Page 1

IGRENLAND # 4/2012

3. årgang

Blogg-tips:

Foto: www.dotty-love.blogspot.no v. Linn Karen Førland. Styling: Hilde Mork.

GAveGlede! Rent mel i posen

Gründer og økologisk baker Siv Svolsbru

frisører med stil Fra Vietnam til Skien

Vinterhygge Mat- og vintips fra Friisebrygga


Foto: www.dotty-love.blogspot.no v. Linn Karen Førland. Styling: Hilde Mork.

INNHOLD Les og bli inspirert av «Det er tanken som teller» på side 26 til 30. Biscottiene er bakt av Siv Svolsbru. Les om hennes økologiske bakeri «Rent mel i posen» på side 6 til 10.

04 LEder 06 GrÜnder:

Siv Svolsbru – en ærlig baker

26 BLOGG:

14 PORTRETT:

Binh + Phong – fra Vietnam til Skien

20 FOKUS:

Vekst i Grenland fyller 20 år

22 Hva skjer i Grenland?

2

Kulturkalender

IGRENLAND 4 / 2012

Det er tanken som teller

32 REISE:

Shopping i Øst & Vest

38 portrett:

Bare Hilde – en av Tre Sopranos

41 mat & vin:

Vinterhygge fra Friisebrygga


blogg

det er tanken som teller idé, Styling, tekst: Hilde Mork | foto: LINN KAREN FØRLAND www.dotty-love.blogspot.no

Med noen enkle ingredienser kan du gi bort en personlig gave full av juleglede! At den i tillegg innholder en dæsj gjenbruk og hjemmelaget, gjøre jula litt GRØNNERE ... På en kvist med bær fra den lokale blomsterhandleren henger gammel julepynt fra Skrot-Tor, Skien. Garndusker kan du lage selv i en ønsket farge. Den brune flaska skaper litt ekstra mer julesteming (Skrot-Tor).


01

Pakk inn en gave med omtanke Ingredienser • Avis eller magasin • Bomullshyssing En liten gave kan gi større glede når innpakningen er gjennomtenkt. En side fra en gammel avis eller et magasin kan gjøre oppgaven. Med et fint bilde eller en morsom tekst kan du hinte om innholdet eller bare gjøre gaven litt ekstra fin. Bomullshyssing er billigere enn gavebånd, og kan være like dekorativt. Denne varianten kan du kjøpe på Posten.

Kjøkkenglass med kos Ingredienser • Gammelt kjøkkenglass • Papir og gummistrikk • Noe godt å fylle glasset med I dagens interiørbutikker finner man mange fine glass med lokk. Gamle norgesglass er også populære, men har blitt priset høyt de siste årene. En billigere løsning er gamle kjøkkenglass. Hva med å fylle et glass med frokostblanding og invitere til frokost i julestria? Et glass med yndlingsgodteriet er også noe å bli glad av, kanskje med en kinoinvitasjon?? Pass på å legge innholdet i plastfolie om det er fare for at det blir tørt. Dekk til med et passende papirstykke (f.eks. gammelt silkepapir, blomsterpapir), og fest det med en gummistrikk.

≥ 4 / 2012 IGRENLAND

5


Prikkete overraskelse Ingredienser • Boks med nøtter • Garn • Runde klistremerker Nøtter av diverse slag blir mye brukt før og i jula. I dagligvarebutikker kan man kjøpe disse runde boksene med plastlokk. Her er det valnøtter fra Eldorado som er brukt. Riv av etiketten, og du sitter igjen med en brun, fin boks. Lag en dusk av garn og fest med nål og tråd gjennom lokket. Klistre på runde klistremerker og lag en fin, prikkete overflate. Dusken kan gjerne byttes ut med f.eks. et bånd, og overflaten kan pyntes med det fantasien kommer på. En tegning? Glitter? Filt? Boksen egner seg godt til små gaver. Den er også en gave i seg selv, og kan brukes til oppbevaring seinere. Garnduskene kan du også bruke som julepynt som vist på introsiden.

En blomsterhilsen Man kan si mye med blomster, og det koster så lite: En liten svibel i potte koster rundt 25 kroner. Pakk den inn i litt silkepapir eller blomsterpapir, legg ved en hyggelig hilsen på en lapp og gi den til en snill nabo, en trofast kollega eller kanskje den hyggelige ansatte i din lokale dagligvarebutikk. Vis at du setter pris på verden, og verden vil smile til deg... Langt inn i 2013!

6

IGRENLAND 4 / 2012


Trendy gjenbruk Ingredienser • Hyssing • Perler • Gamle, brune glass med lokk Disse gamle, brune glassene med lokk føyer seg inn i høstens interiørtrend. Her i Grenland finnes de i diverse bruktbutikker, og egner seg ypperlig til oppbevaring. Pynt med en liten ring med perler, og du har en tidsriktig gave. Fyller du den med god julebakst eller lapper med noen velvalgte, fine ord, blir jula for en heldig interiørbevisst kanskje enda gladere?

omtenksomme Gavetips Gi bort litt tid i førjulstida eller under juletreet. Skriv ned hva din utvalgte skal få på en lapp, og legg den i en velvalgt innpakning:

≥ Invitasjon til hverdagsmiddag. ≥ Klippekort på barnevakt. ≥ Tur på kino. ≥ Klippekort på fotbad e.l. ≥ Tur i skogen med medbrakt mat. ≥ Tur på kafé. ≥ En varm klem hver dag!

4 / 2012 IGRENLAND

7


bakst & gavepynt Ingredienser • Gammel metallboks • Gavepapir fra fjorårets jul • Skråbånd og nål • Bakst Det samler seg mye papir etter en julaften. Spar på papir og bånd du liker, og bruk dem igjen ved neste anledning. Her gjenbrukes rosa silkepapir fra i fjor. En enkel sløyfe av skråbånd har fått klippet til endene i to spisser og er festet med en synål. Gamle bokser kan også gjøre oppgaven som gaveinnpakning. Her skal et gammelt honningspann med biscotti fra Rent mel i posen (se side 6 til 10) glede en venn. Spannet er fra gjenbruksbutikken i Kverndalen, Skien.

smakfulle Gaver Gi bort noe som er godt for magen, ganen og sjela. Hjemmebakt brød er en flott gave. Om du ikke baker selv, ta turen innom bakeriet til Siv Svolsbru (se side 6 til 10) og kjøp et økologisk brød pakket med omtanke og kjærlighet (bildet til venstre). Fyll en liten kakeboks med noe søtt du har bakt, eller lag en blanding av nøtter og rosiner. Legg ved noen personlige og hyggelige ord. Det trenger ikke være komplisert eller dyrt for å glede en sjel ...

Det er tanken som teller! God jul!

8

IGRENLAND 4 / 2012


Gaveglede  

Artikkel om det å gi enkle gaver: - det er tanken som teller! D. I. Y, gjenbruk.

Gaveglede  

Artikkel om det å gi enkle gaver: - det er tanken som teller! D. I. Y, gjenbruk.

Advertisement