Butlletí n39. Maig 2019

Page 1

22/11/21 16:58

Subscribe

📩 Butlletí informatiu maig 2019

Past Issues

Translate Sumari: Presentació oficial de la webteca inclusiva, nou president a Tarragona, Aura viatja a Amsterdam

RSS

Llegeix aquest correu a la pantalla

Informacions d'interès per a tothom que se senti sensibilitzat amb les persones amb síndrome de Down de Catalunya

Glòria Canals, nova presidenta de Down Catalunya, agafa el relleu de Pilar Sanjuán

El passat 4 de maig va tenir lloc

Canals, actual presidenta d’Aura

l’Assemblea General de Down Catalunya, en la qual Pilar Sanjuán va

Fundació.

L'acompanyaran a la nova

anunciar la seva decisió de deixar la presidència de l’entitat després de 15

junta Antònia Fernández com a secretària, Montserrat Asensio com a

anys de dedicació L’Assemblea General, va decidir unànimement,

tresorera i Xavier Sanmiguel, Sandra Fernández i Olga Parés com a vocals

nomenar per aquest càrrec Glòria

Més informació a la nostra web.

Sanjuán també cedeix el testimoni a Down Lleida; Olga Parés n'és la nova presidenta Després de 24 anys al capdavant de Down Lleida, Pilar Sanjuán i Divina Fumanal han decidit deixar les seves funcions com a presidenta i vicepresidenta de l’entitat lleidatana. L’entitat ha escollit Olga Parés com a nova presidenta, Antonio Ramírez com a vicepresident, Yolanda Ariza com a secretària i Miquel Llompart de Tresorer. Totes dues van publicar una carta de comiat als associats a El Diari de la Discapacitat.

La Fundació Catalana https://mailchi.mp/17be596c6b75/n7xk6i8ak0-2949305?e=[UNIQID]

1/5


22/11/21 16:58

Subscribe

📩 Butlletí informatiu maig 2019

Past Issues

Síndrome de Down s’incorpora a la Coordinadora

Translate

RSS

Barcelona, capital

de la recerca científica mundial en síndrome

de Down Del 6 al 9 de juny Barcelona es convertirà en la capital mundial de la En l’Assemblea General de Down Catalunya de dissabte 4 de maig es va aprovar també la incorporació a la Coordinadora de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), entitat de referència a Catalunya i Espanya que va ser fundada per Montserrat Trueta el 1984. Es tracta d'una notícia que ens fa especialment feliços, pel que implica d'enfortir sinèrgies entre totes les entitats que treballen per defensar els drets de les persones amb síndrome de Down. Benvinguts! I, malgrat que no calen presentacions, us recomanem

investigació científica sobre la síndrome de Down, ja que acull la 3a edició del Congrés Internacional de la Trisomy 21 Research Society (T21RS). Més de 280 investigadors del més alt nivell es trobaran al Cosmocaixa per presentar els darrers avenços terapèutics i per fomentar l’intercanvi científic entre professionals i famílies. De cara a les famílies, comptaran amb un dia sencer, durant el qual podran parlar directament amb els investigadors i contrastar interessos mutus (hi haurà servei de traducció). Més informació aquí.

que visiteu el seu web si voleu conèixer la FCSD una mica millor.

Pròximes activitats

Andi celebra la 4a edició del 'Tot moda'

Down Catalunya

Més d’un centenar de persones van assistir el 18 de maig a la tradicional desfilada de moda inclusiva de primavera i estiu d’Andi Down Sabadell. Una trentena d’infants, joves i adults amb la síndrome de Down i d'altres discapacitats intel·lectuals, juntament amb germans, pares i mares, amics i amigues van demostrar que la moda no té barreres ni està subjecta a models. La iniciativa pretén acostar el món de la moda a l'àmbit de la discapacitat com a mitjà de normalització i inclusió. Més info.

6 de juliol: Ja podeu anar reservant plaça per a la 8ª Jornada de Futbol Solidari que cada any organitzem el Club Atlètic Masnou i Down Catalunya. Podeu dirigir-vos a cadascuna de les vostres entitats de referència per inscriure-us. Enguany serà el 6 de juliol i quan vingueu... veureu moltes novetats! (tenim jocs i activitats paral·leles per a tothom!).

