Page 1

FUL LTIM E FOL K

URBAN TRAD UNPLUGGED YOURS

RAY COOPER PALACE OF TEARS

SPINVIS

OOGCONTACT VAN DE EENZAAMSTE SOORT

ORQUESTA TANGUEDIA ALFONSINA

en vele anderen PROGRAMMA VOORJAAR 2015

BLIJF OP DE HOOGTE VIA WWW.DRANOUTERCENTRUM.BE &

FACEBOOK!


11

13

VOORWOORD Muziekcentrum Dranouter heeft een druk najaar achter de rug! En dan heb ik het evenzeer over het aantal georganiseerde concerten als over de bezoekers daarop aanwezig. Het doet deugd om onze vaste publiekskern te zien groeien. We herinneren u er daarom graag aan dat het ook mogelijk is om lid te worden van Muziekcentrum Dranouter en op die manier heel wat uit te sparen bij het aankopen van uw concerttickets.

07

09

10

Intussen denken wij vooruit: het voorjaar in en de zomer tegemoet. Heel wat landgenoten op het programma deze keer. Ik denk maar aan de fantastische Jokke Schreurs, Orquesta Tanguedia, Urban Trad en Trio Dhoore. We laten ons zwak voor het Hoge Noorden kennen door het uitnodigen van de Zweedse ensembles ODE en Triakel. Ook Ray Cooper, die naar eigen zeggen evenveel Zweed als Schot is, komt nog eens op bezoek. Van iets minder hoge maar toch nog noordelijke afkomst is de zanger Spinvis, die een intiem concert brengt met zijn nieuwe show ‘Oogcontact Van De Eenzaamste Soort’. Qua eigen producties hebben we iets héél speciaals voor u. Het is een ode aan alle gesneuvelde soldaten die begraven liggen op Dranoutre Military Cemetery, de begraafplaats vlak achter Dranouter Centrum. Doorheen het jaar werden verschillende composities geschreven ter ere van bepaalde soldaten die er begraven liggen en die worden allemaal samengebracht op 2 mei tijdens een eenmalig concert, waarop alle inwoners van Dranouter gratis uitgenodigd zijn. Er staat nog zoveel meer te gebeuren: we gaan op zangstage bij Dree Peremans in Zuid-Frankrijk, in de hoop onze jonge folkzangers meer van ons eigen repertoire te laten ontdekken. Voor de kinderen is er het tweede Muziek-en natuurkamp in de paasvakantie, dit keer met overnachting in een reusachtige tent. Ook het Cinézik-concept kent zijn vervolg met een avondvullend programma vol films, lekkernijen en muziek.

WORD LID VAN DRANOUTER CENTRUM EN ONTDEK DE VOOR­DELEN VAN ONZE LEDENKAART.

Te veel om op te noemen dus. Neem gerust een kijkje op onze website als dit boekje niet bevredigend genoeg werkt. Hou ook zeker onze facebookpagina in het oog en bel of mail ons als er specifieke vragen zijn. Ik zie jullie graag op één of meerdere (bij voorkeur) van onze activiteiten.

Lid worden kost €10. Op vertoon van je lidkaart krijg je €2 korting op alle zaalconcerten + twee maal per jaar ons programmaboekje in uw bus en een gratis ledenconcert.

Lid worden kan via www.dranoutercentrum.be.

Melanie Scheys Artistiek Verantwoordelijke – Muziekcentrum Dranouter


CONCERT

ZATERDAG 14.02 › 20u30

TRIO DHOORE €5 (op vertoon toegangsticket €5 korting bij aankoop cd)

JOKKE SCHREURS © JOHAN VAN EYCKEN

WANDELING

OORLOGSVENSTERS

MUZIKALE VERTELWANDELING VERVOLG 17.01, 23.01, 31.01, 06.02 & 13.02 Start 18u € 29 wandeling + maaltijd › € 9 enkel wandeling

Yves Bondue reconstrueerde de hevigste uren uit de geschiedenis van “het oog van Vlaanderen”, zoals de Kemmelberg wordt genoemd, in een vertel­ wandeling met live muziek en aansluitende maaltijd in de foyer van Muziekcentrum Dranouter. Deze vertelwandeling kadert in de reeks van de vroegere ‘fakkeltochten’ en wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen/ Gone West.

