Page 1

XXI/14.

DÉL-PEST MEGYEI OTTHON AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN! 2 01 0. á p r ilis 7.

W W W. S Z U P E R I N F O. H U


2


2010. ÁPRILIS 7.

3


4 Meditáció a TISZK-ben

Kedvenceink és saját egészségünk veszélyeztetői

Minden szerdán 18.00.

meditáció

a DPM TISZK épületében! Cegléd, Malom tér 3. (régi piros iskola) Szívesen várunk minden érdeklődőt! meditacio@dpm-tiszk.hu 30/202-8973

Néhány szó a napvédő szemüvegekről. Itt a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, és egyre intenzívebb a napsugárzás, amely károsíthatja szervezetünket. A legtöbb ember tudja, hogy az UV sugárzás káros a bőrünkre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy a szemet is roncsolhatják. A fény elektromágneses hullám, a Napból érkező fény az ember számára látható és láthatatlan sugárzást tartalmaz. Ennek három fajtáját ismerjük: • UV A 320-400 nm-ig (nanométer) • UV B 320-290 nm-ig • UV C 290 nm alatt. Az UV A sugárzás mindenhol ott van, még félárnyékban is megtalálható, ez az eddig ártalmatlannak hitt sugárzás szintén bőrrákot okozhat. Az UV B sugárzás eléri a Földet és a bőrünk leégéséért, és a bőrrák kialakulásáért felelős. Az UV C tartomány azonban az ózon rétegeiben teljesen elnyelődik.

Az UV A és UV B sugárzás: a szem különböző részeiben is elnyelődik, így a szemlencsét és a szaruhártyát károsíthatja. A szemünk védelmére nem csak a napszemüveg kiválasztásakor

kell odafigyelnünk, hanem a dioptriás szemüveg rendelésekor is. Ma már elérhetők az átlátszó, nem színes UV védő rétegek, amik nem összetévesztendők a tükröződésmentes rétegekkel. A két réteg együttes használata az ideális. A legújabb technológiával kifejlesztett napvédő szemüveg lencsék 100%-ban kiszűrik a káros UV A és UV B sugarakat. A szaküzletekben különböző típusú napszemüvegeket vásárolhatunk. Vannak állandó színű és sötétségű szemüveglencsék, melyek színárnyalatát és színerősségét a vevő saját ízlésének megfelelően választhatja ki. Mások modern életviteléhez jobban illenek a fényre sötétedő szemüveglencsék, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a kül- és beltéri változó fényviszonyokhoz. A lényeg azonban az, hogy csak minőségileg ellenőrzött napszemüvegeket vásároljunk, hiszen az UV védelem nélküli szemüveglencsék még szemünk természetes védekező mechanizmusát is kiiktatják, szabad utat hagyva a káros UV A és UV B sugárzásnak a törőközegek mélyebb rétegeibe. Tőrösné Puskel Krisztina optimetrista

Véradási időpontok • április 13. 10.00-14.00 Ganz Transelektro Villamossági Zrt. Tápiószele, Györgyei út 14. • április 20. 09.00-14.00 Bihari János Zeneiskola Abony, Kálvin J. u. 1. • április 27. 13.00-16.00 Clarion Hungary Elektronikai Kft. Nagykáta, Jászberényi út 116. • április 30. 13.00-16.00 Cegléd Apartmanpark és Kemping Cegléd, Fürdő út 27-29. Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete

A kutyáknak és macskáknak is, hasonlóan más élőlényekhez számos élősködő (parazita) faja van, ezek egy része, pl. a bolhák, kullancsok (külső élősködők, más néven ektoparaziták) az állatok bőrén, szőrzetén szabad szemmel is esetenként jól láthatók. Ezek elleni védekezés az utóbbi években már nemcsak a kutya- és macskatenyésztőknek természetes, hanem egyre gyakrabban az "egyszerű" kutyatartóknak is. A kullancsok, bolhák igazi paraziták, mivel életbenmaradásuk, szaporodásuk "gazdaállatfüggő". Éles szájszerveikkel fájdalmas, viszkető sebeket ejtenek a bőrön, hogy vérhez jussanak és közben nyálukkal különféle kórokozókkal fertőzik meg a "véradót".

Kullancsok A kullancsok veszélyesebbek, mint a bolhák! A legtöbb állattulajdonos azért harcol a kullancsok ellen, mert nem bírja elviselni a kutyán "hízó" kullancsok kellemetlen látványát. Pedig ennél sokkal fontosabb szempont a kutya életének védelme, ugyanis a kullancsok gyakran - mint köztigazdák - súlyos, halálos betegségek hordozói, terjesztői, gyakran maradnak észrevétlenek az állat szőrzetében, látogatásukra már csak a betegségek jelentkezéséből lehet következtetni. A bolhák által terjesztett fertőzések enyhébb kimenetelűek. A fertőzött kullancs nem csak az állatra, de sok esetben köztigazdaként az emberre is veszélyes lehet. Hol lehet kullancsokra számítani? Kint a természetben, a magas fűvel borított réteken, ligetekben, bozótos területeken, erdőkben. Természetesen az állat életmódja nagymértékben meghatározza a fertőzés valószínűségének nagyságát, hiszen a vadászkutyák, vagy a kint tartott kedvenceink nagyobb eséllyel találkoznak vérszívójukkal. Városokban a parkok jelenthetnek veszélyt. Nem elég elpusztítani a kullancsokat, a védekezés célja megakadályozni megtelepedésüket, megelőzni a vérszívás során bekövetkező fertőzést, amelyhez különböző riasztószerek vannak

kereskedelmi forgalomban. Ezzel kapcsolatban kérje ki állatorvosa ajánlását!

Endoparaziták Léteznek olyan élősködők is, amelyek a kutya és a macska belső szerveiben, szöveteiben élnek (endoparaziták). Többnyire a fertőzöttség nem jár együtt látványos tünetekkel. A belső élősködők közül több faj kedvenceink emésztőcsatornájában éri el teljes kifejlettségét és így ezeknek az ivari termékei (petéi, lárvái, oocystái) a béltartalomba kerülnek, majd az állatok ürülékével a környezetbe juthatnak. Sajnos vagy talán szerencsére, ezek a képletek csak mikroszkóppal láthatók, egyes fajoktól függően gyakran több ezres nagyságrendben ürülhetnek a fertőzött állatok bélsarával. A talajra jutott paraziták kint folytatják fejlődésüket, és újabb állatok fertőződésére nyújthatnak lehetőséget. Több faj az emberre is veszélyes lehet, azaz zoonózist okozhat.

Bélsárvizsgálat Ahhoz, hogy a megfelelő kezelés, akár megelőzési vagy gyógyítási célból megtörténjen, ismerni kellene az adott állatok fertőzöttségét. Tanácsos lenne legalább évente egyszer az állatok ürülék laboratóriumi vizsgálattal való ellenőrzése is. A bélsárvizsgálat hozzásegíthet a célzott kezelés elvégzéséhez, vagy akár egy-egy állat vagy állatcsoport "látszólag ok nélküli" makacs hasmenése, nem megfelelő fejlődése hátterének a tisztázásához Dr. Molnár Eszter


2010. ÁPRILIS 7.

5

AZ ÉRSZŰKÜLET IDŐBEN ELKEZDETT KEZELÉSÉVEL ELKERÜLHETŐ A TRAGÉDIA! Az elmúlt időben sokat hallhattunk a jemeni sebész feltalálóról, Dr. Khaled Nashwanról, őt és találmányát hazai és nemzetközi szintű érdeklődés kíséri. Nem véletlenül, hiszen találmánya egy olyan kórt kezel, mely ma már népbetegségnek számít, vagyis az érszűkületről van szó. Az érszűkület sok esetben tragédiához vezethet, konkrétan az amputációhoz, ha a súlyos végső stádiumig eljut. Hazánkban évente ötezer lábat amputálnak, nemzetközi szinten pedig közel egymillió végtagot távolítanak el. Rengetegen esnek áldozatul az érszűkületből adódó szövődményeknek, tudniillik sokan izületi vagy egyéb betegségnek tulajdonítják az érszűkület tüneteit, így évek múlnak el úgy, hogy a betegség észrevétlenül egyre rosszabb lesz, egyesek azonban csak akkor kezdenek el vele foglalkozni, amikor már késő, és csak keveset lehet tenni ellene.

Nagy örömöt jelentett az érszűkületet kezelő Nashwan-ParasoundPlus eljárás bevezetése minden megyeszékhelyen, ezáltal elérhetővé vált már Szolnokon, Kecskeméten és Baján is. Azóta egyre többen újra élvezhették állapotuk javulásának örömét. Ezzel a találmánnyal egy új és igen hatékony lehetőség kínálkozott az érszűkület konzervatív (azaz nem műtéti eljárású) terápiájában és megelőzésében fájdalommentesen. Az infrahang és ultrahang, valamint bizonyos frekvenciájú hallható hang segítségével a szervezetet a mellékerek keringésképzésére serkentik. Az ennek köszönhetően kialakuló érpályák átveszik a beszűkült főér funkcióját.

Elengedhetetlenül fontos időben felfedezni az érszűkület tüneteit, és minél hamarabb szakemberhez fordulni, de még fontosabb a megelőzés. Figyelmeztető jelek lehetnek, ha nyugalomban vagy terhelésre mással nem magyarázható végtagi fájdalom jelentkezik, ha olyan tünetek jelentkeznek, mint pl. a járástávolság csökkenése, sápadt-hideg végtag, a végtag(ok) zsibbadtsága, férfiaknál szexuális zavarok, fejfájás, fülzúgás, szédülés és fáradékonyság. Az érszűkület kialakulásában kockázati tényezőt jelent a dohányzás, a cukorbetegség, a magas vérzsír- és koleszterin szint, a magas vérnyomás és a családi halmozódás (örökletes). Emellett szerepet játszik még az idős életkor, az elhízás, a mozgásszegény életmód és a stressz. A kezelőcentrumok minden önkéntes egészségpénztárral kapcsolatban állnak.

KEZELÉSEKKEL KAPCSOLATOS FELVILÁGOSÍTÁS: interneten: www.medhungary.com vagy telefonon 06-70/210-15-13, 06-30/265-93-60, 06-20/327-68-35, 06-72/551-714.

A jadeköves masszázsról A jáde kő egy féldrágakő, mely békét és harmóniát sugároz, amulettként misztikus erőt tulajdonítottak viselőjének. Hosszú életet ad, bőséges gyermekáldást és megkönnyíti a szülést.

A kő A kő negatív ionokat termel, mely elősegíti a sejtek anyagcseréjét, növeli a vitalitást és erősíti az immunrendszert. A jáde kő rezgése megegyezik az emberi test rezgésével és bejut annak belsejébe. A rezgések az egészséges szerv rezgését sugározzák a beteg testrészek felé, így beindítják a szervezet öngyógyító folyamatát.

fejeket tartalmaz, melyek csúszómozgással végighaladva a gerincoszlop meridián pontjait stimulálják. A 60oC fokig felmelegített kövek, melyet héliummal és infravörös fénnyel egyesítettek, végighaladnak a gerincoszlop vonalán. A masszírozó hatására ellazulnak a feszes, görcsös izmok valamint elnyelődik a hélium és infravörös fény a testben, ezáltal megnyugodnak az izomszövetek, enyhül a fájdalom, javul az anyagcsere és a vérkeringés, de javul az emésztés is. Mindemellett segíti a kalcium beépülését is a szervezetbe, mely a csontritkulás megelőzése miatt nagyon fontos.

használata során a szervezet méregtelenítése folyik, melyek kiürüléséhez szükséges a folyadék. A jadeköves masszázs mindennapos használatával számos betegségtől búcsút vehetünk. Fiatalítja a szervezetünket, jó közérzetet és tevékeny életet biztosít. Ha többet szeretne megtudni erről a masszázsról és kipróbálná, várom szeretettel.

