Page 1

__________________________________________________________________ Convocatòria de Premsa

Tercera edició de ‘Fem el camí de Santiago’ amb Down Catalunya Representants de la Fundació Agrupació i de Carrefour Lleida signen els convenis de col·laboració amb Down Catalunya per fer possible aquesta nova experiència inclusiva Dia: Dimecres 10 de juliol Hora: 13 hores Lloc: Carrefour Lleida

Lleida, 9 de juliol de 2013. Per tercer estiu consecutiu, un grup de joves catalans amb síndrome de Down faran el camí de Santiago en companyia de joves sense discapacitat. El 16 de juliol, aquest grup de 22 persones sortirà en tren en direcció a Sarria (Lugo), i a partir del 18 i fins el 26 de juliol recorrerà a peu més de 100 quilòmetres fins arribar a Santiago de Compostela, on com ja és tradició joves de Down Compostela els acompanyaran en l’etapa final. Aquesta experiència neix de la voluntat de les entitats que formen part de Down Catalunya de crear espais reals d’inclusió social. El camí de Santiago té una triple vessant esportiva, cultural i religiosa, però el més enriquidor d’aquestes jornades és la intensa convivència que durant uns dies gaudeixen els joves amb i sense discapacitat, la qual cosa contribueix a fomentar la seva autonomia personal i la seva formació com a futurs adults amb tots els drets i deures. En aquesta ocasió l’activitat compta amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona; de la Fundació Agrupació, que aporta la furgoneta i el conductor que donarà assistència als peregrins; de Carrefour Lleida i de la Casa Ametller, que aporten alimentació i begudes; i de l’Associació de Voluntaris de La Caixa del Barcelonès. Aquest dimecres, a les 13.00 hores, tindrà lloc a la seu de Carrefour Lleida la signatura dels convenis de col·laboració de Down Catalunya amb Carrefour Lleida i la Fundació Agrupació. Convidem als mitjans de comunicació que ho desitgin a cobrir aquest acte, que comptarà amb representants d’aquestes entitats i empreses i d’un dels joves amb síndrome de Down que participarà en el camí de Santiago.

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down. Formen part de Down Catalunya les associacions Andi Sabadell, Aura Fundació, Barcelona Down, Down Lleida, Down Tarragona, Fundació Astrid 21 de Girona i Fundación Reto. Presideix la coordinadora Pilar Sanjuán, presidenta de Down Lleida.

Nota de premsa camí de santiago