Page 1

NL

STOOMBOOT STORM

RICCARDO TESI & BANDITALIANA MET WORKSHOPS!

NO CROWS

WAITING FOR THE TIDE!

FULLTIME FOLK!

PROGRAMMA VOORJAAR 2016 BLIJF OP DE HOOGTE VIA

FACEBOOK &

WWW.DRANOUTERCENTRUM.BE


WORD LID VAN DRANOUTER CENTRUM EN ONTDEK DE VOOR­DELEN VAN ONZE LEDENKAART. Lid worden kost €10. Op vertoon van je lidkaart krijg je €2 korting op alle zaalconcerten + twee maal per jaar ons programmaboekje in jouw bus en een gratis ledenconcert.

Lid worden kan via www.dranoutercentrum.be.

10

VOORWOORD Een nieuw jaar staat alweer voor de deur, een einde, een nieuw begin... Onze wereld is ontegensprekelijk in verandering. Oude ideeën vervallen. Nieuwe waarden komen in de plaats. We worden dagelijks geconfronteerd met verontrustende feiten. Het bestaansrecht van muziek dat openlijk en gewelddadig wordt aangevallen, maakt van die ‘verontrustend’ zelfs het grootste understatement van de eeuw. Als dit ergens iets positiefs teweeg heeft gebracht, dan is het dat wij nog krachtiger en overtuigender ons geloof in het belang van muziek zullen uiten. Want waar muziek wordt gemaakt en beluisterd, is geen plaats voor haat of angst. Muziek is liefde en het samenbrengen van muzikanten en publiek beschouwen wij als ons kleine steentje bij de opbouw van een vredevolle wereld.

Uit verschillende hoeken van Europa en de wereld presenteren we jou daarom vol trots: Phillip Henry & Hannah Martin uit Engeland, Zweedse folkpop met LYY, Keltische verbroedering van het Calum Stewart & Heikki Bourgault Trio, Bretoens gitaaricoon Gilles Le Bigot en zijn Vlaamse makker Rudy Velghe, Engels snarengeweld met No Crows, Riccardo Tesi & Banditaliana uit de laars van Europa en to top it all: de terugkeer van Les Frères Lemay, rechtstreeks uit Québec, Canada.

8

13

7

Volksliederen worden gebouwd op sterke verhalen. Dat wordt in onze concertzaal meermaals bewezen door getalenteerde landgenoten: Lennaert Maes & Andries Boone brengen met hun muziek eeuwenoude sagen opnieuw tot leven. Ook Tom Theuns & Aurélie Dorzée rakelen donkere verhalen op van vroeger en nu. Stoomboot zoekt het dan weer meer in zijn persoonlijke jonge levenservaring.

Ook voor de kinderen is er goed nieuws, want het muziek- en natuurkamp krijgt een staartje! Er (heel) snel bij zijn is de boodschap. Want de plaatsen zijn beperkt. Daarnaast organiseren we de jaarlijkse cultuurdagen, een cinéconcert met live muziek op stomme films en een kookactiviteit met de JNM.

Over dit alles en nog veel meer (bals, workshops en cursussen) leest u meer in dit boekje en op onze website. Ik wens jullie een vredevol 2016 met véél rustgevende muziek,

Melanie Scheys Artistiek Verantwoordelijke – Muziekcentrum Dranouter


08/01, 16/01, 22/01, 29/01, 30/01, 06/02, 20/02, 27/02 › Start 18u30 › HERNEMING WINTERWIJN MUZIKALE WANDELING €30 wandeling + maaltijd › €10 enkel wandeling

De muzikale wandeling loopt doorheen het territorium van één van de Heuvellandse wijngaarden. Tussen de wijnstokken ontkurkt Yves Bondue voor ons een spannende intrige met poëzie en sappige volkswijsheden waarin we de geschiedenis van de wijn in de Westhoek leren kennen. Na de wandeling is er traditiegetrouw een maaltijd in de foyer van het Muziekcentrum. Met medewerking van Toerisme Westhoek/Westtoer en Vintage Heuvelland. HANNAH MARTIN & PHILLIP HENRY

CONCERTEN

ZONDAG 07/02 › 16u

ZONDAG 21/02

GRATIS

MET BENJAMIN MACKE & BIRGIT BORNAUW

AMBRAZAR

De 4 eigenzinnige knapen van Ambrazar halen de inspiratie voor hun repertoire uit hun rijke caféleven, maar ook uit het simpele boerenleven en de vele maatschappelijke problemen van deze tijd. De groep stelt zijn eerste album “Ambrazar goes wild” voor.

VRIJDAG 19/02 › 20u30

GOOD TIMES TEMPLE GRATIS

‘Earthblues’, zo noemt Alan Temple de explosieve blues en warme songs die hij ten berde brengt terwijl hij zichzelf begeleidt op bluesharp en gitaar. Good Times Temple brak o.a. al potten op de Gentse feesten, het Watou festival, het Closer/Dichterbij festival in Antwerpen, museum M in Leuven en komt nu Dranouter onveilig maken. Een feest voor de bluesliefhebbers!

4

KIDZCLUB

CINÉCONCERT

ALS DE NACHT

CONCERT

ZATERDAG 27/02 › 20u30

HANNAH MARTIN & PHILLIP HENRY

CONCERT

ZATERDAG 12/03 › 20u30

ALS DE NACHT VVK €13 › ADD €15 › Ledenkorting €2

VVK €11 › ADD €13 › Ledenkorting €2 €8 (kinderen en volwassenen) 15u: voor de allerkleinsten (vanaf 2 jaar) 16u: voor het hele gezin (vanaf 5 jaar)

Wie af en toe naar de cinema gaat, weet dat een film bestaat uit beelden, maar ook uit geluiden. Dat is niet altijd zo geweest. Vroeger bestonden filmrollen enkel uit bewegende beelden, en werd het bijhorende geluid live geïmproviseerd door 1 of meerdere muzikanten. Benjamin Macke en Birgit Bornauw projecteren een aantal oude films met hun authentieke cinemaprojector en spelen de bijhorende muziek live op verschillende instrumenten. Een unieke belevenis voor het hele gezin.

Dit prestigieuze, award-winnende duo staat garant voor een onvergetelijk spektakel vol genialiteit en gortdroge (Britse) humor, hoewel je ook stil zal worden van Hannah Martin’s ijzersterke ballades. Ze worden omlijst met fiddle, banjo en gitaar, naast de geniale dobro- en mondharmonicasolo’s van Phillip Henry. Hun repertoire bestaat uit eigen songs en Britse traditionals in uitgekiende, dynamische arrangementen gegoten.

Ooit was de nacht nog aardedonker. Straatverlichting bestond uit een eenzame lantaarn hier en daar. Op het Vlaamse platteland vond men de ideale remedie tegen de angst voor die duisternis: men ging er verhalen rond verzinnen. Als de nacht viel, zochten onze voorouders warmte bij elkaar en vertelden ze verhalen die van generatie op generatie werden doorgegeven. Die gingen over weerwolven, over de Maar, over heksen en duivels, over zwarte magie. Alles wat niet begrepen kon worden, werd gevat in een magisch verhaal.

Voor hun laatste album ‘Watershed’ putten ze uit de idee van het moderne folkverhaal, persoonlijk, en toch van toepassing op iedereen.

In ‘Als de nacht’ komen die verhalen weer tot leven op verrassende muziek, met Lennaert Maes als geboren verteller en Andries Boone als meesterlijk arrangeur.

5


CONCERT

ZONDAG 20/03 › 16u

AISTRA DUO GRATIS

Aistra Duo bestaat uit Oscar Beerten en Robbe Broeckx, twee jonge muzikanten die samen Jazz studeren aan de Turnhoutse muziekhumaniora. Zij brengen eigen muzikale creaties met roots in de Scandinavische folk.

LYY

CONCERT

DONDERDAG 17/03 › 20u

ZATERDAG 19/03 › 20u30

MET THE MCGUINNESS BROTHERS

VVK €13 › ADD €15 › Ledenkorting €2

ST PATRICK’S DAY

GRATIS

‘The McGuinness Brothers’ begonnen in de late jaren ’90 als Keltisch georiënteerd ensemble o.l.v. Wim Claeys, Wouter Vandenabeele en Maarten Marchau. Eind 2014 werd beslist om met enkele originele bandleden de band nieuw leven in te blazen. Deze muzikanten kwamen doorheen hun carrière in contact met zeer diverse genres en brengen een gevarieerde set van Ierse reels tot Polka’s en Oosterse traditionele nummers. Met Reinhard Vanbergen (Das Pop / Deus), James Lascelles (Frank Zappa / Joan Armatrading), G.T. Moore (Lee Perry / Johnny Nash) en Benito Blanquaert (Santo y Fiesta / La Panika) in de line-up, belooft dit een onvergetelijke St-Patrick’s day te worden. Wij voorzien de guinness en the McGuinness Brothers!

6

CONCERT

LYY

ZATERDAG 26/03

BAL EXPERIENCE

MEER INFO OVER DAGPROGRAMMA EN CATERINGMOGELIJKHEDEN, ZIE WEBSITE.

ADD €8 voor het bal › ledenkorting bal €2 › €8 per workshop

“Swedish traditional folk music in a lively conversation with jazz and rock at a flashy cocktail party…” Wat moeten we daar nog aan toevoegen? LYY brengt zowel traditioneel als nieuw materiaal in een swingende flow van pakkende liefdesliederen, middeleeuwse ballades en komische verhalen. Sinds zijn oprichting in 2006 bracht de band 3 albums uit, waarvan er 1 verkozen werd tot beste Zweedse album van het jaar. Naast prachtige zang (zangeres Emma Björling kennen we van o.a. het a capella kwartet Kongero) brengt LYY met viool, nyckelharpa, gitaar en percussie zijn verhalen tot leven. Een live concert van de band zit vol humor en levenslust en een entertainende interactie met het publiek. Zweedse folkpop om u tegen te zeggen.

WALS & ZWIEFACHER 10u-12u / 16u-18u Tijdens deze workshop behandelen de muzikanten-dansers van SousLePont walsen in 3, 5, 8 en 11 tijden, naast een collectie Zwiefacher dansen, up-tempo volksdansen uit het zuiden van Duitsland met verraderlijke ritmes. Na een opfrissing van de noodzakelijke basisvaardigheden van de walser, gaan we over naar het beluisteren van oriëntatiepunten, de ritmische perceptie, tempo volgen, begrip van de muzikale structuren en het belang van zang bij de dans.

LINE DANCE 13u30-15u30 In tegenstelling tot de koppel- en cirkeldansen die wij gewoon zijn, is er bij line dance geen fysiek contact tussen de verschillende dansers. Iedereen voert de passen simultaan uit, hetzij met het gezicht naar elkaar gericht, hetzij met de aangezichten in dezelfde richting. Wij maken kennis met de gangbare basispassen en het vrolijke genre van de western en country line dance.

BAL MET SousLePont 20u30 Vrij van alle muzikale etiquette, tussen traditionele muziek, jazz en actuele muziek, brengt SousLePont voornamelijk dansmuziek en dit met een atypisch instrumentarium bestaand uit trombone, accordeon en percussie. De dansers laten zich met plezier begeleiden door deze frisse en inventieve muziek, energetisch vol contrasten, met veel ruimte voor fantasie.

SOUS LE PONT

7


ZATERDAG 09/04 › 19u

CINÉZIK

THEMA "FLOWERPOWER" Reservatie verplicht: €20

CONCERT

ZATERDAG 02/04 › 20u30

AURÉLIE DORZÉE & TOM THEUNS VVK €11 › ADD €13 › Ledenkorting €2

Aurélie Dorzée en Tom Theuns vliegen in hun vijfde plaat “L’Art de voler” doorheen poëtische muzikale landschappen waarin men schimmen van musette, tango en tarantella kan ontwaren. Dit multi-instrumentale duo brengt folk van de donkere Middeleeuwen tot nu, met betoverende stemmen, viola d’amore, trompetviool, gitaar en mandocello.

