Page 1

Dorpskrant Tricht

24 mei 2013 11e jaargang nummer 7 www.dorpskranttricht.nl

Onafhankelijk maandblad voor Tricht

Dorpsplan startbijeenkomst: komt allen! DORPSHUIS De startbijeenkomst voor het opstellen van een Dorpsplan voor Tricht is op vrijdagavond 31 mei 2013 om 19.30 uur in het Dorpshuis te Tricht. Alle inwoners van Tricht zijn van harte welkom om te komen luisteren, meepraten en meedromen over de toekomstvisie die Trichtenaren met elkaar voor het dorp kunnen gaan maken. In die toekomstvisie wordt uiteindelijke vastgelegd hoe wij als inwoners van Tricht vinden dat ons dorp en buitengebied er in de komende jaren uit moeten (blijven) zien. Wat vinden wij waardevol om te behouden en wat vinden we de moeite waard om te verbeteren of te verfraaien? Welke voorzieningen en functies willen we in Tricht in stand houden, tegenhouden of juist creëren voor jonge en/of oudere Trichtenaren? Met een uiteindelijk ook door de gemeenteraad van Geldermalsen vastgesteld plan, kan in de toekomst door de gemeente ook beter rekening gehouden en ingespeeld worden met de wensen die er in het dorp Tricht leven.

Colofon Redactieadres: De twee Morgen 2, 4196 JT Tricht. T 0345-576619 email: redactie@dorpskranttricht.nl www: dorpskranttricht.nl Eindredactie + foto's: Rita Boer Rookhuiszen Opmaak: Loes de Jong Webmaster: Roan Boer Rookhuiszen

En kunnen er ook zaken of activiteiten in gang gezet worden die door inwoners zelf geregeld gaan worden. Om een Dorpsplan goed van de grond te krijgen is een Dorpswerkgroep opgericht. Twaalf enthousiaste inwoners van Tricht zijn hierin samen met vrijwilligers van de Vereniging van Kleine Kernen Gelderland en met medewerking van de gemeente Geldermalsen aan de slag gegaan. De eerste voorbereidingen voor het Dorpsplan zijn al getroffen. Alle inwoners van Tricht kunnen op 31 mei hun dromen, denkbeelden, vragen en wensen voor Tricht kenbaar maken tijdens de startbijeenkomst. Alle meningen en ideeën worden verzameld en uiteindelijk wordt op basis daarvan het Dorpsplan opgesteld. Zaal open 19.15 uur. Officiële aanvang 19.30 uur.

Vrouwen van Nu BUURMALSEN - Op woensdag 12 juni gaat mevrouw Schiltmans voor de leden van Vrouwen van Nu afdeling Buurmalsen-Tricht koken. De bijeenkomst begint dan ook eerder dan gebruikelijk en wel om 18.00 uur. In tegenstelling tot gebruikelijk komt men ook niet bij elkaar in het Dorpshuis Tricht maar bij secretaris van het bestuur mevrouw Hakkert aan de Kornedijk te Buurmalsen.

Verschijning: 11 keer per jaar Krantje niet ontvangen: Af te halen bij De twee Morgen 2 of Nieuwsteeg 63 Druk + inleveradres advertenties: De StrooifolderSpecialist, Nieuwsteeg 63, 4196 AK Tricht T 0345-570059 F 0345-570305 info@strooifolderspecialist.nl Oplage Dorpskrant: 940 stuks

Inschrijfavond Spelweek BELDER - Ieder jaar kun je tegen het eind van de zomervakantie meedoen aan de Spelweek. De spelweek is dit jaar van 19 augustus tot en met 23 augustus. Voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisscholen in Tricht en Buurmalsen is dat een week vol spellen, muziek, dansen, grappen, knutselen en nog veel meer... De Spelweek speelt zich af in en rond het dorpshuis in Tricht. De gondelvaart en de bonte avond zijn niet meer weg te denken uit ons dorpsgebeuren. Inschrijven kan op de speciale inschrijfavond op dinsdag 25 juni van 19:00 tot 19:30 in de Belder te Tricht. Alle leerlingen van de scholen in Tricht en Buurmalsen krijgen via school een boekje met daarin het aanmeldformulier. Inschrijven voor de Spelweek kan tijdens de inschrijfavond in juni. Al meer dan 50 jaar weten leiding en hoofdleiding ieder jaar opnieuw een leuk programma in elkaar te zetten dat garant staat voor een week vol plezier. Als je 16 jaar of ouder bent en je hebt zin om tijdens deze week de verantwoordelijkheid voor een groepje kinderen op je te nemen, neem dan contact op met de hoofdleiding. Woon je niet in Buurmalsen of Tricht en heb je wel zin om mee te doen aan de Spelweek? Neem contact op via de website: www.spelweek.nl. Als er plaatsen over zijn, kun je misschien toch meedoen!


Bouwkundig Tekenburo Slob Middelweg 33 4196 JG Tricht Tel.: 0345-504511 e-mail : info@slobsite.nl Internet : www.slobsite.nl

Tuinmarkt van Frankenhuyzen Middelweg 45 - 4196 JG - Tricht Tel: 0345 581613 www.vanfrankenhuyzen.nl info@vanfrankenhuyzen.nl

Voor al uw Hovenierswerkzaamheden Bonsai Bonsaiworkshop Zaterdag 29 juni

of bel Gerd even!


Dorpskrant Tricht

pagina 3

(uit) Eindelijk Glasvezel. Altijd heb ik me verbaasd over de slogan waarmee we werden verleid om een snellere internet aansluiting en zelfs telefoon en digitale TV te kiezen. Er zou glasvezel worden aangelegd. Tricht een aansluiting op de internet snelweg. Eindelijk glasvezel. Het bleek nodig eerst het halve dorp overhoop te halen. Maar ja konden we wel onze buitenlandse talen eens opfrissen in een gezellig gesprek met de harde werkers die het koningsgezinde glasvezel in de grond stopten. We konden in oktober 2012 niet vermoeden dat het oranje spul koninginnedag, ja zelfs een kroning zou mogen sieren. Toch is dat het geval, het wordt zelfs augustus, september voor we aangesloten kunnen worden. Dat werd dus bedoeld met Eindelijk glasvezel. Kan het iets sneller? Cor Zwaan

Vier generaties

TRICHT – Esmee Schalken, die op 3 april van dit jaar geboren is, is de vierde generatie binnen de familie Streef/van Loenen. Deze vier generaties bestaan uit allemaal 'dames'. Mirna van Loenen is de moeder van Esmee, Jantine van Loenen de trotse oma en Mina Streef de net zo trotse overgrootmoeder.

Dorpshuis tijdelijk dicht ivm grote verbouwing DORPSHUIS - Van 1 juni tot 1 september gaat het Dorpshuis Tricht op de schop. Er wordt gestart met fase 1 van de vernieuwing van het Dorpshuis, dat wil zeggen de verbouwing van de verkleedruimtes en de foyer. Voor later staan er ook nog uitbreidingen van het gebouw gepland om meer bergruimte en een grotere keuken en podium te krijgen. Maar dan zal er eerst nog meer geld opgehaald moeten worden. Voor de verbouwing deze zomer is € 200.000 aan subsidies en giften binnengehaald, en dat mag een mooi resultaat genoemd worden. Voor de volgende fasen is nog ongeveer € 50.000 nodig. Maar het grootste deel wordt nu gerealiseerd en dat kan niet ongemerkt aan de gebruikers voorbijgaan. De gymnastiekzaal zal met kunst en vliegwerk in gebruik kunnen blijven, maar de meeste gebruikers en verenigingen moeten uitwijken. Gelukkig hebben de voetbalvereniging, de basisschool en de oude Dorpswinkeleigenaar Otbert de Jong ons de helpende hand toegestoken en is er samen met het Dorpshuis een oplossing gevonden. En opnieuw blijkt dat het samen leven in dit dorp meer en meer betekenis gaat krijgen. Dat zal ook te zien zijn in de verbouwing zelf, want de aannemers in het dorp gaan gezamenlijk aan de slag om de bouw te realiseren.

Rijskas bejaarden Tricht Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus op 5 juni. Heeft u interesse dan kunt u zich opgeven t/m 1 juni. Kosten € 35,00. Tel. 0345574878. Het bestuur

24 mei 2013

Open eettafel BELDER – De maandelijkse open eettafel voor 55-plussers is op maandag 17 juni. De eettafel wordt zoals gebruikelijk gehouden in het kerkelijke verenigingsgebouw de Belder. De kosten bedragen € 7,50 per deelnemer (exclusief drankjes). Zaal open 12.00 uur, aanvang maaltijd 12.30 uur. Informatie/aanmelden bij Dicky de Keijzer (telefoon: 0345–573827).

Sponsorloop Op 't Hof SCHOOL – De jaarlijkse sponsorloop van basisschool Op 't Hof gaat donderdagavond 30 mei om 18.00 uur van start. Te beginnen met de kleuters gaan de kinderen uit de verschillende groepen tien rondjes rondom de school rennen om zo geld bij elkaar te verdienen voor het opknappen van het schoolplein. Iedereen is van harte welkom om de kinderen te komen aanmoedigen.

