Butlletí n25. Gener 2018

Page 1

22/11/21 17:53

Butlletí informatiu gener 2018

Subscribe

Past Issues

Translate

Sumari: Aura a l'ONU; l'ecosistema digital de Down Lleida; deu dies d'Erasmus a Roma; treballar les emocions; millorar la 'primera notícia'; lliga Genuine

Llegeix aquest correu a la pantalla

Informacions d'interès per a tothom que se senti sensibilitzat amb les persones amb síndrome de Down de Catalunya

Aura Fundació, convidada a Nacions Unides amb motiu del Dia Mundial de la SD

Down Lleida guanya

#CompromísDigital 2018 de Xtrategics

Down Lleida ha estat l’entitat Aura Fundació ha estat convidada com a ponent al Congrés del Dia Mundial de la Síndrome de Down que cada 21 de març es fa a la seu de Nacions Unides, a Nova York, pel fet de ser pionera de la metodologia del Treball amb Suport a Europa. Aquesta conferència mundial l'organitza Down Syndrome International i està patrocinada pels Estats Membres de l’ONU i organismes internacionals i

guanyadora de l’acció solidària Compromís Digital, que convoca des de fa cinc anys l’empresa tecnològica Xtrategics. El premi consisteix en la realització d’un projecte que permeti incrementar la presència digital a internet. Gràcies a aquest premi la firma ajudarà Down Lleida a potenciar el seu ecosistema digital amb un projecte per valor de 3.000 euros. Més informació a la web de l'entitat.

organitzacions no governamentals. La temàtica d'aquest any és “Què aporto al meu lloc de treball?”. Més informació a la web d'Aura Fundació.

https://mailchi.mp/2fecadd3262a/nxu78v31ao-1818817?e=[UNIQID]

1/4


22/11/21 17:53

Butlletí informatiu gener 2018

Encara Past molt Issues a millorar

a l'hora de donar la 'primera notícia'

Subscribe

Translate

El nou repte: treballar les emocions dels joves i adolescents

La forma com les famílies reben la notícia de que esperen o han tingut un fill amb síndrome de Down és encara una font de problemes, habitualment per la falta d'informació del professional de la salut encarregat de comunicar-la. En aquest sentit, Down España va anunciar fa uns dies que s'unia al projecte Hilando Vidas, una iniciativa per a millorar la forma en què els professionals de la salut donen aquesta primera noticia.

"Per què perd un lloc de treball un jove amb síndrome de Down? Mai per falta d’habilitat en l’acompliment de les seves tasques. El perd per falta d’habilitats emocionals, perquè no és capaç d’encaixar una crítica o perquè li diu a la seva cap que vol ser el seu nòvio. Estem obstinats a treballar el cognitiu quan el més important és que sàpiguen relacionar-se socialment i gestionar les seves emocions". Això sosté en aquesta entrevista Emilio Ruiz, el qual lidera l'equip de treball de Down España que prepara un programa d'educació emocional adreçat a joves i adolescents amb síndrome de Down.

Deu dies a Roma

https://mailchi.mp/2fecadd3262a/nxu78v31ao-1818817?e=[UNIQID]

2/4


22/11/21 17:53

Butlletí informatiu gener 2018

Subscribe

Past Issues

Translate

Com vam anunciar en l'anterior butlletí, al llarg d'aquest gener hem estat a Roma amb deu joves de les entitats de Down Catalunya per conèixer una altra cultura en el marc del programa europeu Erasmus Plus. Han estat dies molt intensos i profitosos, en els quals ens hem sentit molt ben acollits per la gent de La Locanda de Girasoli. Amb ells hem treballat dinàmiques relacionals, hem fet una mica de turisme i fins i tot ens ha rebut l'alcaldessa de Roma, Virginia Raggi. Ara toca asseure's amb totes les parts implicades a fi de fer una valoració de l'experiència i, si és possible, repetir-la en un futur amb les millores que calgui. Trobareu moltes més fotos a la nostra pàgina de facebook.

Us animem a seguir la Lliga Genuine. Una competició de futbol oficial formada per setze clubs de primera i segona divisió que han format un equip amb jugadors amb discapacitat intel·lectual. La iniciativa va sorgir del Nàstic de Tarragona, que compta amb diversos participants de Down Tarragona en el seu equip. També el Girona FC té diversos participants de la Fundació Astrid 21. Aquests mes de gener la competició es va celebrar a Tarragona, a l'octubre ho havien fet a Vila-real, i queden dues trobades més: a Mallorca (abril) i Vigo (juny). Fantàstica iniciativa!

sindromedowncatalunya @DownCatalunya www.sindromedown.cat

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down a Catalunya. https://mailchi.mp/2fecadd3262a/nxu78v31ao-1818817?e=[UNIQID]

3/4


22/11/21 17:53

Subscribe

Butlletí informatiu gener 2018

Past Issues

Translate

This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

Down Catalunya · Pere Vergès, 1 · Barcelona, 08020 · Spain

https://mailchi.mp/2fecadd3262a/nxu78v31ao-1818817?e=[UNIQID]

4/4