Page 1

NL

STROGRASS BLUEGRASS AVOND

ERIKSSON DELCROIX

INTIEM DUOCONCERT

CINÉZIK

FULLTIME FOLK!

AFRICA EDITION!

A M M A R G O R P 16 NAJAAR 20

BLIJF OP DE HOOGTE VIA

FACEBOOK &

WWW.DRANOUTERCENTRUM.BE


5

6

VOORWOORD Het wiel des tijds draait maar door, terwijl het ons steeds nieuwe en verrassendere muziek brengt. Zo staat de festivalzomer alweer voor de deur, waarop onverbiddelijk een nieuw cultuurseizoen in Muziekcentrum Dranouter volgt.

4

8

Op het grote openingsconcert komen zowel Wim Claeys en zijn schuune bende, als de lokale helden van Et Encore langs. Dit is dé kans om uw lidkaart te vernieuwen, want leden komen er gratis in! Wim bezoekt ons opnieuw in december voor een unieke reünie van de supergroep Ambrozijn, en dit in hun allereerste bezetting, waarvan enkel een cassetteopname bestaat. In deze ketting van oude bekenden krijgen we ook bezoek van Ludo Vandeau, een oud-zanger van Ambrozijn, die dan weer zijn eerste soloplaat komt voorstellen. Voor de dansliefhebbers hebben we twee magnifieke avonden klaargestoomd. De Garre van Kornee zorgt voor een gezongen bal zo stevig dat de brokken van de vloer zullen vliegen. De Bal Experience in december wordt dan weer een mix tussen Bretoense muziek en Bal Musette.

Nieuw op ons programma zijn twee thema-avonden met maaltijd en muziek: Wij wensen u veel bluegrass-plezier en Turkse leute. Wie er in 2015 bij was op “Only Remembered” zal verheugd zijn om te weten dat wij dit najaar uitpakken met een vervolgprogramma. “They Remembered” wordt geen zaalconcert, maar een tocht met live muziek en verteller en een bus om ons rond te voeren.

En er is meer, veel meer. Ooit al gehoord van The Fretless uit Canada? Bij deze wel! Een toppertje waar u wél al van heeft gehoord is Eriksson Delcroix. In een intiem duoconcert stellen ze hun laatste plaat ‘Heart Out Of Its Mind’ voor. Nog een groep met een nieuwe plaat is C,B & S. En de allereerste voorstelling ervan in België? In Dranouter natuurlijk! Tenslotte presenteren we een uniek programma van Dree Peremans, Bernard Van Lent en Marc Hauman over, voor en van Wannes Van de Velde, want dat is er toch zo eentje waar we nooit genoeg van kunnen krijgen. En dan had ik het nog niet over kinderactiviteiten, fakkeltochten, cursussen, aperitief- en foyerconcerten. Check dit boekje, onze wesbite en facebookpagina en laat u verleiden tot vele avonden vol heerlijke muziek en gezellig samenzijn.

WORD LID VAN DRANOUTER CENTRUM EN ONTDEK DE VOOR­DELEN VAN ONZE LEDENKAART. Lid worden kost €10. Op vertoon van je ledenkaart krijg je €2 korting op alle zaalconcerten + twee maal per jaar ons programmaboekje in jouw bus en een gratis ledenconcert.

Lid worden kan via www.dranoutercentrum.be.

MAY THE FOLK BE WITH YOU! Melanie Scheys Artistiek Verantwoordelijke – Muziekcentrum Dranouter


PREMIÈRE ZATERDAG 10/09 › 18U30

MUZIKALE VERTELWANDELING “THEY REMEMBERED” ANDERE DATA: ZA 17/09 › 18u30 / ZO 18/09 en 25/09 › 14u30 €6

In mei 2015 werden de soldaten van ‘Dranoutre military cemetery’ geëerd tijdens een onvergetelijk “Only Remembered” concert. Zijn opvolger, “They Remembered”, belicht het verhaal van de burger aan de frontlijn, die misschien niet meevocht aan het front, maar daarom niet minder bij de oorlog betrokken was. Het zijn verhalen die zich bovendien hebben afgespeeld in de streek van Heuvelland en daar nog steeds zichtbaar zijn in het landschap en de dagelijkse omgeving van de bewoners vandaag. Daarom vindt “They Remembered” niet plaats in onze concertzaal, het is eerder een knooppuntennetwerk van locaties met verhalen en muziekstukken. Op bovenstaande data leggen we in groep per bus een route af in het bijzijn van een verteller en muzikanten. Later kan de bezoeker zelf zijn route samenstellen. Speciale kaarten voor dit netwerk kunnen afgehaald worden in Muziekcentrum Dranouter.

4

CONCERT

VRIJDAG 16/09 › 20u30

WIM CLAEYS

SEIZOENSOPENER

EN ZIJN SCHUUNE BENDE

ET ENCORE

LEDEN GRATIS › Ledenkaart €10 › ADD €12

De officiële seizoensopener en ledenavond! Dit is dé kans om uw lidmaatschap te vernieuwen, je krijgt er meteen 2 gratis concerten bovenop + het gebruikelijke ledenvoordeel van €2 per concert. Gentse folksongs, daar draait het bij Wim Claeys om. Als cabaretier in de huid van Karel Waeri, met zijn theatershow IJZER, of als zijn eigen geestige zelf: Gentse liedjes die hij zelf maakt of uit één of andere traditie plukt. Een Schuune Bende is het nieuwste project van de man die we vooral kennen als de trekzakspeler van Ambrozijn en de stichter van Boombal.

WIM CLAEYS

De wortels van Et Encore reiken helemaal tot in Kemmel. De groep werd opgericht in 1995 en verwierf al snel de reputatie van stevige feestband. In het begin speelden ze Ierse traditionals maar al snel werd beslist om een eigen folkrock-repertoire uit te bouwen. Met succes leverde dit vele optredens op in België en Europa. Ze maakten er een super feestje van op Festival Dranouter 2014 en dat herhalen ze voor de gelegenheid graag even in het Muziekcentrum.

GOOD TIMES TEMPLE

THE FRETLESS

CONCERT

CONCERT

ZONDAG 25/09 › 17u

VRIJDAG 30/09 › 20u30

GRATIS

VVK €13 › ADD €15 › Ledenkorting €2

‘Earthblues’, zo noemt Alan Temple de explosieve blues en warme songs die hij ten berde brengt terwijl hij zichzelf begeleidt op bluesharp en gitaar. Good Times Temple brak o.a. al potten op de Gentse Feesten, het Watou festival, het Closer/Dichterbij festival in Antwerpen, museum M in Leuven en komt nu Dranouter onveilig maken. Een feest voor de bluesliefhebbers! Dit concert is de afsluiter van het weekend van de zintuigen in Heuvelland.

The Fretless brengen een vernieuwende benadering van folkmuziek die overal op gejuich wordt onthaald. Hun debuutalbum “Waterbound” claimde wereldwijd de aandacht van critici en fans en leverde de band maar liefst 3 Canadese muziek-awards op. De groep transformeert fiddle- en folkmelodieën in mooie, doch ingewikkelde en energieke arrangementen. Daarbij maken ze louter gebruik van fretloze snaarinstrumenten en brengen zo de snaarmuziek naar ongekende en fascinerende oorden. De vier groepsleden kennen heel verschillende achtergronden en worden beïnvloed door verschillende traditionele en hedendaagse kunstvormen, maar worden verenigd in hun opzet om in hun samengesmolten sound traditionele muziek zo ver mogelijk te drijven. Een band die je moet gezien hebben!

