Convocatòria de premsa (trobada joves 2016)

Page 1

Convocatòria de Premsa

Cinquanta joves amb síndrome de Down de tot Catalunya es troben aquest cap de setmana a El Prat de Llobregat 

La consellera Dolors Bassa entregarà un premi als millors treballs sobre convivència en la diversitat presentats pels joves durant la trobada

Barcelona, 9 de novembre de 2015. Mig centenar de joves amb síndrome de Down de tot Catalunya es troben aquest cap de setmana 12 i 13 de novembre a El Prat de Llobregat per posar en comú allò que més els interessa o preocupa i gaudir d’unes jornades formatives i lúdiques. Serà la cinquena trobada de joves que organitza Down Catalunya, en la que participen també voluntaris de les entitats de Down Catalunya i de l’Associació de Voluntaris de La Caixa, i que en aquesta ocasió tindrà lloc a l’Alberg Centre Esplai de la Fundació Catalana de l’Espai (Fundesplai). L’acte de benvinguda comptarà a la presència de la tinenta d’alcalde d’Acció Social d’El Prat, Margarita Rodríguez, i de la cap de suports a programes socials de la Diputació de Barcelona, Yolanda Moragues, a més de la presidenta de Down Catalunya, Pilar Sanjuán. A continuació, els diversos grups de joves presentaran una exposició sobre convivència en la diversitat que han estat preparant en les darreres setmanes i en acabat la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, entregarà els premis a les exposicions més destacades. Cadascun dels participants, joves d'entre 18 i 40 anys, pertany a alguna de les set entitats que formen part de Down Catalunya. Per tant, la major part no es coneixen entre ells o no es veuen habitualment, circumstància que permet dur a terme un intercanvi d’impressions i experiències molt enriquidor, tal com s’ha constatat en les quatre anteriors edicions. Per la tarda de dissabte, els joves es repartiran entre els diversos tallers que s’han organitzat (sexualitat, cuina freda, mindfulness), mentre que pel matí de diumenge faran una excursió al Parc Natural del Delta del Llobregat per conèixer la seva rica biodiversitat. Els periodistes que ho desitgin poden assistir a qualsevol de les diferents sessions (veure programa adjunt), si bé es prega avisar-ho amb antelació.

Més informació: Directora Down Catalunya Úrsula Reales Tel: 648 523 170 direccio@sindromedown.cat

Comunicació Down Catalunya Víctor Saura Tel: 676 029 937 comunicacio@sindromedown.cat

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que


treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down. Formen part de Down Catalunya les associacions Andi Sabadell, Aura Fundació, Barcelona Down, Down Lleida, Down Tarragona, Fundació Astrid 21 de Girona i Fundación Reto. Presideix la coordinadora Pilar Sanjuán, presidenta de Down Lleida.