Gyógyszertári és orvosi ügyelet Cegléd Gyógyszertárak ügyeleti rendje

Jade köves masszázságy tóizmok masszírozása során,

Schulek Gyógyszertár, Kőrösi út 51. Rákóczi Gyógyszertár, Teleki u. 14. Tömörkény Gyógyszertár, Rákóczi 51-53. Szent Imre Gyógyszertár, Szent I. h. 22. Kígyó Patika, Táncsics M. u. 1. Felszegi Gyógyszertár, Bajcsy-Zs. tér 3/a. Szent Anna Gyógyszertár, Kőrösi út 11. Belvárosi Gyógyszertár, Szabadság tér 9. Gyógyír Gyógyszertár, Cegléd, Rákóczi 7. Pingvin Patika, Cegléd, Múzeum u. 2-4.

A jade kő a testfelülettel érintkezve is gyógyító hatással bír, számos betegséggel szemben. Ezt a funkcióját felismerve fejlesztették ki a jade köves masszázságyat, mely egyesíti az akupresszúra, hő- és fényterápia előnyeit. A masszázságy jáde kőből megformált masszázs-

Felnőtt orvosi ügyelet, Cegléd, Kossuth F. u. 17. 53/311-200. Gyermekorvosi ügyelet, Cegléd, Kárpáti A. u. 9. 53/311-994. Fogászati ügyelet, Cegléd, Szabadság tér 2. 53/318-259. A gyermekorvosi ügyelet hétvégén és ünnepnapon 08 órától 20 óráig van, a telefonszámán csak ekkor érhető el gyermekorvos. Munkanapokon, illetve a munkaszüneti napok éjszakáján, a felnőtt háziorvosi ügyelet végzi a betegellátási feladatokat.

A gerincoszlop melletti tar-

helyükre igazítja az elmozdult csigolyákat, így a csigolyákból kiinduló idegszálak felszabadulnak a nyomás alól. Praktikus tanács: a kezelések előtt és után ajánlott a bőséges folyadékfogyasztás, mert az ágy

Lipák Etelka

04.07 04.08 04.09 04.10 04.11 04.12 04.13 04.14 04.15 04.16

Orvosi ügyelet


6 Vannak velünkszületett és betanított "katonák" Immunrendszerünk véd minket Szervezetünket folyamatosan érik támadások. Ahhoz, hogy kellő hatékonysággal felvegyük a harcot az idegen betolakodók - baktériumok, vírusok - ellen, harcra kész hadsereggel kell rendelkeznünk. Ezt az immunrendszer biztosítja. Képzeljük el, hogy immunrendszerünk egy erős vár, amit a támadó kórokozók időnként megtámadnak. Az első támadást a veleszületett immunrendszer, a természe-

Járjon velünk örömmel! Mindannyian jól akarunk járni. Nemcsak átvitt értelemben, hanem a szó legszorosabb értelmében. Vagyis kényelmes cipőben, divatosan és persze csinosan, elegánsan. Ha cipőről van szó, akkor legtöbb embernek a divat és a kényelem egymást kizáró fogalom. Pedig van megoldás! Üzletünk polcain megtalálhatók többek között a jól ismert Josef Seibel, Romika, Waldlaufer, Ara cipői amelyek nemcsak elegánsak és kényelmesek, hanem a láb egészségét is szolgálják. Nálunk mindenki ki tudja választani a lábának megfelelő bőségű és hosszméretű cipőt. Az egyik embernek vékony lába van, a másiknak torkos, a harmadiknak a lába már-már ortopédiai eset. Ennek figyelembe vételével egyes termékeink négyféle bőségben készülnek. A hosszméretek fél számonként követik egymást. Üzletünkben számítógépes talpnyomásmérés alapján egyedi thermoplasztikus

szendvicsszerkezetű gyógytalpbetétet készítünk. Cipőipari szaktudással, saját műhelyünkben.

tes immunitás elemei védik ki. Ezeket felfoghatjuk úgy, mint olyan katonákat, amik gyors mozgással bárhova oda tudnak jutni, ahol a kórokozó támad.

betolakodó jelenik meg. Így lép be a tanult immunrendszer. Kórokozók támadása esetén a szervezet velük szembeszállni tudó katonákat, azaz limfocitákat képez ki. Az immunrendszer akár egymilliárd kórokozót is képes megjegyezni. A velünk született immunitás öröklötten és állandó jelleggel van jelen, addig a szerzett immunrendszer elemei naponta újratermelődnek.

Az újszülött immunrendszere valamennyi kórokozóval fel tudja ugyan venni a harcot, de ha nagy menynyiségű vírus, vagy baktérium támadja meg, azzal már nem. Ez felnőtt korban is előfordul, ha a szervezet számára addig ismeretlen (Forrás: freepress.hu)

Anyajegy vagy melanómia? A napsugárzás - különösen az UV sugarak - károsíthatják a bőrt. Ez a károsodás különböző súlyosságú és kockázatú jelenségekben mutatkozhat meg. Az egyszerű leégéstől, amely a túlzásba vitt napozás következménye a melanómáig, amely ugyan a bőrrák legritkább formája, de az áttétek kialakulásának nagy kockázata miatt ez a leginkább veszélyes és végzetes kimenetelű. Ha azonban kezdeti stádiumában fedezik fel, jól gyógyítható.

Legtöbb lábbelink kivehető talpbetéttel készül. Ez két aspektusból is nagyon lényeges. Egyfelöl sokkal könnyebb ápolni, tisztítani, szárítani a cipőt, másfelöl az egyedi, ill. speciális talpbetéttel rendelkezőknek jelent ez nagyon sokat. Ha a kedves vevő kiveszi a gyári talpbetétet, a saját gyógytalpbetétjét minden további nélkül bele tudja helyezni, s eközben a cipő Ki van-e téve a melanóbősége nem csökken le. ma kockázatának? kialakulhat Speciális gördülő talpszer- Mindenkinél kezetű cipőink az instabili- melanóma. Fokozott kockátás állapotát keltik, ezáltal zatnak vannak kitéve azok, egyensúlyozásra késztetik a akik az alábbi kategóriák testet. Ennek eredménye- egyikébe vagy közülük töbképpen megfeszülnek és be is beleillenek: aktivizálódnak az elgyengült - I. fototípus: világos bőr, haj és szemszín, szeplős és keveset használt izmok vagy leégésre hajlamos melyek leveszik a terhetést bőr. az izületekről. - Melanóma előfordulása a Cipőinkben élvezet a járás, családban, vagy hajlam a lépésről lépésre élje át! leégésre. Josef Seibel Cipőbolt - Anyajegyek: 50 vagy annál Erős Márta több, különféle formájú, méretű és színű. - Ha a bőr gyakori UV A sugárzásnak van kitéve, például szoláriumban vagy kvarclámpák használatakor. - Gyakori leégés, különösen gyermekkorban.

Milyen jelekre kell odafigyelni? - Az újonnan megjelent, a többitől eltérő és gyorsan növekvő anyajegyekre. - Ha egy anyajegy hirtelen (néhány hónap alatt) változik: aszimetrikussá válik. - Körvonala szabálytalan, határozatlan lesz.

- Növekvő méret: a melanomák átmérője általában 6 mm felett van, de korai fázisban lehet kisebb. - Többféle szín: ha egyazon anyajegyen belül többféle színárnyalat fordul elő (a barna vagy főleg a fekete több árnyalata), vagy pirossá, kékessé, esetleg fehérré válik. - Ha panaszt okoz: vérzik, viszket, begyullad. A fenti esetekben, ill. legkisebb kétely esetén is szakemberhez kell fordulni!

Mit tegyünk a bőrrák megelőzése érdekében? Érzékeny bőrtípusok esetén, illetve ha nagyobb a hajlam a bőrrák kialakulására - még nagyobb figyelmet kell fordítania fényvédelemre, legalább 30-as fényvédő faktorú napvédő készítményt használni, illetve kerülni a napozást. Ugyanez vonatkozik a gyermekekre, náluk e tekintetben nagyon nagy a szülők felelőssége. Bőrünk nem csupán nyáron van kitéve az UV sugárzás károsító hatásának. Érdemes figyelni az UV-indexre; ha ez nagyon magas, lehetőleg egyáltalán ne tartózkodjunk a napon. Fontos havonta elvégezni az önvizsgálatot. Ilyenkor figyelni kell bőrünk mindennemű változását és új anyajegyek, szemölcsök megjelenését. Egyéni rizikótól függő gyakorisággal rendszeres bőrgyógyászati szűrővizsgálat. Jelentősége, hogy a szakorvos időben észleli az esetleges rosszindulatú elváltozást,ami kezdeti stádiumban 100%ban gyógyítható. A másik jelentősége a szabálytalan,

ún. dysplasticus anyajegyek kiszűrése, és ezek preventív eltávolítása. (Ilyenkor a bőrgyógyászati vizsgálat után ezek sebészeti eltávolítása szövettani vizsgálattal együtt javasolt.) Lehetőség van számítógépes anyajegyvizsgálatra is, amikor a bőrgyógyász videodermatoszkóppal 30-40-szeres nagyításban szemrevételezi az anyajegyeket, azokat rögzíti, így lehetőség van a későbbi változásokat nyomonkövetni. A változások észlelésének legprofesszionálisabb módja a részletes anyajegytérkép készítése. A vizsgálat pillanatában még nem lehet tudni, hogy később melyik anyajegy válik esetleg rosszindulatúvá, így a változások észleléséhez minden információra szükség van. Dr. Szabó András Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos Botox kezelés ránctalanításra és hónaljizzadás ellen, Hyaluronsavas ráncfeltöltés, Mesoterápia, dermaroller arckezelések, Mikrokamerás fejbőrvizsgálat, hajhullás, korpásodás kezelése, Allergiatesztek Ekcémák, gyermekbőrbetegségek kezelése, Pattanásos bőr, rozácea, körömgombásodás gyógyítása, IPL villanófény kezelések szőrtelenítésre, arcbőrfiatalítás, pigmentfoltok, májfoltok, hajszálerek kezelése, Helicobacter szűrés, Számítógépes anyajegyvizsgálat, Szemölcsök eltávolítása Cegléd, Bajcsy Zs. tér 3/a Kedd: 16.00-18.00. Tel.: 06-20/3120403


2010. ÁPRILIS 7.

Hónalj izzadás megszüntetése BOTOX-kezeléssel BOTOX-kezelés KOZMETOLÓGIAI CENTRUM Dr. Szabó András Tavasszal a következő kedvezményekkel várom szépülni vágyó pacienseimet: - Hyaluronsavas ráncfeltöltés (12 hónapig tartó hatás) rendkívül kedvező áron. - Botox ránctalanításnál, ráncfeltöltésnél, mezoterápiánál 1=2: a kezelés árával megegyező értékben villanófényes arcbőrfiatalítás ajándékba. - IPL szőrtelenítésnél 1=3: Egy nagyobb testfelület kezelése (pl. lábszár, comb, kar) esetén 2 kisebb terület (pl. hónalj, bikinivonal, bajusz, áll) szőrtelenítése ajándékba végig a kezelések során. - Számítógépes anyajegyvizsgálat 5000 ft-ért. - Szemölcsök, fibrómák eltávolítása esetén ingyenes számítógépes anyajegyvizsgálat.

