Page 1

E NIEUW FOYER LÉ OLÉ O

PROGRAMMA VOORJAAR 2014 BLIJF OP DE HOOGTE VIA WWW.DRANOUTERCENTRUM.BE &

FACEBOOK!


11

VOORWOORD

04

In de maand oktober bezoeken jaarlijks zo’n 2000 afgevaardigden uit de wereldwijde cultuursector de muziekbeurs Womex. Organisatoren, artiesten en boekingsbureaus ontmoeten er elkaar om te netwerken. Tegelijk worden heel wat showcases georganiseerd om watertandende programmatoren in de verleiding te brengen internationale groepen te boeken. Dat lukt doorgaans vrij goed, maar als ik kijk naar ons programma van voorjaar 2014, staan er verbazend veel groepen uit eigen land op het menu. Gelukkig liet ik hier en daar nog een gaatje open om toerende buitenlanders een podium te kunnen bieden wanneer nodig. Moraal van het verhaal: Laat dit boekje vooral een richtlijn zijn van wat we te bieden hebben, maar vergeet zeker niet onze nieuwsbrieven, website en facebookpagina regelmatig te checken, want er komt vast nog heel wat bij in de loop van de komende maanden.

13

14

Ondanks de hoop Belgen die de Delrue, euh revue, zullen passeren, steken we het nieuwe jaar in gang met twee knallers van internationale bands. De eerste is Gordie MacKeeman and His Rhythm Boys uit Canada. Volgens menig Womexiaan een absolute wereldtopper. Nog geen week later krijgen we David Munnelly nog eens op bezoek, u weet wel, die energieke Ier die in september 2012 ook al op het programma stond. Deze keer onthult hij ons, samen met heel wat gasten, alle Secrets behind the squeezebox.

CONCERTEN

4

KIDZCLUB

11

CURSUSSEN

12

DANSEN

13

WORKSHOPS

14

VARIA & INFO

15

Daarna gaan we de Vlaamse tour op. U mag zich verwachten aan een Flamenco Doble avond, jong talent met Dr Eugène, Boom’n van de Weireld, Et Encore en Ivan & Emile, heel wat kleinkunstgeweld ook, al zij het niet altijd in het Nederlands, een avondje puur genieten met de nieuwe cd van Naragonia Quartet en oude-rotten-in-het-folkvak Kadril. Hier en daar smijten we er nog een Bal Experience tegenaan, waarbij onze Engelse en Franse buren toch nog op het toneel zullen verschijnen. Nieuw zijn de winterse filmavonden voor de Heuvellandse cinefiel maar ook voor de kleintjes is er weer heel wat lekkers bij. Wie zijn kapoenen tijdens de paasvakantie even het huis uit wil: wij voorzien het perfecte excuus voor u om hen vijf dagen naar Dranouter te sturen. Maar laat mij u niet langer ophouden, want na deze teaser kunt u vast niet wachten om de rest van het boekje te verslinden. Ik wens u alvast veel plezier daarmee en tot binnenkort, in Dranouter!

Melanie Scheys Artistiek Verantwoordelijke - Muziekcentrum Dranouter


CONCERTEN ZA 25.01 › 20u30 GORDIE MACKEEMAN

VR 31.01 › 20u30 DAVID MUNNELLY

VVK €12 › ADD €15 › Ledenkorting €2

VVK €12 › ADD €15 › Ledenkorting €2

& HIS RHYTHM BOYS

ZA 22.02 › 20u30 FLAMENCO DOBLE VVK €16 › ADD €20 › Ledenkorting €2

SECRETS BEHIND THE SQUEEZEBOX

In september 2012 speelde The David Munnelly Band onze zaal volledig plat. Gelukkig staat alles weer recht nu, dus wie het spektakel miste, krijgt binnenkort een tweede kans. In een nieuwe verpakking is dat, want deze keer brengt de Ierse trekzakvirtuoos andere vrienden mee.