KIDZCLUB

04/04 T.E.M. 08/04/2016

MUZIEK & NATUURKAMP

8

CONCERT

ZATERDAG 16/04 › 20u30

CALUM STEWART & HEIKKI BOURGAULT TRIO VVK €12 › ADD €14 › Ledenkorting €2

€150 per 1e kind › €120 per 2e kind van hetzelfde gezin › kinderen van het 4e tot 6e leerjaar: interesse in muziek en natuur

Muziek en natuur smelten samen tijdens dit paaskamp! Muzikale voorkennis is geen vereiste, maar een grote interesse in muziek wel. In de voormiddag musiceren we samen in het orkest, waarin alle niveaus aan bod komen. In de namiddag gaan we aan de slag rond de 4 natuurelementen: water, vuur, aarde, lucht. Meer info op onze website. Inschrijven kan tot 1 januari via een mail naar melanie@dranoutercentrum.be. Vermeld je leeftijd, muziekinstrument (optioneel) en korte verwachtingen van het kamp.

AURÉLIE DORZÉE & TOM THEUNS

Film- en muziekliefhebbers aller landen, verenigt u, want Cinézik is weer terug! Een kortfilm bij de aperitief, een muziekdocumentaire als hoofdgerecht en een muzikale topfilm of klassieker bij wijze van dessert. Dit alles in het gezellige kader van onze voor de gelegenheid tot oude cinema omgetoverde concertzaal. Lekker loungen in comfortabele zetels met een knabbel en een drankje in de hand. Ondertitels worden voorzien in het Frans en het Nederlands. Na afloop sluiten we de avond af met een intiem maar stevig feestje in onze foyer. Uniek in elke zin!

WORKSHOPS › 16u tot 18u › €8 FLUIT MET CALUM STEWART CALUM STEWART & HEIKKI BOURGAULT

Calum Stewart & Heikki Bourgault verkennen de interkeltische link tussen Schotland en Bretagne door het huwelijk van oude melodieën uit hun respectievelijke tradities. Calum Stewart, een waar meester op Uilleann Pipes en fluit, ontwikkelde zijn lyrische speelstijl op basis van Noord-Schotse tradities. Daarnaast staat Heikki Bourgault, wiens gitaartechniek de sterke Bretoense traditie respecteert, maar tegelijk de grenzen van de open gitaartuning verkent. Yann Le Bozec is dan weer één van Bretagne’s beste contrabassisten. Samen brengen ze sterke Keltische folk met een ongeziene drive.

Topfluitist Calum Stewart werkt tijdens deze workshop op fluittechnieken aan de hand van een aantal traditionele Schotse tunes. Calum ontwikkelde een sterke en lyrische speelstijl doorheen verschillende samenwerkingen met Schotse, Ierse en Bretoense muzikanten.

DADGAD GITAAR MET HEIKKI BOURGAULT

De DADGAD stemming, of open tuning, is vandaag de meest gebruikte in Bretoense muziek en kent ook in ons land heel wat adepten. Tijdens deze workshop behandelt Heikki verschillende tunes en begeleidingstechnieken uit de DADGAD speelstijl.