GOOD TIMES TEMPLE

THE FRETLESS

5


BAL

KIDZCLUB

ZATERDAG 08/10 › 20u30

ZONDAG 09/10 › 15u

ADD €8 › Ledenkorting €2

DE SNOEPJESFABRIEK

DE GARRE VAN KORNEE

Toen Hans Quaghebeur nog lid was van Kadril, werd hem de vraag gesteld om een aantal bals te spelen in een compactere bezetting. Dat was de aanleiding tot het ontstaan van ‘De Garre’, met als leden Hans Quaghebeur, Bart De Cock, Dirk Verhegge, Johan Decancq en Mariken Boussemaere. Zij brachten hun fel gesmaakt balrepertoire o.a. in Dranouter, Deerlijk en Gooik. In 2009 besloot Mariken om een pauze in te lassen. Daarop verkende de groep nieuwe en succesvolle muzikale paden. Er volgden achtereenvolgens samenwerkingen met Charlotte Jacobs, Marijke Guetens, Bruno Deneckere en Trui Chielens. In 2014 vond een blij weerzien tussen de groep en Mariken Boussemaere plaats, waarop prompt een nieuw gezongen balrepertoire werd samengesteld. Terug van weggeweest en in form!

POPPENTHEATER TJIFTJAF: €6

Mmm... lekker... Die zure, zachte snoep, of dat gummybeertje... Of toch liever zo’n lange slungelsnoep. En die plakkerige vampierentand dan, waarmee je iedereen kan laten schrikken...

STROGRASS

Komt het water ook al in je mond? Ben jij een echte snoepjeskenner? Of wil je er net eentje worden? Kom dan kijken naar de poppenkast. Warre komt er alles vertellen over zijn ‘lekker’ spannende ervaring in de Snoepjesfabriek!

CULINAIR / CONCERT

VRIJDAG 14/10 › 19u30

BLUEGRASS AVOND MET STROGRASS

LUDO VANDEAU

DE GARRE VAN KORNEE

CONCERT

ZATERDAG 15/10 › 20u30

LUDO VANDEAU AU GRÉ DU CHARME

€30 (incl. aperitief, maaltijd, koffie en concert) › €10 enkel concert VVK €11 › ADD €13 › Ledenkorting €2

Nieuw in ons aanbod zijn een aantal thema-avonden in onze gezellige foyer, die voor de gelegenheid privé wordt gemaakt. Voor de eerste editie dompelen we jullie onder in een lekkere bluegrass/Americana sfeer met heerlijke gerechten en de fantastische groep “Strograss”. De muzikanten van Strograss hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, maar delen een passie voor akoestische rootsmuziek. Ze brengen die traditionele invloeden samen in actuele songs en instrumentals met frisse, eigenzinnige arrangementen en sociaal bewogen teksten. Gebracht in een doorwinterde bezetting van viool, banjo, accordeon, gitaar, contrabas en vier stemmen levert dat een uniek geluid op.

6

Ludo Vandeau zou bij alle folkliefhebbers een luide bel moeten doen rinkelen. Jarenlang was hij de stem van Ambrozijn en Bodixel, vocalist bij Olla Vogala, gastzanger bij Laïs en (nog steeds) gastzanger bij Gabriel Yacoub. Na zoveel projecten besloot Ludo Vandeau om zijn eigen liederen vorm te geven en een eerste solo-album te maken. Hij verzamelde oude bekenden en nieuwe muzikanten om zich heen, worstelde zichzelf door een periode van schrijven, schrappen, herschrijven, pre-opnames, nieuwe samenwerkingen, eindeloze uren in de wagen, kleine concerten, buitenlandse optredens, schoolconcerten, try-outs en studiowerk,… tot de nieuwe cd uiteindelijk het licht zag. ‘Au Gré du Charme’, zo werd hij gedoopt. French pop, Frans chanson, gewoon Ludo Vandeau. Vous êtes les bien-venus.

7


CONCERT

VRIJDAG 04/11 › 20u30

COOPE, BOYES & SIMPSON

... LA D I D A ...