A legtöbb ember kellemet- Hatásmechanizmus: len élményként éli meg a 1. Kapcsolódás: A neurotoxin verejtékmirigyei működését, a beadás után hozzákötőkülönösen akkor, ha az túldik a verejtémirigyeket ságosan intenzív. szabályozó idegsejtek végződéseihez Az izzadással járó kellemet- 2. Gátlás: gátolja az ingelenségek elkerülésében a rület átadásáért felelős legfontosabb a rendszeres acetil-kolin molekulák tisztálkodás, majd a követfelszabadulását, ezáltal kező lépés az izzadásgátló izzadásgátlásnál a verejkozmetikumok alkalmazása. tékezést. Ezek hatására a verejtékmirigyek kivezető csöve öszKezelés: szehúzódik, így csökken a Mindkét hónaljban úgyneváladék felszínre jutása. Az izzadás megszüntetésé- vezett jód-keményítő próbát ben a leglátványosabb hatást végzünk, amikoris megfest(bármi is okozza az izzadást: jük a verejtékmirigyekben neurovegetatív, stressz vagy gazdag területet, ahol a hajlam) a BOTOX-kezeléstől beavatkozást végezzük. Navárhatjuk. A BOTOX egy, a gyon vékony tűvel adjuk Clostridium botulinum bak- be a BOTOX injekciót a térium által termelt fehérje. hónalj bőrébe, apó, felszínes tűszúrásokkal. A kezelés egyszeri alkalmat jelent, kb. A BOTOX története: 20 percig tart. A hatás 7-10 1989 USA: Az Élelmiszer nap múlva alakul ki, átlagoés Gyógyszerellenőrző Ha- san 9-12 hónapig tart, van tóság (FDA) engedélyezi akinek végleges. Korlátlanul a BOTOX alkalmazását a ismételhető, a kiváltó októl blepharospasmus és a kan- függetlenül minden esetben csalság gyógyítására. hatásos. 2000 USA: Az FDA engedélye neurológiai használatra A kezelés teljesen biztonsá2002 USA: Az FDA engedé- gos, hiszen a beadandó tolye ránctalanításra. xin mennyisége (max. 100 2004 Magyarország: OGYI egység) több nagyságrenddel engedély fokozott izzadás kisebb a mérgezést kiváltó gátlására. adagnál (50 000 egység). A 2006 Magyarország: OGYI fenti kezelés után a páciens engedély ránctalanításra nem esik ki a munkából.

7

www.drszaboandras.hu Cegléd, Bajcsy Zs. tér 3/a (Felszegi Patika rendelője) Új rendelési idő áprilistól: minden kedden 16.00-18.00 Tel: 06-20/312-0403 Egészségpénztár tagoknak a fenti kezelések elszámolhatóak!

Homeopátia /Homeopátia és az Allopátia (gyógyszeres) kezelés összehasonlítása Hahnemann szembeállította a Homeopátia kezelési módszert, a vele ellentétes Allopátiával (gyógyszeres tüneti kezelés), ahol a tünetek csillapítása a cél.

Allopátia - ellentétes szenvedés. Ezáltal a valódi energia blokkok nem oldódnak fel, csak az általuk okozott tünetek enyhülnek, például fájdalom esetén fájdalomcsillapítót adnak, általában a fájdalomérző receptorok ingerküszöbének emelésére. Ez spontán módon természetesen áldásos hatás, de nem gyógyítja a valódi okot. Hasmenés esetén például székletfogót vagy álmatlanság esetén altatót adnak, ezek csak tüneti kezelések és nagy a hozzászokás veszélye.

ge elől mintegy „elrejtjük”, csillapítjuk a valódi okkal kiváltott jelzéseket, így a szervezet sem törekszik a teljes megoldásra, „minek, hiszen készen kapja a megoldást”, így nincs fájdalom és nincs tisztító hasmenés sem. Éppen csak az ezeket a tüneteket kiváltó ok nem szűnt meg közben, és a szervezet (tüneti produktum híján) a regenerálásra már nem fordít elég energiát.

Homeopátia

Szemben az Allopátiával, a Homeopátia a természettel együttműködve, a szervezetet támogatva gyógyít. A kezelésben minden egyes tünetet (pl. még a savasodást is) a szervezet olyan törekvésének tartanak, melyben a szervezet az egyensúly viszMivel a szervezet ill. maga szaállítására, a kitisztulásra az immunrendszer regene- törekszik. A szervezet azért ráló és felismerő képessé- törekszik bizonyos tüne-

A Homeopátia szereket szobahőmérsékleten ajánlatos tárolni, napfénytől és szélsőséges hőmérséklettől, sugárzó készülékektől, egyben erős illatú anyagoktól védve. Gyermekek elől el kell zárni a Homeopatia készítményeket, ha mégis tudomásunkra jut, hogy egyszerre több adagot bevett, mentholos rágógumit vagy cukorkát kell adni közömbösítés céljából. A Homeopatikumokat a Homeopatikumok szájba véve a nyelv alatt kell előállítása és típusai hagyni felszívódni és nem leA Homeopátia szereket, a nyelni, gyermekek esetében Homeopatikumokat a ter- azonban kevés vízben feloldmészetben található (gyógy) va is adható a készítmény. növényekből - kb. 65%, állatokból - kb. 5%, illetve A Homeopatikumok típusai: ásványi anyagokból készítik. - Mono- Homeopátia kéA kiindulási anyag minősészítmény: egyetlen fajta gét, az előállítás módját és ősanyagot tartalmaz, mely körülményeit a gyógyszerlehet növényi, állati vagy könyvek szabályozzák. A ásvány eredetű, többnyire Homeopatikum szer semmigolyócska kiszerelésben. lyen szintetikus, műanyagot Meghatározása, kiválasztánem tartalmaz. sa igen pontos diagnózist

tek produkálására, mert így tudja kitisztítani magát, így kezeli magát, és ezt a törekvését kell támogatni. Azaz, a Homeopátia kezeléssel az öngyógyító folyamatot generáljuk, mintegy erősítjük a tüneteket és problematikus információkat kap a beteg, hogy nagyobb erőbedobásra és hatékonyabb ellenreakcióra késztessük a szervezetet.

kíván, de nagyon célirányos és hatékony a hatása. - KomplexHomeopátia készítmény: többfajta ősanyag komponensből állhat. Kiszerelése lehet tabletta, kenőcs, szirup, injekció formátumú is. A komplex Homeoptaikum sok tünettel jelentkező betegségnél használatos, mikor igen nehéz megállapítani az alap okot. Leggyakrabban használt komplex készítmények: - Sedatif PC: stresszre, alvászavarra - Cocculine: utazási betegségre - Oscillococcinum: influenzára - Coryzalia: náthára, allergiás náthára - Homeogene-9: torokgyulladásra, gégehurutra - Stodal: gége, légcső- és hörgőhurutra. dr Pénzes Zsuzsanna


8


2010. ÁPRILIS 7.

9


10 Ceglédi Sportcsarnok és létesítményei

Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár

• április 09. péntek 17.30 Kék Cápák - Inárcs felnőtt bajnoki női kézilabda mérkőzés 19.00 Kék Cápák - Inárcs ifjúsági bajnoki női kézilabda mérkőzés 20.15 CKE - Békéscsabai KK bajnoki férfi kosárlabda mérkőzés

Tavaszi gyermekbérlet • 2010. április 21. 10.00 és 14.30 órakor Robin Hood zenés mesejáték a SZ.Ö.SZ. Színház előadásában. Szólójegy: 900 Ft.

2010. április 19. 17 órakor a kamarateremben. Előadja: Rátóti Zoltán színművész. Jegyek válthatók 1.500 Ftos áron. 1.000 Ft-os áron ART Video - beiratkozott olvasóknak - a Az NKA, mint fő támoga- Városi Könyvtárban. tó, valamint Cegléd Város Önkormányzata hozzájárulá- The Irish Dance Experience sával ART Video kedvezmé- 2010. április 24. szombat. nyes kölcsönzési lehetőség Egy új különleges színfolt a művészfilmek kedvelőinek az ír tánc. Az előadás időtartama 2 x 60 perc. a Városi Könyvtárban.

Malomtó széli sportpálya • április 10. szombat 16.30 Ceglédi VSE - Vecsés felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzés • április 11. vasárnap 11.00 és 13.00 U-17 és U-19 Ceglédi VSE - Bőcs KSC 2700 Cegléd, Rákóczi út 33. Tel./Fax: 53/310-124 www.cegledsport.hu sportcsarnok@t-online.hu

Ceglédi Városi Televízió műsora 2010.04.07. Szerda 18.00 HÍRADÓ - friss hírek Ceglédről és a térségből minden hétköznap 18.15 SPORTHÍRADÓ friss hírek, eredmények, interjúk a ceglédi sportéletből 18.30 VÁLASZTÁS 2010 a képviselőjelöltek élő televíziós vitaműsora 20.00 S P O R T H Í R A D Ó - friss hírek, eredmények, interjúk a ceglédi sportéletből (ismétlés) 20.15 HÍRADÓ - friss hírek Ceglédről és a térségből minden hétköznap (ismétlés)

2010.04.12. Hétfő 18.00 HÍRADÓ - friss hírek Ceglédről és a térségből minden hétköznap 18.20 HÁTTÉR - Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a híradó után. 18.50 ARCHÍV – válogatás a CTV archívumából 19.15 187 - Pest megyében élők magazinja 19.55 HÁTTÉR - ismétlés 20.15 HÍRADÓ - friss hírek Ceglédről és a térségből minden hétköznap (ismétlés) 2010.04.13. Kedd 18.00 HÍRADÓ - friss hírek Ceglédről és a térségből minden hétköznap 18.20 HÁTTÉR - Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a híradó után 18.35 SPORTKÖZVETÍTÉS 19.55 HÁTTÉR - ismétlés 20.15 HÍRADÓ - friss hírek Ceglédről és a térségből minden hétköznap (ismétlés)

2010.04.08. Csütörtök 18.00 HÍRADÓ - friss hírek Ceglédről és a térségből minden hétköznap 18.20 HÁTTÉR - Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a híradó után 18.30 VÁLASZTÁS 2010 a képviselőjelöltek élő televíziós vitaműsora (ismétlés) 2010.04.14. Szerda 20.00 HÁTTÉR - ismétlés 18.00 HÍRADÓ - friss hírek 20.15 HÍRADÓ - ismétlés Ceglédről és a térségből minden hétköznap 2010.04.09. Péntek 18.00 HÍRADÓ - friss hírek 18.20 HÁTTÉR - Mi áll Ceglédről és a térséga hírek hátterében? ből minden hétköznap Minden hétköznap a híradó után. 18.20 HÁTTÉR - Mi áll a hírek hátterében? 18.45 SPORTHÍRADÓ friss hírek, eredméMinden hétköznap a nyek, interjúk a ceghíradó után lédi sportéletből 18.30 VÁLASZTÁS 2010 a képviselőjelöltek élő 19.00 H O S S Z A B B Í T Á S - a ceglédi sporthítelevíziós vitaműsora rek háttere. Téma: (ism.) vizilabda 20.00 HÁTTÉR - ismétlés 20.15 HÍRADÓ - friss hírek 19.15 VONZÁSKÖRZET térségi magazin Ceglédről és a térségből minden hétköznap 20.00 HÁTTÉR - ismétlés 20.15 HÍRADÓ - ismétlés (ismétlés) Adásismétlés minden hétköznap 9 órától. A HÍRADÓ online is megtekinthető a www.ctv.hu honlapon. A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Háy János: Házasságon innen és túl

