Page 1

014 A NAJAAR 2

PROGRAMM

CHRIS WOOD

uk

WINTERCONCERT

BARRULE

scot

LIEDEREN IN HET MANX GAELIC DIALECT

HENK RIJCKAERT DE FUN, DE HITS! try-out

BLIJF OP DE HOOGTE VIA WWW.DRANOUTERCENTRUM.BE &

FACEBOOK!


15

10

06

09

09

VOORWOORD Tenzij u het laatste jaar het genoegen had op een andere planeet te wonen, is het u vast niet ontgaan dat 2014 hét jaar van de WOI herdenking wordt. Duizenden projecten schieten als paddenstoelen uit de grond om er toch maar zeker van te zijn dat niemand de gruwel van de oorlog ooit nog zal vergeten. En zo hoort het ook, want uit de geschiedenis moeten we leren. Staat het volledige najaarsprogramma van Dranouter Centrum daarom in het teken van de oorlog? Gelukkig niet. Wat we wél gaan doen, is een aantal muzikanten opzadelen met de opdracht een eerbetoon te brengen aan de gesneuvelde soldaten op het kerkhof van Dranouter, dat net achter ons muziekcentrum ligt. Daarnaast staat ook een nieuwe productie in de startblokken: “Oorlogsvensters”, met muziek van Marc Hauman en Wouter Vandenabeele, en een gelijknamige muzikale vertelwandeling van Yves Bondue.

Wat staat er u verder nog te wachten? › Vier nieuwe Hoppa Hoppa avonden, met heerlijke hoppa’s, speciaal gecreëerd naar de smaak van ambachtelijke bieren uit de streek en ondersteund door een aantal zeer sterke muzikanten. › Bezoek uit Canada van de groep Les Frères Lemay. De muzikanten blijven een weekje logeren en smijten er direct een workshop voetpercussie bovenop. › B’Alors on danse… Het grootste bal dat de streek ooit gezien heeft en waar getracht zal worden om het Guinness wereldrecord rondeaudansen te vestigen. › Lachen, gieren, brullen met Henk Rijckaert en niemand minder dan Jezus van Nazareth, omdat het niet altijd serieus moet zijn. › Twee hartverwarmende winterconcerten om lange winternachten mee te verdrijven. › Alles wat u op de volgende pagina’s kan lezen…

Vergeet ook uw lidmaatschap niet te vernieuwen, zoals hiernaast aangekondigd. Met 2 euro korting per concert heeft u dat er zo weer uitgehaald en steunt u onze werking.

VERNIEUW NU JE LIDMAATSCHAP VOOR SEIZOEN 2014-2015! … OF WORD NIEUW LID EN ONTDEK DE VOORDELEN VAN ONZE LEDENKAART.

Rest mij enkel u een fantastische zomer te wensen, met veel festivals, zon en muziek. Maar overdrijf er niet mee, zodat u in het najaar nog goesting over heeft om naar onze concerten te komen!

Lid worden kost €10. Op vertoon van je lidkaart krijg je €2 korting op alle zaalconcerten + twee maal per jaar ons programmaboekje in uw bus en een gratis ledenconcert.

Lid worden kan via www.dranoutercentrum.be.

Melanie Scheys Artistiek Verantwoordelijke - Muziekcentrum Dranouter


CONCERT

ZATERDAG 13.09 › 20u30

ZATERDAG 27.09 › 20u30

VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2

INVITEREN…

LES FRÈRES LEMAY can

CONCERT & MAALTIJD

ZATERDAG 06.09 › 19u

FAIM DE SAISON MET LE VÉLO VERT

Na meer dan 150 concerten in Québec en 3 Europese tournees rond hun eerste album “L’ homme qui a vu l’ours”, komen Les Frères Lemay naar buiten met hun nieuwste pareltje “la Marmite”. Het album loopt opnieuw over van de festieve neo-trad uit Québec. Niet-folkies zullen er echter een rockband van maken, want dat is de sound die deze bende vooral op het publiek overbrengt. Energie, ritme en humor alom. Het concertseizoen in Dranouter Centrum is geopend.

