Page 47

7

Pripremite akrilnu boju, a u raspršivač ulijte vodu.

8

Dodajte akrilnu boju vodi. Trebali biste dobiti ovakvu obojanu tekućinu. Želite li, osim boje, dodati i, primjerice, šljokice, sad je vrijeme da to napravite. Samo pripazite da čestice budu dovoljno sitnih dimenzija da ne zaštopaju cijev raspršivača.

11

Kad završimo rolati, trebali bismo dobiti ovakav oblik. Još uvijek ništa ne lijepimo (osim u slučaju da vam se sviđa ova pupoljak-ružica, u tom slučaju, slobodno zalijepite konstrukciju).

12

Otpustite ružicu, trebala bi izgledati ovako nekako. Kad ste zadovoljni time koliko su se latice raširile, zalijepite kraj omotanoga papira, a onda krenite prstima oblikovati ružicu.

9

13

Boju raspršite po papiru koji ste maločas izrezali. Prvo obojite jednu stranu, a nakon što se ista osuši, obojite i drugu. Proces sušenja možete ubrzati puhalom na vrući zrak ili, pak, peglom.

Silikonskim ljepilom zalijepite ružicu koju ste oblikovali. U kutu umotanoga poklona silikonom napravite nekoliko ukrasnih zavijutaka.

10

14

Vrijeme je da počnemo rolati papir i napravimo ružicu. Rolati počinjemo s vanjske strane izrezanoga oblika (važno!). Ništa ne lijepimo, samo rolamo - što čvršće, to bolje. Pritom pazimo da nam je donji rub rolanoga oblika što poravnatiji.

Ukrasnom srebrnom bojom u spreju pošpricajte mjesto gdje ste oblikovali zavijutke.

DO!TS | 47

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

Advertisement