Uránia mozi Patkós Irma terem 04.08-14 csütörtök-szerda 17:45 órai kezdettel 04.10-11 szombat-vasárnap 16.00 órai kezdettel is 12 év alatt szülői kísérettel! ALICE CSODAORSZÁGBAN

Színes, szink., amerikai film (101 p), R.: Tim Burton, Johhny Depp, Mia Wasikowska 04.08-11. csütörtök - vasárnap 19:30 órai kezdettel 12 év alatt szülői kísérettel! HAJRÁ BLISS! Színes, feliratos amerikai vígjáték (111 p), R.: Drew Barrymore, Sz.: Ellen Page 04.12-14. hétfő - szerda 19:30 órai kezdettel 12 év alatt szülői kísérettel! MINDENKI MEGVAN Színes, feliratos amerikai kalandfilm (100 p) R.: Kirk Jones, Sz.: Robert De Niro, Drew Barrymore

Huszárik Zoltán terem

04.08-14. csütörtök - szerda 17:30 órai kezdettel 04.10-11 szombat - vasárnap 16:00 órai kezdettel is 12 év alatt szülői kísérettel! IGAZÁBÓL APA Színes, magyar romantikus vígjáték (90 p) R.: Novák Emil, Sz.: Kaszás Géza, Kamarás Iván 04.08-14. csütörtök - szerda 19:30 órai kezdettel Besorolás alatt! DOT.COM Színes, feliratos brazil vígjáték (103 p) R.: Luis Galvao Teles, Sz.: Joao Tempera, Maria Adánez

Ceglédi sporteredmények, sportesemények tott Kozák István most 66 kg-ban indult. A harmaÚjonc Leány Húszak Or- dik ceglédi Jancsó Dávid, szágos bajnoksága nagy fogyasztás után eredeti Budapest 03. 27-28. súlycsoportjában, szintén a 3. Czvalinga Dóra 66 kilógrammosok között. 5. Gulyás Nikoletta Lőrincz Tamás három győÚjonc Fiúk Húszak Orszá- zelemmel és aranyéremmel, Kozák István és Jancsó Dágos bajnoksága vid két-két győzelemmel és Sopron 03. 27-28. egy-egy vereséggel, ezüst 11. Homoki Richárd ill. bronzéremmel térhetett 19. Schmidt Máté haza. Nemzetközi Serdülő ranglistaverseny, Olaszország 03. Hét fiatal birkózónk vett 25-28. rész Szentesen a II. korcsoA rangos viadalon Ecseki portos (10-11 évesek) OrszáNándi Magyarország első gos Diákolimpia döntőjén. csapatában kapott he- 31 kg-ban Kovács Árpád V. lyet, ahol 32 együttes kö- 34 kg-ban Mohella Flórián zül a legjobb 8 közé került. szintén V. a 37 kg-ban inEgyéniben óriási bravúrt duló Medgyes Viktor a II. hajtott végre a 16 közé ju- helyen végzett. tásért. Szingapúri ellenfelét 3:2-re megverte, majd a kö- Magasrangú szövetségi elisvetkező körben a verseny 2. merést kapott Cegléd vákiemeltjétől szenvedett vere- rosa A CVSE 75 éves fennálláséget 3:1 arányban. sának alkalmából, a városháCeglédi Sportgála 2010.03.27. za dísztermében tartott juA Restart-Szuperinfó-Aszta- bileumi közgyűlésen, dr. litenisz Szakosztálya a kö- Hegedűs Csaba a Magyar vetkező díjakban részesült Birkózó Szövetség elnöke 2009-es eredményei alapján. az elmúlt évtizedek kima- „Az év csapata” az NBI gasló eredményeiért MaKözép csoportját pontvesz- gyarország Birkózó Városa teség nélkül nyerő együttes. kitüntető címet és a vele Tagjai: Orosz Tamás, Gergye járó 80x80 cm-es díszokleZoltán, Zakar Kristóf, Kiss velet adott át Földi László Dániel polgármesternek. - A "jó tanuló, jó sportoló" kategória győztese: Zakar TEKE Kristóf 2009/10 TEKE NB-I. Keleti Különdíjban részesült cs. 17. forduló eredményei alapján: Molnár 2010. március 27. Gergely RESTART-CVSE - Földeáki TC 7:1 (3285-3200) BÍRKÓZÁS Varga István 563, Somodi Károly 568, Csiszár Ottó II. Marschal Kupa, Eger A bakui Európa-bajnokságra 529, Szarka Péter 525, készülő válogatottak egytől Rimóczi Zoltán 575, Sápi egyig egy súlycsoporttal fel- Tamás 525, jebb indultak. Európa-baj- Ifjúságiak 3:1 981-979 nokunk Lőrincz Tamás így Szrapkó Péter 513, Varga 74 kg-ban, a junior váloga- Mátyás 468

ASZTALITENISZ


2010. ÁPRILIS 7.

11 CS E M Õ közp on tjáb an ép ítés i telek közmûvekkel eladó! kb 1000m2 Érd : 06/ 30- 421- 76- 43

CE G LÉ D E N Alkotm án y u . 31. s zám alatti 3 s zob ás g ázfû tés es c s alád i ház sürgõsen eladó. IÁ:17 MFT. É r d : es te 06/ 30- 279- 1753 ALACSONY rezsijû 06/ 20- 5686- 769

INGATLAN VENDÉGLÁTÓ egység 100 nm-es lakással, Cegléd központjában hosszútávra kiadó vagy eladó. (üzletnek, irodának egyaránt a l k a l ma s ) É rd e klõdni: 0 6 -70/3860 0 - 3 5. E la d á s i ir ány ár :4 4 MFt CEGLÉDEN díszes n a g y p olg á ri h á z s arok telken, 4s zob a , 2fü rd õs zob a , 2konyha, 2kamra, üzlethelyiség, pi nc e, mellékép ü letek , g on d ozott udvar, szõlõlugassal eladó. Érde klõdni: 06/ 30- 409-7685

CEGLÉDEN Béke utcában kertes ikerház mindkét fele eladó. E g y e nk é n t 10 0 nm , am er ikai típusú konyha, nappali, 2,5 szoba, 2 fürdõszoba, garázs. Iá:17,9M Ft/ d b . 0 6-3 0 /4 5 6 -1 1 6 8 H O R GÁ S Z T A NY A egy be v agy külön e l a d ó! Du p la te l ken, téglaépülettel, v i l l a nn ya l. IÁ :3 ,5 M Ft 0 6 -30/6308654 “ZÖLDHÁZAKBAN” 2,5 szobás 2. e m - i , lifte s , fe lújított lakás eladó. + 3 6 /2 0 -3 1 4 -7 7 7 8 1200 NM-ES építési telek Budai ú t o n (G e rle u -ban) eladó. 06/306 8 5 - 65 8 5 CEGLÉD belvárosában 1 szobás egyedifûtéses téglalakás eladó v a g y n a g yo b b ra cser élhetõ. 0 6 /7 0 2 9 6 - 30 0 6 ABONYBAN eladó 3 szoba + nappalis összkomfortos családi ház. Irányár: 6,2 MFt É rd ek lõd n i: 06-70/9 40-5 766

CEGLÉDEN Lugas közben telek eladó. Érdeklõdni lehet: 06/303 3 0 - 68 2 8 , 0 6 /53-3 1 1 -696 E L A D Ó ö s s z k o m for tos kis családi h á z C e g lé d Ber csény i út 34. sz. É r d : 06 /5 3 -3 1 6 -589 CEGLÉD központjában, az Avantgarde házban kis üzlet e l adó. IÁ : 5,5 M Ft. 06/ 20/ 421- 8723

CEGLÉDEN közlekedés és bevásárlás szempontjából frekventált helyen jó állapotban lévõ 2,5 szobás erkélyes, liftes, központi fûtéses, panellakás b e t e gs é g mia tt eladó. IÁ:8,2 MFt. 0 6 / 7 0-3 2 8 -4 0 7 4 , 0 6 /5 3 -318-1 4 3 C S A L Á DI h á z e l adó a Kór ház és az Állomás között. 06/53-316-035, 0 6 / 3 0-3 4 5 -7 4 0 6 , 0 6 /3 0 -623-5 9 3 6 FÜRDÕHÖZ közel 1173 nm-es építési telek eladó. IÁ:3,5 MFt. 0 6 / 3 0-4 2 5 -4 4 7 5 C E G L É DE N A ls zegi úton felújított, kis kertes 3 szobás ház eladó. I Á : 1 2 ,8 MF t. 0 6/20-4 2 4 8 -302 C E G L É DE N a B ajza utcában családi ház eladó. 35 MFT. 06/70-2204856 CEGLÉDEN az Av a n tg a rd e h á zb a n Szabadság tér 7. szám alatt (Református Nagytemplomra né zõ) felújíto tt, liftes 1. emeleti exluzív, erkélyes (10m2) 83 m2-es lakás eladó. 06/20/9775598

KESZTHELYKertvárosban, domboldalon, hévízi tóhoz közel, héví zi panorámával , két szi nt es i ker csal ádi ház egyi k f el e, 65m2, el adó 10.8 mFt-ért. Akár már 20% önerõtõl is lízingelhetõ. Tel.: 06/20/9- 390- 101 CEGLÉDEN 810 nm-es telken 3 szobás családi ház eladó. Ipari áram, f úrot t kút van. 06/53- 318306 CEGLÉD központjában jó állapotú 2,5 szobás kertes ház eladó. 06/30- 455- 3748 KOSSUTH F. u-ban 3. em-i, 2 szobás, erkél yes, t el j esen f el új í t ot t l akás el adó. 06/70- 3265- 953 MISKOLC, belváros, teljes f el új í t ásra szorul ó, két hel ységbõl ál l ó, f ürdõszoba- konyha nél kül i ki s csal ádi ház, gáz- vi l l any bent , ví z, szennyvíz az udvarban és melléképületben, 300 nm-es telken, csendes helyen, zöldövezetben eladó. Ár:6,3 Mft Érd:H ét f õt õl pént eki g 10.00- 16.00 06/30/523- 4469

lakás

eladó.