19u start maaltijd / 20u30 concert €19 concert en maaltijd inbegrepen

Faim de Saison is een concept uit het verleden dat terug opgerakeld wordt. We eten, drinken en vieren feest om het einde van de zomer te ontkennen en het begin van een nieuw cultuurseizoen te vieren. Op het menu staat de specialiteit van de chef: ribbetjes op de BBQ.“Le Vélo Vert” speelde zijn eerste concert ooit in ons muziekcentrum en stond sindsdien al twee maal op het zomerfestival. Sinds kort komt de groep naar buiten met zijn nieuwe charismatische frontzangeres Peggy Richie. Niet te missen live kleinkunst/pop van eigen bodem!

BAL

BRUNO LETRON & WIM CLAEYS VVK €7 › ADD €8

Bruno Letron en Wim Claeys hoeven we niet meer voor te stellen. Partners in crime binnen het ensemble TREF en beiden de koningen van het Franse en Vlaamse diatonische accordeonwezen, gaan deze heren ‘a long way back’. Op 27 september bereiden ze zich voor op het grote “B’ALors on danse” in Hondschoote. De twee accordeonisten stellen voor de gelegenheid een Allstars Frans-Belgische superband samen, met o.a. Jeroen Knapen en Naomi Vercauteren (WÖR, GFVP, …), Dirk Doyen (Rumtown), Franck Fagon en Olivier Le Gallo (Maubuisson).

CONCERT

ZONDAG 28.09 › 16u

ETHNO ON THE ROAD

LES FRÈRES LEMAY

ETHNOSPHERE WORKSHOP VOETPERCUSSIE MET

GRATIS

LES FRÈRES LEMAY ZATERDAG 13.09 › 16-17u

€2 met concertticket › €5 enkel workshop

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over de typische instrumenten en ritmes uit Québec. Instrumenten die aan bod komen zijn voetpercussie, lepels, accordeon, viool en mondharp. ETHNO ON THE ROAD

4

BRUNO LETRON © sacha

‘Ethno on the road’ is een initiatief van Ethno Sweden waarbij 5 jonge muzikanten uit verschillende landen worden uitgekozen om samen op tournee te gaan. In oktober passeert het gezelschap door Vlaanderen onder de naam ‘Ethnosphere’. Heel wat muzikanten uit de folk beweren dat de Ethno muziekkampen hun leven compleet veranderd heeft. Wie er nooit zelf kon bijzijn, kan vandaag de ‘ethnosphere’ toch nog even komen opsnuiven.

5


CONCERT

BAL

ZATERDAG 04.10 › 20u30

ZATERDAG 11.10 › vanaf 18u › GRATIS

DAITHI RUA

B’ALORS ON DANSE

MET WERELDRECORD POGING RONDEAUDANSEN (HONDSCHOOTE)

VVK €5 › ADD €7 › Ledenkorting €2

Deze Gents-Ierse singer songwriter rolde dankzij een koppel muzikale ouders al vroeg in het vak van performer, zodat hij na zijn schooltijd direct aan de slag kon als professioneel muzikant. Daithi werkte reeds samen met gevestigde waarden The Waterboys, Aidan Burke, Kadril, Comas, Urban Trad, Helen Flaherty,… In 2013 kwam zijn tweede album met eigen nummers uit onder de naam ‘Dream, never fear’. Een prachtige stem, sterke nummers en een intieme live performance.

OPGELET: Deze activiteit gaat niet door in Dranouter Centrum, maar wel in de salle Colas te Hondschoote. Ter afsluiting van het verjaardag jaar van de Frans-Belgische grens organiseert Muziekcentrum Dranouter in samenwerking met heel wat collega-organisaties aan zowel Franse als Belgische zijde een gigantisch folkbal waarop we het wereldrecord rondeaudansen willen verbreken. Op het programma staan het Grensorkest, Shillelagh, Embrun en de hierboven vernoemde All Star Band van Bruno Letron en Wim Claeys. De avond wordt afgesloten met een feestje van DJ Jåk. Dit wordt ongetwijfeld een onvergetelijke avond en unieke ervaring. Zorg dat je erbij bent!