9


CONCERT

KIDZCLUB

VRIJDAG 29/04 › 20u30

ZATERDAG 07/05 › 15u tot 17u30

MUZIEK IN HET MUSEUM MET DUO GILLES LE BIGOT & RUDY VELGHE

ECOLOGISCHE KOOKACTIVITEIT PIZZA MAKEN MET JNM

VVK €8 › ADD €10 (incl. gratis museumbezoek overdag)

€5

Dit duo verenigt twee veteranen uit de Keltische muziekscene. Gilles Le Bigot is een waar Bretoens icoon. Sinds 1984 staat hij op de planken, die hij deelde met groepen als Skolvan en artiesten als Carlos Nunez. Hij is een van de vaders van de open tuning of DADGAD stemming. Rudy Velghe kennen we als stichtend lid van de groep Orion en als violist bij o.a. Urban Trad en De Geest van de Kesterheide. Samen brengen ze een doorwinterde mix van eigen composities, doordrongen van de rijkdom van de verschillende muzikale tradities waarvan ze zich doorheen de jaren meester maakten.

GILLES LE BIGOT

10

Pizza is een gerecht dat iedereen wel lust. Op deze namiddagactiviteit maken we zelf onze ecologische/vegetarische pizza’s. We snijden zelf groentjes, kneden deeg en beleggen onze pizza’s zoals we zelf willen. Nadien worden ze gebakken in de keuken van ’t Folk en dan… smullen maar!

STOOMBOOT

CONCERT BAL

ZATERDAG 07/05 › 20u30

STOOMBOOT STORM

VVK €14 › ADD €16 › Ledenkorting €2

Op 15 september 2012 speelde Niels Bouten, alias Stoomboot, voor 5 personen de ziel uit zijn lijf in een afgebakende zone van onze grote concertzaal. Dit was lang voordat zijn liedjes regelmatig op Radio 1 te horen waren en kort nadat hij als welverdiende winnaar uit de Nekka-wedstrijd kwam gestormd. Onze intuïtie zei dat deze jongen een kans verdiende. We sloegen de nagel op de kop. Volledig gebeten door het leven als artiest begon Niels al snel met zijn eigen ‘Stoomboot Records’ en bracht hij met de hulp van multi-instrumentalist Andries Boone een eigen plaat uit. ‘Stoomboot’ werd genomineerd voor de MIA’s bij beste doorbraak en Niels werd uitgeroepen als de redder van de kleinkunst. Nadien vijlt hij lang en geduldig aan zijn plaat ‘Storm’ die op 6 december 2015 door de Sint naar Vlaanderen wordt meegebracht. De opdracht is volbracht en geslaagd. Het doel is duidelijk. Stoomboot staat hier om niet meer te vertrekken. De boot ligt aangemeerd. Stoomboot is op ronde.

©PASQUELLO PHOTOGRAPHY

ZATERDAG 14/05 › 20u30

BAL MET ELANOR & LEERLINGEN VAN DÉ ACADEMIE ADD €8 › Ledenkorting €2

De folkafdeling van de Ieperse muziekacademie viert de komst van een nieuwe draailierleraar. Thomas Hoste kennen we vooral als draailierspeler van de groep Cecilia. Met het enthousiasme van een kind op de avond voor Sinterklaas vliegt hij op zijn taak om de Dranouterse muzikanten de kunst van het draailierspelen eigen te maken. Het leek ons dan ook niet meer dan gepast om voor deze gelegenheid zijn groep ‘Elanor’ uit te nodigen. Elanor ontstond uit een aantal Gooikse jam (en geuze-) sessies tussen Bert Leemans (Embrun, les boîtes) en Bart Praet. Later werden ze vervoegd door Thomas Hoste, Kuni Quintens op gitaar en Jelle van Cleemputte op contrabas. Ook de leerlingen van de academie zetten hun beste beentje voor. De verschillende samenspelklassen spelen stukken van het bal, afgewisseld en bijgestaan door hun fantastische leraars Stefan Timmermans, Wim Claeys, en natuurlijk ook nieuwkomer Thomas.