1000 NM-ES jó fekvésû építési telek v ár os közp on th oz közel elad ó. Gépkocsi csere érdekel. 06/209312- 520 CEG LÉ D közp on tjáb an , Szoln oki ú t 6. alatt épülõ társasházban, 2. em- en és tetõtér b en 53- 63 n m - es l akás ok elad ók 180. 000 Ft/ n m + áfa áron . É r d eklõd n i: 06/ 30- 9493- 400. ZÖ LD H ALO M BAN 880 n - öl ter ü leten szõlõ és gyümölcsfákkal alápincézett téglaépülettel ealdó. Ví z, v illan y v an . Bu s zh oz 2 p er c r e. 06/ 53- 321- 928, 06/ 30- 581- 4367 CEG LÉ D E N közp on th oz közel, 400 nm- es , c s ator n ázott ép ítés i telek el ad ó + 36- 20/ 455- 3266 ÖRE G SZ Õ LÕ BE N , v ár os h oz közel, 2 szob ás , lakh ató ép ü let elad ó, v íz, vi l lan y v an . 06/ 20/ 851- 8324

V ÁRO SKÖ Z P O N T BAN 125 n - öl s ar ki telken felú jítan d ó h áz elad ó. IÁ: 7, 9 M ft. 06/ 70- 337- 4907 CEGLÉD Dessewffy u. 40 alatti 2,5s zob ás h áz elad ó n ag y telekkel. G áz, v íz, c s ator n a v an . IÁ: 8, 5 M Ft. 06/ 53/ 505- 163

CE G LÉ D E N ig én y es 62 n m er kély es lakás elad ó. 7, 9 M Ft 06- 20/ 5472312 CEGLÉDEN állomáshoz közel téglaépületben, egyedi fûtésû 2. em - i lakás elad ó. IÁ:9 M Ft. 06/ 70250- 3162, 06/ 30- 228- 1130

E LAD Ó Ce glé d, Já szbe ré nyi út o n, 54 n m - es , 3. e me le t i pa ne lla k á s, új beépített konyhabútorokkal, új nyílászárókkal, egyedi vízórával, nagyon szép állapotban. Iá:7,9 M Ft. T el:06/ 30/ 9652-367

CE G LÉ D Ke rt vá ro sba n (C sá k á ny u. ) 2004- b en é pült na ppa li +3 szo bá s, szigetelt családi ház nagy garázzsal 655 nm-es parkosított telken ela dó . IÁ : 22, 5 M f t . 06/ 70453- 5368 RÁKÓ CZ I út o n e rk é lye s, 2. e m-i 56 n m - es tégla é püle t i la k á s sürgõ se n elad ó. 06/70-226-0517 CE G LÉ D E N K o ssut h F e re nc ut cá ba n “panelplusszos”, 55 nm-es, 2 s zob ás , fe lújít o t t la k á s e la dó . Érd: Tel: 06-70-336-9387, web: c eg led ilak a s. uw. hu

VÁROSSZÉLI új épí t ésû ki s csal ádi ház el adó. I Á:8,3 MFt . +36/53/314187, +36- 30/357- 6634

3 SZ O BA ö sszk o mf o rt o s csa lá di há z eladó, tanyát is beszámíthatunk, m in d en me go ldá s é rde k e l. 06/ 20427- 4551

ELADÓ Cegl éden t égl aépül et ben 2 szobás 1 em- i , erkél yes, t el j esen felújított, egyedi fûtéses lakás. 06/20- 546- 2246

CEGLÉD Öregszõlõben Törköly utcában 1200 m2-es telek eladó villannyal és fúrott kúttal. Irányár: 2 millióFt 06-30/5397447

E LAD Ó Ceglé de n S zö ve t sé g ut cá ba n 57 n m - es ö rö k la k á s. Á r: 9, 6 M F t . 06/ 20- 402 -0550

CEGLÉDEN 80 nm családi ház ú js zer û álla po t ba n 1180 nm t e lk e n elad ó. 13,5 M F t 06-20/ 547-2312

1,5 SZOBÁS gázkonvektoros téglalakás, és liftes panellakás eladó Cegléden. 15 után 06/20/961- 5580

FÜRDÕH ÖZ 2 km- re épí t ési t el kek reál i s áron el adók. 06/53- 310- 591 est e

NAGYKÁTÁN 977 m2-es csat or náz ott épí tési tel ek el a dó! Ir ányár : 3 , 4 mFt É rd: 06-30/9925010

CEGLÉDEN kertes ház eladó, 2 szoba, fürdõszoba, gáz, víz, v illan y . IÁ: 3 M F t . 06/ 20-321-0884

ELADÓ Si óf ok (f oki hegy) Szöl õhegy u. mel l et t l évõ 3db (1910 m2, 1805 m2 és 876 m2- es) összközmüves épí t ési t el ek. Érd.:06- 30/367- 8558

CEG LÉD Szent I mrén X. emel et i 2 szobás lakás eladó. 06-30/6191003

CE G LÉ D E N vá ro sk ö zpo nt ba n csa lá di h áz elad ó . IÁ : 8 M F t . Érd: 06/ 20334- 2275

ELADÓ 800 n-öles bekerített, b eép íth etõ telek. V íz, v illan y v an , g áz b eköth etõ. IÁ:1, 5 M ft. 06/ 70770- 1475

DÓZSA György utcában 98nm-es ház gázos, vegyest üzel ésû el adó. I Á:14,5 MFt . 06/30- 622- 3978

CEGLÉDEN 1 szobás, alacsony fenntartású, panelprogramos, tömbfûtéses, hõmennyiségmérõs, igényesen felújított elsõ emeleti lakás eladó! Berendezve, vagy anél kül . Fi at al f urgont beszámí t ok! Irányár: 5,7 M Ft. +36/20/9417767

BUD AI ú ton cse nde s k ö rnye ze t be n, fõ úttól 200 méterre központi fûtéses kis ház, pincével, mûvelhetõ konyha kerttel eladó. 06- 20/ 455 -8434

CEGLÉDEN 128 nm Családi ház 1050 nm telken eladó. 9,9 MFt 06- 20/ 547 -2312

ALKUD N I KÖ T E LE Z Ö ! E lad ó Bic s kén 55 n m - es 1+ 2 féls zob ás föld s zin ti téglalakás alacsony rezsivel. Vasútállomáshoz, buszmegállóhoz kö zel c s en d es , p ar kos kör n y ezetb en t alálh ató. Ir án y ár : 9,75 M Ft. T el.: 06- 70/ 339- 20- 65

CEGLÉD, XII. ker. Oncsában 2,5 szobás lakható épület eladó s zõlõv el. 06/ 30- 517- 6039

KÖ Z T ÁRSASÁG ú ton az Sztk m ög ötti téglaépületben egyedi gázfûtéses 54 nm-es 1 em-i lakás eladó. 06/ 70- 326- 5952

KERTES kis családi ház eladó, lakás c s er e is leh ets ég es . IÁ: 6, 2 M Ft. 06/ 30- 392- 6977

CEG LÉ D E N 90 n m 3 s zob ás c s alád i há z 500 n m telken elad ó. 5, 5 M Ft 06- 20/ 558- 8882

LAJOSMIZSÉN a Mystic Dance Club eladó. 1000 nm-es épület 6000 nm- es t er ület t el. 06- 70/36518- 05

ÜLLÕ N egyedi kialakít ású, 70nmes amerikai konyhás, igényes családi ház részben bútorozva, 622 nm-es telken, gondozott kerttel, öntözõrendszerrel, riasztóval eladó. http:// f eher ist van.mlap.hu. IÁ :16,5 MFt . 06/20- 925- 8485

CEGLÉD, Ady E. u. 11 alatti 52 nm-es lakás eladó. 06/30-5646538

ALBE RT IRSÁN Bog lár ka u tc áb an ú j építésû családi ház 850m2-es t elken 130m 2- es h áz n ap p ali+ 3 szoba, illetékmentesen eladó. I rá n y ár : 24.000. 000Ft 06- 70/ 3843430

SZOLNOKON a Lovas út on 51 nm- es l akás el adó. 6,4 MFt . 06/70- 3281049

CEGLÉDEN nagy ugyanitt: építési 06/ 70- 3973- 781

kertes ház telek eladó.

CE G LÉ D E N Belv ár os b an felú jítan d ó 60 n m h áz kis telken elad ó. 4,9 M Ft 06- 20/ 547- 2312

CEG LÉDEN a H orgász ut cában üres építési telek eladó. 06/20-9705863, 06/30- 3389- 013

HÁZ H O Z jön az E r s te jelzálog h itel! Ingyenes hitelügyintézés az Ön l akás án . 06/ 70/ 241- 3319

CE G LÉ D Fõter én 1 s zob ás , eg y ed i gázfûtéses, felújított tégla lakás elad ó. 06/ 20- 365- 9249

ELADÓ Cegléden Baross u-ban 100nm-es felújított családi ház. IÁ: 15, 5 M Ft. 06/ 30- 496- 2494

CSEMÕBEN 2 szobás padlásteres lakás eladó . N a gy k o nyhá va l, na gy n ap p aliv al. 06/ 70-560-3774 CE G LÉ D E N B e lvá ro sho z k ö ze li 130 n m felú jít o t t csa lá di há z 878 nm telken eladó . 23, 5 M F T 06-20/ 5472312 NAGYKÕRÖSÖN 3000 nm építési telek ép íté si e nge dé llye l e la dó . 1, 9 M Ft 06- 20/ 558-8882 CE G LÉ D E N 55 nm 3. e m. -i la k á s elad ó. 7,5 M F t 06-20/ 558-8882 CE G LÉ D E N 54 nm f szt . -i e rk é lye s lakás eladó . 6, 9 M F t 06-20/ 5588882 BUD AP E ST IX. k e r. K á lvin t é rné l 1 em-i egy szoba összkomfortos lakás om at C e glé di k is k e rt e s va gy 1 szobás lakásra cserélném értékegyeztetéssel. 06/20-4538029 CE G LÉ D E N B uda i út me lle t t 1090 nm építési telek eladó. 1,9 MFt 06- 20/ 558 -8882 CEGLÉDEN Szolnoki útról nyíló c s en d es ut cá ba n 3 szint e s csa lá di ház eladó. Igényes kialakítású, klím a, r iaszt ó , t á virá nyít ó s ga rá zs, ip ar i ár am va n. IÁ : 27, 5 M f t . 06/ 20947- 6448


12 TÁJ KFT. Építõipari KivitelezésIngatlanforgalmazás. Eladó lakások Cegléden! 2010-ben, 2007-es árakon! Mi, eladni akarunk! -Ha Ön, venni akar!? Cegléd kertvárosban, csendes nyugodt helyen hármas társas lakások eladók! A lakások beosztása: elõkert, terasz, garázs, tár oló , a m erik a i k on y h a + nappali,wc, fürdõ, 2 szoba / s z obák oszthat ók féls zob á ra / . Az akc i ó ápr ilis 3 0-ig ta rt! Bru ttó, kul c srakész la k á s á ra k : 98 n m - es lakás:17.5 Mft 92 nm-es l akás:1 6.5 Mft 57 n m - es la k á s : 11.5 Mft. A fenti árak szerzõdéskötéskor, min. 40% v é t e lár befizetés n él érv én y es ek ! Külsõ dryvit szigetelés, korrekt kivitelezés, referencia, garanciavállalás, jogi és hi t e l ü gyekben s eg íts ég . Telefon : 06-20-9427-4 62 w w w .ta jk ft.h u

ÁLLOMÁSNÁL 55 nm- es 2 szobás X. em- i ,bút orozat l an l akás ki adó. 30e Ft +rezsi 2 havi kaucióval. Érd: 06/30/740/1917

C E G L É DE N, a z Aszaló utcában, a kórházhoz közel, 67nm-es, 2 s z o b ás , fe lú jítandó ház, beépíthetõ tetõtérrel tulajdonostól eladó 4 . M . F t. 0 6 /3 0 -280-2 4 6 2 .

