Nota de premsa. 12a Trobada 'Fent Amics' a PortAventura (2021)

Page 1

Nota de Premsa

Down Catalunya celebra la 12ª jornada solidária “Fent Amics” a PortAventura Park

Ahir dissabte 2 d’octubre va tenir lloc la dotzena edició de la jornada solidaria ‘Fent Amics’ que organitza anualment Down Catalunya i la Fundació PortAventura. Amb caràcter eminentment lúdic i de convivència, les famílies de les deu entitats que conformen Down Catalunya van trobar-se de nou per gaudir d’una jornada festiva i a l’hora reivindicativa. Un cop més s’ha comptat amb el patrocini de la Fundació Invest For Children i la participació de molts voluntaris/es que aporten les entitats de Down Catalunya a la qual cal sumar-hi els de la Federació d’Associacions de Voluntaris de La Caixa. Enguany, la Coordinadora se sent especialment premiada per la presencia de la Hble. Consellera de Drets Socials, la Sra. Violant Cervera, de la Sra. Teresa Pallarès, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, de la Sra. Cesca Domènech, directora general d’Acció Cívica i Comunitària i de la Sra. Montse Vilella, directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat així com ja és habitual, de la també presencia del Sr. Ramon Marsal, President de la Fundació PortAventura. En l’acte central al Gran Teatre de la Xina, que en aquesta ocasió va ser conduït per l’actriu i escriptora Estel Solé i per a en Gerard Lana, dependent al Decathlon i membre d’Andi Down Sabadell, la presidenta de Down Catalunya, la Sra. Glòria Canals, va recordar tothom l’enorme resiliència que ha tingut el sector de la discapacitat en aquests darrers mesos en pandèmia i la gran capacitat d’adaptació als nous reptes sorgits que ha mostrat encara més, la importància de les nostres entitats socials a l’hora d’ajudar les persones amb discapacitat. Per la seva banda, la Consellera va remarcar que la diversitat ens enriqueix a tothom i que Down Catalunya ho fa present cada dia. Va mostrar-se al costat de la feina que fan les nostres entitats i disposada a seguir treballant plegats per la inclusió social i l’autonomia personal. El Sr. Marsal va destacar la participació dels voluntaris/es, famílies i entitats en aquest dotzè aniversari de la jornada ‘Fent Amics’ de Down Catalunya i el seu ferm compromís a seguir celebrant-lo al costat de la Fundació PortAventura en anys següents. Al Gran Teatre de la Xina, els i les assistents van poder gaudir de l’actuació de ball del grup ‘Down Revolution’ integrat per joves i infants de Down Tarragona. Per la seva banda, PortAventura va oferir el seu fabulós espectacle ‘Halloween Forever’ a càrreg de la seva companyia de ballarins i acròbates. En aquesta ocasió Down Catalunya ha tornat a comptar amb la participació de nombroses entitats que han volgut donar suport a l’hora de fer difusió de l’acte a les seves xarxes socials, com són la Federació de Colles de Diables de Barcelona, de la Colla Xicots de Vilafranca, de l’Eix Comercial Sant Antoni o les sabateries Querol i Querolets entre d’altres.

Els ingressos aconseguits de la venda de les entrades, es destinen a Down Catalunya i les seves deu entitats (Andi-Down Sabadell, Aura Fundació, Down Lleida, Down Tarragona, FamíliaAMIC, Fundació Astrid 21 de Girona, Fundació Catalana Síndrome Down, Barcelona Down, Fundación Cromo Suma i Fundación Reto).


Més informació:

Directora de DOWN CATALUNYA Úrsula Reales Tel: 648 523 170 direccio@sindromedown.cat

Comunicació de DOWN CATALUNYA Albert Barba Tel: 629 012 683 comunicacio@sindromedown.cat


Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats catalanes que donen suport a les persones amb síndrome de Down. En formen part Andi-Down Sabadell, Aura Fundació, Down Lleida, Down Tarragona, FamíliaAMIC, Fundació Astrid 21 de Girona, Fundació Catalana Síndrome Down, Barcelona Down, Fundación Cromo Suma i Fundación Reto. Entre totes sumen més de 4.000 associats i presten servei a més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual.