Page 1

CIRCUS RONALDO FIDELIS FORTIBUS

WÖR

BACK TO THE 1780’S CD-VOORSTELLING

CINÉZIK,

THE SOUL & BLUES EDITION

WINTERFESTIVAL DRANOUTER

FULLTIME FOLK!

PROGRAMMA NAJAAR 2015 BLIJF OP DE HOOGTE VIA WWW.DRANOUTERCENTRUM.BE &

FACEBOOK!


WORD LID VAN DRANOUTER CENTRUM EN ONTDEK DE VOOR­DELEN VAN ONZE LEDENKAART. Lid worden kost €10. Op vertoon van je lidkaart krijg je €2 korting op alle zaalconcerten + twee maal per jaar ons programmaboekje in uw bus en een gratis ledenconcert.

Lid worden kan via www.dranoutercentrum.be.

6

8

13

6

VOORWOORD De vaste bezoeker van ons muziekcentrum mag zich aan heel wat ‘speciallekes’ verwachten dit najaar. De meest opvallende nieuwigheid is ongetwijfeld het allereerste winterfestival in Dranouter, georganiseerd i.s.m. de gemeente Heuvelland en een aantal lokale initiatieven.

Een aantal fan-tas-tische concerten in het vooruitzicht ook. Ik denk meteen aan de Engelse groep Leveret, met o.a. s werelds aandoenlijkste diatonische accordeonspeler Andy Cutting. Een tweede absolute aanrader is het Finse mondharmonica kwartet Sväng, een ietwat ongewoon ensemble dat u ongetwijfeld van uw sokken zal blazen. Jim Boyes & Belinda O’Hooley stellen hun veel besproken plaat “Sensations of a wound” voor, onze derde internationale topper voor dit seizoen.

Veel muzikanten van eigen bodem ook op het programma. Zo pakt de groep WÖR uit met zijn allereerste cd “Back to the 1780’s”. Faran Flad richt zich dan weer meer op Keltische tradities. Voor de Hoppa Hoppa avonden krijgen we dit jaar bezoek van Duo Salverius – Vandenabeele en de Bende van Twee Pepermans. Tussendoor is er de Soul & Blues editie van Cinézik. Met films, muziek, eten, drinken en een afsluitend feestje. Wie er vorige keer bij was, weet dat hij ook deze datum in het vet in zijn agenda moet schrijven. Met trots kondigen we de komst aan van Circus Ronaldo. Dit befaamde theatergezelschap, dat volle tenten trekt in heel België en ver daarbuiten, komt voor de allereerste keer de richting van Heuvelland uit.

In de categorie cursussen en worshops komt Trui Allemeersch opnieuw Tin Whistle geven, dit zowel voor beginners als voor gevorderden. Het wordt ook een heel speciale editie van het Bal Experience, dat voor 1 keer opgeslorpt wordt door Winterfestival Dranouter.

Er is natuurlijk nog zoveel meer. Ik nodig u uit om dit boekje in alle rust eens grondig door te nemen, zo ontdekt u alles over ons volledige aanbod, over de nieuwe vertelwandelingen, alle concerten, workshops, cursussen en kinderactiviteiten. Voor nog meer info neemt u best een kijkje op onze gloednieuwe website www.dranoutercentrum.be. Een muzikaal najaar gewenst,

Melanie Scheys Artistiek Verantwoordelijke – Muziekcentrum Dranouter


BAL

CONCERT & CULINAIR

ZATERDAG 26/09 › 20u30

VRIJDAG 16/10 › 19u30

MET LIRIO

MET DE BENDE VAN TWEE PEPERMANS

BAL EXPERIENCE NL

ADD € 8 › Ledenkorting € 2

LIRIO © LIEK BOUMA NEEKA © DRIES SEGHERS

Lirio is al 15 jaar de grote constante in het Nederlandse balfolk milieu. Met hun voeten stevig in de traditie arrangeren ze hun eigen melodieën speels op het podium. Met gitaar, trekzak, viool en doedelzak leggen ze een verfijnd en swingend tapijt waarop de dansers zich helemaal kunnen uitleven. Voor het eerst in lange tijd zijn ze weer in Vlaanderen te zien en te horen en speciaal voor de gelegenheid brengen ze hun 2e album “Hanterdroom” mee.