Fundación Reto

https://mailchi.mp/17be596c6b75/n7xk6i8ak0-2949305?e=[UNIQID]

2/5


22/11/21 16:58

Subscribe

📩 Butlletí informatiu maig 2019

Past Issues

Translate

RSS

Sabadell acull la 8a trobada d'autogestors El 25 i 26 de maig va tenir lloc la 8ª trobada de Joves Autogestors i Empoderats a Sabadell. Més de 50 joves van conviure dos dies, compartint idees i debats al voltant del tema El futur de les persones amb síndrome de Down, així com gaudint de diversos tallers i una visita al Parc Catalunya.

5 de juny: concert de Clara Lluna Quartet

16 de juny: Festa Major de Can Baró | Contacte: ocio@retofundacion.org

Down Lleida

Ens van acompanyar Meritxell Benedí, directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i Josep Escartín, en representació de la Síndica de Sabadell.

9 de juny: VII Caminada de Down

L'exposició als Cellers Carol va ser tot un èxit Una quarantena de persones van assistir dissabte 4 de maig a la inauguració de l’exposició amb fotografies de Xavier Bataller

Lleida. Dues rutes disponibles, 6.5 i 10 Km

Podeu apuntar-vos-hi clicant aquí o el mateix dia de la caminada.

14 de juny: Sopar benèfic de l’associació “Lions” al Mirador dels camps Elisis.

(Astrid21) i pintures de Mari Paz Valero (Aura Fundació) que va tenir

15 de juny: Desfilada solidària de la botiga Xabel·la al Club Tennis Lleida.

lloc als Cellers Carol Vallès (Subirats. Alt Penedès). amb motiu del 15è

28 de juny: III Milla Solidària del Secà de Sant Pere.

aniversari de Down Catalunya. Guillem Carol, director dels cellers, i Pilar Sanjuán, presidenta de Down Catalunya, van agrair als dos artistes la cessió de les seves obres i desitjar que aquesta col·laboració que ara s’inicia sigui la primera de moltes.

Andi Down Sabadell 1 i 2 de juny: Sortida de famílies a l’alberg la Bruna, de Bellver de la https://mailchi.mp/17be596c6b75/n7xk6i8ak0-2949305?e=[UNIQID]

3/5


22/11/21 16:58

Subscribe

📩 Butlletí informatiu maig 2019

Cerdanya. Es tracta d’una activitat oberta a totes les famílies,

Past Issues

Translate

RSS

voluntaris, professionals i junta de l’entitat i que té per objectiu compartir experiències i teixir i enfortir les relacions entre tota la comunitat d’Andi.

15 de juny: Paella de 25 anys d’Andi. Parc Catalunya, És una matinal de formació de pares mares germans i joves i un dinar de 25 anys. Es fa a Can Juliana.

28 de juny: Festa d’estiu a la Sala Lacy, (horari de tarda).

'Yo me relaciono', una guia per acompanyar la socialització a l'escola de l'alumne amb SD Amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de docents, famílies i entitats vinculades a la síndrome de Down, Down España acaba de publicar Yo me relaciono, una publicació que vol facilitar que nens i adolescents se sentin còmodes en l’ambient social i pugin respondre amb autonomia als reptes de la seva vida. Més info a la web de Down España.

'On es l’Ivan?', guanyador del Premi 'Insert'

Diumenge 12 de maig va tenir lloc a Navarcles l’entrega del Premi INSERT que atorga Ampans dins del Festival de Cinema Social “Clam2019”. Enguany el curtmetratge premiat va ser 'On és l’Ivan?', realitzat i interpretat pels nois i noies de Down Catalunya i que s’inclou, com a peça final, al documental de Mireia Ros 'Down n’hi Do'. Moltes felicitats a tot l’equip!

Més felicitacions pel 15è aniversari! Aquest mes de maig ens han volgut felicitar pel nostre 15 aniversari el https://mailchi.mp/17be596c6b75/n7xk6i8ak0-2949305?e=[UNIQID]

4/5


22/11/21 16:58

Subscribe

📩 Butlletí informatiu maig 2019

periodista radiofònic Justo Molinero, l’eurovisiu Miki Nuñez, les jugadores de l’equip d’hoquei del Club Patí Manlleu i l'actor Quim Masferrer.... tothom molt bona gent!

Past Issues

Translate

RSS

Aquí trobareu el que ens han dit.

sindromedowncatalunya @DownCatalunya www.sindromedown.cat downcatalunya

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats que treballen a favor de la inclusió social i la plena autonomia de les persones amb síndrome de Down a Catalunya.

This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

Down Catalunya · Pere Vergès, 1 · Barcelona, 08020 · Spain

https://mailchi.mp/17be596c6b75/n7xk6i8ak0-2949305?e=[UNIQID]

5/5