Page 1

DOXBIO

FORÅR 2017 DOKUMENTARFILM

HELE ÅRET I HELE LANDET


VELKOMMEN TIL DOXBIOS FORÅRSPROGRAM

Side 3 5 7

Forår er håb, fornyelse og forelskelse. Hvilket passer rigtig godt til de film, der får premiere i vores forårssæson 2017. Uden at vi skal vade mere i det, så har 2016 efterladt de fleste af os med en længsel efter forandring.

Hvordan det er at være verdenskendt arkitekt kan man finde ud af i BIG TIME, som følger stjerneskuddet Bjarke Ingels, mens han arbejder på – hvad må prikke til noget præstationsangst – at designe og bygge et nyt World Trade Center.

Vi starter året med at lægge arm med tidens nok mest påtrængende politiske tendens, når vi på DOXBIO-classic vis live transmitterer debat om populisme og hvordan vi passer på vores demokrati efter visning af filmen AL MAGT TIL FOLKET?

Vi afslutter foråret med en filmoverraskelse. Alle de film, vi viser i DOXBIO er spritnye premierefilm, og da dokumentarfilm er en levende størrelse, hvor man ikke altid kender slutningen, tør vi endnu ikke afsløre titlen på sæsonens sidste film. Men vi tør godt - som altid - garantere, at det bliver en højkvalitets filmoplevelse.

Den seksuelle frigjorthed har taget forskellig form over årene og med filmen VENUS – Let’s Talk About Sex giver et ensemble af kvinder i alderen 17-35 år os et ærligt og rørende billede af, hvordan det er at være seksuelt væsen anno 2017 i en tid, hvor de fleste får deres første seksuelle erfaringer fra porno og mange samtidig er for blufærdige til at gå i fællesbad efter gymnastik.

God filmfornøjelse! Katrina Schelin DOXBIO 1

9 13

AL MAGT TIL FOLKET? 8. marts VENUS - LET’S TALK ABOUT SEX 3. maj BIG TIME 7. juni FILMOVERRASKELSE 1. februar

Velkommen i klubben Om DOXBIO

DOXBIO Tagensvej 85 F 2200 Kbh N info@doxbio.dk

DOXBIO er en del af Fonden de Københavnske Filmfestivaler, støttet af Det Danske Filminstitut med Politiken som officiel mediesamarbejdspartner


Onsdag den 1. februar

AL MAGT TIL FOLKET? Landsdækkende film- og debatevent om populisme

De vestlige demokratier vakler. Folket gør oprør mod magteliten, og populismen sejrer. “Send dem (politikerne) hjem!”, råbte de i Italien og valgte 163 politisk uerfarne “almindelige mennesker” ind i parlamentet. Dokumentarfilmen AL MAGT TIL FOLKET? følger de første dramatiske år af dette demokratiske eksperiment. Den 1. februar bliver filmen vist fra Christiansborg med efterfølgende live transmitteret debat, der trækker trådene hjem

Instruktør: Lise Birk Pedersen Producent: Magic Hour Films Land: Danmark Længde: 1 time (film) + 45 min. (debat) Sprog: Italiensk med danske tekster

til Danmark for at forstå konsekvenserne af den nye politiske virkelighed. Grillo i Italien. Trump i USA. Hvad kommer der til at ske i Danmark? Hvad sker der, når folket tager magten fra magteliten? Er folket eller politikerne den største trussel mod fremtidens demokrati? Og hvem er egentlig folket?

Lise Birk Pedersen er instruktøruddannet fra Den Danske Filmskole (2003). Hun står bag en stribe af dokumentarer bl.a. TV2-serien FAMILIEN JENSEN (2005), kærlighedshistorien NASTYAS HJERTE (2010) og DEAR GOD (2006). Hendes første dokumentarfilm i spillefilmslængde, PUTINS KYS (2011), er blevet vist på festivaler verden over og vandt blandt andet en pris på Sundance filmfestival 2012. Herhjemme vandt filmen en Bodil for Bedste dokumentarfilm i 2013.

3

Vises kun 1. februar med debat


Foto: Lea Glob

Onsdag den 8. marts

VENUS - LET’S TALK ABOUT SEX En oprigtig og poetisk fortælling om unge kvinders seksualitet

Mere end 100 unge kvinder dukker op, da filmens to instruktører søger medvirkende til en “erotisk film på kvinders præmisser”. Over de kommende måneder fortæller kvinderne om deres seksuelle oplevelser og fantasier til filmkameraet. Efterhånden som tiden går og historierne bliver flere, begynder en ramme langsomt at tage form, og instruktørerne indser, at de uden at vide det, allerede er i fuld gang med optagelserne til deres film.

Instruktører: Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen Producent: House of Real Land: Danmark Længde: 1 time og 30 min. Sprog: Dansk

En ærlig, oprigtig og sårbar fortælling om kvindernes forhold til sex, om lysten, ulysten, fantasierne, følelserne, opdagelserne og alt det, vi aldrig taler om. "VENUS – Let’s Talk About Sex" fik sin verdenspremiere i november 2016 på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam.

Instruktørerne Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen er begge uddannet fra dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole. Mette Carla Albrechtsen med afgangsfilmen “XY Anatomy of A Boy” (2009) og senere fulgte filmene “Vilde piger” (2012) og “Vanilje” (2014). Lea Glob havde afgang i 2011 med “Mødet med min far Kasper Højhat”, som blev nomineret til en Robert. I 2014 vandt Lea Glob Nordic Dox prisen for “Olmo and the Seagull” ved CPH:DOX, hvor hun også modtog Reel Talent prisen.