11


ZONDAG 29/05 › 10u30 tot 18u30

KRACHTBOER

FEEST VAN DE DUURZAME LANDBOUW

CONCERT

LES FRÈRES LEMAY

ZATERDAG 11/06 › 20u30

RICCARDO TESI & BANDITALIANA

GRATIS VVK €13 › ADD €15 › Ledenkorting €2

NO CROWS

CONCERT

ZATERDAG 21/05 › 20u30

NO CROWS

VVK €13 › ADD €15 › Ledenkorting €2

No Crows is een multiculturele melting-pot van akoestische folk uit Sligo, Ierland. Het vierde album van de band ‘Waiting for the tide’ is een mijlpaal in hun carrière en kent meer zangnummers dan de voorbije albums dankzij de komst van singer-songwriter Ray Coen. De muziek voor het album werd volledig gemaakt op Coney Island, dat slechts enkele menselijke bewoners kent en daarom in al zijn isolatie perfect was voor het schrijven van dit album, dat de schoonheid van Sligo in alle nummers uitademt. De groep ontstond in 2005 in de Sligo pub ‘Shoot the crows’ uit informele jamsessies tussen 4 muzikanten, waaronder ook Waterboys violist Steve Wickham. No Crows staat voor eclectische, krachtige en vreugdevolle wereldmuziek.

12

Kobe Desramaults (In de Wulf) werkt al jaren met streekgebonden en duurzame landbouwproducten. Het is zijn missie om het publiek dichter bij de producent en zijn product te brengen. Tijdens “Krachtboer” laat Kobe zijn chefs samenwerken met verschillende producenten uit de regio. De gerechten die ze ter plekke bereiden, worden steeds gekoppeld aan een bepaalde streekproducent. Dit is wat “krachtboer” onderscheidt van de gangbare foodfestivals. Er wordt ook een waaier aan activiteiten gepland. Meer info op onze website! I.S.M. Westanglia vzw, Kobe Desramaults en ALLE DAGEN HONGER.

WORKSHOP › ZATERDAG 11/06 16u tot 18u › €8 DIATONISCHE ACCORDEON MET RICCARDO TESI

Riccardo Tesi is één van de grootmeesters op de diatonische accordeon. Buiten Banditaliana kennen we hem van o.a. het accordeon-superster-ensemble ‘Samuraï’ en als trekker van de jubileumherneming van Bella Ciao. Hij leert ons een aantal melodieën uit de Toscaanse muziektraditie en toont ons de wereld van de organetto.

BANDITALIANA

Riccardo Tesi geldt al 30 jaar als één van de grote meesters op de organetto (Italiaanse diatonische accordeon), met sterke wortels in de Toscaanse muziektraditie. Sinds 1992 toert hij met Banditaliana, met Maurizio Geri (gitaar en zang), Claudio Carboni saxofoon) en Gigi Biolcati (percussie) als trouwe metgezellen. Banditaliana laat zich leiden door de voortdurende zoektocht naar innovaties binnen de Toscaanse traditie, wat ervoor zorgt dat hun mediterrane klanken zich weinig belemmeringen laten opleggen. Dankzij de frisse composities, instrumentale virtuositeit, fijnzinnige ritmes en stijlvolle arrangementen verwierf de band al snel een sterke live-reputatie. Hun vijfde en meest recente album 'Maggio' werd uitgebracht in 2014, tweeëntwintig jaar na het debuut 'Banditaliana'.

CONCERT

DONDERDAG 16/06 › 20u

LES FRÈRES LEMAY VVK €11 › ADD €13 › Ledenkorting €2

The boys are back in town! Wie erbij was tijdens het concert van de broertjes Lemay in september 2014 weet precies wat we bedoelen. Na “L’homme qui a vu l’ours” en “La Marmite” komt dit vrolijke gezelschap uit Québec, Canada, nu op de proppen met een derde full cd, ontstaan tijdens hun voorbije concerttournees door Qatar en Europa. Nog steeds vergezeld door topmuzikanten David Robert op percussie en Yanic Boudreau op viool, omringen de muzikale broers zich nu ook met harmonica, elektrische gitaar en piano. Het resultaat werd “Marie Cantitum Dominum” gedoopt en kent opnieuw de stevige ‘néo-trad’ sound die zo eigen is aan Les Frères Lemay. Klaar voor het laatste feestje van ons concertseizoen?

