 66 Adembenemend Altea 70 Win een kistje Bodegas Roda-wijn 3

Alles in huis voor een luxueuze vakantie in Estepona

Overweeg je een tweede verblijf in warme oorden en ben je nog op zoek naar de geknipte locatie? Dan is het prestigieuze project Emare in Estepona de ideale setting om van het luxueuze leven aan de Costa del Sol te proeven.

Jean en Nadine kochten er twee appartementen via Dream Estate en bieden deze nu te huur aan voor een droomvakantie aan zee. Wij nemen je even mee door het adembenemende interieur van de twee luxeappartementen.

COSTA DEL SOL 4

Grenzeloze luxe

Het koppel verhuurt twee identieke appartementen, die ze omgedoopt hebben tot het merk Infinity. “Wat bij aankomst op het domein meteen opvalt, is het indrukwekkende ruimtegevoel. In totaal zijn er slechts 28 appartementen op een enorme oppervlakte, waardoor je voluit van rust en privacy geniet. Samen met het fenomenale zeezicht schept die eerste indruk een bepaalde verwachting bij de gasten, die we dan ook in de appar tementen willen overtreffen met een high-end interieur waar alles voorhan den is voor een luxueuze vakantie aan zee”, vertelt Nadine.

Een zee aan ruimte

Elk appartement biedt 235 m² aan leefruimte, 80 m² aan zonneterrassen met zicht op zee en drie ondergrondse parkeerplaatsen. Je komt binnen via een statig portaal, dat meteen de toon zet voor het interieur en de afwerking van de appartementen. Zo is de strakke, witte keuken volledig uitgerust met een brede waaier aan Mieletoestellen, stoomoven en wijnkoeler inclusief. Ook in de woonkamer koos het koppel voor lichte materialen die het ruimtegevoel in de verf zetten.

Een exclusief buitenleven

Op het terras geniet je van een weergaloos zicht op zee en op het gemeenschappelijke zwembad en kinderbad op het uitgestrekte gras plein. De combinatie van groen en zee is adembenemend. ”Op het terras staat er een grote eettafel voor acht personen, een ruime loungeset en twee zonnebedden. Kortom, alles om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te genieten van de mediterrane zon.”

5

Ontspannen in de club room

Ook aan het entertainment van de gasten is gedacht. “Vanuit het appar tement kan je met een privélift naar de club room in de kelderverdieping. In deze extra ruimte (65 m²) hebben we een home cinema en bar geïnstalleerd, maar er is ook een extra badkamer en een comfortabel sofabed van 180 cm voorzien. In één van de appartementen staat er ook een fitnesstoestel. Verder kunnen de gasten vrij gebruik maken van de padelboards, fietsen en een stapel gezelschapspelletjes.”

Wegdromen in de slaapkamers

“Er zijn twee dubbele slaapkamers met een en suite badkamer. Met een accentkleur geven we deze kamers elk hun eigen identiteit. Er is heel wat kastruimte voorzien waar de gasten hun persoonlijke spullen in kwijt kunnen. Vervolgens kom je in de master bedroom met een prachtige dressing en magnifieke badkamer, allen afgewerkt met hoogwaardige materialen. De kamer sluit aan op het terras: hier kan je heerlijk ontwaken met een zalig zicht op zee.”

Met passie ingericht

Het mag duidelijk zijn, Nadine en Jean zijn voor de inrich ting van de Infinity-appartementen niet over één nacht ijs gegaan. “Dat klopt. We hebben de inrichting helemaal zelf in handen genomen en zijn er een jaar intensief mee bezig geweest om de volledige beleving tot in het kleinste detail te doen kloppen. We hebben verschillende beurzen bezocht, van Parijs tot Milaan, om alle mogelijkheden te leren kennen. Zo hebben we lang gezocht naar de juiste zetel, die het zeezicht vanuit de leefruimte helemaal vrij waart. De spierwitte overgordijnen vallen in een perfecte wave en de lichtarmaturen zijn van handgeblazen glas. Er is een domoticasysteem voor de airco, gordijnen, verlich ting... Sommige stukken hebben we in België gekocht en laten overbrengen naar Estepona, om ze daar dan zelf in elkaar te steken. We hebben er onze hart en ziel ingestoken zodat onze gasten van een vakantie op topniveau kunnen genieten.”

Jouw volgende vakantie hier beleven?

Op www.reekanddalli-properties.com kom je met de referenties RDR154 en RDR155 terecht op de Infinityappartementen. We wensen je een fijne vakantie!

COSTA DEL SOL 6

100 % hartelijke professionaliteit

“In 2011 zijn mijn man en ik al eens een weekend naar Marbella gegaan, maar dat was ons eigenlijk niet goed bevallen. We lieten de Costa del Sol voor wat het was, tot we in 2017 Pierre leerden kennen. Hij was toen net begonnen met Dream Estate en in zijn etalage in Heist hingen prachtige nieuwbouwprojecten aan de Costa del Sol. Zowel Jean als ik hadden er ons oog op laten vallen, maar gezien onze vorige ervaring durfde geen van beiden erover te beginnen. Maar het bleef in ons hoofd spoken, dus zijn we er op een gegeven moment toch over begonnen... Binnen de week zaten we met Pierre op het vliegtuig richting Málaga. Eerst hebben we twee gesprekken gehad op kantoor om onze wensen en budget te bespreken. Vervolgens heeft Pierre vijf projecten geselecteerd die hij tijdens de inspectiereis aan ons heeft voorgesteld. En dat wist hij heel goed aan te pakken: de projecten gingen telkens in stijgende lijn, met Emare als de ware apotheose. We waren direct verkocht en durfden de stap zonder problemen te wagen omdat we konden vertrouwen op de profes sionele aanpak en ervaring van Dream Estate. Het feit dat ze met hun kantoor in Knokke-Heist enkel Spaans vastgoed verkopen, zei voor ons al veel over hun focus en expertise. Alles verliep dan ook in een aangename en ongedwongen sfeer waarbij de gladde verkoopspraatjes achterwege bleven en alle vragen rustig beantwoord werden. Je voelt dat ze enkel projecten voorstellen waar ze zelf 100 % achter staan, wat het vertrouwen compleet maakt.”

Benieuwd naar meer in projecten Emare?

Er zijn nog enkele appartementen te koop: ontdek alvast meer op www.dreamestate.be of neem contact op met onze vastgoedmakelaars.

“Pierre en zijn team stellen enkel projec ten voor waar ze zelf helemaal achterstaan. Dat schept een blin delings vertrouwen.”
7

“Elke dag werk ik in een

droomregio”

Een blik achter de schermen bij Dream Estate

Samen met zijn vrouw en kinderen trok vastgoedmakelaar Pierre Colpin zo’n 10 jaar geleden naar de Costa del Sol voor een sportieve zonvakantie. Dat beviel hem zo goed dat hij in 2016 zelf investeerde in een tweede verblijf in Marbella, en zo werd de Costa del Sol zijn tweede thuis. Professioneel ging de bal ging aan het rollen toen een klant van zijn Knoks vastgoedkantoor Immo Colpin op zoek was naar een appartement in Marbella: Pierre hielp hem in zijn zoektocht en zo werd de kiem gelegd voor Dream Estate, een Belgisch vastgoedkantoor dat zich exclusief toelegt op vastgoed aan de Costa Blanca en Costa del Sol.

DREAM ESTATE
8
9
Pierre Colpin

Meteen verkocht aan het unieke golfaanbod

“Ik ging vroeger heel vaak golfen, maar met de opstart van mijn vastgoedkan toor werd het te druk en kwam het er niet meer van... Tot ik voor het eerst naar Marbella ging: zo’n golfparadijs, ik had meteen zin om er opnieuw in te vliegen. En dat gebeurde ook. Ons ap partement ligt vlak bij een golfterrein. Ik durf dan tijdens een inspectiereis wel eens een half dagje vrijmaken om te spelen”, vertelt Pierre enthousiast.

Marbella-fan van het eerste uur

“Nu, Marbella is natuurlijk veel meer dan golf”, vult hij aan. “Alle ingrediën ten zijn aanwezig waar puur genieten de rode draad is: een lekkere lunch in een chiringuito met de voetjes in het zand, uitdagende watersporten, heerlijk wandelen op de brede en verzorgde dijken... En dit allemaal in een stabiel en zonnig klimaat op amper 2u20 vliegen van bij ons.”

Een prachtige streek met potentieel

“Natuurlijk zag ik als vastgoedmakelaar meteen heel wat opportuniteiten. De regio heeft zwaar geleden onder de crisis van 2008 maar heeft nadien een enorme opmars gemaakt. Er is opnieuw veel vertrouwen. Dat merk je niet alleen aan de lokale handelszaken en horeca die helemaal heropleven maar ook in de sterke stijging van het aantal nieuwbouwprojecten. De projecten worden ook stuk voor stuk kwalitatief afgewerkt in een strak en tijdloos design. Kortom, ik voelde het potentieel en het kriebelde om de Vlaming kennis te laten maken met dit prachtig stukje Spanje.”