WIM TOUCOUR © sam van cauteren

CONCERT & MAALTIJD

VRIJDAG 10.10 › 19u30

HOPPA HOPPA

MET WIM TOUCOUR & BROUWERIJ ‘D OUDE MAALDERIJ (ARDOOIE) €32 Hoppa’s, 4 bieren + concert › €10 enkel concert

DAITHI RUA

6

Wim Toucour verruimt het Nederlandstalige muzieklandschap met een fris eigen geluid, geboren uit een liefde voor kleinkunst, wereldmuziek, folk, pop en cabaret. In 2010 won de groep de Belgisch-Nederlandse Kleinkunstcup. In 2011 volgden de finale van de Nekka-wedstrijd, de Nederpopprijs en een eerste plaats op de ‘Tiendaagse van Muziekmozaïek’. In 2014 komt Wim naar buiten met zijn eerste CD, ‘liefde is niks’, een verzameling vlotte weerbarstige liedjes over bijzondere alledaagse dingen: economie, exhibitionisme, ontdekkingsreizen in Zuid-Oost-Vlaanderen en – uiteraard – de paradijsvogelparingsdans.

CONCERT

ZATERDAG 18.10 › 20u30

WIM CLAEYS EN SVEN HEDSTRÖM VVK €5 › ADD €7 › Ledenkorting €2

Een goed voorbeeld van een “life changing experience” die de eerder genoemde Ethno kampen teweeg brengen, is die van de Gentse trekzakspeler Wim Claeys. Na zijn eerste Ethno Zweden ervaring in 1994 besliste Wim definitief om muzikant te worden en een jaar volksmuziek te gaan studeren in een school in Hudiksvall. Daar ontmoette hij Sven Hedström, met wie hij zijn zoektocht naar nieuwe oude muziek verder zette tot hun wegen uit noodzaak scheidden. Vandaag, bijna 20 jaar later, worden de muzikale spitsbroeders herenigd. Ze nemen u mee naar een wereld waar de Zweedse en Vlaamse volksmuziek elkaar besnuffelen, aanraken en tutoyeren met behulp van violen, trekzakken, säckpipa, doedelzak, sälgflöjt, stemmen en wie weet wat nog allemaal!

WIM CLAEYS & SVEN HEDSTRÖM

WORKSHOP

TLS MET SVEN HEDSTRÖM

ZATERDAG 18.10 › 16u › GRATIS We hebben niet elke dag een Zweedse multiinstrumentalist over de vloer en strikten hem dan ook meteen voor een Tune Learning Session met Zweedse nummers. Voor alle instrumenten en niveaus! TLS = Tune Learning Session = Tehoare Leern Speeln

7


CONCERT

CONCERT

ZATERDAG 15.11 › 20u30

ZATERDAG 01.11 › 20u30

BARRULE scot

OORLOGSVENSTERS PREMIÈRE

VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2 VVK €15 › ADD €17 › Ledenkorting €2 4 augustus kwam ‘heel onherroepelijk de oorlog te ontLuiken Blies Von Emmich haast letterlijk het deksel van Pandora’s doos ’t Leek al rap dat de Bochen de zomerse picknick zouden fnuiken Grosse Bertha vond in de stad aan de Maas een gemakkelijke roos…

CURLY STRINGS © ülar mändmets

CONCERT & MAALTIJD

En zo walsten de Pruisische punthelmen zwierig ons kleine, dappere landje binnen… Oorlogsvensters volgt het strijdgewoel dat bruusk westwaarts zweepte tot het strandde in de verzopen West-Vlaamse moddervlaktes aan de IJzer. Marc Hauman serveert u, vergezeld van een troep topmuzikanten én in de meesterlijke liedtraditie van Wannes Van de Velde, een venster op De Eerste Wereldoorlog in beklijvende verzen, beelden en melodieën. Voor de muzikale arrangementen tekent Wouter Vandenabeele. Marijke Meersman componeerde het decor…

VRIJDAG 31.10 › 19u30

HOPPA HOPPA

MET CURLY STRINGS est & BROUWERIJ DE LEITE (RUDDERVOORDE) €32 Hoppa’s, 4 bieren + concert › €10 enkel concert

