Page 45

4. & 5. Poklopac limenke prelakirajte bojom u spreju. Upute kako korisitit boju nalaze se na njenoj ambalaži. Prilikom korištenja boje u spreju dobro zaštitite podlogu na kojoj radite kako ne biste obojali i predmete koje ne želite i preporučam da boju koristite na otvorenom prostoru zbog intezivnog mirisa boje. 4

5

6. Nakon što se boja osušila, izrežite

krugove od ukrasnog papira prema dimenzijama poklopca i zalijepite ga na poklopac. Papir lijepite na isti način kao i na limenku, namjestite ga na jedan dio poklopca i poravnajte s rubovima i nakon toga zagladite. Na ovaj način istjerat ćete i zrak i izbjeći mjehuriće ispod papira.

6

7. Ukoliko želite dodatno ukrasiti poklopac, možete flomasterom iscrtati rub papira, izgledati će kao da ste ga prošili koncem i dati zanimljiv naglasak.

7

8. Od malo čvršćeg papira izrežite razne

oblike, na njima ispišite imena i dodatno im iscrtajte rub flomasterom. Bušačem papira napravite rupice i provucite vrpcu.

9. Nakon što ste privjesnice s imenima 8

zavezali na limenku, možete na vrpcu dodati neki ukras npr. zavezati kuglicu, bombon, borovu grančicu,...ili kao u ovom primjeru gumb.

9

Ukrasi od čepova

1

2

3

4

5

6

Ukoliko želite dodatno ukrasiti limenke, evo još jedne ideje kako napraviti ukrase. Potrebno vam je malo papira, lak boja u spreju, vruće silikonsko ljepilo i limeni čepovi za boce.

1. Čepove za boce obojajte bojom u spreju i nakon što se boja osušila s unutranje strane zalijepite krugove izrezane iz šarenog papira. Ako želite čepove ukrasiti papirom koji sam ovdje koristila, možete ga pronaći u našoj rubrici Print-e-raj i sami isprintati. 2. & 3. Izrežite trake od papira. Širina trake ovisi o tome koliko veliki ukras želite, no dužina je ono na što trebate pripaziti. Ako radite veće razmake između dva pregiba papira, trebat će vam duži papir kako biste ga na kraju mogli spojiti. Označite na trakama mjesta gdje ćete ih presaviti i napravite ‘harmoniku’ od papira. 4. Spojite završetke trake ljepilom. 5. & 6. Pritisnite papir odozgo, tako će se ‘rascvjetati’. Nanesite vruće ljepilo i zalijepite čep.

DO!TS | 45

Profile for do!ts magazin

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

Advertisement