DREAM ESTATE
Puerto Banús
“Als fervent golfer was ik meteen verkocht aan de indrukwek kende golf courses in Marbella.”
10
- Pierre Colpin

“De Costa Blanca combineert zon, zee en strand met culturele topsteden zoals Jávea en Calpe.”

- Annelies Verstraete

De start van Dream Estate

“Onder mijn bestaand kantoor Immo Colpin (www.immocolpin.be) focuste ik mij vanuit Heist op de Costa del Sol, tot ik in 2018 besliste om voor de verkoop in Spanje een nieuw kantoor op te richten. Dream Estate werd geboren en nam zijn intrek in het kantoor waar ik ooit Immo Colpin ben gestart, op een topligging langs de Dumortierlaan in Knokke. Intussen zijn we bij Dream Estate met drie collega’s actief op de regio’s Costa del Sol en Costa Blanca. Sofie De Jonge en ikzelf focussen ons op de Costa del Sol en Annelies Verstraete is helemaal thuis aan de Costa Blanca.”

Thuis in Knokke-Heist én Spanje

Sinds de opstart van Dream Estate laat ik het kantoor in Heist in de goede handen van Kenny Declercq, die zich als medezaakvoerder op het vastgoed in KnokkeHeist focust. De opsplitsing is een bewuste keuze: enkel zo kunnen we een actueel en volledig overzicht bijhouden van de vastgoedmarkt in Spanje.”

Pierre’s favourites

Op vakantie moet er helemaal niets, maar wat mogen we volgens Pierre zeker niet missen?

// MUST DRINK

“Moeilijk, hoor! Als ik echt moet kiezen ga ik voor een frisse Cruzcampo, een heerlijk Spaans biertje.”

// MUST TASTE

“Gambas Pil Pil! Kan je quasi overal krijgen en is bovendien ook gemakkelijk zelf klaar te maken. Proef zeker ook eens de vers gebakken vis in een zoutkorst bij een chiringuito aan het strand.”

// MUST DO

“Doe je stapschoenen aan voor de Caminito del Rey. Je start de 3,5 km lange wandeling in Ardales bij Málaga, en wandelt langs de bergen met spectacu laire zichten. Een superbeleving! Mag het iets sportiever? Wakeboarden bij Cable de Ski Marbella, net boven San Pedro, is de max!”

// MUST VISIT

“Málaga is leuk bij minder weer of als je zin hebt om te winkelen of cultuur op te snuiven. Er is ook een overdekte foodmar ket, Atarazanas. Gezellig om je inkopen te doen maar ook om te proeven van wat tapas met een wijntje.”

// MUST KNOW

“De Costa del Sol is ook een goeie uit valsbasis om andere regio’s te ontdekken. Zo kan je gaan surfen in Tarifa op 90 km, citytrippen in Sevilla op 180 km of skiën in Sierra Nevada op zo’n 2,5 uur rijden.”

11
Annelies Verstraete

Zonder orgen aankopen in Spanje

Dream Estate helpt je op weg

Droom je van een tweede verblijf aan de Spaanse costa maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Bij Dream Estate nemen wij jouw zoektocht in handen. Wij zijn zowel thuis in België als in Spanje en kennen de ins en outs van de Spaanse vastgoedwetgeving. Benieuwd hoe een Spaanse huizenjacht met Dream Estate in zijn werk gaat? Vastgoedadviseur Annelies Verstraete vertelt je er alles over.

Persoonlijke aanpak staat centraal “Veel persoonlijker dan reizen en wonen wordt het niet, dus hechten we bij Dream Estate veel aandacht aan de wensen en noden van de klant. Elke samenwerking begint dan ook met een uitgebreid kennismakingsgesprek. In een onge dwongen sfeer leren we de klant beter kennen en overlopen we zijn wishlist. We bespreken alles wat belangrijk is voor de klant: hobby’s en interesses, smaken en stijlen, voor keuren op vlak van vakantie, persoonlijke noden... Met die info kunnen wij aan de slag om een selectie te maken van projecten die matchen met de specifieke verwachtingen.”

ZONDER ZORGEN 12

Samen de Spaanse sfeer opsnuiven

“We kunnen de klanten al goed informeren over een project aan de hand van foto’s en filmpjes, maar je weet pas of er écht een match is als je ter plaatse gaat. Daarom organiseren wij tijdens de zoektocht ook een belevingsreis om de lokale sfeer op te snuiven. We geven onze klant de kans om de Spaanse vibe te ervaren en de omgeving te verkennen. Het gaat immers niet enkel om de woning of het project op zich maar om de volledige woon- en vakantiebele ving.”

Droomhuis: check!

“Is de klant helemaal verkocht aan een project? Dan zorgen wij voor de juridische afhandeling van de aankoop. Hiervoor werken we samen met een Belgische juriste die in Spanje woont en de wetgeving van beide landen onder de knie heeft. Zij stelt een reserveringscontract op, waarbij een reservatiebedrag betaald moet worden om de woning gedurende 30 dagen van de markt te

halen. In die periode controlen wij of alle juridische aspecten in orde zijn.”

Let’s make it official

“Zodra de juriste een go geeft, wordt de overeenkomst opgemaakt en kan deze bij ons op kantoor in Knokke getekend worden. Vanaf dat moment starten de tussentijdse betalingen. Is de woning klaar? Dan wordt deze door verschillende instanties gecon troleerd. Pas daarna kan de promotor de woning opleveren. Zo ben je als koper 100 % zeker dat er conform de plannen gebouwd werd en alles in orde is.”

Viva la vida

“Wanneer de formaliteiten rond zijn, kan de notariële akte getekend worden en kunnen we eindelijk de sleutels aan onze klanten overhandi gen. Onze juriste regelt intussen de nutsvoorzieningen en het registra tieregister, zodat de klant zich enkel hoeft te concentreren op een nieuw hoofdstuk in zijn leven: een eigen stukje paradijs in Spanje!”

Een woning kopen in het bui tenland is een grote stap die ongetwijfeld heel wat vragen met zich meebrengt. Daarom kan je altijd op ons beroepen. In Dream Estate vind je een vertrouwde partner die je begeleidt van een voorzichtige droom tot de sangria op je gloednieuwe terras.

Wil jij je Spaanse woondroom waarmaken? Kom gerust eens langs in ons kantoor in Knokke, wij helpen je graag verder.

Dream Estate

Dumortierlaan 61 8300 Knokke-Heist tel 050 71 11 20 info@dreamestate.be

13

atatas bravas de Bélgica

Geniet ook in Spanje van een Vlaamse klassieker

Wie lange tijd in Spanje of andere buitenlandse oorden vertoeft, gaat na een tijdje ongetwijfeld de Vlaamse kost missen. Daarom vroegen wij aan sterrenchef Christophe Van Den Berghe om zijn culinaire creativiteit de vrije loop te laten en voor ons een Vlaam se klassieker op Spaans wijze te brengen. De keuze was snel ge maakt en wij keken vanuit de keuken van zijn bistro Café de Paris mee hoe ons geliefde Vlaams patatje en heerlijke Noordzeegarna len een zuiderse touch kregen. ¡Qué aproveche!

“Waarmee kan je een Belg oprecht blij maken in het buitenland? Dat moet wel met de typisch Vlaamse aardappel en een kraakverse Zeebrugse garnaal zijn. Vandaar mijn idee om een Spaanse aardappelbereiding te combineren met een typisch Vlaamse klassieker... En zo zijn de Patatas Bravas Bélgica ontstaan: een haalbaar gerecht dat iedereen kan maken, in een tapa met aioli of in een voorgerecht met een espuma van kaas.”

PATATAS BRAVAS P 14

Werken in Café De Paris, genieten in Marbella

De voorbije 25 jaar boekte Christophe Van Den Berghe heel wat succes in het culinaire landschap van Knokke. Hij groeide op in de zaak van zijn ouders in De Haan, waar hij zijn echtgenote Evy Robbyns leerde kennen. Samen namen ze Jardin Tropical – later Jardin – in Knokke over, waarmee ze al op jonge leeftijd naam en faam maakten. Zo kregen ze tal van erkenningen en werd Jardin bekroond met een Michelinster. Christophe was ook 9 jaar een van de drijvende krachten en zaakvoerder van de gekende brasserie Piazza op het Albertplein. Begin 2019 lieten Christophe en Evy restaurant Jardin over aan hun toen malige sommelier Geoffrey Adam en zijn echtgenote Pamela Dewitte, die Jardin omdoopten tot Tablàvins.

