Page 1

NL

MANdolinMAN SNAARWERK DELUXE

JAN SWERTS

DUO

INTIEME SHOW

FULLTIME FOLK!

TINY LEGS TIM MELODIUM RAG

PROGRAMMA VOORJAAR 2017

BLIJF OP DE HOOGTE VIA

FACEBOOK &

WWW.DRANOUTERCENTRUM.BE


7

TINY LEGS TIM

5

6

WANTHANEE

8

HANNAH JAMES

8

ANDREW MILL & FOUR-FINGERED FRE

DEMAIN

9

CHVE


VOORWOORD Rode wangen kou, regendouches, sneeuwvlokken, prille zonnestralen, ontluikende bloesems… tijdens het voorjaar van 2017 is de programmatie van het muziekcentrum even divers en uitdagend als het weer. Je ontdekt bij ons jong en gevestigd talent uit de Vlaamse folk scène, opzwepend danstalent uit Ierland en Frankrijk en we schudden eveneens enkele straffe Britse stemmen uit onze mouw! We meanderen verder van traditionele muziek met kleurrijke artiesten als Léan, CHVE als Jan Swerts. Ook lokale helden (of wat je dacht van de leerlingen van dé Academie en Tiny Legs Tim?) bestijgen ons podium dit voorjaar. Je merkt het, we gaan voor niets minder dan kwaliteit. Kwaliteit, daar streven we ook naar in Eetcafé ’t Folk, want onze gezellige muziekclub heeft nog steeds een ultra gezellige foyer waar je kan genieten van een fijne selectie gerechten, aangevuld met een uitgelezen drankenaanbod. Kom je naar een concert? Je kan reserveren voor een lekker diner én onze koks zorgen ervoor dat je geen minuut mist van het concert! Bovendien presenteren we de komende maanden nog meer concerten in het Eetcafé, dus niets houdt jou tegen om te genieten van een lekkere hap met een streepje muziek. Met maart is niet enkel de lente in aantocht, maar wordt het muziekcentrum ook groen tot achter de oren. En dat is helemaal positief bedoeld. Gedurende de volledige maand zetten we ‘duurzaam, ecologisch en bewust leven’ centraal in de werking. Geen ‘geitenwollensokken en patchoeli verhaal’, want samen met jou proberen we realistische antwoorden te vinden voor de uitdagingen van de toekomst. Ook het jong geweld verliezen we niet uit het oog, daarom hanteren we vanaf nu een voordeeltarief van €5 per concert voor min 18 jarigen! Laat je overtuigen door ons gevarieerde programma, er zit vast iets tussen dat je aanspreekt! En hou je vooral niet in om dit alles te ontdekken in misschien wel de warmste muziekclub van het land!

Steven Reynaert Artistiek Verantwoordelijke

WORD LID & ONTDEK DE VOOR­DELEN! Met onze lidkaart kan je heel veel van dit leuks beleven aan kortingsprijzen. Nog geen lid? Tickets voor één of meerdere van onze topconcerten?

Meer informatie over het aanbod? Eén digitaal adres: www.dranoutercentrum.be.


MCGOWAN & MUNNELLY

PERFORMANCE + TENTOONSTELLING

ZONDAG 08/01 › 11u › GRATIS

WXII PROJECT:

BOEKVOORSTELLING & OPENING TENTOONSTELLING CONCERT

Yves Bondue en Peter Paelinck trokken vier jaar lang doorheen de Westhoek en le Pays de Flandre. Elke maand bezochten ze een inspirerende plaats in deze bijzondere streek om er de geluidsomgeving en muziekimprovisaties op te nemen, dit alles gefotografeerd door Luc Vanhoucke. Bij deze gelegenheid stelt WXII ook graag het luxueuze fotoboek HOUCK & LAND voor, een uitgave van Bibliodroom. Hierin vind je tientallen foto’s waarin dit originele project tot leven komt, maar ook poëzie, proza en historiek. Op de bijgeleverde cd geniet je van de klank van de Westhoek met muziek van o.m. de duduk, ney, accordeon en viool, stem­men, vogels, fujara, berimbau, klankscha­len, gitaren en gongs. De stukjes Westhoek komen tot leven in de fotografie van WXII: over de natuur en de mensen, over gebouwen, rivieren, wolken en bomen, over wat er was en wat er nog zou kunnen komen. Gedurende de volledige maand januari kan je foto’s komen bekijken in ons Eetcafé! De keuken voorziet na de performance een lekker stoofpotje van everzwijn met amandelkroketjes! Graag reserveren voor de maaltijd via info@dranoutercentrum.be.