ZA 08.02 › 20u30 DR EUGÈNE Gratis in de foyer

Gordie MacKeeman and His Rhythm Boys brengen Old Time Roots muziek met een energieniveau dat je praktisch bij je kraag uit de zetel sleurt. De groep is naast een allegaartje van schitterende muzikanten ook een fantastische entertainende live act. The Rhythm Boys ontvingen in 2012 dan ook de Galaxie Supernova Award ‘for outstanding live performance’ op het Ottawa Folk Festival. En dan is er Gordie MacKeeman, die zijn bijnaam ‘Crazy legs’ 100 procent verdient. Zijn fascinerende danspasjes, gecombineerd met de verrassende bluegrass harmonieën, Peter Cann’s gitaarsolo’s en de ritmesectie van Thomas webb en Mark Geddes, maken van deze band het ultieme en übermuzikale entertainmentpakket.

4

CONCERTEN

Het was muzikaal directeur Jos Creusen uit Oisterwijk die David uitdaagde om de grenzen van zijn squeezebox en repertoire te verkennen en verleggen, samen met gastmuzikanten waarmee hij niet elke dag het podium deelt. David nam de uitdaging aan. In de ene set neemt hij u mee naar zijn Ierse moederschoot, in de andere voert hij u verder weg van thuis om nog dichter bij zichzelf te komen. Met wonderbaarlijke composities en experimentele modernismen komt hij tot speltechnische innovaties op trekharmonica, samen met Soetkin Collier (zang), Lorcan Fahy (viool, mandolin), Shane Mc Gowan (gitaar) en Stijn Van Beeck (uileann pipes, fluiten).

Dr. Eugène is de man die de fantasie van vier muzikanten gestalte geeft. Ongetwijfeld won hij een Nobelprijs. Thuis heeft dr. Eugène een tafelkleed met een flowerpowerfantasietje, en elke morgen drinkt hij zijn koffie, zonder melk en zonder suiker. Zwart. In zijn Saab tuft hij rond. Hij geniet ervan om op zondag op de dijk van Oostende uit te waaien en lichtjes in de wind naar de zeilboten te kijken. Hij vloekt als hij met de witte pionnen moet schaken. Maar bovenal is dr. Eugène zichzelf. Kom luisteren en laat u door deze bizarre maar charmante dokter inspireren! Dr. Eugène wordt tot leven gebracht door: Hans Jochems: gitaar, cister en zang, Koen Vanmeerbeek: viool en nyckelharpa, Joachim Gys: accordeon, Lotte De Blieck: contrabas

Laat mij u eerst gerust stellen: dit is niet de zoveelste hommage aan Wannes van de Velde, maar wel een voorstelling die een heel andere kijk op diens repertoire geeft. “Als het geestesleven verdwijnt, dan zakt alles in elkaar,” zo sprak de meester ooit. Deze woorden vormen het hart van Flamenco Doble, want zo werd Wannes wel eens genoemd. U weet wel, Flamenco gitarist en Vlaming tegelijk. De voorstelling wil dat intense geestesleven, de wieg waaruit Wannes’ liederen zijn geboren en gegroeid, centraal stellen. De groepsleden zijn dan ook allen muzikanten die dat gedachtengoed van dichtbij hebben beleefd. Wannes’ diepe verontwaardigingen, zijn verlangens, zijn woedes, zijn liefdes ook,... dat alles heeft zijn repertoire gevormd en gekleurd. In een intense mix van flamenco en Wannes’ liedteksten, schept Flamenco Doble een beklijvend beeld van een visionair, wiens gedachtengoed deze voorstelling tegelijk brandend actueel maakt.

Bob De Moor verzorgt de voordracht van Wannes’ teksten. Verder verzorgen Antonio Paz en Marc Hauman respectievelijk de flamenco- en volkszang, begeleid door Ann Heynen op nyckelharpa en Michel Gillain aan de flamencogitaar.

