Butlletí n30. Juny (estiu) 2018

Page 1

22/11/21 17:27

Subscribe

Butlletí informatiu estiu 2018

Past Issues

Translate Sumari: 10 anys de Port Aventura; noves incorporacions a la coordinadora; futbol sala solidari; dret a vot; Pime al Dia; Jordi Hurtado

RSS

Llegeix aquest correu a la pantalla

Informacions d'interès per a tothom que se senti sensibilitzat amb les persones amb síndrome de Down de Catalunya

Dues noves entitats s'incorporen a la nostra coordinadora

Down Catalunya està d’enhorabona

El 6 d'octubre Port Aventura acull la 10a edició del 'Fent Amics amb Down Catalunya'

El proper 6 d'octubre torna a Port Aventura World “Fent Amics amb Down Catalunya”, una jornada lúdica i solidària, que a més aquest any

perquè podem anunciar que aquest mes de juny s'han incorporat dues noves entitats a la nostra federació, que d'aquesta manera està integrada ja per nou fundacions i associacions. Es tracta de Família Amic, entitat que va ser creada l'any 2010, i Fundación Cromosuma, constituïda el 2016. Totes dues estan molt orientades a la promoció i suport de l'educació inclusiva. A la nostra web les pots conèixer una mica millor.

arriba a la desena edició. Per aquest motiu volem que aquesta edició sigui molt especial, i per això us demanem que ens ajudeu a superar els 7.000 amics que ens vau acompanyar fa dos anys, xifra que és fins ara el

El Masnou acull una nova edició del torneig de futbol sala solidari

nostre rècord.

Ja podeu adquirir les entrades al preu especial de 20€ als punt de distribució habituals (seus de les entitats, botigues Querol i punts de distribució de MRW). I el 4 d’agost serem amb la Colla Castellera dels Xicots de Vilafranca a les festes dels Màrtirs, on podràs adquirir la teva entrada a Port Aventura i gaudir de concerts, castells i molta festa.

Com cada any El Masnou ha acollit un

'Pime al Dia': conegui el forner de Lleida Roger Canela https://mailchi.mp/4ad88b88ceec/n7xk6i8ak0-2820729?e=[UNIQID]

esdeveniment que, a partir de la pràctica esportiva, promou valors com la integració social i la solidaritat. Es tracta del Torneig de Futbol Sala Down Catalunya, que va 1/4


22/11/21 17:27

Subscribe

Butlletí informatiu estiu 2018

tenir lloc al pavelló d’esports dissabte 7 de

Past Issues

juliol, coorganitzat per la coordinadora i el Club Masnou Interdinàmic, amb el

Translate

RSS

suport de l’Ajuntament de la localitat. El torneig de futbol sala va aplegar uns seixanta jugadors i jugadores d’equips mixtos, amb i sense discapacitat, arribats d’arreu de Catalunya. És el setè cop que El Masnou acull aquest campionat, que pretén trencar barreres i estereotips i demostrar que tothom pot jugar a futbol i passar-s’ho d’allò més bé.

La nostra tercera col·laboració amb el blog Pime al Dia, de la patronal Pimec, és un article sobre el Roger Canela, empresari lleidatà de la firma Pa, Pan, Bread. En aquest forn hi treballa el Jordi, un jove de Down

Reunions amb representants institucionals

Lleida, per voluntat del mateix Roger, que quan va tenir notícia de que hi ha empreses que contracten treballadors amb síndrome de Down va voler fer el pas.

Gran acollida de 'Down n'hi do, la càmera de Ballarina' El 5 de juny es va presentar a la Filmoteca de Catalunya el documental de Mireia Ros 'Down n’hi do: La càmera ballarina', protagonitzat per diversos joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. La sala

Amb el canvi de Govern a Catalunya en les darreres setmanes s'ha reactivat l'agenda política relacionada amb la discapacitat. Down Catalunya ha estat present en aquestes reunions, com a federació integrant del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que ha mantingut reunions, entre d'altres, amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a qui va oferir la seva col·laboració perquè les polítiques socials que es posin en marxa a Catalunya siguin més inclusives, o amb el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, a qui va demanar que desenvolupi la Llei d'Accessibilitat. El proper dia 23 hi ha una reunió prevista amb la consellera de Justícia, Esther Capella.

es va omplir i tothom va sortir encantat amb la producció. A la web d'Andi Down Sabadell trobareu una petita crònica d'aquell dia.