Curly Strings bestaat uit 4 bevriende muzikanten, die al in heel wat projecten samen speelden, maar nu eindelijk de band van hun dromen hebben gesticht. Hun inspiratie komt van overal en hun creaties zijn grenzeloos. Ondanks de schijnbaar gelimiteerde mogelijkheden van de bands instrumentarium (mandoline, viool, gitaar en contrabas), is het onwaarschijnlijk wat de muzikanten hiermee kunnen bereiken. Wie vorig jaar het concertje van Midrid wel kon smaken, zal Curly Strings zeker kunnen appreciëren. Een Estse band per Hoppa Hoppa seizoen… een nieuwe traditie is geboren!

8

WORKSHOP

GOSPELZANG

MET VERONICA BOOYSEN ZONDAG 09.11 › 15u tot 17u › €10 Gospel is religieuze muziek, geboren in de katoenvelden van de zuidelijke Verenigde Staten van Amerika en sterk beïnvloed door zowel de ritmische muziek die de slaven meebrachten uit Afrika als door de bevindelijke geloofsbeleving van de blanken. Veronica Booysen is van Zuid-Afrikaanse origine en groeide op met gospelmuziek. Ze neemt je mee op een reis doorheen de gospelgeschiedenis en laat je vrij meezingen met bekende liederen uit het genre, vooral Amerikaanse negrospirituals. Je hoeft geen zangtalent te hebben om mee te zingen... laat je gewoon meevoeren op de ritmische en expressieve taal van deze muziek.

TANGUERA

CONCERT & MAALTIJD

VRIJDAG 14.11 › 19u30

HOPPA HOPPA

MET TANGUERA & BROUWERIJ HET ALTERNATIEF (IZEGEM)

De unieke sound van de traditionele ‘Manx Music’ (van The Isle of Man) is een van de best bewaarde geheimen van de Keltische muziekwereld. Genoemd naar de bergtop waar volgens legendes de oude Keltische God ‘Manannan’ zijn machtige fort bewoont, laat Barrule drie muzikale krachten samensmelten tot de sterke sound die de band onderscheidt van alle andere. Deze krachten zijn de 19 jarige Tomas Callister op viool, accordeontovenaar Jamie Smith (van Jamie Smith’s Mabon) en Adam Rhodes op bouzouki. Het debuutalbum van de band showt een diverse verzameling traditioneel materiaal, van bezielende marchen, jigs en reels tot trage treurzangen en prachtige liederen in het Manx Gaelic dialect. Een waar pareltje dat ieders hart zal beroeren. Op ons erewoord…

€32 Hoppa’s, 4 bieren + concert › €10 enkel concert

Onder impuls van de befaamde Philippe Thuriot werd Tanguera drie jaar geleden opgericht. Aanvankelijk fungeerde het ensemble als kerngroep binnen de samenspelklas van de Kunstacademie van Geraardsbergen, maar het voorbije jaar werd er ook buitenshuis gemusiceerd en ging het ensemble meer en meer een eigen succesvol leven leiden. Met gerenommeerde muzikanten als Karel Herregodts op accordeon, Natalie Dhaene aan de piano, Jenna Vergeynst op viool, Jan Maris op gitaar en Jonas Scheys aan de contrabas, gaat het kwintet een mooie toekomst tegemoet. Tango op zijn piazzolla’s.

BARRULE

9


KIDZCLUB

KIDZCLUB

ZONDAG 16.11 › 15u

ZATERDAG 22.11 › 14u-16u30

DE WITTE ZWARTE PIET

HARIGE HERFSTNAMIDDAG I.S.M. JNM

€5 DE WITTE ZWARTE PIET

Sint Maarten heeft ons land net verlaten, maar één van zijn Pieten is achtergebleven. Hij heeft namelijk een probleem. Door last van hoogtevrees is hij nog nooit door de schouw gekropen. Bijgevolg ziet hij nog helemaal wit en moet hij blijven oefenen tot hij wél op de daken durft! Samen met de kinderen leert hij stap voor stap zijn angsten overwinnen, wat alles behalve evident blijkt te zijn. Een zeer interactieve voorstelling, die jong en oud mee op sleeptouw neemt!