Ouderensoos in mei BELDER - Op donderdag 30 juni komen Ad de Graaff en Rita Boer Rookhuiszen met de leden van de Ouderensoos praten over het Dorpsplan voor Tricht. Op 13 juni maakt men er een gezellige middag van op de ouderensoos. Beide middagen zoals gebruikelijk in de Belder van 14.00-16.00 uur. Op 27 juni is er een feestelijke afsluiting van het seizoen. Wat, waar en hoe wordt op de Soos bekendgemaakt. Daarna is er de gebruikelijke zomerstop. Het nieuwe Soosseizoen begint op 28 augustus.


k wat wils Elc antiek & brocante

Langstraat 31 4196 JA Tricht 0345 - 582909

Bij Elck wat wils antiek vindt u mooie aanvullingen voor uw verzameling en leuke cadeau’s. In de collectie hebben wij o.a. · Porselein/aardewerk van bekende merken w.o. Regout, Villeroy, Frans, Duits en Engels porselein · Zilver/verzilverd (voorwerpen en bestekken) · Echt oud emaille (diverse kleuren) · Keuken accessoires (w.o. zepen, zeeppoeders) · Kastjes, spiegels, lampen (art deco) e.d. · Schilderijen, prenten, boeken, oude ansichten · Oud speelgoed (ook blikken speelgoed) · Grote collectie uit grootmoeders linnenkast · Allerlei op het gebied van scheerspullen en kappersspullen · Grote collectie antiek kant, band, lint en aanverwante artikelen · Antiek speelgoed en allerlei meubeltjes voor het poppenhuis Breng via de button ANTIEK op de homepagina van onze website www.antiekzolder.nl ook eens een bezoek aan de webwinkel.

Door het beoefenen van yoga verbetert je kracht, souplesse en concentratie. Tijdens de lessen die ik op vrijdagochtend en maandagavond geef, doen we uiteenlopende oefeningen die bovendien zorgen voor: • Meer vitaliteit • Ontspanning • Verdieping van de adem en bewustzijn De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden te volgen naar je eigen kunnen. Op de maandagavond is er een plekje vrij gekomen in de groep van 20.30 tot 21.40 uur. Meld je snel aan als je mee wil doen! Een les kost 9 euro inclusief een kop thee na afloop. Een yogamat, deken en kussen zijn aanwezig. Meld je aan op info@intensyoga.nl, bel 06-46566672 of kijk op www.intensyoga.nl. De eerste les is een gratis proefles.

ZACHTFRUIT KWEKERIJ

M. VAN AS Nu weer volop heerlijke verse aardbeien daarom is de gekoelde automaat geopend van 08.00 tot 21.00 uur Schuurverkoop: Iedere woensdagochtend en zaterdagochtend van

09.00 tot 12.30 uur zondags gesloten

MEERSTEEG 37 4196 JP TRICHT TEL. 0345 571766/580467

www.zachtfruitkwekerijvanas.nl


pagina 5

Dorpskrant Tricht

Donderdagavond 30 mei de laatste DDD van dit seizoen! Met …. De Pubquiz! Jawel, hij komt weer! De Pubquiz, die graag geziene hype uit het Engelse caféleven. Donderdagavond 30 mei begeleiden Yvonne en Lucy Buck voor alle deelnemende koppels en groepjes weer een nieuwe versie van de Pubquiz. Het vorige seizoen zijn we er mee gestart en dit seizoen willen we er mee afsluiten. Zorg dat je er bij bent. Bar open vanaf 19.30 uur, binnenlopen van de teams en individuele spelers en dan de aanvang van de Pubquiz rond 20 uur. De bar gaat weer dicht om 23 uur. De in de eerdere teksten aangegeven Bingo van donderdag, DDD-avond, 13 juni komt helaas vanwege de verbouwingen van het dorpshuis te vervallen en zal de opening worden van het nieuwe DDD seizoen 2013-2014!! In de dorpskrant van juni kunnen we waarschijnlijk al goed aangeven wanneer het dorpshuis weer open gaat en met welke activiteiten! Wordt verbouwd en vervolgd!

Er zit flink wat muziek in het dorpshuis! DORPSHUIS - Op zaterdagavond 1 juni wordt vanaf 20.30 uur weer het muzikale gebeuren “Op de Planken” georganiseerd. Dit jaar met aanstormende jonge musici uit Tricht en omgeving en een bijzonder zangeresje uit Zaandam als gast. Vier muzikale combinaties met zang, gitaar, drum, bas en piano zullen elk in twee blokken hun bijzondere kwaliteiten laten horen. En die kwaliteiten zijn in de afgelopen maanden en weken steeds meer onderkend en beloond met de prijs van het beste talent in

“Culemborg got Talent” voor de Trichtse Isa van den Brand bijvoorbeeld. De vier groepen zijn combinaties van bevlogen studenten, studie en muziek combinerende eindexamenleerlingen en werkende jonge mensen met een hart voor goede muziek. Ze brengen niet alleen spannende covers van bestaande nummers maar ook hun laatste eigen verrassende nummers en composities. Wat vorig jaar opviel was de energie, de toewijding, het samenspel en de gerichtheid op de inhoud. Nu zijn er nog een extra aantal nieuwe muzikanten en combinaties bij gekomen en zijn er tot een uur of twaalf meer verschillende soorten en stijlen te beluisteren. Speciale tussenact is 'Charley F', een jonge zangeres, ook een eindexamenleerling, uit Zaandam waar wij over werden getipt door Joop Schalkwijk, ja van Schalksound Studio, die ook op deze avond weer mooi de geluidstechniek verzorgt. Naast de soliste zien we die avond vier groepen muzikanten. In willekeurige volgorde nu even: een veelbelovende combinatie van Roy Geerlings - gitaar/zang, Fabian Steurrijs - gitaar, Daan Hooijenga basgitaar en Wessel de Graaf drums. Verder een bijzondere formatie met Pieke Pleijers - gitaar, Nika Hendriksen - zang, Sacha Palies - gitaar/zang, Merlan van Laake - gitaar, Freek Blaauw drums en David Dekker piano/gitaar. Dan de groep rondom de bekroonde Isa van den Brandzang, Mees Salomé - gitaar/zang, Jelmer de Jong - drums en Cato Heuff - gitaar/bas. Vierde combinatie die op 1 juni optreedt is, jawel, je kent hen misschien al, The Emphasized, met Luuk Thijssen gitaar/zang, Rex Langenberg – gitaar, Rens Scholten – bas en Wessel de Graaf – drum. Het wordt een plezierige en muzikaal bijzondere avond. Symbolisch mag 'het dak er af' die avond want na 1 juni wordt bijna het hele dorpshuis verbouwd. Behalve dan het dak. Maar…. het belooft een heel leuke en vooral muzikaal spetterende avond te worden. Doe net als al die anderen verleden jaar en kom ook kijken en luisteren. Aanvang 20.30 uur! Toegang gratis!

24 mei 2013

“Vive la France” bij de Aanschuiftafel van 29 mei DORPSHUIS - Alpinopetten, stokbroden, een plaatje van de Eiffeltoren, bijzondere Franse gerechten… het gaat allemaal over de Franse keuken bij de komende en tevens laatste Aanschuiftafel van het seizoen 2012-2013. Een flink aantal enthousiaste en ervaren kokers heeft zich weer aangeboden om een flink aantal mooie gerechten te maken. En die staan vanaf 18.00 uur weer voor iedereen klaar op de lange buffettafels. De bar is al om 17.30 uur geopend voor de eerste gasten die er op tijd bij willen zijn maar de maaltijd begint pas om zes uur. Geef je écht van tevoren op bij Gerd Buyserd ( g.buyserd@gmail.com) of via

aanschuiftafel@dorpshuistricht.nl zodat je ook zeker weet dat jij en jullie een plaatsje hebben. Wat staat er die avond zoal op de menukaart? We beginnen met een keuze uit een echte Franse potage à l'óignon of een lekker stukje paté. Daarna een keuze uit Boeuf Bourgignon, Coq au vin, verder staan er lekker warme quiches met allerlei heerlijke vullingen, ook voor de vegetariërs onder ons, een 'salade Nicoise' en een 'salade de betteraves', flink wat patates frites en gebakken aardappeltjes met rode ui. En als nagerecht een 'salade de fruits rouges à glace' met slagroom en voor de liefhebber een stukje Franse kaas. Dus…dat wordt een avondje heerlijk genieten van de gerechten én van de goede gesprekken met jouw eigen dorpsgenoten. Schrijf je in vóór maandag 27 mei en kom ook. Zeker voor die prijs! Deelnemen kost 7 euro voor iedereen ouder dan 15 jaar en 3,50 euro voor alle kinderen en jongeren tot en met 15 jaar. Wil je nog mee helpen met de voorbereidingen, neem dan even contact op met Gerd, Marijke of Ton.