4

VRIJDAG 20/01 › 20u30

McGOWAN & MUNNELLY IR VVK €10 › ADD €12 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

De energie spat er van af bij David Munnelly en Shane McGowan (niet te verwarren met het “zingend” drankorgel van de Pogues). Het duo neemt je mee van de Ierse weides naar het woonwagenkamp van de zigeuners en dit enkel met gitaar en trekzak. Doorleefde stem, ritmisch gitaarspel en virtuoze accordeon. Nog meer nodig om jou te overtuigen? KLINKT ALS: De bastaardzonen van Kristy McColl en Django Reinhardt.


HANNAH JAMES

CONCERT

ZATERDAG 28/01 › 20u30

HANNAH JAMES

UK

JIG DOLL

VVK €11 › ADD €13 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

KLINKT ALS: Een hele nieuwe interpretatie van folk. Te ontdekken!

CONCERT

ZONDAG 22/01 + ZONDAG 19/02 11U › Gratis

WINTERS APERITIEFCONCERT

DOOR DÉ ACADEMIE IEPER De leerlingen van de afdeling Dranouter van dé Academie Ieper geven het beste van zichzelf in deze showcase. De klanken van deze aanstormende folk muzikanten zijn ideaal om de kou van de winterdagen te verjagen. Na het concert heb je natuurlijk de mogelijkheid om van de fantastische keuken van ons Eetcafé te proeven. Voor het concert hoef je niet te reserveren, als je wil lekker lunchen best wel reserveren en dit via info@dranoutercentrum.be.

Jig Doll is een fascinerende éénpersoons-show die gemaakt is door Hannah James, vroeger lid van de bands Lady Maisery en Kerfuffle. James combineert dans, accordeon en zang. Hoe is dat in godsnaam mogelijk, vraag je je af? Haar ervaring in traditionele muziek als dans/ voetpercussie combineert ze met inventiviteit en virtuositeit. Bereid je alvast voor op een schitterend en vernieuwend concert!

CONCERT

VRIJDAG 03/02 › 20u30

GRAVEL UNIT VVK €10 › ADD €12 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

Gravel Unit viert feest! Het is al twintig jaar geleden dat, ergens tussen Kachtem en Ardooie, twee knappe jongemannen besloten om met een tin-whistle, rinkelbom en een bestelbon voor een banjo, een groepje te beginnen. Intussen is Gravel Unit uitgegroeid tot een achtkoppige band. Ze brengen poppy folk met een buik vol soul en zin voor melodie. Live zorgen ze voor een opzwepend en vol geluid, kortom, het wordt moeilijk om jouw benen niet los te gooien! KLINKT ALS: De Mumfords uit West-Vlaanderen. Het beste uit verschillende tradities met pop in de blender.

5


CONCERT

ZATERDAG 04/02 › 20u30

WANTHANEE FOYER › GRATIS

Deze kustnimf betovert u met een porseleinen stem en zwevende melodieën. In het begin van 2016 besloot ze volledig voor haar muziek te gaan en zich in te schrijven voor “De Nieuwe Lichting” van Studio Brussel. Dit bleek een goede zet te zijn want Wanthanee viel met haar liedje “Only Shadows Remain” op tussen de 800 andere kandidaten en werd uiteindelijk één van de drie winnaars van het radioconcours. Talent verzekerd! KLINKT ALS: Joni Mitchell (voor de jonge van geest), Heather Nova (voor de thirthysomethings) en Florence Welch zonder bombast (voor de jeugd).

WANTHANEE

BAL + WORKSHOPS

ZATERDAG 11/02 › 20u30

BAL EXPERIENCE NATALAN’ FR / TE FÊTE VVK €7 › ADD €9 › Ledenkorting €2

TE FÊTE

Er gaat niets boven een goed bal, en wie beter om het eerste bal van dit jaar in gang te steken dan Natalan’ en Te Fête. Natalan’ is een drie man sterke Normandische groep die elk moment van de dag klaarstaat om uit te breken in swingende balmuziek. Ze spelen niet enkel muziek maar zetten het feestje ook goed in gang door zelf mee te dansen! Te Fête is niet van Normandië, maar van bij ons. Dit mag u letterlijk nemen, want Te Fête werd op het Dranouter Festival van 2005 geboren, toen werden tussen pot en pint de eerste muzikale contacten gelegd. Een soort thuismatch, als het ware. Te Fête zorgt voor ambiance en een druk bevolkte balvloer.