AFRICAN EDITION

ALL TIME FAVORITES

VVK €11 › ADD €13 › Ledenkorting €2

CONCERT

ZATERDAG 22/10 › 20u30

ERIKSSON DELCROIX INTIEM DUOCONCERT

2015 was een mooi jaar voor het leukste countrykoppel van Vlaanderen, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson. De release van debuutalbum ‘For Ever’ ging gepaard met 50 shows in binnen- en buitenland. Zo speelde Eriksson Delcroix in Parijs in prestigieuze zalen als La Cigale en L’Olympia. De groep verzorgde ook voorprogramma’s van Blaudzun, Howe Gelb en Daniel Lanois en werd geselecteerd voor Eurosonic 2016.. Kortom, een onvergetelijk jaar, waarin het zaadje voor een nieuwe plaat werd gezaaid. Dankzij de vervlochten stemmen van Nathalie en Bjorn, klinkt het nieuwe album ‘Heart Out Of Its Mind’ instant herkenbaar en toch weer anders. Warm, filmisch, energiek en swingend. Europese Americana, het bestaat!

8

Reservatie verplicht: €20

Na het soul- en het flowerpoweravontuur, brengt Cinézik ons nu naar Afrikaanse horizonten.

ERIKSSON DELCROIX

VVK €13 › ADD €15 › Ledenkorting €2

ZATERDAG 12/11 › 19u

COOPE, BOYES & SIMPSON

De radicale sound van Engelse a cappella roots, het opblinken van een sterke traditie, naast nieuwe liederen met memorabele melodieën en fantastische harmonieën. Coope, Boyes & Simpson, wie kan er ooit genoeg van krijgen? Al sinds 1993 weet het drietal de Belgische muziekharten voor zich te winnen met zijn ongeëvenaarde a capella close-harmony. De Vredesconcerten in Passendale waren slechts het begin van een lange en mooie carrière in ons land. Ze stonden op alle grote festivals, weerklonken op radio en televisie en lieten het enthousiaste publiek steeds verlangd naar meer achter. In oktober 2016 lanceren Barry Coope, Jim Boyes en Lester Simpson hun elfde solo album. Deze komen ze voorstellen tijdens een minitournee in België, met de veelbelovende première in Muziekcentrum Dranouter. Ze brengen old-time favorites en (voor de allereerste keer live) hun nieuwste repertoire.

Het concept blijft hetzelfde: we zakken gezellig onderuit in een comfi zetel in onze twee-schermige cinemazaal, terwijl we verwend worden door het beste dat de muzikale filmwereld te bieden heeft. Ondertitels worden voorzien in het Nederlands en het Frans. Tussendoor kan gesneukeld worden aan het Afrikaans buffet en na afloop shaken we die booties in de foyer. Be African!

ZONDAG 13/11 › 17u

HEUVELLAND ZINGT €6

Heuvelland zingt is aan zijn zevende editie toe. De ingrediënten zijn een publiek met een zingend hart voor gekende en minder gekende liederen, drie Heuvellandse koren die gezamenlijk het beste van zichzelf geven: het St.-Eligiuskoor uit Westouter (o.l.v. W. Barbry), het Kemlokkoor uit Kemmel-Loker (o.l.v. L. Vandecasteele); het Koor Hoogland uit Wijtschate (o.l.v. H. De Gersem), en het kwartet Montecanto. Dit samenzang-concert wordt geleid door dirigent Hubrecht De Gersem, die vonken slaat tussen koren en publiek, animator Marc Lewyllie, die zorgt voor visuele accenten, en begeleider Wilfried Barbry, die sprankelende pianoklanken voor u tovert. MUSIC MAESTRO!