Fruitbedrijf

De Hoenderik Boerderijwinkel & Theeschenkerij zijn geopend op: dinsdag t/m zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.30 uur

Appels en peren Cadeau verpakkingen Ambachtelijke- en streekprodukten Kinderfeestjes, appelsap persen appeltaart bakken Workshop’s, groepsbijeenkomsten en rondleidingen

M.i.v. heden ook fietsverhuur (ook meerdere fietsen brengen op locatie) Graag tot ziens op De Hoenderik! Lingedijk 180 Tricht Tel.: 0345-576710 www.dehoenderik-tricht.nl info@dehoenderik-tricht.nl

Hartog banden en velgen Telefoon (0345) 577698 - Telefax (0345) 650102

Arie de Heer Meersteeg 32 - 4196 JR Tricht Postbus 353 4190 CJ Geldermalsen Mobiel 06 51579620 E-mail arie.deheer@hetnet.nl

BRight Write Text & Translation

Voor professionele teksten en vertalingen NL-Engels / Engels-NL (native speakers) o.a. technisch, commercieel en websites Ook technical writing, editing, training Middelweg 18 - 4196 JH Tricht Tel:0345-581048 fax:0345-581054 e-mail: info@brightwrite.nl


pagina 7

Dorpskrant Tricht

Tijd voor de echte Recordtelling! TRICHT - Op zaterdag 5 oktober 2013 willen Jules Wiringa en Astrid van der Werff daadwerkelijk een poging doen om in het Guinness Book of records te komen. Met al die theelabels die zij en jullie de afgelopen 10 jaren hebben verzameld. In 2001 na een uitzending van het Jeugdjournaal zijn Jules, Max en Astrid er mee begonnen. Om méér dan het oude record van 1.200.000 labels van basisschool De Tovercirkel uit Malden, bij elkaar te brengen. Sindsdien spaarden en sparen nog steeds honderden mensen uit Tricht, de gemeente Geldermalsen, het hele land en ook ver over de grens met hen mee! Tijdens een door een 2-koppige jury bij te wonen officiële telling worden die ochtend alle labels geteld en gewogen en doen zij een gooi naar twéé records. Het record voor het grootst aantal verschillende theelabels bij het Guinness Book of Records, in Londen, en daarnaast ook nog eens het record voor het grootst aantal theelabels bij Record Setter in New York. Na de telling en invullen van de officiële papieren die naar Londen gaan en naar New York, is er 's middags vanaf 14.00 uur een officiële bijeenkomst voor alle spaarders en geïnteresseerden in het dorpshuis. In de komende nummers van de dorpskrant berichten we jullie daar nog veel uitgebreider over maar het is goed om die datum alvast te onthouden en door te geven aan al die vrienden en kennissen die ook mee gespaard hebben. Het wordt een leuke en historische middag met allerlei gasten en bijzondere gebeurtenissen. Hou het in de gaten. Theelabel-dag op zaterdag 5 oktober in het dorpshuis van Tricht! Inleveren van de theelabels kan nog tot 1 augustus aan de Lingedijk 102 in Tricht.

24 mei 2013

De gefilmde beginjaren De koffieochtend Stiefbeenmarkt te koop gaat gewoon verder, maar tijdelijk op een TRICHT - Barones H.M. van Hogendorp-Mezger was een vervend andere locatie….! filmster. Vooral van de beginjaren van de Stiefbeenmarkt (1974-1983) In verband met de verbouwing van heeft ze vele meters film geschoten de kleedkamers, toiletten, bar en en deze verwerkt tot een zevental opslagruimtes van het dorpshuis films. Deze films zijn gedigitaliseerd zijn daar na 1 juni geen activiteiten en op DVD gezet. In totaal 127 mogelijk. Maar…. op verzoek van de minuten film. Het zijn prachtige bezoekers van de wekelijkse kleurbeelden maar zonder geluid. die Bas Merkensinloop/koffieochtend achterste rij derdewordt van rechts) Voor veel oud Trichtenaren zullen activiteit op de woensdagochtend de films een feest van herkenning elders in ons dorp voortgezet. Het zijn. Opeens zie je iemand in beeld bestuur heeft een tijdelijk die inmiddels al lang overleden is. onderkomen kunnen regelen in de Of je ziet een jochie dat inmiddels oude winkel van Attent. Daar gaat veertig jaar later een volwassen tot eind augustus, begin september kerel is geworden. Dit unieke materiaal is voor een breed publiek de koffieochtend gewoon verder, tot de verbouwing voorbij is. toegankelijk. Men kan de DVD Dus heb je ook zin een kopje koffie bestellen voor € 12,50 bij ds. Dirk met iets lekkers erbij, dan kan dat Jan Brans. (570784 of vanaf 5 juni in de oude djbrans@xs4all.nl). winkelruimte van Attent aan de Ook een videofilm van Wijnand Hol Lingedijk. We gaan die met elkaar en Gerjan Verweij over de 23-ste een beetje gezellig inrichten en dan Stiefbeenmarkt (1996) is op DVD gaat het vast lukken. Woon je nu gezet en voor € 10.00 te bestellen bij bovengenoemde. De opbrengsten iets meer in de buurt er van, kom dan ook gerust eens langs. Elke van de Dvd's komen ten goede aan woensdag en voor 1 euro zoveel het restauratie fonds van de koffie of thee als je maar wilt. Van Nederlands Hervormde Kerk te 10 tot 12 uur. Tricht.

Bezoek uit Küsmőd Van de redactie TRICHT - Een “ontvangst” commissie samengesteld uit leden van de werkgroep Küsmöd is druk bezig met het regelen van een programma voor de Roemeense gasten die van 27 juni tot en met 4 juli een bezoek brengen aan Tricht. De gasten zijn 2 aan 2 ondergebracht bij gastgezinnen. Het programma is inmiddels bekend. Misschien wordt er nog iets bijgesteld maar veel zal dat niet meer zijn, onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Voor sommige activiteiten kan men zich ook aanmelden. Daartoe is een intekenlijst op de website van de werkgroep (www.kusmodtricht.com) geplaatst. Deze kan men ingevuld afgeven bij de hieronder staande contact personen of per email toesturen aan het aangegeven email adres. De contactpersonen zijn: Maaike en Bert Ganzeman, Raamweg 63, tel: 576157 of 06-51551201 en Jacqueline de Niet, JL van Herwaardenstraat 16, Meteren, tel: 574513 of 06-53785066

Als redactie van de Dorpskrant Tricht zijn wij verheugd dat er iedere maand weer allerlei nieuws te berichten is. Berichtgeving die uiteraard alleen maar mogelijk is dankzij de medewerking van velen. Door tips te geven en verhalen en foto's aan te leveren en vooral ook door iets te organiseren of doen waarover wij kunnen berichten zodat ook anderen in ons mooie dorpje hier deelgenoot van gemaakt kunnen worden. Of op het idee gebracht worden om ergens aan deel te nemen of een activiteit bij te wonen. Eind juni verschijnt de volgende Dorpskrant Tricht. Houdt u er rekening mee dat we daarna een zomerstop houden en de daaropvolgende krant pas eind augustus zal verschijnen. Informatie of kopij over activiteiten gedurende de zomermaanden ontvangen wij graag uiterlijk donderdag 20 juni.


onderhoudsbedrijf

Tricht Tel.: 06 53181917 E.: Info@onderhoudsbedrijfmuller.nl W.: www.onderhoudsbedrijfmuller.nl

. timmerwerk . onderhoud . badkamers . renovatie . kozijnen

Loop gerust eens binnen voor ons uitgebreide verfassortiment. Wist u dat wij ook verf voor u kunnen mengen?

E.: Info@probad.nl W.: www.probad.nl

fysiotherapie fysiofitness

Paul Dijs en Tessa Moen • • • • •

• • •

Algemene fysiotherapie Specialisatie COPD (longaandoeningen) Open van 7.00 tot 18.30 uur maan-, din-, don- en vrijdag Woensdag 19.30 tot 21.30 fysiofitness Patiënten die onder behandeling zijn kunnen zonder extra kosten komen oefenen wanneer de praktijk open is. 10-rittenkaart: 70 euro (alleen fitness) Geen wachtlijst voor behandelingen Geen verwijzing arts meer noodzakelijk

Fysiotherapie Dijs Hoekenburg 18, Tricht Tel: 572156 - www.fysiodijs.nl

Allround Klussenbedrijf van Hevelingen v.o.f. Langstraat 1A - 4196 JA Tricht Telefoon: 0345 57 10 17 - Fax nr.: 0345 58 29 40 Mobiel Adri: 06 53 32 84 22 Mobiel Jurgen: 06 36 12 37 48 Email: klussenbedrijfvanhevelingen@hetnet.nl

* Onderhoud woningen/bedrijven * Advies/begeleiding verbouwingen en ook voor: * Badkamers * Dak- en zinkwerk * Keukens * Kozijnen * Renovatie * Timmerwerk


pagina 9

Dorpskrant Tricht

24 mei 2013

EHBO'ers Geslaagd TRICHT - Maandag avond 15 april jl, deden er 12 cursisten examen voor de basis cursus eerste hulp, bij de EHBO ver. van Buurmalsen – Tricht. Kaderinstructeur Edward Tollenaar heeft voor de cursisten, ruim 12 avonden de lessen verzorgd, en iedereen is geslaagd. Iedereen nogmaals van Harte Gefeliciteerd met het behaalde diploma. Zou u ook graag uw familie, buren of medemens willen helpen in een noodsituatie, twijfel dan niet en meld u aan voor de basis cursus die wij bij voldoende deelname medio oktober 2013 weer starten. Info: www.ehbobuurmalsen-tricht.nl

Jeugddienst Tricht: Kijken over grenzen heen KERK - Hoe kan het nou dat er zoveel verschillende geloven zijn? En is er maar één geloof die het bij het rechte eind heeft, of heeft elk geloof wel een stukje van de waarheid in bezit? En wat kunnen we eigenlijk leren van andere godsdiensten? Op 9 juni om 19:00 uur is er in de Hervormde Kerk van Tricht een jeugddienst met als thema 'Kijken over Grenzen heen: in ontmoeting met wereldgodsdiensten' Deze dienst zal voorgegaan worden door Frans Baartmans. Frans Baartmans heeft 35 jaar in India gewoond, en daar voor de allerarmsten een school en ziekenhuis opgericht. De dienst zal muzikaal begeleid worden door Colours of God, een multicultureel gospelkoor uit Amsterdam. Kortom, het wordt een interessante en inspirerende avond! Verbreed je wereld en kom ook!