Vandaag ligt de focus van Christophe en Evy op Café de Paris, een charmante Franse bistro die ze bijna vier jaar geleden openden. “Ik wou een concept neerzetten dat breed toegankelijk is, met de allure van een grootstad”, aldus Christophe. “De sound, sfeer, typische witte schorten inclusief koperen knopen: met Café de Paris bieden we de Parijse savoir-faire aan op een toplocatie in Knokke. Omdat we weten dat het nog altijd de mensen zijn die het verschil maken, stelden we een 20-koppig team samen dat onder onze leiding van Café De Paris een goed geoliede machine maakt.” Zoals het een

ondernemer typeert, streeft Christophe ook voor dit jaar een duidelijk doel na. “De voorbije 25 jaar hebben we keihard gewerkt. Nu zijn we dan ook op zoek naar een verantwoordelijke die de dagelijkse organisatie van Café De Paris op zich kan nemen zodat wij tijd krijgen om te genieten van ons tweede verblijf in Spanje, dat we dankzij Pierre van Dream Estate hebben gevonden. We kozen voor Marbella omwille van de vlotte verbinding met Knokke. We willen immers zo vaak mogelijk genieten van ons appartement in Spanje, maar zullen dit steeds combineren met Café De Paris en dus regelmatig op en af vliegen.”

Café De Paris Vanbunnenplein 29 8300 Knokke

www.cafedeparisknokke.be

15

Aan de slag

- 8 kleine (tapa) of 4 grote (primer plato) vastkokende aardappels

- 0,5 liter Spaanse olijfolie (om op te warmen)

- 2 eetlepels tapenade van olijven of tomaat - 50 gram gepelde garnalen of kleine gamba’s

- Aioli: - 2 eieren - 100 gram zonnebloemolie - 100 gram olijfolie - 1 koffielepel lookpuree

- Manchegoschuim: - 260 gram room - 200 gram geraspte Manchegokaas geraspt - 50 gram melk - 75 gram eigeel

- Kruiden: - Peper en zout - Piment d’Espelette - Spuitzak - Espumafles

PATATAS BRAVAS 16

Tapa

Bereiding en vulling aardappeltjes

- Schil de kleine aardappels.

- Steek de aardappels uit met een rond steekvormpje.

- Lepel de aardappels half uit met een uithollepel of appelboor.

- Gaar de aardappels gedurende 20 minuten in olijfolie (tot ze beetgaar zijn).

- Haal de aardappels uit de olie en laat ze uitdruipen.

- Vul de aardappels met de helft van de tapenade en gepelde garnalen.

Bereiding aioli

- Doe de eieren, zonnebloemolie, olijfolie en lookpuree met wat peper en zout in een smalle, hoge pot.

- Mix voorzichtig van onder naar boven tot je een gladde aioli bekomt.

Afwerking

- Werk af met 2 eetlepels aioli in een spuitzak en piment d’Espelette.

Primer plato

Bereiding aardappels

- Snij de boven- en onderkant van de grote aardappelen. Schillen is niet nodig.

- Lepel de aardappelen voor ¾ uit.

- Gaar de aardappeltjes gedurende 30 minuten in olijfolie (tot ze beetgaar zijn).

- Haal de aardappelen uit de olie en laat ze uitdruipen.

- Vul de aardappelen met de helft van de tapenade en gepelde garnalen.

Bereiding Manchegoschuim

- Meng de room, Manchegokaas, melk en eigeel.

- Warm het mengsel op tot 90 °C.

- Mix het opgewarmde mengel en zeef het.

- Giet de gladde mix in een espumafles.

Afwerking

- Spuit onder druk het Manchegoschuim in een diep bord en plaats de aardappel er bovenop.

- Werk de aardappel af met aioli en piment d’Espelette.

- Geserveerd als voorgerecht kan je de espuma ook vervangen door een mousseline of olijfolie.

Tip! Je kan de Zeebrugse garnalen ook vervangen door carabineros of gambas.

17

C osta del Sol

Elke dag zon

COSTA DEL SOL
Promenade Senda Litoral, Marbella
18

Spanje

De Costa del Sol is de ultieme bestemming voor een deugddoende vakantie. Dit prachti ge kustgebied ligt in de Spaanse regio Andalusië en strekt zich uit over de provincies Málaga, Cádiz en Granada. Hoewel de Costa del Sol vaak in één adem genoemd wordt met een luilekkere strandvakantie, leent de regio zich ook tot een actieve sportvakantie en kan je er heel wat cultuur opsnuiven.

COSTA DEL SOL Andalusië
19

The road to paradise

Jouw droomvakantie ligt binnen handbereik dankzij de vlotte bereik baarheid van de Costa del Sol. Vanuit België vertrekken er vanuit de meeste Belgische luchthavens dagelijks directe vluchten naar Málaga. Eens aangekomen kan je je gemakkelijk verplaatsen dankzij een uitgebreid netwerk van treinen, bussen en taxi’s. Natuurlijk kan je ook gewoon een auto huren en zo in volledige vrijheid deze prachtige regio verkennen.

Voor elk wat wils

Playa, sol y mar

De paradijselijke zandstranden en heldere baaien van de Costa del Sol strekken zich uit over de 300 kilome ter lange kustlijn van Andalusië. De belangrijkste kuststeden zijn Málaga, Marbella, Nerja en Torremolinos. Hier kan je minstens 300 dagen per jaar genieten van een aangenaam, medi terraan klimaat. Wist je dat de Costa del Sol meer dan 125 stranden rijk is? Je vindt er zowel gezellig drukke stranden met leuke beachbars als pittoreske stranden die zich verstop pen in adembenemende baaien.

De Costa del Sol wordt vaak liefkozend de Costa del Golf genoemd en dat is niet voor niks. Het is een echte topbestemming voor golfliefhebbers met een eindeloos aanbod van prestigieuze golfbanen. Je kan je hier ook aan tal van watersporten wagen. Vooral kajakken en snorkelen zijn hier zeer populair. Maar ook ’s avonds zal je je niet vervelen. Zin in een bruisend feestje? Dan ben je in Málaga en Torremolinos aan het juiste adres. Wie eerder de couleur locale wil opsnuiven, moet zeker een optreden bijwonen in één van de talrijke flamencobars. Authentieker wordt het niet!

“De Costa del Sol is een veelzijdige en altijd zonnige vakantiebestemming, op amper 2,5 uur van België.”
COSTA DEL SOL
20
Nerja Beach, Málaga

Cultuur aan de costa

Je zou het misschien niet meteen vermoeden, maar de Costa del Sol heeft ook op cultureel vlak heel wat te bieden. Zo kan je in Nerja 20 000 jaar oude muurschilderin gen bewonderen en in het oude stadscentrum van Málaga heel wat cultuur opsnuiven op de Plaza de la Constitución en de kathedraal. Deze prachtige regio is bovendien door spekt met Moorse invloeden, zoals de talrijke pueblos blancos, mooie witte dorpjes in de bergen die door de Moren gebouwd werden tijdens de Reconquista. Krijg je niet genoeg van het Moorse erfgoed? Breng dan zeker een bezoekje aan het Alhambra in Granada, een Moors paleis in een indrukwekkend staaltje Múdejararchitectuur.

Costa culinar

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en smaakvolle wijnen. De Costa del Sol is een waar culinair paradijs, gekend voor zijn verse vis, bijzondere wijnen en pure olijfolies. Laat je zeker ook verleiden door de paella, de culinaire trots van Spanje. Mag het allemaal wat losser? Dan moet je zeker eens gaan eten in één van de typische chiringuitos of strandbars. Hier kan je genieten van heerlijke, no-nonsense visgerechten. Maar wie Spanje zegt, zegt natuurlijk tapas. Niks gezelliger dan een avondje proeven van alle delicatessen die deze prachtige streek te bieden heeft.

een patio in Alhambra, Granada
21
Breathe, Nueva Andalucia

Wonen in Costa del Sol

Droom weg bij deze kleine selectie van exclusieve nieuwbouwprojec ten in en rond Marbella. Hier komt een bruisend leven vol onder de Spaanse zon je tegemoet. Ons volledige aanbod vind je op www.dreamestate.be.

ONE RESIDENCES

La Cala de Mijas

Mooie zichten op zee over de golf van Calanova

- Uitgestrekt resort van 17 200 m²

- Adembenemende buitenleefruimtes met privézwembad

- Gemeenschappelijke faciliteiten: zwembad, fitness, eetcafé, privécinema, golfsimulator…

- Op slechts 20 minuten van de luchtha ven van Marbella en het stadscentrum

COSTA DEL SOL 22

SOUL MARBELLA - SUNSET Marbella

TREETOPS

Guadalmina Alta

In het hart van Marbella, omgeven door de golf van Santa Clara

- Lichtrijke, moderne interieurs waar met luxueus comfort

- Ruim aanbod van verschillende woonvormen (met zwembad)

- Extra faciliteiten: meerdere buiten zwembaden, fitness, privéwellness…

- Op slechts 10 minuten van Marbella en 15 minuten van Puerto Banús

23 woningen met zicht op de golf en op wandelafstand van San Pedro

- 3 of 4 slaapkamers

- Uitzicht op de golfbaan en de Middellandse Zee

- Ruim terras met solarium en privétuin met wembad

- Op wandelafstand van San Pedro en op 5 minuten van Puerto Banús

23

VELAYA

Estepona

NEREIDAS Playamar

Eerstelijns strandproject langs de New Golden Mile

- Villa’s en appartementen met twee of drie slaapkamers

- Toplocatie vlak bij Laguna Village, tussen Puerto Banús en Estepona - Rechtstreekse toegang tot het strand

- Gemeenschappelijke faciliteiten: infinity pool, kinderzwembad, tennisen padelbanen…

Exclusieve appartementen aan het strand

- 1 tot 4 slaapkamers

- Prachtig zicht op de Middellandse Zee - Op 10 minuten van het centrum van Málaga

- Op slechts 6,5 km van de luchthaven van Málaga

- Extra faciliteiten: zwembaden, wellness, fitness…

COSTA DEL SOL 24

Ervaar oneindig luxueus wonen in dit gloednieuwe project.