CONCERTEN

5


ZA 01.03 › 20u30 BOOM’N VAN DE WEIRELD VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2

Boom’n van de Weireld is een nieuw muzikaal project waarin Yves Bondue eigen liedjes brengt in het Nederlands en Westvlaams, geworteld in de gulle potgrond van accordeonklanken, terwijl NoordFrankrijk tussen de stammen doorschemert … Zijn vaste compagnons de route zijn Rudi Degryse op gitaren en Jan De Smet op drums, zeg maar het kernhout van Le Vélo Vert met virtuoos snarenwerk en swingende drums. Dit in Westhoekklei gewortelde trio wordt in “Boom’n van de weireld” uitgebreid met een stevige blazerssectie: Arvid Waelkens op trompet & bugel, Bert Soete op saxen en Danny Desloovere op bastuba: een bezetting als een bos stevige achtkanters … In de muziek zoeken de “Boom’n van de weireld” de grenzen op van Vlaamse en Franse muziek, al klinkt hier en daar de Balkan door, en zullen liefhebbers van Tom Waits, CW Stoneking en wijlen Les Négresses Vertes ook aan hun trekken komen.

ZA 15.03 › 20u30 BAL EXPERIENCE

MET BAL À 2 & THE ABBEY CAPERS BARN DANCE BAND VVK €7 › ADD €8

De muzikanten van Bal à 2, Jean-Pierre op accordeon en Catherine op draailier, worden doorheen het bal vergezeld door Michel Régnier en Philippe Gaillard, die ‘s namiddags de workshop Bourrée verzorgden (zie verder bij onze workshops). Ze hanteren een voornamelijk Normandisch repertoire van zowel koppel- als rondedansen. De Abbey Capers Barn Dance Band is een formatie van Engelse muzikanten uit Kent die al vele jaren meedraaien in de folkscene ginder. Ze spelen traditionele melodieën uit Engeland en daarbuiten. Sommigen hebben hun wortels in de traditionele Morrisdansen, andere komen uit een klassiek of hedendaags folkmilieu. Maar wat ze delen is hun liefde voor traditionele muziek en dans. Met Mike Wheeler (Accordeon), Ruth Cronk (Caller for Dance, Concertina), David Grabham (Gitaar, Zang), Bob Kenward (Bas, Mandoline, Singer/ Songwriter), Georgina Turner (Fluit, Viool), Peter Wheeler (Drums, Gitaar, Mandoline).

ZO 16.03 › 16u00 ST. PATRICK’S DAY ET ENCORE

Gratis in de foyer

De wortels van Et Encore reiken helemaal tot in Kemmel. Hoog tijd om de band eens naar Dranouter te laten overvliegen. De groep werd opgericht in 1995 en bracht intussen 4 CD’s uit. In het begin speelden ze Ierse traditionals maar in 1997 werd beslist om meer eigen repertoire en folkrock te spelen.

6

CONCERTEN

Met succes leverde dit optredens op in Denemarken, Italië, Luxemburg, Frankrijk en binnenkort ook Dranouter. Speciaal voor St. Patrick’s Day en uw aller entertainment!

ZA 29.03 › 20u30 FINALISTEN & WINNAAR NEKKA NACHT VVK €5 › ADD €7 › Ledenkorting €2

In september 2013 was Dranouter Centrum één van de preselectielocaties van de beruchte Nekkawedstrijd. Deze wedstrijd maakt er zijn missie van om beginnende muzikanten aan te moedigen zich muzikaal uit te drukken in het Nederlands i.p.v. in het Engels, wat tegenwoordig toch wat een hype blijkt te zijn. Vanavond spelen goud, zilver en brons in ons muziekcentrum. De exacte namen kunnen we uiteraard nog niet verklappen. Winnaars van vorige edities waren o.a. Yevgueni, Hannelore Bedert en Stoomboot. Ik zou toch eens komen kijken als ik van jullie was...

