Page 37

ANĐEO OD TRAKICA U

blagdansko vrijeme, anđeli su jedan od obožavanijih motiva, kod djece koliko i kod odraslih. Ako tražite prigodan ukras za bor ili znak pažnje u obliku poklona, odvažite se na izradu ovog stiliziranog anđela i pripremite se za malo zvjezdane prašine.

1. Za izradu vam je potrebna drvena kuglica, trakice i špage različitih vrsta, karton, šljokice u prahu, ljepilo za drvo, vruće ljepilo te pribor (škare, igla i konac, kist).

2. & 3. Na samom početku iz kartona izrežite oblik krila anđelu. Obojite ih u zlatnu boju, potom ih premažite ljepilom i pospite šljokicama u prahu. Pustite da se dobro osuši.

4. Drvenu kuglicu (koja predstavlja glavu) kružno omotajte i zalijepite špagu. Radite anđelu kapu, tj. turban.

5. & 6. Izrežite nekoliko komada užih trakica, prema želji možete kroz njih provući perlice, te ih zalijepite u donji otvor kuglice. Šire trake naberite i obljepite oko užih trakica tvoreći tijelo anđela. Po želji možete napraviti više različitih slojeva.

7. & 8. U ovom koraku radimo šal. Jednu od širokih traka naberite

pomoću igle i konca. Omotajte i pričvrstite šal pomoću ljepila. Anđelu nacrtajte oči te mu zarumenite obraze.

9. Krila je potrebno prelakirati kako se šljokice ne bi osipale. Dobro

ih natopite bezbojnim akrilnim lakom i pustite da se osuše. Potom ih pričvrstite na anđela pomoću vrućeg ljepila. Dodajte trakicu ili konac za vješanje i vaš anđeo je spreman!

Tekst i fotografije: Ivona Biljuš

1

2

3

4

5

6

7

8

9

DO!TS | 37

Profile for do!ts magazin

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

Advertisement