CONCERT

ZATERDAG 24.01 › 20u30

‘DJANGOFOLLIES’

WANNES IN JAZZ – JOKKE SCHREURS TRIO VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2

Wat zou er gebeurd zijn als Wannes van de Velde en Django Reinhardt elkaar ooit hadden kunnen ontmoeten? We zullen het nooit weten, maar Jokke Schreurs en de zijnen experimenteren wel met de hypothese. Hoewel Wannes in België vooral bekend geworden is als zanger en liedschrijver, leverde de grootmeester ook een schat aan instrumentale composities af. Het is dit minder bekende repertoire dat het Jokke Schreurs Trio wil belichten. Jokke is bekend als gitarist en vertolker van Djangomuziek, maar verlegt zijn grenzen voor dit concert naar het Wannes-repertoire.

WORKSHOP

TLS MET TRIO DHOORE

ZATERDAG 14.02 › 16u › GRATIS MITS INSCHRIJVING VIA DE WEBSITE Altijd handig als drie broers dezelfde hobby beoefenen, dan is er zo weinig tijd om ruzie te maken. Dit getalenteerde trio heeft doorheen de jaren heel wat repertoire bij elkaar geschreven. Ze leren jullie met plezier enkele tunes aan tijdens deze TLS. Gratis en toegankelijk voor alle instrumenten en niveaus.

4

Trio Dhoore brengt instrumentale balfolkmuziek van eigen makelij geïnspireerd op traditionele muziek uit de lage landen en ritmes uit de Vlaamse en centrumFranse baltraditie. De drie broers kenden elk hun muzikale pad tot ze in 2010 in familiale kring het podium betraden. De formule bleek te werken. Hun akoestische sound wordt door jong en oud gewaardeerd, zowel in binnen- als in buitenland. Ze stellen hun nieuwe cd voor tijdens dit luisterconcert.

CONCERT

ZATERDAG 21.02 › 20u30

ODE

VVK €12 › ADD €14 › Ledenkorting €2

Drie rijzende sterren aan het Zweedse folkfirmament: Olle Linder (percussie, gitaar, zang), Dan Svensson (percussie, zang , gitaar) en Emilia Amper (nyckelharpa en zang) brengen pakkende Zweedse liederen en melodieën. De chemie tussen deze muzikanten is besmettelijk voor de toeschouwers en hun charmerende podiumpresentatie brengt eender welk publiek aan het lachen, huilen en dansen. Hun repertoire bestaat uit eigen materiaal met teksten die gebaseerd zijn op het hier en nu. In hun sound zitten invloeden uit Zweden, West Africa, LatijnsAmerika en het Midden Oosten. ODE’s debuutalbum "Och hela världen den log" werd gereleased in juni 2013. Een mix van traditionele muziek, hedendaagse folk en pop.

TRIO DHOORE

ODE

KIDZCLUB

ZONDAG 22.02 › 15u

THEATER TJIF-TJAF DE PRINSES OP DE ERWT €5

Er is een prins, heel alleen. Hij is verdrietig van kop tot teen. Een lieve, kleine prinses wil hij wel. Maar die vindt hij niet zo snel! De prins beleeft heel wat spannende avonturen! Wil jij ook kennismaken met zijn gekke kuren? Kom dan het poppenspel zeker zien! En misschien krijg je wel de echte prinses te zien. Het poppentheater van Jowan Nuyttens, Annie Lemahieu en Ine Six werd opgericht door de Poperingse Kinderbrouwerij met steun van CO7.