VR 04.04 › 20u30 KADRIL NIEUW ALBUM

ARCHAÏ

VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2

Kadril, de band die al zoveel zangers en zangeressen in de frontlinie plaatste -denken we maar aan Patrick Riguelle, Laïs, Eva De Roovere- om niet de minste te noemen- trekt voor de volgende CD ‘Archaï’ volop de kaart van de nieuwe frontlady Karla Verlie. Karla bewees reeds met het tango-ensemble Orquestra Tanguedia dat ze een vocaliste pur sang is. ‘Archaï’ klinkt als een oerkreet en laat zich vrij vertalen als ‘Back to the roots’. Terug dus naar oude liedboeken met zowel ondeugende als aangrijpende teksten, die -waar nodig- aangepast worden aan het hedendaagse Nederlands. Vooral muzikaal wordt dit echter een terugkeer naar een stevige rockbasis. Het uitgebreide instrumentarium van de groep omvat immers ook de klassiekers elektrische gitaar, bas en drums. Voor de unieke Kadril-sound worden deze aangevuld met opzwepende niet alledaagse instrumenten zoals mandoline, dulcimer, doedelzak, nyckelharpa, accordeon, viool, toetsen en akoestische gitaren.

CONCERTEN

7


ZA 05.04 › 20u30 ROCOCO RIJSEL TRIO

ZA 31.05 › 20u30 IVAN & EMILE

VVK €8 › ADD €10 › Ledenkorting €2

VVK €5 › ADD €7

‘Vlaamse muziek uit de Franse Westhoek, zoals Vivaldi ze samen met de Beatles zou gespeeld hebben.’ Dit kan een omschrijving zijn van wat het Rococo Rijsel Trio brengt. De groep herneemt de traditie van musici die deze melodieën hebben gecomponeerd en van zij die ze in de loop der eeuwen hebben verspreid. Eerst worden ze gespeeld (en gezongen) zoals vroeger, maar daarna opgevoerd naar nieuwe horizonten, met bijzonder opvallende stijlcombinaties. De groep bestaat uit Franse tovenaar William Schotte, Gabriel Lenoir op viool en Gérald Ryckeboer op mandola.

Tweede poging om dit duo in Dranouter te krijgen. Vorig jaar moest het geplande concert uitgesteld worden wegens een dubbele boeking met Bart Peeters. Na een hartig woordje met deze laatste zal dat echter geen tweede keer gebeuren. Een mens moet zijn prioriteiten stellen nietwaar? ‘Couleurs’ is de eerste plaat van dit accordeon- viool duo. Het uitgangspunt: “Met veel goesting mooie muziek maken, elkaar aanvullen en optillen”. En ook wel: “De traditie doorbreken of aanvullen zonder het respect voor de traditie te verliezen”. Een plaatje, maar niet dat van Bart Peeters...

ZA 12.04 › 20u30 DELRUE VVK €15 › ADD €18 › Ledenkorting €2

Klaas Delrue, meer bekend als zanger van de groep Yevgueni, kruipt met zijn nieuwe programma meer dan ooit in de huid van chansonnier, daar hij zijn nieuwe tour volledig wijdt aan eigen nummers, niet in het Nederlands deze keer, maar in het Frans... Delrue werd in zijn kindertijd door vaderlief willens nillens blootgesteld aan een overdosis Franse chansons. Vooral romantische rebel Renaud hield kleine Klaas fulltime aan de stereo gekluisterd en deed hem, meer nog dan My first songbook, U2 of Gorki zelf naar de gitaar grijpen. Zijn droom om zelf te schrijven en op te treden in het Frans krijgt vandaag eindelijk vorm.

8

CONCERTEN

Het concert is één lange ode aan Delrue’s helden: van Brassens en co via Renaud tot Noir Désir, Louise Attaque en nog recentere parels, vaak onbemind wegens onbekend. En passant vertelt Delrue begeesterd over hoe het chanson (en de chansons in kwestie) zijn leven is binnengesijpeld, misschien wel in de stille hoop de vonk te doen overslaan aan het publiek.

