Page 1

__________________________________________________________________ Nota de Premsa

Down Catalunya reuneix més de 4.000 “amics” a Port Aventura Pilar Sanjuán: “Amb el seu esforç i força de voluntat, les persones amb síndrome de Down estan aconseguint un canvi en la percepció social de les seves capacitats”

Tarragona, 5 d’octubre de 2013. Més de 4.000 persones omplen avui Port Aventura per compartir una nova jornada festiva al costat de centenars de nens, joves i adults amb síndrome de Down arribats de tot Catalunya. “La societat està canviant la seva percepció sobre les capacitats de les persones amb síndrome de Down; ens queda molt per fer, però avui és un dia per proclamar l’orgull que sentim d’aquests joves, de la seva força de voluntat i del seu afany per superar-se”, ha dit en l’acte de benvinguda la presidenta de Down Catalunya, Pilar Sanjuán. “Aquest canvi en la mirada dels altres –ha subratllat– se l’estan guanyant ells mateixos a pols, amb el seu esforç diari, i el millor és que això no ha fet més que començar”. L’acte central d’aquesta cinquena edició de “Fent Amics amb Down Catalunya” l’ha presidit la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, la qual també s’ha referit a la necessitat de seguir treballant per “la plena incorporació social i la igualtat d’oportunitats de les persones amb síndrome de Down”. Munté ha recordat que s’ha avançat molt en les últimes dècades “però tanmateix queda molt camí per recórrer i el trajecte el continuarem fent junts”. L’actriu Marta Romero (Gran Nord) i Meritxell Bueno, una jove de Down Lleida, han estat les encarregades de conduir l’acte, en el que també ha intervingut el president de la Fundació Port Aventura, Ramon Marsal, i que ha comptat amb dues actuacions de gran qualitat: la primera, a càrrec del grup de ball “Chrysali’d 22”, integrat per joves amb síndrome de Down de la Fundació Psico-Art, i la segona, l’espectacle “Rock Symphony + Mistery”, produït per Port Aventura. Aquesta trobada, eminentment lúdica i convivencial, l’organitzen des de 2009 la Coordinadora Síndrome de Down Catalunya i la Fundación Port Aventura, i compta amb el patrocini de la Fundació Invest for Children. Una part del preu de les entrades venudes avui es destina a Down Catalunya i a les seves set entitats. Més informació: Directora de DOWN CATALUNYA Úrsula Reales Tel: 648 523 170 direccio@sindromedown.cat

Comunicació de DOWN CATALUNYA Víctor Saura Tel: 676 029 937 comunicacio@sindromedown.cat

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down. Formen part de Down Catalunya les associacions Andi Sabadell, Aura Fundació, Barcelona Down, Down Lleida, Down Tarragona, Fundació Astrid 21 de Girona i Fundación Reto.


Profile for Down Catalunya

Nota de premsa port aventura (2013)  

Nota de premsa port aventura (2013)