HOPPA HOPPA

Reservatie verplicht: € 25 volwaardige maaltijd incl. › enkel concert: ADD € 5

Hoppa Hoppa = een culinair - culturele bieravond met bieren van ambachtelijke brouwerijen, een volwaardige maaltijd met Hoppas (Vlaamse tapas) en een schitterend concert. De Bende van Twee Pepermans is het resultaat van de repertoirestage die eerder dit jaar georganiseerd werd bij ex-Radio 1 producer Dree Peremans.

VENUS IN FLAMES © GUY KOKKEN

CONCERT

ZATERDAG 19/09 › 20u30

ZATERDAG 03/10 › 20u

THE SINGER-SONGWRITER LEAGUE

AGE 14

NEEKA & VENUS IN FLAMES VVK € 11 › ADD € 13 › Ledenkorting € 2

Schitterende samenzang, hemelse melodieën en veel spelplezier! Dat krijg je als je twee van ‘s lands beste songwriters samen op een podium zet. Tijdens deze unieke samenwerking gaan Ilse Goovaerts (Neeka) en Jan De Campenaere (Venus In Flames) voor het eerst samen op pad. Ze brengen een dwarsdoorsnede van hun verzamelde repertoire, met radiohits, minder bekende pareltjes en verrassende covers van hun helden. Apart stonden Neeka en Venus In Flames reeds op alle grote festivals van België, van Werchter over Dranouter tot Pukkelpop. Vandaag staan de artiesten samen op 1 podium. Nu eens intens en intiem, dan weer speels en uitbundig, maar altijd met klasse!

4

CONCERT

JOHN CONDON VVK € 12 › ADD € 15 › € 6 vrijetijdspas Organisatie en inschrijving via vzw Vlaanderen-Ierland

Tijdens de stage smeten zeven jonge zangers zich 100% op het traditionele repertoire uit onze streken. Het resultaat na amper vijf dagen was zo verbluffend dat meteen besloten werd om een tournee op poten te zetten met dit zevental. Zij brengen eigen bewerkingen van traditioneel materiaal, nu eens solo, dan weer zevenstemmig, steeds met volle overgave en van zeer hoge kwaliteit.

Organisatie vzw Vlaanderen – Ierland presenteert het verhaal van de Zuid-Ierse kindsoldaat John Condon, die te laat besefte wat “soldaatje spelen” echt betekende en in 1915 al in Flanders Fields sneuvelde. Een vertelling naar het boek van Geert Spillebeen, met Paul Claus (bariton), Ellen Lampo (piano) en Marc Caen (verteller).

5


THEATER

KIDZCLUB

VRIJDAG 9/10 & ZATERDAG 10/10 › 20u

ZATERDAG 24/10 › 14u

FIDELIS FORTIBUS

I.S.M. JNM

CIRCUS RONALDO

BIJENHOTELLETJES MAKEN

VVK € 16 › ADD € 18 › Ledenkorting € 2

€ 5 › JNM leden gratis

Circus Ronaldo is een familiebedrijf, zoals het volgens de romantische circustraditie betaamt. Van generatie op generatie geven ze hun kunsten door. De nieuwe voorstelling van dit befaamde gezelschap heet “Fidelis Fortibus”. Het is een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo, met coaching van theatermaakster Lotte van den Berg (NL). Het thema van de voorstelling is de oude trouw en de bijna absurde verbondenheid die oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven. Danny staat alleen in de piste en wordt omringd door een cirkel van begraven circusartiesten Door zijn krachtige illusies komen de overleden zielen tot leven. De voorstelling is geschikt vanaf 12 jaar.