6


WORKSHOPS BALDANSEN & VIOOL › › › ›

€8 per workshop VOLLEDIGE DAGPROGRAMMA = 3 workshops, middag en avondmaal + bal = €47 Middagmaal: ovenkoekjes + beleg: €8 Warme avondmaal: €15

CONCERT

ZATERDAG 18/02 › 20u30

TINY LEGS TIM MELODIUM RAG VVK €13 › ADD €15 MIN18 €5 › Ledenkorting €2

U KAN UW DANSKUNSTEN AANSCHERPEN MET DE VOLGENDE WORKSHOPS: 10u00 – 12u00: Internationale en Vlaamse baldansen door Annelies Budts. Annelies heeft heel wat ervaring als docent in de Volksdanswereld. Ze is dansleidster bij de dansgroep de Kegelaar (Wilrijk). Op het programma staan baldansen met grote verscheidenheid aan danspassen, houding en stijl. 13u30 – 15u30: Gemeenschapsdansen door Alain Hubert. Begeleiding door live muzikant. Mixers en squaredansen voor alle niveaus en dus ook voor beginners. Plezier en gezelligheid staan centraal. 16u00 – 18u00: Internationale en Vlaamse baldansen door Annelies Budts. Dit atelier is een vervolgsessie op de workshop in de voormiddag, maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd.

VIOOLWORKSHOP 13u30 – 15u30: Masterclass viool door Pascal Cavé. De violist van Natalan’ leert violisten (minimum twee jaar onderricht) enkele tips en tricks van het vioolspel binnen een muziekgroep. Stijlen die aan bod komen zijn Iers, Quebecois en Old trad US.

KLINKT ALS: Groovy roots 2.0 gebackt door to the point mondmuziekjes (dixit Toots).

Tiny Legs Tim is één van de belangrijkste namen in de actuele Belgische roots scene. Na zijn succesvolle studio-album ‘Stepping Up’ (2015) gaat Tiny Legs Tim nu back to basics op zijn vierde plaat ‘Melodium Rag’. Op dit album hoor je een stripped down versie van Tim, waar hij gewapend met een akoestische Martin 017 gitaar uit 1943, op zoek gaat naar de essentie. Steven Troch (mondharmonica) voegt spaarzame accenten toe, schept functionele sfeer en schittert op de juiste momenten. One take, no overdub: die analoge visie zonder verdere ingrepen overheerst op ‘Melodium Rag’. Tiny Legs Tim komt krachtig voor de dag en bewijst dat zijn songs ook in hun meest pure vorm overeind blijven. Meer zelfs, het talent van Tim is onmiskenbaar en het resultaat van deze aanpak is doodeerlijke muziek.

7


CULINAIR + FILM

CONCERT

ZATERDAG 11/03 › 20u30

MANdolinMAN ZATERDAG 04/03 › 19u30

CINÉCOLOGIQUE

I.S.M. WESTANGLIA VZW €20

Het concept Cinémuzik is gekend. Een muziekfilm, lekker eten en feest. Voor de eerste editie van 2017 is er echter geen muziek thema, maar zetten we de toekomst van onze aardbol in vraag! De film die we draaien is “Demain” (2014) van Mélanie Laurent en Cyril Dion, die heel Frankrijk aan het discussiëren zette en initiateven rond burgerparticipatie lanceerde. De film gaat niet uit van het gangbare ecologische doemscenario, maar focust zich op alle positieve krachten die binnen economie en maatschappij opgezet kunnen worden om het anders aan te pakken. Projecten die echt werken en een antwoord bieden op de vragen van de toekomst. Laat u inspireren! Daarnaast zorgt het team van het eetcafé voor lekkere spijs en drank (denk lokaal en duurzaam) en volgt er een party met rebel music (klinkt als Marley meets Chao meets Gaye meets Kuti). Omdat onze koks werken met verse producten en we voedseloverschot willen vermijden, vragen we jou zeker vooraf te reserveren!