INFINITY Benahavís

24 Verfijnde, moderne en luxueuze appartementen tussen golf en zee. Infinity is gelegen in een compleet afgesloten gemeenschap met toegangsslagboom en 24u beveiliging, gelegen op een idyllisch plekje omringd door de geschenken van de natuur.

HOT OFFTHE PRESS!

Luxueus boetiekproject met mooie, open zichten

- Ruime appartementen met enorme gevelbreedte

- 24/7 bewaking

- Domotica

- Vloerverwarming

- Privé plunge pool

Leef in de baai van Estepona met prachtig zicht op de rots van Gibraltar

- Slechts 9 luxeappartementen

- Op wandelafstand van het centrum met de vele bars en restaurants

- Grote terrassen met privézwembad

- Directe toegang tot het strand

- Duplex penthouse van 547 m²

- Extra faciliteiten: binnenzwembad, fitness, wellness...

24 LUXE APPARTEMENTEN
F O R M E E R N U L A N C E R I N G E I N D E J U L I 2 0 2 0
IKKIL BAY Estepona
25

Costa del Sol UST DO’S MET HET HELE GEZIN

Cultuur

Cultuur en fun in één? Dat kan in het Castillo de Colomares in Benalmádena. Dit sprookjesachtig kasteel is een ode aan ontdekkingsreiziger Colombus en een van de verborgen parels van de Costa del Sol. Terwijl de kinderen zich prinsessen en ridders wanen, kunnen jullie met volle teugen genieten van dit prachtig stukje architectuur.

Meen aards paradijs voor jong en oud

Met het hele gezin op vakantie? Aan de Costa del Sol is er voor elk wat wils, van spetterende watersport tot culturele tripjes. Wij selecteerden alvast enkele toppers voor een gevarieerde vakantie met de kids!

Aquafun

Wil je het strand even inruilen voor een dagje pret op de glijbanen? Ideaal, want de Costa del Sol telt tal van indrukwekkende waterparken, zoals Aquavelis Waterpark in Torre del Mar. Je kan er plonzen in de talrijke zwemba den, racen op de lange waterglijbanen en ook de allerkleinsten kunnen hier naar hartenlust plonzen.

COSTA DEL SOL 26

Watersport

Wie Costa del Sol zegt, zegt water. Ben je op zoek naar een intens dagje watersportplezier? Ga dan zeker gaan kajakken en snorkelen in natuurgebied Acantilados de Maro-Cerro Gordo, tussen Maro en Nerja. Hier kan je genieten van prachtige natuur, hoge kliffen en kristalhelder water. De ideale omgeving voor een sportieve dag op het water!

Parken

Zijn jouw kids dol op pretparken? Dan moet je zeker een dagtripje naar Tivoli World in Benalmádena maken. Het is één van de grootste pretparken van Andalusië en telt meer dan 40 spannen de attracties en indrukwekkende shows voor alle leeftijden. Of zijn ze eerder fan van dierenparken? Dan is Bioparc Fuengirola de ideale daguitstap voor jullie gezin. In deze dierentuin kan je tal van bedreigde diersoorten bewonde ren, zoals de Sumatraanse tijger, gorilla’s en orang-oetans.

Natuur

De grotten van Nerja is een van de blikvangers van de Costa del Sol. Dit natuurwonder bevat de oudste grotschilderijen ter wereld, honderdduizenden jaren geleden getekend door de Neanderthalers. Om stil van te worden!

Je kan ook dolfijnen gaan spotten op zee. Vanuit de haven van Fuengirola kan je elke dag de boot nemen om op zoek te gaan naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat.

De Costa del Sol heeft alle ingrediënten voor de perfecte gezinsvakantie: strand, cultuur en natuur.
27

De kleine lettertjes Vastgoed kopen in Spanje met een vennootschap

Denk je erover om op naam van een vennootschap een pand in Spanje te kopen? Dan hebben we goed nieuws voor jou: in Spanje kan je nog steeds probleemloos en zonder veel extra kosten vastgoed via een vennootschap kopen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is wat bijkomende administratie. Voor het overige zijn er vooral voordelen aan verbonden.

28

Koop je op naam van een vennootschap, dan is het belangrijk dat je een verkorte boekhouding bijhoudt. Hou ook in het achterhoofd dat de vennootschap of de privépersoon die als koper aangeduid staat in het aankoopcontract bij een nieuwproject, verplicht de aankoop moet realiseren. De bouwpromotor draagt namelijk de btw af op naam van de aangeduide koper. Indien er een naamsverandering zou plaatsvinden tussen het contract en de aankoopakte bij de notaris, zou er sprake zijn van een verborgen verkoop. De enige manier om toch een naamsverandering te realiseren is door de corresponderende taksen (deze variëren van 8% registratierechten tot 21% btw) te betalen.

Welke kosten komen er kijken bij de aankoop van vastgoed in Spanje?

Koop je een nieuwbouwappartement of -woning, dan betaal je bovenop de aankoopprijs 14 à 15% kosten, inclusief btw.

Nodige documenten & informatie

Koop je vastgoed op naam van een Belgische vennootschap, dan moet je over volgende zaken beschikken: Spaanse registratienummers

Koop je op naam van een ven nootschap, dan heb je ook nog een CIF-nummer nodig. Dit is het Spaanse btw-nummer waarmee Spanje buitenlandse vennootschap pen identificeert.

Elke natuurlijke persoon heeft een N.I.E.-nummer nodig om een aankoop in Spanje te realiseren. N.I.E., kort voor Número de Identidad de Extranjero, is een Spaans fiscaal nummer dat gebruikt wordt om niet-residenten met een woning in Spanje te identificeren.

Je kan deze nummers ofwel laten opvragen via een notariële volmacht bij je Belgische notaris, ofwel zelf in Spanje bij de Spaanse notaris gaan ondertekenen.

Documenten op de dag van de akte

Eensluidend verklaarde kopie van de oprichtingsakte van de vennoot schap

Uittreksel uit de KBO (Kruispuntbank voor Ondernemingen), dat niet ouder is dan 1 maand

Beide originele documenten moeten voorzien worden van een apostille van Den Haag. Dit kan via je notaris in België aangevraagd worden. Daarna moeten deze documenten beëdigd en vertaald worden in het Spaans. Deze documenten heb je trouwens ook nodig om je CIF-nummer aan te vragen.

Digitaal certificaat

Elke Belgische vennootschap moet verplicht een digitaal certificaat in Spanje aanvragen. Dit is een elektronisch adres waarop de belastingdienst je kan betekenen. Dit digitaal adres moet om de 2 jaar hernieuwd worden.

niet-verhuurde dagen vermeld worden. Deze dagen worden voor eigen gebruik beschouwd, waarbij de inkomsten volgens de marktwaarde van de woning worden berekend. Met andere woorden, wat de woning zou kunnen opbrengen bij verhuur. Ook deze mogelijke inkomsten moeten nu dus per kwartaal aange geven worden.

Aftrekbare kosten

Er zijn verschillende aftrekbare kosten die je in rekening mag brengen:

- IBI of kadastraal inkomen

- Vuilnistaks (basura)

- Communiteit

- Verzekering

- Interesten op een lening

Hoe

worden verhuurinkomsten voor vennootschappen belast in Spanje?

De Spaanse fiscus controleert steeds strenger op woningen van vennootschappen. Kies je ervoor om je appartement regelmatig te verhuren? Zorg er dan zeker voor dat de huurinkomsten van de vennootschap per kwartaal correct aangegeven worden.

Aangifte

Tot voor kort moesten enkel de verhuurde dagen aangegeven worden, maar nu moeten ook de

- Facturen van eventuele verande ringswerken of meubels (op 10 jaar)

- Facturen van herstellingswerken (éénmalig of op 10 jaar)

- Facturen nutsvoorzieningen bij verhuur

Na aftrek van deze kosten betaal je 19% inkomstenbelastingen.

Meer weten over Spaans vastgoed aankopen met een vennootschap? Dream Estate helpt je graag verder via info@dreamestate.be T +32 (0)50 71 11 20.

29
Good to know!

Loschiringuito s

Aan de Costa del Sol is het goed vertoeven! Wij nemen je mee op een culinaire tocht langs onze favoriete chirin guitos van de Costa del Sol. ¡Qué rico!