CEGLÉDEN mfsz-i lakás erkélyes nagy szobája kiadó. 06/30-3206553

VIRÁGOS, Csemõ-Zöldhalomban, jó állapotban lévõ, 80 nm-es c s al ádi ház, n a g y k erttel ela d ó. Iá: 8 MFt. Tel.:06/ 20/ 402-7996

1,5 SZOBÁS gázf ût éses l akás el adó vagy ki adó. 06/20- 5510- 123 TÖBBFÉLE tevékenységre is alkalmas üzlethelyiség (jelenleg vendéglátóhely, 90 m2, Cegléd központi részén) kiadó, illetve bérleti joga, vagy az üzlet is eladó. +36/20/3364-432

ÚJ épí t ésû 1,5 szobás t ársasházi lakás alacsony rezsivel kiadó. 06/70- 641- 7899 BÚTOROZOTT lakás gyermektelennek kiadó. Ui: fsz-i gázos lakás eladó. 06/30-3120634

1 SZOBÁS l akás ki adó. 06/30- 6095051 ALBÉRLET ki adó. 06/30- 290- 1239

RÉG I p én zt, p lakettet, g y û jtem én y t i s v en n ék. 06/ 30- 4965- 222 MINÕSÉGI használt bútorok, el ektr on ikai c ikkek N ém etor s zág b ól kedvezõ áron eladók. Cegléden i ng y en es kis zállítás . + 36/ 70/ 3973838, + 36/ 53/ 310- 119 4 SZ ÁLAS in ter loc k v ar r óg ép elad ó vagy haszonállatra cserélhetõ. 06/ 30- 698- 6574 PE N T IUM 4- es s zám ítóg ép ek 17” os monitorral eladók. Ingyenes házhozszállítás megoldható. Ár:16.000-22.000 Ft. 06/30-3221333 FÁBÓL készült nyúlházat és kovácsüllõt vennék. 06/30-2611599 I I . O S ZTÁ LYÚ 2,5 mét er es színes trapézlemez eladó. 06/53-3161 52

INGATLAN VÉTEL

KIADÓ

UT - 1- E S és UT - 2- es v etõb u r g on y a kap h ató. T el: 06/ 20- 473- 2267

úton, “Volt 28000/hó.

VÁSÁROLNÉK lakatos, bádogos szerszámokat, üllõt, élhajlítót, golyósprést, hengerítõt, lemezollót , eszt er gát , pr ésgépet , oszlopos fúrógépet, kompr esszor t . T.: 06- 70/602- 6229

RAKTÁROZÁSRA, ipari tevékenységre alkalmas 300 és 400 nm-es helység egyben vagy k ü l ö n k ia d ó . 06 /3 0 -9676-1 6 3

ÓCSKAVAS átvétel. 20 Ft/kg. H ázh oz m eg y ek. 06/ 20- 562- 1125

CEGLÉDEN a T elek i u tcá b a n 2010. február 1-tõl 33m2-es üzlethelyiség kiadó. 06-20/9775598

S Ö R ÖZ Õ k ia d ó v agy eladó. 06/209 8 8 - 77 1 3 KOSSUTH Ferenc utca környékén m f s z - i a lb é rle tet ker esek. 06/204 3 9 - 18 4 3

1,5 SZOBÁS lakás kiadó 35000 F t + re z s i. 06 /2 0 -381-8 2 6 9 K O S S UT H F . ú ton 2. em -i kis lakás házaspárnak kiadó. 06/20-3731585 C E G L É DE N k ö z pontban 47 nm -es 1. em-i lakás eladó vagy kiadó 0 6 /5 3/3 1 0 -4 0 0 B U D A P E S T E N a Ny ugatinál 1 szoba k o m f orto s , b ú tor ozott lakás kiadó, h o s s zú tá vra is . 0 6 /3 0 -689-3 3 2 7 2 S ZOBÁ S II. em eleti gázfûtéses, étkezõkonyhás lakás állomáshoz k ö z e l k ia d ó . 0 6 /3 0 /8 6 4 -5107 K Ö Z P ONT B A N 2 szobás felszer elt, bútorozott, gázos lakás kiadó. 0 6 /3 0-5 5 4 -7 3 7 2 CEGLÉDEN Rákóczi úti Zöldházakban 3 szobás bútorozatlan lakás hosszútávra kiadó. 45000 Ft+rezsi+2 havi k a u c i ó . É rd : e s te 06/30-2 7 9 -1753

VÁGOTT tüzifa házhoz szállítva. Akác 1800- 2100 Ft, n y ár 1100 Ft. 06/ 70- 660- 3231

T Ö LG Y és b ü kk tû zifa akc ió 2000 Ft/q, hasogatva 2200 Ft/q. Kis zállítás Alb er tir s a ter ü letén 20 m ázs áig in g y en es . 06- 30/ 211- 3312

Ú J é píté s û ü z lethely iség Cegléden a K a zin c z y ú t 2. szám alatt kiadó v a g y e la d ó . É rd: 0 6 /3 0 -3033-2 1 8

CEGLÉDEN 2 szobás gázfûtéses családi ház albérletbe kiadó. 0 6 /3 0-7 1 6 -1 3 8 3

T RÁG Y A elad ó N ag y kátán . 06/ 204777- 820

T UJ AFA kiár u s ítás 60- 160 c m - ig , 100-200 Ft-ig. Tápiószentmárton P etõfi 6. 06/ 29- 424- 838

ELADÓ ingatlanokat keresek Cegléden és vonzáskörzetében. 0 6 /3 0-7 1 9 -9 9 8 8, 06/30-2 5 4 -1225

A L B ÉRL E T k ia dó egy edülálló fér fi ré s z ére Ce g lé d en. 0 6 /2 0 /3 2 5 -9224

ELADÓ tûzifa vastag akác 2000 Ft/q, vékony akác 1.600 Ft/q, h ázh oz s zállítv a. 06/ 20/ 272- 0856

TUJA, oszlopos 250 Ft-tól, smaragd 50-60 cm-es 750 Ft. 06/30- 209- 8755

C S O NGR Á D me gy ében Töm ör kény en t a n y a fö ld d e l, legelõv el 1,3 MFt-ér t e l a d ó . 06 /3 0 -4 8 9 -0004

CEGLÉD, Szolnoki Szexshop” kiadó. 0 6 /7 0-3 6 7 -3 0 8 9

AKÁC h u llad ék, h as ított tölg y - b ü kk és vastag akác tûzifa megrendelhetõ. Mezei Tamás. 06/ 30- 9817- 519, 06/ 53- 708- 234

2 SZOBÁS bút orozat l an panel l akás ki adó. 06/30- 3381- 780 FORGALMAS, frekventált helyen végig üvegportállal 38 nm-es üzlethelyiség eladó. 06/30-9537651

ADÁS-VÉTEL BAKELI T l emezeket , régi új ságot , könyveket, gyerekkönyveket, képregényt veszek. 06/20-3163220 MINDENFÉLE hagyatékot és régiséget azonnali készpénz fizetéssel vásárolok. Hívjon! 06/70- 626- 7068 ELADÓK új vegyes tüzelésû kazánok, közvetlenül a gyártótól. Igény szerint házhoz szállítással. Ár: 135.000 Ft. +36-20/467-4490 www.cekakazan.hu

SZÁMÍTÓGÉPEK monitorral, garanciával, házhoz szállítással. P4-2000-256-20: 17.900, P4-2800-512-80-DVD: 25.900. 06/20/800- 8444.

ÚJ 56 tojásos, félautomata ke ltetõg ép elad ó. É r d . 06- 70- 42614- 16 ÉTI csigát veszek nagy men n y is ég b en is . T el. : 06- 20/ 4262040 KÖ N Y V E T , c d - t, d v d - t, g y û jtem én y t ves zek. 06/ 20- 9685- 417 NAG Y teh er b ír ás ú “ Salg ó” p olc ok el ad ók Ceg léd en . 06/ 30- 418- 0877 BETONKEVERÕGÉP 230 V-os, t alic s ka és ker ti p ad elad ó. 06/ 20989- 5086 AKCIÓS számítógépek monitorral, garanciával, P4:15.900, P 4 - 3 0 0 0 : 2 5 . 9 0 0 , AMD3500/1GB/80: 33.500. Ki szállítás . 06/ 70/ 254- 9466, w w w . eby te.h u

VEGYES CS ÍRAM ÁLÉ , s ü lttök, s ü tõtökg oly ó, töksaláta, étkezési lucernacsíra, retekcsíra, búzacsíra, napraforgócsíra, hagymacsíra kapható Ceglédi Piacon. 53/312436

JÁRMÛ VW-FRANCIA 06/ 30/ 9989-593

autóbontó.

MINDENFÉLE üzemképtelen jármûvet megvásárolok, for g alom b ó l k ivo ná sá t vá lla lo m. 20 Ft/ kg . 06-20/ 272-0856 EREDETISÉGVIZSGÁLAT, autószerelés! Kötelezõbiztosítások. Desztilláltvíz, akkkumulátorok. Cegléd, Pesti út 114. +3620/ 9137- 4 37 SUZUKI Grand Vitara 1.6 JX-A (2005. 12. havi ) nagyon szép állapotban eladó. ABS (blokkolásgátló), vezetooldali légzsák, utasoldali légzsák, elektromos ablak, centrálzár, klíma, állítható kormány, CD-s autórádió, fűthető ülések, ködlámpa, manuális (5 fokozatú) sebességváltó, összkerékhajtás, szervokormány, rendszeresen karbantartott, szervizkönyv, alufelnik, + téligumi garnitúra, fekete, könyöktámasz elöl, 1. (hölgy) tulajdonostól kevés (50.000) km-el!!!! Csak kp-ért: 2.990.000 Ft. Érd.: 06/30/9372441 APRILIA nagytestû robogó szép állap otb an á ro n a lul e la dó . 06/ 30253- 7321 4X 2- E S P la t ó s M e rce de s t e he ra ut ó olc s ón eladó . 06/ 20-9390-095

TÛZIFA akció! Vastag 1900, vékony 1600, t ölgy 1700, nyár f a 1100. 06/30- 307- 0147

ZUK A-11 platós, 1987-es, 1 tulajdonostól, 48000 km-t futott, fr is s m û s z a k iva l e la dó . IÁ : 199000 Ft 06/ 30- 313-6343

VASTAG akác 1900 Ft/q, vékony akác 1600 Ft/q, akác, nyár vegyesen 1200 Ft/q. 06/20-2351952

S ZEMÉLYGÉ PKOCSI i l l etve robogó adás- vét el e 250. 000-i g Cegl éden. ( Uno 91- e s. ) ga ra nci á va l . 06/30225- 8393

1120 DB új Creaton hódfarkú cserép árengedménnyel 78 Ft/db elad ó. 06/ 30- 420- 1030

MERCEDES típusú 60 Kwatt teljes ítm ényû, a ut o ma t a se bvá lt ó s, 1999-es évjáratú, olajzöld autó elad ó. É r d: 06/ 30-523-1314

VETHETÕ zab szállít ással is. 8941

eladó. Házhoz Tel.: 06- 30/998-

2000 D B h as zn ált c s er ép , 40 d b kú p c s er ép elad ó. 06/ 53- 380- 231 BOB’S Póker Klub Cegléden és N ag y kõr ös ön ! Kü lön féle v er s en y ek a h ét m in d en n ap ján . In for m ác ió: +36-20/242-5566 www. b ob s p oker c lu b . h u KIS B Á LÁ S r ét i széna és t r it ikálé eladó. Házhozszállítással is. Tel.: 06- 30/998- 8941

T ÛZ IFA 8800 Ft/ m - tõl s zállítás s al elad ó. 06/ 20- 4455- 782 PALÁNTA kapható, paprika, p ar ad ic s om , u b or ka félék. Far m os P én ztár n ok ú t 4. 06/ 20- 565- 6682 KUKORICA, búza, árpa, napraforgó, zab eladó. Házhoz szállítással is. Tel.: 06-30/9988941

1990- E S 1 , 3-a s S -e s k o ck a L a da 1 év mûszaki, vonóhorog, elsõ tu lajd on ost ó l 82. 600 k m-re l, k it ûnõ m û s zaki és e szt é t ik a i á lla po t ba n, kék s zín be n e la dó . IÁ : 178000 F t . 06/ 30- 285 -1532

SZOLGÁLTATÁS AUTÓKÖLCSÖNZÕ! Kedvezõ ár, f elt ét el, fol ya ma tos tél i a kci ók! +36/20/325-4889, +36/20-3510131

AKCIÓ! Új gumik ingyenes szereléssel, használt gumik kedvezõ áron. Ui: computeres futómû beállítás, felni javítás. Cegléd Bercsényi u. 53. +36/53/313-857, +36/20-9286754 V E SZ É LY E S f á k lo mbt a la nít á sá t é s kivágását vállalom garanciával. + 36/ 30- 95 22-788 KÖLTÖZTETÉS kedvezõ + 36/20- 9390-096

áron


2010. ÁPRILIS 7.

