Butlletí n35. Gener 2019

Page 1

22/11/21 17:11

Subscribe

Butlletí informatiu gener 2019

Past Issues

Translate Sumari: Tres aniversaris, Pascal Comelade, Pressupostos, Agenda

RSS

Llegeix aquest correu a la pantalla

Informacions d'interès per a tothom que se senti sensibilitzat amb les persones amb síndrome de Down de Catalunya

Down Catalunya compleix 15 anys! L’any 2004 va ser l’any del DNI electrònic, de les manifestacions contra la guerra d’Iraq o de la inauguració del Fòrum de les Cultures… però també va ser l’any que Down Lleida, Down Tarragona i la Fundació Astrid 21 van decidir unir esforços i crear el que ara és Down Catalunya.

Des d'aleshores tot ha estat créixer. S’hi han incorporat sis entitats més (Aura Fundació, Andi Down Sabadell, Família AMIC, BCNDownF21, Fundación Cromosuma y Fundación Reto) i avui, podem dir que aglutinem a més de 4.000 persones.

Treballem en xarxa amb les entitats, hem creat diferents espais de debat i trobada, ens esforcem cada dia per a donar visibilitat a les persones amb síndrome de Down i col·laborem amb organismes públics i privats.

Down Catalunya vol celebrar aquests quinze anys de treball, amb un seguit d’activitats i novetats, que aniran

succeint-se durant tot 2019, i en són exemples la creació d’un nou logo especial per aquest aniversari o la total remodelació de la nostra web (feuli una ullada!). A més, estigueu atent a les nostres xarxes de twitter, instagram i facebook, perquè anirem repassant aquests 15 anys i penjant-hi les felicitacions que ens arribin amb l'etiqueta #15 anys15 fites.

Moltes gràcies per fer-nos costat durant aquests 15 anys, esperem ferne molts més amb tots vosaltres!

Comelade posa música a l'aniversari

El primer acord al qual hem arribat de cara a l'aniversari és musical. El compositor nordcatalà Pascal Comelade (foto) ha cedit a Down Catalunya els drets d’utilització del seu tema “El Ball de Sant Blai” per tal de fer-la servir en muntatges audiovisuals i actes públics. Més informació.

Més celebracions: l'any 2019 Aura Fundació arriba als 30 anys i Andi Down Sabadell en fa 25 Aura compleix 30 anys aquest 2019, sent l’entitat pionera a tot l’Estat a desenvolupar la metodologia del treball amb suport. En aquest temps, Aura ha fet possible que gairebé 350 persones amb discapacitat intel·lectual accedissin a un lloc de treball en una empresa convencional. "Ens seguim emocionant cada cop que signem un nou contracte", diu Glòria Canals, la https://mailchi.mp/3b778394bab3/n7xk6i8ak0-2901649?e=[UNIQID]

1/4


22/11/21 17:11

Subscribe

Butlletí informatiu gener 2019

seva presidenta. Per començar a

Past Issues

celebrar-ho han editat aquest vídeo.

Translate

RSS

Cinc anys més tard, naixia Andi Down Sabadell, que avui compta amb més de 140 socis. En paraules de la seva Presidenta, Dolors Pallàs, “aquests 25 anys creixent junts han de servir-nos per seguir desenvolupant els programes de foment de l’autonomia personal, oci, seguiment escolar, rehabilitació terapèutica, inserció laboral i vida independent, a més de seguir duent a terme els projectes esportius i artístics i accions de sensibilització social”.

Properes activitats

de les entitats de

Down Catalunya

El Cocarmi demana responsabilitat als partits pel que fa al debat pressupostari El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat ha fet una crida a la responsabilitat de tots els partits polítics, tant catalans com espanyols, perquè pensin realment en les necessitats de les persones a l’hora de proposar i/o aprovar els pressupostos públics. "Els pressupostos, tant al Congrés

Familia Amic

Dissabtes 2 i 9: de 10 a 12h segueix amb el Pàdel Inclusiu al Club Bellaterra

Dissabte 23: de 16 a 18h, equitació inclusiva a la hípica 'Can Caldes'

Més informació a la web de l’entitat

com al Parlament, no han de servir per confrontar territoris ni col·lectius vulnerables i amb risc d’exclusió social, com és el cas de les persones amb discapacitat", assenyala el president del comitè, Antonio Guillén, el qual afegeix que "han de servir per donar resposta a les necessitats socials de la ciutadania".

Curs de gestió econòmica a Down Lleida per reforçar

el seu programa de vida independent

Fundación Reto

Dins del programa “Passem el diumenge junts?”, Fundación RETO ens proposa de cara al mes de febrer reservar-nos les següents dates:

3 de febrer: Visita al Palau Güell

10 de febrer: Festes de Santa Eulàlia Contacte: ocio@retofundacion.org

https://mailchi.mp/3b778394bab3/n7xk6i8ak0-2901649?e=[UNIQID]

2/4


22/11/21 17:11

Subscribe

Butlletí informatiu gener 2019

Past Issues

L’Associació de Voluntaris de La Caixa a Lleida (ASVOLCALL) ha començat a impartir un taller

Translate

RSS

teòric/pràctic sobre gestió econòmica a les persones que formen part del projecte de vida independent de Down Lleida. El curs, que consta de dues sessions, se centra en aspectes pràctics per tal de que les persones amb discapacitat intel·lectual siguin capaces de portar el control de la seva economia diària.

Andi-Down Sabadell

10 de febrer: concert solidari amb l’associació Jatakendeya (Togo) de “Els Cracs D’Andi”. Serà al Patronat de Cornellà a les 6 de la tarda.

Lucas Barron, primer participant al Ralli Dakar

amb síndrome de Down

El Dakar d’enguany serà recordat per cadascun dels participants, però pels pilots peruans Jacques i Lucas Barron segur que serà quelcom que mai oblidaran. Amb 25 anys i com a copilot del Bugguie Polaris conduit pel seu pare, Lucas Barron es converteix en la primera persona amb síndrome de Down a participar en el ralli més dur del mon. “Jo sóc els ulls i les orelles del cotxe”, deia el Lucas abans de començar la prova. Enhorabona valent!

sindromedowncatalunya @DownCatalunya www.sindromedown.cat downcatalunya

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down a Catalunya.

This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

Down Catalunya · Pere Vergès, 1 · Barcelona, 08020 · Spain

https://mailchi.mp/3b778394bab3/n7xk6i8ak0-2901649?e=[UNIQID]

3/4


22/11/21 17:11

Subscribe

Butlletí informatiu gener 2019

Past Issues

https://mailchi.mp/3b778394bab3/n7xk6i8ak0-2901649?e=[UNIQID]

Translate

RSS

4/4