9


CONCERT

ZATERDAG 19/11 › 20u30

TRIO H(AUMAN), P(EREMANS) & V(AN LENT) DE VOLGENDE STROOF

VVK €11 › ADD €13 › Ledenkorting €2

De Volgende Stroof is niet het zoveelste Wannes Van de Velde-programma, maar een eigenzinnige mengeling van tekst, muziek en herinneringen gebracht door 3 mensen die dicht bij de meester hebben gestaan. Marc Hauman was jarenlang medebezieler van de zanggroep Water & Wijn. Dree Peremans is de auteur van de biografie ‘Wannes, hier is hem terug’. Samen met Marc en Bernard stelde hij tevens het Groot Liedboek van Wannes samen. Bernard Van Lent was Wannes’ accordeonist van het eerste uur en speelt op het overgrote deel van zijn platen.

DE VOLGENDE STROOF

Samen brengen ze het programma ‘De Volgende Stroof’, met liederen van, maar vooral ook over Wannes, met de biografie door Dree Peremans en de herinneringen van Marc en Bernard als rode draad. Dichter bij Wannes kan je bijna niet komen, terwijl ze met het nodige respect ook van op afstand kijken naar het grote voorbeeld dat Wannes altijd is geweest.

10

KIDZCLUB

2016: 19/11, 25/11, 03/12, 09/12 2017: 13/01, 21/01, 27/01, 04/02, 10/02, 18/02 › TELKENS OM 18u30

ZATERDAG 26/11 › 14u tot 16u30

VOGELKASTJES MAKEN MET JNM

MUZIKALE VERTELWANDELING MET YVES BONDUE

€5

€30 wandeling + maaltijd › €10 enkel maaltijd

Voor vogels is het niet zo gemakkelijk om in onze steden een geschikte broedplaats te vinden. Daarom gaan wij de vogels daar op deze activiteit een handje bij helpen. Met onze hamer en spijkers in de hand gaan we onze eigen nestkastjes bouwen. Hiermee maken we de vogels gelukkig en kunnen we zelf genieten van hun vrolijke gezangen in onze tuin!

Wie de voorbije tien jaar mee op stap ging met Yves Bondue leerde het prachtige Heuvelland kennen vanuit vele hoeken. We maakten kennis met oude legendes en jonge fantasiepersonages, de gruwel van oorlog en het kolderieke spel tussen blauwers en komiezen, verdwaalde Russen, verliefde dichters en de geschiedenis van de wijn in Heuvelland. Voor de elfde editie van dit winterse evenement schreef onze vaste verteller-muzikant een kroniek van Heuvelland, waarbij vele oude bekenden uit voorbije edities elkaar zullen ontmoeten. Verheug u vast op een spannende intrige met humor en volksspreuken, poëzie en historische feiten waarin we wijnbouwer Six en dichter Vancompenolle ontmoeten, pastoor Lemire, een gepensioneerde blauwer, het doodzantje van een komies, de bekoorlijke kleindochter van de Franse soldaat Poty en vele, vele anderen. Traditiegetrouw schenken we onder de winterse sterrenhemel ook een hartige borrel bij accordeonmuziek en nodigen we iedereen nadien uit voor een heerlijke maaltijd in de warme foyer van Muziekcentrum Dranouter.

ZONDAG 27/11 › 11u

DR EUGÈNE APERITIEFCONCERT GRATIS

Dr. Eugène beoefent een vak apart. Hij is zowel een gerenommeerd sfeermakelaar als een specialist in intieme delen. Zijn huisbezoeken zijn ondertussen berucht, zijn technieken wetenschappelijk onverantwoord, maar zijn mirakels DR EUGÈNE al meermaals zalig verklaard. ​ Met zijn derde langspeelplaat verkent dr. Eugène een nieuw palet aan sferen en melodieën. Hij componeert en speelt akoestische luistermuziek die in de diepte duikt.

11


ZATERDAG 03/12

MEER INFO OVER DAGPROGRAMMA EN CATERINGMOGELIJKHEDEN, ZIE WEBSITE.

