Butlletí n15. Gener 2017

Page 1

22/11/21 19:05

Subscribe

Butlletí informatiu gener ❄

Past Issues

Translate Sumari: Roger's team; Dret a vot; Jornades d'escola inclusiva; Apnea de la son

RSS

Llegeix aquest correu a la pantalla

Informacions d'interès per a tothom que se senti sensibilitzat amb les persones amb síndrome de Down de Catalunya

'Sèniors' d'Aura s'impliquen en un projecte solidari amb africans amb SD

La privació del dret a vot per incapacitació no podrà ser automàtica Us presentem el “Roger’s team”, un grup d’homes i dones vinculats a Aura Fundació que han volgut aportar el seu gra de sorra a un projecte solidari amb altres persones amb discapacitat que du a terme l'ONG Jatakendeya, fundada per Roger Mercadé (d'aquí el nom). Aquest gener els membres d'aquest equip de voluntaris van conèixer sor Odile, la monja togolesa impulsora del projecte. Llegiu la història completa al nostre web.

L'any comença amb noves contractacions

Els jutges s’hauran de pronunciar de manera expressa sobre el dret a vot de totes les persones amb discapacitat intel·lectual que passen per un procés d’incapacitació judicial. Per aconseguir-ho, el departament de Justícia ha impulsat una esmena al llibre segon del Codi civil català, que està previst que prosperi al Parlament aquest febrer, segons va anunciar el conseller Carles Mundó fa uns dies. A Catalunya hi ha 4.000 persones que no poden votar perquè han perdut aquest dret amb una sentència d’incapacitació. Comunicat de Justícia

Queixa al president del TC per la sentència sobre el dret a vot

L'any ha començat força bé per a les entitats de Down Catalunya. Down Tarragona i Andi Down Sabadell anuncien als seus webs la formalització d'un i dos contractes laborals respectivament de joves de les seves entitats que estaven en pràctiques. A travès del facebook d'Aura Fundació constatem que aquest mes s'han fet tres contractes de pràctiques i un de laboral, mentre que https://us9.campaign-archive.com/?e=[UNIQID]&u=0ef6406f1fc1a2575ec6515ca&id=ece65ca04e

1/3


22/11/21 19:05

Subscribe

Butlletí informatiu gener ❄

Past Issues

també Down Lleida ens informa

Com han fet altres entitats de l'Estat,

que recentment han fet dos nous contractes i un de pràctiques (la Isabel,

també la presidenta de Down Catalunya, Pilar Sanjuán, ha adreçat

a la foto). Enhorabona a tots i totes!

una carta al president del Tribunal Constitucional, Jesús Pérez de los

Els nens amb SD tenen més possibilitats de tenir apnea de la son

Cobos, per expressar el malestar del col·lectiu davant la resolució que

Translate

RSS

desestima el recurs presentat per una ciutadana gallega per recuperar aquest dret. A la carta es recorda que el dret al sufragi de les persones amb discapacitat està reconegut per la Convenció Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Entre el 30 i el 55% dels menors de 6 anys amb síndrome de Down tenen

Dues jornades i un Congrès sobre educació inclusiva a Barcelona

apnees quan dormen, mentre que per la població general aquest percentatge

Aquest any serà el de l'escola

oscil·la entre l'1 i el 3%. També en adults la prevalència és superior si

decret que l'ha de regular i impulsar ha

té SD. Aquestes són algunes de les dades que es van donar a conèixer fa

per tota l'activitat social i acadèmica

uns dies en una xerrada organitzada per Down Zaragoza i el Colegio de Médicos de Zaragoza. Més informació recollida per Down España.

inclusiva. No només perquè el famòs entrat finalment al Consell Escolar, sinó que s'està preparant. Tres mostres. 17-18 març: "Experiències inclusives, educatives i socials". Aquestes jornades les organitza la Facultat d'Educació de la UAB i tindran lloc a la mateixa universitat. El preu

Down Lleida participa per primer cop en la commemoració del Dia de l'Holocaust

L'Ajuntament de Lleida s'ha sumat als actes institucionals del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust (26 de gener), i ha convidat Down Lleida a participar-hi en representació del col·lectiu de les persones amb discapacitat. Un associat de Down Lleida llegirà a la Paeria un text on es recorda que totes les persones tenen el mateix dret a la vida i a la dignitat, i que és necessari recordar el passat, aprendre del present i seguir treballant per una futur

d'inscripció són 60€ (30€ per estudiants). Ja es pot consultar el seu programa complert. 31 març-1 abril: "El recurs més valuós per a la inclusió: l'Educació". Les organitza Barcelona Down i Família 21 i tindran lloc a la seu de la UPF-Barcelona School of Management (Balmes, 132-134). Encara no s'han obert les inscripcions. 17-19 de novembre: Tindrà lloc la segona edició el Barcelona Inclusiva International Congress, organitzat per les associacions d'orientadors ACPO i ACO. Com el primer, celebrat el 2014, es farà a l'Auditori Axa. El programa encara no està tancat però segons la organització els principals experts mundials en escola inclusiva han acceptat la invitació.

més inclusiu. Down Catalunya participa cada any en l'acte institucional que es fa al Parlament de Catalunya.

Us volem recomenar que mireu aquest vídeo si encara no ho heu fet. Qui parla és l'Arianna, una barcelonina de 17 anys que ha volgut dir als futurs pares que no tinguin por si tenen un fill o filla amb trisomia21, perquè ella també en té i la seva vida li encanta. I ho ha penjat al Youtube en català, castellà i anglès, ja que coneix totes tres llengües. Impressionant!

https://us9.campaign-archive.com/?e=[UNIQID]&u=0ef6406f1fc1a2575ec6515ca&id=ece65ca04e

2/3


22/11/21 19:05

Subscribe

Butlletí informatiu gener ❄

Past Issues

Translate

RSS

sindromedowncatalunya @DownCatalunya www.sindromedown.cat

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down a Catalunya.

This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

Down Catalunya · Pere Vergès, 1 · Barcelona, 08020 · Spain

https://us9.campaign-archive.com/?e=[UNIQID]&u=0ef6406f1fc1a2575ec6515ca&id=ece65ca04e

3/3