Het gaat niet zo best met onze bijen. De bij is nochtans één van de belangrijkste diertjes bij het kweken van groenten en fruit. Maar doordat mensen op de boerderij of in de tuin gebruik maken van sproeistoffen die bedoeld zijn om de diertjes weg te krijgen, is heel het bijenleven sterk achteruit gegaan. Om de bijen toch wat te helpen, gaan we bijenhotelletjes maken. Op die manier kunnen we al enkele bijensoorten een warm huisje geven, zodat ze terug in aantallen kunnen groeien.

SVÄNG © JIMMY TRÄSKELIN

CONCERT CONCERT

ZATERDAG 17/10 › 20u30

SVÄNG FIN

VVK € 13 › ADD € 15 › Ledenkorting € 2

Het circus komt voor de eerste keer onze richting uit. Dit is een langverwachte gebeurtenis die niemand mag missen!

CIRCUS RONALDO © BENNY DE GROVE

6

ZZZ...

bZZ

Het ietwat ongewone mondharmonica ensemble Sväng brengt een entertainend programma van eigen composities. De vier virtuozen overtuigden kenners en liefhebbers over heel de wereld van de ongelimiteerde capaciteiten van dit onderschatte instrument. In 2014 bracht de groep zijn nieuwste album “KARJA-LA” uit. Dit meesterwerk bevat naast melodieën afgeleid van Finse traditionele muziek en balkan ritmes ook referenties naar Jean Sibelius, Merikanto en andere romantische Finse componisten. Sväng speelde op Festival Dranouter 2014, en brengt een ongeziene mix aan stijlen in een swingende groove gedragen door zowel de hoge tonen van de Harmonetta als door de ongelooflijk lage basharmonica. Speciaal!

ZATERDAG 31/10 › 20u30

LEVERET UK

VVK € 12 › ADD €14 › Ledenkorting € 2

Een nieuwe Britse formatie om vingers en duimen bij af te likken. Leveret bestaat uit drie van Engelands allerbeste folkmuzikanten. Andy Cutting (diatonische accordeon), Rob Harbron (concertina) en Saw Sweeney (viool) zijn stuk voor stuk meesters op hun instrument en speelden bij o.a. Bellowhead, Blowzabella, Fay Hield and the Hurricane Party, Jon Boden & The Remnant Kings…

LEVERET

Met Leveret start echter een nieuw tijdperk. Het trio speelde al vaker samen in begeleidingsgroepen voor zangers, tot ze besloten om eens gewoon samen tunes te spelen, zonder zanger. Omdat ze daar simpelweg echt goed in zijn. Leverets muziek is sterk geworteld in de Engelse traditie maar is tegelijk nog vers en nieuw. Stokoude melodieën staan hun mannetje naast nieuwe composities door de briljantste tunesmeden van deze tijd. Gesofisticeerd en eerlijk. Overwogen en spontaan. Elke voorstelling is geïmproviseerd zodat geen twee concerten ooit hetzelfde zijn. Een samenspel zoals u er nooit eerder een zag, gespeeld door de meesters zelve. Wij nemen onze hoed af en buigen diep.

7


WORKSHOPS

SENSATIONS OF A WOUND

Zaterdag 31/10 › 15u › € 6

DIATONISCHE ACCORDEON MET ANDY CUTTING

Andy Cutting is een uitzonderlijk genie op de diatonische accordeon. Hij speelde samen met Martin Simpson, Blowzabella, Chris Wood, June Tabor, Kate Rusby… en nam zelfs ooit een plaat op met Sting. Hem zien en horen spelen is steeds opnieuw een revelatie. Zowel een fantastisch begeleider, harmonisch, ritmisch en melodisch, als een sublieme solist die je emotioneel op sleeptouw neemt.

VIOOL MET SAM SWEENEY

Ook over Sam niets dan de grootste lof. De violist van Bellowhead is vandaag een veelgevraagd man en verbaasde heel Engeland met zijn recente project ‘Made in The Great War’. Sam is multi-instrumentalist maar wanneer hij de viool opneemt, roept dat dezelfde verwondering op als bij Andy en zijn accordeon. Een waar genie, ondanks zijn jonge leeftijd.