Bijenzwerm in tuin Tricht

TRICHT – In een tuin aan de Hoekenburg in Tricht belandde onlangs een flinke zwerm bijen. Bewoonster Rosina Verweij: ,,Ik heb imker Jaap van Assenbergh, imker bij de Hoenderik gebeld, die de zwerm heeft weggehaald. Hij vertelde dat dit een groot volk was en dat dit een erg vroege tijd is voor bijen om te zwermen. Een heel bijzonder filmpje van de zwerm en imker Van Assenbergh die de zwerm 'vangt' is te zien op youtube:

http://www.youtube.com/wat ch?v=i_SB6bjXl_E


Anja v.d. Heijden Uw adres voor kwaliteitsfruit aardappels, eieren, citrusfruit en aardbeien Nu ruime keus groenten vers van 't land! Middelweg 45a - Tricht Openingstijden: donderdag 11.00 - 17.00 uur , vrijdag van 9.00 - 17.00 uur zaterdag van 9.00 -16.00 uur

Betuwe Car Cleaning vWassen en Drogen vMotor reinigen vInterieur reinigen vPolijsten vUitlaat sierstukken polijsten vLak beschadiging vWax laag aanbrengen vBestickering verwijderen

Wij cleanen het exterieur & interieur van uw auto en zorgen dat hij in de beste conditie wordt afge leverd. Wij halen uw auto in ov erleg bij u op.

vLakverzegeling Voor info kunt u altijd bellen of e-mailen: Johan Hol Telefoonnummer: 06-15956330 - E-mail: betuwecarcleaning@hotmail.com Locatie: Tricht


pagina 11

Dorpskrant Tricht Koninginnedag

DORPSHUIS – Koninginnedag stond dit jaar in het teken van de troonswisseling. De gebruikelijke optocht werd dit keer vanwege de ceremonie die op televisie te zien was overgeslagen maar dit mocht de pret later op de dag niet drukken. Een kleine groep mensen had zich die ochtend wel in het Dorpshuis verzameld om met elkaar naar de troonswisseling te kijken. Voor hen was er oranjebitter met oranjesoezen. Ook buiten werd een beeldscherm geplaatst. Daar bij graafwerkzaamheden voor de glasvezel de kabelaansluiting van UPC beschadigd bleek te zijn was er nog wat organisatietalent nodig van de Oranjevereniging om toch de beelden in het Dorpshuis te kunnen bekijken. Twee opgetrommelde digitennekastjes bleken uitkomst te bieden. 's Middags vermaakten zich velen rondom het Dorpshuis. Kinderen leefden zich uit in de 'stormbaan', de historische draaimolen en de springkussens. Ook kon er gevoetbald worden en was de schiettent aanwezig. Aan het eind van de middag ging de BBQ van start met ruim 400 deelnemers. Toen de bbq's brandden liep alles als een geoliede machine dankzij de leden van het bestuur van de Oranjevereniging en de vele vrijwilligers van het Dorpshuis. Al met al een hele geslaagde Koninginnedag in Tricht.

24 mei 2013


Campercar Nederland Nieuwsteeg 54, Tricht Tel. 753339

(APK-) garage, verkoop en verhuur

De ”KAASSPECIAALZAAK” J. VAN DEN BROEK

Aangesloten bij BOVAG en NKC.

BELDER 4 - TRICHT - TEL. 0345-574718 ”KAASBOETIEK”- WILLEM DE ZWIJGERWEG 69 GELDERMALSEN - TEL. 0345-575271

Uw adres voor boter, kaas en eieren

Mevr. drs. A.M.S. van Uden- van Leur Orthopedagoge/onderwijskundige Middelweg 5b 4196 JG Tricht Tel. 0345-574590

Vochtmeting voor caravan en camper € 29.95! Incl. Bovag-certificaat!

De StrooifolderSpecialist

Voor snel en goedkoop kopiëren en printen www.strooifolderspecialist.nl

Deskundig en met betrokkenheid begeleiden van kinderen met: ! ! ! ! !

Lees-en/of spellingsmoeilijkheden Concentratieproblemen Rekenproblemen Dyslexie Gedragsproblemen

Tevens bedrukken van mokken en andere artikelen

Het geven van cursussen aan ouders over o.a.: ! ! ! ! ! !

Hoe stimuleer ik de intelligentie van mijn kind ? Hoe vergroot ik de emotionele intelligentie van mijn kind ? Hoe kan ik mijn dyslectische kind zo goed mogelijk begeleiden ? Hoe help ik mijn kind met rekenproblemen ? Hoe begeleid ik mijn kind bij aanvang van de middelbare school ? Hoe kan ik het beste omgaan met mijn hyperactieve kind ?

Verzorgen van lezingen aan scholen of een groep ouders over o.a. ! Geschikt speelgoed ! Brain Stimulating ! Dyslexie ! Taalontwikkeling ! Sociaal emotionele ontwikkeling van ! Over rekenproblemen ! Hoogbegaafdheid kinderen

Openingstijden: (liefst even bellen) Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

: : : : : :

09.00 tot 09.00 tot 09.00 tot 09.00 tot 09.00 tot gesloten

17.30 17.30 13.00 17.30 16.00

NIEUWSTEEG 63 4196 AK TRICHT TEL.NR.: 0345 570059 Email: info@strooifolderspecialist.nl

uur uur uur uur uur


pagina 13

Dorpskrant Tricht

24 mei 2013

Koningslinde voor Tricht DORPSHUIS - Het terrein rondom het Dorpshuis Tricht is sinds Koninginnedag een Koningslinde rijker. Ter gelegenheid van de troonswisseling heeft het gemeentebestuur besloten 3 koningslindes te planten in de gemeente Geldermalsen. Op 29 april gebeurde dat in Rhenoy en Meteren, op 30 april in Tricht, tijdens de feestelijkheden van de voorlopig laatste Koninginnedag (vanaf volgend jaar zal het natuurlijk een Koningsdagviering zijn). De Trichtse Oranjevereniging zorgde voor een klein informatiebordje dat bij de boom geplaatst is. Toen medewerkers van de gemeente dit zagen is de Oranjevereniging gevraagd of een dergelijk bordje ook voor de andere twee Koningslindes gemaakt kon worden. Dat heeft de Oranjevereniging Tricht snel kunnen regelen. De kosten zijn vergoed door de gemeente en de bordjes zijn bij de Koningslindes in Rhenoy en Meteren geplaatst. Burgemeester Miranda de Vries kwam met haar man en kinderen naar Tricht voor de officiële handeling en werd daarbij geholpen door leden van het bestuur van de Oranjevereniging en medewerker van de gemeente, tevens dorpsbewoner, Gert-Jan Hol. Binnenkort wordt er nog een hekwerk om de boom geplaatst. Met de Koningslinde is het terrein rondom het dorpshuis een derde Koninklijke boom rijker. Eerder al werd in de jaren tachtig een Beatrixboom geplaatst, en bij de geboorte van de huidige kroonprinses een Amaliaboom. Drie generaties bij het dorpshuis, die symbolisch kunnen staan voor alle generaties inwoners in ons dorp die met elkaar gebruik kunnen maken van het Dorpshuis Tricht.

Opbrengst huis-aan-huis snoepactie TRICHT - De op 24 april gehouden snoepactie van de werkgroep Küsmöd is prima verlopen. Met een groot aantal vrijwilligers zijn veel zakjes snoep aan de man/vrouw gebracht en is een prima resultaat bereikt. De netto opbrengst van de actie bedroeg op de dag van de verkoop € 892,80. In de naverkoop werd nog een extra opbrengst van € 97,40 gerealiseerd. Het totale resultaat is daarmee opgelopen tot € 990,20. Alle kopers en verkopers heel hartelijk dank voor hun medewerking en afname.

Kroonappels uitgereikt AMSTERDAM – Donderdag 16 mei hebben de drie winnaars van de Oranje Fonds Kroonappels in Paleis op de Dam tijdens een feestelijke gelegenheid hun prijs ontvangen uit handen van Koning WillemAlexander en Koningin Máxima. Naast de 3 winnaars waren ook de 57 andere Kroonappels finalisten aanwezig. Waaronder ons eigen dorpshuis Tricht. De winnaars waren: In de categorie Jeugd: Best Buddies Nederland In de categorie Buurt: Stichting Stadstuin Emma's Hof

In de categorie Helpende Hand: Stichting Manteling Vanaf medio juni reist de tentoonstelling over de Oranje Fonds Kroonappels een jaar lang door het hele Koninkrijk. De tentoonstellingsagenda vindt u binnenkort op www.kroonappels.nl. Ook ons Dorpshuis Nieuwe stijl krijgt aandacht tijdens deze tentoonstelling. Het Oranje Fonds steunt jaarlijks duizenden sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Graag wil het nog veel meer sociale initiatieven steunen. Daarvoor zoekt het fonds hulp. Men is al Vriend van het Oranje Fonds vanaf € 2,per maand. Ga naar www.ikwordvriend.nl en men ontvangt als welkomstcadeau een speciale verjaardagskalender. Hierin staan unieke foto's van het beschermpaar - Koning WillemAlexander en Koningin Máxima - in actie bij het Oranje Fonds.


