Nota de premsa. Presentació de la guia 'No és No' a Barcelona

Page 1

Nota de Premsa

Down Catalunya presenta la guia ‘No és no’, per a la prevenció de l’assetjament, abusos i agressions a les dones amb discapacitat

La guia ha estat elaborada amb la col·laboració del Grup de Treball ‘Psicologia + Discapacitat’ del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) i de l’empresa Reckitt Benkiser, que s’ha encarregat del finançament i la publicació.

Barcelona, 17 desembre de 2020. La guia ‘No és no’ és el fruit del treball conjunt de les deu entitats que conformen Down Catalunya i és també, l’últim dels elements que han comprès la campanya de Down Catalunya per a 2020 ‘DonesDown’. Aquest proper dimarts 22 de desembre es farà la presentació oficial de la guia a la seu d’AURA Fundació (una de les deu entitats que conformen Down Catalunya) i s’explicarà als i les assistents, des del punt de partida de perquè es va creure necessària la seva edició i com identificar (les persones amb discapacitat), si son víctimes d’una agressió sexual, d’assetjament o d’un abús.


Per a la seva elaboració, s’ha comptat amb els materials i el treball de les tècniques de cadascuna de les entitats de Down Catalunya, de varies dones amb discapacitat intel·lectual, del Grup de Treball ‘Psicologia + Discapacitat’ del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) i s’ha redactat en el format de ‘lectura fàcil’ per tal de millorar-ne la comprensió a les persones amb discapacitat. Finalment, l’empresa ‘Reckitt Benkiser’ es va oferir per a fer-se càrrec del finançament, la impressió i publicació.

Assistents: Glòria Canals, Presidenta de Down Catalunya i Presidenta d’AURA Fundació Úrsula Reales, Directora de Down Catalunya Carme Llorens, Responsable de l’àrea d’atenció a les famílies d’Aura Fundació Irene Torres i Esther Sánchez (de manera virtual) de ‘Catalonia Fundació Creactiva’ i responsables de la UAVDI (Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual) Judith Avellaneda i Carlos Domingo (de manera virtual) de l’Àrea tècnica de Proximitat i Seguretat Ciutadana de Mossos d’Esquadra. Nois i noies amb discapacitat intel·lectual (en aquest cas, membres d’Aura Fundació). Entre ells i elles, comptarem amb la presencia dels qui han participat en l’elaboració de la guia.

Down Catalunya us vol convidar a cobrir aquesta presentació de manera presencial o virtual (Zoom) dimarts 22 de desembre a les 10.30h i que en pugueu fer ressò al vostre mitjà. Reunió ZOOM https://zoom.us/j/92094545990?pwd=MGlBdS9XVW1tZ2lHWGpVN3cvd3E2Zz09 ID de reunió: 920 9454 5990 Codi d’accés: 902335

Els i les assistents, estan disponibles per a entrevistes. (Les membres de la UAVDI i Mossos d’Esquadra només de manera telefònica) MÉS INFO:

La campanya de Down Catalunya per a 2020: ‘DonesDown’


Tot i que lentament es fan progressos, cap país pot dir clarament que ha assolit la igualtat de gènere. Les dones i les nenes segueixen infravalorades, sous menors, menys opcions laborals i patint diverses formes de violència. Si a tot això li sumem la vulnerabilitat de les nenes i dones amb discapacitat, la situació s’agreuja. Per aquest motiu, Down Catalunya ha creat per aquest 2020 ‘DonesDown’, un projecte sobre els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual, que vol conscienciar i donar visibilitat en la societat sobre la seva situació real i alhora, informar-les dels seus drets. DonesDown s’ha dividit per trimestres, dedicant el primer a ‘Dona i Esport’, el segon als ‘Drets de les Dones’, el tercer a ‘Dones i ensenyament’ i el quart dedicat a la ‘Inserció laboral de les Dones amb discapacitat’. Com a acció final, publica la guia ‘No és no’ de detecció i prevenció d’agressions, assetjament i abusos a dones amb discapacitat. Us passem aquí el landing a la pàgina de ‘DonesDown’on anem penjant tots els materials elaborats fins ara https://www.sindromedown.cat/ca/dones-down/ i aquí l’accés directe per a que pugueu consultar la guia ‘No és no’ https://issuu.com/downcatalunya/docs/no_es_no__1__44e5edac5570ae

Si és del vostre interès fer-vos ressò d’aquest tema en el vostre mitjà, ens teniu a la vostra disposició pel que calgui. Moltes gràcies!

Més informació:

Directora de DOWN CATALUNYA Úrsula Reales Tel: 648 523 170 direccio@sindromedown.cat

Comunicació de DOWN CATALUNYA Albert Barba Tel: 629 012 683 albert.barba@periodistes.org


Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats catalanes que donen suport a les persones amb síndrome de Down. En formen part Andi-Down Sabadell, Aura Fundació, Barcelona Down, Cromo-Suma, Down Lleida, Down Tarragona, Fundació Astrid 21 de Girona, Família AMIC, Fundació Catalana Síndrome de Down i Fundación Reto. Entre totes sumen més de 4.000 associats i presten servei a més de 700 persones amb discapacitat intel·lectual.