13

R E D Õ NY , fa re d õny , fix -, felhúzható s z ú n y o g h á ló re lux a, har m onikaajtó, s z a l a g fü g g ö n y olcsón gar anciáv al. K o t y i n s z k i T ib or Tel: 06/30-8 5 0 2 1 6 1 , 0 6 /2 0 /5 5 4-4 5 4 8 , 06/53/342649, CSERÉPKÁLYHA építését-átrakását anyagbiztosítással vállaljuk. Hordozható cserépkályha eladó. 0 6 / 3 0-9 7 2 1 -8 9 0 KÖLTÖZTETÉS, fuvarozás tavalyi áron, garanciával! +36/30/2404581 , +3 6/5 3/3 17- 435, , +36/ 30645-0299

S.O.S. dugulás lefolyórendszerek 06/30-2925-644

elhárítás, tisztítása.

GYAKORLOTT pedagógus alsósok korrepetálását ill. gyermekfelügyeletet, idõs gondozást vál l al . Érd: 06- 30/2906770 JÓSLÁS, kötés, 06- 20/208- 4404

oldás

Tel.:

DRÓTKERÍTÉS ingyenes h á z h oz s z á llítá s sal kedv ezõ ár on a g y á r t ó tó l. 0 6 -2 0/323-9 8 6 5

FA és mûanyag redõnyök javításac s e r é j e . Új f a r e d õ n y ö k , a l u m í n i u m és mûanyag külsõ tokos redõnyök, keretes és mobil szúnyoghálók, harmónikaajtó, szalagfüggöny és reluxa szerelése. Nyílászárók cseréje. Molnár Gábor 06/70-3666518, 06/30/324-8373

FAKIVÁGÁS! Gallyazás! Emelõkosaras autók bérelhetõk 20 m-es magasságig. Érd: 06-30/9 16-5 564

PALATETÕ, l apost et õ szi get el ések VILLAS mintás anyagokkal cégszerûen, referenciákkal, garanci ával . 06/20/9491- 867

FÜRDÕKÁDAK felújítása g a ra nc iá va l. 06 -2 0 /3 1 4 -6951

LAKATOS és kovácsolt munkát vállalok kaputól a csarnokig. 06/70- 337- 2565

MÛGYANTABURKOLÁS, garázsok, t e ra s z o k , me d encék, ipar i padlók f e l ú j ítá s á t é s jav ítását is v állaljuk. www.epoxymester.hu, 06/70-5311993 Ú J f o g s o ro k Cegléd, Klapka Gy . u. 3 1 . 53 /3 1 7 -2 1 4 F ÜRD Õ K Á D és mos og a tó felú jítá s 2 év garanciával. Tóth: 06-20/9 681-2 06

ÜVEGEZÉST vállalok. Cegléd, H a l á sz u . 2/a . 06/30-2 3 8 -6525 GIPSZKARTON válaszfalak, álmennyezetek pontos, korrekt t e rv e z é s e é s k i v itelezése. Ü zletek, lakások dekoratív belsõépítészeti á t a l a k ítá s a , d íszítõ és dekor ációs munkák, festés, textildekor, ingyenes helyszíni felméréssel. 0 6 / 7 0/6 1 6 -4 6 7 8 D U G U L Á S E L HÁ RÍTÁS bontás nélkül, é j j e l - n a p p a l. 06/30/9547-7 0 9 RÁBA kistraktorral kis kertek s z á n tá s á t, ta la jm ar ózását v állaljuk M i k e b u d á n , C s em õbe, Cegléden és k ö r n yé k é n . 06 -70/3614-4 5 6 B Á D O GOS mu n kák! Er eszcsator na, lemezszegélyek, fedések, stb. megrendelhetõk! 53/314-489, 0 6 - 2 0/3 8 1 -7 8 9 1 PALATETÕK zsindelyezése, tisztítása, festése, cseréptetõk tisztítása, lapostetõ szigetelés. 0 6 / 7 0-5 0 2 -1 1 1 8 S ZÕNYEG , Padlós zõn y eg tis ztítá s at kamentesítés . Hú s v éti Ak ció!!! Cegléden ingyenes házhozszállítás. 06- 20- 577-17- 29

KECSKEMÉTI Könyvelõés B é rs zá mfe jtõ Iroda v állalja egy éniés társas vállalkozások, családi g a z d as á g o k , õ ster m elõk teljeskör û könyvelését, bérszámfejtését, magánszemélyek adóbevallásának elkészítését. 06/76/468-544; 0 6 / 2 0/5 2 9 -2 2 3 0 SALÉTROMOS, vizes, penészes falak utólagos szigetelése acéllemezzel mérsékelt áron. 0 6 - 3 0/5 5 7 7 -1 9 2 BURKOLÁST és kõmûves munkát v á l l a lo k . 0 6 /7 0 -5217-5 8 6

ÖNKORMÁNYZATOK, mezõgazdasági vállalkozók figyelem! Földutak gréderezése AKCIÓS áron! 06/20-9390-077

ÖRÖMMEL válaszolok kérdésére Tarot kárt yából . I dõpont egyezt et és: 06/20- 544- 5795 TALAJMARÓZÁST vállalok ki skert ekben 1,1 m szél esség. Érd: 06/30- 401- 8462 Cegl éd VÍZ-gáz-központifûtés, automata öntözõrendszer szerelés olcsón, garanci ával . 06/20/9614- 104 PÁZSITFELÚJÍTÁS, öntözõrendszer telepítés, parkgondozás! 06/209281- 499. VARRÓGÉPSZERVÍZ! Háztartási és i pari varrógépek j aví t ása! l audan@ citromail.hu; +36/70/565-2922; +36/70/779- 1988 KÕMÛVES munkát, burkolást és át épí t ést vál l al ok. 06/30- 580- 7623 KÉSZÍTEK fenyõbõl kertibútort, virágládát, komposztálót, ki sf aházat és f enyõgardrob el adó. 06/70- 341- 2550 MI NÕSÉG I csempe, padl óburkol ás, l ami nál t ozás. Érd: 06/30- 314- 5733 15 óra ut án. REDÕNYDOKI! Redõnyök, reluxák, napellenzõk javítása és újak szerel ése. 06/70- 218- 5323 CSERÉPKÁLYHA építését, átalakítását vállalom. Farkas Lászl ó 53/371- 896, 70/384- 3335 FESTÉS, mázolás, tapétázás olcsón, garanciával. Tel.: 06- 20/570- 9383 GÁZKÉSZÜLÉKEK, villanybojlerek javítása, fûtés és víz szerelése, hétvégén is. 06/20-4912-669

ÁLLAT SHETLANDI pónik ostorvágásig el adók. 06/20- 467- 4589 NAPOS és el õnevel t csi rke kaphat ó és rendel het õ. Cegl éd, Vadász 3/a. 06/70- 7766- 206 NAPOSCSIBE, elõnevelt csibe, kacsa, liba, pulyka kapható. Koczka Cegl éd Béke u. 17. 06/53312- 930

GAZDIKAT keresünk az állatmenhelyen lévõ kutyáknak, melyek között található: né m etju h ás z, tac s kó, n ém et v izs la, shar - p ei, p u li, b eag le, m alam u t, schnauzer, rottweiler, ezen kívül kölyök kutyák és cicáknak. A kuty ák m eg tekin th etõk m in d en n ap Cegléden a Külsõ-Kátai útról meg közelíth etõ állatm en h ely en d u . 15- 16 ór a között. T el: + 36/ 20/ 5661536 w eb lap u n k c ím e: n on p r ofit. hu/amnya. Állatmenhely Nyílt Alapítvány Adószáma: 186736491- 13 5 AN Y A, 1 kos , 7 d b b ár án y u kkal el ad ó. 06/ 30- 340- 0123

FE J Õ S kec s ke elad ó g id ákkal v ag y an élkü l. 06/ 70- 538- 5789

NAPOS csibe, kacsa, pulyka és elõn ev elt csirk e me gre nde lhe t õ ,

BIRKÁK és b ár án y ok elad ók v ag y haszonállatra cserélhetõk. Érd:17 ór a u tán 06/ 30- 826- 6914

feh ér , v örö s é s cirmo s húshibrid, v alam in t színe s há zt á ji f a jt á k bó l. G ali Bar omf ik e lt e t õ A lbe rt irsa Érd: 06- 53/ 370 -047, 06-30/ 350-5487

KISSÚLY Ú h ízók elad ók és 1 év es kitojt ty ú kok. 06/ 30- 547- 9488 YORKSHIRE fajtiszta 6 hónapos s zu ka elad ó. 06/ 53- 315- 821 AN Y AKE CSKÉ K g id áv al és v ág n iv aló m an g alic a h ízó és b ár án y ok elad ók. Érd: 06/70/509-64-86. 17.0019.00- ig

HÍZÓK eladók! Tel.: 06-20/5584860, 06- 70/ 500- 4960

ELÕNEVELT tarka-barka csirke vakcinázott állományból, kettõs hasznosítású (30-40 dkg) házhoz szállítva, folyamatosan megrendelhetõ. Tel.: 06-30/9903747, 06- 30/ 395- 3010.

PI L ISE N elõn ev elt c s ir ke elad ó 300 Ft / d b - tól. 06- 70/ 512- 1378

HÍZÓK 120-180 kg-os elad ók. 06/ 70/ 613- 9668

1 H Ó N AP O S p ón i c s ikó elad ó. É r d : 06/ 53- 361- 872

VÁLASZTÁSI malac eladó Cs em õb en . 06/ 30- 376- 1012

TENYÉSSZEMLÉS szülõktõl né m etd og köly kök elad ók. 06/ 70398- 8183

ELADÓ 1db 8 hónapos kender s ör én y û s od r ott kan c a c s ikó és 1d b fejõg ép . 06/ 70- 292- 8848

HÚSJ E LLE G Û h ízók elad ók. 06/ 20430- 3606

súlyúak

SZOBATISZTA kiscicákat házhoz szállítva elajándékoznék. Tel.: 06/ 30/ 933-1151

ÁLLÁST KÍNÁL MINÕSÉGÜGYI ellenõrt keresünk, szakirányú végzettséggel, számítógépes ismerettel, mérõeszközök kezelésében való tapasztalattal. Három mûszakos m u n kar en dbe . Je le nt k e zé s: iro da . atlan tis z@ gma il. co m e -ma il címe n. SZEMÉLYAUTÓ javításában több éves gyakorlattal rendelkezõ autószerelõt részmunkaidõben felv es zek. 06/ 20-9415-031 HOZZÁÉRTÕ férfi munkaerõt keresek fenyõ ültetvényben végzendõ rendszeres munkára. (Permetezés, rotációskapálás, hor olás) Somodi 06/20-596-5760


14 KERTÉSZETI munkára fiatal munkaerõt keresünk. 06/30-6191003 KALIPE Transport Kft. Nagykáta f el vét el re keres 1 db 24 t onnás +1 db 12 tonnás tehergépjármûre nemzetközi forgalomba, kizárólag gyakorlattal rendelkezõ gépjármûvezetõt. Jelentkezni telefonon 8-17 óráig 06/70-4246031