bouwbedrijf Van Ledden bv Rut van Ledden Meersteeg 28 4196 JR Tricht t. (0345) 536642 f. (0345) 536007 info@bouwbedrijfvanledden.nl

winkelverbouwing projectbegeleiding interieurbouw plafonds verlichting

Hi Precision Advies voor mechanica


pagina 15

Dorpskrant Tricht

24 mei 2013

Visles tijdens natuurdag

TRICHT– Basisschool Op 't Hof hield op woensdagochtend 24 april haar jaarlijkse natuurdag. Groep 1 en 2 hebben de kinderboerderij in Culemborg bezocht. Groep 3 ging naar boerderij “'t Bergje”. Voor al deze groepen was een kabouterpad met vragen en opdrachten gemaakt, daarna hebben ze naar hartenlust kunnen knuffelen met de dieren en spelen. Groep 4, 5 en 6 ging naar “Het Achterhuis in Leerdam”. Ook zij hebben van alles geleerd over de dieren op de boerderij, aan de slootkant met schepnetten gevist en daarna lekker kunnen ravotten. Alle leerlingen uit groep 7 en 8 kregen les in de hengelsport. De lessen werden verzorgt door de lokale Hengelsportvereniging de Linge. Een vereniging die dit jaar maar liefst 80 jaar bestaat. Er was eerst theorieles van mevrouw Ans van Heumen, daarna werd ruim de tijd genomen voor praktijkles. Daarvoor werd de Wetering gebruikt. Ruim 45 hengels waren er uitgelegd langs de Wetering tussen Tricht en Buurmalsen en voorzien van (levend) aas gingen de jongens en meisjes aan de slag. Voor velen was het de eerste keer, hoewel er in Tricht toch redelijk veel viswater te vinden is. Het was dan ook een bijzondere ervaring op een bijzonder zonnige ochtend. Er werd flink gegriezeld vanwege het kronkelende aas, maar de pret was er niet minder om. De vissen beten slecht, maar aan het eind van de ochtend was er toch een grote winnares: Britt uit groep 8, zij ving de grootste vis. Zij won een prachtige hengel. De andere prijswinnaars waren Yorick, Bjorn, Isa, Robert en Vincent. De vrijwilligers van de hengelsportvereniging trakteerden vervolgens nog op drinken met iets lekkers. Stiekem hopen zij natuurlijk dat door deze kennismaking met de vissport in de toekomst de club met nieuwe leden versterkt gaat worden.


De Linge

Cafetaria vraag naar onze catering mogelijkheden

Kerkstraat 14 - 4196 AB, Tricht tel. 0345-572111 Openingstijden: ‘s Maandags gesloten Dinsdag t/m zaterdag geopend van 12.00 - 22.00 uur Zondag geopend van 12.00 tot 20.00 uur Feestdagen op maandag: Geopend van 12.00 - 22.00 uur

MAANDMENU VAN JUNI

BABI PANGANG KIP MET TAUSIESAUS 8 STUKS MINI LOEMPIAS MET WITTE RIJST, NASI OF BAMI NAAR KEUZE

€ 12.00

eebedr v s i ee ‘T BERGJE

jf

vl

ALLEEN GELDIG VAN 1 T/M 31 JUNI 2013

VERKOOP VAN RUNDVLEES OP EEN NATUURLIJKE WIJZE GEPRODUCEERD

Rundergehakt per pond

€ 2,75

apsalon Ben v.d. Bosch

Lingedijk 118 4196 HD Tricht

ook porties voor 1-persoons huishoudens koop en tevens ver van verse eieren Vrije-uitloop

Zolang de voorraad strekt

OUDE HOEVENSEWEG 8 TRICHT - 0345-571745

website: www.t-bergje.nl email: vanmourik1234@hetnet.nl

0345-572635 www.kapsalonbenvandenbosch.com


pagina 17

Dorpskrant Tricht

Muziek-snuffelstage Harmonie OZOD voor kinderen. Doe mee in een echt concert ! TRICHT - In de laatste maanden van dit schooljaar (2012-2013) organiseert OZOD voor leerlingen van basisschool groep 3 t/m 8 een muziek-snuffelstage. De snuffelstage is een prachtige kans om eens lekker rond te neuzen bij onze muziekvereniging. Je kunt kijken en luisteren naar wat daar allemaal gebeurt, je mag instrumenten beetpakken en uitproberen, je kunt al je vragen stellen en je wordt klaargestoomd voor een echt concert! Het programma start aan het begin van juni en eindigt in de eerste helft van juli. Het gaat er zo uitzien: Op het eerste snuffelmoment, maandag 10 juni van 18:45-19:30, mag je meedoen in een repetitie van het OZOD leerlingenorkest (in de kantine van VVTricht). Je mag dan aan het werk met allerlei slagwerkinstrumenten (heel grote en kleine trommels, bekkens, koebellen en zo). Het tweede snuffelmoment is op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 13.00 uur. We ontmoeten elkaar dan in De Belder, in Tricht. Er is dan eerst een uitprobeeruurtje, waarbij je precies naar die instrumenten kunt gaan kijken die je leuk lijken. Er zijn dan (jongere en oudere) muzikanten aanwezig om je iets te vertellen over het instrument. Je kunt meteen even proberen hoe het je lukt om er één of twee tonen uit te krijgen (je moet eens zien hoe leuk dat is!). In het tweede gedeelte maken we met z'n allen een orkest. Je krijgt een blaasinstrument in handen en we maken dan direct een begin met het muziekstuk voor het slotconcert. Het derde snuffelmoment is weer een repetitie bij het leerlingenorkest, op 24 juni van 18:45-19:30 (in de kantine van VV Tricht), en ook nu mag je op een echt blaasinstrument meedoen. Er wordt dan hard geoefend voor het komende concert, waaraan je mag meedoen. Spannend, maar vooral super leuk. Het vierde snuffelmoment is dan:

jouw optreden als muzikant in een orkest. In het jaarlijkse buitenconcert van OZOD aan de Donkere Gaard in Tricht wordt een speciale plaats gegeven aan het optreden van de 'snuffelaars'. Dit jaar wordt het concert gegeven op 8 juli 's avonds. Let op! Omdat het Trichtse Dorpshuis de komende maanden verbouwd wordt vinden de repetities van het leerlingenorkest in juni plaats in de kantine van VVTricht (Sportpark Crayenstein, Middelweg 54, Tricht). Aan het hele programma zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers. Dus: wil jij wel eens meemaken hoe het is om een instrument te bespelen en mee te doen in een echt concert? Meld je dan snel aan als muzieksnuffelaar, want het aantal deelnemers is beperkt. We houden je dan op de hoogte. Heb je eerst nog vragen? Aarzel niet, en bel of mail naar: Lisanneke Boer Rookhuiszen, mail@lisanneke.nl / 06-81935356 Je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar info@ozod.nl, of even langs lopen tijdens de repetitie van het leerlingenorkest in het Dorpshuis van Tricht (vanaf juni zal dit dus tijdelijk in de kantine van VVTricht zijn), elke maandagavond van 18.45-19.30 uur.

Belder avondvierdaagse TRICHT – Van 4 t/m 7 juni wordt voor de 38e keer de Trichtse Belder avondvierdaagse gehouden. De opbrengst is bestemd voor KIKA. Er is keuze uit twee routes, t.w. 6 en 12 km. De aanvangstijd is: di/wo/do-avond om 18.30 uur 6 en 12 km. Vrijdagavond start de 6 km. om 18.30 uur en de 12 km. kan starten om 17.30 uur, dit om een gezamenlijke slotronde door Tricht mogelijk te maken. Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 4,00, op de vertrekavond € 5,00 en eenmalig meelopen kan voor € 2,50. Voorinschrijving is mogelijk vanaf 21 mei tussen 10 en 18 uur bij Fruitbedrijf “De Hoenderik”, Lingedijk 180 te Tricht en op donderdag 30 mei tijdens de sponsorloop bij O.B.S. Op 't Hof”

24 mei 2013

Vrijdagavond wordt afgesloten met een rondgang door Tricht onder aanvoering van Harmonie OZOD. Vertrek vanaf het plein aan de Donkere Gaard, tussen 20.00 en 20.15 uur. Aansluitend wordt een herinnering, cijfertje of medaille uitgereikt in de Belder.

Dagverzorging zoekt vrijwilligers GELDERMALSEN WelzijnGeldermalsen zoekt vrijwilligers voor de dagverzorging van ouderen. De vrijwilligers kunnen werken volgens roostering, op tijdstippen die hen het beste passen. Het is fijn als zij een hele dag kunnen, bij voorkeur van 10.00 tot 16.00 uur, maar ook inzet voor een dagdeel is mogelijk. De werkzaamheden staan onder professionele leiding van een groepsleidster van de stichting Zorgcentra Rivierenland, de sfeer in het team is ontspannen en gezellig. Dagelijks wordt een groep van ongeveer 12 ouderen met beginnende ouderdomsproblematiek verzorgd in het centrum van WelzijnGeldermalsen aan de Willemstraat. De dagverzorging valt onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Zorgcentra Rivierenland, maar wordt gefaciliteerd door WelzijnGeldermalsen. De beroepskrachten die de leiding hebben van de groep worden hierin elke dag bijgestaan door enkele vrijwilligers. De dagverzorging is op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers (M/V), die het leuk vinden om ouderen te begeleiden bij activiteiten als knutselen, spelletjes, een uitstapje, en ervoor te zorgen dat zij een fijne dag hebben. De vrijwilligers zorgen ook voor koffie en thee en serveren de warme middagmaaltijd. De vrijwilligers kunnen 's middags met de warme maaltijd mee eten. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij het leuk vinden om met ouderen om te gaan en begrip hebben voor hun denken en handelen. Belangstelling? Neem dan contact op met Wil Kosterman, tel. 0345573688.