8

VVK €13 › ADD €15 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2 KLINKT ALS: De intro van ‘Losing My Religion’, maar met vier, ingenieuzer en zoveel beter.

Het enige Belgische mandoline-kwartet. Met hun nieuwe plaat, “Unfolding The Roots”, keert MANdolinMAN terug naar het traditionele repertoire van hun debuut, maar ze laten het wederom fris en virtuoos klinken. De afgelopen jaren palmden ze zowel vaderlandse als buitenlandse podia in. Niet te missen. Topmuzikanten! Topband!

CULINAIR + CONCERT

VRIJDAG 17/03 › 19u30 › GRATIS

SAINT-PATRICK’S DAY MET ANDREW MILL & FOUR-FINGERED FRE

Top o' the mornin' to ya! Vier samen met ons SaintPatrick’s Day! Laat je volledig onderdompelen in de sfeer van St. Patrick’s Day door Andrew Mill & FourFingered Fre, een duo dat elkaar leerde kennen op de Gentse Feesten. Verwacht je aan traditionals gedrenkt in het betere thin whistle en gitaarwerk. Tijdens dit concert (en de rest van het weekend) kunt u lekker genieten van de Ierse suggestie van ons keukenteam. Afsluiten doe je met een lekkere whisky of Irish Coffee. KLINKT ALS: Een Celtic akoestisch feestje de Heilige Patrick waardig.


CONCERT

VRIJDAG 31/03 › 20u30

LÉAN

VVK €11 › ADD €13 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2 MANDOLINMAN

ANDREW MILL & FOUR-FINGERED FRE

Doe je winterjas maar uit en trek je Hawaï hemd aan. Het trio Silke Clarysse, Otto Kint en Gielis Cautaers zijn klassiek geschoolde muzikanten. Ze hebben een gedeelde passie voor Zuiderse muziek. Ze vertrekken vanuit eigen interpretaties van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Mediterrane klanken op gitaar en dit in combinatie met een jazzy contrabas en subtiele handpercussie. KLINKT ALS: Een zwoele zomeravond in de hangmat met een cocktail bij de hand.

CONCERT

VRIJDAG 24/03 › 20u30

CHVE

CHVE

VVK €11 › ADD €13 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

Colin H. Van Eeckhout (CHVE) is de frontman van de Kortrijkse postmetalband Amenra, maar wanneer hij niet bezig is met de band, ontbloot hij zijn ziel in zijn soloproject CHVE. CHVE is ontstaan toen hij met Amenra een draailier had gekocht in een poging om dit volksinstrument in hun muziek te integreren. Van Eeckhout begon er steeds meer en meer op te spelen en raakte gefascineerd door het instrument en de mogelijkheden die het muzikaal bood. Zijn eerste album ‘RASA’ bestaat enkel uit de draailier, effecten en schaarse percussie. In november bracht hij het live album ‘10910’ uit. Minimale ingetogenheid met een maximaal effect!

KLINKT ALS: Draailier op een blauwe maandag, maar van een ijzingwekkende schoonheid.

9


CONCERT

ZATERDAG 01/04 › 20u30

EARTH BLUES SESSION VVK €11 › ADD €13 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

EARTH BLUES SESSION © KARIM HAMID

KLINKT ALS: John Lee Hooker in bed met the Chieftains.

CONCERT

Alan Temple is de drijvende kracht achter bluesband ‘Good Times Temple’ en het Keltische project ‘Alàn’. Hij legt reeds geruime tijd linken tussen blues en Keltische muziek in vorm van de Earth Blues Sessions, die hij organiseert in de Gentse Missy Sippy Club. Zo’n sessie vindt nu ook plaats in Dranouter Centrum. Laat je mee glijden in een uniek geluid van improvisaties en grooves!

CONCERT

ZATERDAG 08/04 › 20u30

KATLA

FOYER › GRATIS HOT SPOONS

KLINKT ALS: Het beste uit verschillende muzikale tradities gespeeld met heel veel goesting.

Het broederpaar Werbrouck deed ervaring op als straatmuzikanten in de Brugse binnenstad. Het repertoire bestaat uit zelfgemaakte nummers, aangevuld met eigen interpretaties van traditionals. Katla haalt zijn inspiratie uit de Balkan, klezmer, Ierse folk en jazz. Vurig, soms intiem, maar altijd verrassend. Met deze mix van stijlen en door hun speelplezier werden ze in 2016 de winnaar in de categorie folk van de Muziekmozaïek wedstrijd.

