Butlletí n2. Octubre 2015

Page 1

22/11/21 18:00

Subscribe

Butlletí Informatiu Octubre 2015

Past Issues

Translate Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down a Catalunya.

RSS

Llegeix aquest correu a la pantalla

Informacions d'interès per a tothom que estigui sensibilitzat sobre les persones amb síndrome de Down de Catalunya

Saps què serà el #GivingTuesday?

El proper 1 de desembre se celebra una jornada solidària mundial, que de fet ja va arrencar fa uns anys al món anglosaxó. El #GivingTuesday (o #UnDiaPerDonar) neix com a contraposició al consumista #BlackFriday. Les entitats del tercer sector hem estat animades a presentar una campanya solidària, i en el cas de Down Catalunya el que demanem són diners per adquirir tablets a fi que les nostres associacions amb programes de suport a l'educació puguin gaudir d'aquestes eines, que són idònies per a l'aprenentatge dels nens i joves amb síndrome de Down. Trobaràs més informació aquí.

Un any més, torna la trobada de joves autogestors

El Down Wapacha Team competeix a Holanda! El camí que l'Escola de Ball Wapacha de Reus va iniciar fa cinc anys, amb un projecte d'inclusió en ball esportiu, arriba el proper mes de novembre a un punt molt dolç per a tots els nois i noies que formen el Down Wapacha Team. Els dies 13 i 14 de novembre viatgen a Ermelo (Holanda) per competir en el Primer Open Internacional. Famílies, amics i tots els ballarins de Down Tarragona estan vivint amb molta il·lusió aquesta fita, en la que porten mesos treballant; els desitgem un gran cap de setmana i els encoratgem a seguir endavant!

Halloween 2015 amb la Fundació Reto

La Fundació Reto us proposa un Halloween terroríficament divertit. El 31 d'octubre aniran a Miami Platja a passar el cap de setmana. Realitzaran receptes aterridores, celebraran la castanyada i a la nit els espera una festa temàtica molt divertida. Per apuntar-vos, podeu https://us9.campaign-archive.com/?e=[UNIQID]&u=0ef6406f1fc1a2575ec6515ca&id=9b6f3fb90c

1/3


22/11/21 18:00

Subscribe

Butlletí Informatiu Octubre 2015

Past Issues

El 28 i 29 de novembre organitzem una nova trobada de joves autogestors (la quarta!), en aquesta ocasió a Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'un camp de setmana molt enriquidor perquè joves de diverses

fer-ho a ocio@retofundacion.org o al 93.713.23.17. Les places són limitades i el preu per tot el cap de semana és de 90€ tot inclòs. Animeu-vos!

Translate

RSS

associacions es retroben i comparteixen inquietuds i punts de vista. Aquest any tindrem nous tallers (risoteràpia, fotografia, relaxació, astronomia, etc), i com sempre hem d'agrair la col·laboració de les administracions i de l'Associació de Voluntaris de la Caixa.

Vuit alumnes en el primer curs de cine per a joves amb SD

Vuit joves amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual s'han apuntat al curs de cinema, que encetem aquest mes de la mà de l'actriu Mireia Ros i que té com a principals objectius fomentar la creativitat dels alumnes i afavorir la seva autonomia. Encara hi podria haver espai per un o dos alumnes més! Si t'interessa, escriu-nos a info@sindromedown.cat. I si aquest any arribeu tard, no passa res perquè esperem poder-lo repetir l'any que ve. El curs s'imparteix a la seu de l'SGAE i compta amb el suport de la Caixa.

Estudi del té verd: assaig en població SD de 6 a 12 anys

L'equip de científics de l'IMIM/CRG, encapçalats pels doctors Mara Dierssen i Rafael de la Torre, que du a terme l'anomenat estudi del té verd (sobre els efectes de la epigalocatequina galato en la millora cognitiva de les persones amb SD) ha trobat finançament per dur a terme un assaig clínic entre nens i nenes de 6 a 12 anys, que es farà simultàniament a diverses ciutats de l'Estat, entre les quals Barcelona. Si és el cas del teu fill/a i voldries apuntar-lo, ens pots escriure a info@sindromedown.cat i nosaltres ho traslladarem a l'IMIM. El calendari de l'assaig clínic encara no està del tot definit, però el més probable és que comenci al gener/febrer de 2016.

Aquest any hem estat 5.500 'amics' a PortAventura El 3/10 vam batre el nostre rècord d'assistents a PortAventura, amb gairebé 5.500 persones! Va ser una jornada esplèndida, i per això volem agrair novament el suport que com sempre hem obtingut de la Fundació PortAventura, Fundació Invest For Children, Fundació MRW, sabateries Querol i Associació de Voluntaris de la Caixa. Fins l'any que ve!

Deteriorament cognitiu, eix de les 16es jornades internacionals de la FCSD El 26 i 27 de novembre la Fundació Catalana Síndrome de Down organitza les seves jornades internacionals, que arriben a la 16a edició, i en aquesta ocasió se centren en deteriorament cognitiu de les persones amb síndrome de Down, del naixement a la vellesa. Hi participen científics de referència mundial com els doctors Rafael Blesa o Jesús Flórez. El termini d'inscripció amb tarifa reduïda conclou l'1 de novembre.

Neix l'Associació Síndrome de Down d'Andorra Andorra compta amb una associació de síndrome de Down. Es diu ASDA (Associació per a la Síndrome de Down d'Andorra) i es presenta en unes jornades que tindran lloc el 21 i 22 de novembre, en les que participarà la presidenta de Down Catalunya i Down Lleida, Pilar Sanjuán. La presidenta d'ASDA és Marta Pérez, mare de bessons amb SD. Aquest és el programa provisional de les jornades.

sindromedowncatalunya @DownCatalunya www.sindromedown.cat

unsubscribe from this list update subscription preferences

https://us9.campaign-archive.com/?e=[UNIQID]&u=0ef6406f1fc1a2575ec6515ca&id=9b6f3fb90c

2/3


22/11/21 18:00

Subscribe

Butlletí Informatiu Octubre 2015

Past Issues

https://us9.campaign-archive.com/?e=[UNIQID]&u=0ef6406f1fc1a2575ec6515ca&id=9b6f3fb90c

Translate

RSS

3/3