COSTA DEL SOL 30

dela Costa delSol

Purobeach
31

1

FINCA CORTESIN BEACH CLUB

Deze exclusieve beach club hoort bij het vijfsterrenhotel Finca Cortesin Hotel, waar je ook terecht kan voor een partijtje golf op hun internationaal geroemde golfbaan. In deze luxueuze setting kan je proeven van een hoog staande Mediterrane keuken en je vergapen aan het indrukwekkende zeezicht vanuit de infinity pool.

Carretera de Casares Casares www.fincacortesin.com

2 PURO BEACH (LAGUNA VILLAGE)

Wie de zee even wil wisselen voor een dagje poolside loungen is hier aan het juiste adres. Puro Beach is een exclusieve beachbar met een prachtig buitenzwembad, wellness en lounge area. Puro Beach is ook een topadresje voor een verrassende lunch!

Arrabal Parque Litoral I 12 Estepona www.purobeach.com

Los chiringuitos de la Costa del Sol

5 MACAAO BEACH

Heimwee naar de Belgische keuken?

Dan ben je bij Macaao Beach aan het juiste adres. Deze chiringuito wordt door een Belgisch koppel uitgebaat en biedt een internationale keuken met een heerlijke Belgische toets aan. Je kan hier trouwens het hele jaar door terecht voor een heerlijke luncherva ring met zicht op zee.

Calle José Echegaray Marbella

www.macaaobeach.com

6 MISTRAL BEACH

Bij Mistral Beach kan je in een onge dwongen omgeving genieten van de ultieme beach vibe. Je kan er gezellig tafelen, genieten van het zonnetje en je aan de talrijke watersporten wagen. De keuken van deze chiringuito staat volledig in het teken van de zee, van overvloedige scampibrochettes tot de lokale calamares.

Arrabal el Rodeo 7 Marbella (West, vlak naast Puerto Banús)

www.mistral-beach-marbella.com

7 LA MILLA

La Milla is sinds jaar en dag een begrip in Marbella. Hier kan je proeven van de essentie van het Mediterrane leven in een exclusieve strandsetting. Van tongstrelende tapas tot spec taculaire ceviche, bij La Milla word je culinair altijd in de watten gelegd.

tussen Hotel Marbella Club en Hotel Puente Romano (Golden Mile)

www.lamillamarbella.com

1 2 3 4 ESTEPONA CANCELADA BENAHAVĺS
COSTA DEL SOL 32

3 SONORA BEACH BAR

In deze hipster hotspot lijkt het alsof je in Ibiza bent. Het kleurrijke interieur en de no-nonsensesfeer vormen de perfecte setting voor een gezellig dagje loungen op het strand in het gezelschap van heerlijke gerechten en kleurrijke cocktails.

Los Granados Playa 6 Estepona (New Golden Mile, WestMarbella)

www.sonorabeach.es

10

#4 SALDUNA

Salduna staat synoniem voor een oase van rust, waar je heerlijk kan onthaas ten op het ritme van de zee. Deze klassevolle chiringuito biedt je een gastronomische ervaring waarbij lokale specialiteiten met een internationale toets primeren.

Urbanización Dos Hermanas II Estepona (New Golden Mile, WestMarbella)

www.saldunabeach.com

8 TROCADERO PLAYA

Deze chiringuito ligt in het hart van de Golden Mile. Bij Trocadero Playa kan je proeven van de overheerlijke traditio nele paella, genieten van een exotische cocktail of simpelweg in slaap gewiegd worden door het geluid van de zee.

Playa de Santa Petronila Marbella (Golden Mile) trocaderoplaya.es

9 SYLT MARBELLA

In deze kleine chiringuito kom je volledig tot rust in een gezellige setting. Je kan er proeven van typische Spaanse gerechtjes zoals croquetas de jamón ibérico, maar ook op vlak van desserts en cocktails stellen ze niet teleur.

Urbanización Lunamar Marbella (Oost) www.facebook.com/SyltMarbella

10 LA PLAGE CASANIS

Bij La Plage Casanis is het de hele dag door zalig vertoeven. Hier kan je genieten van authentieke grillgerech ten, verfijnd organic food en hemelse cocktails in een waanzinnig mooie loungeomgeving met zicht op zee. Nadien kan je heerlijk wegdromen op één van de heerlijke strandbedden of vlakbij een jetski huren voor een goede dosis adrenaline.

Urbanización Golden Beach Playa Real de Zaragoza Marbella (Oost) www.laplagecasanis.com

5 6 7 8
9
33

Uniek wonen in het hart van de golf van Marbella

Eames Villa, Benahavís

34

In het hart van de beroemde Marbella Club in Benahavís ontkiemt zich momenteel een nieuwe woonparel in het groen. De architecturale Eames Villa, een realisatie van Rietveld Projects en ontworpen door het gerenommeerde architectenduo De Meester Vliegen uit Antwerpen, verrast op elk vlak. We nemen je even mee door een magische oase van luxe en ontspanning, omringd door een onbelemmerd uitzicht over de natuurlijke glooiingen van de golf course van Marbella Club.

Bienvenido en Marbella Club

De villa bevindt zich in de gated community van de Marbella Club in Benahavís en strekt zich uit over een privédomein van 4000 m². Hier geniet je van een frontaal zicht op de 8ste hole en heb je directe toegang tot de golf course. Geen rooftop views, wel een panoramisch zicht op het natuurlijke groen en de zee.

35

Atypische architectuur

Marbella staat gekend om z’n moderne, witte villa’s. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en esthetiek van deze woningen kunnen we stellen dat de Eames Villa nog een stapje verder gaat. Hier zetten elegante houtaccen ten de majestueuze floor-to-ceiling ramen kracht bij en krijgt het geheel een unieke stijl door de doordachte materiaalkeuze die je zowel binnen als buiten ziet terugkeren. Bovendien wordt de villa ingeschoven in de bergflank, waardoor de villa helemaal opgaat in z’n natuurlijke omgeving en het geheel een zeer licht karakter krijgt. Nochtans is er hier niet minder dan 900 m² bewoonbare oppervlakte, een zee van ruimte die door de horizontale lijnen in het architecturaal ontwerp nog wordt benadrukt.

VILLA
EAMES
36

Innemend interieur

Dat brengt ons naadloos bij het exceptionele interieurconcept van de Eames Villa. Vanzelfsprekend trekken de grote glaspartijen het zonlicht en het prachtige zicht royaal naar binnen, iets dat je in elke leefruimte op de ge lijkvloerse verdieping op onnavolgbare wijze zal ervaren. Zo is het vanuit de master bedroom zalig wakker worden met zicht op de infinity pool en de omgeving. Aperitieven in de woon kamer of in de open keuken gebeurt eveneens met een heerlijk zicht op de tuin. Een tweede woonkamer biedt ruimte voor de kinderen, waar ze rustig kunnen TV-kijken of gamen terwijl de volwassenen van een glaasje Spaanse vino en tapas genieten in de andere woonkamer. Ontspanning voor het hele gezin vind je verder op de -1 in de home cinema, sauna en fitness.

De aparte bureauruimte, eveneens afgewerkt met de mooiste materialen, biedt de nodige rust en concentratie om nog even te kunnen doorwerken. Op de -1 zijn er ook twee open wijn frigo’s die de luxueuze woonbeleving in de Eames Villa compleet maken. De patio’s doorbreken letterlijk het interi eur en versterken het buitengevoel dat ook binnen heerst. Vrienden of familie op bezoek? De conciërgerie met aparte badkamer, keuken, zithoek en slaapkamer biedt comfort en privacy voor de gasten én bewoners.

37

Focus op buitenleven

De villa wordt in een U-vorm gebouwd, waardoor het grote zonneterras als het ware omarmd wordt door de leefruim tes. Dit zorgt voor een cosy sfeer op het terras die tegelijk opengetrokken wordt door het eindeloze uitzicht op het water van de infinity pool, het groen en de zee. Dankzij de gelaagdheid in het tuinlandschap creëer je verschillende hoekjes en maak je van de tuin een volwaardige en architecturaal interes sante buitenruimte.

EAMES VILLA
38

‘De doordachte materiaalkeuze zorgt voor een exceptionele stijl die binnen en buiten naadloos met elkaar verbindt.’

Alles bij de hand

De luxe van de Eames Villa wordt ook doorgetrokken in z’n omgeving. Zo is er zowel aan culinair als sportief genot geen gebrek op het domein van de Marbella Club. Deze vermaarde 18 hole golfclub bestaat al meer dan 70 jaar en staat bekend als een van de beste clubs in Spanje. Marbella Club brengt z’n leden samen in het clubhouse, waar de uitstekende menukaart elke dag heel wat clubleden en bewoners lokt. Kortom, in deze gezellige sfeer voel je je meteen thuis.

Deze villa is exclusief te koop via Dream Estate. Meer info: info@dreamestate.be +32 (0)50 71 11 20

39

andaag beslist, morgen onder de Spaanse zon.