13


CURSUSSEN

EETCAFÉ ’T FOLK & [ F ] EXPERIENCE DE ZANGTAFEL MAANDAG

In het [ F ] Experience Museum kom je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. Voor de kleinsten is er een aparte experimenteerruimte op maat voorzien.

GRATIS › 19u30

DATA: 11/01, 25/01, 15/02, 29/02, 14/03, 21/03, 11/04, 25/04, 09/05, 23/05, 13/06

GITAAR

VOOR KINDEREN ZATERDAG Reservatie verplicht › €110 › 13u45: GROEP BERT › 14u45: GROEP HELEEN › 15u30: nieuwe lln

Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn, dat blijft de definitie van onze zangtafel. We gaan rond de tafel zingen, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liederen met en voor elkaar. De zangtafeltrekkers zijn Jim & Georgina Boyes en Alfred den Ouden, maar het staat iedereen vrij om liedjes mee te brengen.

DATA: 23/01, 30/01, 06/02, 20/02, 05/03, 12/03, 19/03, 16/04, 23/04, 30/04, 07/05, 21/05, 04/06, 11/06, 18/06

In Dranouter Centrum wordt niet enkel je culturele honger gestild. Eetcafé ’t Folk is ‘the place to be’ voor jonge gezinnen met kinderen, wandelaars die even willen verpozen en iedereen die gewoon wil genieten van het prachtige uitzicht op de Kemmelberg met een streekbiertje of Picon in de hand.

De lessen van Bert Koether en Heleen Gouwy richten zich op jonge muzikantjes die (nog) niet in aanmerking komen voor het reguliere muziekonderwijs of die het op een alternatieve manier willen proberen. Ze werken met eenvoudige deuntjes en splitsen de groepen op in verschillende niveaus zodat ieder op zijn eigen tempo kan bijleren.

... 1 2 3 1 2 3 ...

VOLKSDANS VRIJDAG

Onze menukaart omvat een rijke keuze aan vlees, vis en vegetarische gerechten, altijd met respect voor streekproducten en een knipoog naar de wereldkeuken & het zomerfestival. Voor daguitstappen, communies of andere feesten, voorzien wij formules op maat! DATA: 05/02, 19/02, 04/03, 18/03, 01/04, 15/04, 29/04, 13/05, 27/05 en 10/06

ZAAL HUREN

Reservatie verplicht › €40 voor 10 lessen

Dansmeester Jacques Meysman leert zijn volgelingen met veel enthousiasme een aantal individuele en gemeenschapsdansen aan uit het traditionele repertoire, live begeleid op de accordeon door Ignace Braem.

14

Op zoek naar de geschikte locatie voor uw evenement? Wij verhuren onze concertzaal, geschikt voor optredens, feesten, bijeenkomsten, en de polyvalente vergaderzaal. Neem een kijkje op de website voor meer info.

Ook wie een gevuld dagarrangement of een fijne groepsuitstap zoekt, is in Dranouter Centrum aan het juiste adres. Meer info over ons aanbod (volksdans, boerengolf, volksspelen, smultocht, muzikale wandelingen…) vind je op de website experience.festivaldranouter.be.

15


DE VERNIEUW WEBSITE!

Lees meer over de concerten & ons volledige aanbod op www.dranoutercentrum.be!

NIEUWE OPENINGSUREN! EETCAFÉ › Vrijdag vanaf 17u (keuken van 18u tot 22u) › Zaterdag vanaf 16u (keuken van 18u tot 22u) › Zondag vanaf 11u (keuken van 12u tot 21u30) › Maandag vanaf 16u (géén keuken) › Op feestdagen en zaterdagen tussen 26/03 en 27/08

vanaf 11u30 (keuken doorlopend vanaf 12u)

MUSEUM Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter 057 44 69 33 - info@dranoutercentrum.be

www.dranoutercentrum.be

Woensdag t.e.m vrijdag van 10u tot 18u. Zaterdag & zondag van 11u tot 18u. (Laatste bezoekers museum: 17u).

Brochure Voorjaar 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you