Felicitats Ana Peláez, primera dona amb discapacitat al Comitè dels Drets de les Dones de l'ONU

https://mailchi.mp/4ad88b88ceec/n7xk6i8ak0-2820729?e=[UNIQID]

El Consell d'Europa adverteix Espanya que no pot privar de vot les persones amb discapacitat

2/4


22/11/21 17:27

Subscribe

Butlletí informatiu estiu 2018

Past Issues

Translate

RSS

La comissionada europea de Drets Humans del Consell d'Europa, Dunja

Des de DownCatalunya volem felicitar la sevillana Ana Peláez per haver estat elegida, el 7 de juny, la primera dona amb discapacitat del CEDAW UN (Comitè de Drets de les Dones de Nacions Unides). Un gran pas per reivindicar els drets de les nenes i dones amb discapacitat. A la pàgina del CERMI trobareu una àmplia biografia sobre Ana Peláez.

Mijatovic, ha advertit que Espanya no pot privar de dret al vot a les persones amb discapacitat intel·lectual. Així ho ha posat de manifest en les seves observacions escrites presentades davant el Tribunal Europeu de Drets Humans sobre el cas de l'espanyola María del Mar Caamaño Valle contra Espanya per haver-li retirat aquest dret un tribunal. Més informació a la web de Down España.

Entrevista a Jordi Hurtado Tres estudiants del nostre curs de periodisme (Mari Paz Valero, Jordina Amorós i Francisco García) entrevisten Jordi Hurtado, presentador de televisió de programes com Saber y Ganar, Pictionary o Carros de Juego. Ens va atendre des de les seves oficines amb una amabilitat extraordinària! No us ho perdeu!

Transparència

Ja podeu consultar la memòria i auditoria de 2017 Hem penjat a la nostra web la memòria d'activitats de 2017 i l'informe d'auditoria dels comptes de Down Catalunya elaborat pel Gabinet Tècnic d'Auditoria i Consultoria SA. Aquests documents estan a la vostra disposició per si els voleu consultar.

https://mailchi.mp/4ad88b88ceec/n7xk6i8ak0-2820729?e=[UNIQID]

El

b tll tí

ti à l

t

b

3/4


22/11/21 17:27

Subscribe

Butlletí informatiu estiu 2018

El proper butlletí sortirà al setembre

Past Issues

Translate

RSS

Com cada any, amb motiu de les vacances d'estiu aturem l'enviament d'aquest butlletí els mes d'agost. Rebreu el proper butlletí a finals del mes de setembre.

Avís Legal (GDPR) Reps aquest butlletí perquè en algun moment al llarg dels darrers anys has mostrat interès per estar informat sobre les activitats i programes de Down Catalunya o sobre les notícies relacionades amb les persones amb síndrome de Down.

Down Catalunya, amb seu al carrer Pere Vergés 1, és la responsable del tractament d'aquestes dades, si bé volem que sàpigues que l'única dada teva que te Down Catalunya és el correu electrònic, i ni l'hem cedit a tercers ni ho farem mai. Ens agradaria que continuessis rebent les nostres notícies, però si vols pots donar-te de baixa a través del formulari del correu o escrivint-nos a info@sindromedown.cat. Consulta aquí el nostre avís legal.

sindromedowncatalunya @DownCatalunya www.sindromedown.cat

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down a Catalunya.

This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

Down Catalunya · Pere Vergès, 1 · Barcelona, 08020 · Spain

https://mailchi.mp/4ad88b88ceec/n7xk6i8ak0-2820729?e=[UNIQID]

4/4