ZA 03.05 › 20u30 BAL EXPERIENCE

MET AMORROMA & BENOIT GUERBIGNY VVK €7 › ADD €8

Folkgroep Amorroma stelt haar nieuwe album “Merci, Jules” voor, met als ondertitel “Nieuwe polka’s, mazurka’s, walsen en schottischen “uit de oude doos” met uitstappen naar bevriende dansen uit andere tijden en streken”, in duo deze keer met Sarah L. Ridy (barokharp en arrangementen) en Jowan Merckx (blokfluiten, composities en arrangementen, voet- en handpercussie). Het repertoire komt grotendeels uit de enorme verzameling melodieën opgetekend door Hubert Boone. Het album is vernoemd naar Jules Wauters, muzikant die we o.a. moeten bedanken voor “De Molendans” en “De Bezemdans”, maar het album had even goed “Merci Hubert” kunnen heten. Dansbaar tot en met, en intiem tot op het bot. Benoit Guerbigny staat garant voor een swingend bal, gedragen door zijn diatonische accordeon. Het arsenaal aan traditionele en nieuwe melodieën uit Poitou, zijn het resultaat van zijn vele ontmoetingen met andere muzikanten.

ZA 07.06 › 20u30 NARAGONIA QUARTET VVK €8 › ADD €10 › Ledenkorting €2

Sommige muziekgroepen móét je gewoon boeken telkens ze een nieuw album uitbrengen. En Naragonia Quartet is er daar één van. Hoewel opgebouwd rond het ubersympathieke en - muzikale koppel Toon van Mierlo - Pascale Rubens vormt dit quartet meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Maarten Decombel (Snaarmaarwaar, Goze, Mandolinman,...) en Luc Pilartz (Urban Trad, Carlos Nunez, Pantha Rhai,...) creëren in combinatie met Toon en Pascale een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is. Dit concert zal waarschijnlijk op verplaatsing georganiseerd worden. Maar waarheen, dat verklappen we nog niet. Hou de website in het oog!

CONCERTEN

9


KIDZCLUB

WINTERSE FILMAVONDEN Met de strenge winter van vorig jaar nog in het achterhoofd, hebben we besloten enkele vrijdagavonden te reserveren voor een gezellige film. Samen met de Dranouterse vzw Covy & Van Haelst kozen we enkele muziekdocumentaires die we koppelden aan een gepaste ‘afterparty’. Zo blijven we lekker warm binnen. Voor popcorn en versnaperingen wordt gezorgd! Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

VR 21.02 › 21u › €8 GOGOL BORDELLO NON-STOP &

VR 18.04 › 21u › €8

BIG EASY EXPRESS & OPTREDEN VAN STROGRASS

BALKAN FUIF

Muziekdocumentaire over een treinreis van San Francisco naar New Orleans die folkrock- en bluegrassbands ‘Mumford & Sons’, ‘Old Crow Medicine Show’ en ‘Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes’ samen maken in de lente van 2011. Nadien volgt een live concert van de Belgische Bluegrassband en winnaar van de Muziekmozaïek folkwedstrijd Strograss.

Deze opzwepende muziekdocumentaire biedt een kijk achter de schermen van de gypsy punk band Gogol Bordello en diens charismatische frontman Eugene Hütz. Omdat we uit ervaring weten dat er nadien gedanst zal willen worden, leveren we er direct de balkandj bij.

VR 28.03 › 21u › €8 CINÉ-CONCERT MET BENJAMIN MACKE Benjamin Macke speelt life accordeonmuziek op (leuke) stomme films. Omdat het gaat over korte filmfragmenten, hangen we er enkele aan elkaar: › › › ›

10

KIDZCLUB CONCERTEN

Rentre tard (1 a.m.), Charles Chaplin (N&B / USA / 1916 / 19mn) met Charlot. Aidons-nous (Helpmates), James Parrot (N&B / USA / 1932 / 22mn) met Laurel en Hardy. Piccolo, Dusan Vukotic (gekleurde animatiefilm / Joegoslavië / 1960 / 9mn). L’Enlèvement de la mariée (Pokazena Svatra), Vaclav Bedrich (gekleurde animatiefilm / czechoslovakia / 1970 / 11mn).

CULTUURDAGEN MA 27 t.e.m. DO 30.01 I.s.m. de gemeente Heuvelland organiseert Muziekcentrum Dranouter jaarlijks de Cultuurdagen voor alle leerlingen van de lagere school in Heuvelland. Elke graad komt één dag op bezoek en wordt onderworpen aan een theatervoorstelling en enkele workshops om de zin en goesting in cultuur aan te wakkeren.

VANG DIE VLINDER! ZO 11.05 i.s.m. JNM & De Bron 14u tot 16u30 › €5 (gratis voor leden van de JNM) Vaak zie je de vier vleugels van een vlinder vrolijk voorbij flapperen. Valt het jou op dat ze prachtige kleuren hebben? En vraag jij je af hoe ze heten? Kom dan mee een vlindernet maken! Erna trekken we er de natuur mee in, op zoek naar vlinders. En voor je het weet, ken je de naam van elke vlinder.

MUZIKAAL PAASKAMP MA 14 t.e.m. VR 18.04 3de t.e.m. 6de leerjaar › telkens van 9 › 16 u Ga je mee op ontdekking langs muzikale wegen? Zin in een avontuur in onze prachtige natuur? Wil je graag op wandel met een ezel? Doe dan mee met ons muzikaal paaskamp! We bieden je een mix van activiteiten aan met als rode draad: muziek en natuur. Wat staat er vast op het programma? Een eigen muziekinstrument bouwen, dans en zang, een spannende ezeltocht, boerengolf, een bezoek aan het muziekmuseum, een survivalparcours, een bezoek van echte muzikanten die komen vertellen over hun lievelingsinstrument, knutselwerkjes maken uit de natuur, experimenteren met de muziekmobiel, een muzikale quiz en nog veel meer... Dit kamp is een samenwerking tussen Muziekcentrum Dranouter, ‘t Heuvelhof, de gemeente Heuvelland en vzw Natuurpunt/ De Bron. Meer info verschijnt binnenkort op onze website.

MUZIEKMOBIEL WO 16.04 13-16u › Gratis Ruim baan! We halen de MuziekMobiel van stal en dat zal je geweten hebben. Hij ziet er uit als een bescheiden aanhangwagen, maar als je die openvouwt, ontpopt er zich meteen een ongelofelijk aanbod aan klinkende mogelijkheden. Je kan je volledig laten gaan: op de olievaten, de gestemde buizen, allerlei verschillende trommels, een elektronisch orgel, met rammelaars,... Heel kleine geluidjes, of loeihard. In je eentje, of met een hele groep. Dan spreken we één en ander af en voor je het beseft, ben je een heus muziekstuk aan het spelen. Zomaar uit het niets! Een orkest in een aanhangwagen. Geestig geweld dus. Op (en aan en rond en in) de muziekmobiel.

KIDZCLUB

11


CURSUSSEN

DANSEN

GITAAR FOR KIDZ met Annelies Detru Zaterdag › 14u30 tot 15u15 › €110 18.01 / 25.01 / 01.02 / 08.02 / 15.02 / 01.03 / 15.03 / 22.03 / 29.03 / 05.04 / 26.04 / 03.05 / 10.05 / 17.05 / 07.06 Jonge kinderen kunnen pas les volgen in de muziekschool vanaf 9 jaar. Om de leeftijdsgroep van 6-9 jarigen de kans te geven om al actief met muziek bezig te zijn, werd deze cursus enkele jaren geleden opgericht. Nieuwe kindjes kunnen in het voorjaar instappen. Annelies begint van nul en werkt met het aanleren van eenvoudige deuntjes.

VOOR VOLWASSENEN met Karel Delodder Zesdelige reeks › €50 Volwassenen die graag de beginselen van gitaarakkoorden op een aangenaam tempo onder de knie krijgen bieden we opnieuw een zesdelige cursus aan. De lesgever van dienst is Karel Delodder, student klassieke gitaar aan het conservatorium van Antwerpen. De exacte data verschijnen binnenkort op de website.