10

KLINKT ALS: Een Ierse pub op stoom!

ZATERDAG 15/04 › 20u30

HOT SPOONS

IR

VVK €9 › ADD €11 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

Ierse folk pur sang! Deze groep toert al jaren rond met hun eigenzinnige interpretatie van Keltische muziek. Authenticiteit is een kernwoord in hun muziek. Tijdens dit concert gaan ze in dialoog met Nathan Pilatzke, de danser van The Chieftains. Bereid je voor op een concert vol aanstekelijk enthousiasme en een feestelijke atmosfeer!


CONCERT

VRIJDAG 21/04 › 20u30

LUDO VANDEAU

VVK €11 › ADD €13 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

KLINKT ALS: Brassens Gantoise.

Ludo Vandeau zou bij elke folkie een belletje moeten doen rinkelen. Jarenlang was hij de stem van Ambrozijn en Bodixel, vocalist bij Olla Vogala, gastzanger bij Laïs en (nog steeds) gastzanger bij Gabriel Yacoub. Na zoveel projecten besloot Ludo Vandeau om zijn eigen liederen vorm te geven en een eerste solo album te maken. Hij verzamelde oude bekenden en nieuwe muzikanten om zich heen, worstelde zichzelf door een periode van schrijven, schrappen, herschrijven… tot de nieuwe cd uiteindelijk het licht zag. ‘Au Gré du Charme’. French pop, Frans chanson, gewoon Ludo Vandeau. Vous êtes les bien-venus.

BAL

ZATERDAG 06/05 › 20u30

BAL EXPERIENCE:

AGHOEA! & BALORKEST DÉ ACADEMIE VVK €7 › ADD €9 › Ledenkorting €2

Trommelfluit bestaat 30 jaar. Om dat te vieren organiseren ze van 15 tot 17 september 2017 het ‘WORLD FIFE & DRUM FESTIVAL 2017’ in Ieper en Gent. Daarbij ontvangt Trommelfluit een schare aan fife- en drumbands uit Amerika, Frankrijk, Italië en Zwitserland. De organisatie kost enige centen. Naast fundraising en sponsoring, richtten ze een balorkest op met de klinkende naam ‘Aghoea!‘, waarbij dansers & luisteraars getrakteerd worden op een avondvullend en gevarieerd baloptreden. De groep bestaat uit een selectie van de muzikanten van Trommelfluit, die al veel jaren hun sporen verdienden bij groepen zoals het Brabants Volksorkest, De Garre (van Kornee), Follia!, Kadril, Klakkebusse, Queens of Baba, Surpluz, ’t Kliekske, Twalseree, Wör, Variomatic e.v.a. Dranouter Centrum is de vaste leerplek voor de leerlingen volksmuziek van Dé Academie uit Ieper. Deze leerlingen bijgestaan door hun leraars en oud-leerlingen spelen dan ook een super selectie balmuziek!

CONCERT

ZATERDAG 13/05 › 20u30

JAN SWERTS

DUO

VVK €13 › ADD €15 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

Jan Swerts stelde in het najaar 2016 zijn derde plaat “Schaduwland” voor. Schaduwland is een therapeutische plaat voor Swerts die gaat over verdriet, twijfel, woede, aanvaarding… Al deze zware emoties leiden tot een verstilde schoonheid. Muziek die post apocalyptische beelden oproept van zombies, melancholie en een verlaten wereld. Swerts brengt Kevin Imbrechts (Illuminine) mee, die Swerts’ pianospel begeleidt met gitaar en elektronica. Het belooft een intieme show te worden die u omver zal blazen.

KLINKT ALS: In je ziel kervende piano soundtrack vol ingetogen emoties.

11


CONCERT

ZATERDAG 20/05 › 20u30

STEVE TILSTON & MARK SOMERS UK VVK €11 › ADD €13 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2 KLINKT ALS: Martin Carthy, Neil Young, Johnny Cash… Kortom kwaliteit!