L OTTO SMITS Auto- en Motorrijschool

Het adres voor een geslaagde rit!

Voor alle bouw- en verbouwwerkzaamheden

Ook voor uw motorrijbewijs

Hooibergen en restauratiewerkzaamheden

Kijk ook op:

www.ottosmits.nl Middelweg 12, 4196JH Tricht Bel snel Tel. 0345 - 57 59 67 Mobiel: 06 - 187 66 357 E-mail o.c.smits@hetnet.nl

Timmerbedrijf van Vrouwerf Weistraat 6 - 4196 JE Tricht Telefoon: 0345 65 02 01 Fax nr.: 0345 58 27 58 Mobiel: 06 10 93 30 22


pagina 19

Dorpskrant Tricht

24 mei 2013

Stiefbeenmarkt

TRICHT – Hoewel het weer flink tegenzat was de organisatie van de jubilerende Stiefbeenmarkt dik tevreden met de uiteindelijke opbrengst was ruim 11.500 euro. Deze komt ten goede aan het onderhoudsfonds van de kerk. In het koor van de kerk werden toch wel historisch te noemen filmbeelden uit de jaren tachtig vertoond. Daaruit bleek overduidelijk dat er in de afgelopen decennia – de Stiefbeenmarkt beleefde 11 mei haar 40e editie – amper iets aan de opzet van de markt veranderd is. Meubels, kleding, boeken, speelgoed, tuingoed. Het was er toen ook al en is er nog steeds. Het tegenwoordig zogeheten dr Buyserdplein werd omzoomd met kraampjes met lekkere dingen zoals oliebollen, saté of een broodje gehakt, worst of gezond. Het visserskoor uit Waardenburg en het slenterorkest waren er om met hun muzikale klanken de gezelligheid te vergroten. Bijzondere spullen werden geveild. In het koor presenteerden zich ook de werkgroep van het Dorpsplan Tricht en het Historisch genootschap Tricht.


Ontspannen en even helemaal tot jezelf komen? Dat is mogelijk in de SAUNA van De Gelderse Morgen op de grens van Tricht en Buurmalsen. (Lingedijk 56, bij 't Sluisje)

Ada Jaarsma

U kunt gedurende een middag of avond (max. 3 uur) privé genieten met maximaal 6 personen. Basisprijs voor 1 of 2 personen: vanaf € 30,-

Pedicure

3e t/m 6e persoon: vanaf € 5,- p.p. Extra’s: Gebruik jacuzii (bubbelbad): € 15,Openhaard blokken (brandduur 1 ½ uur): € 2,50 per st. Gasten uit Tricht en Buurmalsen krijgen 10 % korting op het gehele huurbedrag! Handdoeken zelf meebrengen, omkleedruimte en douche zijn aanwezig. Voor zelf meegenomen drankjes is een koelkast aanwezig. Voor meer informatie en reserveringsaanvraag: bel 0345-582000 of informeer per mail: info@degeldersemorgen.nl TIP: Verras iemand met een sauna-cadeaubon!

voor al uw nagel- en voetproblemen

Langstraat 43 4196 JA Tricht Tel.nr.: 0345 548088 www.adajaarsmapedicure.nl - tevens voetverzorging diabetici - behandeling volgens afspraak


pagina 21

Dorpskrant Tricht

Betuwe Wereldwijd zoekt handgereedschap TRICHT/CULEMBORG - Tijdens de Stiefbeenmarkt was zoals al jaren gebruikelijk is ook een kraam van de Stichting Betuwe Wereldwijd uit Culemborg aanwezig. Diverse inwoners van Tricht zijn namelijk bij deze stichting betrokken. De stichting werkt momenteel hard aan de realisatie van 2 grote projecten en vroeg hier aandacht voor. Een project, in opdracht van de St. Vraag en Aanbod en met steun van Cordaid, is in de stad Yambio, Zuid Soedan. Het andere project, in opdracht van St. Rhiza, is in de sloppenwijk Alexandra, in Johannesburg, Zuid Afrika. Zuid Soedan Zuid Soedan is een onafhankelijke staat sinds 9 juli 2011. Daarvoor was het een deel van Soedan. De onafhankelijkheid ging niet zonder slag of stoot. Jarenlang is een bloedige strijd uitgevochten tussen Noord en Zuid en ook nu nog laait het geweld soms op. De verdeling van de winst uit de oliewinning is nog een twistpunt. In de huidige periode van relatieve rust bouwt het land aan zijn toekomst. Scholing en beroepstraining zijn daarbij kernbegrippen. Zo ook het Centrum voor Beroepsopleiding dat in de stad Yambio in de steigers staat. Feitelijk is er momenteel gebrek aan alles. Het Centrum moet van de grond af aan worden opgebouwd. In opdracht van St. Vraag en Aanbod en met steun van Cordaid stuurt Betuwe Wereldwijd 50 naaimachines, 7 breimachines, 20 fietsen, 20 rolstoelen en gereedschapsets voor automonteur, loodgieter, elektricien, metaalbewerker, fietsenmaker, metselaar, landbouwer, schoenmaker en ook timmerman, van elk 20 stuks. Zuid-Afrika In de sloppenwijk Alexandra, in de miljoenenstad Johannesburg, Zuid Afrika zet de St. Rhiza een praktijkschool op. Voor iedereen zal duidelijk zijn dat scholing voor jongeren (en al helemaal in een sloppenwijk) belangrijk is, de deur naar de toekomst. De producten die de leerlingen leren maken worden verkocht. Op de school maar ook, zo is afgesproken, via Wereldwinkels hier in Nederland. Op die manier kunnen leerlingen in hun eigen

onderhoud gaan voorzien. Voor St. Rhiza bereidt de stichting de verzending voor van een 25-tal computers, 20 naaimachines en 10-tallen gereedschapsets voor automonteur, loodgieter, elektricien, metaalbewerker, fietsenmaker, metselaar, landbouwer, schoenmaker en timmerman. Handgereedschap heel hard nodig Betuwe Wereldwijd heeft een goed gevuld magazijn. Maar wanneer gevraagd wordt 2 grote projecten uit te voeren loopt de stichting tegen de grenzen van onze mogelijkheden aan. Er zijn simpelweg niet genoeg gereedschappen in huis om al die gereedschapsets te kunnen samenstellen. Hoog tijd dus voor actie. Wie zijn schuurtje, zolder, tuinhuisje of wat ook opruimt en oud gereedschap tegenkomt waar geen gebruik van wordt gemaakt: breng het bij Betuwe Wereldwijd. De medewerkers zullen het onder handen nemen en klaar maken voor verzending naar of Zuid Soedan of naar Johannesburg. Men kan het gereedschap brengen bij werkplaats, Goilberdingerstraat 32 in Culemborg. Desgewenst worden de goederen opgehaald. Een afspraak hiervoor kan via mevr. Marie van Brenk, 0345-515640. Betuwe Wereldwijd, Goilberdingerstraat 32. Culemborg Tel. 0345-515640 / email info@betuwewereldwijd.nl. Zie ook www.betuwewereldwijd.nl.

Informatieavond over apotheek en medicijngebruik GELDERMALSEN - Omdat er bij de apotheken in Geldermalsen elke dag veel vragen komen over gebruik en vergoeding van medicijnen organiseert apotheek De Betuwe (voorheen apotheek Campagne/Centrum apotheek) samen met WelzijnGeldermalsen een thema-avond over dit onderwerp op donderdag 6 juni. Door de vaak wisselende regelgeving en vergoedingsregelingen en de nieuwe methodes van medicijnverstrekking bestaan hier veel onduidelijkheden over. Remco Kaijen, manager van de apotheek, zal tijdens deze avond op deze en andere vragen dieper

24 mei 2013

ingaan. Kaijen zal voorlichting geven over de producten waarvoor men bij de apotheek terecht kan en welke verschillende diensten hier worden aangeboden. Ook zal hij uitleg geven over de uitgifte van medicijnen en herhaalmedicatie. Voor velen is ook het zg. “baxteren”, het in plastic zakjes verpakken van medicijnen die op een herhalend moment geslikt moeten worden nog een nieuw begrip. Ook daarvan zal Kaijen nut en noodzaak toelichten. Veel vragen zijn er ook over vergoeding van medicijnen. Mensen zijn vaak gewend een medicijn van een bepaald merk te gebruiken, maar de verzekeraar vergoedt in voorkomende gevallen alleen het goedkopere medicijn van een ander merk dat precies dezelfde samenstelling heeft. De medicijngebruiker snapt dit vaak niet en dit leidt dan ook regelmatig tot teleurgestelde en boze gezichten. Ook wordt ingegaan op belang van het trouw gebruiken van medicijnen en van veel voorkomende bijwerkingen. Afgesloten wordt met een blik naar de toekomst: wat staat ons te wachten aan nieuwe regelgeving en nieuwe ontwikkelingen? Wanneer er voldoende belangstelling bestaat zullen in de toekomst ook informatieavonden worden belegd over COPD/Astma en/of andere aandoeningen. Diverse eerstelijnszorgers hebben hun medewerking hieraan al toegezegd. Alle belangstellenden voor deze informatieavond zijn welkom op donderdag 6 juni om 19.30 uur bij WelzijnGeldermalsen aan de Willemstraat 17a. De avond is vrij toegankelijk, wel wordt men verzocht zich telefonisch of per mail aan te melden, zodat de organisatie weet hoeveel mensen er gaan komen. Aanmelden kan tot dinsdag 4 juni via info@welzijngeldermalsen.nl of tel. 0345-573688.