5


KIDZCLUB

ZONDAG 08.03 › 15u

JNM ACTIVITEIT: PISSEBEDDEN €5 › Leden JNM gratis FILM & MAALTIJD

ZATERDAG 28.02 › Start 19U

CINÉZIK €20

Cinema + Muziek = CINéZIK! Het concept vond zijn oorsprong tijdens een brainstorm tussen De Dranouterse vzw’s ‘Covyetvanhaelst’ en ‘Muziekcentrum Dranouter’. Vorig jaar werden al enkele kleine Cinézik avonden georganiseerd, maar nu is het concept volwassen en zien we het wat groter. Daarom bieden wij u deze all-in formule aan van drie films met bijhorend eten en een stevig feestje. Het pro­gramma ziet er als volgt uit: 19u00: deuren open 19u15-19u30: Aperitief met kortfilm “Music for one appartment and 6 drummers” 19u40-21u00: Burgertime met de muziek­docu mentaire “Mistaken for strangers” 21u15-23u00: cinemavoedsel met hoofdfilm “O Brother where art thou” 23u00: Afterparty by the national dj orchestra of Westanglia Meer info over de films kan je vinden op onze website!

6

Juweeltje. Paars drie-oogje. Kleine gaper. Oei, wat is dat allemaal? Wel, dat zijn pissebedden! Er zijn veel soorten van deze kleine mormeltjes. Sommige hebben erg leuke namen, andere noemen dan weer gewoon ‘Kleipissebed’. Sommige vind je overal, andere moet je op speciale plekjes gaan zoeken. Sommige rollen zich op in een bolletje, andere lopen gewoon heel snel weg als je ze probeert te pakken. Je hoort het al, pisse­bedden zijn fantastische beestjes! En op zondag 8 maart kom je er alles over te weten. Bereid je maar voor op een spannende speurtocht met vergrootglas! CONCERT

ZATERDAG 14.02 › 20u30

RAY COOPER PALACE OF TEARS

VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2

Na zijn ‘Tales of Love, War and Death by Hanging’ is Ray Cooper – aka ‘Chopper’ uit Oysterband terug met een nieuwe parel van een schijf. ‘Palace of Tears’ is het tweede solo album van de zanger/ cellist/gitarist en verraadt diens liefde voor het hoge Noorden. De Schot woont immers al meerdere jaren in Zweden en dat uit zich in zijn speelstijl en repertoire. Ray was al onze gast in september 2012. Wie erbij was die avond begrijpt waarom we geen seconde getwijfeld hebben om hem terug in huis te nemen. Zachte luisterfolk van topniveau.

RAY COOPER

URBAN TRAD

CONCERT

ZATERDAG 21.02 › 20u30

URBAN TRAD “UNPLUGGED YOURS”

VVK €12 › ADD €14 › Ledenkorting €2

Urban Trad is terug! U weet wel, de enige groep die ons de laatste 15 jaar nog eens héél dicht bij de overwinning van het Eurovisiesongfestival heeft gebracht. Het nummer ‘Sanomi’, dat op 2 punten na de gouden medaille niet haalde, werd de exponent van een decennium vol frisse en inventieve muziek, van een formatie die niet te beroerd was om vele grenzen af te tasten. De groep viel even stil na het vertrek van frontman Yves Barbieux, maar komt vandaag opnieuw naar buiten met een kakel­ vers en akoestisch programma. “Unplugged yours” is de terugkeer van Dirk Naessens (viool), Philip Masure (gitaar), Soetkin Collier (zang), Véronica Codesal (zang) en nieuwkomer Rémi Decker (doedelzak en fluit) naar hun eigen roots. Zo nieuw dat we jullie absoluut niet kunnen zeggen wat het zal worden. Maar één ding is zeker: erbij zijn is de boodschap.

MULTIDELTA

WORKSHOP

DOEDEL- EN TREKZAKSTAGE

MET AURÉLIEN CLARANBAUX EN BORIS TROUPLIN 28.03 - 29.03 › 10u-18u › €50 Dit is een weekendstage voor gemiddelde tot gevorderde doedelzak- en trekzakspelers. Naarmate het niveau van de ingeschrevenen worden de deelnemers opgesplitst in verschillende groepen. Aurélien Claranbaux is bekend van verschillende Franse balfolkgroepen zoals Minuit Guibolles, ZEF, Jeff Caresse, Duo Absynthe ... Samen met doedelvirtuoos Boris Trouplin vormt hij het duo Multidelta en speelt hij op zaterdagavond het bal in Dranouter Centrum. Beide lesgevers zijn Franstalig. Meer info en inschrijving via charlotte_samyn@hotmail.com.