Bij Steve Tilston geldt het motto “hoe meer je luistert, hoe meer je ontdekt”. Deze meester-songwriter is gekend binnen de Britse folk voor zijn welgezochte woorden, zijn wondermooie arrangementen en zijn subtiele manier van gitaarspelen. In 2015 won hij de Fatea-awards voor mannelijke vocalist van het jaar, een bewijs dat Tilston na 45 jaar in de muziekwereld nog steeds kwaliteit levert. Mark Somers is een singer-songwriter die geprezen werd door David Bowie voor de combinatie van creativiteit en techniek. Hij maakte doorheen de jaren deel uit van bands als ‘Street Legal’ en ‘The Crawling Kingsnakes’, maar doet het nu vooral solo. Een gedreven gitaarspel en een dijk van een stem, meer heeft Somers niet nodig om te imponeren.

CONCERT

MARK SOMERS

ELEVATOR JAZZ BAND

KLINKT ALS: Een zomeravond rond het kampvuur in een zigeunerkamp.

ZONDAG 21/05 › 11u

DATSWINGDT DATSWINGDT

GRATIS › FOYER

Datswingdt is een groep die vanaf 2014 organisch groeide in de diepe Westhoek. Annelies Detru en Dave Knockaert, beiden bedreven gitaristen, begonnen samen het oeuvre van Django Reinhardt te vertolken. Thomas Camerlynck kwam erbij om het vernuftige gitaarwerk meer basis te geven met zijn contrabas. Klaar om ondergedompeld te worden in de wonderlijke wereld van de Gypsy Swing?

12


CONCERT

ZATERDAG 27/05 › 20u30

THE ELEVATOR JAZZ COMBO GRATIS › FOYER KLINKT ALS: Muzak de luxe! En dat bedoelen we 100 procent positief.

Met een gezonde dosis zelfrelativering knipoogt de naam van dit jazzkwartet uit de Westhoek naar de muziek die je soms hoort in een lift. Maar laat het dan wel een lift zijn tussen een fancy hotellobby en de rokerige bar in de kelder, want de sfeer die ze met hun greep uit de klassieke jazz standards brengen, houdt het midden tussen beide. Zet je schrap voor een spannende, jazzy avond!

CONCERT

ZATERDAG 17/06 › 20u30

SURPLUZ

VVK €11 › ADD €13 › MIN18 €5 › Ledenkorting €2

Surpluz is aan zijn derde langspeler toe! “Dat ik zingen moet” is een plaat waarop Surpluz bewijst dat zang en folk altijd zullen blijven samengaan. Met een open blik en overgoten met een hedendaags sausje brengt Surpluz de traditionele Vlaamse liederenschat terug tot leven. De groep neemt je mee op een reis van Amsterdam, over Gent en Ieper, tot in Calais. Wij beloven u een uitgebreid en gevarieerd instrumentarium én vocaal vuurwerk van de bovenste plank.

VRIJDAG: 13/01, 27/01, 10/02 ZATERDAG: 21/01, 04/02, 18/02 TELKENS OM 18u30

MUZIKALE VERTELWANDELING MET YVES BONDUE

€30 wandeling + maaltijd › €10 enkel wandeling

Tijdens de winterwandeling van Muziekcentrum Dranouter leer je Heuvelland kennen vanuit vele hoeken. Voor de elfde editie van dit winters evenement schreef Yves Bondue een kroniek van Heuvelland, waarbij vele oude bekenden uit voorbije edities elkaar ontmoeten. Traditiegetrouw schenken we onder de sterrenhemel ook een hartige borrel bij accordeonmuziek en nodigen we iedereen nadien uit in het warme Eetcafé. DE MAALTIJD BESTAAT UIT: › Ragout van everzwijn met amandelkroketjes en gemengde sla › vanaf 1 februari Coq au vin met amandelkroketjes en gemengde sla › Inclusief water en wijn tijdens de maaltijd €20/ persoon › Vegetarisch alternatief is zeker mogelijk maar graag op voorhand doorgeven

Deze activiteit kan ook geboekt worden door groepen vanaf 25 personen op een overeen te komen datum. Meer info: info@dranoutercentrum.be of bel 057 44 69 33.

KLINKT ALS: De toekomst van de Vlaamse folk.