CONCERTINA MET ROB HARBRON

Nog zo’n befaamde multi-instrumentalist is Rob Harbron. Men zegt wel eens dat hij de Engelse concertina heeft heruitgevonden. Daarnaast is hij een gevierd componist en producer plus populair lesgever en hoofd van de English Acoustic Collective Summer School.

8

CONCERT

ZATERDAG 07/11

SENSATIONS OF A WOUND UK

DOOR JIM BOYES & BELINDA O’HOOLEY THE LONG, LONG TRAIL OF ROBERT RIBY BOYES VVK € 12 › ADD € 14 › Ledenkorting € 2

De lange oorlogsweg van soldaat Robert Riby Boyes, grootvader van Jim, start in de shop van zijn familie in Scarborough. Robert maakt de oversteek naar Vlaanderen om er deel te nemen aan de slag om Passchendaele. Vervolgens spendeert hij Kerstmis in de ijskoude Italiaanse bergen, om dan in maart 1918 onverwachts terug te keren naar Frankrijk in een wanhopige actie van de geallieerden tegen de snel oprukkende Duitse troepen. Daar sterft hij tenslotte, alleen in niemandsland. Jim Boyes staat bekend om zijn scherpe en lyrische teksten. Voor “The long, long trail” kon hij putten uit enerzijds de dagboeken van zijn grootvader en anderzijds zijn eigen ervaring in meerdere grote oorlogsherdenkingsprojecten. De teksten van Jim worden perfect ondersteund door de begeleidingen van Engelse pianiste/superster Belinda O’Hooley.

CINÉZIK

FILM & CULINAIR

ZATERDAG 14/11 › 19u

CINÉZIK,

THE SOUL & BLUES EDITION Reservatie verplicht: € 20 (drie films en volwaardige maaltijd incl.)

De Cinézik avonden zijn goed op weg om een echte traditie te worden. En wat voor één! Cinema & muziek, 2 vliegen in 1 klap. Als we daar dan ook nog eens een heerlijke maaltijd en een goede DJ tussen smijten, kan het feest helemaal niet meer stuk. Het samenwerkend vennootschap Westanglia Muziekcentrum Dranouter presenteert u met veel trots: Cinézik, the Soul & Blues edition.

PROGRAMMA 19u: DEUREN OPEN. 19u15-19u30: APERITIEF MET KORTFILM “J’ATTENDRAI LE SUIVANT”. 19u40-21u: SOULFOOD MET MUZIEKDOCUMENTAIRE “CHARLES BRADLEY. SOUL OF AMERICA”. Het ongelooflijke verhaal van de 62 jaar oude soulzanger Charles Bradley, wiens debuut album hem van een leven in armoede katapulteerde naar een rijke carrière als muzikant.

21u15-23u15: DESSERTJES MET HOOFDFILM “THE BLUES BROTHERS”. Hilarische muzikale komedie uit 1980 met gastrollen van o.a. James Brown, Aretha Franklin en Ray Charles. Jake en Elwood Blues willen met hun oude band nog 1 keer optreden, ten voordele van het Katholieke weeshuis waarin ze opgroeiden.

23u30: AFTERPARTY BY THE NATIONAL DJ ORCHESTRA OF WESTANGLIA.

9


MUZIKALE WANDELING & CULINAIR

WINTERWIJN › START 18u30

DATA NAJAAR 2015: 14/11, 20/11, 28/11, 12/12, 18/12 DATA VOORJAAR 2016: 08/01, 16/01, 22/01, 30/01, 06/02, 13/02, 20/02, 27/02 € 30 wandeling + maaltijd › € 10 enkel wandeling

Het mag bij sommigen enige verbazing wekken, maar tot halfweg de 19e eeuw was Heuvelland een echte wijnstreek. Na een afwezigheid van bijna twee eeuwen verscheen in 1996 een nieuwe wijngaard op de zuidflank van de Kemmelberg. Sindsdien groeide die aan tot zo’n 30 ha wijngoed, verspreid over een dozijn wijnboeren in de heuvels van de Westhoek.