Inzameling 2de hands kleding voor Küsmőd in juni BELDER - In verband met de avond 4-daagse (4 t/m 7 juni) wordt de inzameling eenmalig verplaatst van de 1e naar de 2e dinsdag van de maand, dus 11 juni 2013. Op deze dag is de Belder open van 18.00 tot 20.00 uur.


Verse Scharreleieren Aardappelen

HANS VAN DOORN BOUW

Appels en Peren Ambachtelijke Advocaat

PERFECTIE voor een tevreden klant

- nieuwbouw - verbouw - renovatie -

div. Streekprodukten Fam. W. Beverloo Middelweg 43 - Tricht Tel.nr.: 0345 - 575634 • •

T. van Middelkoop A. Thiesbrummel huisartsen

Middelweg 3a 4196 JG Tricht Telefoon (0345) 57 63 10 Fax (0345) 580 557

L L

AUTORIJSCHOOL ARTHUR VAN SOE EN

Huisartsenpaktijk Tricht ‐ Buurmalsen Groeneweg 44 bis 4197 HH Buurmalsen

Tegenwoordig kan bijna alles online … dus waarom niet ook:

0345‐571300

online een afspraak maken bij je huisarts?

www.huisartsentricht.nl

Uiterste inleverdatum copy donderdag 20 juni

Av S

Raamweg 16 - 4196 HR Tricht Tel: 0345-575915 Mob: 0610253761 Email: info@arthurvansoelen.nl Website: www.arthurvansoelen.nl

RIS-gecertificeerd

Vraag ook naar de mogelijkheden voor lespakketten.

Nu ook rijles voor 16 1/2 en 17 jarigen. Kijk voor meer info op de website of informeer bij de rijschool.

Voor meer info, neem kontakt op met Arthur van Soelen


pagina 23

Dorpskrant Tricht

24 mei 2013

Eindelijk uitbreiding pand Huisartsenpraktijk BUURMALSEN – De Trichtse Huisartsenpraktijk aan de Groeneweg in Buurmalsen heeft onlangs eindelijk kunnen uitbreiden. Er zijn 8 prefab units geplaatst waarmee de fysieke ruimte van de praktijk meer dan verdubbeld wordt. Er wordt nu hard gewerkt om alles bruikbaar te maken. Binnenkort is er de beschikking over twee ruime spreekkamers voor de huisartsen, twee wat kleinere spreekkamers voor onder andere de verpleegkundige praktijkondersteuner en de nieuwe praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg en een behandelkamer. De doktersassistentes krijgen ook meer armslag. Al met al een flinke verbetering.

Duiventil voor wiel Groeneweg Oproep voor vrijwilligers bij de verbouw van ons Dorpshuis.

BUURMALSEN – Op de grens van Tricht en Buurmalsen ligt tussen de Lingedijk en de Groeneweg een zogenaamd Wiel. Ooit ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak en/of overstroming. Op kaarten uit de zeventiende eeuw staat dit wiel al ingetekend. 's Winters als het goed gevroren heeft

Van 1 juni tot 1 september wordt ons Dorpshuis verbouwd. Wij doen dit met professionele aannemers uit Tricht, maar wij hebben ook de helpende handen van vrijwilligers hard nodig. Er is werk genoeg van echte bouwvakkersklussen tot schoonmaakkarwijtjes. Wilt u ook helpen? U kunt zich opgeven bij Ben Vos (06-29270281).

Taizé-viering op zondag 2 juni KERK - Op zondag 2 juni, aanvang 18.30 uur, is er weer een Taizé-viering in de Sint Pieter. Het avondgebed in de stijl van Taizé heeft een meditatief karakter door zang, lezing, gebed en stilte. Door liederen herhalend te zingen ontstaat een gebed. De liederen zijn eenvoudig en worden door het gelegenheidskoor ingezet waarbij iedereen wordt uitgenodigd mee te zingen. Gebed en stilte zijn belangrijke elementen in de viering. Stilte is meer dan afwezigheid van geluid. Stilte is een moment waarop we ons openstellen voor God. Het is goed je te realiseren dat je niets hoeft. Je mag er gewoon zijn, je mag tot rust komen, je dankbaarheid en je vragen aan Hem voorleggen. Een tekst, van een bijbelgedeelte of een lied, kan als uitgangspunt voor de stilte worden gebruikt.

wordt er graag door kinderen gebruik van gemaakt om te schaatsen. Ook wordt er veel gevist door jeugd (of er wat gevangen wordt?). En met name fietsende toeristen maken bij mooi weer graag gebruik van de aanwezige picknicktafels of rusten uit in het gras. Eenden broeden jaarlijks hun nesten uit op het kleine eilandje dat het wiel rijk is. Een buurtbewoner besloot het dierlijk leven ter plekke te proberen uit te breiden en maakte en plaatste op het eilandje een mooie duiventil. Nu is het natuurlijk afwachten of er bewoners zijn die dit nieuwe huis gaan betrekken.


TE KOOP GEVRAAGD Violette, Geert & Lisette Specialisaties: oedeemtherapie, steunzolen en loopstijlanalyse

www.fysio-tricht.nl fysiotherapieviolette@outlook.com

Oude ansichtkaarten van Tricht en het station van Geldermalsen. Mijn verzameling is te zien op:

www.tricht.inoudeansichten.nl www.stationvangeldermalsen. inoudeansichten.nl

Wim van den Bosch Lingedijk 118 4196 HD Tricht 06 23761142

e-mail: ansichtkaarttricht@live.nl


pagina 25

Dorpskrant Tricht

'Speciaal' Paardrijkamp zoekt vrijwilligers DEIL/WESTERBORK - Van 6 tot en met 8 september organiseert Manege de Hartenhoeve uit Deil een paardrijkamp voor mensen met beperking. Voor de zevende keer op rij gaan bijna 20 ruiters met een lichte verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking en/of een gedragsprobleem op pad met bijna net zo veel begeleiders. Het kamp vindt plaats op de Prinses Margriet Manege te Westerbork, een manege die speciaal is ingericht voor ruiters die wat hulp kunnen gebruiken. Zo is er een opstapperron en een tillift. Hiermee kunnen mensen die moeilijker bewegen op het paard geholpen worden. Ook zijn er speciale zadels voor mensen met bijvoorbeeld een dwarslaesie of spasticiteit. En natuurlijk uitgebreide faciliteiten om te overnachten. Paardrijlessen aan ruiters met een beperking worden geven door instructeurs die daar een speciaal diploma voor hebben. Zowel de Hartenhoeve uit Deil als de Prinses Margriet Manege uit Westerbork zijn aangesloten bij de Federatie Paardrijden voor Gehandicapten (FPG). De groep is van vrijdagmiddag tot zondagmiddag met elkaar aan de slag. Naast het paardrijden is er volop ruimte voor gezelligheid, samen eten en natuurlijk een bonte avond. Jong en oud doet mee en de vrijwilligers genieten bijna net zo veel als de deelnemers. Er zijn nog enkele vrijwilligers vacatures vacant. De organisatie zoekt nog enthousiaste duizendpoten die van mensen en/of paarden houden. Denk aan keukenmanagement en bijvoorbeeld de begeleiding van het paardrijden. Ervaring is geen vereiste, enthousiasme en betrokkenheid wel! Voorafgaand aan het kamp zijn er twee voorbereidingsbijeenkomsten. Je mag ook van te voren ervaring op komen doen in het begeleiden bij het paardrijden. Tijdens het kamp eet, drink en slaap je als begeleider zonder kosten. Neem voor meer informatie contact op met Babette de Bruijn, email adres: koenings@xs4all.nl.

