Page 11

RUSTIKALNI ADVENTSKI VJENČIĆ U

lazna vrata kuća i stanova u blagdansko vrijeme polako zaziru od vjenčića napravljenih od suhog cvijeća ili šljaštećih kuglica u raznim bojama. Većina ljudi (domaćica) ima poteškoća aranžirati tvrdoglave borove grane u oblik koji je zamislila, a povrh svega se u priču najčešće upliće i ona cvjećarska spužva koja je sve, samo ne jednostavna za rad. Špaga je jedan od mojih najdražih materijala i prateći ovaj tutorijal, izradit ćete predivan rustikalni vjenčić prirodnih boja, koji će se savršeno uklapati na bilo kojem mjestu vaše kuće ili stana, ne samo na vratima.

Piše: Mihaela Rak Fotografije: Ivona Biljuš

Potrebno vam je: 1. Vjenčić od stiropora 2. Špaga 3. Ukrasne trake 4. Sitni ukrasi (po želji) 5. Ljepilo za drvo 6. Vrući pištolj

1 Stiroporne vjenčiće možete kupiti u svim hobby dućanima. Odaberite promjer koji vam hobi najviše odgovara. Kistom ili prstom na dio stiropora nanesite malo ljepila za drvo – tu ćemo početi namotavati špagu.

4 Spojeve špage i trake lukavo možete zamaskirati tako da zavežete mašnice od ukrasne trake prema vlastitom odabiru.

7 Ostatak vjenčića ukrasite prema vlasttim željama. Zrnca kave, ukrasi od tijesta i/ili cimeta, drveni oblici – sve je dozvoljeno!

2 Uzmite deblju, grublju špagu koja ima pomalo čupavu teksturu. Početni dio špage pričvrstite pribadačom kako bi vam olakšao rad. Namotavajte špagu preko mjesta gdje ste nanijeli ljepilo i tako ponavljajte do polovice vjenčića.

5 Špagu možete dodatno ukrasiti umjetnim snijegom. Najprije nanesite malo ljepila za drvo.

8 Na vrh privežite još jednu mašnicu i traku pomoću koje ćete objesiti svoj vjenčić na njemu predviđeno mjesto.

3 Nakon što ste na jednu polovicu vjenčića namotali špagu, pustite da se ljepilo malo osuši. Drugu polovicu vjenčića ukrasite namotavanjem ukrasne trake. Koristite malo manje ljepila kako vam ne bi procurilo kroz traku

.

6 Posipajte umjetni snijeg ili stiropor kao zamjenu, a u obzir dolaze i krupniji kristalni šećer i šljokice. Ovaj projekt je prikladan i za dječju dob, no u tom slučaju svakako pripremite usisavač!

9 Razigran štih ovom neobičnom i pomalo nostalgičnom vjenčiću daje lutkica od tkanine. Potražite neku davno odbačenu lutkicu ili sitniju igračku, koju obavezno zaljepite vrućim ljepilom kako bi ostala na svom mjestu.

DO!TS | 11

Profile for do!ts magazin

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

do!ts magazin  

Prvi broj do!ts magazina za promociju regionalne handmade kulture

Advertisement