Met medewerking van Toerisme Westhoek/Westtoer en Vintage Heuvelland

De muzikale wandeling loopt doorheen het territoir van één van de Heuvellandse wijngaarden. Tussen de wijnstokken ontkurkt Yves Bondue voor ons een spannende intrige met poëzie en sappige volkswijsheden waarin we de geschiedenis van de wijn in de Westhoek leren kennen. Om het publiek helemaal te chambreren speelt hij accordeon en zingt hij een aantal klassiekers uit het wijnrepertoire. Na de wandeling is er traditiegetrouw een maaltijd met everzWIJN in eetcafé ’t Folk.

WÖR

CONCERT

CONCERT

ZATERDAG 21/11 › 20u30

ZATERDAG 28/11 › 20u30

BACK TO THE 1780’S CD-VOORSTELLING

CD-VOORSTELLING

WÖR

FARAN FLAD

VVK € 11 › ADD € 13 › Ledenkorting € 2

VVK € 11 › ADD € 13 › Ledenkorting € 2

WÖR pompt nieuwe energie in oude melodieën uit het Vlaanderen en Brabant van de 18de eeuw. Een tijdperk waarin volksmuziek en klassieke muziek elkaar inspireerden op een fascinerende manier. De muziek komt uit handschriften van o.a. De Gruytters (Antwerpen, 1746), De Prins (Leuven, 1781) en Van Belle (Viane, 1743). De groep bestaat uit een aantal bekende gezichten die we al eerder op ons podium mochten verwelkomen. Jeroen Knapen (gitaar), Naomi Vercauteren (viool), Bert Ruymbeek (Accordeon), Pieterjan van Kerckhoven (doedelzak en sax) en Fabio Di Meo (bariton- en sopraansax) stellen hun allereerste WÖR-cd voor: Back to the 1780’s. Veelbelovend.

KIDZCLUB

ZONDAG 15/11 › 16u

MUSICA PICCOLA 0 TOT 6 JAAR

Reservatie verplicht: VVK € 5

Muziek om naar te kijken met onze ogen, muziek om te voelen met onze handen, muziek om stilletjes naar te luisteren op schoot van mama of papa, muziek om recht te springen en mee te dansen met onze benen en armen, muziek om met onze stem mee te zingen. Musica Piccola nodigt de allerkleinsten uit om mee te genieten en deel te nemen aan op maat gemaakte muziekjes.

10

Deze activiteit kadert in de Kunstendag voor Kinderen 2015.

De muziek van Faran Flad kunnen we omschrijven als een mix van Vlaamse en Waalse akoestische folk met Keltisch – Angelsaksische roots. Het resultaat is een kleurrijk palet van traditionele folk, gemengd met eigen composities. De naam Faran Flad betekent letterlijk ‘travel splendidly’ , ‘reis met veel pracht’, en dat is wat de groep op zijn muzikale weg wil doen. Ze nemen ons mee over nieuwe paden om oude bestemmingen te bereiken, met hier en daar een tussenstop om nieuwe composities te creëren. Faran Flad bestaat uit een kern van Erwin Libbrecht (bouzouki, gitaar, zang), Heather Grabham (zang en whistles), Luc Pilartz (viool) en Jan Debrabandere (gitaar, zang), tijdens dit optreden versterkt door Elke De Meester (accordeon), Koen Dewaele (bas) en Bart Deblaere (percussie).

11


WINTERFESTIVAL DRANOUTER De gemeente Heuvelland, het Dranouterse feestcomité, Muziekcentrum Dranouter, Westanglia en andere lokale initiatieven presenteren met trots het eerste Dranouterse winterfestival. Het thema is de sterrenhemel, licht in de duisternis van de winter, met als spilfiguur de befaamde sterrenkundige Petrus Plancius, die zijn naam aan het Dranouterse dorpsplein schonk.