BAL EXPERIENCE ADD €8 voor het bal › Ledenkorting €2 › €8 per workshop

BAL MUSETTE MET RÉGINE EN MICHEL WARLOP

BRETOENSE DANS MET SPONTUS

10u-12u / 16u-18u

13u30-15u30

Deze workshop legt de nadruk op het aanleren van de nieuwe dansen die begin 20e eeuw in Parijs ontstonden door de samenkomst van trans-Atlantische dansen met de walsen, polkas en javas van de eerste bal musette. Op het programma: One-Step (marche), foxtrot, Charleston, Lambeth Walk (N-Amerika), tango (Argentinië), Java en valse musette (Frankrijk).

Met deze workshop bereidt Spontus ons voor op het Bretoense deel van het bal. Het accent zal liggen op de algemene bewegingen, cirkel- en rondedansen en het plezier van het samen dansen. Een groot deel van de muziek tijdens de initiatie zal worden gezongen.

SPONTUS

BAL MET SPONTUS & LE BEAU MILO 20u30 Van jongs af aan werd Bretoense traditionele muziek en dans de 4 muzikanten van Spontus met de paplepel ingegeven. In 1996 verenigden ze zich als muziekgroep en al snel werden ze erkend op alle Bretoense bals (festoù-noz) en festivals. Spontus brengt een eigen interpretatie van de Bretoense tradities met een betrokkenheid en energie die de vruchten zijn van de jarenlange ervaring en vriendschap van de muzikanten. Le Beau Milo nodigt ons uit op zijn “bal musette” en biedt een heel ander balervaring dan we gewoon zijn. De groep dompelt ons onder in het Parijs van de jaren 1940: de oorsprong van de musette, het realistische lied, de bal Auvergnat, de origine van de Jazz en moderne balmuziek. Musette ragtime en swing zoals het vroeger gespeeld werd, met diatonische accordeon, viool, banjo, jazzdrum en natuurlijk ook zang!

12

CONCERT

CONCERT

VRIJDAG 09/12 › 20u30

AMBROZIJN REWIND VVK €12 › ADD €14 › Ledenkorting €2

We schrijven 1997… Folkclub ’t Eynde (Belsele, Sint-Niklaas) viert z’n zoveelste verjaardag met vijf concerten op vijf dagen. Tijdens het tweede concert treedt de pas opgerichte groep Ambrozijn aan. Drie frisse jonge knapen met twee zangeressen blazen het oubollige Vlaamse volksmuziekrepertoire nieuw leven in. Wouter Vandenabeele (viool) en Tom Theuns (gitaar) kenden elkaar van de McGuiness Brothers en Dearest Companion… Wim Claeys had zich net professioneel op de folk geworpen met z’n accordeon, Jo Van Bouwel was toen reeds verliefd op Bretagne (waar ze nu woont) en Soetkin Collier, negentien jaar, had na twee jaar intensief zingen, Laïs verlaten. Maar alle vijf hadden ze veel goesting en die goesting resulteerde in vele jaren goeie muziek en een revival van Vlaamse folk. De eerste cd van Ambrozijn (1998), getiteld ‘Ambrozijn’, werd niet met de zangeressen opgenomen, toen trad Ludo Van Deau aan als frontzanger en in 2007 hield de groep er definitief mee op. Desalniettemin… Rewind… het enige overgebleven audiomateriaal van het eerste kwintet Ambrozijn is een cassette. En dat repertoire wordt door de vijf originele leden onder handen genomen en in één eenmalige reeks concerten ten gehore gebracht. Muziekpublique, Dranouter Centrum en muziekclub ’t Ey zijn de drie locaties waar je deze unieke voorstelling kan meemaken. Aarzelen om te reserveren wordt ten stelligste afgeraden!