WANDELING

OORLOGSVENSTERS MUZIKALE VERTELWANDELING

21/11, 28/11, 29/11, 05/12, 13/12, 20/12, 03/01, 17/01, 23/01, 31/01, 06/02, 13/02 € 29 wandeling + maaltijd › € 9 enkel wandeling

Yves Bondue reconstrueert de hevigste uren uit de geschiedenis van “het oog van Vlaanderen”, zoals de Kemmelberg tijdens WOI werd genoemd, in een vertelwandeling met live muziek en aansluitende maaltijd in eetcafé ‘t Folk. Deze vertelwandeling kadert in de reeks van de vroegere ‘fakkeltochten’ en wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen / Gone West.

10

€5 › GRATIS voor leden van JNM

Om onze Wollige Winternamiddag verder te zetten, gaan we nu opnieuw vilten!! Paddenstoeltjes, bloemetjes, armbandjes, handschoenen, je naam, kaboutertjes, beestjes, enz. kan je allemaal toveren met vilt! Ben je bang omdat je nog nooit met wol hebt gewerkt? Geen probleem hoor! Vilten is vooral kneden & rollen, naaien komt er dus niet aan te pas!

COMEDY

ZATERDAG 22.11 › 20u30

JEZUS EN DE MUGGE VAN BRUGGE €10 via comedyshows.be

Jezus werd geboren in een stal in Nazareth bij het begin van onze jaarrekening en toerde al vroeg met z’n eerste try-outs. Ondanks de aangroeiende fanbase werd hij op 33-jarige leeftijd gekruisigd door een groep boze Romeinen, maar herrees uit de doden om z’n werk verder te zetten. Jezus is het alter ego van Sebastien Dewaele (Preuteleute, Eigen Kweek). Hij won in 2010 de ‘Crazy Comedy Cover Contest’ en is de vaste animator en presentator van Circq Bataclan.De Mugge van Brugge is dan weer het alter ego van Kevin Rombaux. Wie vorig jaar Freddy De Vadder zag in Muziekcentrum Dranouter zal de doortocht van De Mugge zeker nog in het geheugen hebben. Dak eraf, en Freddy mocht in openlucht verder spelen…

WORKSHOP & BAL

ZATERDAG 29.11

BAL EXPERIENCE

MET SNAARMAARWAAR & BOUFAM CAVAL, VLAAMSE & BRETOENSE DANSWORKSHOPS

WORKSHOP BRETOENSE DANS BOUFAM CAVAL Anjela Lorho-Pasco en Maude Madec interpreteren het traditionele repertoire van de Pays Vannetais (Zuid-Bretagne). Gekende dansen uit de streek zijn de an-dro, kas-a-barh, laridés, ridées, pilésmenus, hanterdro,... De zangeressen dansen en zingen simultaan.

WORKSHOPS VLAAMSE DANS KATRIEN van craenenbroeck Er wordt gewerkt op verschillende manieren om tegen richting te walsen. Hiervoor bestaan verschillende choreografieën die op elke melodie gebruikt kunnen worden. We baseren ons op de ‘mazurka van Vilvoorde’ en ‘afscheid’, twee dansen waarbij tegen richting wordt gewalst op een verschillende manier. Verder in de workshop zien we hoe we dit op alle walsen en mazurka’s kunnen toepassen.

› 10u-12u: VLAAMSE DANS / WALS › 13u30-15u30: BRETOENSE DANS › 16u: TLS MET SNAARMAARWAAR › 16u-18u: VLAAMSE DANS / MAZURKA › 20u30: BAL

Boufam Caval onderzoekt de grenzen van het samenspel tussen zang en percussie op de Fest-Noz (Bretoense bals). Zangeressen Maude Madec en Anjela LorhoPasco werken hiervoor samen met percussionisten Pierre-Yves Prothais, gepassioneerd door wereldpercussie uit Afrika, Maghreb, de Antillen,… en Marcelo Costa, gespecialiseerd in de Braziliaanse pandeiro. De heren van Snaarmaarwaar zijn wijd en zijd berucht voor het steviger snarenwerk binnen de Belgische folk scène. Wat je ziet is een trio, maar wat je hoort is veeleer een geëxplodeerd sextet op speed. Het samenspel van Maarten Decombel, Jeroen Geerinck en Ward Dhoore is compact, hun muziek to the point en hun visie hedendaags. Ze spelen folk anno 2014: een levend genre dat met beide benen in de wereld van nu staat. Vanavond stellen ze hun derde cd voor.

