Page 35

10

11

vinite i vratite natrag kroz sredinu cvijeta. Na dnu cvijeta omotajte ta dva kraja žice jedan oko drugog da bi ih učvrstili. Dodajte vrućeg ljepila na mjesto gdje žice izlaze iz dna cvijeta, da bi učvrstili cvijet na stapku. Stapku završite omotavši ju samoljepljivom krep trakom. Ukoliko koristite perlice čija je rupica uža od žice, pričvrstite ih koncem na cvijet.

10. - 13. Mali cvijet Iskrojite pet 12

13

14

15

latica prema priloženom kroju. Svaki od njih preklopite na pola i oblikujte laticu nanoseći kap ljepila pri njenom dnu u sredini. Spojite ih jednu uz drugu nanoseći po kap ljepila sa strane svake latice, dok ne dobijete cvijet s pet latica.

14. - 15. Kada ste napravili cvjetova koliko ste željeli, složite ih u buket. Složeni buket učvrstite samoljepljivom krep trakom i kliještima odrežite stapke na željenu duljinu. Stapke cijelom dužinom omotajte širom satenskom trakom. Počnite od dna, učvrstivši traku s kapi vrućeg ljepila, omatajte prema cvjetovima, te kraj trake učvrstite ljepilom. Želite li dodati još sjaja i pokreta buketiću, u buketić možete dodati male satenske mašne, učvršćene na cvjećarsku žicu kao što su i cvjetovi, te pod cvjetovima, pri vrhu stapki zavezati nekoliko satenski traka i ostaviti da vise malo dulje od dužine stapki. Voilà, buketić s nečim plavim je spreman za veseli trenutak!

Ukrasi za revere Za jedan list iskrojite dva pravokutna komadića filca. Uz cvjećarsku žicu koja će biti stapka nanesite ljepilo i zalijepite jedan komadić na drugi. Izrežite u oblik lista prema priloženom kroju. Jednostavnim bodovima koncem za vez naglasite rub lista. Dva lista i jedan od manjih cvjetova spojite omotavši ih samoljepljivom krep trakom. Stapke kliještima odrežite na željenu duljinu, potom ih omotajte satenskom trakom. Satensku traku na početku i na kraju učvrstite vrućim ljepilom. Konačno, ukrasite kiticu mašnicom.

DO!TS | 35


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.