VRIJDAG 16/12 › 19u30

TURKSE AVOND MET MUSTAFA AVSAR & VRIENDEN €30 (incl. aperitief, maaltijd, koffie en concert) › €10 enkel concert

Om de winter nog wat uit te stellen, dompelen we u onder in een Turkse atmosfeer, met heerlijke gerechten en prachtige muziek. Mustafa Avsar zingt Turkse liederen in een Vlaamse bewerking en brengt Nederlandstalige folk met Turkse invloeden. Zo ontstaat een symbiose van melodieën, klankkleuren en speelstijlen uit verschillende culturen, met eenzelfde beeld voor ogen. De verhalende strofes en de meeslepende refreinen maken van sommige nummers echte oorwurmen. In september 2016 komt zijn 2e CD “Muzikanten” uit. Gevoelig sazspel en hartverwarmende gezangen. Bij elk lied smelt de afstand tussen Turkije en België. Met: Mustafa Avsar (Baglama, zang), Wouter Vandenabeele (viool), Jeroen Knapen (gitaar), Thomas Noël (piano), Quinten De Vlaeminck (Contrabas)

13


CURSUSSEN

DE ZANGTAFEL

Het culinair kloppend hart van Muziekcentrum Dranouter

MAANDAG

GRATIS › 19u30

DATA: 12/09, 26/09, 10/10, 24/10, 07/11, 21/11, 05/12, 19/12

GITAAR

VOOR KINDEREN ZATERDAG Reservatie verplicht › €110 › 14u groep 1 › 14u45 groep 2 › 15u30: nieuwe lln

DATA: 03/09, 10/09, 17/09, 24/09, 01/10, 08/10, 15/10, 22/10, 29/10, 12/11, 19/11, 26/11, 03/12, 10/12, 17/12 De lessen van Bert Koether en Heleen Gouwy richten zich op jonge muzikantjes die (nog) niet in aanmerking komen voor het reguliere muziekonderwijs of die het op een alternatieve manier willen proberen. Ze werken met eenvoudige deuntjes en splitsen de groepen op in verschillende niveaus zodat ieder op zijn eigen tempo kan bijleren.

Ontdek onze vernieuwde kaart!

Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn, dat blijft de definitie van onze zangtafel. We gaan rond de tafel dansen, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liederen met en voor elkaar. De zangtafeltrekkers zijn Jim & Georgina Boyes en Alfred den Ouden, maar het staat iedereen vrij om liedjes mee te brengen.

VOLKSDANS VRIJDAG

Reservatie verplicht › €35 › 20u30

DATA: 09/09, 23/09, 07/10, 21/10, 04/11, 18/11, 02/12, 16/12 Dansmeester Jacques Meysman leert zijn volgelingen met veel enthousiasme een aantal individuele en gemeenschapsdansen aan uit het traditionele repertoire, live begeleid op de accordeon door Ignace Braem.

In het [ F ] Experience Museum kom je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. Voor de kleinsten is er een aparte experimenteerruimte op maat voorzien. Ook wie een gevuld dagarrangement of een fijne groepsuitstap zoekt, is in Dranouter Centrum aan het juiste adres. Meer info over ons aanbod (volksdans, boerengolf, volksspelen, smultocht, muzikale wandelingen…) vind je op de website experience.festivaldranouter.be.

14

15


CHECK DE WEBSITE!

Lees meer over de concerten & ons volledige aanbod op www.dranoutercentrum.be! EETCAFÉ

MUSEUM

› Vrijdag vanaf 17u (keuken van 18u tot 22u) › Zaterdag vanaf 16u (keuken van 18u tot 22u) › Zondag vanaf 11u (keuken van 12u tot 21u30) › Maandag vanaf 16u (géén keuken)

› Dinsdag & woensdag enkel groepsreservaties. › Donderdag en vrijdag van 10u tot 18u. › Zaterdag & zondag van 11u tot 18u.

(Laatste bezoekers museum: 17u).

W W W. D R A N O U T E R C E N T R U M . B E

DIKKEBUSSTRAAT 234 - 8950 DRANOUTER - 057 44 69 33 - INFO@DRANOUTERCENTRUM.BE

www.uylenspiegel.eu

Brochure Najaar 2016  
Brochure Najaar 2016  
Advertisement