VRIJDAG 4/12 PLANCIUSAVOND & HEUVELLAND ZINGT 18u - 21u

ASTROLAB IRIS voorziet een avond vol activiteiten rond sterrenkijken voor jong en oud.

19u

LEZING door Professor Waelkens, over de verderzetting van het werk van Petrus Plancius.

20u

WANDELING naar herdenkingsplaat Petrus Plancius met verrassingsgast.

21u

HEUVELLAND ZINGT met o.a. Yves Bondue, Jim & Georgina Boyes, Alfred den Ouden…

ZATERDAG 5/12 14u

DOORLOPENDE NAMIDDAGACTIVITEITEN Vrij Podium muziek / Poëziewedstrijd / kortfilmfestival / Space-Art in oud Gemeentehuis / dansworkshops Bal Experience

18u

VARKEN AAN ’T SPIT

20u30

HEUVELLAND SWINGT MET VARIOMATIC & THE COVRETTES Deze zéér speciale editie van wat doorgaans onze Bal Experience is, verbindt twee dansgenres die op het eerste zicht weinig met elkaar te maken hebben, maar beiden swingen voor dood. Overdag worden verschillende workshops georganiseerd zodat ‘s avonds iedereen kan meedansen: folk, rock ’n roll of jive… dansen zullen we! Want stilstaan is geen optie!

VARIOMATIC schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek. Onderweg herkent u ongetwijfeld een bekende tv-tune of een hit uit de oude doos.

THE COVRETTES zijn een moderne Retro Coverband. Drie flinke zangeressen met een forse rock-‘n-roll band in ‘real fifties style’.

DANSWORKSHOPS ROCK’N ROLL & CO BASISWORKSHOP › 13u30-15u30 Tijdens deze workshop leren we de basispassen aan uit verschillende dansen van de Rock ’n Roll familie, boogiewoogie en andere swingende retro dansen.

MODERNE BAL FOLK BASISWORKSHOP › 16u-18u Bourrée, scottish, mazurka, wals, jig, tovercirkel…! Wie het in Keulen hoort donderen bij het horen van deze namen, komt beter naar de workshop. We leren er de basis van de meest courante balfolkdansen die momenteel populair zijn.

IERSE SETDANSEN MASTERCLASS › 10u-12u & 16u-18u Op het programma staan enkele Ierse setdansen per 4 koppels in quadrille. In deze figuurdansen werken we rond Ierse Polkapas, de reel, de hornpipe en de jig.

CONCERT & CULINAIR

VRIJDAG 11/12 › 19u30

HOPPA HOPPA

MET DUO SALVERIUS VANDENABEELE Reservatie verplicht: € 25 volwaardige maaltijd incl. › enkel concert: ADD € 5

Hoppa Hoppa = een culinair - culturele bieravond met bieren van ambachtelijke brouwerijen, een volwaardige maaltijd met Hoppas (Vlaamse tapas) en een schitterend concert.

MEER INFO VIA ONZE WEBSITE! Sara Salverius en Wouter Vandenabeele speelden jarenlang samen in verschillende ensembles (Transpiradansa, Olla Vogala, Folklof…) waarmee ze toerden tot in Griekenland en Zuid-Afrika. De perfecte samenhang en swing tussen hun accordeon en viool kon niet anders dan de geboorte van een nieuw duo tot gevolg hebben.

THE COVRETTES

12

DUO SALVERIUS VANDENABEELE

Samen brengen ze een greep uit hun brede repertoire, bestaande uit nummers van voorbije projecten, maar ook meer en meer eigen composities, aangevuld met geliefkoosde traditionals uit Griekenland, Ierland en Roemenië. Twee virtuozen in een gastronomisch kader. Om van te watertanden.