7


BAL & WORKSHOPS

ZATERDAG 28.03 › 20u30

BAL EXPERIENCE

MET MULTIDELTA EN DUO NOORDWEST, WORKSHOPS DANS UIT ZWEDEN EN DE BALKAN

CONCERT

› 10u-12u: ZWEEDSE DANS › 13u30-15u30: BALKANDANS › 16u-18u: ZWEEDSE DANS › 20u30: BAL

bal: VVK €7 › ADD €8 3 workshops: €20 › 1 workshop: €7 Optie maaltijden: middagmaal: €6 › avondmaal: €14 › Volledig dagprogramma (3 ws, maaltijden en bal): €40

Multidelta: Tien jaar na Minuit Guibolles slaan Aurélien Claranbaux en Boris Trouplin opnieuw handen en voeten in elkaar om stevige balfolkmuziek te maken. Geen danser kan weerstaan aan de energieke klanken van hun dia­ tonische accordeon en doedelzak. Onvervalste ambiance, uitgerekte frequenties, experiment,… Kortom: muziek om op te dansen… Dat is Multidelta. Duo NoordWest: Duo NoordWest speelt en danst al bijna 20 jaar Zweedse traditionele dansen. Thomas en Els behaalden beiden een graad als speelman in Zweden en Els ontving in 2008 "Groot Zilver" als polskadanser. Het duo geeft Zweedse dansen in Nederland en België en spelen ten dans op Zweedse bals.

ZATERDAG 04.04 › 20u30

ORQUESTA TANGUEDIA ALFONSINA

VVK €16 › ADD €18 › Ledenkorting €2

Je kan als luisteraar onmogelijk onbewogen blijven bij de muziek van Orquesta Tanguedia. Dit virtuoze sextet doorbreekt de grenzen van klassiek, folk, jazz en tango en maakt van dit geheel een meeslepende mix. Jarenlang dag aan dag samenspelen bracht hen op een duizelingwekkend niveau van componeren, arrangeren en performen. Met “Alfonsina” brengt het nieuwe Orquesta Tanguedia een unieke, eigentijdse muziekervaring. Het ensemble wordt gecoached door Raf Walschaerts en nam deel aan een aantal unieke projecten met o.a. het Ballet van Vlaanderen en Kommil Foo.

STAGE

MASTERCLASS TRADITIONEEL ZANGREPERTOIRE

MET DREE PEREMANS IN HAUTEFAGELA-TOUR (ZUID-FRANKRIJK) ZATERDAG 04.04 t.e.m. VRIJDAG 10.04 › €100 alles inbegrepen Deze unieke masterclass richt zich op ervaren zangers/zangeressen die zich in de traditionele vocale muziek van onze streken willen verdiepen. Gedurende vijf dagen nemen zij dit repertoire onder handen gesteund door verschillende bronnen (liedboeken, handschriften en verzamelingen). In een prachtig kader wordt in beperkte groep en in dialoog met elkaar ontdekt en gezongen. Zo krijgen zangers/ zangeressen de kans om intensief aan de slag te gaan met (ongekende) traditionele Vlaamse liederen.

DANSWORKSHOPS ZWEEDSE DANS 10u-12u Uitgaande van de Zweedse schottis komen we via de typisch Zweedse snoa uit bij de polska uit Bingsjö, die in Zweden en daarbuiten geldt als de basispolska. Naast het kennen van de pasjes gaat het hierbij vooral om soepel draaien en samen dansen, je danspartner leiden of deze juist volgen.

BALKANDANSEN 13u30-15u30 Tijdens deze twee uur durende workshop bekijken we verschillende basisbewegingen van balkandansen uit Oost-europa. Deze dansen worden gekenmerkt door snelle en zwierige bewegingen, zowel in de muziek als in de dans.

Na deze masterclass wordt nog verder gewerkt aan een voorstelling die op verschillende locaties in Vlaanderen te zien zal zijn. Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn (heel) beperkt.