13


CURSUSSEN

DE ZANGTAFEL MAANDAG

GRATIS › 19u30

DATA: 09/01, 23/01, 13/02, 27/02, 13/03, 27/03, 10/04, 24/04, 08/05, 22/05, 12/06

GITAAR

VOOR KINDEREN ZATERDAG Reservatie verplicht › €110 › 14u: groep 1 › 14u45: groep 2 › 15u30: nieuwe lln

DATA: 21/01, 28/01, 04/02, 11/02, 18/02, 25/02, 11/03, 18/03, 25/03, 31/03, 01/04, 21/04, 29/04, 06/05, 13/06 De lessen van Bert Koether en Heleen Gouwy richten zich op jonge muzikantjes die (nog) niet in aanmerking komen voor het reguliere muziekonderwijs of die het op een alternatieve manier willen proberen. Ze werken met eenvoudige deuntjes en splitsen de groepen op in verschillende niveaus zodat ieder op zijn eigen tempo kan bijleren.

Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn, dat blijft de definitie van onze zangtafel. We gaan rond de tafel zingen, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liederen met en voor elkaar. De zangtafeltrekkers zijn Jim & Georgina Boyes en Alfred den Ouden, maar het staat iedereen vrij om liedjes mee te brengen.

VOLKSDANS VRIJDAG

Reservatie verplicht › €35 › 20u30

DATA: 10/02, 24/02, 10/03, 24/03, 07/04, 21/04, 05/05, 19/05, 02/06, 16/06 Dansmeester Jacques Meysman leert zijn volgelingen met veel enthousiasme een aantal individuele en gemeenschapsdansen aan uit het traditionele repertoire, live begeleid op de accordeon door Ignace Braem.

ÁNDALE, ÁNDALE!

14


Het culinair kloppend hart van Muziekcentrum Dranouter

Eetcafé ’t Folk is het culinair kloppend hart van Muziekcentrum Dranouter! Naast de wekelijke Ontdek onze vernieuwde kaart! suggesties blazen onze koks je omver met straffe gerechten, slaa tjes, pasta’s en gourmet burgers. De nieuwe formule van steengrill met vis en verschillende soorten vlees is een aanrader. Ook wie voorkeur heeft voor vegetarisch tafelen is bij ons absoluut aan het juiste adres! Kortom, in Dranouter wordt niet enkel jouw culturele honger gestild… Opgelet: Het eetcafé is gesloten tussen kerst en nieuwjaar. Wij zijn terug open vanaf zaterdag 7 januari.

In het [ F ] Experience Museum kom je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. Voor de kleinsten is er een aparte experimenteerruimte op maat voorzien. Ook wie een gevuld dagarrangement of een fijne groepsuitstap zoekt, is in Dranouter Centrum aan het juiste adres. Meer info over ons aanbod (volksdans, boerengolf, volksspelen, smultocht, muzikale wandelingen…) vind je op de website experience.festivaldranouter.be.

15


MAAND VAN DE DUURZAAMHEID Het muziekcentrum zet duurzaamheid centraal in haar werking. De ecologische voetafdruk naar beneden halen, bewust omgaan met voedsel en energie, afval vermijden… Dit zijn zaken die het centrum ter harte wil nemen. Nieuws rond klimaatverandering, voeding, ecologische landbouw en biodiversiteit hebben vaak de negatieve boodschap: het is te laat, het zal toch niet veel uitmaken, zelfs als we nú ons leven veranderen. Maar is dat wel zo? Heel de maand maart bieden we in samenwerking met verschillende partners (Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels, INAGRO, Gemeente Heuvelland, Westanglia) een waaier van activiteiten aan rond het thema. Op het programma staan o.a. workshops, filmvoorstellingen en lezingen. Het volledige programma wordt gelanceerd op de website halfweg januari 2017.

Lees meer over de concerten & ons volledige aanbod op www.dranoutercentrum.be!

EETCAFÉ

MUSEUM

› VR 17u – 24u (keuken van 18u tot 22u)

› DI t.e.m. VR 10u – 18u

› ZA 16u – 24u (keuken van 18u tot 22u30)

› ZA en ZO 11u – 18u

› ZO 11u – 24u (keuken van 12u tot 21u30) › MA 16u – 23u (géén keuken)

Van Paasvakantie tot einde zomervakantie open op zaterdag vanaf 11u30.

(Laatste bezoekers museum: 17u).

W W W. D R A N O U T E R C E N T R U M . B E DIKKEBUSSTRAAT 234 - 8950 DRANOUTER - 057 44 69 33 - INFO@DRANOUTERCENTRUM.BE

www.uylenspiegel.eu

Brochure Voorjaar 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you