Droom je van een eigen huis in Spanje? Om de lange Belgische winters te over bruggen, met de hele familie te genieten van een eindeloze zomer of om er permanent jouw persoonlijk paradijs van te maken? Laat je verleiden door onze instapklare nieuwbouw projecten en geniet morgen al van jouw casa aan de Spaanse Costa. Soms hoeft het niet lang te duren om dromen te realiseren.

COSTA DEL SOL 40

VILLA LANARANJA Nueva Andalucia

LUXEVILLA Puente Romano

INSTAPKLAAR

VILLA Uitzicht op zee

- Volledig gerenoveerd voor wie houdt van een moderne levensstijl - Buitenkeuken

- Ruim zwembad met prachtige terras sen en een tuin - 4 slaapkamers met eigen badkamer - Garage voor 2 wagens

INSTAPKLAAR

VILLA Gelegen in het hart van de Golden Mile

- Volledig gerenoveerd - Gemakkelijke toegang tot het strand - Voorzien van alle luxe - 3 slaapkamers met eigen badkamer - Ruime garage voor 3 wagens - Buitenkeuken - Ruime terrassen

41

EMARE

New Golden Mile

SERENITY VIEW

Estepona

INSTAPKLAAR INSTAPKLAAR

FIRST LINE BEACH

High-end project

- Nog vijf mogelijkheden - Een van de meest exclusieve locaties van de Costa del Sol

- Innovatieve materialen, veel glas - Grote terrassen

- Verwarmd zwembad het hele jaar door

Op een steenworp van het strand

- Laatste mogelijkheden - Wandel naar zee en rijd in minder dan 5 minuten naar het centrum van Estepona, met zijn eigen haven - Prijzen vanaf € 179.000

- Mooi uitzicht op de Middellandse Zee en bergen vanaf de uitstekend geörien teerde terrassen

- Investeringsproject

COSTA DEL SOL 42

THE EDGE

Estepona

THE ISLAND

Estepona

INSTAPKLAAR INSTAPKLAAR

FIRST LINE BEACH Uitzicht op zee

- 2 tot 4 slaapkamers

- Spectaculaire organische architectuur

FIRST LINE BEACH Ruime townhouses in een exclusief project

- Met 50m olympisch bad en vele spafaciliteiten

- Met parkeergarage

- Spectaculaire uitzichten

- Open haard, vloerverwarming, warme en koude airco

43

osta Blanca

365 dagen vakantiegevoel

De Costa Blanca ligt aan de Middellandse Zee en strekt zich uit van Dénia tot Pilar de la Horadada en van Orihuela tot de valleien van de Marina Alta. Meer dan 200 kilometer uitgestrekte stranden en indrukwekkende baaien komen je hier te gemoet. Bovendien kan je er het hele jaar door genieten van een heerlijk microklimaat met een gemiddelde temperatuur van 18 °C. Dit maakt van de Costa Blanca de ultieme bestemming voor een instant vakantiegevoel.

C
COSTA BLANCA
Calpe 44

Cultura

De Costa Blanca heeft een rijke geschiedenis en telt tal van archeologi sche vindplaatsen en indrukwekkende monumenten. Wist je dat deze regio meer dan honderd middeleeuwse kastelen en burchten rijk is? Een echte must do is het Castillo de Santa Barbara in Alicante, waar je getrakteerd wordt op een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

Deporte

Sportliefhebbers kunnen zich uitleven in een quasi eindeloos aanbod van watersporten, golfterreinen, wandel- en fietsroutes, jachtclubs, padelterreinen, duikfaciliteiten... De kinderen beleven dan weer dolle pret op de wildwaterba nen in themaparken zoals Terra Mítica en Aqualandia.

¡Que aproveche!

Aan de Costa Blanca kan je genieten van een uitgebreid gastronomisch aanbod, gaande van traditionele res taurants tot internationale restaurants om u tegen te zeggen. Proef zeker eens de typische Spaanse paella of de tra ditionele rijstschotel “arros amb fesols i naps”. Ook voor wijnliefhebbers is de Costa Blanca hemel op aarde. In deze regio heerst een sterke wijncultuur, wat zich uit in talrijke wijnhuizen waar je wijn kan degusteren in een unieke setting. Op de website van Ruta del Vino de Alicante kan je een culinaire wijnroute volgen met verschillende bodegas en restaurants: www.rutadelvi nodealicante.com.

FRANKRIJK
PORTUGAL SPANJE COSTA BLANCA ALICANTE
45

Las Colinas

COSTA BLANCA 46

Golf & Country Club

Las Colinas Golf & Country Club is de droom van elke golfliefhebber. In het hart van dit exclusieve residential resort ligt een gerenommeerde 18-holes golfbaan waar je ongestoord jouw golfswing kan oefenen. Las Colinas wordt bovendien omringd door een vallei van 330 hectaren en een beschermd natuurreservaat vlak bij de kust, waardoor je zeker bent van jouw privacy en kan genieten in absolute rust.

47

Las

A complete concept of leisure

Naast een exclusieve ligging biedt Las Colinas ook een uitgebreide waaier aan extra faciliteiten. Naast golfen kan je hier ook tennissen, mountainbiken en duiken. Je kan er bovendien tal van belevingen boeken zoals luchtballonvaar ten en wijnproeverijen. Ontspannen doe je dan weer in de rustgevende wellness en health bar. Het resort stelt ook op culinair vlak niet teleur dankzij de talrijke trendy restaurants en hippe sushibar. Maar het neusje van de zalm is ongetwij feld de private Beach Club en z’n prachtige infinity pool aan de voet van het strand.

An oasis of luxury in the middle of nature

Las Colinas Golf & Country Club ligt in het zuiden van Alicante, in het pittoreske stadje Campoamor. Het luxueuze en eco-friendly golfresort vormt een harmonisch geheel met de omliggende natuur. De idyllische omgeving en haar weidse vergezichten nodigen uit om wandelingen te maken langs de prachtige lokale flora en de heerlijk ruikende sinaasappelbomen.

It’s tee time!

Uiteraard draait alles hier om golf. Las Colinas beschikt over een 8-holes championship, die door de vallei loopt en naadloos overvloeit in het bijzondere reliëf van het landschap. De holes hebben een par van drie, vier en vijf, goed voor een totaal van 71. De golfbaan behoort volgens het Britse magazine Golf World tot de 100 beste golfbanen van het Europese vasteland en won meermaals de prijs van “Beste Golfbaan van Spanje”.

Colinas Golf & Country Club staat synoniem voor luxe, privacy en natuur in een exclusieve golfomgeving.
48
COSTA BLANCA

TOMILLO

The exclusive golf life

Las Colinas Golf & Country Club is ook de thuishaven van tal van adembenemende vastgoedprojecten, elk met hun eigen stijl en exclusieve afwerking.

- 3 slaapkamers en 2 badkamers

- Luxueuze afwerking met grote terrassen - Smart home systeem en airco - Privézwembad

- Extra kelderverdieping die naar wens kan ingericht worden

MADROÑO

NISPERO

- 2- of 3-slaapkamerappartement

- luxueuse afwerking ondergrondse parking prachtig uitzicht

- 4 slaapkamers en badkamers - Grote glaspartijen met zicht over de golf - Garage - Spa met sauna, jacuzzi Privézwembad

LIMONERO

- Luxeappartement Gelegen op een van de hoogste punten van Las Colinas 2 of 3 slaapkamers - Groot zuidgerichte terras

49

Wonen in Costa Blanca

De Costa Blanca staat voor ultieme ontspanning en puur genot in een prachtige natuuromgeving. Ontdek ons volledig aanbod in Costa Blanca op www.dreamestate.be

AURA Grant Alacant

Stijlvol wonen op 10 min. van de luchthaven Alicante

- 2- en 3-slaapkamerappartementen met een lichtrijk en open interieur - Luxueuze rust

- Indrukwekkend uitzicht over het strand van Carabassi

- Dicht bij strand en stad - Ruim terras met prachtige vergezich ten

- Gemeenschappelijke faciliteiten: openluchtzwembad, fitnessruimte…

COSTA BLANCA 50

OCEANIC APARTMENTS Rojales

Luxueus wonen vlakbij Rojales

- 2- en 3-slaapkamerappartementen met tuin of solarium

- Elk appartement heeft privézwembad

- Zicht op zee en de skyline van Guardamar del Segura

- Extra faciliteiten: sauna, fitness…

LA SELLA GOLF

Dénia

Boutique appartementen met zicht op de golf en zee

- 3 slaapkamers en 2 badkamers

- Mooie zeezichten en zichten over het golfterrein

- 130 m2 bewoonbare oppervlakte en terrassen van ongeveer 85 m2

- Domotica vloerverwarming, liften - Wellnessruimte

- 3 gemeenschappelijke zwembaden

Info of interesse in een prereservatie?

annelies@dreamestate.be

COMING SOON! 51

BENISSA BAY Benissa

FONT DEL LLOP

Aspe

Spectaculaire villa met 4 slaapkamers en 5 badkamers

- Panoramisch uitzicht over de Middellandse zee

- Ruime leefruimte met volledig uitge ruste keuken

- Lift, vloerverwarming en airco

- Uitgestrekt terras en mediterrane tuin met infinity pool

- Vlak bij Calpe, Moraira en Benissa

Rustig wonen op de golf

- Slechts 10 min. van de luchthaven van Alicante

- De villa’s en koppelwoningen hebben een privézwembad

- Extra faciliteiten resort: gemeenschap pelijk zwembad, clubhuis…

- Villa’s, koppelwoningen en apparte menten

- Modern design passend in het concept van de golf.