ZWEEDSE DANS 16u-18u We leren de hambo en daarnaast een wat eenvoudiger Zweedse baldans, bijvoorbeeld een engelska of een aantal schottisvariaties. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kunnen we ook voortbouwen op de eerste workshop en de polska verder uitwerken. TANGUEDIA © LIEVEN DIRCKX

8

9


KIDZCLUB

CULINAIR

VRIJDAG 10.04 › 20u

WHISKY PROEVEN MET BOB MINNEKEER €29

We hebben een hart voor Schotland, en niet enkel voor zijn muziek. Daarom presenteren we de liefhebbers een unieke kans tot het proeven van Schotse whisky’s, uitgekozen en uitgepluisd door expert Bob Minnekeer. Gedurende ongeveer 2.5 uur proeven we een zestal whisky’s en grasduinen we doorheen het productieproces, de verschillende soorten whisky’s, glazen, proefmethodes, kooktips,… Bob Minnekeer, baas van de Gentse Whiskyclub ‘Glengarry’, is de grootste whiskykenner van de Benelux en wordt in Schotland op handen gedragen omwille van zijn niet aflatende inspanningen voor de verspreiding van de Schotse cultuur. Wie vooraf een stevige laag wil leggen, bieden we de kans op het verorberen van op vel gebakken Zalm in Whiskysaus in eetcafé ’t Folk.

CONCERT

MAANDAG 13.04 t.e.m. VRIJDAG 17.04

ZATERDAG 02.05 › 20u30

KINDEREN VAN 8 TOT 12 JAAR

VVK €12 › ADD €14 › Ledenkorting €2 Inwoners van Dranouter gratis

MUZIEK EN NATUURKAMP

ONLY REMEMBERED

€150 per 1e kind - €120 per 2e kind van hetzelfde gezin (alle maaltijden en overnachtingen inbegrepen) Inschrijven voor 31 maart via de website.

Muziek en natuur smelten samen in ons tweede paaskamp! Dit jaar mét overnachting en alle maaltijden inbegrepen. Iedere voormiddag spelen de kinderen in het orkest of het Orff-ensemble en krijgen ze een unieke muziekworkshop zoals soundpainting en bodydrum. In de namiddag vragen we ons af wat je zoal moet gedaan hebben voor je 12 wordt. Een vlot bouwen, een avondwandeling maken, koken op het kampvuur, kompaslopen, waterdieren spotten en een moddergevecht zijn maar enkele voorbeelden. Doorheen dit unieke kamp gaan we op zoek naar het ontstaan van muziek in de wereld, slapen we in een reuze tipitent tussen de dieren, verbreken we een uniek wereldrecord en bereiden we ons voor op het grote slotconcert van vrijdagavond. De week wordt afgesloten met een BBQ waarop ook alle mama’s en papa’s welkom zijn.

LON ELDRIDGE

CONCERT

ZONDAG 26.04 › 16u

LON ELDRIDGE MUZIEK IN HET MUSEUM

Vrije bijdrage + gratis museum overdag!

Lon Eldridge, afkomstig uit Chattanooga, Tennessee, is één van die muzikanten die je niet snel zal vergeten. Luttele jaren geleden maakte hij op Flanders Ethno zijn intrede in ons land en kwam sindsdien meermaals op tournee door Europa. Lons gitaarspel roept de geest op van artiesten als Mississippi John Hert, Robert Johnson, Blind Blake en vele anderen. Zijn muziek is een unieke blend tussen traditionele vooroorlogse blues, ragtime en swing. Daarnaast heeft hij ook nog eens de coolste snor van alle levende gitaristen. Deze jongen mag je niet missen. Dit concert wordt georganiseerd in het kader van ‘Muziek in het museum’. Breng gratis een bezoekje aan ons museum en sluit de namiddag af met dit schitterende concert!