11


SNAARMAARWAAR

CONCERT

ZATERDAG 06.12 › 20u30

WINTERCONCERT MET CHRIS WOOD uk IN DE KERK VAN DRANOUTER VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2 CHRIS WOOD

WORKSHOP

TLS MET SNAARMAARWAAR ZATERDAG 29.11 › 16u › GRATIS

De snarenvirtuozen van Snaarmaarwaar leren ons enkele van hun favoriete melodieën aan. Een niet te missen kans. Niet enkel gitaren zijn welkom natuurlijk, maar wel alle instrumenten en alle niveaus. TLS = Tune Learning Session = Tehoare Leern Speeln

Chris Wood, meervoudig BBC2 Folk Award winnaar, presenteert zijn vierde solo album ‘None the wiser’ met een speciale wintertoernee. Het album is het resultaat van een tournee in 2012 door 51 steden, waar Chris ongemerkt zijn oor te luister legde bij allerhande conversaties in zowel winkels en tearooms als leger werfbureaus en hotelsauna’s. Zo verzamelde hij de ‘poëzie van de recessie’, die vervolgens omgezet werd in wat velen omschrijven als zijn beste album tot nu toe. Met nederige hymnes en generalisaties van Alzheimer tot William Blake neemt Chris Wood liefhebbend de polsslag van zijn thuisland. Chris werkte reeds samen met een lange lijst muzikanten, meest recent Dizraeli, Billy Bragg en Eliza & Martin Carthy.

CONCERT

WINTERCONCERT

MET A SWEET JOURNEYMAN’S TALE VVK €8 › ADD €10 › Ledenkorting €2

12

NV3

CONCERT & MAALTIJD

COMEDY

ZATERDAG 19.12 › 19u30

ZATERDAG 20.12 › 20u30

MET NV3 & BROUWERIJ SINT BERNARDUS (WATOU)

DE FUN, DE HITS! try-out

HOPPA HOPPA

HENK RIJCKAERT VVK €10 › ADD €12 › Ledenkorting €2

€32 Hoppa’s, 4 bieren + concert › €10 enkel concert

ZATERDAG 13.12 › 20u30

Deze koude winteravond krijgt een warme invulling dankzij de wondere samensmelting van vijf vrouwenstemmen, soms a capella, soms solo, in duo, trio of tutti met zijn vijven. Omdat zij van muziek houden… en van zingen… en van elkaar… maar vooral van mooie liedjes. Muziek van Alison Krauss over Billy Bragg en Fleetfoxes tot Iron and Wine en Lhasa de Sela, begeleid door gitaar en eenvoudige percussie.

HENK RIJCKAERT

A SWEET JOURNEYMAN’S TALE

Het Naomi Vercauteren Trio (kortweg NV3) staat garant voor gebalde, geïnspireerde luisterfolk. Met viool (Naomi Vercauteren), accordeon (Bert Ruymbeek), gitaar en zang (Jan Debrabandere) distilleren ze een oorstrelende, maar daarom niet minder krachtige sound. De muzikanten hebben elk ervaring bij verschillende folkgroepen en kiezen met een open oor voor fijne nummers en arrangementen. Hun rijke sound wordt ons vooral door de westenwind aangeblazen maar is geenszins in vakjes te plaatsen.

Stand-upcomedian Henk Rijckaert probeert zijn nieuwste voorstelling ‘De fun, de hits’ uit in Dranouter. In dit programma wil Henk, die we kennen van o.a. ‘Zonde van de zendtijd’ en ‘Comedy Casino’, een hit maken. En niet zomaar een hit: De ultieme oorwurm! Want willen we dat niet allemaal? Een hit scoren… Elke dag… Kleine hits, grote hits. Maakt niet uit. En voor de rest maken we hopelijk zo veel mogelijk fun. Ofwel: Henk maakt grapjes en speelt liedjes. Vandaar: de fun, de hits.