COSTA BLANCA 52

BAY VIEW VILLAS Moraira

Villa’s met een duurzaam en hightech design

- Hypermoderne en luxueuze villa’s waar open ruimtes en licht centraal staan

- Ruime zuidgerichte terrassen met privézwembad

- Adembenemend zicht op de Middellandse Zee

- 3 verdiepingen met o.a. master bedroom, en suite badkamer en walk-in closet

- Zonnepanelen, waterbesparing, lift…

VIEW Finestrat

SEA

Wonen met zicht op zee en de skyline van Benidorm

- Villa’s en koppelwoningen - 24/7 bewaking

- Lichtrijke, luxueuze interieurs

- Tuin met privézwembad

- Extra faciliteiten: social club, fitness, wellness, tennis…

- Twee golfbanen vlakbij

- Op 5 minuten van Benidorm

53

MONTECALA Benitachell

UNIC Jávea

Rustige wonen met zicht op natuurreservaat

- Kleinschalig project op een toplocatie met uitzicht op het omringende natuurge bied en de zee

- 2-slaapkamerappartementen met extra groot terras of tuin

- Groot terras en tuin op het gelijkvloers en solarium op de eerste verdieping

- Lichtrijk interieur met comfortafwerking zoals vloerverwarming en airco

- Gemeenschappelijk zwembad met groot zonneterras, social club, speeltuin…

- Op korte afstand van het strand van Cala del Llebeig en Moraira

Modern wonen in het hart van Jávea

- Eén tot vier slaapkamers - Fitness, gemeenschappelijk zwembad, clubhouse - Parkeergarage en berging - Te voet naar oude stad en jachthaven - Vlak bij de mooie stranden

HOT OFFTHE PRESS! COSTA BLANCA 54

PANORAMA BAY Altea

Prestigieus project in de baai van Altea

Bij Panorama Bay staat alles in het teken van luxury living. Dit exclusief project bestaat uit 8 moderne penthouses met een panoramisch uitzicht om u tegen te zeggen.

De penthouses zijn omringd door grote glaspartijen, wat resulteert in een open design dat moeiteloos overvloeit in het loungeterras met privézwembad.

Het minimalistisch strakke interieur wordt gekenmerkt door prachtig marmer, wat de exclusiviteit van dit woonproject in één van de populairste jetset-stadjes van de Costa Blanca alleen maar bevestigt.

Op wandelafstand van de haven van Mascarat.

55

odegas Roda

Een paradijs voor liefhebbers van Rioja

BODEGAS RODA
B
56

Voor iedereen die wat kent van wijn, is Spanje onlosmakelijk verbonden met de wereldberoemde Rioja-wijn. Deze topwijn wordt gecultiveerd in de gelijknamige regio La Rioja, gesitueerd aan de oevers van de Ebro. La Rioja is ook de thuishaven van Bodegas Roda, een van de meest gerenommeerde wijnhuizen van Spanje. We nemen je even mee naar dit aards wijnparadijs.

57

Waar traditie en innovatie hand in hand gaan

Bodegas Roda ontstond als een droom van de familie Rotllant-Daurella uit Barcelona. Zij kochten in 1987 een wijngaard net buiten Haro, de thuisha ven van de oudste en meest iconische wijnhuizen van La Rioja.

Bodegas Roda wilde een exceptionele Rioja wijn creëren, zonder aan middelen of inspanningen in te boeten. De realiteit oversteeg al snel alle verwach tingen en zo ontpopte Roda zich tot een toonaangevend wijnhuis in de streek. Het wijnhuis heeft vanaf het prille begin het traditionele Rioja wijnbouwmodel omhelsd. Roda combineert dit diep respect voor de Rioja-tradities met innoverende wijntechnieken, wat resulteert in een moderne interpretatie van de eeuwenoude Rioja-identiteit. Dankzij deze aanpak wordt Roda vaak liefkozend de jongste van de grote Rioja-huizen genoemd.

Bodegas Roda streeft tijdens elke stap van de vinificatie - het proces waarbij men van druiven wijn maakt - naar absolute perfectie. Roda investeert voortdurend in studies en experimen ten, waardoor het wijnhuis een absolute voortrekker is op vlak van vernieuwing in deze wijnstreek.

“Wij willen een wijn creëren met de grootst mogelijke gevarieerde fruitig heid en steeds verweven met de unieke nuances van het land schap.”

Agustín Santolaya, general manager Bodegas Roda

BODEGAS RODA 58

Een grote liefde voor gevestigde wijngaarden

De Bodegas Roda wijngaarden zijn allemaal minstens 30 jaar oud. meer dan 30 jaar oud. Door hun leeftijd hebben de wijngaarden een lage productiviteit . En dat is een bewuste keuze, zo zegt Agustín Santolaya, general manager van Bodegas Roda: “Zo kunnen de wijnranken alle eigen schappen en minerale nuances van de bodem doorgeven aan de druiven en wordt alle smaak geconcentreerd in kleinere druiven. Dat is met jonge wijnranken niet mogelijk. Het is een voortdurende zoektocht naar de perfecte balans tussen volume en luch tigheid, en tussen traditie en innovatie.”

Een unieke wijnbeleving

Wil je zelf dit prachtige wijndomein en z’n unieke wijnen ontdekken? Dat kan! Je kan het wijnhuis bezoeken en tal van wijnbelevingen reserveren om zo de magie van dit wijnhuis van op de eerste rij mee te maken.

Ook in België kan je proeven van een glaasje Roda wijn: Bodegas Roda verdeelt hun wijn via wijnhandel La Buena Vida in Mol (www.labuenavida. be).

win een kistje wijn !

17 verschillende wijngaarden 120 hectare wijndomein

Elke wijngaard > 30 jaar oud Jaarlijkse productie: 300 000 flessen

foto’s: © Bodega Roda

Bodegas Roda

Avenida de Vizcaya 5

Barrio de la Estación 26200 Haro (La Rioja)

Spanje visitas@roda.es +34 941 312 187

RODA I

Het paradepaardje van het wijnhuis

De sterkste en best gestructureerde wijn

Afhankelijk van het jaar 100 % Tempranillo

Bewaartermijn tot 30 jaar, maar op zijn best na 20 jaar

Serveren aan 16 à 18 °C

Karaferen in de komende vijf jaar

RODA

Subtielere wijn met een lichtere fruitsmaak

86% Tempranillo, 8% Graciano, 6% Garnacha

Bewaarpotentieel van 10 jaar

Serveren aan 18 °C in een groot glas Opent zich na wat verluchten

SELA

Jonge maar krachti ge wijn

Wil je ook genieten van deze overheerlijke wijn van Bodegas Roda?

Doe dan mee aan onze wedstrijd achteraan het magazine op p. 71 en wie weet komt er binnenkort een kistje jouw richting uit.

82% Tempranillo, 10% Garnacha, 8% Graciano

Bewaarpotentieel van 7 jaar Serveren aan 18 °C in een bordeauxglas

CIRSIÓN

Meest exclusieve en unieke Roda-wijn

100% Tempranillo

Bewaarpotentieel van minimum elf jaar

Decanteren in de eerste 6 jaar

Serveren aan 18 °C

59

Onze favoriete beach spots aan de Costa Blanca

Wanneer je van Valencia richting Alicante rijdt, kom je heel wat leuke plekjes tegen waar je jouw smaakpapillen uitgebreid kan verwennen en zalig kan relaxen in een loungy setting. Laat je verleiden door onze favoriete hotspots, een mix van exclusieve beach clubs en traditionele restaurants.

COSTA BLANCA 60
61

1 PUROBEACH

Cocktails, cuisine en chillen staan centraal in deze weel derige oase met uitnodigend zwembad. Een echte aanrader voor een dagje ongegeneerd luieren.

Carretera les Marines Racons a Dénia 8 Deveses ww.purobeach.com

3 THE BEACH HOUSE JÁVEA

Ga zeker een wijntje of cocktail drinken in de rooftop bar. Een heerlij ke setting voor interieurlovers, én een adembenemend zicht op Jávea Bay.

Muelle Pesquero, 1 Jávea www.thebeachhousejavea.com

2 ZENSA MARINA

Deze leuke beachbar ligt in de mooie haven van Dénia. Hier kan je uitge breid lunchen en poolside chillen met een kleurrijke cocktail binnen handbereik.

Puerto Deportivo Marina Calle Darsena de Vapor Dénia www.zensa.es

4 CALA CLÉMENCE DEL PORTICHOL

Op deze prachtige locatie in een sfeervolle setting ben je als le vensgenieter aan het juiste adres. Tasty cocktails with a view, bij Cala Clémence is het genieten van begin tot einde.