10

Vlak achter Dranouter Centrum ligt een kleine militaire begraafplaats van het Britse gemenebest. In het kader van 100 jaar oorlog wil Dranouter Centrum deze laatste rustplaats van 455 Britse soldaten huldigen. Daarom gingen we op zoek naar verhalen achter de witte stenen en gaven we een heleboel muzikanten de opdracht om op basis van deze verhalen liederen te componeren. Een deel van de informatie werd ter beschikking gesteld door familieleden van deze soldaten uit Canada, Engeland, Australië,… Het resultaat is een verbijsterende verzameling aan nieuwe, persoonlijke nummers die merkwaardig verbonden zijn met ons dorp. De nummers reizen nu verder met hun componisten en telkens zo’n nummer gespeeld wordt, komt de soldaat aan wie het is opgedragen heel even weer tot leven. Herdenking in de mooiste zin van het woord. Op 2 mei komen al deze nummers en hun verhalen eenmalig samen tijdens het concert “Only remembered”. We zeggen het wel vaker, maar deze mag u écht niet missen.

11


BAL

ZATERDAG 09.05 › 20u30

BAL EXPERIENCE

MET NIEUWE EN OUD-LEERLINGEN VAN DÉ ACADEMIE DUO MONTARO - CAVEZ

VVK €7 › ADD €8

Dranouter Centrum is de vaste ontmoetingsplek voor de folk leerlingen van Dé Academie uit Ieper. De leerlingen, leraars en oud-leerlingen van de folkafdeling spelen vanavond ten bal. TRIAKEL

CONCERT

ZATERDAG 16.05 › 20u30

TRIAKEL (S)

VVK €12 › ADD €14 › Ledenkorting €2

Triakel bestaat uit Emma Härdelin (viool, zang) Kjell-Erik Eriksson (viool) en Janne Strömstedt (harmonium), drie gevestigde waarden uit de Zweedse folk scene. De groep brengt Zweedse liedjes die voornamelijk geworteld zijn in de provincies Jämtland en Hälsingland, thuisbasis van de groepsleden. De muziek van Triakel is onwaarschijnlijk mooi en zacht, maar toch emotioneel geladen. Alles wordt gedragen door de zang van Emma Härdelin, wiens stem ontegensprekelijk het hart van de groep vormt. Een groep die de drang om simpele en intieme akoestische muziek te maken tot uiting brengt in zijn nummers. Triakel ontstond in 1994 en bracht intussen 1 single en 5 full Cd’s uit, waarvan de laatste in 2011. De groep speelde in een 15tal Europese landen, alsook in Japan en meermaals in de VS en Canada.

12

CONCERT CONCERT

ZONDAG 31.05 › 16u

ZATERDAG 23.05 › 20u30 SPINVIS NL OOGCONTACT VAN DE EENZAAMSTE SOORT

DUO MONTANARO – CAVEZ – LE TROISIÈME TEMPS

VVK €16 › ADD €18 › Ledenkorting €2

VVK €7 › ADD €9 › Ledenkorting €2

In de afgelopen jaren was Spinvis in de theaters vooral te zien in grote producties met een uitgebreide bezetting. Nu gaat de Nederlandse zanger voor de tweede keer op tournee met zijn persoonlijk, intiem programma ‘Oogcontact Van De Eenzaamste Soort’. In deze voorstelling komt oud, ouder, nieuw en pas geboren materiaal voorbij en wordt Spinvis begeleid door de Belgische multi-instrumentaliste en zangeres Saartje Van Camp. Bij Spinvis weet je dat alles muziek is en dat hij je meeneemt naar een wereld waarvan je het bestaan tot dan toe niet kende...

Na twee cd’s (Opus 1 en Escales) bevalt dit duo in maart 2015 van zijn derde kindje “Le troisième temps”. Sophie Cavez (diatonisch accordeon) is bekend uit groepen als Urban Trad, KV-Express,… Baltazar Montanaro is violist bij Cie Montanaro, Red Rails en nog heel wat andere groepen. Het duo neemt je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden (Baltazar’s huidige verblijfplaats) en verweven met klanken uit het oosten. De muzikanten brengen muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht en teder. Het is een waar genot om deze twee topmuzikanten samen te horen, maar ook om hen te zien spelen.

