Butlletí n34. Desembre 2018

Page 1

22/11/21 17:14

Butlletí informatiu desembre 2018

Subscribe

Past Issues

Sumari: Webteca inclusiva, trobada científica, Cermis autonòmics, 'Compliance'

Translate Llegeix aquest correu a la pantalla

Informacions d'interès per a tothom que se senti sensibilitzat amb les persones amb síndrome de Down de Catalunya

Down Catalunya presenta la 'webteca inclusiva', un banc de recursos per la inclusió

Després de molts mesos de feina, Down Catalunya se sent orgullosa de poder anunciar que des d’aquest mes de desembre ha posat en marxa la webteca inclusiva, un portal ideat i dissenyat per la nostra entitat i que persegueix convertirse en una font de consulta i d’intercanvi de material educatiu que faciliti el camí cap a l’escola inclusiva.

La webteca inclusiva està pensada per a mestres, entitats socials, mares i pares, i en general per a qualsevol persona que tingui la motivació, l’interès i/o el deure d’atendre alumnes en qualsevol context. Està oberta a tothom, previ registre.

https://mailchi.mp/ecddbf8e1139/n7xk6i8ak0-2888209?e=[UNIQID]

1/5


22/11/21 17:14

Butlletí informatiu desembre 2018

Subscribe

Past Issues

Down España atorga el premi Trébol a la investigadora Mara Dierssen

Barcelona acollirà una trobada mundial de científics experts en síndrome de Down

Translate

La trobada anual de famílies de Down España ha tingut lloc del 6 al 9 de desembre a Santiago de Compostela, com sempre amb l'assistència de més de 500 persones. Es van fer diverses ponències i tallers, dels quals es pot trobar informació detallada a la web de l'entitat. Durant l'acte inaugural, el president de Down España, Mateo San Segundo, també va entregar el premi Trébol a la Solidaridad a la científica càntabra afincada a Barcelona Mara Dierssen, en reconeixement a les seves investigacions sobre la síndrome de Down i els seus esforços per apropar-ne els resultats a les famílies i persones amb síndrome de Down.

Del 6 al 9 de juny tindrà lloc al CosmoCaixa de Barcelona la tercera conferència internacional de la Trisomy 21 Research Society, una organització que aplega científics de tot el món que han obert línies d’investigació sobre la síndrome de Down i que presideix la neurobiòloga Mara Dierssen. Es tracta d’una trobada eminentment científica, si bé el programa contempla que dissabte 8 de juny sigui un dia també per apropar la ciència a les famílies. Les inscripcions (20€) ja estan obertes.

Participem al XVI congrés de Cermis autonòmics

Properes activitats

de les entitats de

Down Catalunya

https://mailchi.mp/ecddbf8e1139/n7xk6i8ak0-2888209?e=[UNIQID]

2/5


22/11/21 17:14

Butlletí informatiu desembre 2018

Subscribe

Past Issues

Translate

Els dies 29 i 30 de novembre s’ha celebrat a Barcelona el XVI Congrés de Cermis Autonòmics, organitzat en aquesta ocasió pel Comitè Català

Familia Amic

5 de gener: Cavalcada de Reis a Mirasol, a les 18h

12 i 26 de gener: Dins del curs anual de pàdel inclusiu, jornades

de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi), i amb la

extraordinàries amb més activitats

19 de gener: Equitació a ‘can Caldes’

Més informació a la web de l’entitat

col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social La Caixa i

l’Ajuntament de Barcelona. La directora de Down Catalunya, Úrsula Reales, va moderar la taula “Milloren les noves tecnologies, la nostra vida quotidiana?”.

Aura, convidada a les 'Jornades Tardor Inclusiva' d'Eivissa La coordinadora d’Aura Fundació, Carme Llorens, ha participat aquest passat mes de novembre a les “Jornades Tardor Inclusiva”, que cada any organitza l’Associación Pitiusa por la Inclusión Educativa y Social (APIES), amb seu a l’illa d’Eivissa. Llorens va impartir una conferencia titulada Treball amb suport, la qual versava sobre el programa del mateix nom, del qual la Fundació n’és pionera. Diario de Ibiza es va fer ressò d'aquestes jornades.

Fundación Reto

Dins del programa “Passem el diumenge junts?”, Fundación RETO ens proposa de cara al mes de gener reservar-nos les següents dates:

13 de gener: festes de Sant Antoni

27 de gener: visita al Zoo de Barcelona

Per més informació cal contactar amb l’entitat: ocio@retofundacion.org

https://mailchi.mp/ecddbf8e1139/n7xk6i8ak0-2888209?e=[UNIQID]

3/5


22/11/21 17:14

Butlletí informatiu desembre 2018

DownPast Catalunya

Issues aplica el programa

de transparència 'Compliance'

Subscribe

Translate

A partir del gener Down Catalunya implementarà el programa de transparència 'Compliance'. El programa és un conjunt de procediments i bones pràctiques que adopta l'entitat per identificar i classificar els riscos operatius i legals als quals s'enfronta, i establir mecanismes interns de prevenció, gestió, control i reacció. Així, l’entitat vol adquirir el compromís de màxima transparència davant de qualsevol organisme, públic o privat. A hores d'ara ja estem treballant en tot allò relacionat amb la protecció de

Down Lleida

25 de gener: Down Lleida participa en la “X Taula Rodona Dona i Esport” organitzada per l’Associació Dona Balàfia. En aquest mateix esdeveniment es lliuraran els premis de la 3a edició del CONCURS DONA I ESPORT 2.0, on el club esportiu Asvolcall Down Lleida es presenta en la categoria de Club Esportiu Femení.

dades, establiment de protocols i formació.

Dues joves de Down Lleida, models de Lorette Group

Mireia Tarridas i Laia Borràs, dues noies de 27 i 28 anys de Down Lleida, han participat en la gravació d’un vídeo promocional per a l’empresa Lorette Group, de Les Borges Blanques. Totes dues tenen interès pel món de la moda i aquesta ha estat una gran oportunitat per provar de primera mà com és la feina de model. Han

https://mailchi.mp/ecddbf8e1139/n7xk6i8ak0-2888209?e=[UNIQID]

4/5


22/11/21 17:14

Butlletí informatiu desembre 2018

Subscribe

participat a l'spot publicitari que la botiga va preparar per al Black Friday i el dia 30 Past Issues de novembre a la desfilada “YOU’re BEAUTIFUL” organitzada per aquesta firma.

Translate

sindromedowncatalunya @DownCatalunya www.sindromedown.cat

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down a Catalunya.

This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

Down Catalunya · Pere Vergès, 1 · Barcelona, 08020 · Spain

https://mailchi.mp/ecddbf8e1139/n7xk6i8ak0-2888209?e=[UNIQID]

5/5