DE ZANGTAFEL Maandag › telkens om 19u30 › Gratis 27.01 / 10.02 / 24.02 / 17.03 (ST PATRICKSDAY - IERSE ZANGTAFEL) / 31.03 / 28.04 / 12.05 / 02.06 / 16.06 (BLOOMSDAY / LITERAIRE ZANGTAFEL) Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn. Meer moet dat soms niet zijn. Vandaag biedt het internet ons ontelbare mogelijkheden om muziek uit alle hoeken van de wereld te leren kennen, maar de meest effectieve en gezellige manier blijft doorheen de jaren dezelfde: We gaan rond de tafel zitten, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liedjes met elkaar. Dát is het concept van de zangtafel. Bent u het dus beu om elke avond voor de tv te hangen? Kom dan eens kijken op een van onze zangtafels: gratis en voor alle leeftijden en niveaus. De nummers worden aangeleerd door Jim & Georgina Boyes en Alfred den Ouden, maar het staat iedereen vrij om zelf wat liedjes mee te brengen.

12

DANSEN CURSUSSEN

TANGO

Vrijdag › telkens om 20u30 › €30 07.02 / 21.02 / 07.03 / 21.03 / 04.04 / 18.04 / 02.05 / 16.05 / 30.05 / 13.06 / 27.06

De vorige lesreeks tango is jammer genoeg geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Toch blijven geruchten ons langs alle kanten bereiken dat de interesse binnen Heuvelland zeer groot is. Daarom lanceren we via ons boekje een oproep naar geïnteresseerde danskoppels (of danssingles). Aan de interesse zullen we dan aftoetsen of we inderdaad een nieuwe lesreeks op poten kunnen zetten. Alvast wat meer info om de danszenuwen te prikkelen:

Ondertussen een vaste waarde in de categorie Cursussen.

NIEUW: Op 21/03 en 23/05 organiseren we een Café Chantant op vrijdagavond. Wij inviteren de voorzangers en zorgen voor zangboekjes, maar we hebben jullie stem nodig om ons te vergezellen.

DANSERS GEZOCHT!

VOLKSDANS

Jacques Meysman is nog steeds onze dansmeester en leert zijn volgelingen met veel enthousiasme een heleboel individuele en gemeenschapsdansen aan uit het traditionele repertoire. Live begeleiding op de accordeon wordt voorzien door Ignace Braem.

Lieve Vansteelant en Gerdy De Decker van Recuerdo leren je de Argentijnse tango, zoals hij gedanst wordt in de salons van Buenos Aires. Vertrekkend van de basispas leren ze je hoe je door subtiele variaties je dans kan afstemmen op de unieke muziek van de grote tango-orkesten. Zelf kregen ze nog les van de oude maestro’s, die nu overleden zijn. Ze geven tango de salon volgens de traditie en werken uitsluitend met de muziek uit de jaren 30-50. Gestart (Gent) in 1990 werkten ze jarenlang een methode en opbouw uit voor de compleet onervaren danser, want tango moet een sociale dans blijven: Toegankelijk voor iedereen.

DANSEN

13


WORKSHOPS

VARIA

BAL EXPERIENCE MET WORKSHOPS ZA 15.03 › 3 workshops: €20 › 1 workshop: €7 10u-12u

13u30-15u30

16u-18u

Franse Bourrées Berry-Bourbonnais

Engelse dans

Franse Bourrées Berry-Bourbonnais

FRANSE BOURRÉES BERRY-BOURBONNAIS MET MICHEL RÉGNIER EN PHILIPPE GAILLARD

De verschillende stijlen die deze streken typeren worden ontleed. We werken eerst op de basispas om de minder ervaren dansers op hun gemak te stellen. Philippe Gaillard speelt live de traditionele en nieuwe bourrées uit de Berry en Bourbonnais mee op accordeon. Michel Régnier is een expert op het vlak van de Bourrée, en geen onbekende in ons muziekcentrum. We zijn blij om hem opnieuw te mogen verwelkomen.