24 mei 2013

gekneusde neus en een lichte hersenschudding opgelopen. Geroyeerd De bewuste jeugdspeler van VVTricht is na eerst geschorst te zijn inmiddels geroyeerd. Op de website meldt het bestuur: Op donderdag 09 mei 2013 heeft zich een incident voorgedaan waarbij een speler van VVTricht letsel heeft toegebracht aan een tegenstander. Het bestuur keurt geweld in en om het voetbalveld ten zeerste af en VOETBAL - Het bedrijvenvoetbal bij distantieert zich van het incident. VVTricht gaat dit jaar niet door. Op De betrokken speler van VVTricht is per direct geroyeerd en een aantal de eerder gecommuniceerde datum jaren niet welkom op ons sportpark. speelt namelijk het eerste elftal (en Het bestuur heeft de speler, zijn mogelijk ook het tweede elftal of de A1-junioren) in de nacompetitie. Er ouders, de KNVB en de betrokken is overwogen om het toernooi op een verenigingen op de hoogte gesteld van dit besluit. later tijdstip door te laten gaan maar dit is vanwege het F1-toernooi Huis- en gedragsregels en de geplande renovatie van het VVTricht had eerder al, mede naar hoofdveld niet mogelijk. Het bestuur aanleiding van het feit dat er veel te van VVTricht hoopt op ieders begrip doen is om het gedrag op en rond de en ziet graag veel publiek om het voetbalvelden, duidelijke huis- en eerste elftal aan te moedigen in de gedragsregels opgesteld. ,,Wij nacompetitie. vinden dat de sfeer op ons complex gezellig en veilig moet zijn en blijven. Daarom is er een gedragsen huisreglement opgesteld. Deze regels bevatten omgangsnormen die in het dagelijks leven gelden, KNVBregels en aanvullende regels vanuit het bestuur.'' Zo staat op de website te lezen. In die regels staat onder ander dat het verboden is geweld, diefstallen en vernielingen te plegen. TRICHT/HUIZEN – Onze Trichtse Dit geldt ook voor discriminatie, voetbalverenging VVTricht haalde seksuele intimidatie en onlangs op vrij negatieve wijze het beledigingen. Het bestuur van landelijke nieuws. Tijdens een VVTricht roept op om een voetbaltoernooi dat op respectvolle manier met elkaar te Hemelvaartsdag in Huizen communiceren. ,,Dit geldt zowel gehouden werd schopte een 14voor directe communicatie als via jarige jeugdspeler van VVTricht, Social Media. Onfatsoenlijk overigens woonachtig in Meteren, taalgebruik, racisme of andere een 15-jarige speler van de vormen van disrespect worden niet tegenpartij in het gezicht. De getolereerd.'' jeugdspeler werd door de politie Voor de handhaving van de regels aangehouden en zat een tijdje vast doet het bestuur ook een beroep op in een politiecel in Hilversum. de sociale controle van de eigen De 14-jarige blijkt vorig jaar ook al leden. ,,Elk lid heeft het recht om eens door VVTricht geschorst te een ander aan te spreken op zijn of zijn. Inmiddels is hij voor het haar gedrag. Samen bepalen we de incident van 9 mei aangeklaagd voor poging tot zware mishandeling. sfeer en leefbaarheid van de vereniging. De Algemene Eerder was er nog sprake van dat Ledenvergadering heeft dan ook het de aanklacht poging tot doodslag recht om wijzigingen in het zou zijn. Het incident is extra huisreglement door te voeren. Naast pijnlijk en in het nieuws gekomen de sociale controle verwachten wij doordat het slachtoffer lid is van van onze leden dat overtredingen op voetbalvereniging Buitenboys uit een discrete manier worden gemeld Almere. De dood van grensrechter aan het bestuur. Hier wordt bepaald Richard Nieuwenhuizen van deze of eventuele sancties moeten club zorgde eerder al voor veel ophef. Het slachtoffer van het volgen.'' Zie ook www.vvtricht.nl incident op 9 mei heeft een

Bedrijvenvoetbal gaat niet door

Jeugdspeler VVTricht aangeklaagd door justitie en geroyeerd door club


Timmer - Metselbedrijf Martin Wierks

café - biljart - zaal - dart Kerkstraat 1 – 4196 AA Tricht – Tel. 0345 – 573309

Uniek gelegen in het prachtige dorp Tricht Ideale mogelijkheden voor uw: - koffietafels - buffetten - vergaderingen - personeelsfeesten - feestavonden

Logistiek Automatisering Management Adviezen Kerkstraat 25 d 4196 AA TRICHT tel. 581.185 fax 581.186 email: advies@lama.nl

Vakwerk in metselwerk

Vakwerk in metselwerk

Voor: Aanbouw Garages Tuinmuren Voegwerk Siermetselwerk Steigerverhuur

Vraag vrijblijvend een offerte aan !! Bulkstraat 38 4196 AX Tricht Tel. 0345-571708 Mobiel: 06-53951059

HANDELSONDERNEMING

HEVAMA

V.O.F

VOOR AL UW GRAAF-/STRAAT-/TUINWERKZAAMHEDEN

BUXUSBOLLEN - BUXUS VOOR HAAG - KUBUS EN- PYRAMIDES - MOLLENBESTRIJDING - UW TUIN FREZEN of SPITTEN

Adviezen en Trainingen op het gebied van - fiscale wetgeving - sociale verzekeringen - arbeidsrecht

- LEVEREN VAN AL UW BEPLANTING/BOMEN/STRUIKEN -


pagina 27

Dorpskrant Tricht

24 mei 2013

Kampioenen bij VV Tricht VOETBAL – Aan het eind van het voetbalseizoen heeft VVTricht een aantal kampioensteams. Tricht E2 werd kampioen in de 3e klasse voorjaarscompetitie door 9 van de 10 wedstrijden, vaak met mooi voetbal, te winnen en daardoor als eerste te eindigen met een voorsprong van 5 punten op nummer 2. Het zesde team Tricht is onder leiding van Arie Pellegrom zaterdag 27 april kampioen geworden. Ook Tricht 3 werd zaterdag 4 mei kampioen onder leiding van Lourens Horstmeier.

Internatonaal F1 Toernooi VVTricht VOETBAL - De voetbalvereniging Tricht organiseert ook in 2013 een internationaal toernooi voor spelers onder 9 jaar. In Nederland spreken wij van F-pupillen, maar in het buitenland spreekt men van U9. De F1 is dan gastheer voor verschillende ploegen uit binnen- en buitenland. In de afgelopen 3 edities zijn o.a. de volgende bvo's in Tricht te gast geweest: Uit Nederland waren dat PSV, Feyenoord, FC Volendam, Roda JC, Sparta en Excelsior. Vanuit Duitsland was er bezoek van HSV, Borussia Dortmund,

Rot Weiss Essen en uit België kwamen Racing Genk, AA Gent Cercle Brugge, Sint Truiden, KV Mechelen, RAEC Mons (FC Bergen) en Germinaal Beerschot. Ook de top van de Nederlandse amateurverenigingen was aanwezig. Voor de 4e editie is een zeer aantrekkelijk deelnemersveld bij elkaar gekregen. Er komen 8 ploegen uit Duitsland met o.a. de winnaar van 2013 Schalke'04. Uit België komen 6 ploegen met o.a. Cercle Brugge. Komt allen op zaterdag 25 mei naar sportpark Crayenstein. De toegang is gratis.

Agenda Zaterdag 25 mei: Speeltuin Hoge Bult klusdag Zaterdag 25 mei: Voetbal, Internationaal F1 Toernooi Zondag 26 mei: Kerk 10.00 uur ds. Dirk Jan Brans en om 14.30 uur (Stichting Hervormd-Gereformeerde Evangelisatie Tricht) dr. P. Vermeer uit Wezep en om 19.00 uur kandidaat N.F.L. de Leeuw uit Lienden Woensdag 29 mei: Dorpshuis, 10.00-12.00 uur. Koffieochtend Woensdag 29 mei: Dorpshuis, 18.00 uur aanschuiftafel, zaal open 17.30 uur Donderdag 30 mei: Belder, 14.00-16.00 uur. Ouderensoos over Dorpsplan voor Tricht Donderdag 30 mei: Dorpshuis 20.00 uur. DDD avond met Pubquiz. Zaal open 19.30 uur Vrijdag 31 mei: Dorpshuis 19.30 uur. Dorpsplan startbijeenkomst, alle inwoners van Tricht zijn van harte welkom Zaterdag 1 juni: Dorpshuis, 20.30 uur. Op de planken, toegang gratis Zondag 2 juni: Kerk 10.00 uur ds. F.A. Gijzel uit

Zeddam en om 14.30 uur (Stichting Hervormd-Gereformeerde Evangelisatie Tricht) ds. G. Mulder uit Kootwijk Zondag 2 juni: Kerk 18.30 uur Taizé-viering Dinsdag 4 juni: Inzameling oud papier Woensdag 5 juni: Koffieochtend in voormalige Attentwinkel 10.00-12.00 uur Donderdag 6 juni: WelzijnGeldermalsen, 19.30 uur. Informatieavond apotheek. Vooraf aanmelden Zondag 9 juni: Kerk 10.00 uur ds. Dirk Jan Brans en om 14.30 uur (Stichting Hervormd-Gereformeerde Evangelisatie Tricht) kandidaat J.A. de Kruijf uit Oud-Alblas Dinsdag 11 juni: Belder, 18.00-120.00 uur. Inzameling 2e hands kleding tbv Küsmöd Woensdag 12 juni: Koffieochtend in voormalige Attentwinkel 10.00-12.00 uur Woensdag 12 juni: Kornedijk 13 te Buurmalsen, 18.00 uur. Bijeenkomst Vrouwen van Nu Donderdag 13 juni: Belder, 14.00-16.00 uur. Ouderensoos met gezellige middag

Zondag 16 Juni: Kerk 10.00 uur ds. Dirk Jan Brans en om 14.30 uur (Stichting Hervormd-Gereformeerde Evangelisatie Tricht) ds. P. Moleraar uit Lunteren en om 19.00 uur ds. P. Vermeer uit Wezep Woensdag 19 juni: Koffieochtend in voormalige Attentwinkel 10.00-12.00 uur Zondag 23 juni: Kerk 10.00 uur ds. Dirk Jan Brans en om 14.30 uur (Stichting Hervormd-Gereformeerde Evangelisatie Tricht) ds. J. Prins uit Ederveen Dinsdag 25 juni: Belder, 19.00-19.30 uur. Inschrijfavond Spelweek Woensdag 26 juni: Koffieochtend in voormalige Attentwinkel 10.00-12.00 uur Donderdag 27 juni: Feestelijke afsluiting seizoen ouderensoos, het programma wordt nog bekend gemaakt. Zondag 30 juni: Kerk 10.00 uur ds. R.H. Knijff uit Geldermalsen en om 14.30 uur (Stichting Hervormd-Gereformeerde Evangelisatie Tricht) ds. M. Baan uit Veenendaal en ds. M. Aangeenbrug uit Apeldoorn


dag

Koninginne

2013

Dorpskrant Tricht  
Advertisement