13


CURSUSSEN

GITAAR

VOOR KINDEREN ZATERDAG

EETCAFÉ ’T FOLK & [ F ] EXPERIENCE DE ZANGTAFEL MAANDAG

Gratis › 19u30

Reservatie verplicht › € 110 › vanaf 13u30

DATA: 05/09, 12/09, 19/09, 26/09, 03/10, 10/10, 17/10, 24/10, 31/10, 14/11, 21/11, 28/11, 05/12, 12/12, 19/12 De lessen van Bert Koether en Heleen Gouwy richten zich op jonge muzikantjes die (nog) niet in aanmerking komen voor het reguliere muziekonderwijs of die het op een alternatieve manier willen proberen. Ze werken met eenvoudige deuntjes en splitsen de groepen op in verschillende niveaus zodat ieder op zijn eigen tempo kan bijleren.

VOLKSDANS VRIJDAG

Reservatie verplicht › € 35 › 20u30

DATA: 11/09, 25/09, 09/10, 23/10, 06/11, 20/11, 4/12, 18/12 Dansmeester Jacques Meysman leert zijn volgelingen met veel enthousiasme een aantal individuele en gemeenschapsdansen aan uit het traditionele repertoire, live begeleid op de accordeon door Ignace Braem.

14

DATA: 14/09, 28/09, 12/10, 26/10, 09/11, 23/11, 04/12 (HEUVELLAND ZINGT, zie WINTERFESTIVAL op p. 12) Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn, dat blijft de definitie van onze zangtafel. We gaan rond de tafel zingen, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liederen met en voor elkaar. De zangtafeltrekkers zijn Jim & Georgina Boyes en Alfred den Ouden, maar het staat iedereen vrij om liedjes mee te brengen.

Dranouter Centrum is meer dan enkel een concertzaal en muziekcentrum. Wie voor of na een concert of workshop de innerlijke mens wil versterken, kan terecht in eetcafé ’t Folk. Je kan er proeven van een uitgelezen selectie bieren op vat en een rijke keuze aan cocktails en sterke dranken. De menukaart etaleert een voorkeur voor streekproducten met een knipoog naar de wereldkeuken.

In het [ F ] Experience Museum kom je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. Voor de kleinsten is er een aparte experimenteerruimte op maat voorzien.

TIN WHISTLE ZATERDAG

Reservatie verplicht: € 50 16u: BEGINNERS › 17u: GEVORDERDEN

DATA: 17/10, 24/10, 31/10, 14/11, 21/11, 28/11 Terug van weggeweest! Trui Allemeersch verblijdt ons opnieuw met haar cursus Tin Whistle. Beginners leren spelenderwijs leuke deuntjes fluiten op dit ijzeren fluitje. Gaandeweg maken we ook kennis met bekende folknummers.

ZAAL HUREN

Onder ‘gevorderden’ beschouwen we de mensen die eerder al les volgden bij Trui, of elders de eerste stappen naar een Tin Whistle carrière zetten en zich nu klaar voelen voor de volgende ronde.

Op zoek naar de geschikte locatie voor uw evenement? Wij verhuren onze concertzaal, geschikt voor optredens, feesten, bijeenkomsten, en de polyvalente vergaderzaal.

Tin whistles zijn via de lesgeefster te verkrijgen.

Neem een kijkje op de website voor meer info.

Ook wie een gevuld dagarrangement of een fijne groepsuitstap zoekt, is in Dranouter Centrum aan het juiste adres. Meer info over ons aanbod (volksdans, boerengolf, volksspelen, smultocht, muzikale wandelingen…) vind je op de website folkexperience.muziekcentrumdranouter.be.

15


Lees meer over de concerten & ons volledige aanbod op www.dranoutercentrum.be!

OPENINGSUREN EETCAFÉ › Vrijdag 17u – 24u (keuken van 18u tot 22u) › Zaterdag 16u – 24u (keuken van 18u tot 22u30) › Zondag 11u – 24u (keuken van 12u tot 21u30) › Maandag 16u – 23u (géén keuken)

MUSEUM

Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter 057 44 69 33 - info@dranoutercentrum.be

www.dranoutercentrum.be

Woensdag t.e.m vrijdag van 10u tot 18u. Zaterdag & zondag van 11u tot 18u. (Laatste bezoekers museum: 17u).

Brochure Najaar 2015  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you