13


CURSUS

EETCAFÉ ’T FOLK & [ F ] EXPERIENCE

GITAAR

VOOR KINDEREN MET ANNELIES DETRU

VOLKSDANS

MET JACQUES MEYSMAN €30 › telkens om 20u30

€110 › Nieuwe starters van 15u30-16u15

ZATERDAG: 06.09, 13.09, 20.09, 27.09, 04.10, 11.10, 18.10, 25.10, 08.11, 15.11, 22.11, 06.12, 13.12 & 20.12 Om de leeftijdsgroep van 6-9 jarigen de kans te geven om al actief met muziek bezig te zijn, begint Annelies van nul en werkt ze met het aanleren van eenvoudige deuntjes.

VRIJDAG: 19.09, 03.10, 17.10, 31.10, 14.11, 28.11 & 12.12 Dansmeester Jacques Meysman leert zijn volgelingen met veel enthousiasme een aantal individuele- en gemeenschapsdansen aan uit het traditionele repertoire, live begeleid op de accordeon door Ignace Braem.

Dranouter Centrum is meer dan enkel een concertzaal en muziekcentrum. Wie voor of na een concert of workshop de innerlijke mens wil versterken, kan terecht in eetcafé ’t Folk. Je kan er proeven van een uitgelezen selectie bieren op vat en een rijke keuze aan cocktails en sterke dranken. De menukaart etaleert een voorkeur naar streekproducten met een knipoog naar de wereldkeuken.

OPGELET: Het eetcafé is gesloten tussen kerst en nieuwjaar. Wij zijn terug open vanaf zaterdag 3 januari.

DE ZANGTAFEL

WANNES VAN DE VELDE › 10.11

MET ALFRED DEN OUDEN EN JIM & GEORGINA BOYES

GRATIS › telkens om 19u30

MAANDAG: 08.09, 22.09, 06.10, 20.10, 10.11, 24.11 & 08.12 Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn. Meer moet dat soms niet zijn. We gaan rond de tafel zitten, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liedjes met elkaar. Dát is het concept van de zangtafel. Op 10 november staat de zangtafel volledig in teken van Wannes van de Velde, die dan precies 5 jaar geleden overleden is.

14

VOLKSMUZIEKSCHOOL DOEDELZAK, DRAAILIER EN DIATONISCHE ACCORDEON Inschrijving en info via academie.muziekwoord@ieper.be. Ons muziekcentrum huisvest de folkafdeling van Dé academie in Ieper. Op maandagavond geven Wim Claeys, Stefan Timmermans en Paul Garriau lessen in resp. de diatonische accordeon, doedelzak en draailier. De lessen starten vanaf de absolute beginner en zijn beschikbaar voor alle leeftijden.

In het [ F ] Experience Museum kom je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. Voor de kleinsten is er een aparte experimenteerruimte op maat voorzien. Ook wie een gevuld dag arrangement of een fijne groepsuitstap zoekt, is in Dranouter Centrum aan het juiste adres. Meer info over ons aanbod (volksdans, boerengolf, volksspelen, smultocht, muzikale wandelingen,….) vind je op de website folkexperience.muziekcentrumdranouter.be.

15


Lees meer over de concerten & ons volledige aanbod op www.dranoutercentrum.be!

OPENINGSUREN EETCAFÉ › Vrijdag 17u00 – 24u00 (keuken van 18 tot 22 uur) › Zaterdag 16u00 – 24u00 (keuken van 18u00 tot 22u30) › Zondag 11u00 – 24u00 (keuken van 12u00 tot 21u30) › Maandag 16u00 – 23u00 (géén keuken)

BALIE

Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter 057 44 69 33 - info@dranoutercentrum.be

www.dranoutercentrum.be

Dinsdag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00. Zaterdag & zondag van 11u00 tot 18u00. (Laatste bezoekers museum: 17u00).

Brochure Najaar 2014  
Advertisement