CEGLÉDI gyártó vállalkozás kereskedelmi vevõszolgálati m u n k a tá rs a t k er es angol és ném et tárgyalóképes nyelvtudással k ü l f ö ld i é s h a z ai v ev õkkel tör ténõ kapcsolattartásra. Beszerzési tapasztalat elõnyt jelent. Feladatok: kapcsolattartás a vevõkkel, vevõi rendelések rögzítése, szállítások szervezése, k i m u t a tá s o k k észítése, beszer zési tevékenység támogatása, adminisztráció. Jelentkezni szakmai önéletrajzzal a sandor. szabo@ecserikft.hu e-mail címen l e h e t . B õ ve b b i nfor m áció a 0 6 -209 2 8 - 99 7 5 te le fonszám on. GUMI beszállításra, rakodói feladatokat is ellátó, C, E kategóriás sofõröket keresünk újszilvási telepünkre, azonnali k e z d é s s e l. É rd eklõdni: 0 6 /5 3 -703100 CEGLÉDI Presszóba alkalmazottat f e l v e s z e k . 06 /2 0-2 9 0 -3301 CEGLÉDI Barkácsboltba kereskedelmi végzettségû eladót keresünk felvételre. Szakirányú gyakorlat elõny, fényképes önéletrajzzal jelentkezni: “Állás” j e l i g é re C e g lé d 3 . PF:1030, 2703 A U T Ó A L K A T RÉ SZ ker eskedelem m el foglalkozó cég keres üzletkötõt, területi képviselõt KözépMagyarország területére. Követelmény B kategóriás jogosítvány, ezen a területen szerzett tapasztalat. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a g r e e n 1 9 9 5 .0 5 @gm ail.com

ÉTTERMI pultos munkakörbe, agilis, önálló munkavégzésre alkalmas, éttermi gyakorlattal rendelkezõ, nem dohányzó, nõi munkatársat keresünk ceglédi étterembe, kiemelt fizetéssel. Fényképes önéletrajzot 2703 Cegl éd 3, Pf .:1020 cí mre kérj ük. KERTÉSZETI segéd- és szakmunkást f el veszek. 06/20- 9327- 505 RUHÁZATI üzletbe eladót f el veszünk. 06/30- 595- 9994 NAGYKÁTAI nemzetközi fuvarozással foglalkozó cég fuvarszervezõ asszisztenst keres. Elvárások minimum középfokú végzettség, angol és/vagy német nyelvtudás, önéletrajzokat az al ábbi emai l cí mre várj uk: al l as. aj anl at .i nf o@gmai l .com OTTHON végezhetõ munkák gyögyfûzés, borítékolás, szórólapterjesztés, stb. Válaszborítékért tájékoztatom. Szabó Sándor 2701 Cegléd, Pf. 193. AMI T kí nál unk: környezet védel em, energiamegtakarítás, egészségvédelem, kedvezménykártya, magyar áruk bevásárlóközpont, személyiségfejlesztés, pénzmegtakarítás, pénzkereset. Ha szi mpat i kus a program és komol yan dol gozi k benne (másodál l ásban i s l ehet ) akkor a 6. hónapt ól 150000300000-500000 Ft a havi j övedel em. Csak 18 órát ól : 06/20400- 5552 VENDÉGLÁTÓ egységembe csinos, megbízható pultost keresek csak ceglédiek jelentkezését várom. 06/70- 386- 0037

BEDOLGOZÁSI, összeszerelési, bo r ítékolás i m u n kát aján lu n k n ap i 4-8 órában. Küldje nevét, címét sms - b en : 06/ 30/ 611- 98- 31 VEN D É G LÁT Ó eg y s ég b e v en d ég látói végzettséggel pultost keresek. 06- 20/ 336- 4432 SÜRGÕSEN fodrászt keresek C egléd, Kossut h F. út . 06/30- 6869 704

SZERETETTEL meghívom 2010. ápr ilis 12. ( h étfõ) 16.45 tar tan d ó el õad ás r a. T ém a: Ö kológ ia v alam in t magyar családsegítõ program. Helyszín: Cegléd Református Iskola. Ajánlatunk egy stresszmentes színvonalas mu n kaleh etõs ég . 06/ 20- 940- 6019 TRAKTOROZNI tudó állatgondozót ke r es ek, s zállás m eg old h ató. É r d . : 06- 20/ 9609- 029 BORSÓSZEDÉSRE Nyársapátra áprilisi kezdéssel dolgozókat ke r es ek. 06- 20/ 250- 7547 SZAKÁCS munkakörbe, referenciával rendelkezõ, önálló munkavégzésre alkalmas, nem dohányzó munkatársat keresünk ceglédi étterembe, kiemelt f i z etés s el. Fén y kép es ön életr ajzot 2703 Cegléd 3, Pf.:1020 címre ké r jü k. SZÉPSÉGSZALONBA vendégkörrel rendelkezõ pedikûröst, nõi masszõrt sürgõsen keresünk Ce g léd r e. 06/ 20- 801- 3023 SZAKÉRTELMET nem, de odafig y elés t ig én y lõ kön n y û fizikai munka. Jelentkezni SMS-ben a 06- 20/ 239- 2240- es telefon s zám on . Ce g léd iek jelen tkezés ét v ár ju k. CEGLÉDI virágboltba gyakorlattal rendelkezõ virágkötõt felveszünk. Érdeklõdni lehet SMS-ben a 06- 20/ 239- 2240- es telefon s zám on . LAKATOSOKAT, villanyszerelõket, mûszerészeket keresünk Tá p iós zelei ü zem i m u n kár a. 06/ 70274- 9052

ABONYI kocsmába szakképzett elad ót felv es zek. 06/ 30- 635- 2472 PULTOSLÁNYT keresünk Ceg léd b er c eli s ör özõb e T el: + 3630- 488- 9808

ÁLLÁST KERES FIATAL, rugalmas, B, C, D, E kategóriás jogosítvánnyal, targonca, rakodógép, daru v izs g áv al, töb b év es tap as ztalattal, elad ói v ég zetts ég g el állás t ker es . Ajánlatokat erre a címre várom: r u g alm as 27@ c itr om ail.h u KISTEHERAUTÓVAL, B kategóriás jogosítvánnyal állást keresek. 06/ 20- 223- 9244 TAKARÍTÁST vállalok, és/vagy szimpátia esetén eltartási szerzõdést kötnék. 06/20-2154408

OKTATÁS FELSÕFOKÚ német nyelvvizsgával német oktatást, nyelvvizsgára és érettségire való felkészítést vállalok Cegléden. 06/70-5120136 M ASSZ Õ RKÉ P Z É S fogyasztó, bizonyítvánnyal Cegléden. 06/ 20/ 9762- 111

in d u l ( tes t+ talp , thai) uniós április közepén Részletfizetés.

B. KATEGÓRIÁS jogosítvány változatlan, tavalyi áron. Tel.: 70/311- 8574

AN G O L n y elv oktatás . 06/ 30- 6248627 NÉMET származású frissdiplomás v állal ked v ezõ ár on n ém et n y elv b õl korrepetálást, nyelvvizsgafelkés zítés t, illetv e an g ol n y elv b õl és matematikából korrepetálást. 06/ 70/ 216- 9668 NÉMET oktatás, korrepetálás, nyelvvizsgára (szakmai is) felkés zítés . Siker , tü r elem . 06/ 70641- 7899

TÁRSKERESÉS FORTUNA Társközvetítõ: komoly, tartós kapcsolatra, kizárólag függetleneknek, diszkrécióval! 06- 30/ 477- 8638, 06/ 76/ 490- 200 42 É V E S p ozitív életfelfog ás ú fér fi akin ek fon tos az ön zetlen s zer etet, õszinteség, megbízhatóság, megbecsülés, gyengédség, szeretne szeretni olyan kedves, szerény hölgyet, akivel õszinte bizalomban, érzelemgazdag párkapcsolatban élhet. Jelige: “ Fén y lõ n ap om v ag y ” KÖZÉPVÉGZETTSÉGÛ 55 éves, n õies en telt, özv eg y h ölg y tár s át keresi, komoly kapcsolat reményében. Kalandorok kím éljen ek. J elig e” 06204858807” 29 ÉVES ceglédi srác megismerkedne Ceglédi 21-25 év es c s in os , ar an y os lán n y al! T el: 06/ 70- 946- 1606 36 É V E S fér fi kom oly kap c s olatr a h ölg y et ker es . 06/ 20- 808- 7430 65 É V E S özv eg fér fi 172 c m , 75 kg , tartóskapcsolat céljából házias hölgyet keres 60-62 éves korig. J elig e: “ T av as zi v akác ió” 28 É V E S lán y tár s at ker es . 06/ 20282- 5707

M E G ISM E RK ED N ÉK e gy ce glé di 50 év körüli független, filigrán h ölg g y el a k i t á rsa m le nne e gy 2, 5 s zob ás összk o mf o rt o s csa lá di há z 1/3 részének megvásárlásában. Beköltözh et õ ! K ö lcsö nö s szimpá t ia es etén ké sõ bb 2/ 3 ré szre e lt a rt á si szerzõdést kötnék. 06/30-9072095

ÜDÜLÉS HARKÁNYBAN, csendes helyen apartman kiadó 6000 Ft/nap/ apartman. www.szallas-harkany. ex tr a.h u Érde k lõ dni: +36-30/ 41344- 25 BÜKKSZENTKERESZTEN az erdõ szélén panorámás telken különbajáratú apartman 2 fõ r és zér e kia dó . A N e mze t i Pa rk é s a Gyógyító kövek utcáján. Érd.:0630/ 858- 41 50

ELVESZETT-KERESEM FIGYELEM! Értesítjük a tulajdonosokat, hogy elkóborolt kut yáikat keressék a Gyepmesteri Telep, Külsõ-Kátai úti címén, vagy a 06-30/408-6601-es számon.

GÉP-SZERSZÁM RK2 r otáció s k a pa f é lá ro n e la dó . Érd: Cegléd, Bercsényi út 40. 06/ 53- 316 -589 ASZTALOSMÛHELY gépei eladók Nagykátán: egyengetõgyalu, szalagfûrész, szalagcsizsoló, stb. T el. : 06- 3 0/ 336-0900. BÁDOGOS élhajlító, rundoló és zikn ig ép e la dó . 06/ 53-316-687

Dél-Pest Megyei Szuperinfó Megjelenik minden szerdán 41.000 példányban. Lapzárta: hétfõ 12 óra. Felelõs kiadó: Hírös Modul Kft. Felelõs szerkesztõ: Zakar László Szerkesztõség: 2700 Cegléd, Múzeum u. 3. Tel./fax.: 53/317-422 www.delpestmegyeiszuperinfo.hu info@delpestmegyeiszuperinfo.hu Nyomda: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. Lajosmizsei Nyomdája, 6050 Lajosmizse, Gyártelep 4. Terjeszti: Hírös Modul Kft. Terjesztési területek: Cegléd, Csemõ, Külsõ-Budai út, Ceglédbercel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Pilis, Nyársapát, Nagykõrös, Törtel, Mikebuda, Kocsér, Kõröstetétlen, Jászkarajenõ, Abony, Újszilvás, Tápiószõlõs, Tápiógyörgye, Tápiószele, Farmos, Tápiószentmárton, Tápióbicske, Nagykáta, Nyáregyháza. A hirdetések tartalmáért felelõsséget nem vállalunk! Eng. szám 75.480/1997


2010. ÁPRILIS 7.

15


16

2010. április 07.  

Dél-Pest Megyei Szuperinfó 2010. 14. hét

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you