MYRDDIN

CONCERT

ZATERDAG 13.06 › 20u30

MYRDDIN

MET ANA LLANES EN JOSÉ LIGERO VVK €12 › ADD €14 › Ledenkorting €2

Opgegroeid in het muzikantennest van de familie De Cauter, werd Myrddin op zijn 14de gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Hij volgde masterclasses in Spanje bij grootmeesters uit de flamenco waaronder Manolo Sanlucar, Gerardo Núñez, ... Dankzij het ondergaan van veelzijdige invloeden en een onstilbare experimenteerdrang ontwikkelde de gitarist een eigen, aparte stijl van hedendaagse flamenco. Myrddin deelt vaak het podium met o.a. Jef Neve en Gabriel Rios, maar staat nu klaar met een traditioneel ‘guitarra, cante y baile’ trio, gevormd door zichzelf, zanger José Ligero en flamencodanseres Ana Llanes.

13


CURSUS

EETCAFÉ ’T FOLK & [ F ] EXPERIENCE

ZANGTAFEL

MET JIM & GEORGINA BOYES EN ALFRED DEN OUDEN Gratis › telkens vanaf 19u30

DATA: 26.01, 09.02, 23.02, 09.03, 23.03, 20.04, 04.05, 18.05, 01.06 & 15.06 Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn, dat blijft de definitie van onze zangtafel. We gaan rond de tafel zitten, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liederen met en voor elkaar. De zangtafeltrekkers zijn Jim en Georgina Boyes en Alfred den Ouden, maar het staat iedereen vrij om liedjes mee te brengen.

GITAAR

VOOR KINDEREN MET ANNELIES DETRU €110 voor 15 lessen › nieuwe starters van 16u15-17u

DATA: 24.01, 31.01, 07.02, 14.02, 28.02, 07.03, 14.03, 21.03, 28.03, 04.04, 25.04, 09.05, 23.05, 06.06 & 13.06 De lessen van Annelies Detru richten zich op jonge muzikantjes die (nog) niet in aanmerking komen voor het reguliere muziekonderwijs of die het op een alternatieve manier willen proberen. Ze werkt met eenvoudige deuntjes en splitst de groepen op in verschillende niveaus zodat ieder op zijn eigen tempo kan bijleren.

VOLKSDANS

Dranouter Centrum is meer dan enkel een concertzaal en muziekcentrum. Wie voor of na een concert of workshop de innerlijke mens wil versterken, kan terecht in eetcafé ’t Folk. Je kan er proeven van een uitgelezen selectie bieren op vat en een rijke keuze aan cocktails en sterke dranken. De menukaart etaleert een voorkeur naar streekproducten met een knipoog naar de wereldkeuken.

MET JACQUES MEYSMAN

€30 › telkens om 20u30

DATA: 06.02, 20.02, 06.03, 20.03, 03.04, 17.04, 01.05, 15.05, 29.05, 12.06 & 26.06

In het [ F ] Experience Museum kom je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. Voor de kleinsten is er een aparte experimenteerruimte op maat voorzien. Ook wie een gevuld dag arrangement of een fijne groepsuitstap zoekt, is in Dranouter Centrum aan het juiste adres. Meer info over ons aanbod (volksdans, boerengolf, volksspelen, smultocht, muzikale wandelingen,….) vind je op de website folkexperience.muziekcentrumdranouter.be.

Dansmeester Jacques Meysman leert zijn volgelingen met veel enthousiasme een aantal individuele en gemeenschapsdansen aan uit het traditionele repertoire, live begeleid op de accordeon door Ignace Braem.

14

15


Lees meer over de concerten & ons volledige aanbod op www.dranoutercentrum.be!

OPENINGSUREN EETCAFÉ › Vrijdag 17u00 – 24u00 (keuken van 18 tot 22 uur) › Zaterdag 16u00 – 24u00 (keuken van 18u00 tot 22u30) › Zondag 11u00 – 24u00 (keuken van 12u00 tot 21u30) › Maandag 16u00 – 23u00 (géén keuken)

MUSEUM

Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter 057 44 69 33 - info@dranoutercentrum.be

www.dranoutercentrum.be

Woensdag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00. Zaterdag & zondag van 11u00 tot 18u00. (Laatste bezoekers museum: 17u00).

Brochure Voorjaar 2015