Carrer de la Barraca 76 La Mar Blava www.calaclemence.com

Culinair genieten

aan de Costa Blanca

5 FOODBAR MORAIRA

Genieten van een internationale keuken met een heerlijke Mediterrane twist doe je hier met een zalig zicht op zee.

www.thefoodbarmoraira.com

1 10 ALTEA BENIDORM 11 COSTA BLANCA 62

6 CHIRINGUITO OLALÀ

De locatie van deze chiringuito is werkelijk olala! Hier kan je genieten van een idyllische zonsondergang terwijl je proeft van lokale gerechten in een gemoedelijke sfeer..

Carrer de la Manta 7 Benissa

instagram: @olalacalabaladrar

7 LA PAILLOTTE

Restaurant La Paillotte ligt in een weelderige tuin waar je Mediterraans kan tafelen onder de palmbomen met zicht op zee.

Calle el Gavilá Benissa www.restaurantelapaillotte.com

10 BAY CLUB ALTEA

Bay Club Altea is een leuke loungebar met een prachtig uitzicht over de haven van Mascarat. Altea wordt niet voor niets het Santorini van de Costa Blanca genoemd: hier kan je genieten van heerlijke bites & drinks terwijl je wegdroomt bij het zicht op de indrukwekkende baai met pittoreske skyline.

Puerto Deportivo Marina Greenwich Campomanes Altea

www.bayclubaltea.com

8 MANDALA BEACH BAR & RESTAURANT

Op deze mooie locatie met zicht op zee kan je terecht voor een heerlijke traditionele lunch met aangepaste wijnen, in een muzikaal kader met live muziek.

Carrer del Navegant Josep Ribes Benissa instagram: @mandalabeachbar

9 CLUB NÁUTICO LES BASETES

In dit typisch Spaanse restaurant met gezellig terras zit je haast met je voeten in het water. Hier kan je gezellig tafelen met een idyllisch zicht op de rots van Ifach en het nabijgele gen Calpe.

Avinguda de la Marina 333 Benissa

www.cnlesbasetes.com

11 DE LAB BEACH LOUNGE

In deze prachtige beach lounge wordt niks aan het toeval overgelaten. De tongstrelende gerechten en de kleurrijke cocktails worden extra in de verf gezet door het unieke instagram proof decor.

Carretera del Albir 17 Altea instagram: @delabbeachlounge

2 3 4 5 6 8 CALP MORAIRA XÀBIA DÉNIA 7 9
63
español? Zeester — Estrella de mar // Krab Cangrejo// Badpak/Zwembroek — Bañador Zonnebril —Gafasde sol // Zonnecrème — Crema solar//Strandstoel — Silla de playa Parasol —Sombrilla // Strandbal — Balón de playa Schelp — Concha // Golf — Ola //Redder — Socorrista de playa // Zwemmen — Nadar Strand — Playa // Zee — Mar//Zand— Arena // Zandkasteel — Castillo de arena HABLA ESPANOL ¿Habla 64
hola,

Een ij

sjeaub— Unhelado,porfavor Waarishettoilet?

— ¿Dónde está el baño? Ennogenkelehandige zinnetjes voor de kids: Ikben verloren gelopen Estoy perdido/perdida Ikben op zoek naar mijn ouders — Estoy buscando a mis padres

Reikt jouw Spaans niet verder dan dos cervezas por favor?

Geen paniek, wij hebben voor jou een lijstje samengesteld met de belangrijkste woorden en zinnen voor een dagje strand.

TIP: de letter j wordt in het Spaans uitgesproken als de letter g.

65

Adembenemend

A ltea

Heerlijk wakker worden met zicht op zee

66
COSTA BLANCA

Diane Elbers en Fedderik Van Aalst kochten onlangs hun droomappartement in Altea, één van de mooiste plekjes aan de Costa Blanca. Tijd om even te vragen hoe het leven in Spanje hen bevalt.

Diane & Fedderik, hoe zijn jullie bij Dream Estate terechtgekomen?

“We speelden al even met het idee om een eigendom in Spanje te kopen, maar wilden hiervoor een beroep doen op een Belgische makelaar. We spraken af met Annelies van Dream Estate in Knokke-Heist en hadden een uitgebreide map gemaakt met panden die we leuk vonden. Na ons gesprek met Annelies hebben we besloten om de map te laten voor wat ze was en ons verder te laten begeleiden door haar. We gingen samen op stap en waren meteen gecharmeerd door één bepaald appartement in Altea. De rest is geschiedenis… (lacht).”

Jullie gingen meteen overstag voor het appartement in Altea.

“Klopt! We waren meteen verkocht aan het concept van het appartement dat de allures van een villa heeft. We hebben veel leefruimte, maar genieten vooral van het grote terras met zwembad. We hebben alle voordelen van een tuin en slechts een minimum aan onderhoud. Maar de echte dealbreaker was natuurlijk het waanzinnige uitzicht. ’s Morgens worden we wakker met zicht op zee, terwijl we ’s avonds aperitieven met zicht op de prachtige skyline van Benidorm. De combinatie van de rust van de bergen enerzijds, en het bruisende stadsleven binnen handbereik anderzijds, is fantas tisch.”

67

Vanwaar de keuze voor de Costa Blanca?

“Vroeger gingen we altijd op reis naar Marbella, maar voor een eigen plekje zoeken we liever de rust van de natuur op. We hoorden in onze omgeving heel wat positieve verhalen over de Costa Blanca en ook wij waren meteen gecharmeerd door deze pittoreske regio. De Costa Blanca is gespaard gebleven van extreme hoogbouw en is echt een up-and-coming vakantiebestemming.”

Klinkt hemels!

Hoe ziet een typische dag in Altea eruit bij jullie?

“We houden ervan om de auto te nemen en eropuit te trekken. Ons favoriete plekje is het prachtige wandelpad Paseo ecológico por Benissa, vier kilometer langs de zee, richting Moraira en Benissa. We gaan daar vaak wandelen, om dan te eindigen met een lekker wijntje op een terras in Moraira. Dat is voor ons puur genieten.”

Ook gecharmeerd door Altea?

Dream Estate heeft nog enkele prachtige villa-appartementen in Altea te koop.

Ontdek meer op www.dreamestate.be of informeer via 050 71 11 20 of info@dreamestate.be.

Wij zijn alvast aan het wegdromen. Geniet met volle teugen van jullie paradijs!
COSTA BLANCA 68

Altea

Klimmen naar el casco antiguo

Het oude stadscentrum van Altea, el casco antiguo, ligt op een heuvel. Voor sportievelingen is het een toffe wandeling langs kronkelende straatjes, die beloond wordt met een indrukwekkend uitzicht op de zee. Het centrum is natuurlijk ook met de auto bereik baar.

Shoppen op de markt

Dinsdag, marktdag! Altea heeft een van de grootste markten van de Costa Blanca, met tal van kraampjes met verse groenten en fruit, bloemen en lokale producten. Wat verderop is er een tweede markt met juwelen, lederwaren, kledij... Een bezoekje waard!

Kuieren aan de haven

Altea heeft een schilderachtige jachthaven met goeie restaurants en rustige terrassen met zicht op de talrijke boten. Om bij weg te dromen!

69

Doe mee & win

Los het kruiswoordraadsel op en maak kans op

een kistje wijn van Bodegas Roda

Horizontaal

1 De op één na langste rivier van Spanje (4)

5 Spaans woord voor wijn (4)

6 Spaans woord voor schelp (6)

7 Typisch Spaans rijstgerecht (6)

10 Moors paleis in Granada (8)

11 Typisch muziekgenre van Zuid-Spanje (8)

12 Grot met de oudste Neanderthaler grotschilderingen ter wereld (5)

Verticaal

2

Bekende wijnstreek in Spanje (5)

3 Het proces dat druiven in wijn verandert (11)

4 Spaanse aperitiefhapjes (5)

6 Spaans woord voor strandbar (11)

8 Belangrijke trekpleister van de Costa Blanca (8)

9 Badplaats aan de Costa del Sol (8)

Scan de QR-code en geef het gevonden woord in. Wie weet waan jij je binnenkort wel in Spanje met een heerlijk glaasje Rioja wijn. De algemene wedstrijdvoorwaarden vind je terug op de website.

1 2 5 3 4 7
1
8 9 10 11 12 1
2 4 3 5 6 2 4 5 6 3 6
71
bezoek Dream Estate by Colpin Op zoek naar een zorgeloos leven onder de zon? Kom langs in ons kantoor in Knokke-Heist en we maken samen jouw Spaanse woondroom waar. T +32 50 71 11 20 (Office Knokke-Heist) T +32 475 242 244 (Costa del Sol) T +32 476 612 312 (Costa Blanca) INFO@DREAMESTATE.BE DUMORTIERLAAN 61 8300 KNOKKE-HEIST 72
See
! 3
you soon
WWW.DREAMESTATE.BE
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.