5


Onsdag den 3. maj

BIG TIME Et filmportræt af Danmarks verdenskendte arkitekt

Bjarke Ingels startede ud som en ung mand, der drømte om at lave tegneserier, og nu er han udråbt af The Wall Street Journal til “en af arkitektverdens største stjerner”. BIG TIME følger ham over en periode på 5 år (2011-2016), mens han kæmper for at fuldføre sin største projekt til dato. Vi kommer både med bag den kreative proces og det uendelige antal kompromiser, som arbejdet kræver, og vi er med, når privatlivet presser sig på. Hans firma Bjarke Ingels Group (BIG) har fået opgaven

Instruktør: Kaspar Astrup Schröder Producent: Sonntag Pictures Land: Danmark Længde: 1 time og 28 min. Sprog: Dansk og engelsk med danske tekster

at designe og bygge en af de skyskrabere, der skal erstatte tvillingetårnene, der styrtede sammen den 11. september 2001. Mens han er i gang med at skabe en bygning, som kommer til at ændre selveste New Yorks skyline, bliver han ramt af noget så jordnært som helbredsmæssige udfordringer. Filmen giver et intimt indblik i denne nyskabende og ambitiøse dansker, som hele verden fejrer som et geni.

Kaspar Astrup Schröder debuterede som instruktør i 2009 med filmen “Opfindelsen af Dr. Nakamats” og har siden lavet flere dokumentarfilm i spillefilmslængde blandt andet ”Lej en familie A/S”, som havde premiere i DOXBIO i 2012 og vandt Golden Eye prisen 2013 for Bedste Internationale Dokumentar. I 2014 etablerede Kaspar Astrup Schröder sammen med kolleger produktionsselskabet Good Company Pictures.

7


VELKOMMEN I KLUBBEN Du kan sikre dig ikke at gå glip af de store dokumentaroplevelser ved at blive medlem af DOXBIO. Som medlem kan du tage din ven, din mor, eller din kæreste med i biografen og få rabat på jeres billetter. Køb et medlemskab på www.doxbio.dk

DER ER EN GRUND TIL, AT VORes anmeldere uddeler hjerter. Vi elsker nemlig dokumentarfilm lige så meget, som du gør. Følg filmanmelderne med et Politiken-abonnement. Se mere på politiken.dk/abonnent


Skrivekurser

Hvis H.C. Andersen havde udtrykt sig med blomster i stedet for det skrevne ord, ville hans værk forlængst være formuldet og forsvundet.

Kender du værktøjerne, kan de også kaste magi over et salgsbrev, en mail, et Facebookopslag, et blogindlæg eller en artikel.

En grim ælling ville bare være et mindre næbdyr, med usoigneret fjerdragt. En Deformem Anatis, som man tørt ville konstatere det på latin, inden man skød det stakkels kræ. Og verden ville fortsætte sin vante gang.

Ordene bor allerede inde i dig. Kom og lær at bruge dem rigtigt.

Men velvalgte ord forandrer netop verden. Ord kan starte krige og stoppe dem igen.

Og skriv så. Se aktuelle skrivekurser på dmjx.dk/skrivekurser

Copenhagen International Documentary Film Festival

2017 16.03 – 26.03


kunsthojskolen.dk

OM DOXBIO Til hver DOXBIO-premiere bestræber vi os på at give publikum en ekstra oplevelse. Det kan tage form af debatter, kunstnerinterviews, musikevents, en smagsoplevelse el. lign. Det kan også være i form af en stor landsdækkende live transmission. Formålet med DOXBIO er at bringe dokumentarfilm ud i de danske biografer, ikke bare i de større byer, men i hele landet. Derfor vil du også kunne finde en biograf, der viser DOXBIO-film i alle landsdele i Danmark.

Hold dig orienteret via facebook.com/dokumentar eller tilmeld dig vores nyhedsbrev på www.doxbio.dk DOXBIOs arbejde for at styrke dokumentarfilm foregår i tæt samarbejde med filmfestivalen CPH:DOX. 13

LANGE KURSER Nogle biografer viser kun filmen én gang som en event, i andre biografer fortsætter filmen i biografernes program. På doxbio.dk kan du se, hvornår din lokale biograf viser næste DOXBIO-film. Det kræver ikke medlemskab at se DOXBIO-film, billetterne købes på vanlig vis i de enkelte biografer. Men for kun 50 kr. kan du tegne et medlemskab, der giver dig 20 % rabat på biografbilletten. Medlemskab kan købes på www.doxbio.dk.

Forår 2017 januar – maj Efterår 2017 august – december

SOMMERKURSER Ugekurser 2017 juni – august

MALERI / INSTALLATION / LYDKUNST / GRAFISK DESIGN / DESIGN / SERIGRAFI / DIGITALT FOTOGRAFI / SKULPTUR / VIDEO / KERAMIK / GRAFIK / ANALOGT FOTOGRAFI / ARKITEKTUR / KUNSTHISTORIE / SMYKKER / ANIMATION /


Gør som Leonardo DiCaprio

DOXBIO FORÅRSPROGRAM 2017  

Tre første Doxbio-film for 2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you