ENGELSE DANS

MET THE ABBEY CAPERS BARN DANCE BAND The Abbey Capers Barn Dance Band heeft meer dan één wortel in de Engelse Morrisdansen. Ze brengen voor het bal ‘s avonds een ‘caller’ mee, die gaandeweg de dansen zal uitleggen, maar wie de workshop in de namiddag volgt staat toch al een dansbeentje voor. De Abbey Capers houden ervan om te dansen met de mensen voor wie ze muziek spelen. Benieuwd hoe dat in zijn werk zal gaan. BAL FOLK om 20u30, meer info op pagina 6.

TLS › Gratis 28.02 & 16.05 › Telkens om 20u TLS staat voor Tune Learning Sessions maar in de Westhoek spreken we toch liever van ‘Tehoare Leern Speeln’. Het principe is simpel, een ervaren muzikant is tunemaster en leert de deelnemers enkele nummers aan. Alle instrumenten en niveaus zijn welkom! De nummers worden op het gehoor (aan een fatsoenlijk tempo) aangeleerd. De TLSsen in Dranouter zijn een samenwerking met vzw Muziekmozaïek uit Gooik.

14

WORKSHOPS

Dranouter Centrum is meer dan een concertzaal of muziekcentrum. Dankzij de band met eetcafé ’t Folk en het [F] Experience Museum breiden de mogelijkheden steeds verder en verder. Ontdek het aanbod van streekbieren en gerechten in Eetcafé t’ Folk op de site: eetcafe.muziekcentrumdranouter.be of check alle info rond onze daguitstappen en het museum op de site: folkexperience.muziekcentrumdranouter.be

Nieuw in 2014 is de herinrichting van Eetcafé ’t Folk! Reden te meer te genieten van een concertje met een streekbier of streekwijn in het vernieuwde kader van het Eetcafé ‘t Folk!

LID WORDEN VAN

MUZIEKCENTRUM DRANOUTER

INFO

Waarom lid worden? Leden ontvangen › 2 euro korting op de meeste zaalconcerten › 2 keer per jaar het programmaboekje van Dranouter Centrum in hun bus

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Hoe lid worden? Voor slechts 10 euro ben je al lid van Dranouter Centrum en steun je onze werking. Een lidkaart kan je kopen via www.dranoutercentrum.be. Je lidkaart afhalen kan aan de kassa van één van onze concerten in Dranouter Centrum.

› Schrijf je in op onze

tweewekelijkse nieuwsbrief! › Word fan van onze facebookpagina!

HOE EEN TICKET RESERVEREN? Alle concerten, workshops en kinderactiviteiten zijn online te reserveren via www.dranoutercentrum.be. Voor info kunt u terecht op info@dranoutercentrum of 057 44 69 33.

VARIA & INFO

15


E NIEUW FOYER LÉ OLÉ O

KOM IN 2014 OOK ONZE NIEUWE FOYER ONTDEKKEN!

We vernieuwen dit voorjaar ons volledige interieur, leggen een nieuw terras aan en ook de kaart wordt vernieuwd. › Nieuwe gerechten met streekproducten › Nieuwe streekbieren van ’t vat en op fles. › ‘Nieuw en te ontdekken’ muzikaal talent

tijdens onze Foyerconcerten! Naast héél wat muzikaal en culinair genot in Muziekcentrum Dranouter zijn er nog tal van activiteiten te beleven in Heuvelland! Geniet van prachtige uitgestippelde wandelingen langs de wijngaarden, stevige fietstochten op, rond en langs de bergen. En wie een bezoek aan Dranouter wil koppelen aan een verblijf in de regio vindt zeker z’n gading. Voor vragen, leuke adressen of tips kunt u terecht bij de VVV Heuvelland!

Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter 057 44 69 33 - info@dranoutercentrum.be

www.dranoutercentrum.be

toerisme@heuvelland.be www.heuvelland.be

Brochure Voorjaar 2014  
Brochure Voorjaar 2014  
Advertisement